Találatok a következő kifejezésre: Minden rendben velem (172 db)

VAN VALAKI AKI HASONLÓ CIPÕBE JÁR VELEM? Más 20-25 évesnek sem sikerül teherbe esnie? (állítólag minden rendben velünk és mégsem sikerül). Nagyon el vagyok keseredve a sok csalódás miatt.

Legjobb válasz: Mióta próbálkoztok? Szedtél fogamzásgátlót? Menstruációddal minden rendben volt? Mikor volt a legelsõ mensid? Honnan tudod hogy egyikõtökkel sincs gond?

Mióta próbálkoztok? Szedtél fogamzásgátlót? Menstruációddal minden rendben volt? Mikor volt a legelsõ mensid? Honnan tudod hogy egyikõtökkel sincs gond?
Kedves Kérdezõ! Tõlünk is állandóan kérdezgetik, hogy mikor lesz baba, sõt már olyan is akadt aki megkérdezte hogy hányadik hónapban vagyok, mert a hormonoktól kicsit híztam a hasamra. ráadásul a sógornõm akármikor megszülhet. Kedves Utolsó válaszoló! Már voltunk mi is a Kaáliba. Most azt várjuk hogy megjöjjön és megyünk mi is PCT (összeférhetetlenség) vizsgálatra. nagyon félek tõle, mert félek hogy nem elég hogy pco-m van/volt, de hogy még a férjem spermáit is taszítsam..... ha ez az eredmény jön ki hát nem tudom mi lesz...
kedves Henriett és kedves kérdezõ! sosem szabad feladni, bár én tudom, hogy nehéz, nálunk is a lombik volt a lehetõség és a második lombik eredménye a kiságyban szuszog :) !
Köszönöm a biztatást, de nagyon rossz!!!
kedves Henriett! Mondtak már valami konkrétumot a Kaáliban, arra gondolok, hogy inszem vagy lombik? Kedves kérdezõ! Te nem gondolkodtál még a Kaálin?
A kérdező hozzászólása: köszi a sok választ és bíztatást!még nem gondolkodtam mert nem akartam elhinni hogy ennyire gáz a helyzetünk....sajna.de szerintem legkésõbb 3hónap múlva elmegyünk.addig adok idõt magunknak.(csak ott is félek a sok gyógyszertõl, kezelésektõl)nagynéném is 30kg-ot hízott a sok bogyótól és a 3-ik beültetés sem sikerült pedig állítólag nincs betegségük)
utolsó vagyok. én négy kilót híztam a szuriktól, gyógyszerektõl, ez szervezetfüggõ. minden jót nektek, kitartást és sok-sok erõt, biztos hogy sikerülni fog!
A kérdező hozzászólása: köszi mindent!
Sziasztok! Mi is hasonló cipõben járunk, 26 leszek az idén, a férjem 33. Nálam mindent rendben találtak (van pé-m, pajzsmirigy rendben, 14-28 nap között Utro-t szedek). A férjem hétfõn megy spermavizsgálatra. Lassan egy éve próbálkozunk.
Kedves #20/25! Hát még konkrétumot nem tudtak mondani a Kaáliba, mert december 8-án volt a laparom, és jan. 5-én voltunk, és még azt mondták, hogy túl friss a mûtét. :( Vettek vért, csináltak uh-t, elküldtek még hormonvérvételre, a férjemet meg ejakulátum vizsgálatra. a vérvétel eredményeim mind referencia értékek között vannak, de összesítve nem túl jó. Pl. LH 13, 8 FSH 5 és ez az arány nem túl jó. meg a tesztoszteronom is 56 ami 50 felett magas. a férjemnek jó lett az eredménye. ha legközelebb megjön akkor kell PCT (összeférhetetlenség) vizsgálatra mennem. egyenlõre ennyi történt a kaáliba.
kedves Henriett! 20/26-os vagyok! tudom, hogy a várakozás nagyon rossz, fõleg amíg nem tudod mi is lesz a vége! de hidd el, utána felgyorsulnak majd a dolgok! melyik kaáliba jársz?
Kedves #27/27! A gyõri Kaáliba voltunk. Köszönöm a biztatást. Csak már tényleg gyorsulhatnának az események! Már nagyon várom, hogy valami jó történjen velünk, mert ebbe a 1, 5 hónapba elég sok rossz ért minket és még csak február van!
Kedves Henriett! Remélem hamar alakulnak a dolgok! Ha tudsz valamilyen úton-módon majd adj már magadról hírt.
sziasztok! mi majdnem 6 évet vártunk a babára és nekünk is azt mondták minden rendben, mire a Kaáli intézetben végeztek egy vizsgálatot(talán zóna vizsgálat volt a neve) amivel kiderítették, hogy a petesejtemen 99-ban megtalálható egy olyan anyag ami taszítja a spermiumokat, így gyakorlatilag lehetetlen, hogy teherbe essek. Máshol fel sem merült ennek a vizsgálatnak a neve, sem a lehetõsége!
