Találatok a következő kifejezésre: Minden vágyam apás (3 db)

Minden vágyam az apás szülés. A férjem határozottan nemet mondott. Rámehet a kapcsolatunk erre, hisz engem nagyon bánt?

Szeretem a férjem, úgy érzem nagyon jól választottam.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem jobb lenne ha nem erõltetnéd,nehogy rámenjen a házasságotok,lehet hogy õ is nagyon félt benneteket és nem akarja látni azt a szenvedést amit átélsz közben.Nálunk fordítva van én nem nagyon akarom hogy bejöjjön.Szerintem anyukád vagy anyósod vagy a legjobb barátnõd lenne jó de az legyen akiben 100%ig megbízol.A neten is azt olvastam hogy egyik féltõl sem jó ha a másikat kényszerítí.Boldog babóvárást és sok sikert!28 hetes kismami

Szia! Szerintem jobb lenne ha nem erõltetnéd, nehogy rámenjen a házasságotok, lehet hogy õ is nagyon félt benneteket és nem akarja látni azt a szenvedést amit átélsz közben.Nálunk fordítva van én nem nagyon akarom hogy bejöjjön.Szerintem anyukád vagy anyósod vagy a legjobb barátnõd lenne jó de az legyen akiben 100%ig megbízol.A neten is azt olvastam hogy egyik féltõl sem jó ha a másikat kényszerítí.Boldog babóvárást és sok sikert!28 hetes kismami
Az én párom is kerek-perec kijelentette, hogy õ nem jön be! Én ezt elfogadom, sõt, lehet örülök is neki. Ismerem milyen, nem erõltetném rá. Én is anyuban gondolkodom, de az is felmerült, hogy egyedül csinálnám végig. Ne bántson téged a dolog, sok férfi utasítja el az apás szülést! Nem ezen múlik a jövõtök.
En nagyon nehezen tudnek ezen felulemelkedni :( Ez lesz eleted legszebb, de legkemenyebb, legemberprobalobb esemenye, a ferjed meg joban, rosszban megigerte, h melletted lesz. Soha olyan szukseged nem lesz a tamaszara, mint most, akkor is, ha csak uldogel melletted. Ha nem akarja ezt latni, mi lesz, ha megoregszetek, ne adj isten megbetegszel, nem fog apolni, furdetni, esetleg pelenkazni? A hazassag, a szeretet arrol szol, h akkor is a masik mellett vagyunk, amikor a legnagyobb szukseg van, es magunk ele tudjuk helyezni a masikat. Talan ezt elmondhatnad neki. Minden jot! 35 hetes kismama
Az elozo utolso mondataval vitatkoznek egy kicsit :) Az, h nem szereti latni, h a masik szenved az a rosszabb, vagy szenvedni, egyedul, a parod nelkul, azert, mert az "nemszereti latni"?
Szia!Az én párom is eddig azt mondta, hogy bejön, de minél közelebb a nagy nap(34 hetes vagyok), annál inkább mondja hogy nem jön be, mert nem bírná végignézni, hogy szenvedek.Elõször engem is bántott, de rájöttem, hogy nem szabad beerõltetni ha nem teljes önszántából akarja, mert annak még rossz vége is lehet!Attól, hogy nem lesz bennt, még nem szeret minket kevésbé. Minden jót, és boldog babavárást!
szia! az én párom is kijelentette, hogy Õ nem hajlandó bejönni, és mikor mentünk a szülészetre, nagy csodálkozásomra, a szülésznõkérdésére azt válaszolta, igen apás szülés lesz:-))) mig vajudtam addig is bent volt, mikor kezdõdõtt a kitolási szakasz, mondtam neki, ha gondolja nyugodtan menjen ki, de maradt, azt mondta nem hagy egyedül...azóta is életünk legnagyobb élménye, és hála az égnek minket összekötött még jobban, és azóta jobban tiszteli a szülõnõket:-))) végig szenvedte velem a 10 órát...pedig még egy csepp vértõl is rosszul van, ott meg végig nézett mindent , nem takartak semmit, alternativ volt a szülõszoba ugy hogy lehet a Te Párod is meggondolja magát még nekem a sóginõmmel volt megbeszélve, h bejön velem, de sajn õ nem jöhetett, mivel apuka volt bent, és csak egy személy lehetett velem...
