Találatok a következő kifejezésre: Minden szopizás kell (6 db)

Minden szopizás után kell büfiztetni?

Van úgy, hogy elalszik a cicin, s már én is fáradt vagyok, ilyenkor nincs szívem felvenni büfizni, mert akkor biztos felkelne. De utána látom, hogy jön ki a tej a száján kis id? után.

Legjobb válasz: Szia! Gondolom, h rossz felvenni, de muszaj, mert levegot mindig nyel szopival, es ha felremegy miutan leteeszed, aspiralhat (belelegzi tudore es abbol nagy baj lehet).

Szia! Gondolom, h rossz felvenni, de muszaj, mert levegot mindig nyel szopival, es ha felremegy miutan leteeszed, aspiralhat (belelegzi tudore es abbol nagy baj lehet).
Kislányom 4 hónapos, elég rendszeres, hogy elalszik a cicimen. Sosem keltettem fel, sosem volt ebbõl baj. Szép is lenne, ha éjszaka felkapkodnám, egész éjjel automatán cicizik:) Amúgysem mindig büfizik, van, hogy nem is nyel levegõt. Amúgy nálunk, ha ébren van a hasrafektetés vált be. Sok sikert és ne zargasd!:)
Szia!Amíg nagyon pici addig büfiztesd meg mindenképp!A lényeg, hogy a felesleges levegõ távozzon!Én éjszaka nem mindig sétáltam vele, mert én is fáradt voltam.De felemeltem és csak óvatosa símogattam a hátát.Néha beletelt 5 perc is és jött egy álmos büfi. Az már megnyugtató volt és aztán már aludtunk is.Ha jól emlékszem, 3, 5 hónapos korától úgymond leszokott az éjszakai büfirõl.
Idézet a Kismama magazin különszámából A baba elsõ éve, A kezdõ szülõk több mint 200 kérdése "Kötelezõ minden evés közben és után böfizni? Nem! ha a baba levegõt nyel evés közben, az magától is távozik elbbb-utóbb, valószínûleg nem ez okozza a hasfájást. De az már sok sírós percet hozott a piciknek, hogy szopás után mindenáron böfiztetni akarták õket, s emiatt álmukból ébredtek fel."
Milyen célból fejsz?
Értem. Bár abban nem lennék biztos, hogy kell ennyit fejni, mert hogy éppen a "dudlizás" az, amitõl elég inger éri a cicidet, és nyilván a babád két dudlizás között azért tejecskét is vesz magához, pont annyit, amennyi kell neki. Ha mégis aggódsz a tejmennyiség miatt, akkor fejjél. "Teljesen kifejni", amit egyébként nem lehet, (mert a tej nagyobb része belülrõl jön és nem a ciciben felhalmozódott mennyiség a számottevõ), nem szükséges szerintem. De ezt nehéz megmondani, mert hát nem látjuk/érezzük, mennyi van, csak Te tudod. Ha a baba jól fejlõdik és van elég pisis pelusa (napi 4-6), akkor biztosan nincs baj még fejés nélkül sem. elsõ
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ.
A kérdező hozzászólása: tejszaporítás. Babámat hiába pakolom sûrübben, csak dudizik rajta, nem eszik

Van egy egy hónapos kisfiam. Kb másfél hete kezdődött hogy nappal minden rendben a szopizással és éjjel is de este nem hajlandó a mellemből enni csak cumisüvegből. És ha már nem kell neki a tej akkor is sír. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: ha kipróbálta a cumisüveget, leszokik a cicirõl, mivel azt nehezebb megszívni... Próbáld addig "erõltetni" a cicit, amíg el nem fogadja

