Találatok a következő kifejezésre: Mindenkinek kell mérni (3 db)

Mindenkinek kell Ph-t mérni terhesség alatt?

Legjobb válasz: Ph mit jelent, bocs, de nem értem------hõmérséklet vagy valami más???Válaszolnék, de nem tudok így!!

Ph mit jelent, bocs, de nem értem------hõmérséklet vagy valami más???Válaszolnék, de nem tudok így!!
Gondolom a hüvely PH értékre gondolsz. Nekem tegnap nézett elõszõr a dokim. Nem tudom, hogy hol mi a szokás.Szerintem nem mindenkinek néznek. Nekem furcsa is volt, mert a3-dik babóm és eddig egyikkel sem nézett soha.
nekem eddig még nem nézték. 26 hetes kismami
Nekem 24 hetesen mérte a doki, én is csodálkoztam mert nem hallottam róla, hogy kellene mérni. 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, igen a hüvelynél gondoltam, nálam sem volt, csak itt olvastam, valaki írta, hogy nézték.25 hetes kismama
Nekem négy hetente nézik a hüvely pH-t. Mondjuk folyton folyásom van, talán ezért. A hüvely pH-ja normális esetben enyhén savas, 4-4, 5 közötti. Egész egyszerûen egy kis indikátor csíkkal - amivel annak idején kísérleteztünk kémia órán -, lakmusz papírral kimutatható, ha a pH érték eltolódik. Azért csinálják, mert ezzel gyorsan látható, hogy van-e gyulladás a hüvelyben. Annyira rutin mozdulat, hogy lehet, hogy azokkal is megcsinálta már a dokijuk, akik azt hiszik, hogy nem, mert egy pilanat az egész. Persze egy korrekt letenyésztéssel nem ér fel, de tájékozódási pontként pl. az én dokim rendszeresen használja. De biztos vannak más módszerek, támpontok is.

A csecsemöt minden egyes etetes /szopizas utan meg KELL majd mernem? Mindenki ilyen preciz?

Azert kerdezem, mert ugyan kölcsönkaptunk egy "szaz eves" merleget, de ugy gondoltam, hogy ugysem lesz ra szükseg, hiszen ugy tervezem, hogy igeny szerint etetek, vagyis ha sir, akkor kap, es ugyis mindegy, hogy az most pl.

Legjobb válasz: Nem mindenki, ne aggódj! Én is igény szerint szoptattam és csak havonta a védõnõ mérte le a rendelõben. Szerintem felesleges a méricskélés, meg az aggódás, hogy jajistenem, 10 ml-vel kevesebbet evett! A babámnak nem volt ebbõl hátránya, sõt! :)

