Találatok a következő kifejezésre: Mindenki azt hogy (3262 db)

Miert jon mindenki azzal, hogy nem fog sikerulni csaladot alapitani a parommal?

En egyetemista vagyok (de nyari szunetben rendszeresen dolgozok), es a parom epitkezesben dolgozik. De annak ellenere, hogy igyekszunk sporolni, eleg jol, mindenki azt mondja, hogy a mai fiatalsagnak nem fog sikerulni a csaladalapitas. 23L, parom 30 eves.

Legjobb válasz: Mert Magyarország ilyen pesszimista, depressziós ország, de addig igazuk van, hogy ITT az ég egy adta világon semmihez nem lehet kezdeni! Meneküljetek a süllyedõ hajóról! :) Amúgy meg szerintem az is a baj, hogy mindenki úgy van vele, hogy csak akkor lehet családod, ha mindent meg tudsz venni a kicsikédnek. Mintha legalábbis a jó nevelést meg a szeretetet pénzzel helyettesíteni lehetne -.-

Mert Magyarország ilyen pesszimista, depressziós ország, de addig igazuk van, hogy ITT az ég egy adta világon semmihez nem lehet kezdeni! Meneküljetek a süllyedõ hajóról! :) Amúgy meg szerintem az is a baj, hogy mindenki úgy van vele, hogy csak akkor lehet családod, ha mindent meg tudsz venni a kicsikédnek. Mintha legalábbis a jó nevelést meg a szeretetet pénzzel helyettesíteni lehetne -.-
De fog! Csak nehezen. 23N és 30F saját lakásban és én nem dolgozom éppen, de nekünk sem indul be még...de nem adjuk fel! Ti se tegyétek.
Az építkezés nem fizet rosszul, bár attól függ ki hol van, az én nevelõapám nettóba megkeresi a 180-at havonta pedig egyszerû kõmûves. A pesszimista hozzáállásra ne reagálj, csak szívják az energiádat, tegyetek ellene és kész. Mindenki leéli valahol az életét.
Csak szólok, hogy építkezéssel elég jól (is) lehet keresni, nem mintha a családalapítás csak ezen múlna. De ha csak így általánosságban mondják, hogy a mai fiataloknak nehéz/szinte lehetetlen családot alapítani, akkor ne vedd magadra a dolgot, mert ez meg tényleg igaz.
Azért, mert vannak ilyen emberek: irigyek és rosszindultatúak, bizalmatlanok, eleve kijelentik hogy "úgyse", ha valaki mégis bármit csinálna, azt igyekeznek szétverni és bebizonyítani, hogy nekik van igazuk: úgyse. ja: és aki azzal jön, hogy "a mai fiatalságnak..." ott mindig tudd, hogy idõsebb vagy idõs ember esetén egyszerû színtiszta irigység van emögött: az, hogy az õ életeét már elkapálta, elõtted még ott egy csomó LEHETÕSÉG és sok-sok év. Ezt irigyli, ez fordul nála hamar gyûlöletbe és pusztító indultokba, negativizmusba. (mint pl. a rosszindulat). Sikerülni fog! Ha nem otthon, akkor másutt. Rajtatok áll a dolog mindig! :)
és nem igaz én a párommal simán tudtunk lakást venni pedig csak õ keres én tanulok é neki is átlag bére van...egy kis kényelmet kellett feladni de van tetõ a fejünk fölött segítség nélkül...
Egyszerûen azért, mert manapság ebben az országban egy fiatal csak úgy tud saját lakáshoz jutni és elkezdeni az életét ha: örököl, vagy a szülei vesznek neki, ha megtehetik. Vagy keresel annyit, hogy ki tudod fizetni a havi 80-100 ezres törlesztõrészletet. A többség még 30 évesen is albérletrõl-albérletre vándorol. Régebben könnyebb volt a fiatalságnak elkezdeni a nagybetûs életet. Volt munkahely, sok esetben kaptál hozzá szolgálati lakást, voltak otp-s lakások, amiket fillérekért lehetett bérelni, majd 10-20 év múlva potom pénzért megvásárolni.
Valamennyire igazuk van, ami az anyagiakat illeti. Te még nem dolgozol, nincs kereseted, a fiú meg építkezésen... Nem kereshet sokat, és mivel 30 éves már, nemigen fog jól fizetõ állásba váltani egy építkezésrõl. Mire lakás megvan... Hitellel, vagy marad az albérlet.
én és az öcsém is felnõttünk pedig nem kerestek jól a szüleink...régen sem hullott minden az ember ölébe még is voltak családok....

Miért képzeli mindenki azt hogy ha valakinek beteg az állata annak KÖTELEZÕ orvoshoz vinni?

Én például a kóbor jószágokat beszoktam fogadni, de ha betegek lesznek sajnos nincs 10, esetleg több 10 ezrem a dokikra. És nem azért nem viszem mert sajnálom rá a pénzt, hanem mert nincs annyi pénz! Ha olcsóbb volna, amit sokan megengedhetnénk biztos többen vinnénk. De itt úgy írják sokan hogy "állatorvoshoz kell vinni", mintha ez alap dolog volna, hogy aki jó szívû és nem hagy meghalni az utcán egy kóbor állatot, annak késõbb pénze is lesz állatorvosra...

Legjobb válasz: Azért az esetek többségében nem utcáról befogadott állatokról van szó, hanem meggondolatlanul magukhoz vettekrõl. És itt már nagyon nem játszik az a gondolatmenet, amit te leírtál. Aki önszántából és tudatosan magához vesz egy élõlényt, kutya kötelessége gondoskodni arról, ha netalántán beteg lesz, orvoshoz vinnie. Nem mindenkinek kell kutyát tartani. Nem kötelezõ. Nálunk még nagyon él az a gondolkodásmód, hogy a kutyának, macskának jó dolga van kihajtva a kertbe, esetleg láncra kötve addig nem lehet csodálkozni, hogy képes itt olyan kérdést valaki feltenni, hogy milyen kötelezõ állatorvoshoz vinni a beteg állatot. De, egyébként nem is értem, azt nem nézed tétlenül, hogy az utcán kóborolnak, de ha betegek lesznek végignézed a szenvedésüket? Egyszerûen nem fér a fejembe. Én jelenleg pont amiatt nem vállalok kutyát, mert tudom hogy nem mindig lenne pénzen egy esetleges mûtétre, drága kezelésekre. Viszont ha ott lenne, hogy pénz kell mert látom, ahogy az az állat akinek az életéért felelõsséget vállaltam szenved, akkor minden követ megmozgatnék, nem érdekelne, hogy hány ismerõsömtõl kellene pénzt kuncsorognom, hitelt vennék fel és nem itt kérdezõsködnék, hogy láthatóan komoly betegséggel küzdõ állatnak vajon még mi baja lehet, van e házi gyógymód. Sajnos nem kötelezõ állatorvodhoz vinni... Lehet lepontozni, ha nem tetszik, én így gondolom.

