Találatok a következő kifejezésre: Mindenképpen lennie valami (7 db)

Miért kell mindenképp lennie valaminek a halál után?

Rengeteg válaszban olvastam már mindenféle dolgot, hogy mi lesz, amikor meghalunk, de egyik se mondott komolyabb indokot erre, csak annyit, hogy kell lennie valaminek és kész. De miért? Miért olyan nehéz elképzelni, hogy akkor megszűnünk létezni, és nincs tovább? És azzal ne példálózzunk, hogy "mert akik visszajöttek a halálból, azok azt mondták, hogy". Aki tényleg meghalt az nem tér vissza. A módosult tudatállapot, amit a test nem megfelelő működése okoz, az pedig minden, csak nem halál.

Legjobb válasz: Mesterséges halálról hallottál már?:) Valaki leállítja a szívét orvosi felügyelet mellett és a megfelelõ idõn belül újraindítják a szívét és tádáámm vissza is jött az illetõ a halálból.Ez esetben ne mondjad, hogy az nem halál, ha valakinek megáll a szíve :).

Mesterséges halálról hallottál már?:) Valaki leállítja a szívét orvosi felügyelet mellett és a megfelelõ idõn belül újraindítják a szívét és tádáámm vissza is jött az illetõ a halálból.Ez esetben ne mondjad, hogy az nem halál, ha valakinek megáll a szíve :) .
Az univerzumban semmi sem szünik meg létezni, csak átalakul. Plusz, az univerzumban semmi sem degradálódik, semmi sem fejlõdik vissza fele, csak elõre. Az evolúció nem csupán az állatvilágra vonatkozik, hanem abszolút mindenre. Lásd az elemek evoluciója a napban, stb. Éppen ezért, azt gondolna, hogy te megszünsz létezni, mikor az univerzumban SEMMI SEM SZÜNIK MEG LÉTEZNI szembe megy univerzális törvényekkel! Fejlõdsz!
Megnyugtatóbb annak, aki elhiszi, hogy a halállal nincs vége mindennek.
én 20 éves vagyok, és rengeteg tapasztalattal..Tehát ha nem is istenben hiszek, de egyfajta halálon tuli életben igen..arra meg nem jöttem rá, ez hogy müködik...reinkarnációra pedig 90%ba hajazok :)
ha megnézed az élet egy nagy körforgás, valaminek a vége egy új dolog kezdete, én úgy gondolom, hogyha meghalunk a lélek a testel együt meghal, semmivé válik, mikor megszülettünk az öntudatunk is gyakorlatilag a semmibõl jött létre, szóval lehetséges hogy újra létrejön ha meghalunk
Kedves 51%-os válaszoló: Nagyon jó példákat mondtál a fejlõdésre, és a komplexitásra, hiszen az elemek tényleg nagyon szeretnek összekapcsolódni, fõleg a napban. Viszont ha tudományosságot akarunk, akkor meg kell nézni a másik oldalt. Degradációra számtalan példa van: fehérjék lebomlása a gyomrodban aminosavakká, az idõsek szellemi és testi degradációja, civilizációk leromlása (pl. mad max, meg számos negatív utópia, amik csak kitalációk, de egy univerzális törvénybe sem ütköznek), napok felrobbanása, de ha a teljes univerzumot akarod számba venni, akkor egy univerzumra vonatkozó elmélet szerint az is lehet a jövõje, hogy a világegyetem teljesen lehûl, és csak neutrínók maradnak és egyéb még kisebb részecskék, tehát pl a protonok is lebomlanak, ma is bomlanak de persze ez egy lassú folyamat nagyon. Ez csak elmélet, de ha a világ fizikusai reálisnak tartják, akkor szerintem kellõ példa lehet a degradációra. Azt is jól írtad, hogy a világban semmi nem vész el, csak átalakul, bár ezzel lehet páran vitatkoznának, de alapvetõen ez a nézet megállja a helyét. Lehet, hogy neked van igazad, hogy az agyi mûködéseken felül van valami