Találatok a következő kifejezésre: Mindenki azt hogy (3426 db)

Miert jon mindenki azzal, hogy nem fog sikerulni csaladot alapitani a parommal?

En egyetemista vagyok (de nyari szunetben rendszeresen dolgozok), es a parom epitkezesben dolgozik. De annak ellenere, hogy igyekszunk sporolni, eleg jol, mindenki azt mondja, hogy a mai fiatalsagnak nem fog sikerulni a csaladalapitas. 23L, parom 30 eves.

Legjobb válasz: Mert Magyarország ilyen pesszimista, depressziós ország, de addig igazuk van, hogy ITT az ég egy adta világon semmihez nem lehet kezdeni! Meneküljetek a süllyedõ hajóról! :) Amúgy meg szerintem az is a baj, hogy mindenki úgy van vele, hogy csak akkor lehet családod, ha mindent meg tudsz venni a kicsikédnek. Mintha legalábbis a jó nevelést meg a szeretetet pénzzel helyettesíteni lehetne -.-

Mert Magyarország ilyen pesszimista, depressziós ország, de addig igazuk van, hogy ITT az ég egy adta világon semmihez nem lehet kezdeni! Meneküljetek a süllyedõ hajóról! :) Amúgy meg szerintem az is a baj, hogy mindenki úgy van vele, hogy csak akkor lehet családod, ha mindent meg tudsz venni a kicsikédnek. Mintha legalábbis a jó nevelést meg a szeretetet pénzzel helyettesíteni lehetne -.-
De fog! Csak nehezen. 23N és 30F saját lakásban és én nem dolgozom éppen, de nekünk sem indul be még...de nem adjuk fel! Ti se tegyétek.
Az építkezés nem fizet rosszul, bár attól függ ki hol van, az én nevelõapám nettóba megkeresi a 180-at havonta pedig egyszerû kõmûves. A pesszimista hozzáállásra ne reagálj, csak szívják az energiádat, tegyetek ellene és kész. Mindenki leéli valahol az életét.
Csak szólok, hogy építkezéssel elég jól (is) lehet keresni, nem mintha a családalapítás csak ezen múlna. De ha csak így általánosságban mondják, hogy a mai fiataloknak nehéz/szinte lehetetlen családot alapítani, akkor ne vedd magadra a dolgot, mert ez meg tényleg igaz.
Azért, mert vannak ilyen emberek: irigyek és rosszindultatúak, bizalmatlanok, eleve kijelentik hogy "úgyse", ha valaki mégis bármit csinálna, azt igyekeznek szétverni és bebizonyítani, hogy nekik van igazuk: úgyse. ja: és aki azzal jön, hogy "a mai fiatalságnak..." ott mindig tudd, hogy idõsebb vagy idõs ember esetén egyszerû színtiszta irigység van emögött: az, hogy az õ életeét már elkapálta, elõtted még ott egy csomó LEHETÕSÉG és sok-sok év. Ezt irigyli, ez fordul nála hamar gyûlöletbe és pusztító indultokba, negativizmusba. (mint pl. a rosszindulat). Sikerülni fog! Ha nem otthon, akkor másutt. Rajtatok áll a dolog mindig! :)
és nem igaz én a párommal simán tudtunk lakást venni pedig csak õ keres én tanulok é neki is átlag bére van...egy kis kényelmet kellett feladni de van tetõ a fejünk fölött segítség nélkül...
Egyszerûen azért, mert manapság ebben az országban egy fiatal csak úgy tud saját lakáshoz jutni és elkezdeni az életét ha: örököl, vagy a szülei vesznek neki, ha megtehetik. Vagy keresel annyit, hogy ki tudod fizetni a havi 80-100 ezres törlesztõrészletet. A többség még 30 évesen is albérletrõl-albérletre vándorol. Régebben könnyebb volt a fiatalságnak elkezdeni a nagybetûs életet. Volt munkahely, sok esetben kaptál hozzá szolgálati lakást, voltak otp-s lakások, amiket fillérekért lehetett bérelni, majd 10-20 év múlva potom pénzért megvásárolni.
Valamennyire igazuk van, ami az anyagiakat illeti. Te még nem dolgozol, nincs kereseted, a fiú meg építkezésen... Nem kereshet sokat, és mivel 30 éves már, nemigen fog jól fizetõ állásba váltani egy építkezésrõl. Mire lakás megvan... Hitellel, vagy marad az albérlet.
én és az öcsém is felnõttünk pedig nem kerestek jól a szüleink...régen sem hullott minden az ember ölébe még is voltak családok....

Miért képzeli mindenki azt hogy ha valakinek beteg az állata annak KÖTELEZÕ orvoshoz vinni?

Én például a kóbor jószágokat beszoktam fogadni, de ha betegek lesznek sajnos nincs 10, esetleg több 10 ezrem a dokikra. És nem azért nem viszem mert sajnálom rá a pénzt, hanem mert nincs annyi pénz! Ha olcsóbb volna, amit sokan megengedhetnénk biztos többen vinnénk. De itt úgy írják sokan hogy "állatorvoshoz kell vinni", mintha ez alap dolog volna, hogy aki jó szívû és nem hagy meghalni az utcán egy kóbor állatot, annak késõbb pénze is lesz állatorvosra...