Azért az esetek többségében nem utcáról befogadott állatokról van szó, hanem meggondolatlanul magukhoz vettekrõl. És itt már nagyon nem játszik az a gondolatmenet, amit te leírtál. Aki önszántából és tudatosan magához vesz egy élõlényt, kutya kötelessége gondoskodni arról, ha netalántán beteg lesz, orvoshoz vinnie. Nem mindenkinek kell kutyát tartani. Nem kötelezõ. Nálunk még nagyon él az a gondolkodásmód, hogy a kutyának, macskának jó dolga van kihajtva a kertbe, esetleg láncra kötve addig nem lehet csodálkozni, hogy képes itt olyan kérdést valaki feltenni, hogy milyen kötelezõ állatorvoshoz vinni a beteg állatot. De, egyébként nem is értem, azt nem nézed tétlenül, hogy az utcán kóborolnak, de ha betegek lesznek végignézed a szenvedésüket? Egyszerûen nem fér a fejembe. Én jelenleg pont amiatt nem vállalok kutyát, mert tudom hogy nem mindig lenne pénzen egy esetleges mûtétre, drága kezelésekre. Viszont ha ott lenne, hogy pénz kell mert látom, ahogy az az állat akinek az életéért felelõsséget vállaltam szenved, akkor minden követ megmozgatnék, nem érdekelne, hogy hány ismerõsömtõl kellene pénzt kuncsorognom, hitelt vennék fel és nem itt kérdezõsködnék, hogy láthatóan komoly betegséggel küzdõ állatnak vajon még mi baja lehet, van e házi gyógymód. Sajnos nem kötelezõ állatorvodhoz vinni... Lehet lepontozni, ha nem tetszik, én így gondolom.
Mert attól, hogy befogadod az állatot, attól még nem mented meg attól, hogy meghaljon. Csak a pillanatnyi állapotán könnyítesz, de ha komolyabb baja van, akkor ugyanúgy szenved tovább. De szép dolog, hogy próbálsz segíteni az állatokon, enni adsz neki.... De ilyenkor keress fel menhelyeket, hogy segítsenek orvoshoz juttatni a kutyát, te pedig elhelyezésben segítesz, hogy nálad lehet, lábadozhat. Sok menhely fizeti orvosi költségeket, csak utána elhelyezni már nem tudják kinél.
amikor súlyos beteg vagy, akkor te is mész orvoshoz ha befogadsz egy kutyát, akkor onnantól kezdve te tartozol érte felelõsséggel, rajtad múlik az élete
Van két befogadott macskám. Elég sokat költöttem rájuk, oltásokat kaptak, jó tápot esznek. Ebbõl a pénzbõl tudnék etetni legalább 15 macskát olcsó táppal, oltások, orvosi ellátás nélkül. De nem tenném, akkor se, ha lenne rá helyem. Kóbor, befogadásra váró macska végtelen sok van. Akármennyit fogadnak be, újratermelõdnek. A világot nem tudom megváltani. Viszont ha felelõsséget vállalok egy állatért, azt akkor teszem, ha tényleg meg tudok tenni mindent, ami elvárható. Például ha nekiállok macskákat etetni, de ivartalanításra nincs pénzem, azzal rövid távon segítettem pár állaton, hosszú távon viszont még több kóbor macska termelõdéséhez asszisztálok.
Hát figyelj itt a GYK-n már ez a rutinválasz.Ha befogadsz egy kidobott kutyust, az nagyon szép tett.Ha megtudod gyógyítani legalább valamennyire akkor nem élet-halál kérdés.De gondolom ha valami jön és lesz elegendõ pénzed, biztos elviszed beoltatni stb...
Azért, te barom mert ha befogadsz egy állatot akkor ku...-ra a Te felelõsséged!
Mielõtt az ember kóbor állatot fogad be, érdemes átgondolni, tudja-e vállalni az orvosi költségeket.Ha nem, akkor nem biztos, hogy szerencsés belevágni.Én pont ezért nem fogadok be állatot, mert nincs azzal kisegítve, hogy etetem, bent van a kertemben, de még az oltásait sem tudom finanszírozni. A kóbor állat meghal az utcán is, de nálad is meg fog, ha baj esetén nem tudod elvinni orvoshoz, gondolok pl.itt egy gyomorcsavarodásra.
Már írták, ha lenne egy állatod és sokba kerülne a gyógykezelése, akkor próbálj menhelyeket mozgósítani, hogy segítsenek kezelni az állatot, hiszen nekik megvan a doki, kihez viszik az állatokat és olcsóbb a kezelésük. Vannak lelkiismeretes orvosok, akik részletre is vállalják a kezelést, csak sok utánajárással jár. Régi dolgaidat el lehet adni online oldalakon, amibõl lesz pénzed..
A kérdező hozzászólása: Na pont errõl beszélek, ezt nem értem... Ha van egy kóbor jószág befogadom, és nem garancia hogy õ x idõ múlva beteg lesz. Lehet beteg lesz lehet nem. És attól hogy nekem nincs úgy pénzem, hogy elvigyem orvoshoz, attól még sok mindent megteszek értük. Nem értem ha lehetõség van egy állatot megmenteni(aki alapból nem beteg), akkor hagyjam ott azzal a gondolattal hogy ugyan hagy dögöljön már meg itt mert ha egyszer beteg lesz akkor én valószínû nem tudom orvoshoz vinni. Na meg a másik ha nekem volna valami súlyos betegségem, vagy akár csak egy mûtétem, na ott is gondba lennék az anyagiak miatt.
"..Miért képzeli mindenki azt hogy ha valakinek beteg az állata annak KÖTELEZÕ orvoshoz vinni?..." Azért, amiért a gyerekedet is orvoshoz viszed, ha beteg. Mert szenved, mert rád van utalva, mert kiszolgáltatott, mert felelõsséggel tartozol érte, mert szereted(???)....pl. Biológiailag semmi különbség a két élõlény szenvedésre való képessége között. Nem érzed, hogy már a kérdésed is abszurd?

Miert problemazik mindenki azon, hogy nem szeretnenk tudni a babank nemet?

30 hetes vagyok, es mindenki meg van rokonyodve, hogy nem akarjuk tudni a baba nemet! A doki is ugy nezett rank a 4 D-n, mint tyuk a piros kukoricara! Mi ezt megbeszeltuk a parommal, es igy sokkal izgalmasabb a varakozas! Regen is igy volt, nem ertem minek szekalni az embert! Na meg a josolgatasok...

Legjobb válasz: Ne hidd, hogy kevésbé macerálják azt aki elmondja a pici nemét. Mi amikor megtudtuk elmondtuk mindenkinek, hogy kislány. Azóta az anyósom azzal nyaggat folyton, hogy õ megálmodta, hogy fiú, és minden nap megkérdezi, hogy biztosan lány-e??? Sok boldogságot neked! Egy 20 hetes kismami.

Ne hidd, hogy kevésbé macerálják azt aki elmondja a pici nemét. Mi amikor megtudtuk elmondtuk mindenkinek, hogy kislány. Azóta az anyósom azzal nyaggat folyton, hogy õ megálmodta, hogy fiú, és minden nap megkérdezi, hogy biztosan lány-e??? Sok boldogságot neked! Egy 20 hetes kismami.
Mert ritka, de nem kéne ezen problémázni, ha nektek így jó!
Bizos azért mert manapság ez furcsa az embereknek, hogy nem akarjátok elõre megtudni, pedig ezt mindenkinek szíve joga eldönteni és ehhez a környezeteteknek alkalmazkodnia kell. Csak tudod az emberek néha nem értik, hogy miért nem gondolkodik mindenki úgy ahogy õk. Ne idegesítsd magad emiatt én csodálom, hogy ilyen elszántak vagytok evvel kapcsolatban.
Szia! Mi a 21. hetet töltjük és mi is ugyanígy vagyunk a párommal, nem szeretnénk tudni a baba nemét. Annyira mindegy, hogy kisfiú lesz-e vagy kislány, bármelyik lesz is, egyformán örülünk neki. Na, de a család, a barátok, ismerõsök... Az elején poén volt, amikor mondogatták, hogy õk nem bírják ki a végéig, kérdezzük meg, és egyébként is milyen babacuccokat fogunk venni, ha nem is tudjuk a baba nemét stb. Most már mi sem vesszük viccesnek, amikor nyaggatnak bennünket, de tartjuk magunkat az elhatározásunkhoz. Olyan csodálatos érzés várni a babát, a végére pedig mindenki úgyis azt kívánja, hogy egészséges legyen, más nem számít. Sok boldog napot kívánok!!!
A kérdező hozzászólása: Nem idegeskedem, csak mar unom az allando furkalodasokat! Elmondtuk mindenkinek a csaladban, ismerosoknek, munkatarsaknak stb, de keptelenek felfogni, hogy mi igy akarjuk kivarni a hatralevo idot, es mindig kerdezik, hogy mi lesz! :o)
A kérdező hozzászólása: Na meg miondig a pocakom alakjat elemzik!
Szia! Én 22 hetes pocakosan szintén úgy gondolkodom, mint Ti. A párom ugyan szeretné tudni, mi lesz. Szerencsére a családom nagy része egyetért velem, hogy így sokkal izgalamasabb, különben is: lényeg az egészség! Igaz, ütköztem már akadályba, amikor bodykat akartam vásárolni, vagy csak kékek, vagy rózsaszínûek voltak, de zöld, sárga vagy fehér nemigen. Mert gondoltam én, veszek semleges színûeket. Ettõl függetlenül kitartok az elhatározásom mellett. Ja, és nekem is mindig a pocakom alakját méregetik, akár ismerõs, akár idegen. A legjobb, hogy mindenki mást mond, mint az elõtte szóló. Még szerencse, hogy csak két lehetõség van:) ) Szóval kitartás!
Szia! Mi most várjuk a 3. babánkat. Az elsõ kettõnél sem kérdeztük meg, sõt kifejezetten kértük az orvosokat el ne szólják magukat a nemet illetõen. A kiváncsiskodóknak akik kérdezõsködtek, hogy fiú vagy lány azt mondtuk meglepetés! Két kisfiúnk van és a 3. is meglepetés lesz.