Szia.Én is szeretném ha bejönne velem a párom a szülésre de nagyon makacs és azt mondja szó sem lehet róla. Nem erõltetem én sem de rosszul esik.Másrészt viszont megértem. Amiket leírtál az elözõ sajnálatos élményedrõl azt elmondtad a párodnak is? Ahogy én olvastam nekem nem lenne szívem egyedül hagyni téged.Mond el neki így ahogy itt leírtad.Meg fogja érteni. Boldog babavárást.
Szerintem se erõltesd. Kérd meg (ezt úgyis mondta magától is), hogy legalább a vajúdás alatt legyen veled és beszéld meg anyukáddal, vagy barátnõvel, vagy bárki mással, akiben bízol, hogy a szülésnél váltsa le, ha kell. Aztán meg könnyen lehet, hogy a vajúdás vége felé nem akar otthagyni és mégis marad. Ott és akkor sokminden másképp alakulhat még benne, mint ahogy most gondolja. Bízd rá, de azért mondd neki, hogy Neked õ lenne a legnagyobb segítség. Azért egy "váltás" legyen készenlétben, egyedül semmiképp ne legyél!
A kérdező hozzászólása: Kösszi Csajszik :) Igen tudja hogy mit csináltak velem azon a bizonyos helyen.:( De erõs vagyok, és kibírom. Nem lehet annyira rossz mint mikor a picurom elveszítettem, annál már csak jobb lehet. Nem eröltetem, lesz ahogy lesz. A végén még azt hiszi gyámoltalan vagyok hogy nem merek egyedül......

Apás szülés? Véleményetek? Első babás vagyok, közeleg a nagy nap és a párom minden nap mást akar, maga sem tudja mi lenne jobb. Szeretné de fél. Szerintetek? Igaz hogy nem lát semmi véres "jelenetet"?

Legjobb válasz: Mond meg a párodnak,élete legnagyobb élménye lesz,ne hagyja ki,mert bánni fogja.ezt a párom üzeni.õ ott állt a vállamnál,nem látott semmit,de amennyire felpörgött a szülésnél,annyira nem érdekelte volna ha mindenhonnan vér jönne,észre se vette volna,de nem is volt olyan.viszont nagy élmény volt.annyira,de annyira sokat jelentett hogy ott volt.fogta a kezem,és mindig mondta mennyire vagyunk a végétõl.na még egy kicsi cica,na még egy, ügyes vagy,csak így tovább...szóval nagy élménye volt.ne aggódjon nem fog véres dolgot látni ha nem akar.de ez az õ döntése kell hogy legyen,ne erõltesd.de mutasd meg neki az a tegnapi taxisofõröst videót,aki egy idegen nõ gyerekét segítette világra.Az a pasi sírt a meg hatodságtól,pedig semmi köze nem volt a nõhöz,élete legnagyobb élményének nevezi.ne hagyjátok ki.És nem utolsó sorban,sokkal meghittebb lesz a bab és közte a kapcsolat is.

A párom elõször nem akarta, aztán mégis bejött.A fejemnél volt, így semmi véres dolgot nem látott, õ vághatta el a köldökzsinórt, és azóta is arról áradozik milyen hatalmas élmény volt, amit minden apukának ki kéne próbálni.A második gyereknél kérés nélkül jött.:) )
Mond meg a párodnak, élete legnagyobb élménye lesz, ne hagyja ki, mert bánni fogja.ezt a párom üzeni.õ ott állt a vállamnál, nem látott semmit, de amennyire felpörgött a szülésnél, annyira nem érdekelte volna ha mindenhonnan vér jönne, észre se vette volna, de nem is volt olyan.viszont nagy élmény volt.annyira, de annyira sokat jelentett hogy ott volt.fogta a kezem, és mindig mondta mennyire vagyunk a végétõl.na még egy kicsi cica, na még egy, ügyes vagy, csak így tovább...szóval nagy élménye volt.ne aggódjon nem fog véres dolgot látni ha nem akar.de ez az õ döntése kell hogy legyen, ne erõltesd.de mutasd meg neki az a tegnapi taxisofõröst videót, aki egy idegen nõ gyerekét segítette világra.Az a pasi sírt a meg hatodságtól, pedig semmi köze nem volt a nõhöz, élete legnagyobb élményének nevezi.ne hagyjátok ki.És nem utolsó sorban, sokkal meghittebb lesz a bab és közte a kapcsolat is.
