Találatok a következő kifejezésre: Mindenkinek jár szabadság (4 db)

Mindenkinek jár a 20nap szabadság?

Legjobb válasz: Jár!- de meg is kapják?... NEM! Szeretlek Magyarország!

Jár!- de meg is kapják?... NEM! Szeretlek Magyarország!
A kérdező hozzászólása: Akkor nem én tudom rosszul, igen ez a baj.. h nem kapják meg :/

Mindenkinek jár szülési szabadság?

Óraadóként dolgozok,kevés órám van. Ha elmegyek a suliból, a szerz?désem is megsz?nik? Itt még táppénzre sem mehetek, de mi a helyzet a szülési szabadsággal? Jár nekem is? Egyébként a szerz?désem június végéig szól.

Legjobb válasz: Szia! Ezt találtam a neten: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/munka/munszab20..

A két hónapos szülési szabadság jár mindenkinek? Mit kell tudni róla? Ki fizeti ezt?

Legjobb válasz: Terhességi gyermekágyi segély a hivatalos neve. Az idõtartama nem két hónap hanem 168 nap vagyis 24 hét. Ebbõl négy hetet a szülés várható idõpontja elõtt igénybe lehet venni. Nem alanyi jogon jár, hanem biztosítotti jogviszonyhoz kötött ellátás. Feltétele a szülés idõpontjában biztosítottnak kell lenni és az elõzõ két évben legalább 180 nap munkaviszonynak kell lenni. Összege a jogosultságot megelõzõ év átlag keresetének 70 %-a. Az összegnek felsõ korlátja nincs, csak adóelõleget vonnak belõle. Passzív jogon akkor jár, ha valaki a munkaviszony megszûnését követõ 42 napon belül szül. Ha a munkahely tb kifizetõ hely akkor azon keresztül, egyéb esetben a lakcím szerinti megyei OEP a folyósító.

Terhességi gyermekágyi segély a hivatalos neve. Az idõtartama nem két hónap hanem 168 nap vagyis 24 hét. Ebbõl négy hetet a szülés várható idõpontja elõtt igénybe lehet venni. Nem alanyi jogon jár, hanem biztosítotti jogviszonyhoz kötött ellátás. Feltétele a szülés idõpontjában biztosítottnak kell lenni és az elõzõ két évben legalább 180 nap munkaviszonynak kell lenni. Összege a jogosultságot megelõzõ év átlag keresetének 70 %-a. Az összegnek felsõ korlátja nincs, csak adóelõleget vonnak belõle. Passzív jogon akkor jár, ha valaki a munkaviszony megszûnését követõ 42 napon belül szül. Ha a munkahely tb kifizetõ hely akkor azon keresztül, egyéb esetben a lakcím szerinti megyei OEP a folyósító.


Miért nem lehet jó idõben póló, rövidgatya kombóban nyomni a munkát a cégnél? Mindenki így jár az utcán. Nálunk meg ing meg nadrág meg bõrcipõ. Hol a szabadság?

Legjobb válasz: Mert az a munkahelyed. Ha ing kell, akkor valószínûleg elvárás a normális megjelenés, nincs fehér póló & kockás rövidnadrág az ügyfelek miatt. Örülj neki, hogy nem fémöntödében dolgozol, ahol mindig meleg van és tilos a védõfelszerelésbõl bármit levenni vagy csak felhajtani a szárát. :)