Legjobb válasz: Azért az esetek többségében nem utcáról befogadott állatokról van szó, hanem meggondolatlanul magukhoz vettekrõl. És itt már nagyon nem játszik az a gondolatmenet, amit te leírtál. Aki önszántából és tudatosan magához vesz egy élõlényt, kutya kötelessége gondoskodni arról, ha netalántán beteg lesz, orvoshoz vinnie. Nem mindenkinek kell kutyát tartani. Nem kötelezõ. Nálunk még nagyon él az a gondolkodásmód, hogy a kutyának, macskának jó dolga van kihajtva a kertbe, esetleg láncra kötve addig nem lehet csodálkozni, hogy képes itt olyan kérdést valaki feltenni, hogy milyen kötelezõ állatorvoshoz vinni a beteg állatot. De, egyébként nem is értem, azt nem nézed tétlenül, hogy az utcán kóborolnak, de ha betegek lesznek végignézed a szenvedésüket? Egyszerûen nem fér a fejembe. Én jelenleg pont amiatt nem vállalok kutyát, mert tudom hogy nem mindig lenne pénzen egy esetleges mûtétre, drága kezelésekre. Viszont ha ott lenne, hogy pénz kell mert látom, ahogy az az állat akinek az életéért felelõsséget vállaltam szenved, akkor minden követ megmozgatnék, nem érdekelne, hogy hány ismerõsömtõl kellene pénzt kuncsorognom, hitelt vennék fel és nem itt kérdezõsködnék, hogy láthatóan komoly betegséggel küzdõ állatnak vajon még mi baja lehet, van e házi gyógymód. Sajnos nem kötelezõ állatorvodhoz vinni... Lehet lepontozni, ha nem tetszik, én így gondolom.

Azért az esetek többségében nem utcáról befogadott állatokról van szó, hanem meggondolatlanul magukhoz vettekrõl. És itt már nagyon nem játszik az a gondolatmenet, amit te leírtál. Aki önszántából és tudatosan magához vesz egy élõlényt, kutya kötelessége gondoskodni arról, ha netalántán beteg lesz, orvoshoz vinnie. Nem mindenkinek kell kutyát tartani. Nem kötelezõ. Nálunk még nagyon él az a gondolkodásmód, hogy a kutyának, macskának jó dolga van kihajtva a kertbe, esetleg láncra kötve addig nem lehet csodálkozni, hogy képes itt olyan kérdést valaki feltenni, hogy milyen kötelezõ állatorvoshoz vinni a beteg állatot. De, egyébként nem is értem, azt nem nézed tétlenül, hogy az utcán kóborolnak, de ha betegek lesznek végignézed a szenvedésüket? Egyszerûen nem fér a fejembe. Én jelenleg pont amiatt nem vállalok kutyát, mert tudom hogy nem mindig lenne pénzen egy esetleges mûtétre, drága kezelésekre. Viszont ha ott lenne, hogy pénz kell mert látom, ahogy az az állat akinek az életéért felelõsséget vállaltam szenved, akkor minden követ megmozgatnék, nem érdekelne, hogy hány ismerõsömtõl kellene pénzt kuncsorognom, hitelt vennék fel és nem itt kérdezõsködnék, hogy láthatóan komoly betegséggel küzdõ állatnak vajon még mi baja lehet, van e házi gyógymód. Sajnos nem kötelezõ állatorvodhoz vinni... Lehet lepontozni, ha nem tetszik, én így gondolom.
Mert attól, hogy befogadod az állatot, attól még nem mented meg attól, hogy meghaljon. Csak a pillanatnyi állapotán könnyítesz, de ha komolyabb baja van, akkor ugyanúgy szenved tovább. De szép dolog, hogy próbálsz segíteni az állatokon, enni adsz neki.... De ilyenkor keress fel menhelyeket, hogy segítsenek orvoshoz juttatni a kutyát, te pedig elhelyezésben segítesz, hogy nálad lehet, lábadozhat. Sok menhely fizeti orvosi költségeket, csak utána elhelyezni már nem tudják kinél.
amikor súlyos beteg vagy, akkor te is mész orvoshoz ha befogadsz egy kutyát, akkor onnantól kezdve te tartozol érte felelõsséggel, rajtad múlik az élete
Van két befogadott macskám. Elég sokat költöttem rájuk, oltásokat kaptak, jó tápot esznek. Ebbõl a pénzbõl tudnék etetni legalább 15 macskát olcsó táppal, oltások, orvosi ellátás nélkül. De nem tenném, akkor se, ha lenne rá helyem. Kóbor, befogadásra váró macska végtelen sok van. Akármennyit fogadnak be, újratermelõdnek. A világot nem tudom megváltani. Viszont ha felelõsséget vállalok egy állatért, azt akkor teszem, ha tényleg meg tudok tenni mindent, ami elvárható. Például ha nekiállok macskákat etetni, de ivartalanításra nincs pénzem, azzal rövid távon segítettem pár állaton, hosszú távon viszont még több kóbor macska termelõdéséhez asszisztálok.
Hát figyelj itt a GYK-n már ez a rutinválasz.Ha befogadsz egy kidobott kutyust, az nagyon szép tett.Ha megtudod gyógyítani legalább valamennyire akkor nem élet-halál kérdés.De gondolom ha valami jön és lesz elegendõ pénzed, biztos elviszed beoltatni stb...
Azért, te barom mert ha befogadsz egy állatot akkor ku...-ra a Te felelõsséged!
Mielõtt az ember kóbor állatot fogad be, érdemes átgondolni, tudja-e vállalni az orvosi költségeket.Ha nem, akkor nem biztos, hogy szerencsés belevágni.Én pont ezért nem fogadok be állatot, mert nincs azzal kisegítve, hogy etetem, bent van a kertemben, de még az oltásait sem tudom finanszírozni. A kóbor állat meghal az utcán is, de nálad is meg fog, ha baj esetén nem tudod elvinni orvoshoz, gondolok pl.itt egy gyomorcsavarodásra.
Már írták, ha lenne egy állatod és sokba kerülne a gyógykezelése, akkor próbálj menhelyeket mozgósítani, hogy segítsenek kezelni az állatot, hiszen nekik megvan a doki, kihez viszik az állatokat és olcsóbb a kezelésük. Vannak lelkiismeretes orvosok, akik részletre is vállalják a kezelést, csak sok utánajárással jár. Régi dolgaidat el lehet adni online oldalakon, amibõl lesz pénzed..
A kérdező hozzászólása: Na pont errõl beszélek, ezt nem értem... Ha van egy kóbor jószág befogadom, és nem garancia hogy õ x idõ múlva beteg lesz. Lehet beteg lesz lehet nem. És attól hogy nekem nincs úgy pénzem, hogy elvigyem orvoshoz, attól még sok mindent megteszek értük. Nem értem ha lehetõség van egy állatot megmenteni(aki alapból nem beteg), akkor hagyjam ott azzal a gondolattal hogy ugyan hagy dögöljön már meg itt mert ha egyszer beteg lesz akkor én valószínû nem tudom orvoshoz vinni. Na meg a másik ha nekem volna valami súlyos betegségem, vagy akár csak egy mûtétem, na ott is gondba lennék az anyagiak miatt.
"..Miért képzeli mindenki azt hogy ha valakinek beteg az állata annak KÖTELEZÕ orvoshoz vinni?..." Azért, amiért a gyerekedet is orvoshoz viszed, ha beteg. Mert szenved, mert rád van utalva, mert kiszolgáltatott, mert felelõsséggel tartozol érte, mert szereted(???)....pl. Biológiailag semmi különbség a két élõlény szenvedésre való képessége között. Nem érzed, hogy már a kérdésed is abszurd?