Miért írja mindenki azt, hogy ha venni akar valaki egy hayabusát akkor még egy koporsót is? Pl. : ha valaki kezdő. Azzal is lehet normál tempóba menni nem csak 300fölött, habár tisztába vagyok az erejével.

Legjobb válasz: Azért, mert soha nem ültek még Simsonon sem, de okosakat mondani tudnak. Aki vadbarom az ugyanúgy elszáll a 125-ös CBR-el is, mint a Busával, aki meg ésszel csinálja az viszonylag kevés gyakorlattal sem fog bajba kerülni vele. Én anno 250-rõl váltottam 600-ta, nekem is jött mindenki hogy jajmegdöglesz, pedig még csak nem is speedgép hanem enduro volt.

Azért, mert soha nem ültek még Simsonon sem, de okosakat mondani tudnak. Aki vadbarom az ugyanúgy elszáll a 125-ös CBR-el is, mint a Busával, aki meg ésszel csinálja az viszonylag kevés gyakorlattal sem fog bajba kerülni vele. Én anno 250-rõl váltottam 600-ta, nekem is jött mindenki hogy jajmegdöglesz, pedig még csak nem is speedgép hanem enduro volt.
Én amikor a 125-ös ETZ-rõl ültem át a 250-es V2-es Hondámra, nagyapám ugyanezzel jött. Mondtam neki, hogy ez csak 35 ló, és úgysem megyek vele állat módjára. Mz-vel is ugyanúgy meghalhattam volna,
Hali! Azért írják mert jól hangzik.Amúgy egy sablonszöveg, ha valaki hülye akkor egy simsonnal is megtud halni.Nekem 300-as ETZ-m volt 14 évesen 50 pár kilósan ami azért nem annak a korosztálynak való, csak kellõ komolyság kell hozzá úgy mint a 200ló körüli masinákhoz is.
"Azzal is lehet normál tempóba menni" - de ha normál tempóban akarnék menni, akkor inkább vennék valami könnyebbet, amit egyszerûbb ide-oda dobálni a kanyarokban. Lehet nekem hibás a nézõpontom, de én úgy szoktam bármit (a csavarhúzótól az oszlopos fúrógépen át a motorig/autóig) venni, hogy ki is tudjam használni és ki is használjam, ne maradjon sok tartalék benne. Nem reális példa, de nem veszek akkora tekercs fogselymet ami 200 évre elég, mert realitása annak van hogy még 50 évet élhetek.
600-as enduróval imádtam egykerekezni... aztán valaki odaadta a 600 as cbr-jét..hát mit modjak... megültem, mert tudtam, hogy megy mint a szél, de azóta visszavettem az arcomból...
19:03 -s ! Nálad a pont ... 20 éve motorozom két éve van " busám " teljesen más mint az elõdei (ne soroljam ) ehhez fel kell nõni ..Jóindulatból mondom .
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Én igazából csak az miatt szeretnék egyet mer nekem nagyon tetszik, városba meg úgyse huzatnámki, elõbb inkább csak szoknám, hogy mien, és miután megszoknám max csak akkor mennék ki vele olyan helyre ahol büntetés nélkül tudnék vele gyorsan is menni, amúgy eddig még csak 800as quad volt a legnagyobb amivel mentem, olyan helyen ahol nem jár senki, tudom, hogy más egy quad mint egy busa vagy bármien motor. A hibákért bocsi telórol irtam
azok, akik óvatosságra intenek, nem feltétlenül irigyek, vagy majrés nyugdíjasok...egyszerûen van tapasztalatuk a kategóriában... én is szeretnék egy böszme nagymotort, de ismerem magam..nem állnám meg, hogy ne egykerekezzek... mert az olyan marhajó... ... elõször csak ott húzod meg, ahol nincs forgalom, aztán késõbb a haverok elõtt, aztán egyszercsak ott egy jobbos utca, ahonnan egy másik busa jön egykeréken...

Miért gondolja itt mindenki azt, hogy ha valaki több pénzből él, akkor az már nem is foglakozik a gyerekkel?

Azt látom, hogy mindenki le van pontozva/hurrogva, ha kicsit több van neki, mint a másiknak, többet tud megadni a gyerekének és a gyerek el van könyvelve, mint a felnöv? generáció nagymen?je.

Legjobb válasz: nem mindenki gondolja itt ezt.Mert én sem.Nincs összefüggés a kettõ közt.Ez csak az irigység.

nem mindenki gondolja itt ezt.Mert én sem.Nincs összefüggés a kettõ közt.Ez csak az irigység.
Az hurrogja le ennyi alapján a másikat, aki irigy. Nekünk sincs sok sajnos, de attól még nem fáj, ha másnak van.
Én még nem tapasztaltam ezt az oldalon az anyukák között, igaz, ritkábban jövök ebbe a rovatba. A kettõnek köze nincs egymáshoz. Sõt, a szegényebb családokban gyakoribb, hogy nem tudnak megfelelõen foglalkozni a gyerekkel pl. idõhiány, fáradság, reményvesztettség, elkeseredés, depresszió miatt.
Nem kell velük törõdni.Egyszer volt egy kérdés, hogy mi a gyereked kedvenc játéka.Én beírtam 3 fp-s játékot.Le is pontoztak mint a huzat, pedig azért szerintem ez nem luxus kategória.
És ami a lényeg, ott nem fogsz ilyen válaszokat kapni, hogy minek a gyereknek FP-játék, meg felesleges félretenni a gyerek életkezdésére, lakására, stb. Sõt, inkább azokat hurrogják le, akik felelõtlenül (úgy, hogy ezeket nem tudják biztosítani) második meg harmadik gyereket is vállalnak. Azon az oldalon többségében kicsit más felfogás uralkodik.
Az nlc-n érdemes gyereknevelési kérdéseket megtárgyalni. Oda valamiért fõként azok az anyukák gyûltek, akik nem egyik hónapról a másikra élnek. Persze vannak minden rétegbõl válaszolók, de elég sok értelmiségi és/vagy jó anyagi háttérrel rendelkezõ családanya gyûlt ott össze. Persze most holtszezon van, nemigen vannak kérdések, nyár van, nyaralnak, strandolnak.
Engem az szokott zavarni, hogy sokan azt hiszik (tisztelet a kivetel), hogy aki gazdag annak a gyereke nem kap eleg szeretetet. Olyan beszolast is lattam, hogy a gazdagok a sok jatekkal probaljak potolni a szeretetet. Pedig egy gazdag is szeretheti pont ugyan olyan odaadassal a gyereket hiszen o is ember es anya. Az, hogy van neki penze csak egy bonusz. A szeretet a gyereke irant nem csokken attol, hogy tobb vagy kevesebb a penze valakinek. Sokszor az a gond, hogy az emberek itelkeznek anelkul, hogy tisztaba lennenek a dolgokkal.
mert ilyen irigyek az emberek ha leírom egy erre irányuló kérdésnél, hogy milyen típusú (drága) babakocsim van, akkor jön a lepontozás, meg hogy minek nagyzolok inkább tegyem félre a pénzt (nem mintha köze lenne hozzá)és biztos leszarom a gyereket. Pedig az a kérdés, hogy milyen babakocsim van, én csak válaszolok. Majd hozzáteszem, hogy a nagyszülõk dobták össze, ajándék meglepibe kaptuk használtan a német ebay-rõl. Akkor meg azzal jönnek, hogy jaaa, az más, mégis jófej vagyok. Mitõl más? Van egy jó babakocsim, ez a tény. Mindenkinek magyarázzam el a játszón, hogy de mi azért még szeretjük a gyereket és nem mi fizettük stb...
Nem hiszem, hogy azért van lepontozva, hanem inkább azért mert az ilyen emberek nagy része eléggé fellengzõsen nyilatkozik a témában és ez kicsit kinyitja az ember zsebében a bicskát. Vagy a másik véglet, hiába gazdag és ezt mindenki látja, mégis sír, hogy nincs pénze.
Üdvözöllek Magyarországon! Ez a specialitás errefelé, én is ezt tapasztalom.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint csak én kapom az ívet??? Múltkor volt egy kérdés, már ne tudom pontosan, hogy mi volt, de írtam rá, hogy én már most félre teszek a gyereknek, hogy nagykorában legyen kezdõ pénze mondjuk a felsõoktatásra. Erre megkaptam, hogy nem fogja majd értékleni a dolgokat, inkább dolgoznia kéne ha tovább akar tanulni, mert õk is ezt csinálták, mindenért megküzdöttek stb. Vagy ha azt merészelem írni, hogy van több fp játékunk, akkor azt kapom, hogy inkább le kellene ülnöm mellé játszani, mint játékot venni. Pedig nagyon sokat foglalkozom velük, de ez már senkit nem érdekel. Ha meg azt írom, hogy veszek nekik új ruhát üzletben, akkor meg jönnek azzal, hogy jó nekem, másnak csak turira jut, miért nem öltöztetem õket turiból, nem kell nagyzolni. Már nem szeretek válaszolni, pedig nem vágok fel, szerintem nagyon jólelkû ember vagyok, és nem vagyok elszállva magamtól. Senkit nem nézek le, mi is voltunk szarban tudom milyen!
Megy ám ez mindkét irányba, úgy látszik. Én meg már sokszor azért nem merek válaszolni az igazságnak megfelelõen, mert akkor meg engem osztanak, hogy csóró létemre hogy képzelem, hogy egyáltalán a levegõt elszívom az emberek elõl. De komolyan, néha minõsíthetetlen stílusban képesek reagálni. Pl. egyszer volt olyan kérdés, hogy milyen cipõje van az 1-2 éves gyerekednek, én meg írtam, hogy valami "snassz", jó ég tudja már milyen (akkor még tudtam, de ez már elég régen volt), lényeg, hogy nem valami menõ márka (Elefanten, vagy milyenek vannak még), hanem ilyen "sima" egyszerû cipõ. Na erre kb hatan támadtak nekem, hogy milyen felelõtlen izé vagyok, hogy a [email protected] cipõkkel tönkreteszem a gyerek lábát, ha nincs pénzem, miért szültem, adjam inkább örökbe, más mit meg nem tenne egy gyerekért, én meg megnyomorítom csak azért, mert ész nélkül [email protected]$ztam. Ez szinte szóról szóra így volt leírva, nem tettem hozzá semmit. És nem egy embertõl, többektõl érkezett hasonló reakció (mondanom sem kell, a végén az egészet úgy ahogy volt törölték). Bocs a kitérõért, csak szerettem volna szemléltetni, hogy mindig találnak okot rá az emberek, hogy a másikba belekössenek. Ez persze név és arc nélkül még egyszerûbb. Bármibe lefogadom, ha azt írnád, hogy annyi pénzetek van, mint a pelyva, de te nem veszel a gyereknek semmit, ami drága, mert minek az, jó neki a használt ruha is, meg játéknak megteszi a fakanál meg a pillepalack, akkor azért szidnának, mert milyen szívtelen vagy, hogy lenne mibõl, mégse veszed meg a gyereknek a drága holmit. Vannak bizonyos emberek (vagy valami olyasmik), akiknek az az egyetlen szórakozásuk, hogy másokkal kötekszenek, megjegyzéseket tesznek, kibeszélnek másokat. Akinek ez a legfõbb öröme, annak elég sivár élete lehet.
Valaki kérdezte múltkor, hogy mennyi pénzbõl vesszük az élelmiszert két felnõtt és két gyerekre, mert nekik 120 e ft körül megy el havonta. Írtuk páran, hogy nekünk is. Erre minket is lepontoztak, és írták, hogy nekik az összbevételük ennyi. Pedig a kérdés nem ez volt, hanem, hogy mennyit költünk kajára. Nem értem én sem.