plusz, ami a tudatot adja. Azonban ez jelenleg szükségtelennek tûnik, mivel a gondolkodás nem más, mint a bejövõ információk feldolgozása, és az arra való reagálás akár gondolati képekben vagy szavakban. Az tudomány jelenleg nem áll olyan ponton, hogy teljesen ismerje az agy mûködését, de valószínûtlennek tartja, hogy valami plusz kelljen az agy szerkezetén és biokémiai folyamati révén. Ahhoz, hogy állításodat tényleg tényszerûnek állíthasd be, hogy a tudat nem az agyból származik, ahhoz meg kell cáfolnod azt, hogy az agy képes minden emberi kifejezõdést ellátni ami az elmét illeti. Határozottságodból gondolom ezzel a cáfolattal rendelkezel tudományos szinten, és mi ezt nagyon szívesen meghallgatjuk, mert biztos tanulnánk belõle.
A kérdező hozzászólása: "EEG és társai"-ból neked sikerült felfognod az EEG-t. Gratulálok.
Nézz meg egy csillagot, ahol a legegyszerübb elembõl, a hidrogénbõl késõbb olyan dolgok lesznek, mint a vas, arany, és minden nehezebb elem. Ezen felül nézd meg az evoluciót, az állatok nem éppen az egyszerüségre törekszenek az idõ folyamán. És sorolhatnám. Mondtam már, papíron minden szép és jó
Az EEG az agyi aktivitást mutatja, és egyelõre az agyunkról annyit tudunk, hogy felelõs a mozgásért, látásért, érzékelésért, szervezetünk mûködéséért. Ezen felül semmi többet. Az EEG-nek köze sincs a tudathoz, és ezt onnan is tudhatnád, hogy tudatos álom közben az agyhullámok jelentõs változáson esnek át, a tudatod mégis ugyan az maradt. Csupán az érzékelésed változott meg. Legalább gondolkodnál
Jah és itt szeretném még megjegyezni, hogy amikor testen kívüli dolgokról beszélnek a mûtõ asztalon, nem beszélnek arról, hogyan lehetséges bárminemü információt szerezni kívülrõl, mikor mindenkiben ott tobzódik a ketamine, sõt, elvileg droperidollal vagy benzodiazepinnel együtt adják, tehát a delikvens nem hogy elvileg tökéletesen elvan vágva a külvilágtól, de még dobnak neki nem kis löket hagyományos nyugtatót is. Ezen kívül aki kapott már egy kis fényt arra vonatkozóan mi a valódi tudata, az képes arra, hogy átlássa, ahhoz egyetlen "tudatmódosító" sem képes piszkálni. Nincs drog ami a valódi tudatod megpiszkálná, mind egy szálig csak az érzékelésed baszogatja. Pedig az agykémiád igen csak megpiszkálódik.
Van is valami a halál után, ez bizonyított tény. Amikor az én nagymamám meghalt, szinte semmivel sem lett kevesebb valami a világegyetemben, mint amennyi addig volt. A tyúkok száma csökkent valamelyest, mert nem maradt egy se, de cserébe tele lett a tyúkosudvar fûvel, meg egyéb gizgazokkal. Azok is valamik. Én azóta sokat tanultam, egyetemet is végeztem, ezért állítom, hogy az atomok száma semennyivel sem csökkent le. Aztán ott van a Debussy. Az pl. 100 évvel elõttem született, a Napóleon meg még korábban. Ezek már rég meghaltak, mire én születtem. Én is valami vagyok, és még egy csomó történelmi esemény is volt az említettek halála után, pl. világháború, miegymás. Ezek is valamik voltak. Hát ezért mondom, hogy mindenképpen van valami a halál után.
67%-os: poénnak nem is olyan rossz :)
Köszönöm az elismerést, komolyan gondolom, persze, mint racionálisan gondolkodó ember nem kéne "beszennyeznem" értelemmel az ezo témákat, de hát mindennek elln tudok állni, csak a kísértésnek nem.