Miert problemazik mindenki azon, hogy nem szeretnenk tudni a babank nemet?

30 hetes vagyok, es mindenki meg van rokonyodve, hogy nem akarjuk tudni a baba nemet! A doki is ugy nezett rank a 4 D-n, mint tyuk a piros kukoricara! Mi ezt megbeszeltuk a parommal, es igy sokkal izgalmasabb a varakozas! Regen is igy volt, nem ertem minek szekalni az embert! Na meg a josolgatasok...

Legjobb válasz: Ne hidd, hogy kevésbé macerálják azt aki elmondja a pici nemét. Mi amikor megtudtuk elmondtuk mindenkinek, hogy kislány. Azóta az anyósom azzal nyaggat folyton, hogy õ megálmodta, hogy fiú, és minden nap megkérdezi, hogy biztosan lány-e??? Sok boldogságot neked! Egy 20 hetes kismami.

Ne hidd, hogy kevésbé macerálják azt aki elmondja a pici nemét. Mi amikor megtudtuk elmondtuk mindenkinek, hogy kislány. Azóta az anyósom azzal nyaggat folyton, hogy õ megálmodta, hogy fiú, és minden nap megkérdezi, hogy biztosan lány-e??? Sok boldogságot neked! Egy 20 hetes kismami.
Mert ritka, de nem kéne ezen problémázni, ha nektek így jó!
Bizos azért mert manapság ez furcsa az embereknek, hogy nem akarjátok elõre megtudni, pedig ezt mindenkinek szíve joga eldönteni és ehhez a környezeteteknek alkalmazkodnia kell. Csak tudod az emberek néha nem értik, hogy miért nem gondolkodik mindenki úgy ahogy õk. Ne idegesítsd magad emiatt én csodálom, hogy ilyen elszántak vagytok evvel kapcsolatban.
Szia! Mi a 21. hetet töltjük és mi is ugyanígy vagyunk a párommal, nem szeretnénk tudni a baba nemét. Annyira mindegy, hogy kisfiú lesz-e vagy kislány, bármelyik lesz is, egyformán örülünk neki. Na, de a család, a barátok, ismerõsök... Az elején poén volt, amikor mondogatták, hogy õk nem bírják ki a végéig, kérdezzük meg, és egyébként is milyen babacuccokat fogunk venni, ha nem is tudjuk a baba nemét stb. Most már mi sem vesszük viccesnek, amikor nyaggatnak bennünket, de tartjuk magunkat az elhatározásunkhoz. Olyan csodálatos érzés várni a babát, a végére pedig mindenki úgyis azt kívánja, hogy egészséges legyen, más nem számít. Sok boldog napot kívánok!!!
A kérdező hozzászólása: Nem idegeskedem, csak mar unom az allando furkalodasokat! Elmondtuk mindenkinek a csaladban, ismerosoknek, munkatarsaknak stb, de keptelenek felfogni, hogy mi igy akarjuk kivarni a hatralevo idot, es mindig kerdezik, hogy mi lesz! :o)
A kérdező hozzászólása: Na meg miondig a pocakom alakjat elemzik!
Szia! Én 22 hetes pocakosan szintén úgy gondolkodom, mint Ti. A párom ugyan szeretné tudni, mi lesz. Szerencsére a családom nagy része egyetért velem, hogy így sokkal izgalamasabb, különben is: lényeg az egészség! Igaz, ütköztem már akadályba, amikor bodykat akartam vásárolni, vagy csak kékek, vagy rózsaszínûek voltak, de zöld, sárga vagy fehér nemigen. Mert gondoltam én, veszek semleges színûeket. Ettõl függetlenül kitartok az elhatározásom mellett. Ja, és nekem is mindig a pocakom alakját méregetik, akár ismerõs, akár idegen. A legjobb, hogy mindenki mást mond, mint az elõtte szóló. Még szerencse, hogy csak két lehetõség van:) ) Szóval kitartás!
Szia! Mi most várjuk a 3. babánkat. Az elsõ kettõnél sem kérdeztük meg, sõt kifejezetten kértük az orvosokat el ne szólják magukat a nemet illetõen. A kiváncsiskodóknak akik kérdezõsködtek, hogy fiú vagy lány azt mondtuk meglepetés! Két kisfiúnk van és a 3. is meglepetés lesz.


