Találatok a következő kifejezésre: Mindenkinek jár szabadság (3 db)

Mindenkinek jár a 20nap szabadság?

Legjobb válasz: Jár!- de meg is kapják?... NEM! Szeretlek Magyarország!

Jár!- de meg is kapják?... NEM! Szeretlek Magyarország!
A kérdező hozzászólása: Akkor nem én tudom rosszul, igen ez a baj.. h nem kapják meg :/

Mindenkinek jár szülési szabadság?

Óraadóként dolgozok,kevés órám van. Ha elmegyek a suliból, a szerz?désem is megsz?nik? Itt még táppénzre sem mehetek, de mi a helyzet a szülési szabadsággal? Jár nekem is? Egyébként a szerz?désem június végéig szól.

Legjobb válasz: Szia! Ezt találtam a neten: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/munka/munszab20..

A két hónapos szülési szabadság jár mindenkinek? Mit kell tudni róla? Ki fizeti ezt?

Legjobb válasz: Terhességi gyermekágyi segély a hivatalos neve. Az idõtartama nem két hónap hanem 168 nap vagyis 24 hét. Ebbõl négy hetet a szülés várható idõpontja elõtt igénybe lehet venni. Nem alanyi jogon jár, hanem biztosítotti jogviszonyhoz kötött ellátás. Feltétele a szülés idõpontjában biztosítottnak kell lenni és az elõzõ két évben legalább 180 nap munkaviszonynak kell lenni. Összege a jogosultságot megelõzõ év átlag keresetének 70 %-a. Az összegnek felsõ korlátja nincs, csak adóelõleget vonnak belõle. Passzív jogon akkor jár, ha valaki a munkaviszony megszûnését követõ 42 napon belül szül. Ha a munkahely tb kifizetõ hely akkor azon keresztül, egyéb esetben a lakcím szerinti megyei OEP a folyósító.

Terhességi gyermekágyi segély a hivatalos neve. Az idõtartama nem két hónap hanem 168 nap vagyis 24 hét. Ebbõl négy hetet a szülés várható idõpontja elõtt igénybe lehet venni. Nem alanyi jogon jár, hanem biztosítotti jogviszonyhoz kötött ellátás. Feltétele a szülés idõpontjában biztosítottnak kell lenni és az elõzõ két évben legalább 180 nap munkaviszonynak kell lenni. Összege a jogosultságot megelõzõ év átlag keresetének 70 %-a. Az összegnek felsõ korlátja nincs, csak adóelõleget vonnak belõle. Passzív jogon akkor jár, ha valaki a munkaviszony megszûnését követõ 42 napon belül szül. Ha a munkahely tb kifizetõ hely akkor azon keresztül, egyéb esetben a lakcím szerinti megyei OEP a folyósító.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!