Miért mondja/írja mindenki azt, hogy wow?

Legjobb válasz: Konkrétabban? Én még nem hallottam, láttam hogy mindenki ezt csinálja.

Konkrétabban? Én még nem hallottam, láttam hogy mindenki ezt csinálja.
miért mondod azt hogy mindenki? én például egyáltalán nem mondom se nem írom, amúgy valószínû e miatt. http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C5%B1ha!_jel A Hûha! jel egy erõs, keskenysávú rádiójel volt, amelyet Dr. Jerry R. Ehman 1977. augusztus 15-én fogott, mialatt a SETI program keretében az Ohio állami egyetem által rendelkezésre bocsátott „Big Ear” („Nagy Fül”)[1] rádióteleszkóppal dolgozott. A jel olyan jellemzõkkel bírt, amelyek egy lehetséges földön kívüli civilizációtól való származásra utaltak, és teljesen eltért a kozmikus háttérzajoktól. 72 másodpercig tartott, és azóta sem ismétlõdött meg. Elsõ meghökkenésében, hogy a jel mennyire hasonlít a földön kívüli civilizációktól várt rádiójelek mintázatára, Ehman a kinyomtatott jelsorozat mellé széljegyzetként az angol „Wow!” (Hûha!) felkiáltást írta, ezért a jel a késõbbiekben „Wow! signal” (Hûha! jel) néven vált ismertté. A Hûha jel jelentése: ez nem semmi! ha nem akkor emiatt http://hu.wikipedia.org/wiki/World_of_Warcraft A World of Warcraft (röviden WoW) a Blizzard Entertainment 2004-ben megjelent számítógépes játéka. A nagy sikerû Warcraft sorozat történetét folytatja, pontosan két évvel a Warcraft III: The Frozen Throne eseményei után kapcsolódunk be a történetbe. A játék stílusa MMORPG (massively multiplayer online role-playing game), azaz csak interneten keresztül játszható szerepjáték, melyet egyszerre akár több százan vagy ezren is játszhatnak egy online világban. A játékosoknak rendszeresen elõ kell fizetni a játékra.
mert szeretik a wowot

A Samung Galaxy Ace-ra miért mondja mindenki azt hogy sz*r?

semmi baj vele..

Legjobb válasz: Azért, mert itt mindenre rámondja valaki, hogy [email protected] Vagy te keveredtél rossz társaságba.

Azért, mert itt mindenre rámondja valaki, hogy [email protected] Vagy te keveredtél rossz társaságba.
Igen, elavult telefon.. Jolinar, attól, hogy elégedett vele, az azt jelenti, hogy nem használja úgy ki a telefont, mint amit még az a készülék is nyújt. Szóval, arra jó, amire kell neki, és ennyi..
A kérdező hozzászólása: Én telefonálok, sms, böngészek fb-zek android márketezek....de nekem nagyon is megfelel ez a telefon... és ahogy mondod fogalmam sincs mi rõl beszélsz amikor azt mondod QVGA videó, de valahogy nem is akarom!
A kérdező hozzászólása: még 1 kérdés, mi a franc jó van az iphonéban azon kívül hogy apple jel van a hátán?
Ez azt jelenti, hogy te meríted ki az okotelefonokban rejlõ lehetõségeket. Alap dolgokra használod, amire pont jó. Ha jobban hozzáértõ lennél, tudnád mirõl beszélünk. Az Ace-el nem volna semmilyen probléma, ha az új 30 ezerbe kerülne, mert vannak 30 ezres telefonok, amiknek a tudása azonos vele, vagy jobb. A QVGA (Quarter Video Graphics Array) egy 240x320 pixel (képpont) felbontású videó. Szerinted ennek milyen a minõsége? Ettõl olcsóbb telefonok tudják ennek a 4x-ét, az ilyen árkategóriából pedig a legtöbb már a HD felvételt. Továbbá 5 MP-es kamera létére az elkészült képek drámaiak. Sötétben, árnyékos helyeket meghal az optika. A legtöbb, elfogadható minõségû 5 MP-es kamerára ez már nem jellemzõ...
Az iPhone-ban az a jó, hogy a rendszere betonstabil, nem egy szarul optimalizált, belassulásokra hajlamos, elsietett és összedobott tákolmány.
*nem meríted
Az iOS 5 már nem az. :D Fagyott le már az is. Amúgy tényleg optimalizálás miatt jobb az iPhone, de az játékra van inkább. Az egyszerûsége miatt könnyû kezelni, s ezért is gyors.
Na de figyelj, egy hardverre optimalizálnak egy rendszert, nem pedig ezer különbözõ telefonra...
Ez k.urvajó, mindenki igazat ad, mégis 0%. :D Kösz! :D
Telitalálat Jolinar. Kérdezõ: tegyél már mellé egy olyan okostelefont, aminek 3.5 inchen nem 320x480 felbontása van. Finoman fogalmazva is nevetséges. A QVGA videó tudod mit jelent? És az, hogy a flash-rõl mégcsak nem is hallott? Akkor egy miniteszt: menj fel (akármilyen böngészõvel) a netre, és indíts el mondjuk egy beágyazott videót. Egy ilyen alap dologgal nem tud megbírkózni. Az ára kész rablás érte.
Pontosan Jolinar.
Azoknak való ez a telefon, akik nem értenek hozzá, de hajlandóak megvenni. Pontosan te voltál a célközönség. Az meg, hogy még elégedett is vagy vele, csak még inkább arra sarkallja a Samsungot, hogy még több elavult telefont dobjanak piacra.
A kérdező hozzászólása: Nem, csak errõl az oldalról van szó...
Azért, mert valóban az (egy sz*rkupac) :-)
A kérdező hozzászólása: de mi vele a baj? (lehet így kellett volna kérdeznem)
Kijelzõ, szoftver. Kb ennyi. De épp elég ahhoz, hogy még a feleennyibe kerülõ telefonokhoz (One Touch) képest is élhetetlen telefon legyen.
Semmu baj vele, nekem is az van
Amiért rossz: Armv6 os proci ---> Nincs flash. Samsung ;) Ocsmány (és még finom, voltam) kijelzõje van. Nem lesz rajta 4.0 ás android. A gombokon nincs háttérvilágítás. (Nehéz megtalálni a gombokat) Mindig lefagy (a kevés ROM miatt) Túlárazott. És még sorolhatnám... Ebben az árkategóriában szinte az összes oda-vissza veri.
i
A kérdező hozzászólása: ezaz nekem is de semmi problémám nincs vele, az aksi gyengeségén kívül, de az se nagy cucc... a kijelzõje teljesen jó tök agy, a fogása nagyon kényelmes....
Ja és fele árba kapsz Telenor One Touch t, ami papíron ugyanaz, mint az Ace, élõben meg még jobb is...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Ha nagyon merev vagyok akkor is probáljam a spárgát? Mindenki azt hogy ovatosan menjek le? Bár tudom felnöttkorban nehezebb lazulni? Amugy ketrecharcban gondolom mindent csinálsz álló meg földharc is sérülés mindig előfordul?

