Találatok a következő kifejezésre: Minden nap rendet (165 db)

Minden nap takarítok rendet rakok de estére mégis minden helyiségben kupi van. Miért van nálunk mindig rendetlenség? Hogyan tudnék rendet tartani mindig?

2 gyerekem van 3 és 1 évesek.

Legjobb válasz: mi ketten lakunk egy kisházban,van egy kiskutyánk,mindent szétpakpl.soha nincs rend,max.estig.gyerekek mellett meg sztem nagyon nehéz lehet.

mi ketten lakunk egy kisházban, van egy kiskutyánk, mindent szétpakpl.soha nincs rend, max.estig.gyerekek mellett meg sztem nagyon nehéz lehet.
Szia! Ez mindenkinél így van.Játékos formában vond be a gyerekeket a takarításba.A játékaikat pakolják el maguk után.
Én is amikor tehetem takarítok, mert olyan a lakás, mintha most robbantottak volna, a mosogató egy ora alatt tele van:( A párommal két lakotárssal meg egy kutyával lakunk, szoval nem csodálkozok a felforduláson.Mindenkinek legyen feladata és akkor nagyjábol rend lesz:)
Szia, Nálunk ugyanez van, csak azzal a módosítással, hogy van 2 kutya akiket beengedek a lakásba.Mondjuk nem sokáig, mert augusztusba érkezik a baba.De komolyan szégyenlem magam amikor valaki este meglátogat minket, mert szerintem azt hiszi nem takarítok.Holott állandóan mások által fémjelzett nagytakarítást végzek míg a barátnõm 3 hetente takarít és mégis ragyog minden...:(
Egy ismerosom mondta, hogy naluk azert nincs kupi, mert a gyerek (most 2 eves) addig nem vehet elo uj jatekot, amig az elozot nem rakta el. Gyonyoruen mukodik. En is igy fogom nevelni majd a gyerekemet :) .
Nálunk úgy van, h amíg játszik a kiskrapek, õvé a terep. Repülhet a labda, szórhatja a legót(persze ésszel), elõszedhet akár mindent. DE! Amikor Anya azt mondja, ennyi volt, fürdés, pakolás, akkor minden a helyére vándorol. Így megy ez kiskora óta. Most 6 éves (fiú) gyönyörûen mûködik. Én is tiszta ideg voltam kisebb korában, de a férjem mindig leállított: Anyaaa! GYEREKSZOBA!Nem múzeum!

A 10 hónapos nőstény macskám mostanában elég furcsán viselkedik. Minden nap, főleg így estefele, és éjszaka nyávog, és össze vissza járkál. Szobacica, egész nap bent van, de minden rendben van, de akkor mi van?

A wc-je tiszta, vize van neki, kaját is kap rendesen, eszik is. De akkor miért csinálja ezt?Amikor van lehet?sége, kiszökik az ajtón, olyankor az udvaron van. De még nem merjük kitenni egész napra.Majd talán nyáron.

Legjobb válasz: A macska tüzelése 6-9 napig tart. Ha nem termékenyül meg, akkor akár 2-3 hét múlva újra tüzel. Az ivartalanítás 10 eFt körül van, de megoldja örökre a problémát és a méh és emlõdaganatot is megelõzi.