ha kipróbálta a cumisüveget, leszokik a cicirõl, mivel azt nehezebb megszívni... Próbáld addig "erõltetni" a cicit, amíg el nem fogadja
Nem törvényszerû, hogy leszokik a cicirõl. Az enyém 2 hetes kora óta kap üvegbõl is enni és most 1 évesen még mindig szopik. Egyébként este az én lányom sem fogadja el a cicit, akkor csak üvegbõl akar enni. Lehet, mert abból gyorsabban jön.
A kérdező hozzászólása: Ha este nem akar enni üvegbõl sem bírom etetni mert este fejni sem tudok. Eszik egy kicsit utána meg sír és nem fogadja el a cicimet.
Sajnos valóban cumizavarral lehet gond:(. Próbáld ki, hogy nem üvegbõl, hanem presszóspohárból, kanállal vagy fecskendõvel adod neki a pótlást, ezek nem változtatják meg a szopási technikát. Ahogy erõsödik, valószí}ûleg újra fog szopizni, de ahhoz az üveget félre kéne tenned, és a fent lertak mellett próbálkozni mindig, folyamatosan a mellbõl etetéssel.


Éjjel mindig hortyog, horkan, mintha el lenne dugulva, de nem az orra, hanem bejjebb. De kap levegőt az orrán, mert a szopizással nincs gond. És napközben sosem hallom, csak éjjel. Mitől lehet ez? Kell csinálni vele valamit?

Legjobb válasz: Nekünk ugyanez volt. Azt mondta a fül-orr-gégész, hogy éjszaka megnagyobbodnak az orrmandulái és azért csinálja. Semmi gond nincs, csak cseppentsek bele anyatejet. 2 hetes korától 4 hónapos koráig volt ez a hortyogás, fõleg hajnalban, most már nincsen.

Nekünk ugyanez volt. Azt mondta a fül-orr-gégész, hogy éjszaka megnagyobbodnak az orrmandulái és azért csinálja. Semmi gond nincs, csak cseppentsek bele anyatejet. 2 hetes korától 4 hónapos koráig volt ez a hortyogás, fõleg hajnalban, most már nincsen.
22 hósom néha még szokott horkantani álmában, ha valami zajt hall, nem ébred fel, de "jelzi", hogy hallotta. Itt azt olvastam, hogy amikor kicsik, akkor még a porc puha az orrukban és azért lehetnek ilyen hangok. Hm, nem tudom igazán, én nem is jeleztem ezt a gyerekorvosnak.
nekem is ezt csinálja a 6 hetes babám. anno a kislányom is hortyogott, de nem ennyire, õ most olyan mint egy hengermalom kb....az orvos s emeg a védõnõ se mondta h ez gond lenne. a kislányom is kinõtte.

A csecsemöt minden egyes etetes /szopizas utan meg KELL majd mernem? Mindenki ilyen preciz?

Azert kerdezem, mert ugyan kölcsönkaptunk egy "szaz eves" merleget, de ugy gondoltam, hogy ugysem lesz ra szükseg, hiszen ugy tervezem, hogy igeny szerint etetek, vagyis ha sir, akkor kap, es ugyis mindegy, hogy az most pl.

Legjobb válasz: Nem mindenki, ne aggódj! Én is igény szerint szoptattam és csak havonta a védõnõ mérte le a rendelõben. Szerintem felesleges a méricskélés, meg az aggódás, hogy jajistenem, 10 ml-vel kevesebbet evett! A babámnak nem volt ebbõl hátránya, sõt! :)

