Találatok a következő kifejezésre: Minden rendbe akkor (358 db)

Ha a labor eredményen minden rendben akkor a baba is biztosan rendben van?

6 hetes Uhn voltam utoljára, és csak jövõhéten megyek dokihoz, de aggódom, hogy minden rendben van e a picivel

Legjobb válasz: Baj bármikor történhet, de gondolj arra, hogy minden rendben lesz. Én is 6 hetes UH-n voltam elõször, mindent rendben találtak, aztán csak a 12. heti UH-ra kell mennem, az még egy hét. A két UH között egyáltalán nem is lát orvos, nem volt semmiféle vizsgálat sem egyáltalán, úgyhogy megértelek. Nekem is nehéz ez a 6 hét úgy, hogy nem tudom, mi a helyzet odabent. Sõt nekem volt már vetélésem is. De bizakodni kell, hogy minden szépen halad a maga útján.

Baj bármikor történhet, de gondolj arra, hogy minden rendben lesz. Én is 6 hetes UH-n voltam elõször, mindent rendben találtak, aztán csak a 12. heti UH-ra kell mennem, az még egy hét. A két UH között egyáltalán nem is lát orvos, nem volt semmiféle vizsgálat sem egyáltalán, úgyhogy megértelek. Nekem is nehéz ez a 6 hét úgy, hogy nem tudom, mi a helyzet odabent. Sõt nekem volt már vetélésem is. De bizakodni kell, hogy minden szépen halad a maga útján.
Pont ahogy az 1. írja, amíg benn van a pocakban a baba, sosem lehetünk teljesen biztosak, hogy minden rendben, mivel még a vizsgálatok sem 100%-ig pontosak, de nyilván ebben kell hinni és bízni! De az anyai vér vizsgálatából meg pláne nem lehet következtetni arra, hogy a baba rendesen fejlõdik...sajnos. De emiatt ne keseredj el, szerintem ezen sokan átmegyünk/átmentünk :) Én is végig aggódtam a 9 hónapot...és persze az az azóta eltelt 2 évet :) Természetes, hogy aggódunk a picikénkért... Egyébként onnantól, hogy majd érzed a mozgását, könnyebb lesz, legalábbis én nyugodtabb voltam onnantól, hogy érzetem, ahogy ficánkol odabenn :) Boldog babavárást! :)

Egészségesen étkezem, rendszeresen sportolok, lelkileg is minden rendben, akkor mitől lehet székrekedésem?

A fent leírtak ellenére székrekedésem van. 15 éves lány vagyok, a menzeszemmel is minden rendben van. Sok nyers gyümölcsöt, zöldséget eszem, napi 2-3 liter folyadék is lemegy...Mi lehet a probléma?

Legjobb válasz: Vagyunk így egy páran.Amit tudok ajánlani praktikákat pl,egyél müzlit rendszeresen,vagy reggel kezdésnek egy evõkanál lenmag 1 pohár vízzel.Fogyassz rostos gyümölcsléket.Ha nagyon kellemetlen a szorulás akkor igyál meg 1 liter 100 % os paradicsomlevet.Nekem pl a napi 1-2 adag kávé rendben tartja.De azelõtt rengeteget szenvedtem ettõl.Ja és a kedvencem még a csalán tea erre.Gyógyszertárban lehet kapni 200 forint kb.