Legjobb válasz: Egy kiegészítést fûznék hozzá az elõzõ válaszomhoz; most újraolvasva tûnt fel, hogy egy apró, de lényeges információt kihagytam. A feszítés felépítésére mindig hagyjunk idõt! Tilos és sérülésveszélyes hirtelen, robbanásszerûen megfeszíteni az izmokat, különösen, amikor már túl vagyunk egy-két lazításos szakaszon. Tehát az izomfeszültséget a nulláról a maximálisig fokozatosan, egyenletesen növeljük, kb. 3-5 másodperc alatt elérve a maximumot!

Egy kiegészítést fûznék hozzá az elõzõ válaszomhoz; most újraolvasva tûnt fel, hogy egy apró, de lényeges információt kihagytam. A feszítés felépítésére mindig hagyjunk idõt! Tilos és sérülésveszélyes hirtelen, robbanásszerûen megfeszíteni az izmokat, különösen, amikor már túl vagyunk egy-két lazításos szakaszon. Tehát az izomfeszültséget a nulláról a maximálisig fokozatosan, egyenletesen növeljük, kb. 3-5 másodperc alatt elérve a maximumot!
Bocsánat, de az utolsó kérdésedbõl nem nagyon tudom kihámozni a lényeget.

Miért hiszi itt mindenki azt, hogy ő a legokosabb, és mindenkinek beszólhat?

Felteszek egy teljesen normális kérdést, erre lehülyéznek, minden ok nélkül beszólogatnak, és még sorolhatnám... Mi van itt az emberekkel? Névtelenül mindenkinek nagy a szája? Vagy mi? Ma meg különösen bunkók.

Legjobb válasz: Én normális válaszokat adok :) Minden témában :) Erre is jönni fognak a bunkók sokat nem tudsz csinálni...figyelmen kívül hagyod meg piros kezecske :/

Én normális válaszokat adok :) Minden témában :) Erre is jönni fognak a bunkók sokat nem tudsz csinálni...figyelmen kívül hagyod meg piros kezecske :/
Igen névtelenûl könnyen leír bármit az ember és jóval nagyobb szája is lehet... Ráadásul itt a négynapos hétvége és ilyenkor még pluszban meg is bolondulnak az emberek. ld. pl. közuti balesetek. amúgy melyik kérdéseddel szemétkedtek?
A kérdező hozzászólása: Szerelem/szex témában raktam fel kérdést, mivel még kezdõ vagyok, de persze ott oltogattak, hogy jaj, minek szexelek, meg mittudomén, pedig nem is olyat kérdeztem, hogy lehetek-e terhes... -.-
Azért kérdeztem, hogy melyik kérdésed volt, mert nagyon sokszor a kérdés megfogalmazása vonzza be az agyhalottakat. Elékpzelhetõnek tartom, hogy a kérdés igenis fontos számodra, de nem megfelelõen van megfogalmazva, ezért lecsapnak rá azok, akik végre valamire tudnak reagálni mégha nem is érdemben. Ha tudod, belinkelnéd az ominózus kérdést?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom már belinkelni, mert olyan ideges lettem, hogy írtam a moderátoroknak, hogy töröljék, és már nincs fent... Belefájdult a fejem a sok hülyébe.
Aham... Akkor csak annyit tudok ajánlani, hogy rágd át háromszor is a kérdésedet, mielõtt kiírod, mert sokan valóban arra ugranak, hha egy szó rossz helyen van, vagy kétértelmû a kérdés. Fõleg ebben a témakörben.

Miért jön mindenki azzal, hogy a mai kamaszok milyen rosszak, k. vák, plázapics. ák, meg sorolhatnám?

Na szóval nem értem miért jön mindenki (mint a való életben, mint a gyakorin) azzal, hogy a mai kamaszok milyen rosszak. Az 'alapmondat': ''A mai 15-16 évesek isznak, cigiznek, csak a szexen jár az eszük, a lányok kiteszik a mellüket, kisk.vák stb''

Legjobb válasz: Amíg 19-20 évesen égett a fejem elmenni diszkóba, mert az átlagéletkor 14 (vagy az alatt) volt (amikor én még az épületet is csak a kocsiból láttam kívülrõl), addig ne mondd, hogy ez most nem más! Az, hogy Te normális vagy, az egy dolog. De az ÁTLAG nem olyan, mint te, hogy kipróbálja a cigit,de nem ízlik, nem pasizik egyfolytában és még tanul is... ugyanmár! Nem az a fontos, hogy milyen a hajad, meg hogy mennyire tetszik a smink, 16 évesen ez teljesen normális. De ha nem csak a saját baráti köröd nézed meg, hanem az egész országot, meg fogsz lepõdni!

