Találatok a következő kifejezésre: Mindenkinek sír a babája, (3 db)

Mindenki meg tudja mondani, hogy mikor miért sír a babája?

Tegnap egy hozzászólásban írta valaki, hogy tehetlen az az anya aki nemtudja. Ezért lennék rá kiváncsi. Nekem a babám 2,5 hónapos, de vannak kételyeim.

Legjobb válasz: Bocsi tehetlen = tehetetlen

A kérdező hozzászólása: Bocsi tehetlen = tehetetlen
Most már meg, mert van egy kb-i napirendünk és így tudom mikor jár neki kaja, alvás stb...14 hónapos.Sokáig csak találgattam mi lehetett a baja.
4 hónapos, és minél nagyobb, annál több probléma lehet. most már nem vagyok benne mindig biztos, van unatkozós sírás is, meg vegyél fel , éhes vagyok, szomjas vagyok stb. stb. próbálkozni kell és nem feladni :) ), elõbb utóbb kiderül mi az óhaj-sóhaj, mert akkor abba hagyja a sírást
Elõször én sem tudtam max.sejtettem de ahogy nõtt úgy egyre inkább, kialakult most már elmondhatom, hogy a sírások közt is különbséget tudok tenni pl.ha fáj valamilye vagy ha nem ér el egy szekrény fogantyút.:-)))
Az enyém 9 hetes, egyre jobban rájön az ember, hogy mikor melyik sírással mit szeretne elérni a baba. Nálunk is van a tipikus unatkozós, akkor felvesszük, és úgy nézeget körbe körbe, de elõször egy nagy sóhajtás, hogy:végre, felvett valaki:D Az éhségnél, álmosságnál is más-más a sírás, de néha azért próbálgatja az ember, hogy most mit is kell tenni?

Mindenkinek sír úgy a babája, hogy azt hiszi, mindjárt megfullad?

Az én lányomnál el?fordul, hogy annyira sír (pl. amikor hirtelen belenyilall a kis pocijába), hogy teljesen elvörösödik és szinte lila lesz a kis feje és leveg?t is alig vesz. Nagyon félek ilyenkor. Másnak is szokott így sírni a babája?

Legjobb válasz: Nem tudom mekkora a babád, de a mi kisfiunk az elsõ két hónapban csinált ilyent és nem csak akkor mikor belenyillalt a fájdalom a pocijába, hanem mikor ideges lett valamiért. Ahogy nõ egyre inkább kimarad ez, és ha sír is erõssen már ritkán fordul elõ, hogy ne vegyen levegõt és ennyire belevörösödjön. Azt olvastam valahol, hogy még gyenge az idegrendszerük és azért csinálják.

Nem tudom mekkora a babád, de a mi kisfiunk az elsõ két hónapban csinált ilyent és nem csak akkor mikor belenyillalt a fájdalom a pocijába, hanem mikor ideges lett valamiért. Ahogy nõ egyre inkább kimarad ez, és ha sír is erõssen már ritkán fordul elõ, hogy ne vegyen levegõt és ennyire belevörösödjön. Azt olvastam valahol, hogy még gyenge az idegrendszerük és azért csinálják.
szia! az én kisfiam is így sírt. Elõször mi is megijedtünk, mert tényleg lila lett a kis feje, és nem vett levegõt. A tapasztalatom az, hogy tényleg kinövi, mert ma már 5 éves. Igaz, ennyi idõs korban már nem is sírnak annyit. :)
Nekem szintén ezt csinálta és még csinálja is. Most 4 hónapos lesz. Mindig a frászt hozta rám. Könnyû mondani de ne ijedjél meg.Ilyenkor mindig vedd fel. Ez valóban idegredszeri probléma ami még náluk fejletlen. Lehet egy úgynevezett kólika szerû hasfájástól is , ilyenkor hirtelen kezd el a baba sírni és pár másodperc alatt belilul. Nálunk már csak akkor csinálja hogyha éhes, mert nem bír várni egy percet sem, valamint amikor hisztizik. Vigyázz rá nagyon és ne hagyd, hogy belelovalja magát ebbe a sírásba. Remélem idõvel neki is mérséklõdik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, ma 8 hetes a babócám. :)
Lányom egy hónapos, és igaz ritkán, de elõfordul. Felveszem, és igyekszem megnyugtatni. De semmi bajuk nem lesz, néha így sírnak:-)
A kérdező hozzászólása: Nektek is köszönöm a válaszokat. Szerencsére csak ritkán sír így, és remélem, hogy ez is elmarad hamarosan.

Akinek hasfájós a babája, van különbség éjjel és nappal között? Már mindent kipróbáltunk. Az miért van, hogy szopi után ha elalszik, rá egy 1 órára már ébred és sír nagyon, ha nem alszik el egyből, akkor meg nyöszörög folyamatosan.