Vagyunk így egy páran.Amit tudok ajánlani praktikákat pl, egyél müzlit rendszeresen, vagy reggel kezdésnek egy evõkanál lenmag 1 pohár vízzel.Fogyassz rostos gyümölcsléket.Ha nagyon kellemetlen a szorulás akkor igyál meg 1 liter 100 % os paradicsomlevet.Nekem pl a napi 1-2 adag kávé rendben tartja.De azelõtt rengeteget szenvedtem ettõl.Ja és a kedvencem még a csalán tea erre.Gyógyszertárban lehet kapni 200 forint kb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:) Minden reggelt müzlivel indítok, a 100%-os gyümölcsleveket pedig hanyagolnom kell, ugyanis egy nap maximum 1000 kalóriát viszek be. A csalánteát kipróbálom:)
Kevés a kalória, amit beviszel, még az alap anyagcserédnek az igényét se fedezi. Ezért tart vissza mindent a szervezeted és próbálja azt is hasznosítani, ami már salakanyag lenne. Egy 15 éves embernek nem szabad ilyen kevés kalórián élnie, mert hosszútávon megbosszulja magát. Nézz körül a neten és keress, egy kalóriaszámláló táblázatot ahol megmondják, hogy napi 5* étkezéssel mennyit kell bevinned ahhoz, hogy egészséges legyél. Vagy beszélj egy dietetikussal.
15 évesen lakjon jól ha éhes, egye meg a kajáját ami lehetõleg húsból és zöldségekbõl álljon.
A kérdező hozzászólása: Egészséges ételek: Pl a mai napom: 20dkg eper, narancslé bulgur, natúr csirke ma még eszem szerintem szendvicset (teljes kiõrlésû kenyér, vaj, saláta, sonka), és gyümölcsöt. Azért, mert 15 vagyok még nem vagyok feltétlenül ostoba. Az 1000kalória pedig azért van, mert túlsúlyos vagyok, és nagyon zavar. A müzlim pedig nem gabonapehely, hanem MÜZLI. Azaz zabpehely, magvak, aszalt gyümölcsök, olajos magvak. Mindig jóllakok, nem fekszem le éhesen.
A ketto kozott altalaban nincs osszefugges.
Igen, a depressziós ember önmagát, és a környezetét is elhanyagolja, így a szobáját sem tartja rendben.
Igen, létezik. A lakásod (szobád) állapota tökéletes tükörképe a lelki állapotodnak. Ha benned káosz van, a környzetedben sem tudsz rendet tartani. Ha megszûnik a zavaró körülmény, ami lelkileg kiborít akkor a szobádat is rendben tudod majd tartani. Popper Péternek van errõl egy nagyon jó gondolata: "Akiben zûrzavar van, zûrzavart hoz létre környezetében. Akiben rend van, rendet teremt maga körül."
Baromság, attól még hogy valakinek rossz kedve van, el tudja tenni a ruháit a szekrénybe. Ha valaki erre nem képes, annak az a baja hogy lusta disznó.


Ha a vizeletemmmel minden rendben, akkor nincs vesekövem? De akkor miért faj néha a vesém?

Két hete vizsgálták a vizeletemet, minden rendben volt vele, de ma fájdogál a vesém. Lehetséges, hogy megfázástól, vagy vesek??

Legjobb válasz: Nem mindig van nyoma a vizeletben a vesekõnek. SZóval attól még lehet. De az is lehet hogy gerinceddel van valami gond , az is sugározhat ki oda fájdalmat.

Nem mindig van nyoma a vizeletben a vesekõnek. SZóval attól még lehet. De az is lehet hogy gerinceddel van valami gond , az is sugározhat ki oda fájdalmat.

Ha az NST-n minden rendben, akkor tényleg jól van a baba?

gondolom egy szívhang hallgatás során minden kiderül !

Legjobb válasz: mi "mindenre" gondolsz? nekem az NST-s papírral mindig mennem kellett a dokimhoz, ö megnézte és bólintott rá ha minden oké,de egyéb vizsgálatokkal is ellenõrzik a babát,pl: UH

mi "mindenre" gondolsz? nekem az NST-s papírral mindig mennem kellett a dokimhoz, ö megnézte és bólintott rá ha minden oké, de egyéb vizsgálatokkal is ellenõrzik a babát, pl: UH
A kérdező hozzászólása: hát ha jó a szívhang, akkor a baba is jól van nem?
Nálunk az Nst-n nem derült ki semmi, uh-t nem csinált a doki, szüléskor derült ki, hogy a méhlepény elöregedett, nem táplálta megfelelõen a kicsit- ezért kicsi súllyal született, de már a 4. napon többet nyomott, mint amivel született (pedig az elsõ pár napban "fogynak", majd a 3-4. napra stagnál a súlyuk, és ezután kezd el lassan plussz gramm menni rájuk, általában 1 hét kell, mire a születési súlyukat visszanyerik). Az Nst után kértem a dokit, hogy az utolsó kötelezõ uh-t csinálja meg, hivatkoztam a lepény érettségre, a köldökzsinór ha rátekeredett tudni szeretnék róla... de azt mondta a doki, hogy ha a lepény nem mûködne megfelelõen, azt a gép is kimutatta volna... Boldog babavárás, könnyû szülést és egészséges kisbabát!! :-) Üdv:3 lányos, 24hkm
ha gyanakszol valamire, megérzésed van a babóval kapcsolatban, pl.nem mozog annyit mint szokott, akkor beszéld meg a dokiddal.inkább egy felesleges vizsgálat, UH mint hogy baj legyen. jó egészséget nektek:)
Sajnos nem feltétlenûl! Ismerõsömnek a délutáni nst-n mindent rendben találtak, azután az áramlás is tökéletes eredményt mutatott, majd rá 4 órára nem érezte a picit mocorogni, azonnal be a kórházba, de már a baba nem élt.