Amíg 19-20 évesen égett a fejem elmenni diszkóba, mert az átlagéletkor 14 (vagy az alatt) volt (amikor én még az épületet is csak a kocsiból láttam kívülrõl), addig ne mondd, hogy ez most nem más! Az, hogy Te normális vagy, az egy dolog. De az ÁTLAG nem olyan, mint te, hogy kipróbálja a cigit, de nem ízlik, nem pasizik egyfolytában és még tanul is... ugyanmár! Nem az a fontos, hogy milyen a hajad, meg hogy mennyire tetszik a smink, 16 évesen ez teljesen normális. De ha nem csak a saját baráti köröd nézed meg, hanem az egész országot, meg fogsz lepõdni!
Nem általánosítok.Ezt most leszögezném. De valljuk be, hogy a kortársaid nagyrésze agy nélkül pasizik, 1 hét után hatalmasan szerelmes, 2 hét után már a lábát is szétteszi(ha elõtte nem tette volna meg kottarészegen valamilyen buliban), aztán nem egész 1 hónap múlva jön a szakítás( nem minden esetben). Utána halál depressziósak, szerelmi bánat, meg minden ami kell, és azt hiszik 1 pofáraeséstõl felnõttek. A másik ami irritál az agy nélküli szex. Védekezésrõl nincsennek pontos információik, vagy szimplán nem is használják, aztán jön a félelem, hogy 14 évesen teherbe esett e, meg elárasztják GYIK-et a hülyébbnél hülyébb kérdéseikkel, hogy feldugott magának egy dezodoros dobozt, szûz e még, meg hogy õ még szûz, de a barátja már betette. Engem ez idegesít a legjobban. Idõ elõtt akarnak felnõni, és ilyen dolgokat tesznek, csak az õ korukban ez pont még szánalmas, röhejes, sajnálatos, felelõtlen.
még annyit 23 éves vagyok, nem vagyok se szûz, se befásult csak nyitott szemmel járok, és elõre féltem a gyerekem milyen társaság veszi majd õt körbe
Pedig szerintem is kb ugy van ahogy az elso valaszolo mondja... sajnos.. Persze mindig is voltak ilyenek ebbol a korosztalybol, de nem a nagyresze. Nem vagyok annyira oreg meg (31) de mikor en voltam ennyi idos, akkor tenyleg nem ez volt az altalanos. Mikor mi erettsegiztunk mar nekunk is feltunt hogy az akkor kozepiskolat kezdo tinik mennyire masok voltak mar mint mi voltunk. Pedig csak par ev volt a kulonbseg. Azota a helyzet most megrosszabb sajnos. Es nem csak Magyarorszagon. Kulfoldon elek, es van egy tanar ismerosom aki 20 eve tanit, es o is mondja hogy elkepeszto hogy a mai tinik mit meg nem engednek maguknak. Hogy miert van ez igy, azt nem tudom, de ugy erzem hogy valahol a media is rossz hatassal van rajuk, es a szulok sem mindig tudjak hogy kene nevelni a gyerekuket.
Nézz körbe, és nõj fel, utána gyere vissza és gondolkozz el a kérdéseden majd akkor rájössz mirõl is van szó.A Te korosztályod és a nálad fiatalabbak nagyrésze buta, felelõtlen, szexelõ, bulizgató, részegen fetrengõ, ribinek öltözõ csitri, a fiúk ugyanezek csak ugye fiúban, Az, hogy régen volt egy-két ilyen eset igen persze volt, de ami most megy attól rám jön a hányinger.És tényleg azt hiszik a kamaszlányok, hogy Õk érettek, meg felnõttek, csak mert nõ a mellük és havonta megjön nekik, fogadd el, hogy ez így van. Ritka normális értékrendû lány , akinek van tartása, és ha csinosan is öltözik nem úgy néz ki, mint egy útszéli kis ribi, és nem feküdt még be több pasi alá is 14-16 éves gyerekként.Az, hogy szereted a sminket és a divatos ruhákat még nem kell 3 kiló vakolatot magadra kenni és kitenned ami van, ugye érted mire gondolok, attól, hogy valaki divatos nem azt jelenti, hogy úgy kell öltözni, hogy amint kilépsz az utcára megdugjanak. Az meg, hogy melyik felnõtt mit mikor kezdett, nem róluk kell példát venni, tudod engem nem érdekel a gyerekek hogyan rontják el az életüket, de nem fogok nekik tapsolni és gratulálni, mert 15 évesen több f*szt fogtak, mint kilincset és mert dohányoznak, isznak.Járj nyitott szemmel inkább, mint felháborodsz azon ami igaz.
10 éve érettségiztem, ne mondjuk, hogy az õskorban volt, mert messze sem. Egyetlen lány volt és egy fiú, aki 18 évesen nem volt szûz az osztályban. Nálunk elvi kérdés volt, hogy nem csináljuk akárkivel, nagyon kevesen, max. 5-6 fõ volt, aki eljárt inni, a legtöbben másban találtuk meg a szórakozási lehetõséget (sport, tánc, szakkörök, kirándulás, sorolhatnám). Igen, batikoltuk a cuccaink, hogy egyedi legyen, színeztem a hajam, és használtak körömlakkokat, igyekeztem az egyediségre, ahogy ma is mindenki. De rámszóltak a tanárok, ha túlzásba estem, és soha nem engedtek volna be a kapun sem olyan cuccokban, ami ma természetes (miniszoknya, hasa kint, dereka kint pólók, stb.) Nekem fura egy-két itteni kérdés is, ahol 14-15 éves gyerekek azon agyalnak, hogy ha vajon heti 2-3 napot alszik csak a barátjánál, ez nem kevés? ... stb. Az én szememben igenis sokat változott a világ, és nagyon rövid idõ alatt.
Maximális tisztelet a kivételeknek, de sajnos sok esetben tényleg egyre erkölcstelenebbek a mai kamaszok. Nem lehet általánosítani, de sajnos egyre kevesebb a normális, értelmes kamasz, akinek nem az a fontos, hogy a sárga földig igya magát, vagy minél több fiúval bújjon ágyba és minél elõbb elveszítse a szüzességét és azzal együtt az eszét is! Még egyszer mondom, maximális tisztelet a kivételeknek, akik sajnos egyre kevesebben vannak!
Hanem hogy?
Szerintem meg pont úgy van, ahogy a kérdezõ leírta. Mellesleg ezt az "ó idõk, ó erkölcsök"-szöveget minden generáció elmondja az utána következõre Cicero óta.
hát kedves 76% ez rohadtul nem így van...
Nem kell, általánosítani szóval akinek nem inge ne vegye magára. Abban igazad van, hogy régen is hasonlóak voltak a fiatalok, de akkor még a szülõk (persze a kivételtõl eltekintve) nevelték a gyereket. Ma meg vagy nincs idõ vagy éljen a liberális nevelés (és ezt nemcsak én mondom hanem egyetem oktató tanárok), és azt csinálja a gyerek amit szeretne. Amiket leírtál én nem tapasztalom az ismerõseim körében, de a városban napi szinten igen. Neveltetés, felelõsségvállalás és intelligencia kérdése az egész, az utóbbi sajnos kezd hiánycikké válni. 23l
Valamint még annyi, kedves 19:11, hogy amit látsz arról lehet, hogy azt gondolod most, hogy normális, meg belefér, de majd csak késõbb jössz rá, hogy ez mégsem fért bele, meg mégsem normális...
Kedves 19:11, az elsõ válaszoló vagyok és 19 éves. Van egy 16 éves hugom, és jócskán érezhetõ a különbség közte és aközött, hogy Én milyen voltam 16 évesen. Tény, hogy ugyan csak 3 év, de mennyivel több mindent megengedtek magatoknak. És persze te is baromi érett lehetsz, remélem majd pár év múlva visszaolvasod magad és te is olyan jót fogsz nevetni, mint Én most :)
Kedves utolsó, eddig is pont ugyan ennyi kamasz esett teherbe, csak nem elvetették, hanem megszülték! A kislány megszülte a gyereket, és amint lehet összeházasodtak a fiatalok. Sõt pár száz éve még egy 18-19 éves lány már régen babázott, sõt aki ilyenkor már nem volt férjnél, az vénlánynak számított. Akkor mirõl beszélünk???
Ma nõgyógyászhoz kísértem a tesómat. Babát vár, a férje tárgyaláson volt. A rendelõben összefutottam volt gimis osztálytársammal, ott fõnõvér. Mesélte, hogy csak ma 7 olyan abortuszuk volt, ahol a páciens nem töltötte be a 16. életévét. Az elmúlt 5 éve az abortuszra jelentkezõ tinik száma ugrásszerûen megnõtt, az átlagéletkoruk 2 évvel kevesebb. Mi is 30 alattiak vagyunk még, de engem ez elborzaszt. Ez egy tendencia és persze van kivétel, de azért a számok magukért beszélnek.
