Találatok a következő kifejezésre: Minden szülő az első gyermekével (2 db)

Csak az első gyermeküket szülő nők kapják meg a 288. 000 ft-ra megemelt egyszeri Anyasági Támogatást vagy minden szülő nő?

Legjobb válasz: Ez csak javaslat, de már sok ilyen volt, ami sosem valósult meg. Na ez sem fog, nem is lenne mibõl finanszírozni. http://www.szuloklapja.hu/hivatalos-ugyek/2034/gyed-es-szocp..

Ez csak javaslat, de már sok ilyen volt, ami sosem valósult meg. Na ez sem fog, nem is lenne mibõl finanszírozni. http://www.szuloklapja.hu/hivatalos-ugyek/2034/gyed-es-szocp..
Te kicsit félre vagy informálva, ez a lehetõség csak egy tervezetben volt benne, meg sem tárgyalták még, és már olvastam olyan cikket, hogy mivel nincs rá fedezet ez nem fog bekerülni a "kampány-csomagba". De már így is elérték a célt, mert pl. te is azt hiszed, hogy ez van/lesz...
nincs !!!! meg sincs szavazva még!!!!!!
még nincs megszavazva, nem is lesz.
Az elsõnek igaza van. Ez egy tervezet. Az elsõ gyereküket szülõ nõk kapnák.És még nincs ilyen. Olvass utána! Amúgy meg honnan lenne rá fedezet? Na mindegy... Az ismerõsöd félreértett valamit.
Az 'ismi'.. Jo oke, ez csak egy kampany elotti sohintes...
Te vagy félreinformálva. A múlt héten volt Révész Máriusz a MOkkában. Õ dolgozta ki, errõl beszélt. Ez is benne van (egyébként csak az eslõ gyereknél tervezik). De ahogy õ fogalmazott, ez csak egy terv, még nem is törvénytervezet. Ahogy mondta, nem is bizts, hogy bekerül a tervezetbe. Tehát el kell készíteni a törvénytervezetet, aztán megtárgyalják, szavaznak róla, majd amit megszavaznak és végleges formába öntenek. Szóval Révész Máriusz, akinek az ötlete, csak jobban tudja, mint az ismerõsöd védõnõje.
Ez egy tervezet, és e terv szerint ige, elsõ gyerek után lenne csak. De bárki bármit mond, most ez még nem így van.
_Senki_ nem fog kapni. Csak álmodoznak, de keret nincs rá.
Még csak egy tervezet de jelenleg a parlamentbe is nyári szünet van így nehéz is lett volna megszavazni.
Ez az, szavazzatok a fideszre, higgyetek el mindent amit mondanak, mert buták vagytok, mint a föld, aztán majd az utolsó kapcsolja le a villanyt Magyarországon, bár a sötétség így is elég nagy. :)
12-es vagyok. 1620
Olaszországban 16020 eurot adnak minden gyerek születésèbèl plusz az apa számlájára 800, de ez csak a 3.ik gyerek születésènèl ha elsõ akkor asszem 250 -et adnak.
Németországban pont ennyit adnak, mi is megkaptuk az elsõ babánkat várjuk. Elsõ részlet 424€, második 470€, harmadik részlet akkor ha a baba megszületett 50€ volt.
A kérdező hozzászólása: Ez már VAN, mert aki ismim most kismama neki már mondta a Védõnõje! Úgyhogy TE vagy lemaradva...
Nem kötekedésbõl: de kit érdekel, hogy külföldön mennyi támogatás van?:)

Minden szülő ilyen az első gyermekével?

Ketten vagyunk testvérek, én 22 leszek, húgom még tanul 17. Az a gondom, hogy édesanyámmal nem túl jó a kapcsolatom részben a húgom miatt, részben a munkám és a párom miatt. A húgom miatt azért, mert régebben sokat veszekedtünk, illetve anyám nagyon kivételezik vele. Vannak dolgok, amikben engem még mindig korlátozni akar, de érdekes módon a húgomnak már x évesen mindezt elnézni. Pl. a párjával való alvás stb. Én meg ellenkezek, nem engedem, hogy irányítson, ezáltal vannak veszekedések.

Legjobb válasz: Hidd el ez gyakori probléma!Én ezt úgy oldottam meg 23 évesen hogy szónélkül elköltöztem a páromhoz!Azóta lett 3 gyerekünk és 6 éve házasok vagyunk .Boldogan élünk , de anyu a mai napig se ért meg engem , ha õszintén akarok valami problémát kettönk közt tisztázni egyszerûen letagadja hogy az ugy volt!!!Élj boldogan a pároddal és kitartás ,a maga módján szeret!