A macska tüzelése 6-9 napig tart. Ha nem termékenyül meg, akkor akár 2-3 hét múlva újra tüzel. Az ivartalanítás 10 eFt körül van, de megoldja örökre a problémát és a méh és emlõdaganatot is megelõzi.
Nem tudom merre laksz, de Dorogot és Pilisvörösvárt ismerem , ott most 8000 Ft a nõstény macska ivartalanítása március végéig akciósan. Egyébként a környéketeken keresel egy állatorvost, és az pontosan megmondja az árat. A kandúr ivartalanítása valamivel olcsóbb. ha ezen a környéken laksz akkor címeket is tudok mondani ahol ennyiért csinálja az állatorvos.
Tavasszal ivartalanítási akciók szoktak lenni sok állatorvosnál, érdemes utánanézni.
szerintem tûzel a cica . a miénk is eztcsinálta de már 8 hónaposan mindig kiakart menni és én ki is engettem meg is lett az eredménye 3 kiscica szerintem is ivartalanítsd az ára állatorvostól függ 8000-15000ig hallottam én pesten lakom és itt 13000 az én állatorvosomnál :)
Szeretné elveszteni a szüzességét, finoman szólva.
A kérdező hozzászólása: És körülbelül meddig tart ez a tüzelési idõszaka?
A kérdező hozzászólása: Van egy fiú macskánk is, aki hazaszokott járni idõnként. Ivartalanítást ajánlotok? Kb mennyibe kerül?
Akkor itt az ideje, hogy ivartalanítsátok a cicát! Ha már napok óta ezt csinálja, akkor már biztos találkozott is egy-két kandurral. Igy is meg lehet csinálni a mûtétet, de érdemes minél elõbb.
Egy alkalmas kandúrt keres, ezért "nyávog", hívja õket... :) Ebben az idõszakban igen "óvatosan" tenném ki, mert hamarosan meglep benneteket jópár kiscicával... Pont ebben az idõszakban maradjon BENN a cica, ha nem akarjátok, hogy lebabázzon.
off: de jó, hogy a macskáknak csak 6-9 nap! bárcsak az én kutyám 6-9 napig tüzelne, sokkal könnyebb lenne a tüzelõ idõszak

Nem dolgozó Anyukák, hogy csináljátok, hogy kész legyen minden nap a főzés, takarítás, rend legyen, gyerekekkel több óra a szabadban, és még magatokra is legyen kis idő?

Legjobb válasz: Ha fõzök, akkor vagy kétfélét fõzök. Takarítani nem kell minden nap, nem vagyok egy rendmániás (nyilván nem élünk retekben), de gyerek van a házban. Ha délelõtt nincs kész, amit elterveztem, akkor csúszik, mert délután nem vagyok hajlandó a gyereken kívül mással foglalkozni. Déli alvás, ebéd, és megyünk ki. Aztán délutáni alvás, uzsi, és jön apa. Még vele is, ha jó idõ van kimegyünk. Én meg....este fürdök, és annyi! Ja, néha ideülök a gép elé.