A kérdező hozzászólása: kedves utólsó, sajnálom hogy így állnak nálatok a dolgok.nálunk inkább az a zavaró már nagyon hogy állandóan jönnek az ismerõsök hogy hol van már a baba?és ezzel minden nap szembesülnünk kell sajnos.nem tudom mi is meddig fogjuk bírni ezt az egészet...
A kérdező hozzászólása: Voltunk orvosnál mindent rendben találtok mind a 2nél.szedtem gyógyszert fél évig...már másfél éve próbálkozunk és semmi.(kicsit hosszúak a ciklusaim 35-40naposak de mindenki(az orvos is)azt mondta ez nem gond)mégsem jön össze...
Van peteérésed? Szoktad érezni? Nekem azért a 35-40 napos ciklus egy kicsit hosszúnak tûnik. Amúgy sajnos nem vagy vele egyedül. Én 25 vagyok, két és fél évig próbálkoztunk, mire sikerült a második babánkat összehozni. Lehet, hogy nem nálad van a baj, hanem a férjednél. Õ volt már spermavizsgálaton? Neked volt petevezeték átjárhatósági vizsgálatod?
A kérdező hozzászólása: mindenféle vizsgálaton túl vagyunk.ahogy letelt az egy év mentünk is a dokihoz mind a ketten.a spermák jók, van peteérés meg minden.ezért nem értem hogy miért nem jön össze!!!!!!(ja és nem csak egy orvosnál voltunk, mind a kettõ azt mondta hogy egészségesek vagyunk, csak türelem és próbálkozzunk)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!nagyon el vagyok keseredve és már nem tudom mit tegyek.cickafark és palástfû sem vált be(fél évig ittam)
Igaza van, az 5ösnek, keress egy endokrinológust, az más szemmel fog nézni rád és más vizsgálatokat fog kérni, mint a nõgyógyász. Talán megtalálná a problémát, egy próbát megér. A barátcserjét azoknak is ajánlják, akiknek túl hosszú vagy túl rövid a ciklusa. Szerintem ez is megér egy próbát. Ne add fel és keresd addig az okot, míg meg nem találjátok. Oka kell, hogy legyen annak, hogy nem sikerült eddig összehoznotok a babát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.csak olyan elkeserítõ hogy másnak még akkor is sikerül ha nem akarja, más pedig akár hogy szeretné nem jön össze...
Endokrinológus, megnézi a Pco és a pajzsmirigy fennállását.Egyszerû vérvétel semmi más. Én erre a kettõre gyanakszom. Én is 25 éves voltam mikor kezdtünk próbálkozni, 30 éves koromra sikerült is, elég sok idõ elment a semmire, rögtön endokrinológushoz kellett volna fordulnom, én Pcos vagyok...
Ugyanez volt nálunk is, csak már 30 felett.Gondolhatod...Aztán a tervezett inszemináció elõtt, a 21. próbálkozós hónapban összejött:)
Igen, sokunkat, ha nem mindannyiunkat zavar az a tudat, hogy nekünk nem sikerül, másra meg ránéz az ember és máris terhes az asszony. De akármilyen nehéz is, pozitívan kell hozzáállni! Rengeteg történetet hallhatsz, hogy elmentek nyaralni és hosszú évek sikertelensége után sikerül. Hogy miért? Talán mert az esélytelenek nyugalmával szereznek örömet maguknak és a párjuknak. Nekem azért van egy elméletem: az a kis lélek megérzi azt a nyugodtságot és akkor költözik bele a pocakba.
A kérdező hozzászólása: Endokrinológusnál is voltam kb 3hónapja és ott is mindent rendben találtak.régen még vagy 3-4éve volt olyan egy fél évig hogy rendszertelen volt a mensim de nagyon hol jött hol nem , volt olyan hogy 2szer jött egy hónapban meg olyan is hogy 2hónapig semmi.azt kezeltettem azóta nincsenek ilyen problémáim.MINDEN ORVOS AZT MONDJA HOGY MINDEN RENDBEN, NE GÖRCSÖLJÜNK ÉS PRÓBÁLKOZZUNK.Belefáradtam már a hõmérõzésbe meg a teákba meg az ilyen dolgokba.(és akkor még azt mondják ne görcsöljek a babára)
A kérdező hozzászólása: 10-es gartula neked...szeretnék a helyedbe lenni :)
22 éves voltam mikor elkezdtünk próbálkozni. most 24 vagyok és még semmi. eközben kiderült hogy pco-m van/volt. már volt 2 hsg-m 1 lapar (drilling) mûtétem és még sajnos nem sikerült. már én is teljesen magam alatt vagyok. és a legszörnyûbb hogy úgy érzem kezdünk a férjemmel elhidegülni. :( és nem tudom hogy mit csináljak!!!!
Feltétlen írok, ha történik velem valami.