Hogy tudnám elérni, hogy amikor szívügyekben nincs minden rendben, akkor is jókedvű legyek?

Úgy értem...ha valakivel együtt vagyok, vagy ismerkedek, és jól alakulnak a dolgok, vagy ha nincs senki, akkor olyan vidám vagyok, hogy mindenki szeret a közelemben lenni, vicces vagyok, meg minden ilyesmi. Viszont ha nincs rendben valami, az olyan szinten kihat a mindennapjaimra, a viselkedésemre, hogy rossz rám nézni. Oké, ez valamilyen szinten normális, de azt hiszem, hogy nálam kicsit kezd átcsapni abnormálisba. Nem kéne, hogy más emberektől ilyen szinten függjek. Ez társfüggőség? Mit tegyek? Hogy érhetném el, hogy alapjaiban legyek vidám, vagy legalább is jobban kezeljem azt, amikor nem alakulnak jól a dolgok szívügyek terén?

Legjobb válasz: Nem kéne, hogy más emberektõl ilyen szinten függjek." Igen. Legyen önbizalmad, ha egyedül vagy akkor is jól kijõjjél saját magaddal! Az az ember érzi igen jól magát aki a saját társaságában is jól kijön saját magával! Legyél egyedül, csendben. A gondolataidat ami feljön benned, azt figyeld meg, hiszen az vagy te. A többi a hangok csak elnyomják, mások írányítanak. Csendben egyedül, fogod felfedezni magad, tudsz változtatni saját magadon, így rá fogsz jönni mit kellene változtatni, ahhoz, hogy szívügyekben is tartós kapcsolatod legyen. Vagy függsz a másik személytõl, vagy uralni akarod valamilyen módon, kerülöd az egyedüllétet, menõ akarsz lenni, vagy csak cikinek érzed ha nincs barátod, vagy épp tegyen aki írányít. Sok mindenért ez kialakulhat benned.

Nem kéne, hogy más emberektõl ilyen szinten függjek." Igen. Legyen önbizalmad, ha egyedül vagy akkor is jól kijõjjél saját magaddal! Az az ember érzi igen jól magát aki a saját társaságában is jól kijön saját magával! Legyél egyedül, csendben. A gondolataidat ami feljön benned, azt figyeld meg, hiszen az vagy te. A többi a hangok csak elnyomják, mások írányítanak. Csendben egyedül, fogod felfedezni magad, tudsz változtatni saját magadon, így rá fogsz jönni mit kellene változtatni, ahhoz, hogy szívügyekben is tartós kapcsolatod legyen. Vagy függsz a másik személytõl, vagy uralni akarod valamilyen módon, kerülöd az egyedüllétet, menõ akarsz lenni, vagy csak cikinek érzed ha nincs barátod, vagy épp tegyen aki írányít. Sok mindenért ez kialakulhat benned.
Onfejlesztessel tudod elerni azt, hogy eszrevedd amikor az erzelmeid befolyassal vannak a gondolataidra es te iranyitsd hogy mi tortenik. Amikor pl. szakitasz es szivfajdalmad van csupa negativ gondolat onti el az agyad. Ezt eszreveszed es tudatosan valtoztatsz ezen. Nem vagy az erzelmeid aldozata, ugymond. En ezt a szintet a Holosync meditacios hangok hallgatasaval erem el. Persze ha banat er meg most is elsirom magam, de mar nem tart honapokig (volt egy szerelmi csalodas ami egy evig tartott) hanem en dontom el, hogy meddig "gyaszolok" es utana tovabb lepek es ujra happy minden, meg akkor is ha egyedul vagyok.