Ha fõzök, akkor vagy kétfélét fõzök. Takarítani nem kell minden nap, nem vagyok egy rendmániás (nyilván nem élünk retekben), de gyerek van a házban. Ha délelõtt nincs kész, amit elterveztem, akkor csúszik, mert délután nem vagyok hajlandó a gyereken kívül mással foglalkozni. Déli alvás, ebéd, és megyünk ki. Aztán délutáni alvás, uzsi, és jön apa. Még vele is, ha jó idõ van kimegyünk. Én meg....este fürdök, és annyi! Ja, néha ideülök a gép elé.
3mas vagyok. Mi rosszat írtam, hogy így le lettem pontozva?
Aha, akkor az a baj, hogy te másokból indulsz ki. Ugyan már! A szomszéd kertje mindig zöldebb, pedig tudjuk, hogy ott sem minden arany, ami fénylik. :D Magadra figyelj, ne másra!
Õszintén? Ha lazán veszem, minden sikerül és mindenre van idõm. Ha meg tökéletes akarok lenni, akkor nagyjából semmi sem sikerül! Tehát hagytam, ami elúszhat, és nem bántam, ha egyik nap nem voltunk kint órákat, mert nem volt otthon egy kis kaja sem, és fõznöm kellett, de azt sem bántam, ha nem fõztem, mert kint olyan jó idõ volt, hogy nem akartunk bejönni! Az meg hogy jól nézzek ki más kérdés...valamit mindig kentem a fejemre, próbáltam értelmesen kinézni, de otthon nem sminkeltem szét a fejem. :) Amióta meg dolgozom, még kevesebb az idõm. De nem baj, most legalább látom az igazán fontos dolgokat: a gyerekekkel töltött idõ a fontos. A ház, a fõzés másodlagos. De legalább melóhelyen adok magamra, itt mégiscsak muszáj. :)
Nem fõzök minden nap, ilyenkor hétfõn pl. a vasárnapi ebédbõl ami maradt, azt esszük, amúgy 2 naponta fõzök általában. Takarítani se mindennap, gyors seprés, gyerekek után összedobni a játékokat, felmosni heti kétszer. Pl. ma nem fõzök, a gép kimos helyettem, csak ki kell teregetni, ebéd után megyünk tanácsadásra majd utána boltba, megint esznek a gyerkõcök, majd játszótér. Holnap fogok fõzni, takarítani, akkor csak délután megyünk ki. Magamra nem sok idõ van, ha kimegyünk egy gyors smink, akkor pihenek, ha alszanak, bár ez már egyre ritkább, mert a fiam 3 éves a lányom 22 hónapos, nem nagyon akarnak már aludni, fõleg, ha csak 8 körül kelnek.
8-12-ig bölcsiben van a fiam, ezalatt elmegyek futni, utána takarítok, ha kell, akkor postára megyek, ügyeket intézek.Csak hétvégén fõzök, hétköznap egy étterembõl rendeljük az ebédet. Nagyjából ennyi, délben hazajövünk, alvás, utána pedig mienk a délután:-)
Reggel söprés, felmosás minden nap. Ez max 10 perc, addig a lányom reggelizik. Utánna mosogatás, ha maradt estérõl és kezdõdhet a fõzés. 2 napra fõzök mindig. Aztán kicsit játszunk közösen (ha igényel), majd elpakoljuk a játékokat és lehet ebédelni. Aztán alvás. Én közben takarítok. Max 3/4 óra naponta, aztán magamra is jut idõ. A délután szabad, ilyenkor ki lehet menni estig. Szerintem nem nagy ördöngõsség mindenre idõt szakítani, szervezés és napirend kérdése.
A kérdező hozzászólása: csak én mindig azt látom másnál, a szomszédaimnál, hogy minden le van törölgetve, meg van fõzve, a padló tiszta, és mégis egész nap kint játszik a gyerekkel... és mindig van valami, ami közbe jön, vagy valami plusz munka.
A kérdező hozzászólása: tényleg jól le lettél pontozva. Cserébe felpontoztalak. :)
Neha magam sem tudom, hogy de sikerul. Naponta porszivozok, heti 2szer felmosok. 2, 5eves es 8honapos totyogom van, igy muszaj. Valaki irta elottem a mosas nem nagy dolog berakom , bekapcsolom, ha kesz teregetek. Szerencsemre a mosogatas ugyanez. Furdo/wc heti 1szer. Konyhat mindennap rendbe rakom. Korulbelul 2naponta fozok, van hogy elmegy akkor masnap megint. Hetvegen 1napot dolgozok, az az en "szabadnapom". Ezenfelul a kertet 2hetente-hetente renbe rakom. Eleg nagy van sajat csuzdank, hintank igy csak kimegyunk. Vasarolni, csavarogni viszem oket magammal. Valaki irta elottem hogy lazara kell venni, igaza van , ne akard gorcsosen es sikerul, foleg ne masehoz hasonlitsd. Egyebkent is gyerek melett Meddig tart az epp rendbe rakott lakas??10percig kb:)
A kérdező hozzászólása: igen, az a baj, hogy másokhoz is hasonlítom a háztartásunkat, és amúgy én is szeretném, ha mindig minden rendben lenne (ami persze gyerek nélkül is kizárt). Idõnként tudom lazán venni a dolgokat, de akkor tuti, hogy kapok valami beszólást, nem vészeset, csak azért olyat, ami rosszul esik. Ti nem szoktatok megjegyzést kapni, pl kedves anyóstól, vagy anyukátoktól, aki tökéletes háziasszony, vagy egy fáradt férjtõl? :)
Nem lehet, hogy akiknél ilyen tökéletes a ház, van segítségük vagy jár takarítónõ? (nem mintha e nélkül nem lehetne vagy ez rossz dolog lenne!)
A kérdező hozzászólása: utolsónak: én múltkor vettem egy 400 ft-os mikroszálas portörlõt, olyat, ami hosszú nyélen van. Pillanatok alatt végigszaladok vele azon, amit le kell törölni, nem tökéletes annyira, mint az ha ronggyal lassan törölgetsz, de mégsem porosak a látható részek. Így még élvezhetõ is, hogy gyorsan végzek vele, tényleg tök jó. :) és mivel olcsó, szerintem egy próbát megér, hátha neked is megtetszik. :)

Ti 1 éves babátokat még mindig a kötelező napi rend szerint etetitek az az 7x?