Ha egy baba 35-36hétre születik, mondjuk 3kilon felüli sulyal és minden rendben vele az befolyással van arra hogy esetleg később kezd el járni, beszélni mint a rendes időre született babák? Tapasztalat?

Legjobb válasz: A lányom is és a fiam is a 36.héten született.Egy pillanattal sem volt lemaradva egyik sem a mozgásfejlõdésben.Mindent ,,idõben,,kezdtek el csinálni, a lányom még 2 éves sem volt,már szobatiszta volt.6,5-7 hónaposan ültek,13 hónaposan ,,indult,, el mind a kettõ.

A lányom is és a fiam is a 36.héten született.Egy pillanattal sem volt lemaradva egyik sem a mozgásfejlõdésben.Mindent , , idõben, , kezdtek el csinálni, a lányom még 2 éves sem volt, már szobatiszta volt.6, 5-7 hónaposan ültek, 13 hónaposan , , indult, , el mind a kettõ.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, gratula a gyerekeidhez
Kisfiam 36. hétre 2550 grammal született, de pillanatok alatt megtriplázta a súlyát. Tökéletesen fejlõdik semmiben nincs lemaradva. 35-36. héten már kész babák, csak egy kis zsír kell rájuk. De tudják, hogy nekik gyorsabban kell növekedni, így általában a korábban kis súllyal született babák nagyevõk és pikk pakk meghíznak :) .

Tegnap töltöttem be a 7. hetet. Két hétig rosszul voltam, szinte minden nap hánytam. Tegnap jól voltam, és úgy néz ki ma is jól ébredtem, nem émelygek annyira, mint eddig. A hasam nem fáj, csak néhe húzódik. Minden rendben velem és a babával?

Legjobb válasz: Szia! Bár én még nem vagyok kismama, de szerintem ha baj lenne, akkor annak komolyabb következményei lennének. Nyugodj meg, és örülj, hogy elmúltak a rosszulléteid. De lehet, hogy holnap kezdõdik elõlröl. Gratulálok, és problémamentes babavárást kívánok:)