Szerintetek ha a 2 fél imádja egymást is minden rendben akkor nem gáz ha alig 2 hétre rá minden megtörténik köztük?

Régóta ismerjük egymást bn?mmel akit én mindig is szerettem ?t szinte mióta ismerjük egymást de ? csak barátnak tekintett azt id?vel ? is belém szeretett majd 3 hete összejöttünk...el?z? hétvégén volt bn?méknék egy családi összejövetel,ilyen házibuli szer?ség,azt miután vége volt a bulinak este bn?m felhozta(el?sször azt hittem csak viccel)hogy mi lenne ha náluk aludnék aminek én persze megörültem nagyon...utána átvittük az ágynem?t a kertben lév? faházba ami nagyon hangulatos hely,kinyitható kanapé meg ilyenek azt végülis filmezésnek indult majd csak simán eggyüttalváshoz azt a film közben eléggé hevesen elkezdtünk csókolózni,simogatás ilyesmik majd az események eléggé forrósodtak és úgy láttam hogy bn?m is szeretne tovább menni ráadásul olyan volt a hangulat hogy nem is voltunk zavarban egymás el?tt így áttértünk szép lassan a vetk?zésre majd kézzel,szájjal is kielégítettük egymást 1x2x és utána mikor már rajtam semmi és bn?mön is csak tanga volt éreztük hogy most már nincs megállás és megfog történni azt bn?m ekkor elmondta hogy ez lessz neki az els? aminek én nagyon megörültem és így könnyebben eltudtam mondani neki hogy nekem is az els? azt utána megtörtént...nagyon jó és emlékezetes marad f?leg hogy jópár dolgot is kipróbáltunk.

Legjobb válasz: Abszolút nem gáz :) Érezzétek jól magatokat, sok sikert, hosszú jövõt :) 16/F

Abszolút nem gáz :) Érezzétek jól magatokat, sok sikert, hosszú jövõt :) 16/F
de jó, milyen romantikus:) tök aranyosak vagytok:) am. dehogy gáz. én a legjobb barátommal jöttem össze 4 éve, elsõ alkalommal, mikor randizni jött, ott is maradt:) azóta már 2 éves házasok vagyunk, és 15 hónapos a lányunk:)
óó ez annyira romantikus :) de örülnék, ha olyan barátom lenne majd akinek én lennék az elsõ :) :P szeressétek egymást és sok boldogságot! :)
Elõtte ismertétek egymást, és túl fiatalok sem vagytok - szerintem nem gáz :)
de gáz ki a franc vár 2 hétig? de ráértek
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen:) Amúgy 19 vagyok Bnõm 18
Szerintem nem korai fõleg hogy ilyen romantikusan történt :D Bár hogy nem korai e a korotoktól is függ. Remélem nem 13 évesek vagytok :D Én barátommal távkapcsolatban vagyunk második talin is sokminden történt már hát még az azutánikon :D Remélem sokáig boldogok lesztek :D
Szerintem tök romantikus hogy kis faházban történt. Én kicsit korainak gondolnám az idõt, de ti ezt jobban tudjátok. A lényeg hogy védekezztek és hogy jó legyen! :D
Nem gáz, nem ciki. Ha akartátok, akkor egészségetekre. Mi is így voltunk. Elsõ találkán is eléggé forró volt a levegõ, petting. Második találkán egymásnak estünk. Azóta együtt vagyunk. Ámen.
gáz.

A nőgyógyászom Gynoflor hüvelytablettát írt fel, de nincs semmilyen fertőzésem, azt mondta, meg hogy minden rendben. Akkor mire jó? Okt. óta próbálkozunk babával. Ha a sperma pirosas az mitől lehet?

Tegnap este szex után pirosasan jött ki a "cucc" bel?lem.Lehet e a gynoflortól? Száraz nem voltam, megjönnie se kell. Vagy lehet a sperma volt pirosas?az mit?l lehet?

Legjobb válasz: Lehet hogy hámsérülést szereztél aktus közben. És azért jött pirosas cucc. Ha az õ spermája lenne piros akkor valami fertõzése, gyulladása lenne. De akkor fájna neki szerintem. A Gynoflor az ph helyreállító. Kevés a hüvelyedben a lactobaciluus, ami kell oda.