Olyan, mint az iskolába járás. Szeptembertõl júniusig itt a Föld nevû, anyagi képzõdmény lakói vagyunk. Ha kitör a nyári szünet, pihenhetünk kicsit a "köztes lét"-ben, lehet, hogy több tanévet is ott töltünk, ha nagyon elfáradtunk. De aztán jövünk vissza, és újabb tudásokat és tapasztalatokat gyûjtünk. Azt lehet kérdezni: Hogy - hogy élünk, a halál után?" (van egy ilyen könyv, írtó jól elmagyarázza). De azt miért nem kérditek: Hogy - hogy megszününk? Valóban, lehetetlen, hogy megszünjünk. Ha végül eléértük az isteni minõséget, akkor Istennel eggyéválva Istenben leszünk. Kb. úgy, ahogy egy folyó sok zeg zugon, kanyaron, vizierõmûvön, ipari folyamaton elkoszolódva vagy megtisztulva végül beér a "szent, nagy óceánba".
Az embernek saját maga a világ legfontosabb dolga. Így aztán nehezen fogadja el, hogy a világ tudomást sem vesz az õ létérõl, vagy haláláról. Hogy a nap ugyanúgy felkel, hogy szerelmesek csókolóznak, hogy Maris néni leviszi a szemetet... Emberi mivoltunk kezdete óta különféle elméletekbe, vallásokba menekülünk, csak hogy ne kelljen szembenézni a megmásíthatatlan megsemmisüléssel. Ami tulajdonképpen nem megsemmisülés, hiszen testünk elporladva visszakerül a körforgásba, és jó esetben génjeinket is sikerrel plántáltuk gyermekeinkbe.
Az agy, ami megszûnik, az a test része. Valóban meghal a testtel együtt. Csakhogy a lelkünk, vagy más elnevezés szerint a szellem, vagy tudatalatti, vagy bármi, tehát egy test nélküli intelligencia, egy tudat, ez nem képes megszünni, és újra meg újra testet ölt. Majd figyeld meg legközelebb!:) )
Csak annyit mondtam, hogy logikusnak latszik, hogy az agy legyen a tudat forrasa. Fogalmam sincs mit hablatyolsz az elemek fuziojarol, de az hogy a magukra hagyott rendszerek a fizikaban a legegyszerubb allapotukba torekszenek az teny, meg akkor is ha neked ez valami matek maszlagnak tunik.
A kérdező hozzászólása: Életismereti kalandozásod során biztos kimaradtak olyan dolgok, mint az EEG és társai, amivel pontosan meg lehet határozni bizonyos funkciókért az agy melyik része felelõs.
A kérdező hozzászólása: 3: De az már egy másik tudat, nem a tied. 4: Te egy fizikai törvényt fogalmaztál át. Nyilván a testem megmarad és szépen elbomlik majd a koporsóban, de az agyam megszûnik mûködni, a tudatom elvész. 5: Ez miért lenne halál? A halál az, amikor az agyad teljesen megszûnik mûködni, vagy olyan károsodást szenved, hogy már nem kelsz fel többet. Az hogy fél percre leállítják a szíved minden, csak nem halál.
És amikor elmeséled, hogy hogyan alakítja az agyad a tudatod, hogyan hozza létre, megtapsollak. Nobel díjat is kapsz majd érte! Egészen addig amíg ezt nem sikerül megvalósítanod az állításaid ugyan olyan spekulációk, akár csak az enyémek. Ilyen formán pedig teljesen meddõ ez az egész, neked szilárd hited van, nem értem akkor minek kérdezel?
A kérdező hozzászólása: A tudat az agy mûködésének az eredménye. Ha te téríteni jöttél ide, akkor félreértetted a kérdést.
#7: tévedsz, mert a kérdezõ állításai plauzibilisek, tehát a ma ismert és elfogadott törvényeknek megfelelnek, a tieid viszont implauzibilisek, tehát ellentmondanak a természeti törvényeknek. A kérdezõé a legvalószínûbb verzió, a tiéd pedig egy spekuláció. Óriási különbség. Ignoramus