Szia! Bár én még nem vagyok kismama, de szerintem ha baj lenne, akkor annak komolyabb következményei lennének. Nyugodj meg, és örülj, hogy elmúltak a rosszulléteid. De lehet, hogy holnap kezdõdik elõlröl. Gratulálok, és problémamentes babavárást kívánok:)
Az elõttem szólónak is írnám, hogy sajnos az elején még legtöbbször semmilyen következménye sincs annak, ha baj van. Nekem a 8-ik héten elmúlt minden rosszullétem és éreztem, hogy ez nem normális. Elmentem az orvosomhoz és mondta, hogy sajnos nincs szívhang és ez mostanában eléggé gyakori. A következõ terhességemnél, a 12-ik hétig tartottak a rosszullétek és most vagyok a 21-ik hétben. Persze nem rémiszteni akarlak, csak sajnos ez is benne van. Az is lehet, hogy nálatok minden rendben, hiszen minden szervezet más és más. Én drukkolok!!!
Igazat adok az elõttem szólónak. Sajnos ez a 8.-9. hét elég veszélyes idõszak. Sajnos sok baba elhal mostanában, s a legrosszabb, hogy semmi tünete nincs, csak az ultrahangon derül ki.. DE vigaszként mondom, hogy nálam is ez volt, elmúltak a tüneteim, és mégis minden rendben volt. Menj el minél hamarabb orvoshoz, hogy megnyugodj! Sok sikert!
Nekem is úgy voolt a vetélés, hogy nem volt tünet, csak két hét múlva.. no de persze a mkostani terhességemmel is volt olyan hogy nem annyira volt hányingerem egyik vagy másik nap. Nem feltétlen baj a jele, de lehet az is. ez 50-50%. Lehet holnap újra rosszul leszel! :) Hátha..ez esetben a jónak lenne a jele, de ha elmúlik az sem feltétlen baj. Legyél óvatos, és ne aggódj! Ne képzeld be hogy baj lesz... minden a fejben dõl el!!!
Szia!Szerintem ne izgulj!Nekem is néha elmúlott pár napra a tünetem, sõt, volt amikor egy hétig tünetmentes voltam!Ez teljesen normális!Persze baj az bármikor lehet, de ne erre gondolj!Élvezd a tünetmentes idõket!:) Fogsz még eleget szenvedni!Nekem egy hét után úgy tért vissza, hogy már nem émelyegtem szinte egész nap, csak hirtelen hánytam, majd jó lett!Nem kell mindig rosszúl lenni!:)

Mennyire taszít egy férfit ha egy nö, nagyon szép, fiatal, csinos belsöleg is minden rendben vele de van két kis gyermeke. Mernek vele kezdeni a férfiak? A két gyerek mennyire visszahúzó erö?

Mennyire taszít egy férfit ha egy nö,nagyon szép,fiatal,csinos belsöleg is minden rendben vele de van két kis gyermeke.Mernek vele kezdeni a férfiak?A két gyerek mennyire visszahúzó erö??

Legjobb válasz: Nálam nem a két gyerek, hanem az apjuk!