Lányom 14 hónapos, de akkor eszik mikor éhes... Megkínálom én persze reggel a tápszer után reggelivel de mutatja hogy nem és megy játszani. Van hogy tízóraizik van hogy nem. Ebéd az mindig fix és fix id?pontban mivel utána van egy alvás (hosszÚ) Mikor felébred megeszik egy joghurtot de van hogy nem kéri este mostmár nem Tápszerezik vagy kakózik így fürcsi el?tt eszik egy adag tejpépet és fürdés után csucsukál. Mondjuk vannak napok amikor farkas étvágya van és akkor óránként letud ülni enni. Most ez a hullám van már el?re félek a minden kanál felmutatását követ? NYEM-t?l :/ Szóval azt akarom én kérdezni hogy ti is kötelez?en leültetitek etetni etetni etetni? Párom uncsija lecseszett hogy mi az hogy nem adok 7x enni a gyereknek? Én meg kezd? anyukaként pislogok... hogy ez tényleg keeell? Hát akkor mikor játszunk, mesézünk, mondókázunk? Vagy ezeket is evés közben kell?

Legjobb válasz: nem tudom, enyém már 2,5 éves de én leültetem napi 5x és reggel-este kap egy egy pohár tejet. az oviban is le fogják ültetni, nem baj ha ezt veszi természetesnek és nem kell majd szenvedni, hogy maradjon az asztalnál míg a többiek megeszik. ennie nem kötelezõ amúgy, de mindig az adott idõben megkínálom