Ez egy olyan téma, amiben nem lehet biztosat mondani, ha jobban utánajár az ember, kiderül, hogy a tudomány is csak keresi a válaszokat, felállít egy elméletet, aztán elveti, felállít egy újat, stb. Sõt még két orvos, vagy tudós sem feltétlenül ugyanazt gondolja a témáról. Sem megcáfolhatatlan érvek, sem megcáfolhatatlan ellenérvek nincsenek a témában. Úgyhogy szerintem mindenki gondoljon errõl, amit akar, higgyen errõl, amit akar.
Óóóóó én tévedek, miért is? Milyen természeti törvényrõl beszélsz te Ignor? Mifélérõl? Tehát én nem lehetek szkeptikus, nekem el kell fogadnom puszta spekulációkat, sõt! Ha te spekulálsz akkor azt el KELL fogadni, ha én spekulálok az agymanés. Szép, szép
Szerintem tisztázd magadban a halál fogalmát, hogy mi is az valójában. ------ Tudod, én már elõzõ életemben sem hittem ebben az egészben... :-) ------ Két magzat beszélget: - Szerinted van élet a születés után? - Dehogy is, hiszen onnan még senki nem tért vissza!!! ------ Tudod minden csak nézõpont kérdése!! Nem kell hinni a gravitációban sem , attól még létezik....
A kérdező hozzászólása: Ez a magzatos "hasonlat" a legszarabb igazolás, amit használni szoktak, már megbocsáss.
Mondom, igazold, hogy a tudatom az agyam szüleménye, és majd onnanstól beszélgethetünk arról, mi a szar meg mi nem, nagyokos! Ti állíthattok tényként olyan dolgokat, ami nem igaz, spekuláció, de más nem? Kettõs mérce
Az agyon kívül minden szervünket tudjuk pótolni, legalábbis ideig óráig. Annak akinek kioperálták a szívét és gép keringeti a vérét annak a legkevésbé sem csorbul a tudata. Ez igaz az összes többi szervre is, kivéve az agyra. Elég logikusnak tünik, hogy onnan ered a tudatunk. Ezt más vizsgálatok is alátámasztják például mikor az agy reakcióit figyelik döntéshelyzetben. Pl a vese rohadtul nem reagál, az agy meg igen. Az, hogy minden az egyszerûbbõl fejlõdik a bonyolultabb felé egy kapitális baromság. A komplex rendszerek mindig a legegyszerûbb állapotukba szeretnének visszatérni. Szerintem fizikáról inkább ne beszélj többet.
Ajajj, jön a nagy matek zseni, nézz már rá szépen a világ egyetemre... Nézz már rá az elemek fúziójára... Nézz már rá a növény világra... Nézz már rá a galaxisokra... Nézz már rá az életre! Nekem ne hangzatos matek maszlaggal gyere, hanem nyisd ki a szemed! Te fasza vagy a papír elõtt, én meg látom az életet, ennyi a különbség. Ezen kívül sosem állítottam, hogy a tudatot szerv alakítaná ki, és alaptalan amit mondtál. A gondolatoknak NINCS fizikai nyoma, a tudatnak NINCS fizikai nyoma, jelen ismeretek szerint az agy puszta fizikai törvényeknek engedelmeskedve NEM képes öntudatot kialakítani, és természetesen amikor felvetõdik pl. a szabad akarat kérdése a szuperfegyver VÉLETLEN van beépítve a nagy okosok elméletébe. Hát köszönöm, de inkább nem. Ezen kívül ajánlom neked, hogy ha már okoskodsz, akkor tedd ezt az életbõl, ne pedig könyvekbõl, mert tudod markáns különbség van a közgazdász közt, meg a gazdag ember közt is. Tudod mi? Az egyik ismeri az életet, a másik meg nem.
Nincs ilyen, sajnos. Elmúlunk, ugyanúgy nem leszünk, ahogy fogantatásunk elõtt sem léteztünk. A halhatatlanságnak két formája van, midkettõ csak kvázi halhatatlanság: 1/ nagy tettek végrehajtása, mely miatt az utókor emlékszik majd ránk 2/ gyermekek létrehozása és felnevelése, ha sikerül egy kicsit saját magunkhoz hasonlóvá tenni õket