Miért írja mindenki azt, hogy ha venni akar valaki egy hayabusát akkor még egy koporsót is? Pl. : ha valaki kezdő. Azzal is lehet normál tempóba menni nem csak 300fölött, habár tisztába vagyok az erejével.

Legjobb válasz: Azért, mert soha nem ültek még Simsonon sem, de okosakat mondani tudnak. Aki vadbarom az ugyanúgy elszáll a 125-ös CBR-el is, mint a Busával, aki meg ésszel csinálja az viszonylag kevés gyakorlattal sem fog bajba kerülni vele. Én anno 250-rõl váltottam 600-ta, nekem is jött mindenki hogy jajmegdöglesz, pedig még csak nem is speedgép hanem enduro volt.

Azért, mert soha nem ültek még Simsonon sem, de okosakat mondani tudnak. Aki vadbarom az ugyanúgy elszáll a 125-ös CBR-el is, mint a Busával, aki meg ésszel csinálja az viszonylag kevés gyakorlattal sem fog bajba kerülni vele. Én anno 250-rõl váltottam 600-ta, nekem is jött mindenki hogy jajmegdöglesz, pedig még csak nem is speedgép hanem enduro volt.
Én amikor a 125-ös ETZ-rõl ültem át a 250-es V2-es Hondámra, nagyapám ugyanezzel jött. Mondtam neki, hogy ez csak 35 ló, és úgysem megyek vele állat módjára. Mz-vel is ugyanúgy meghalhattam volna,
Hali! Azért írják mert jól hangzik.Amúgy egy sablonszöveg, ha valaki hülye akkor egy simsonnal is megtud halni.Nekem 300-as ETZ-m volt 14 évesen 50 pár kilósan ami azért nem annak a korosztálynak való, csak kellõ komolyság kell hozzá úgy mint a 200ló körüli masinákhoz is.
"Azzal is lehet normál tempóba menni" - de ha normál tempóban akarnék menni, akkor inkább vennék valami könnyebbet, amit egyszerûbb ide-oda dobálni a kanyarokban. Lehet nekem hibás a nézõpontom, de én úgy szoktam bármit (a csavarhúzótól az oszlopos fúrógépen át a motorig/autóig) venni, hogy ki is tudjam használni és ki is használjam, ne maradjon sok tartalék benne. Nem reális példa, de nem veszek akkora tekercs fogselymet ami 200 évre elég, mert realitása annak van hogy még 50 évet élhetek.
600-as enduróval imádtam egykerekezni... aztán valaki odaadta a 600 as cbr-jét..hát mit modjak... megültem, mert tudtam, hogy megy mint a szél, de azóta visszavettem az arcomból...
19:03 -s ! Nálad a pont ... 20 éve motorozom két éve van " busám " teljesen más mint az elõdei (ne soroljam ) ehhez fel kell nõni ..Jóindulatból mondom .
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Én igazából csak az miatt szeretnék egyet mer nekem nagyon tetszik, városba meg úgyse huzatnámki, elõbb inkább csak szoknám, hogy mien, és miután megszoknám max csak akkor mennék ki vele olyan helyre ahol büntetés nélkül tudnék vele gyorsan is menni, amúgy eddig még csak 800as quad volt a legnagyobb amivel mentem, olyan helyen ahol nem jár senki, tudom, hogy más egy quad mint egy busa vagy bármien motor. A hibákért bocsi telórol irtam
azok, akik óvatosságra intenek, nem feltétlenül irigyek, vagy majrés nyugdíjasok...egyszerûen van tapasztalatuk a kategóriában... én is szeretnék egy böszme nagymotort, de ismerem magam..nem állnám meg, hogy ne egykerekezzek... mert az olyan marhajó... ... elõször csak ott húzod meg, ahol nincs forgalom, aztán késõbb a haverok elõtt, aztán egyszercsak ott egy jobbos utca, ahonnan egy másik busa jön egykeréken...

Miért gondolja itt mindenki azt, hogy ha valaki több pénzből él, akkor az már nem is foglakozik a gyerekkel?