Nálam nem a két gyerek, hanem az apjuk!
A kérdező hozzászólása: Igen, ha tiszta fejjel àttgondolja egy ember akkor inkàbb nem megy bele, halàlos szerelem kell elsö làtàsra, hogy ez, müködjön.Oké, köszönöm szépen!
1x belementem egy ilyen kapcsolatba 4 hónapig tartott, de aztán rájöttem h nekem ez így nem megy. És soha többé nem fogok ilyen kapcsolatba belemenni. Szóval részemrõl Nem! sõt a saját gyereket is vagy 100x át fogom gondolni
Ez nem feltétlen igaz, nagy szerep jut neked is, hogy ezeket a problémákat hogy oldjátok meg. Valamilyen szinten neked is lehet megerõsítés, hogy ha egy férfi így is akar téged, a gyerekeidet is, elfogad így, akkor tényleg szeret és te kellesz neki.
A kérdező hozzászólása: Semmi baj.Nem vàltam el tölle de màr szinte teljesen kiégtem....Boldogtalan vagyok...Félek...nem a férjemtöl hanem az ismeretlentöl ês amit az utolsó komnentelö levezetett, hogy mennyi minden lehet pl. a gyerekekkel stb.egy uj kapcsolatban....de ez még nagyon messze van.Ên ugy gondolom nagyon sok szép 29- 30 éves nö van aki gyermektelen, nen kell egy férfinak sem, egy "problémàsabb "nö.
Hát nagyobb gyereknél már más a helyzet. Itt már játszik pl az is, hogy a gyerekek mennyire tudnának elfogadni egy számukra idegen férfit, a lelkükben mi játszódik le akkor, hogy te együtt vagy egy férfival, akit szeretsz, közben van egy apjuk, aki néha jön hozzájuk, viszi õket ide-oda, stb. Van olyan férfi, akinek ez nem probléma, fõleg akkor, ha a gyerekek is szívesen vannak vele, tudnak ragaszkodni hozzá és õ is szívesen tölt idõt a gyerekekkel. Az sem egyszerû kérdés, hogy te, mint anya, mekkora teret engedsz az új férfinak a gyermekek nevelésében. Egy számukra idegen ember nevelheti e õket, nem jönne e elõ belõled az anyatigris, amikor rájuk szól valamiért, "hát a gyerekeimet csak én és az apjuk nevelheti" Nem maga az taszító és félelmetes, hogy gyermekeid vannak, hanem az ezzel járó következmények. Nem mindegy a volt férj és az új választott közti viszony sem, nem lehet tudni, hogy reagálna a férjed erre. Õ mennyire engedné, hogy más nevelje a gyerekét. Nagyon sok probléma van ebbõl, ezt kevesen merik felvállalni, mert nehéz megoldani. Nagyon toleránsnak és elfogadónak kell lennie mindkét félnek, neked és az új választottadnak is, hogy össze tudjatok csiszolódni és ez taszítja a férfiakat, nem maga a gyermekes anya ténye riasztó. Nekem egy barátom járt ilyen cipõben, a gyerekek apja rossz szemmel nézte, hogy más férfi van a gyerekei közelében, a nõ is nehezen tudott mit kezdeni a helyzettel, mikor a barátom rászólt valamiért a gyerekre. Szakítás lett a vége.
Így már valóban más a helyzet!!!Elnézést az elõbbi hozzászólásomért!Elváltál tõle?Ha nem miért nem és miért hagyod , h lelki terrorban tartson?Attól mert nõ vagy neked is kell annyi tartás és határozottság, h ne hagyd elnyomni magad!!!
A kérdező hozzászólása: relatìv a " kis gyerek".
A kérdező hozzászólása: Nem akarok pótapàt senkinek mivel van édesapjuk a gyerekeknek, és nem akarok itt keresni, itt csak kérdezni akartam.Klaszikus balettet tanítok kicsiknek.31 leszek februàrban sajna ez màr a 30 évek elejének szàmít.5 éa 7 évesek a gyerekek tehàt relatív a "gyerek".Szörnyen elnyom a férjem lelki terrorba tart...de ez mindegy.Ki szeretnék törni, mivel ö volt az elsö az életemben elég antiszociàlis vagyok a férfiak terén. Bízom benne, hogy így màr tisztàbb Nektek... Idegen szàmomra ilyet csinàlni...màrt megbàntam, hogy írtam...
korfüggõ is, 30-on túl már elfogadható. de gondolom 20-as éveid elején vagy, hát nehéz idõk várnak rád, mert egy értelmes huszonévestõl se számíts rá, hogy két gyerekkel kelleni fogsz neki
De ugye nem itt szeretnél keresni nekik "pótapát"? Mert ha igen akkor anyaként is leírtad magad...(nõként mondom ezt)!
Nagyon. Idegen férfi gyerekét nevelni már a kezdetektõl fogva, neked ez így rendben lenne egybõl?
Attól függ, mit akar az ember tõle. Ha csak valami könnyed kapcsolatot, akkor a kisgyerek azért lehet "gond", mert anyukának korlátozott az idõbeosztása, az esték nagy részében otthon kell lennie, nem lehet nála aludni sem. De nyilván ezek megoldhatók! Ha komoly kapcsolat, akkor az kérdés, mennyire keres az anya pótapát. Láttam már olyat, ahol a "pótapa" lépett a gyereknél az elsõ helyre, és sajátjaként tekinti - ehhez persze az is kellett, hogy a biológiai apuka lesz**ja a gyereket, évig felé se nézzen. És nehéz dolog, hogy az új pasi és gyerekek hogy jönnek ki egymással, de nem lehetetlen!!!
Ha kéménybe van bekötve, akkor szerintem olyat ami mind a kettõt érzékeli .
A kérdező hozzászólása: szia, köszi a választ. Nem kéménybe, hanem szimplán a fal túloldalán a szabadba vezet ki.
A kérdező hozzászólása: Szerintem emiatt CO gáz veszély nem fenyegethet. A földgáz szagát meg úgyis megérezzük. Ti hogy látjátok?