Ha valami baj lenne (elhal a terhesség) mindenképp lenne jele? én már a 4. héttől olyan rosszúl voltam, egésznap, de nagyon. Folyamatosan.7hetesen voltam u. h-on.

akkor minden rendben volt, szíhang.stb...

Legjobb válasz: Nem mindenki mûködik tankönyv szerint, sokakanak elmúlik elõbb a tünet, másoknak végig megmarad... csak emiatt ne aggódj! Sajnos anélkül is elhalhat a baba, hogy véreznél-görcsölnél :( DE ne ezen agyalj, én minden este hálát adtam, hogy jól vagyok, nincs semmi panaszom, és úgy feküdtem le, hogy biztosan jól van a kicsikém! - mai napig így van, nekem ez segít túljutni a nehéz idõszakokon, mikor elbizonytalanodom. 25 hetes kismama

Nem mindenki mûködik tankönyv szerint, sokakanak elmúlik elõbb a tünet, másoknak végig megmarad... csak emiatt ne aggódj! Sajnos anélkül is elhalhat a baba, hogy véreznél-görcsölnél :( DE ne ezen agyalj, én minden este hálát adtam, hogy jól vagyok, nincs semmi panaszom, és úgy feküdtem le, hogy biztosan jól van a kicsikém! - mai napig így van, nekem ez segít túljutni a nehéz idõszakokon, mikor elbizonytalanodom. 25 hetes kismama
amikor még vártam a kisfiam, kb ilyen idõs kismama lehettem, mikor nekem is elmúltak egy idõre a tüneteim.aztán visszakaptam csõstõl, 18 hétig hánytam.szerintem nincs semmi baj.
Szia! Ne aggódj! Ilyen velem is elõfordult, mindkét terhességemnél! Elõtte még éjszaka is, tehát folyamatosan hányingerem volt, aztán 2-3 napig szinte semmi, aztán megint visszatért... pfff 32 hetes km
az a szép ebben az anyává válásban hogy amikor terhes leszel alig várod a 3.hónapot hogy el ne menjen, aztán a 7 hónapot mert akkor mert akkor már nincs nagy gáz ha elõbb születik, aztán jön a szülés, az elsõ fogak, az elsõ betegség...most már mindig lesz miért aggódnod, de ez így helyes mert ebbõl tudod hogy már most jó anya vagy!sok sikert és próbáld meg élvezni ezt a pár hónapot mert csak utána fogsz rájönni hogy ez volt életed legszebb 9 hónapja!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a megnyugtató válszokat. de még egy kérdés, és nem izgulok, ígérem! szóval, ha elhalna a baba és nincs tünet, akkor mi történik 3hét alatt velem?nem lesz valami mérgezés?
Bennem kb 2 hétig volt halott a baba ( 8hetesen még élt, 11ik héten már nem, a méretei ugyanakkorák voltak, mint a 8ik héten, úgyhogy valamikor akkor halt meg), de nem lett semmi bajom.kipucoltak, és kész.nem kaptam rá semmit
Nekem sem lett semmi bajom pedig kb 2 hetet volt bennem is halott baba, viszont a tüneteket még a mûtét után kb egy hétig éreztem.
A kérdező hozzászólása: terhességi tüneteket érezted végig? sajnálom
Igen éreztem.A hányingerem csökkent de a cicim fájt még mûtét után is pár napig, volt hogy még éjjel is fölébredtem rá.Nálam semmi nem utalt arra hogy baj van, 10 hetes uh-án még minden oké volt a 12 hetesen meg már nem dobogott a pici szive.

Mindenképpen lennie kell valami jelnek a menstruáció előtt/közben?

pl. :mellfeszülés?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül. Minden nõ másképp mûködik. Van, aki végigszenvedi azokat a napokat, van, aki észre sem veszi. Elõtte sem.

Nem feltétlenül. Minden nõ másképp mûködik. Van, aki végigszenvedi azokat a napokat, van, aki észre sem veszi. Elõtte sem.
áLTALÁBAN SZOKOTT, A HORMONOK MUNKÁLKODÁSA MIATT, VAGY DERÉKFÁJDALOM, VAGY MELLFESZÜLÉS, ESETLEG A FOLYÁS MÁSSÁGA,
Nem kell mindenképpen. Nekem sincs semmi.
EGyáltalán nem törvényszerû. Örülj, ha megkímél a természet-) Én is könnyen viseltem a mensiket, el is felejtettem tampont cserélni néha, annyira elfelejtettem, hogy mensim van... 25 hetes kismama

Média és kommunikáció szak. Újságíró szeretnék lenni, mióta az eszemet tudom. Mindenképpen egyetemen szeretnék tanulni, de ha az állam nem támogatja, én nem tudom kifizetni a tandíjat. Tudna javasolni valamit, akár külföldön is?