Azt látom, hogy mindenki le van pontozva/hurrogva, ha kicsit több van neki, mint a másiknak, többet tud megadni a gyerekének és a gyerek el van könyvelve, mint a felnöv? generáció nagymen?je.

Legjobb válasz: nem mindenki gondolja itt ezt.Mert én sem.Nincs összefüggés a kettõ közt.Ez csak az irigység.

nem mindenki gondolja itt ezt.Mert én sem.Nincs összefüggés a kettõ közt.Ez csak az irigység.
Az hurrogja le ennyi alapján a másikat, aki irigy. Nekünk sincs sok sajnos, de attól még nem fáj, ha másnak van.
Én még nem tapasztaltam ezt az oldalon az anyukák között, igaz, ritkábban jövök ebbe a rovatba. A kettõnek köze nincs egymáshoz. Sõt, a szegényebb családokban gyakoribb, hogy nem tudnak megfelelõen foglalkozni a gyerekkel pl. idõhiány, fáradság, reményvesztettség, elkeseredés, depresszió miatt.
Nem kell velük törõdni.Egyszer volt egy kérdés, hogy mi a gyereked kedvenc játéka.Én beírtam 3 fp-s játékot.Le is pontoztak mint a huzat, pedig azért szerintem ez nem luxus kategória.
És ami a lényeg, ott nem fogsz ilyen válaszokat kapni, hogy minek a gyereknek FP-játék, meg felesleges félretenni a gyerek életkezdésére, lakására, stb. Sõt, inkább azokat hurrogják le, akik felelõtlenül (úgy, hogy ezeket nem tudják biztosítani) második meg harmadik gyereket is vállalnak. Azon az oldalon többségében kicsit más felfogás uralkodik.
Az nlc-n érdemes gyereknevelési kérdéseket megtárgyalni. Oda valamiért fõként azok az anyukák gyûltek, akik nem egyik hónapról a másikra élnek. Persze vannak minden rétegbõl válaszolók, de elég sok értelmiségi és/vagy jó anyagi háttérrel rendelkezõ családanya gyûlt ott össze. Persze most holtszezon van, nemigen vannak kérdések, nyár van, nyaralnak, strandolnak.
Engem az szokott zavarni, hogy sokan azt hiszik (tisztelet a kivetel), hogy aki gazdag annak a gyereke nem kap eleg szeretetet. Olyan beszolast is lattam, hogy a gazdagok a sok jatekkal probaljak potolni a szeretetet. Pedig egy gazdag is szeretheti pont ugyan olyan odaadassal a gyereket hiszen o is ember es anya. Az, hogy van neki penze csak egy bonusz. A szeretet a gyereke irant nem csokken attol, hogy tobb vagy kevesebb a penze valakinek. Sokszor az a gond, hogy az emberek itelkeznek anelkul, hogy tisztaba lennenek a dolgokkal.
mert ilyen irigyek az emberek ha leírom egy erre irányuló kérdésnél, hogy milyen típusú (drága) babakocsim van, akkor jön a lepontozás, meg hogy minek nagyzolok inkább tegyem félre a pénzt (nem mintha köze lenne hozzá)és biztos leszarom a gyereket. Pedig az a kérdés, hogy milyen babakocsim van, én csak válaszolok. Majd hozzáteszem, hogy a nagyszülõk dobták össze, ajándék meglepibe kaptuk használtan a német ebay-rõl. Akkor meg azzal jönnek, hogy jaaa, az más, mégis jófej vagyok. Mitõl más? Van egy jó babakocsim, ez a tény. Mindenkinek magyarázzam el a játszón, hogy de mi azért még szeretjük a gyereket és nem mi fizettük stb...
Nem hiszem, hogy azért van lepontozva, hanem inkább azért mert az ilyen emberek nagy része eléggé fellengzõsen nyilatkozik a témában és ez kicsit kinyitja az ember zsebében a bicskát. Vagy a másik véglet, hiába gazdag és ezt mindenki látja, mégis sír, hogy nincs pénze.
Üdvözöllek Magyarországon! Ez a specialitás errefelé, én is ezt tapasztalom.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint csak én kapom az ívet??? Múltkor volt egy kérdés, már ne tudom pontosan, hogy mi volt, de írtam rá, hogy én már most félre teszek a gyereknek, hogy nagykorában legyen kezdõ pénze mondjuk a felsõoktatásra. Erre megkaptam, hogy nem fogja majd értékleni a dolgokat, inkább dolgoznia kéne ha tovább akar tanulni, mert õk is ezt csinálták, mindenért megküzdöttek stb. Vagy ha azt merészelem írni, hogy van több fp játékunk, akkor azt kapom, hogy inkább le kellene ülnöm mellé játszani, mint játékot venni. Pedig nagyon sokat foglalkozom velük, de ez már senkit nem érdekel. Ha meg azt írom, hogy veszek nekik új ruhát üzletben, akkor meg jönnek azzal, hogy jó nekem, másnak csak turira jut, miért nem öltöztetem õket turiból, nem kell nagyzolni. Már nem szeretek válaszolni, pedig nem vágok fel, szerintem nagyon jólelkû ember vagyok, és nem vagyok elszállva magamtól. Senkit nem nézek le, mi is voltunk szarban tudom milyen!
Megy ám ez mindkét irányba, úgy látszik. Én meg már sokszor azért nem merek válaszolni az igazságnak megfelelõen, mert akkor meg engem osztanak, hogy csóró létemre hogy képzelem, hogy egyáltalán a levegõt elszívom az emberek elõl. De komolyan, néha minõsíthetetlen stílusban képesek reagálni. Pl. egyszer volt olyan kérdés, hogy milyen cipõje van az 1-2 éves gyerekednek, én meg írtam, hogy valami "snassz", jó ég tudja már milyen (akkor még tudtam, de ez már elég régen volt), lényeg, hogy nem valami menõ márka (Elefanten, vagy milyenek vannak még), hanem ilyen "sima" egyszerû cipõ. Na erre kb hatan támadtak nekem, hogy milyen felelõtlen izé vagyok, hogy a [email protected] cipõkkel tönkreteszem a gyerek lábát, ha nincs pénzem, miért szültem, adjam inkább örökbe, más mit meg nem tenne egy gyerekért, én meg megnyomorítom csak azért, mert ész nélkül [email protected]$ztam. Ez szinte szóról szóra így volt leírva, nem tettem hozzá semmit. És nem egy embertõl, többektõl érkezett hasonló reakció (mondanom sem kell, a végén az egészet úgy ahogy volt törölték). Bocs a kitérõért, csak szerettem volna szemléltetni, hogy mindig találnak okot rá az emberek, hogy a másikba belekössenek. Ez persze név és arc nélkül még egyszerûbb. Bármibe lefogadom, ha azt írnád, hogy annyi pénzetek van, mint a pelyva, de te nem veszel a gyereknek semmit, ami drága, mert minek az, jó neki a használt ruha is, meg játéknak megteszi a fakanál meg a pillepalack, akkor azért szidnának, mert milyen szívtelen vagy, hogy lenne mibõl, mégse veszed meg a gyereknek a drága holmit. Vannak bizonyos emberek (vagy valami olyasmik), akiknek az az egyetlen szórakozásuk, hogy másokkal kötekszenek, megjegyzéseket tesznek, kibeszélnek másokat. Akinek ez a legfõbb öröme, annak elég sivár élete lehet.
Valaki kérdezte múltkor, hogy mennyi pénzbõl vesszük az élelmiszert két felnõtt és két gyerekre, mert nekik 120 e ft körül megy el havonta. Írtuk páran, hogy nekünk is. Erre minket is lepontoztak, és írták, hogy nekik az összbevételük ennyi. Pedig a kérdés nem ez volt, hanem, hogy mennyit költünk kajára. Nem értem én sem.