Kedves doktor úr! 35 éves vagyok, több hónapja szenvedek. Több orvosnál is voltam, azt mondják minden rendben velem, de sajnos szeretkezés nagyon kellemetlen. Régen mindig jól esett, nem nedvesedem és ha széthúzom a nagyajkakat, apró, piros, pici pötty, d

Kedves doktor úr! 35 éves vagyok, több hónapja szenvedek. Több orvosnál is voltam, azt mondják minden rendben velem, de sajnos szeretkezés nagyon kellemetlen. Régen mindig jól esett, nem nedvesedem és ha széthúzom a nagyajkakat, apró, piros, pici pötty, de nem dudor van a nyálkahártyámon. A férjem makkján is alig látszó pöttyök vannak, neki nincs semmi tünete. Sajnos nagyon félek, hogy komoly bajom van. Attól tartok, nem veszik észre. Két hete voltam utoljára és akkor ph kapszulát írtak és kolpotroful hüvelykrémet és síkosítót ajánlott, de a krémtől még érzékenyebb lett a hüvelyem. Vékony, vízszerű a folyásom, szagtalan. Kérem, doktor úr, mitévő legyek? Köszönöm előre is válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az említett elváltozások miatt javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Enélkül nem tudok felelősséggel nyilatkozni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az említett elváltozások miatt javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Enélkül nem tudok felelősséggel nyilatkozni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Kedves doktor úr! 35 éves vagyok, több hónapja szenvedek. Több orvosnál is voltam, azt mondják minden rendben velem, de sajnos szeretkezés nagyon kellemetlen. Régen mindig jól esett, nem nedvesedem és ha széthúzom a nagyajkakat, apró, piros, pici pötty, d

Kedves doktor úr! 35 éves vagyok, több hónapja szenvedek. Több orvosnál is voltam, azt mondják minden rendben velem, de sajnos szeretkezés nagyon kellemetlen. Régen mindig jól esett, nem nedvesedem és ha széthúzom a nagyajkakat, apró, piros, pici pötty, de nem dudor van a nyálkahártyámon. A férjem makkján is alig látszó pöttyök vannak, neki nincs semmi tünete. Sajnos nagyon félek, hogy komoly bajom van. Attól tartok, nem veszik észre. Két hete voltam utoljára és akkor ph kapszulát írtak és kolpotroful hüvelykrémet és síkosítót ajánlott, de a krémtől még érzékenyebb lett a hüvelyem. Vékony, vízszerű a folyásom, szagtalan. Kérem, doktor úr, mitévő legyek? Köszönöm előre is válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az említett elváltozások miatt javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Enélkül nem tudok felelősséggel nyilatkozni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az említett elváltozások miatt javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Enélkül nem tudok felelősséggel nyilatkozni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
Magas lázzal miért nem viszed orvoshoz?
A kérdező hozzászólása: okés köszönöm szépen
Szerintem a 3 napos láz betegségnél vannak pöttyök, ha nem jön ki, akkor más baja van. De nem 100%.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat mert ugy voltam vele nem azert hogy nem akartam vinni mert nem hanyagsagbol hanem a kis fogara fogtam hogy boztos azert volt a láz neki de amugy volt itthon gyogyink is.és olvasgatm zt a 3 napos lázat es szerintem ez lehet neki is a gond.mi ma vagyunk a 4.napban.meg nem nagyon viném ide az orvoshoz mert ez egy sinter el kezelte mar több gyereket is.akkor azt mondjatok elmulik, és nem biztos hogy ki jönnek a pötyök?
3 napig magas láz, a negyedik napon lement és teli lett pöttyel. 2 nap alatt elmúlt az is. Van ilyen. De nem biztos hogy nálatok ez van. Én már a második magas lázas napon elvittem orvoshoz.
*levitte
Nálunk 3-4 napig tartott a láz, a gyógyszer levitta majd ismét felmet. A 4. napon megjelentek a kiütések a testén, fõleg a hasán. Az orvos azt mondta, hogy amint megjelennek a pöttyök már nem fertõzõ és, hogy nem fog belázasodni, ez így is volt. És, hogy kismama közelébe ne legyen a gyerek pár napig. 1-2 nap alatt a pöttyök is elmúltak. Nem kell kezelni semmivel a pöttyöket.
Jön a foga. De azért orvos lássa.
Mennyi pontosan az a magas láz? Én a helyedben orvoshoz vinném, 10 hónapos, még nagyon kicsi, ráadásul ünnep jön...
Az én kisfiamnak most volt másodjára a 3 napos láz! Most egy éves. nem volt 3 napig lázas éppen, de neki is felszaladt 39 fölé. Csillapitottuk neki. Vittem orvoshoz is õ szerinte nem 3 napos láz de a negyedik napon tele lett a nyaka a felkarja és melkasa apró pici piros pöttyökkel. Szerintem meg tuti ez volt a baja. Mert más nem volt, se orrfolyás se köhögés semmi.
Ettõl persze lehet terhes! Elég sok idõ eltelt, tesztelhetsz szerintem!
Szia. Szerintem is tesztelhetsz már! November 21 óta eltelt már 40 nap, szóval, ha nem jött meg, lehet, hogy baba. Én amikor elõször lettem terhes, olyan össze-vissza volt a ciklusom, hogy ha nem kaptam gyógyszert, hogy megjöjjön, egy évig sem jött meg. És mégis baba lett spontán. Szóval, bármi lehet. :)