nem tudom, enyém már 2, 5 éves de én leültetem napi 5x és reggel-este kap egy egy pohár tejet. az oviban is le fogják ültetni, nem baj ha ezt veszi természetesnek és nem kell majd szenvedni, hogy maradjon az asztalnál míg a többiek megeszik. ennie nem kötelezõ amúgy, de mindig az adott idõben megkínálom
A kérdező hozzászólása: De akkor miért kell azt mondani elsõ hogy 7x eszik. A valódi étkezés a fõ étkezés az ezek szerint 3. A többi étkezések közötti valami..... Az meg nekünk is van csak épp mindig más és mindig máskor. Én nem számitok fel egy uborka egy barack egy ez egy az megevését FÕ evésnek.
egy ekkora gyereknek még véletlenül sem kell 7szer enni, max 5ször. A fiam az ebédet és a vacsit a tetõszékben kapja a reggelit azt nem az uzsi változó.
elsõ vagyok. szóval reggel ébredéskor kap tejet, 1. majd kimegyünk reggelizni, 2. séta közben délelõtt kap gyümölcsöt vagy a kisboltban veszünk kiflit, pksütit, 3. délben itthon ebéd, 4. ébredés után kint a kertben valami csipegetni való uzsira, gyümi, paradicsom, paprika, uborka ami épp terem, 5. este vacsora, 6. fürdés majd lefekvés után cumisüvegbõl kap tejet, ez a 7. étkezés. nem áll egész napunk evésbõl, igazából csak 3 van ahol valóban le is ülünk, a fõ étkezéseknél. félre ne érts, nem gyõzködni akarlak, hogy így a jó vagy valami, csak annyira ki vagy akadva, kicsit meg is lep, nálunk ez a természetes. én cukros vagyok, leszámítva a tejet, én is ennyiszer eszem, tehát ez biztos hogy ideális :)
7x etetni, szerintem is sok. Lehet, hogy az õ gyereke farkasétvágyú, de próbálná ezt eljátszani az én lányommal.. Hamar megunná. Ezt egyébként hogy kell érteni? Reggeli tápszer, utána reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsora, este megint tápszer?
Legnagyobb gyerekem 3hós kora óta eszik 5x, akkor még 5x tápot evett, majd fokozatosan a reggel-este tápi után napközbeni három étkezést kiváltottuk. Középsõ gyerekem 6hetes korától ugyanígy. A legkisebbik pedig 6hetes korától csak 4x evett, õt fél évesen szoktattam vissza, hogy 5x egyen. Most 7hónapos.
Az én kislányom is 14 hós, õ sem eszik ilyen sokszor. Reggel ébredés után tejcsi, ezután már reggelizni nem tud, hisz tele van a pocakja, tízórai nem nagyon van, esetleg egy kis gyümölcs vagy egy kifli, déli alvás elõtt még mindig tejcsit iszik majd mikor felébred, akkor ebédel. Általában másfél-2 órát alszik, ébredés után még nem éhes, késõbb van ebéd. Aztán 5-6 óra fele még eszik uzsonnát, fürdés után pedig szintén tejcsi. Én sem szoktam kötelezõen leültetni, ha nem éhes minek? Tudom a napirendjét, ha egy órával késõbb kel, akkor úgyis csúszik minden. Ha éhes akkor viszont megy a székbe. Az én babám szerintem talán újszülött korában ha evett 7-szer. A védõnõmmel beszéltük a múltkor, õ is azt mondta hogy jó lenne 5x, de ha 4 alkalom elég neki, akkor úgysem lehet erõltetni. Ráadásul ebben a nagy melegben vagy ha jön a foga úgyis borul minden...
Az én kicsim talán sose evett 7x egy nap :D És már majdnem 2 éves...
Az én lányom 4hónapos korában átállt a napi 4x-i étkezésre, ehhez most 1 évesen is tartja magát. 8óra:reggeli 12óra:ebéd 16óra:uzsi 20óra:vacsora. Annyit eszik amennyit szeretne, mármint abból a mennyiségbõl amit elé teszek. Nálunk most úgy zajlik az evés, hogy közben odarakom az etetõszék tálcájára a gyümölcsös tálat és abból pakolgatja ki-be az almákat, banánt, vagy van, hogy neki is kell kanál a kezébe.
Az én lányom 11 hónapos, így eszik: reggel tápszer 10 felé joghurt túróval vagy gyümölccsel 13 ebéd 16 gyümölcs, ha keveset evett aznap akkor tejpép 20 tápszer Ez napi 5, emellett néha eszik a babakocsiban kiflit, de ez nem jelentõs mennyiség. A gyerekorvos ezt "jóváhagyta", a lányom szépen hízik és nem éhes, átalussza az éjszakát. Emellett elképzelhetõnek tartom, hogy van olyan gyerek akinek több étkezésre van szüksége. Szerintem a rendszer a lényeg, hogy nagyjából ugyanabban az idõben legyenek az étkezések (persze azért kell rugalmasság is, ha délben úgy látom hogy éhes nem várok 1ig).