Miért mondja/írja mindenki azt, hogy wow?

Legjobb válasz: Konkrétabban? Én még nem hallottam, láttam hogy mindenki ezt csinálja.

Konkrétabban? Én még nem hallottam, láttam hogy mindenki ezt csinálja.
miért mondod azt hogy mindenki? én például egyáltalán nem mondom se nem írom, amúgy valószínû e miatt. http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C5%B1ha!_jel A Hûha! jel egy erõs, keskenysávú rádiójel volt, amelyet Dr. Jerry R. Ehman 1977. augusztus 15-én fogott, mialatt a SETI program keretében az Ohio állami egyetem által rendelkezésre bocsátott „Big Ear” („Nagy Fül”)[1] rádióteleszkóppal dolgozott. A jel olyan jellemzõkkel bírt, amelyek egy lehetséges földön kívüli civilizációtól való származásra utaltak, és teljesen eltért a kozmikus háttérzajoktól. 72 másodpercig tartott, és azóta sem ismétlõdött meg. Elsõ meghökkenésében, hogy a jel mennyire hasonlít a földön kívüli civilizációktól várt rádiójelek mintázatára, Ehman a kinyomtatott jelsorozat mellé széljegyzetként az angol „Wow!” (Hûha!) felkiáltást írta, ezért a jel a késõbbiekben „Wow! signal” (Hûha! jel) néven vált ismertté. A Hûha jel jelentése: ez nem semmi! ha nem akkor emiatt http://hu.wikipedia.org/wiki/World_of_Warcraft A World of Warcraft (röviden WoW) a Blizzard Entertainment 2004-ben megjelent számítógépes játéka. A nagy sikerû Warcraft sorozat történetét folytatja, pontosan két évvel a Warcraft III: The Frozen Throne eseményei után kapcsolódunk be a történetbe. A játék stílusa MMORPG (massively multiplayer online role-playing game), azaz csak interneten keresztül játszható szerepjáték, melyet egyszerre akár több százan vagy ezren is játszhatnak egy online világban. A játékosoknak rendszeresen elõ kell fizetni a játékra.
mert szeretik a wowot

A Samung Galaxy Ace-ra miért mondja mindenki azt hogy sz*r?

semmi baj vele..

Legjobb válasz: Azért, mert itt mindenre rámondja valaki, hogy [email protected] Vagy te keveredtél rossz társaságba.