Nem mindenki, ne aggódj! Én is igény szerint szoptattam és csak havonta a védõnõ mérte le a rendelõben. Szerintem felesleges a méricskélés, meg az aggódás, hogy jajistenem, 10 ml-vel kevesebbet evett! A babámnak nem volt ebbõl hátránya, sõt! :)
Szia! Én az elején mértem, aztán mikor kevesebbet mutatott a mérleg evés után, mint evés elõtt, akkor úgy gondoltam hogy nem idegesítem magam. Aztán áttértünk a heti egy mérésre, csak az én megnyugtatásom miatt.
Hát, szerintem kicsit kényszeres, ha mindig méred. Nekünk az elején nem volt, aztán vettünk egyet, mert nem voltam benne biztos, hogy eleget eszik-e. Jól tettük, mert bimbóvédõt használtam, és azzal nem tudott rendesen enni, fogyott is szegénykém. De kb. 2 hétig mértem, rájöttem, hogy rendesen eszik, utána már nem kellett. Ha van elég tejed, és biztos vagy benne, hogy jól eszik, akkor felesleges.
Én sem mérem, majd a védõnéninél megnézzük. Rendesen van tejem, és elsõ aggodalmaim ellenére elég a babámnak. Rendesen hízik, sõt, csak cicizéssel "rekordokat" döntöget, családon belül.
Én mérem. De nem KELL! Engem ez nyugtat meg. Ha tudom, hogy mikor mennyit evett. Könnyebben tudok következtetni arra, hogy ha 1 óra múlva sír, akkor mi lehet a baja. No meg a nagyobb gyermekemmel is könnyebben tudok programot szervezni. Mert tudom mennyit evett, nagyjából mikor lesz megint éhes stb. Engem ez nyugtat meg, de minden ember más. Ha Téged zavar a mérleg, felejtsd el. Az is elég, ha a védõnõnél/dokinál lemérik.
Én mérem, mert nekünk egy pici orvosi gond miatt mérni kell még, de remélem 1-2 hét múlva már elég, ha a védõnõ csekkolja le. Nem akartam mérni, de õszintén szólva jó látni, hogy mennyit eszik a gyerek, csak nem szabad mániákussá válni. Én mérem, plusz felírom a szopi idejét, hogy emlékezzek, azt nem írom, melyik mellbõl evett, arra emlékezni szoktam. Plusz azt írom fel még, hogy "D", ha kapott D vitamint, így ezt is látom. Most már tudom, hogy jó az étvágya, úgyhogy szívesen elhagynám a mérleget. Remélem holnap a doki is jóváhagyja! Amúgy 3 hetesek vagyunk.
Én se mértem, mert megvolt a napi kaki, pisi adag, aztán egyszer elvittem leméretni, hogy mennyit hízott, hát kiderült, hogy szinte semmit, pedig nem gondoltam hogy baj lehet, mert nem sírt.Aztán kiderült hogy baktérium volt a vizeletébe és azért nem hízott, és azért mértem mert nem volt étvágya se, muszáj volt nézni, hogy mennyit evett mert akkor még adtam neki a másik cicibõl is, pedig nem is kérte volna amúgy.
Utolsó vagyok, viszont azt mindig felírom, hogy hánykor evett, és melyik mellembõl, mert mindig elfelejtem. A születésétõl fogva vezetem ezt a füzetet, majd egyszer megkapja a karszalagjával és a köldökcsonkjával és az elsõ dolgaival együtt :)
7 hónapos a babám, és minden este megmérem fürdetés elõtt. Mivel már 9 kiló, nem mér pontosan a mérleg miliket, így az etetéseket teljesen feleslegesn méregetni, mert nem lenne pontos. De amíg 7 kiló körül volt, néha mértem, hogy mennyiket eszik, kiszúrtam napokat, és akkor minden evését mértem, de kb hetente egy nap. Nem voltam kényszeres, csak kíváncsi :) Fõleg, a babám jó dundi, mindig jókedvû, tudtam, hogy nem lehet éhes egyáltalán. Lehet más lenne egy sovány rosszul evõ babánál, ahol esetleg pótlás is kell, ott nem árt méricskélni, de nem mindig, csak néha-néha. Úgyis hamar megismered majd a babádat, tudni fogod a jelzéseit, hogy mikor éhes, mikor unatkozik, stb, és ehhez nem kell mérleg, csak anyai ösztön :)
Én minden vasárnap mérem a lányomat, 4 hónapos lesz (vasárnapi napon született), illetve pár evést lemértem. De azt is csak akkor lehettet, ha nem ficánkolt, vagy nem ordított a mérlegen. Amúgy nem méregetem.

A BME építész/építő mérnöki szakán, mennyire kell tudni a fizikát? Mindent az elejéről kezdenek, vagy fogunk valami újat tanulni és az általános/középiskolás tudásokat alapból elvárják, és folytatják azzal amivel akarják?

Legjobb válasz: Szia, nem tudom hogy aktuális-e még. Nem árt tudni, vagyis inkább a gondolkodásmód kell szerintem hozzá. Amúgy statika, szilárdságtan, tartószerkezet tervezés lesz, ezeket (legalábbis mi) nem tanultunk középsuliban. Ja és ez az építész volt. Az építõn úgy tudom mélyebben tanulják a fent említett tárgyakat, meg van amit más módszerrel számolnak, mert ugye statikusok õk lesznek, építészeknek meg az alap tudás kell csak.

Szia, nem tudom hogy aktuális-e még. Nem árt tudni, vagyis inkább a gondolkodásmód kell szerintem hozzá. Amúgy statika, szilárdságtan, tartószerkezet tervezés lesz, ezeket (legalábbis mi) nem tanultunk középsuliban. Ja és ez az építész volt. Az építõn úgy tudom mélyebben tanulják a fent említett tárgyakat, meg van amit más módszerrel számolnak, mert ugye statikusok õk lesznek, építészeknek meg az alap tudás kell csak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!