Azt mondják, hogy aki a vajúdás alatt bent van, az már a végére is ott szokott maradni, mégha elõtte máshogy is gondolta. Úgy is a fejednél lesz, onnan nem látja premier plánba az eseményeket. Könnyû szülést nektek!
Az én férjem is végig benn volt. Nagyon sokat jelentett a jelenléte. Szegénykém nagyon mást nem tudott csinálni, csak fogta a kezem, mikor jöttek a fájások. Ez volt a lehetõ legtöbb, amit tehetett és ezért örökké hálás leszek neki. Most megkérdeztem, hogy "látott-e véres jelenetet". Azt mondja: hát persze! A fejemnél állt, félhomály volt. De látta. Ma sem csinálná másképp, mindenképp ott lenne velem. Ha a férjed esetleg mégsem menne be, tartsd tiszteletben és ne gondolj rá haraggal. Minden esetre gyönyörû élmény mindhármótoknak! Könnyû szülést kívánok neked!
Férfije válogatja.Nem mindenkinek való.Döntse el Õ.Mért ne látna??Fõleg ha a kezébe adják az ollót, hogy vágja el a köldökzsinórt.És ott fog látni szétterpesztve a "mocskos" valóságban.Ne légy erõszakos.Szerintem ez valahogy a nõk a dolga.
A kérdező hozzászólása: örülök hogy mást is foglalkoztat a kérdés :) Erõltetni nem fogom, majd lesz ahogy lennie kell.De azért elmesélem neki amiket írtatok :) Szép napot nektek
Szia! Én is apás szülést szeretnék, és apárom nálunk is hezitál, ezért megegyeztünk, hogy majd akkor amikor élesben megy a dolog, eldönti, hogy bejön-e vagy sem. Ezt a döntést rá bízom, mert erõltetni nem szabad, nehogy késõbb probléma legyen. A bnõmtõl megundorodott a férje, mert nem akart bemenni, de az asszonyka beráncigálta. Nem akarok így járni, ezért majd õ dönt az utolsó pillanatban, hogy felkészült-e, vagy sem.
A párom bent volt végig. Õ látott "úgy is" amikor elhagyta a szobát és még nem voltam összevarva. Nem zavarta. Érdemes a férfira bízni, mert sokan nem bírják. Volt olyan ismerõs aki a végén maga küldte ki a férjét mert nem akarta hogy ilyen kínok között lássa. Nekem viszonylag könnyû szülésem volt, de nagyon lelkileg megviselte a férjem. Utána sírt amikor a picit a kezébe adták. Nekem kellett vigasztalni, de nagy élmény volt a számára. Szerinte nagyon nehéz volt szenvedni látni, ahogy kikötözték a lábam szíve szerint a dokinak ment volna, de azért a másodikra is jönni akar.