Azért, mert itt mindenre rámondja valaki, hogy [email protected] Vagy te keveredtél rossz társaságba.
Igen, elavult telefon.. Jolinar, attól, hogy elégedett vele, az azt jelenti, hogy nem használja úgy ki a telefont, mint amit még az a készülék is nyújt. Szóval, arra jó, amire kell neki, és ennyi..
A kérdező hozzászólása: Én telefonálok, sms, böngészek fb-zek android márketezek....de nekem nagyon is megfelel ez a telefon... és ahogy mondod fogalmam sincs mi rõl beszélsz amikor azt mondod QVGA videó, de valahogy nem is akarom!
A kérdező hozzászólása: még 1 kérdés, mi a franc jó van az iphonéban azon kívül hogy apple jel van a hátán?
Ez azt jelenti, hogy te meríted ki az okotelefonokban rejlõ lehetõségeket. Alap dolgokra használod, amire pont jó. Ha jobban hozzáértõ lennél, tudnád mirõl beszélünk. Az Ace-el nem volna semmilyen probléma, ha az új 30 ezerbe kerülne, mert vannak 30 ezres telefonok, amiknek a tudása azonos vele, vagy jobb. A QVGA (Quarter Video Graphics Array) egy 240x320 pixel (képpont) felbontású videó. Szerinted ennek milyen a minõsége? Ettõl olcsóbb telefonok tudják ennek a 4x-ét, az ilyen árkategóriából pedig a legtöbb már a HD felvételt. Továbbá 5 MP-es kamera létére az elkészült képek drámaiak. Sötétben, árnyékos helyeket meghal az optika. A legtöbb, elfogadható minõségû 5 MP-es kamerára ez már nem jellemzõ...
Az iPhone-ban az a jó, hogy a rendszere betonstabil, nem egy szarul optimalizált, belassulásokra hajlamos, elsietett és összedobott tákolmány.
*nem meríted
Az iOS 5 már nem az. :D Fagyott le már az is. Amúgy tényleg optimalizálás miatt jobb az iPhone, de az játékra van inkább. Az egyszerûsége miatt könnyû kezelni, s ezért is gyors.
Na de figyelj, egy hardverre optimalizálnak egy rendszert, nem pedig ezer különbözõ telefonra...
Ez k.urvajó, mindenki igazat ad, mégis 0%. :D Kösz! :D
Telitalálat Jolinar. Kérdezõ: tegyél már mellé egy olyan okostelefont, aminek 3.5 inchen nem 320x480 felbontása van. Finoman fogalmazva is nevetséges. A QVGA videó tudod mit jelent? És az, hogy a flash-rõl mégcsak nem is hallott? Akkor egy miniteszt: menj fel (akármilyen böngészõvel) a netre, és indíts el mondjuk egy beágyazott videót. Egy ilyen alap dologgal nem tud megbírkózni. Az ára kész rablás érte.
Pontosan Jolinar.
Azoknak való ez a telefon, akik nem értenek hozzá, de hajlandóak megvenni. Pontosan te voltál a célközönség. Az meg, hogy még elégedett is vagy vele, csak még inkább arra sarkallja a Samsungot, hogy még több elavult telefont dobjanak piacra.
A kérdező hozzászólása: Nem, csak errõl az oldalról van szó...
Azért, mert valóban az (egy sz*rkupac) :-)
A kérdező hozzászólása: de mi vele a baj? (lehet így kellett volna kérdeznem)
Kijelzõ, szoftver. Kb ennyi. De épp elég ahhoz, hogy még a feleennyibe kerülõ telefonokhoz (One Touch) képest is élhetetlen telefon legyen.
Semmu baj vele, nekem is az van
Amiért rossz: Armv6 os proci ---> Nincs flash. Samsung ;) Ocsmány (és még finom, voltam) kijelzõje van. Nem lesz rajta 4.0 ás android. A gombokon nincs háttérvilágítás. (Nehéz megtalálni a gombokat) Mindig lefagy (a kevés ROM miatt) Túlárazott. És még sorolhatnám... Ebben az árkategóriában szinte az összes oda-vissza veri.
i
A kérdező hozzászólása: ezaz nekem is de semmi problémám nincs vele, az aksi gyengeségén kívül, de az se nagy cucc... a kijelzõje teljesen jó tök agy, a fogása nagyon kényelmes....
Ja és fele árba kapsz Telenor One Touch t, ami papíron ugyanaz, mint az Ace, élõben meg még jobb is...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Ha nagyon merev vagyok akkor is probáljam a spárgát? Mindenki azt hogy ovatosan menjek le? Bár tudom felnöttkorban nehezebb lazulni? Amugy ketrecharcban gondolom mindent csinálsz álló meg földharc is sérülés mindig előfordul?

Legjobb válasz: Egy kiegészítést fûznék hozzá az elõzõ válaszomhoz; most újraolvasva tûnt fel, hogy egy apró, de lényeges információt kihagytam. A feszítés felépítésére mindig hagyjunk idõt! Tilos és sérülésveszélyes hirtelen, robbanásszerûen megfeszíteni az izmokat, különösen, amikor már túl vagyunk egy-két lazításos szakaszon. Tehát az izomfeszültséget a nulláról a maximálisig fokozatosan, egyenletesen növeljük, kb. 3-5 másodperc alatt elérve a maximumot!

Egy kiegészítést fûznék hozzá az elõzõ válaszomhoz; most újraolvasva tûnt fel, hogy egy apró, de lényeges információt kihagytam. A feszítés felépítésére mindig hagyjunk idõt! Tilos és sérülésveszélyes hirtelen, robbanásszerûen megfeszíteni az izmokat, különösen, amikor már túl vagyunk egy-két lazításos szakaszon. Tehát az izomfeszültséget a nulláról a maximálisig fokozatosan, egyenletesen növeljük, kb. 3-5 másodperc alatt elérve a maximumot!
Bocsánat, de az utolsó kérdésedbõl nem nagyon tudom kihámozni a lényeget.