OFF: Viccesek vagytok, nyílván a kérdezõ popcornt zabál, és nézi a falmewart... :DD ON: Heti ötször megkérdeznek ilyesmit, mindenki külön kiemeli, hogy ne rinyáljanak érte, hogy tisztelet a kivételnek! Oké, régen is volt, most is van, csak most valamiért mindenki rohadt büszke rá. Egyébként körülöttem 8-10 kamasz cigizik, és ismerek még ötöt, aki már leszokott, vagy próbál, nagyjából 1-1, 5 év alatt rájönnek, hogy hülyeség, csak nem tudja letenni. Na, de a lényeg, hogy szerintem értelmetlen ezen vitatkozni, azért mondják ezt, mert a hülye kérdésekre ezt tudják mondani, ha valaki olyat kérdez, hogy 13 évesen nem szûz, akkor nem írhatja oda, hogy 'jaj, de menõ, okos vagy, miért nem ilyen rendes minden kamasz?'. Szerintem ezért szidják, amúgy mindig szidva lesznek a kamaszok, felesleges rinyálni. Még valami: A mai kamaszok nem 'gyengék', közeli haverom mára elég elfajult, volt, hogy rendõrautót felborítottak, elloptak egy kanapét, és felgyújtották... Na, a legbrutálisabb szerintem, hogy 15 évesen drogdíler a srác. Ezekután nem csoda, ha szidva van mindenki. Ugye, nemtudom megfigyelted-e, de ha átlagot számolsz egy rossz jegy lehúzza nagyon, és a kamaszoknál is így van, egy-két burtál sztori elterjed, és a jók le vannak sz*rva, de a rossz alapján mind az, persze megjegyzik tisztelet a kivételnek!
En vagyok a 31 eves NO. En sem mondtam egy szoval sem hogy az osszes tini ilyen!!! De valahogy ugy tunik hogy mostanaban tobb az ilyen tini mint mondjuk 5-10 evvel ezelott... Kivetelek mindig vannak.
A kamszokat mindig szidták. Amikor én voltam kamasz, akkor is mindig mondogatták, hogy miért tegezem anyámat, stb. Mert ekkor még az volt a lázadás. Micsoda gyerekek ezek, még a felnõtteknek sem adják meg a tiszteletet! Külsõ szemmel valóban felháborító a mai tinik viselkedése. De ne feledjük, õk nem felnõttek. Még van pár évük, hogy belépjenek a nagybetûs életbe. Szórakozzanak, utána úgysem lesz már rá alkalmuk. Szóval szerintem fölösleges szidni mindenkit. Az az emberek változnak, így a szokások is. A változást ( gyakran a rossz változást is ) el kell fogadni. Ha meg hibáznak, akkor tanulnak a hibájukból. Elõbb vagy utóbb igen. Mi is ilyenek voltunk kamaszként, ugyanúgy lázadtunk az akkori rendszer ellen. És ez így fog maradni, amíg világ a világ. Fõleg, hogy a mai kamaszoknak ezerszer nehezebb életük van, mint nekünk volt ennyi idõsen. Hát miért csodálkozunk? És én is a liberális gyereknevelés híve vagyok :) Hiába szidják ennyien.
akkor a te gyereked is remekül meg lesz "nevelve"
Köszönöm, nagyon jól nevelt mind a három lányom. Igaz, a legnagyobb is csak 12. Majd te úgy neveled a gyereked, ahogy akarod, én maradok a liberális gyereknevelésnél.
Azért mert van aki 20 fölött is lélekben 80. Mások meg attól érzik magukat felnõttnek hogy leszólják a náluk pár évvel fiatalabbakat. A valóban felnõttek meg elnézõ mosollyal szemlélik mindezt. Én pl. nem gondolom hogy a mai tizenévesek rosszabbak lennének mint 20 éve. 36f
A cigit korosztály nélkül el kell ítélni
Másik amin nevetek hogy én már a 80as években is ugyanezt olvastam. Hogy a mai fiatalok. Hogy régen bezzeg nevelték a gyereket. Mindenkinek ajánlom a Gyermekünk magazin akkori számait. Vagy Aristoteles kifakadását a fiatalokról. Nincs új a nap alatt max igaz az hogy egy csecsemõnek minden vicc új, az emberiség meg mindig újra és újra lefutja ugyanazokat a köröket.
utolsó már ne is haragudj, válaszoltunk egy kérdésre, attól, hogy nem az a felfogásunk, hogy persze természetes hogy a tinik ribik és megkeféltetik magukat gyerekként, mellette isznak, cigiznek is, nem vagyok se aggszûz, se satfara, látszik a te felfogásod is megmaradt azon a szinten ahol a kérdezõ tart a 16 évével, ráadásul, még a szövegértés sem megy neked
megosztanám veletek aminek ma délután a fül tanúja voltam 3 15-16 éves lány jött mögöttem a következõ volt a párbeszéd. -Mi lenne ha ma feljönnétek hozzánk, mindenki hozna piát és bebasznánk. -Én sajnos nem ihatok! -Miért terhes vagy? -Igen- -És mi lesz megtartod. -Dehogy elvetetem. -Jól teszed, a barátnõm is most volt abortuszon azt mondta nem nagy szám, szóval nyugi nem lesz gond. Na szerintem igazunk volt abban, hogy milyen némely kortársatok.
Õszintén ! Szerinted az normális, hogy már 4 éve azt hallgatom az osztálytársaimtl, hogy ki kivel hogyan szexelt, mlyen volt az orális szex meg hasonlók ? Csak sokkal vulgárisabb kifejezesékkel. Szerintem baromira nem... mindjárt 18/l
kedves 15 L szerintem egy szóval sem mondta senki, hogy nincsenek normális, értelmes kamaszok, pl a 16 éves húgom is ilyen
Utolsó elõtti, csak a mondandóm lényegét nem érted, de mindegy. És ajánlom figyelmedbe: "(Nem olvastam végig, csak az elsõ egynéhány választ)" A két hosszabban kifejtett válasz, amit elolvastam egy 31, és egy (azt hiszem) 25-27 éves nõtõl(?) származott. Egyébként elõttem már leírták(már végigolvastam) teljesen jól megfogalmazva amit akartam(bevallom értelmesebben, és kevésbé indulatosan): A teljesen normális tiniket nem veszed/veszitek észre. De jól van, nekem aztán édes mindegy, akkor tévedek, hülye vagyok, és kevésbé ismerem a MAI kamaszokat a MAI 15 évemmel. 15/L
Ez szerintem egy érdekes, és megosztó téma:) Amikor én voltam 16 éves (nem is volt olyan rég, 3 éve), én is úgy gondoltam, semmi gáz nincs velem, akkor sem, ha cigiztem vagy ittam, vagy esetleg lógtam a suliból. Hiszen nyilván csinálta ezt a szüleim korozstálya, meg az az elõttiben is volt példa rosszalkodásra, meg az az elõttiben is, és így tovább. Nagyon okosnak hittem magam, mindent meg tudtam magyarázni, pont úgy, ahogy Te, a kérdés feltevõje. MNost már nem így gondolkodom. De ahogy végignézek a nálam pár évvel fiatalabb lányokon, úgy gondolom, talán van valami ebben a "mai fiatalok" szövegben. Persze nyilván én is ilyen nyegle liba voltam, de akkor nem szúrt szemet, mert én is ilyen voltam, a barátaim is, most pedig, hogy félig-meddig érettebb vagyok, már egészen elképedek, amikor látom a szórakozóhelyeken, a pár fokban kint bagózó gyereklányokat, akik miniruhát húznak zsenge testükre (és persze cigizéshez sem vesznek kabátot), sõt, szombaton láttam egy bulizó lánykát szandálbanO.o Akárhogy lehet magyarázni, ez nem normális, és gyakran látok ilyen alulöltözött leányzókat, majd késõbb persze meg lesz a böjtje, ahogy annak is, hogy bagóznak, isznak, nem tanulnak. Persze teljesen tisztában vagyok vele, hogy ez a tiniknek csupán egy részét jelenti. Tudom, hogy vannak normális, jól tanuló, visszafogottak, de õket jóval nehezebb "észrevenni", mint a harsány, hivalkodó, viselkedni nem tudó kis primkókat.
mert jelenleg, a mostani világban ilyenek. ostoba buta szarok a tinik. röviden velõsen megfogamalmazva
Kicsit unalmas hogy minden generáció azt hiszi ö tökéletes volt bezzeg a mostani... igen van olyan 14 éves aki discoba jár és cigizett na bumm akkor mi van régen is volt max nem volt kint 500 kép facebookon és kb senki se vette észre. 2. Van ismerõsöm aki cigizik le szokott járni pénteken haverokkal inni néha discoba is. (nem full részegre hanem 1-2 pohár sör ) 16 éves és kitûnõ tanuló és teljesen értelmes.
Ugyan már elsõ, ez 4-500, sõt ezer éves is így volt. Csak az volt a különbség, hogy az elsõ "nagy szerelemhez" hozzá is mentek a lányok. (Már ha a szülõk is beleegyeztek.) Ha pedig házasodtak, akkor szexeltek is. Aztán 2 hét után ugyan úgy felébredtek a bizonyos álomvilágból, és két hét múlva másba lettek szerelmesek. Akkor meg azzal szexeltek. Már ha meg tudták oldani úgy, hogy a férj/feleség ne vegye észre. És igen is, teherbe is estek. Csak hát ugye hivatalosan volt apja a gyereknek, nem volt ebbõl semmi baj.