ja, amit akartam még írni, hogy lehet hogy már kórházban máshogy van, én csak ezt az egy példát tudom:) az elõzõ voltam
szia4! az én párom ugyan így van vele, bár mi még "csak" félidõnél járunk mindig is foglalkoztatott a kérdés, mindig azt mondta, hogy õ nem jön be, majd mikor az egyik nem rég szült bnõm itt volt, és elmesélte hogy az õ párja hogy élte meg egyre jobban hajlik rá, én mondjuk azt mondtam neki majd ott eldönti, hogy akarja-e, én szeretném, de a döntés az övé... ja igen, elmesélte neki, hogy ha nem akar véres jelenetet látni nem muszáj! ha végig a válladnál van nem fog látni, a köldökzsinórt se muszáj elvágnia, ha nem akarja, a babát ha minden rendben van és viszik vizsgálni elkísérheti, sõt fel ajánlják neki, hogy õ írja rá a karszalagra a baba nevét, tehát amíg az anyát varrják addig a apával lesz elfoglalva majdnem mindenki, persze jó értelembe:)
Az én párom egészen a szülés pillanatáig, azt mondta nem jön be...mikor már mentem a szülõszoba felé, a szülésznõ megkérdezte tõle, hogy bejön kis papa?Erre felállt és bejött.Pedig nagyon fél az orvosi mûszerektõl, a vért nem bírja és az injekciós tûtõl retteg :D Elmondása szerint semmit sem látott, bár a fejem mögött állt és a lábam le volt takarva, úgyhogy elhiszem neki :) Bár a köldök zsinórt nem vágta el, de nagyon hálás vagyok neki, hogy bejött velem és mindig azt mondja, hogy "a világ legszebb dolga, hogy láthatta ahogy megszületik a lánya".Könnyû szülést és jó egészséget kívánok!!! :D
szerintem ne menjen be veled a szülõszobára, a párom ugyanilyen határozatlan volt, végül olyan gyorsan megszületett a kislányunk hogy lekéste a szülést és már csak a "szervizelésem" után ért a kórházba, így már szépen megmosdatva, felöltöztetve, megnyugtatva láthatta a kicsi lányát és bár nem õ, hanem én vághattam el a köldökzsinórt, de utólag bevallotta, hogy õ nem tudta volna végignézni a "fájdalmat" mégha rövid ideig tartott is :) könnyû és gyors szülést, 1 hónapos kislány édesanyja
Ne hagyja ki! Én szinte nem is véreztem. Amikor mondta "cicám, látom a fejét" -soha nem fogom elfelejteni és õ sem! Õ fél?? Akkor Te??? Azért ne erõltesd, de a filmekben látott sok hülyeséget felejtse el. Én nem ordítottam, nem szidtam, hogy mit tett velem :) Az sem elhanyagolható, hogy õ látja elõször a kicsit. Nálunk egy csomó részletet mesélt késõbb, amire én nem emlékeztem, vagy nem láttam.
nálunk is ugyanígy volt, a férjem rettentõ bizonytalan volt, végül megegyeztünk, hogy bejön, de ha bármikor úgy érzi, sértõdés nélkül kimehet. végül a vajúdásnál végig ott volt, és állítólag ilyenkor a legtöbben már a kitolásnál is maradnak - hát õt kiküldte az orvos, mert félõ volt hogy összeesik :) de nem bántam, így végülis részese volt a szülésnek és sokat számított nekem hogy bent volt ameddig bírta, és neki is jó, hogy nem kellett "kényszerbõl" végignéznie vmit amit nem akart. a helyzet hozta így. lehet hogy nálatok végig hõs lesz és korántsem rázza meg úgy a dolog mint ahogy most elképzeli. amúgy a férjem azt mondta, számára a legborzasztóbb az az érzés volt, hogy szenvedni lát és nem tud ÚGY segíteni ahogy õ szeretné.
Férfi válogatja. Vannak olyan férfi típusok akik teljesen kétségbe tudnak esni ilyen helyzetekben és ilyenkor csak a gond van vele. Egy nõnek szülésnél teljesen nyugodtnak kell lennie és csak saját magára figyelnie, nem pedig az a dolga, hogy a férjét nyugtatgassa. Jól gondoljátok meg a dolgot!
Nekem azt mondta a párom, hogy ha szeretném bejön velem, de magától nem jönne. Én nem erõltetem a dolgot, mert aztán még azon is idegeskedhetek, hogy õ hogy van? Minden esetre azt szeretném, hogy legalább a vajúdásnál ott legyen, mert amíg tudok szeretnék sétálni, hogy jobban táguljak és ehhez kell az õ segítsége is. A kitolásnál meg meglátjuk mi lesz. Én mindenesetre nem erõltetem.