Köszi:)

Legjobb válasz: én azt tudnám javasolni, hogy ne menj médkomra. de komolyan. másodéves egyetemista vagyok, van pár médkomos ismerõsöm (leginkább corvinusos, de van eltés is) és mindegyik szerint bohóckodás az egész. ha van büfészak, akkor ez az, nagyon jól el lehet lébecolni 3 évig, de semmi konkrétat nem kapsz, és sehová nem fogadják el igazán (max a mekibe...) ha tényleg újságíró akarsz lenni (és megvan hozzá a stílusod, egyéniséged is), akkor 2 dolgot tudok ajánlani: 1) olvass sokat, szépirodalmat és szórakoztatót is, utóbbiból a minõségibb fajtát, hogy minél "több ragadjon rád" az írástechnikából 2) végezz el valamilyen közgáz (pl. nemzetközi gazdálkodás) szakot. ha megnézed, egy csomó újságíró, cikkíró közgazdász végzettségû, ez alapján tudnak hozzászólni a "komolyabb" témákhoz. esetleg csinálhatsz politológiát vagy szociológiát is, bár azokról a szakokról nem tudok sokat (mármint a színvonalról). mindenesetre a közgázzal alapos tudást szerzel a gazdaság mûködésérõl, szélesedik a látóköröd és jobban a mélyére látsz a dolgoknak, továbbá hozzá tudsz majd szólni olyan dolgokhoz, amirõl másnak lövése sincs. így egész sokra viheted majd, ha megvan a kellõ tehetséged. egyébként Bécs, Skócia, Dánia - itt egész biztos ingyen van az oktatás (vagy jelképes összegért - 20 euro), ha tudnak itthonról támogatni, akkor érdemes megpróbálni. de könyörögve kérlek, NE menj médkomra, fõleg ne költségesre, a világ legértelmetlenebb dolga lenne, ha meg hitelbe is vernéd magad miatta, akkor egyenesen tragikus. 19L

én azt tudnám javasolni, hogy ne menj médkomra. de komolyan. másodéves egyetemista vagyok, van pár médkomos ismerõsöm (leginkább corvinusos, de van eltés is) és mindegyik szerint bohóckodás az egész. ha van büfészak, akkor ez az, nagyon jól el lehet lébecolni 3 évig, de semmi konkrétat nem kapsz, és sehová nem fogadják el igazán (max a mekibe...) ha tényleg újságíró akarsz lenni (és megvan hozzá a stílusod, egyéniséged is), akkor 2 dolgot tudok ajánlani: 1) olvass sokat, szépirodalmat és szórakoztatót is, utóbbiból a minõségibb fajtát, hogy minél "több ragadjon rád" az írástechnikából 2) végezz el valamilyen közgáz (pl. nemzetközi gazdálkodás) szakot. ha megnézed, egy csomó újságíró, cikkíró közgazdász végzettségû, ez alapján tudnak hozzászólni a "komolyabb" témákhoz. esetleg csinálhatsz politológiát vagy szociológiát is, bár azokról a szakokról nem tudok sokat (mármint a színvonalról). mindenesetre a közgázzal alapos tudást szerzel a gazdaság mûködésérõl, szélesedik a látóköröd és jobban a mélyére látsz a dolgoknak, továbbá hozzá tudsz majd szólni olyan dolgokhoz, amirõl másnak lövése sincs. így egész sokra viheted majd, ha megvan a kellõ tehetséged. egyébként Bécs, Skócia, Dánia - itt egész biztos ingyen van az oktatás (vagy jelképes összegért - 20 euro), ha tudnak itthonról támogatni, akkor érdemes megpróbálni. de könyörögve kérlek, NE menj médkomra, fõleg ne költségesre, a világ legértelmetlenebb dolga lenne, ha meg hitelbe is vernéd magad miatta, akkor egyenesen tragikus. 19L
nagyon sok választásod nincs. ha feltétlenül erre a szakra akarsz menni, és országon belül akarsz maradni, akkor Diákhitel 2.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Már kétségbeesésemben eljutottam arra a szintre, hogy gondolkodni fogok rajta:S :)
Szlovákiában is ingyenes az oktatás. Ha mégsem "kerül semmibe", akkor max. (max!!) 50€.. :) Sulitól függ.. :) Viszont Szlovákia fõiskolái nem nagyon felszereltek (némelyikben még szlovák könyvek sincsenek, sok egyetemen cseh könyvekbõl tanulnak). Ezért is szeretnék Budapestre menni Média és Kommunikáció szakon. :) 15/F

Ha valami fertőzésem van mindenképp magasnak kell lenni a fehérvérsejtszámnak?