Dysmaturus újszülött! Lehet később ebből probléma? Figyelni kell? Vagy ez csak egy újszülöttkori állapot? Vagy számíthatok rá, hogy beteges lesz? Egyébként úgy engedtek haza 8 nap után, hogy minden rendben vele!

Legjobb válasz: Dysmaturus újszülött A méhen belüli hiányos tápláltság következtében a terhességi kor alapján várható súlynál lényegesen kisebb súllyal jön világra. A hossznövekedést nem érinti annyira a hiányállapot, mint a súlyfejlõdést; az állapotnak számos oka van, gyakran a méhlepény elégtelenül mûködik, ezért kevés tápanyag kerül az anya szervezetébõl a magzati vérkeringésbe. Számos anyai és magzati megbetegedés állhat még a háttérben: anyai alkoholizmus, dohányzás, anyai fertõzések stb. Ikerterhesség is okozhatja a méhen belüli súlyfejlõdés elégtelenségét. Ritkán örökletes ok állhat fenn. Az ilyen csecsemõ fokozott megfigyelést és gondozást igényel, ezért koraszülött-osztályokon szokták ápolni. Fokozott kockázatnak van kitéve, tehát rizikó-gyermeknek kell tekinteni. Ha az elsõ hetek nehézségein sikerül úrrá lenni, a késõbbi fejlõdés legtöbbször zavartalan.

Dysmaturus újszülött A méhen belüli hiányos tápláltság következtében a terhességi kor alapján várható súlynál lényegesen kisebb súllyal jön világra. A hossznövekedést nem érinti annyira a hiányállapot, mint a súlyfejlõdést; az állapotnak számos oka van, gyakran a méhlepény elégtelenül mûködik, ezért kevés tápanyag kerül az anya szervezetébõl a magzati vérkeringésbe. Számos anyai és magzati megbetegedés állhat még a háttérben: anyai alkoholizmus, dohányzás, anyai fertõzések stb. Ikerterhesség is okozhatja a méhen belüli súlyfejlõdés elégtelenségét. Ritkán örökletes ok állhat fenn. Az ilyen csecsemõ fokozott megfigyelést és gondozást igényel, ezért koraszülött-osztályokon szokták ápolni. Fokozott kockázatnak van kitéve, tehát rizikó-gyermeknek kell tekinteni. Ha az elsõ hetek nehézségein sikerül úrrá lenni, a késõbbi fejlõdés legtöbbször zavartalan.
A 2. válaszoló vagyok.Leírtam, hogy mit jelent a kérdésed, mert az elõzõ nem tudta, de ha te is elolvasod a végét, akkor megkapod a válaszod! Remélem tudtam segíteni! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nálunk a méhlepény volt a ludas, csak nem vették észre. 46 cmrel született, úgyhogy a hosszra is picit hatással volt. nagyon sûrû volt a vére, így volt vérlebocsájtás 3szor is. A korházban azt mondta a gyerekorvos, hogy az agya is károsodhatott volna, ha nem veszik észre idõben, de ne aggódjak, minden rendben lesz . Persze ha az elsõ mondatot kihagyta volna nem is aggódnék. Így örülnék ha írna olyan is, akinek volt hasonló problémája (tehét tapasztalatból ír), és meg tudna nyugtatni. De nagyon köszönöm a választ !
Pontosan mit is takar ez a kifejezés(dysmaturus)? Bocsi nincs kedvem utána nézni google-n.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!