Miért hiszi itt mindenki azt, hogy ő a legokosabb, és mindenkinek beszólhat?

Felteszek egy teljesen normális kérdést, erre lehülyéznek, minden ok nélkül beszólogatnak, és még sorolhatnám... Mi van itt az emberekkel? Névtelenül mindenkinek nagy a szája? Vagy mi? Ma meg különösen bunkók.

Legjobb válasz: Én normális válaszokat adok :) Minden témában :) Erre is jönni fognak a bunkók sokat nem tudsz csinálni...figyelmen kívül hagyod meg piros kezecske :/

Én normális válaszokat adok :) Minden témában :) Erre is jönni fognak a bunkók sokat nem tudsz csinálni...figyelmen kívül hagyod meg piros kezecske :/
Igen névtelenûl könnyen leír bármit az ember és jóval nagyobb szája is lehet... Ráadásul itt a négynapos hétvége és ilyenkor még pluszban meg is bolondulnak az emberek. ld. pl. közuti balesetek. amúgy melyik kérdéseddel szemétkedtek?
A kérdező hozzászólása: Szerelem/szex témában raktam fel kérdést, mivel még kezdõ vagyok, de persze ott oltogattak, hogy jaj, minek szexelek, meg mittudomén, pedig nem is olyat kérdeztem, hogy lehetek-e terhes... -.-
Azért kérdeztem, hogy melyik kérdésed volt, mert nagyon sokszor a kérdés megfogalmazása vonzza be az agyhalottakat. Elékpzelhetõnek tartom, hogy a kérdés igenis fontos számodra, de nem megfelelõen van megfogalmazva, ezért lecsapnak rá azok, akik végre valamire tudnak reagálni mégha nem is érdemben. Ha tudod, belinkelnéd az ominózus kérdést?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom már belinkelni, mert olyan ideges lettem, hogy írtam a moderátoroknak, hogy töröljék, és már nincs fent... Belefájdult a fejem a sok hülyébe.
Aham... Akkor csak annyit tudok ajánlani, hogy rágd át háromszor is a kérdésedet, mielõtt kiírod, mert sokan valóban arra ugranak, hha egy szó rossz helyen van, vagy kétértelmû a kérdés. Fõleg ebben a témakörben.

Miért gondolja mindeni azt, hogy az TRX az valami borzasztó nehéz dolog technikailag, és hogy amúgy jó zsírégető?

Már bocsánat, de aki kicsit is ért a mozgásformákhoz, az láthatja, hogy az összes gyakorlatnak ugyanaz a lényege. Be van akasztva a kezed vagy a lábad, azzal mozgatod magad, és ehhez egy időben a törzset egyenesen kell tartani, tehát statikusan befeszíteni a hasat hátat. Persze 1 alkalommal jó ha az edző rámondja, hogy oké igen, most egyenes a tested, ezt jegyezd meg, de azért nem kell hozzá olyan nagy ész, hogy valaki otthon videókról ellesse. Másik viszont, hogy nőknek szerintem egyáltalán praktikus, mert a gyakorlatok főleg a karra és hátra mennek, amitől csak nagyobbnak látszódik egy teste, persze a fiúknak meg pont ez a célja. Maga a törzs, a pocak és a csípő nincs is igazán átmozgatva, mint egy aerobik edzésen vagy egy step aeroboc-on, nem beszélve arról, hogy a TRX jócskán statikus izometriás testsúlyterheléses gyakorlatokból áll és finoman szólva is alkalmatlan aerob edzésre, és intervall edzésre. Valójában mindegy fiú-e vagy lány valaki, úgyis mindenki a hasára, derekára és fenekére hízik, viszont ezeket az izmokat a TRX gyakorlatok nagy részénél csak statikusan dolgoztatjuk.

Legjobb válasz: rohadt drága ezért bizonyos körökben divatos alibi edzés. akit meg esetleg tényleg érdekel,az vesz egy pár tornagyûrût pár ezerért és megcsinálja ugyanúgy azokat a gyakorlatokat amiket hasznosnak érez. azt meg kizártnak tartom,hogy bármelyik nõ kiizmosodna olyan szinten,hogy az ne lenne elõnyös,ez több okból is lehetetlen. és izometrikus edzés közben is simán felmehet a pulzus magas tartományokba edzett embereknél is,ha nem hiszed néz le egyszer egy haladó jóga órára.

rohadt drága ezért bizonyos körökben divatos alibi edzés. akit meg esetleg tényleg érdekel, az vesz egy pár tornagyûrût pár ezerért és megcsinálja ugyanúgy azokat a gyakorlatokat amiket hasznosnak érez. azt meg kizártnak tartom, hogy bármelyik nõ kiizmosodna olyan szinten, hogy az ne lenne elõnyös, ez több okból is lehetetlen. és izometrikus edzés közben is simán felmehet a pulzus magas tartományokba edzett embereknél is, ha nem hiszed néz le egyszer egy haladó jóga órára.
divat
"Valójában mindegy fiú-e vagy lány valaki, úgyis mindenki a hasára, derekára és fenekére hízik, viszont ezeket az izmokat a TRX gyakorlatok nagy részénél csak statikusan dolgoztatjuk." A zsír elhelyezkedésének mi köze a megmozgatott izmokhoz? :/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!