Ezen kívül sokszor köhécsel evés és fekvés közben is. Él? hulla vagyok, szinte nem is alszunk. Figyelek, hogy mit eszem stb.

Legjobb válasz: Mindkét babám hasfájós volt. Hiába szedtünk Espumisant és Infacolt, nem használt sokat. Az hozott nekik egy kis enyhülést, ha hasra v. félhasra fektettük. Tudom, hogy nem ajánlják, de nekünk csak ez vált be. Tudom, mirõl beszélsz, volt, hogy beestem a sarokba a fáradtságtól... Éjszaka mindig rosszabb, ahogy a doktornõnk mondta, akkor minden jobban fáj. (Nappal lehet, hogy elterelõdik a figyelme.) Az esti tej zsírdúsabb, lehet, hogy ez okozza a nehéz éjszakákat. Húzd a kiságyát az ágyad mellé, gyakran egy kis simogatással megnyugtatható, ha még nem ébredt fel teljesen. Kitartást, tudom, nagyon nehéz idõszak, de hidd el, elmúlik. Boldog babázást.

Mindkét babám hasfájós volt. Hiába szedtünk Espumisant és Infacolt, nem használt sokat. Az hozott nekik egy kis enyhülést, ha hasra v. félhasra fektettük. Tudom, hogy nem ajánlják, de nekünk csak ez vált be. Tudom, mirõl beszélsz, volt, hogy beestem a sarokba a fáradtságtól... Éjszaka mindig rosszabb, ahogy a doktornõnk mondta, akkor minden jobban fáj. (Nappal lehet, hogy elterelõdik a figyelme.) Az esti tej zsírdúsabb, lehet, hogy ez okozza a nehéz éjszakákat. Húzd a kiságyát az ágyad mellé, gyakran egy kis simogatással megnyugtatható, ha még nem ébredt fel teljesen. Kitartást, tudom, nagyon nehéz idõszak, de hidd el, elmúlik. Boldog babázást.
ÚÚÚ nálunk is ez volt!Még álmában is fel-fel sírt a fiam!amióta hason alszik semmi baj vele!A cicizés közbeni köhécselés lehet attól hogy sok levegõt nyel!Vagy hirtelen sok tej ömlik a szájába!Próbálj cicizés elõtt fejni egy picit, hogy ne akkora lendülettel jöjjön a tej!Nekünk ez vált be!Most 7 hetes, és 2 hete nem fáj a pocak!Elõtte én is állva aludtam!
Biztos, hogy hasfájás? Mi 2 hónapig hittük ezt, már mindent kipróbáltunk, de komolyan!!! Volt, hogy külön cumis üveget hozattunk (sajnos lefejt tejet kap) és semmi! Éjszaka üvöltött nappal nyögdécselt, de kiegyensúlyozott volt! Állandóan ébren tartotta magát és járt a lába mintha a hasa fájna! Azután kiderült, hogy ennek semmi köze a hasfájáshoz! A baba a pocakomban megszokta, hogy állandóan mozogtam, így õ isa és ez által nagyon mozgékony lett és csak az nyugtatja meg, ha mozgunk vele a legkülönb féle pózokban! Gyõzödj meg róla, hogy biztos, hogy az e!
A kérdező hozzászólása: Megfeszíti magát, bepirosodik, ahogy magas hangon visít, kézzel-lábbal hadonászik. Én is sokat mozogtam, de nem hinném, hogy van összefüggés. Ha pl. autóban van vagy ringatjuk, elvan egy darabig, de ha jön egy görcs, akkor ugyanúgy sír. Ha összeadnám egy nap jó ha 8 órát alszik és még csak 4 hetes.
Nagyon oda kell figyelni a böfiztetésre, mert attól is feszülhet a baba pocakja, ha lefelé megy a levegõ. Ne nagyon hagyjátok úgy lefeküdni, hogy nem böfizett. Az enyém nem hasfájós, de sokszor, ha nem böfizik, és mégis letesszük, egy idõ után sírva ébred.
Múltkor láttam egy professzort a hasfájós babákról tartott elõadást!A hasfájás a sok levegõ nyelésétõl alakul ki, és a mozgatástól!Szóval tévhit hogy tornáztatni kell a babát, és elmúlik!Minél többet ficánkol, annál több buborék szorul a beleiben hiszen nekik nem egy nagy buborék van, hanem a levegõ hab formájában van jelen a beleikbe, és ezt nehéz nekik kidolgozni!Nálunk a hason alvás vált be!A prof is ezt tanácsolta!És az is tévhit hogy a hasra fektetés nem egészséges!
Hozzájut mindig a hátsó tejhez is?
A kérdező hozzászólása: Átlag 10 percet eszik, 70-100 grammot.
A kérdező hozzászólása: És 2-2.5 óránként.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!