39hetes vagyok, és apás szülésre készülünk, viszont az nagyon aggaszt, hogy a kórházban ahol szülni fogok nem adnak beöntést, szóval jönni fog minden, pisi, kaki, puki. Ti hogy vagytok ezzel lányok?

Legjobb válasz: Én sem fogok kapni beöntést (külföldön élünk, itt ez nem szokás). Igazából bennem sokáig fel sem merült, hogy ez gondot jelenthet, vagy aggódnom kellene amiatt, hogy a férjem ott lesz és ilyen dolgokat is látni fog. Lehet, hogy mi vagyunk túlságosan "közvetlenek", de simán járkálunk a másik mellet a fürdõszobában, amikor az a nagy dolgát végzi. De a múlt héten láttam egy hasonló kérdést, ahol a kismama is emiatt aggódott és akkor jobbnak láttam tisztázni a helyzetet. Én annyit tettem az ügy érdekében, hogy szépen elmondtam a férjemnek, hogy mire számíthat. Hogy nem lesz beöntés, de ha lenne, akkor is elõfordulhatna, hogy tolófájásoknál nem csak a baba jön. Egyáltalán nem döbbent meg, nem láttam rajta, hogy kínosan érintené, annyit tett hozzá, hogy sejtette és õt egyáltalán nem zavarja. Még azt is megemlítette, hogy ne felejtsem el, bármi megtörténhet, lehet, hogy vén korunkban, ha valamelyikünk nagyon beteg lesz, akkor a másik fogja éveken át pelenkázni... Ez már eléggé kisarkított dolog, de tulajdonképpen igaza van és örülök, hogy így áll hozzá. Szerintem a legjobb, ha te is elmondod ezt a párodnak, szólsz neki, így egyrészt nem fog meglepõdni, ha eddig nem tudott volna errõl, másrészrõl téged is meg fog nyugtatni.

Én sem fogok kapni beöntést (külföldön élünk, itt ez nem szokás). Igazából bennem sokáig fel sem merült, hogy ez gondot jelenthet, vagy aggódnom kellene amiatt, hogy a férjem ott lesz és ilyen dolgokat is látni fog. Lehet, hogy mi vagyunk túlságosan "közvetlenek", de simán járkálunk a másik mellet a fürdõszobában, amikor az a nagy dolgát végzi. De a múlt héten láttam egy hasonló kérdést, ahol a kismama is emiatt aggódott és akkor jobbnak láttam tisztázni a helyzetet. Én annyit tettem az ügy érdekében, hogy szépen elmondtam a férjemnek, hogy mire számíthat. Hogy nem lesz beöntés, de ha lenne, akkor is elõfordulhatna, hogy tolófájásoknál nem csak a baba jön. Egyáltalán nem döbbent meg, nem láttam rajta, hogy kínosan érintené, annyit tett hozzá, hogy sejtette és õt egyáltalán nem zavarja. Még azt is megemlítette, hogy ne felejtsem el, bármi megtörténhet, lehet, hogy vén korunkban, ha valamelyikünk nagyon beteg lesz, akkor a másik fogja éveken át pelenkázni... Ez már eléggé kisarkított dolog, de tulajdonképpen igaza van és örülök, hogy így áll hozzá. Szerintem a legjobb, ha te is elmondod ezt a párodnak, szólsz neki, így egyrészt nem fog meglepõdni, ha eddig nem tudott volna errõl, másrészrõl téged is meg fog nyugtatni.