Hidd el ez gyakori probléma!Én ezt úgy oldottam meg 23 évesen hogy szónélkül elköltöztem a páromhoz!Azóta lett 3 gyerekünk és 6 éve házasok vagyunk .Boldogan élünk , de anyu a mai napig se ért meg engem , ha õszintén akarok valami problémát kettönk közt tisztázni egyszerûen letagadja hogy az ugy volt!!!Élj boldogan a pároddal és kitartás , a maga módján szeret!
Nekem még nincs efféle összeköltözési tapasztalatom, de nálunk is ez a helyzet. A párom szülei vele sokkal szigorúbban bánnak mint az öccsével. Persze az indok mindig, hogy Õ még kamasz. Valójában szerintem ennek valamiféle pszichológiai alapja van, talán annak látványa, hogy a nemrég még pici lányuk hirtelen felnõtt nõvé vált kikészíti a szülõket. Gondolom az is közre játszik, hogy minden anya arról álmodik, hogy a lánya lesz a legjobb barátja, a bizalmasa, és mikor ez nem következik be, szintén rossz érzésekkel telik meg. A fiús anyák felõl kevesebb ilyet hallani, legalábbis az ismerõseim között. Biztos ott is akad egy-kettõ, de szerintem az csak a fiú párja felé irányuló rosszindulatot jelenti. Hát, csak annyit tudok mondani, hogy ez van. Sajnos szomorú tapasztalat, hogy nagyon megbeszélni sem lehet, mert egy bizonyos kor után a szülõk nem nagyon hajlanak a hibáik beismerésére a gyermek elõtt, holott az már látja azokat. Az én szüleim hál'Istennek rájöttek, hogy az idõ elõrehaladtával ráeszméltem Isteni mivoltuk nem létére, és lassan elfogadták, hogy az életemben már nem irányító, hanem tanácsadói szerepet kapnak. Ilyen formán a kapcsolatunk sokkal harmónikusabb lett, és persze a fogadtatás miatt én is szívesebben fordulok hozzájuk tanácsért, mintha meg akarnák mondani, hogy mi a tuti.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, hogy ezt megosztottad velem! Azért az vígasztal, hogy nem vagyok egyedül, de mégse jó a helyzet. Elég érzelmes vagyok, bár az elmúlt években történt dolgok megerõsítettek, de mégis nehéz belegondolni abba, hogy a szüleimmel rosszba leszünk emiatt. A párom szülei támogatnak minket (nem anyagilag, remélhetõleg arra nem is lesz szükség, de abban is számíthatunk rájuk) és már alig várják, hogy a párommal együtt éljük, nem mintha õket annyira érintené a dolgo, max az, hogy a fiúkat még boldogabbnak láthatják majd, remélhetõleg:D De majd csak beletörõdnek, lenyugszanak és újra jó lesz a kapcsolatunk, ha tényleg emiatt rossz lenne majd... Mindenesetre én már elterveztem és átgondoltam ezt az egész szitut és akarom, úgyhogy visszatartani nem tudnak, csak egy kicsit lelkileg nehezítik meg mindannyiunk számára. Nem vagyok önfejû, mert sok tanácsot meghallgattam már ezzel kapcsolatban és úgy határoztam így.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! 1. válaszadónak: Gratulálok a babához!:) Sok boldogságot az életben!
A kérdező hozzászólása: Természetesen õket (szüleimet) is megértem valamilyen szinten, de egyszer úgyis kirepülök onnan... Így se nagyon lakok már otthon, mivel a hétbõl 5 napot a munkám miatt távol 130kmre vagyok a cég által elszállásolva, gyakorlatilag nem is élek otthon. Jó persze a munkahelyváltoztatás megint egy külön kategória. De annyi eszem van, hogy addig nem mondok fel, amíg nincs másik és persze akkor se akármilyen munkát vállalok. Átgondoltam már egy jópárszor, tisztába vagyok ennek a következményeivel és hogy mivel jár ez az egész.... de úgy néz ki, õk ennyire nem bíznak bennem, és ahelyett, hogy õk is egy kicsit belátóbbak lennének, mégjobban megnehezítik az egészet... de azért remélem, minden rendezõdik majd idõvel...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!