Lehet hogy hámsérülést szereztél aktus közben. És azért jött pirosas cucc. Ha az õ spermája lenne piros akkor valami fertõzése, gyulladása lenne. De akkor fájna neki szerintem. A Gynoflor az ph helyreállító. Kevés a hüvelyedben a lactobaciluus, ami kell oda.

Ha 37+4 nst-n, uh-n minden rendben, akkor mi indokolhatja az ultrahang megismetleset 2 nappal kesobb?

A vizsgalatok utan, ahol allitolag minden rendben volt, mondta a doki, h menjek ujra. (Van egy sejtesem, de csak akkor irom majd le, ha irtok par valaszt, mert nem szeretnem befolyasolni.) Elore is koszonom, aki segit!

Legjobb válasz: Nincs otletetek? Indokolatlannak tunik az ujabb ultrahang?

A kérdező hozzászólása: Nincs otletetek? Indokolatlannak tunik az ujabb ultrahang?
Ha állítólag minden rendben akkor igen, ha meg valami gond van azt tudatni kellet volna veled. Én így gondolom.. Nekem gyakran kellett járnom kevés magzatvíz miatt, de a doki mindig felvilágosított mindenrõl. A helyedben megkérdeztem volna miért kell visszamenni.
2-es vagyok...ez durva...szó szerint mag akar szüleszteni mielõtt elmegy... ehhez nem is tudok mit hozzáfûzni!!
Jesszus ez azért kemény. Remélem sikerül megbeszélned a dokival, azért szerintem kérdezz rá nyugodtan és ha mindenáron meg akar vizsgálni akkor szépen menj el másik dokihoz. Persze iszonyat nehéz lehet ennyire a végén dokit váltani, meg nyilván a babának sem lenne baja, ha megszületne, de akkor is így megszüleszteni. :x
Pedig amit leírsz, abból nagyon úgy tûnik... Én nem engedném - én elvesztettem egy gyereket egy ilyen orvos miatt. Úgyhogy most már nem jelent gondot kinyitni a számat. Kár, hogy ennek ilyen ára volt.
5-ös, 6-os vagyok. Igenis lehet baja a babának. Pl. a méhszáj piszkálása során megsértheti a magzatburkot, és fertõzés érheti. Bármi, ami a hüvelyben éppen ott van, vagy az esetleg nem steril orvosi eszközön. Nem kell a buroknak megrepedni, elég a mikroszkopikus sérülés is. A nyákdugó nem véletlenül van ott. És ilyenkor éppen azt csinálják, hogy egy íves mozdulattal megpróbálják elválasztani egymástól a méhnyakat és a burkot. Kedves Kérdezõ, megköszönöm, ha privátban megírod az orvos nevét, kizárólag azért, hogy adott esetben elkerülhessem. Köszönöm.
Most nézem, hogy a kiírt idõpontod is eltelt már, remélem, minden úgy alakult, ahogy szerettétek volna.

Ha a 6 hetes kontrollon minden rendben, akkor lehet már tornázni?

Császáros voltam. Felülést szabad már csinálnom?

Legjobb válasz: Ezt miért nem az orvosodtól kérdezed meg? Hiszen õ látja, milyen állapotban vagy. Amúgy szoptatsz? Szerintem mértékkel lehet mozogni, kell is, viszont én a felüléssel még várnék.

Ezt miért nem az orvosodtól kérdezed meg? Hiszen õ látja, milyen állapotban vagy. Amúgy szoptatsz? Szerintem mértékkel lehet mozogni, kell is, viszont én a felüléssel még várnék.
A kérdező hozzászólása: Nem szoptatok már (sajnos...) .
Szerintem 6 hét után is még annyira friss a heg, egy ilyen mély vágás után még hosszú idõ kell, hogy regenerálódj. Nem véletlenül mondják, hogy császár után az ideális 1-2 évet várni az újabb babára, hogy meg tudjon erõsödni a méhed.
Én is császáros voltam, várjál még szerintem két hetet, én 8 hét után kezdtem el. Hát, max hasprést, felsõ hasat edzed elõször, lábemelést nem ajánlok. Késõbb lehet már, megnézed, mennyire húzódik, fáj-e.
Én megkérdeztem a 6 hetes kontrollon és azt mondta az orvos, hogy mindent lehet, akár hasizomgyakorlatokat is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!