a pukit nem befolyásolja a beontes, vagy igen? és a pisit sem, az csak a kakitól véd meg (lehet, hogy nincs igazam, életemben nem kaptam beontest) ha nagyon zavar a dolog, ajanlom, hogy vigyél egy glicerinkúpot. a pisire nem gondoltam, valoszinuleg inni fogsz vajudas kozben, ahogy en is.. a pukin lehet elnevetnem magam abban a nyomorult szituációban, inkabb, mint cikinek érezném, szerintem a kornyezet is pozitivabban le..mar ha egyaltalan eszre fogjuk venni! meg ugy tudom, hogyha tervezett, aznap nem igazan lehet enni, de lehet ezt is rosszul tudom. könnyû szülést :)
Eszetekbe sem fog jutni akkor, ott, h ezen aggódjatok! Majd meglátjátok! :) Amúgy a glicerin kúp nálam nem vált be, inni meg nem hagytak. A vajúdás alatt kimehettem pisilni is. :) Könnyû szülést Nektek!
Hidd el, ez csak most aggaszt téged, majd két fájás között pont nem fog érdekelni, hogy jött-e kaki, vagy sem. Amúgy én is kérdeztem a férjemet, hogy mi lesz, ha bekakálok elõtte, azt mondta, nem érdekli, ez ezzel jár, és ugyanúgy fog szeretni utána is. Juhéé :) Szerintem ne izgasd ezen magadat.
Szia! Én sem kaptam beöntést, mert annyira gyorsan szültem, hogy nem volt idõ. De elõtte nagy hasmenésem volt, úghogy semmi nem volt bennem. A párom meg nem is látta volna, ha jön is vlm, mert a fejemnél állt. Ne aggódj emiatt, észre sem vennétek, ha történne vlm....:-)
Örülj neki, hogy nem kapsz beöntést, bár én se kapnék!!! Amúgy ismerek olyan anyukát, aki mindkét szülésnél kapott, mégis kijött egy kis kaki a babával együtt. Meg a kitolási szakaszban általában a dokik is kérik az apukákat, hogy inkább a párjuk fejéhez és ne a lábukhoz álljanak, tehát még ha meg is történne a "baleset" sokat úgyse látna belõle. :) 37 hetes
Én szülés elõtt pár nappal már nem igazán kívántam a nehéz kajákat, sõt a könnyûeket sem nagyon..szóval, sztem így készült a szervezetem. Mikor beöntést kaptam a kellõ pillanatban :) szinte nem is jött semmi. Pukizásról még nem hallottam, de sztem az összes csordogáló dolog annyira nem fog érdekelni, hogy észre sem veszed, a magzatvíz folyamatosan jön (sikosítandó a szülõcsatornát), a kakival meg úgy voltam, hogy a szülésznõ azt mondta, hogy azok már a tolófájások, mintha azt érezném, hogy nagyon kell kakilnom, úgyhogy alig vártam!!! Mondjuk engem ezek a kérdések sosem zavartak, már csak azért sem mert lombikbabánk van, akire elég sokat vártunk és küzdöttünk, ahhoz képest, meg az utána levõ dolgokhoz képest a szülés tényleg csak egy "apró" dolog. A férjed, ha bemegy, nyilván tisztában van ezekkel a dolgokkal, beszéljetek sokat róla, nehogy akció közben kapjon sokkot . könnyû szülést Nektek!
A kérdező hozzászólása: Mármint úgy értem, hogy kicsit kellemetlen pont a párom jelenlétében. Bár azt mondta, hogy ne foglalkozzak ilyenekkel, mert Õt cseppet sem érdekli csak az, hogy minden rendben legyen velünk, de azért én kicsit tartok tõle!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, az én páromat sem érdeklik ezek a dolgok, ezt minden nap elmondja, hogy ez legyen a legkisebb gondom, és nagyon örülök, hogy igy áll hozzá, csak nekem ez akkor is ciki, nem tehetek róla! Bár gondolom a szülésnél nekem is ez lesz majd a legkisebb gondom!
12:06-os vagyok, én 38hetes!
en sem kaptam beontest! kulfoldon szultem es itt meg nem szokas! igaz volt kaki mikor nyomtam de szerencsere nagyon kicsi mert egesznap nem ettem semmitse szinte! de egyaltalan nem foglalkozznak vele ha bemegy a kaki ne aggodjal sooo t te nem is erzed !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!