Nem mindenki, ne aggódj! Én is igény szerint szoptattam és csak havonta a védõnõ mérte le a rendelõben. Szerintem felesleges a méricskélés, meg az aggódás, hogy jajistenem, 10 ml-vel kevesebbet evett! A babámnak nem volt ebbõl hátránya, sõt! :)
Szia! Én az elején mértem, aztán mikor kevesebbet mutatott a mérleg evés után, mint evés elõtt, akkor úgy gondoltam hogy nem idegesítem magam. Aztán áttértünk a heti egy mérésre, csak az én megnyugtatásom miatt.
Hát, szerintem kicsit kényszeres, ha mindig méred. Nekünk az elején nem volt, aztán vettünk egyet, mert nem voltam benne biztos, hogy eleget eszik-e. Jól tettük, mert bimbóvédõt használtam, és azzal nem tudott rendesen enni, fogyott is szegénykém. De kb. 2 hétig mértem, rájöttem, hogy rendesen eszik, utána már nem kellett. Ha van elég tejed, és biztos vagy benne, hogy jól eszik, akkor felesleges.
Én sem mérem, majd a védõnéninél megnézzük. Rendesen van tejem, és elsõ aggodalmaim ellenére elég a babámnak. Rendesen hízik, sõt, csak cicizéssel "rekordokat" döntöget, családon belül.
Én mérem. De nem KELL! Engem ez nyugtat meg. Ha tudom, hogy mikor mennyit evett. Könnyebben tudok következtetni arra, hogy ha 1 óra múlva sír, akkor mi lehet a baja. No meg a nagyobb gyermekemmel is könnyebben tudok programot szervezni. Mert tudom mennyit evett, nagyjából mikor lesz megint éhes stb. Engem ez nyugtat meg, de minden ember más. Ha Téged zavar a mérleg, felejtsd el. Az is elég, ha a védõnõnél/dokinál lemérik.
Én mérem, mert nekünk egy pici orvosi gond miatt mérni kell még, de remélem 1-2 hét múlva már elég, ha a védõnõ csekkolja le. Nem akartam mérni, de õszintén szólva jó látni, hogy mennyit eszik a gyerek, csak nem szabad mániákussá válni. Én mérem, plusz felírom a szopi idejét, hogy emlékezzek, azt nem írom, melyik mellbõl evett, arra emlékezni szoktam. Plusz azt írom fel még, hogy "D", ha kapott D vitamint, így ezt is látom. Most már tudom, hogy jó az étvágya, úgyhogy szívesen elhagynám a mérleget. Remélem holnap a doki is jóváhagyja! Amúgy 3 hetesek vagyunk.
Én se mértem, mert megvolt a napi kaki, pisi adag, aztán egyszer elvittem leméretni, hogy mennyit hízott, hát kiderült, hogy szinte semmit, pedig nem gondoltam hogy baj lehet, mert nem sírt.Aztán kiderült hogy baktérium volt a vizeletébe és azért nem hízott, és azért mértem mert nem volt étvágya se, muszáj volt nézni, hogy mennyit evett mert akkor még adtam neki a másik cicibõl is, pedig nem is kérte volna amúgy.
Utolsó vagyok, viszont azt mindig felírom, hogy hánykor evett, és melyik mellembõl, mert mindig elfelejtem. A születésétõl fogva vezetem ezt a füzetet, majd egyszer megkapja a karszalagjával és a köldökcsonkjával és az elsõ dolgaival együtt :)
7 hónapos a babám, és minden este megmérem fürdetés elõtt. Mivel már 9 kiló, nem mér pontosan a mérleg miliket, így az etetéseket teljesen feleslegesn méregetni, mert nem lenne pontos. De amíg 7 kiló körül volt, néha mértem, hogy mennyiket eszik, kiszúrtam napokat, és akkor minden evését mértem, de kb hetente egy nap. Nem voltam kényszeres, csak kíváncsi :) Fõleg, a babám jó dundi, mindig jókedvû, tudtam, hogy nem lehet éhes egyáltalán. Lehet más lenne egy sovány rosszul evõ babánál, ahol esetleg pótlás is kell, ott nem árt méricskélni, de nem mindig, csak néha-néha. Úgyis hamar megismered majd a babádat, tudni fogod a jelzéseit, hogy mikor éhes, mikor unatkozik, stb, és ehhez nem kell mérleg, csak anyai ösztön :)
Én minden vasárnap mérem a lányomat, 4 hónapos lesz (vasárnapi napon született), illetve pár evést lemértem. De azt is csak akkor lehettet, ha nem ficánkolt, vagy nem ordított a mérlegen. Amúgy nem méregetem.
Úgy hallottam, hogy van vagy 9 hónap is mire teljesen elapad.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!