Azt mondjátok, hogy többen vannak azok akik cigiznek isznak dugnak össze vissza, meg ribinek öltöznek. És miért? Mert ezt veszed észre! Erre kapod fel a fejed! De ha egy teljesen normálisan kinézõ tini megy el melletted, akkor nem gondolsz semmit, h végre egy normális tini. Nem, mert nem botránkozol meg rajta. Csak azt veszed észre, ami szerinted nem helyes, és ezért tûnik többnek, pedig egyáltalán nem így van.
A kérdező hozzászólása: ' Én mondjuk 18alatt büntetném :) ' Már bocsi de mit érnél el vele? Hmm? Azért ez kicsit 'felesleges' lenne szerintem. Ha pl. a 17, 5 éves fiatalokat lecsuknák mert nem szüzek. Ilyet ne akarj! Nagyi (apukám anyja) 17 évesen szülte apát. Azért szerintem nem kell bevárni a 18-at nem attól lesz vki r.banc mert pl 16 évesen le fekszik azzal akit szeret, aztán vele marad egy jó pár évig (sok ilyet ismerek)
A kérdező hozzászólása: 'Érettségi elõtt, semmi, azaz semmi szüksége sincs az embernek a szexre.' Na ez megint egy baromság...azért ne akard már megmondani hogy valakinek mikor van 'szüksége' a szexre.. Mert a szex az nem 'szükség' kérdése. Pl adott egy 17 éves lány és pl már 2 éve a barátjával van, kívánják egymást, meg minden, hát persze hogy nem fogják a 18-as karikához kötni, meg megbüntetni õket hát azért ez már sok... A 18-as karika nem jelent semmit!
Kérdezõ nem vetted még észre hogy a kérdésed és a felfogásod az ami szánalmas, és nem a válaszolók?? Na itt látszik mennyire éretlen gyerek vagy aki duzzog, mert nem értenek vele egyet
A kérdező hozzászólása: Hát nekem tök mind1 ki ért velem egyet. Egyébként a legtöbb válaszadónak igaza van, felpontoztam õket. Csak egy van akivel abszolút nem értek egyet, akinek idéztem a kérdésébõl. Mert árulja el valaki MI ÉRTELME LENNE MEGBÜNTETNI AZOKAT AKIK 18 ALATT ELVESZTETTÉK? Ez eleve nem is kivitelezhetõ (végig nézik az összes kamaszlányt hogy megvan-e a hártyája?) az ilyen szülõk gyerekei esnek teherbe idõ elõtt..
Sokaknak a mondanivalójában van igazság, van, akijében több, van, akijében kevesebb, de aki ezt a 18-as korhatárt javasolta, tényleg egy idióta, már bocsánat. Egyrészt, hogy van pofája valakinek egy másik ember életébe ilyen szinten belemászni?! Másrészt, 19 évesen is lehet felelõtlenül szexelni, védekezés nélkül, és 15 évesen is lehet felelõsen, mivel a kor csak egy szám. Van, aki 15-16 évesen érettebb, mint egy-két 24-25 éves ismerõsöm..
Le lehetne állni azzal, hogy a 15 évesek érettebbek a 24-25 éveseknél, mert ez nagy baromság arról nem is beszélve, hogy nagyon ritka, hogy 14-15 évesek tényleg érettebbek a kortársainkál, nem csak azt képzelik, nem mellékes, hogy 14-15 éves kislányok még álmodozzanak, barátnõzzenek ne pedig szexeljenek csak mert milyen menõ, meg milyen szerelmesek
amúgy azzal nincs nekem problémám hogy 17 évesek szexelnek a komoly kapcsolatukban, tényleg nem kell a 18at megvárni, de az szánalmas mikor 13-15 évesek szexelnek, meg bulizgatnak és a mosdóban lesz*pják a fiúkat sõt ezekre büszkék is
(Nem olvastam végig, csak az elsõ egynéhány választ) Nagyon jó, hogy jönnek itt a 20on vége felé, harminc elején járó felnõttek, hogy csak nõj fel és rájössz, meg nézz körbe, és vedd észre, de nem gondolják, hogy mi, tizenévesek kicsit jobban benne vagyunk a tizenévesek világában(szóismétlés csak a nyomatékosítás kedvéért, tehát mondjuk MI tudjuk jobban, hogy milyenek a kortársaink? MI vagyunk azok, akik nem csak látjuk ezeket a "ribancokat", hanem mondjuk ismerjük, és beszélünk is velük, MI vagyunk azok, akik az egész réteget ismerjük, és MI vagyunk azok, akik ebben élnek. TI vagy ÖNÖK, ha így jobban tetszik, (bár tudom, még nincsenek olyan messze ettõl a kortól, csak 31 évesek, végül is csak kétszer annyi idõs valóban, csak 15 év, semmiség(...)) viszont nem láttok/nak mindent. Látjátok/ják azt, amit látni akartok/nak. Azt, ami közvetlenül az orrotok elõtt van, és semmi többet. Nem gondoltatok még bele, hogy talán azért nem láttok olyan kamaszokat, akik szépen rendesen otthon ülnek/kulturáltan szórakoznak, mert az érdeklõdési kör már más, tehát pl. nem biztos, hogy ugyanarra a mozifilmre ültök be, illetve, aki otthon ül, azt értelemszerûen nem látjátok, mert OTTHON ÜL? Persze, sokat láttok, és van fogalmatok arról, hány kamasz van ÖSSZESEN? A töredéke. Csak a hangosabb felét veszitek csak észre, és az alapján ítélkeztek. 15/L(és igen, ha az esik jól könyveljetek el egy szemtelen kamasznak, még egynek, de halkan megjegyezném, hogy hiába gondoljátok nagyon okosnak magatokat, akinek csodás emberismerõ készsége van, nem tudtok rólam semmit. Illetve attól még, hogy még csak egy kamasz vagyok lehetnek értelmes gondolataim, lehet, hogy van, amit én látok tisztán, vagy legalábbis én is tisztán látok, tehát nekem mindegy, de azért elgondolkozhattok ezen.) Akinek nem inge ne vegye magára és tisztelet a kivételnek. És akinek meg ez nem inge ezt ne vegye magára.
Utolsó látom te is nagyon okos vagy, amúgy honnan gondolod, hogy te 15 évesen jobban látod a dolgokat 0 élet tapasztalatoddal? amúgy nem hinném, hogy mindenki 30körüli, mint írták van itt 20-25 éves között is jó pár azért mert te 15 éves vagy közel sem vagyunk öregek a kemény 21-21-23 évünkkel, elmondtuk a véleményünk, és nyitott szemmel járunk, nem úgy, mint ti, attól hogy van azért tini aki értelmes és normálisan gondolkodik attól még igaz amit a legtöbb válaszoló írt
De komolyan, ha egyszer 24-25 évesen életképtelen, töketlen, éretlen ismerõseim vannak, akkor légyszíves engedd meg nekem, hogy kimondjam, egy-két, náluk jóval fiatalabb ember érettebb, mint õk! Szerintem meg azt lehet befejezni, hogy a kor alapján döntitek el, ki milyen okos. Egy tizenévesnek is lehetnek értelmes gondolatai (szerintem a kérdezõnek és az egyik elõttem írónak is vannak), és egy felnõtt is lehet az élethez teljesen hülye. Persze tény, hogy sok hülye tizenéves van, de ennyire ne általánosítsunk már.
mindig röhögnöm kell ezeken a tini kérdéseken, érezni a kérdésbõl , h csak úgy pattog az agyuk, majd szétdurrannak, próbálnak okosan érvelni, és marhára elégedettek, mikor megnyomják az entert! Olyan kis édesek! Majd 10év múlva õk is röhögni fognak, mint mi huszonéves, harmincas "vén csontok" Ja, h válaszoljak egy másik kérdésben nekem szegezett kérdés/vádhalmazra, igen képzeld, én nem ittam 18 éves koromig, szûzen ismertem meg a férjem, nem cigiztem, jó tanuló voltam, és ezzel a mi giminkben teljesen ÁTLAGOSnak számítottam 8éve, nem voltam se stréber, se szendeszûz. Érettségi elõtt, semmi, azaz semmi szüksége sincs az embernek a szexre, bagóra, piára... a tanulás az úgymond egyetlen feladata. Egyetem alatt, amikor mellesleg hétezerszer kell majd többet tanulnod, akkor már érett leszel pasizni, inni, de persze mindent csak ésszel. A répázás meg nem játék, nem véletlenül elitélendõ, addig amíg nem vagy felnõtt, és 16évesen marhára nem vagy az. Én mondjuk 18alatt büntetném :) Ha szereted azt a másikat, ki lehet bírni anélkül is! A vakolat a fejeteken, meg tényleg GÁZ! És minek? Ha nem vagytok prostik, miért akartok úgy kinézni???

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!