Ha valami baktérium vagy gomba okoz nálam betegséget akkor a fehérvérsejtszám minden esetben magasabb?

Legjobb válasz: A gyulladásos megbetegedések egyik tünete a fehérvérsejt szám növekedése. Szerintem nem minden baktérium és gomba okoz gyulladást.

A gyulladásos megbetegedések egyik tünete a fehérvérsejt szám növekedése. Szerintem nem minden baktérium és gomba okoz gyulladást.
A kérdező hozzászólása: De gyulladásom van. De a fehérvérsejtszám nem magas! Akkor mi van?

Ha valami baja lenne a babocának akkor mindenképp gorcsolnék és véreznék?

Legjobb válasz: Nem minden esetben, de a legtöbben igen.

Nem minden esetben, de a legtöbben igen.
attól függ hány hetes terhesség. ha az elsõ 12 hétben nem szürték ki a genetikai vizsgálatokkal akkor sem biztos hogy beindul a vetélés egy esetleges magzat elhaláskor de erre ne is gondolj. van hogy csak a köv. uh-kor derül ki hogy már napok óta nem nõtt és nincs is szívhang. a II. trimesztertõl ha a babával baj van akkor ott már utalhat a hogylétére a mozgás. van egy normál napi mozgásmennyiség amit produkál ha ébren van de ha nincs front és adott ideje nem mocorgott akkor az utalhat bajra . de figyi ilyenen ne rágódj . a vérzés és görcsölés a már beindult vetélés jelei.
A kérdező hozzászólása: koszonom a válaszokat.nem gondolkodok rajta egyáltalán.csak most eszembe jutott.amugy 9 hetes vagyok.és semmi panaszom nincs most.igaz szedek utrot és duphastont.
Utrogestant és duphastont is? Mindkettõt?
A kérdező hozzászólása: igen.de jovo héttol talán már csak az egyiket kell szednem.én lombikos vagyok és a legelejétol szedem az utrot.de elkezdtem barnázni olyan 5.héttol és akko kezdtem el szedni a duphastont.

Kislányom álla kipirosodott, olyan mint ha apró pattanások halmaza lenne. Valószínűleg a folyamatos nyáladzástól lehet. Van erre valami szer, vagy mindenképp orvos ír rá kenőcsöt?

Legjobb válasz: Én minden hasonlóra Sudocreme-t kenek,és eddig még mindig bevált! Az recept nélkül is kapható,de nekünk pl valamelyik ajándékcsomagban is volt egy kis szürke tégellyel.

Én minden hasonlóra Sudocreme-t kenek, és eddig még mindig bevált! Az recept nélkül is kapható, de nekünk pl valamelyik ajándékcsomagban is volt egy kis szürke tégellyel.
Nekem a Sudocreme nem vált be a nyálpöttyökre, a gyermekorvos tanácsára a gyógyszertári popsikrémmel kenegetem, sokkal szebb azóta. Orvosunk szerint jó zsíros krém kell rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Mindkettõbõl van itthon. Kipróbáljuk. További jó babázást! :) )
Sudokrém azért jó, mert szárit.Máshova nem használom, mert száraz bõrû a babám, de erre nagyon jó.
Valahol olvastam, hogy ilyenkor a vazelint ajánlják, azzal bekenni és "lepörög"a nyál.Ez inkább megelõzés céljábol.
A fiamnak ilyen pöttyös, pattanásszerû volt az állán minden egyes fog kibúvásakor. Nekünk a doki azt mondta, ne kenjük semmivel, irt rá egy piros ecsetelõt, ami fertõtleniti, és szárítja.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!