Mert az a munkahelyed. Ha ing kell, akkor valószínûleg elvárás a normális megjelenés, nincs fehér póló & kockás rövidnadrág az ügyfelek miatt. Örülj neki, hogy nem fémöntödében dolgozol, ahol mindig meleg van és tilos a védõfelszerelésbõl bármit levenni vagy csak felhajtani a szárát. :)
Na itt is van az élõ példa a válaszadók között. Meg lehet nézni milyen hangnemben válaszolt, aki szerint olyan fontos a dresscode. Vissza is jutottunk oda, hogy a tisztelet (és az intelligencia) nem a ruhán múlik. :)
Úristen, azért kell úgy öltözni, mert a cég ezt írja elõ! Ha nem tetszik nem kell ott dolgozni!! Egy olyan munkahely amelynek elvárásai vannak az ad is rá cafeteriat illetve a fizetés is több mint a bermudagatyás munkahelyeken. Nem kötelezõ ilyen helyen dolgozni, lehet menni seédmunkázni pólóban és rövidgatyában, ki kényszerít olyan állásra ahol ki kell nézni valahogy? (a szabadság ami a kérdésben szerepel, az rendelkezésre áll ilyen téren a szabadnapokon)
Az a százalék azért annyi, mert leállok az olyan idiótákkal vitatkozni, mint Te. Akiknek sír a szája, ha a helynek és alkalomnak megfelelõen kell öltözködni. Na nyomd a nem hasznosat, hátha jobban érzed magad tõle. Vicc vagy ember!
Azért nem sétálok meztelenül, mert nem Ádám vagyok, aki a Bibliai paradicsomban él. ...mellesleg ha már a névtelenségrõl beszélsz, akkor legalább vetted volna a fáradtságot, hogy elõtte beállítod a profilodban a felhaználó neved láthatóságát gyökér. Nem csodálom, hogy a válaszaid hasznossága a kemény 35%-ot döngeti.
Akkor nyáron miért nem sétálsz meztelenül nagyokos!? Miért állsz be a sorba, és hordasz ruhát? Miért csak a szád jár egy névtelenséget biztosító fórumon? Dobálózol a nagy szavakkal, közben mögötte nincs semmi tartalom.
Az utolsó hozzászóló felvetésével egyetértek. Ha az öltözködésed zavarja valakinek a komfortérzetét, az egy mentális zavar, semminek köze a tisztelethez. Bennem erõs ellenérzést kelt a cégeknél az öltözködés görcsös megszabása, mert ez azt jelenti, hogy igenis jogod van fürödni a saját izzadtságodban, nem számít, hogy ez nemcsak neked, hanem a környezetednek is még kényelmetlenebb, mintha csak nem megfelelõen öltözködsz. Mintha azért lenne fontos, hogy ne látszódjon a lábszárad, (meg az alkarod), mintha szana-szét lennél tetoválva horogkeresztekkel. A tûzoltók esete más, mert õk a saját testi épségük miatt hordanak vastag, hõálló védõruhát. Nade egy rohadt biztonsági õrnek minek hosszúnadrág? Mitõl védi magát a 35 fokban? Attól, hogy egysíkú gondolkodású emberek ne háborogjanak a nem megfelelõ öltözködésén? Na ezért tart itt az emberiség, mert képtelenek vagyunk az egyszerû, hétköznapi problémákat a helyükön kezelni.
Egyébként megsúgom, hogy tiszteletet a viselkedésével ad vagy nem ad az ember, nem az öltözékével.
Igen kedves hetes, te nyilván tudod, hogy én hogyan öltözködöm. Legközelebb szólok is mindenkinek, hogy ne tõlem kérjenek tanácsot, mert miattam kell a dress code. :)
Én gyárban dolgozom, munkanadrág, ingkabát, acélbetétes bakancs és baseball sapi a melós ruha. Télen is meg nyáron is 50 fokban. Átlag havi 40 ezerrel keresek többet mint amikor irodában voltam és szabadon öltözködhettem, és most 15 napot dolgozom havonta akkoriban meg 21-22t.... Melyik éri meg jobban?
A dess code egy marhaság, az utóbbi évtizedben szerencsére kikopófélben van, de én például pont emiatt nem mentem el ilyen aktatologatónak, kevesebb a pénz a mostani melóban, de azt veszek föl, amit akarok :-D A 26%-os trógerral meg ne foglalkozz :-D Elég idióta az, aki akkor érzi valakinek magát, ha kiöltöznek a kedvéért :-DDDDDD
Tudod, kedves utolsó, ez a tiszteletrõl szól. Ha én mint ÜGYFÉL bemegyek mondjuk egy bankba, ne rövidgatya neg póló legyen az ügyintézõn. Tiszteljen meg azzal, hogy normálisan fel van öltözve. Ahogy pl az orvos is megtisztel ezzel téged. Szerencsére pont az ilyen emberek miatt van dress code, mint amilyen te és a kérdezõ vagytok.
Miért gondolja mindenki, hogy a rövidnadrág+póló az csak csöves, vagy béna, vagy nem komolyan vehetõ öltözék lehet? Ennyire nem tudtok öltözködni? Hogy a kérdésre is válaszoljak, attól függ milyen melód van. Vannak ahol vannak szabályok, de ezt tudtad, amikor aláírtad a munkaszerzõdést. Egyébként ha nem lennének az emberek ennyire felületesek, buták és felszínesek, akkor senkit nem érdekelne, hogy a banki alkalmazottnak milyen cipõje van.
Mivel magadtól nem tudsz normálisan öltözködni, a cég megszabja, hogy mit vegyél fel. Bírd ki a 8 órát, aztán szabadon lehetsz csöves.
Tedd fel ezt a kérdést pl egy tûzoltónak.
A szabadság OTT van, hogy bármikor felmondhatsz és kereshetsz olyan munkahelyet, ahol nincs az öltözékre vonatkozó elõírás. Hajrá!
Mert megkövetelik az elegánsabb öltözködést. Gondolom te sem vennél teljesen komolyan egy olyan banki dolgozók aki strandpapucsban fogad téged, vagy egy hawaii mintás ingben lévõ orvost. Amúgy van rosszabb is: étteremben dolgozok, nálunk sem lehet lenge ruhában járkálni a forró lábasok között, nyáron nem ritka a 40-45 fok.
Utolsó elõtti hozzászólónak: Az, hogy "bermudagatyás" az öltözködási stílusod, ez elõször is azt tükrözi, hogy nem hobbid az öltözködés, mint a sok városi embernek, akik ugye nem nagyon találnak maguknak más hobbit érthetõ okokból (ingerszegény környezet). Csak az a gond, hogy ez a mocskos idealizált megjelenés mára elvárás lett...az, hogy ami a plakátokon visszaköszön, olyan legyél te is. Csak hát a vidéki parasztnak, aki Pestre jár, annak hol van annyi pénze, mikor a fizetésébõl még lemegy 25-30 ezer a bérletekre? Ez csak a pénzen múlik és ha nem kapsz elég fizetést, akkor mégis hogyan tudnál ideális módon megjelenni? Nehogy azt mond, hogy a túrkálókból meg a használt ruhakereskedésekbõl olyan nagyon igényesen fel lehet öltözködni! Valahogy nem egészen ezt látom, mikor a Pesti emberek között járok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!