Az én fiam 2, 5 éves elmúlt, de ha így vesszük még Õ is 7-szer eszik:) ) Jó, persze ebbõl reggel-este 1-1 pohár tej még/már az ágyban, mesélés vagy mesenézés közben. Reggelizik 9 körül, ehhez leültetem, meg az ebédhez is. Tízóraira gyümölcsöt kiteszem neki, ezt megeheti játék közben is, uzsira van hogy 1 túrórudi csúszik csak le, vacsihoz pedig szintén leülünk együtt. Bölcsibe jár, ott viszont tízóraihoz és uzsihoz is úgy ül az asztalnál mint a kisangyal:)
na hát akkor itt a "gond" :) mondjuk én is csak 5nek veszem, mert a 2 deci tej naponta 2x már nem igazán étkezés, de ha úgy vesszük, lehet 3 is :) csak a kérdésre válaszoltam, hogy hogy jön ki a 7, de látod akkor nálatok is kb. annyi. az meg, hogy mit nevezünk étkezésnek... :D
A kérdező hozzászólása: Na akkor pontosítok. :) Leülünk mi enni és tudja is hogy ha beültetem az etetõszékbe kaja idõ van..... de könyörgöm 7x?????? Az 5 étkezés nálunk is meg van (jobb esetben) de azt hogy abból álljon a napunk hogy eszünk eszünk eszünk nem bírná õ se és én se.....
namost az én kicsim 2 hét múlva lesz egy éves és tiszta dili van az evés körül. Reggelire tápszer nem kell neki hetek óta, ezért össze vissza kínlódok, hogy mit adjak neki, Ha együtt eszünk az egész család az istennek nem hajlandó azt enni, amit neki csinálok, kunyerál mindenkitõl és hisztizik hogy nem azt kap. Tegnap pl negyedórát vagdalta magát a földön mert nem kapott a bátyja túró rudijából. Nagy nehezen a reggelire belediktálok valamit. Tízóraira csak menet közben tudok beletömni pl egy joghurtot vagy kis gyümit, mert a nagytesó már nem eszik tízórait 8õ is fényevõ típus) így hát a kicsi sem akar etetõszékbe ülni. Ebéd..(?) nos mivel aludni már 2 hónapja csak egyszer alszik dél körül kb 2 órát, ezért elõtte kap tápszert mert anélkül nem alszik el. felkelés után még kell neki egy óra mire éhes lesz, úgyhogy ebéd olyan 3 körül van neki. úgy ahogy eszik. uzsonna szokott lenni a legnyugisabb kaja, mert az már apuval van ami a többieknek már inkább vacsi. a törpe még ezután elalvás elõtt eszik tápszert én ezt hívom vacsinak, és éjjel általában még kér egy adagot. így összesen 6x eszik egy nap.
6 hónapos kora óta naponta 5-ször eszik.
Éppenséggel leültetem, napi4x, (plusz reggel-este tápszer), de teljesen feleslegesen mert a 4alkaéomból jó esetben 3szor eszik értékelhetõ mennyiséget.. Igazi fényevõ. De azért a lehetõséget mindig felkínálom neki, hátha. És az is igaz, hogy jobb, ha megszokja, hogy alkalmazkodni kell másokhoz (család, ovis társak stb.), és le kell ülni az asztalhoz, még ha nem is éhes. Maximum ha már nagyon unja, akkor hamarabb kiveszem a székébõl. 15hónapos egyébként a kislányom.
Nekem másfél éves a lányom! Nálunk reggelre kakaót iszik, majd eltelik egy kis idõ, amire hajlandó reggelizni! Akkor eszik rendes reggelit! Délelõtt kekszet, ropi, túró rudit, vagy valami hasonló! De én ezt nasinak számítom, nem kajának! Mivel a reggelivel is megcsúszunk, így az ebéd is kitolódik olyan 2 óra körülre, egyszerûen a déli alvása elõtt nem hajlandó enni! 2 körül megebédel, uzsira szintén csak nasi! Gyümölcs, vagy joghurt, stb! Fürdés elõtt rendesen vacsi, majd fürdés után elalváshoz kéri a kis tápszerét! Én úgy gondolom, hogy persze, kell szoktatni az ovi miatt a rendszerességre, meg hogy üljön le, stb., de szerintem ha a gyerek azt látja, hogy a többi gyerek leül, és eszik, akkor õ is "velük fog tartani"! Nekem legalábbis a keresztlányom tavaly lett ovis, és az anyja kínba volt, hogy mi lesz, mert nem sokszor úgy viszi a kaját a gyerek után, stb...! Az oviban meg a többi gyerekkel olyan szépen leül és eszik!

Lányok! Ti aggódtok/aggódtatok a terhesség 5-6. hetében, hogy minden rendben van-e. (vagy minden nap teszteltetek? ) 7. hét után mennék dokihoz.

Tegnapra nem vártam, reggeli 2 pisiből halvány pozitívat teszteltem. (Ma kicsit erősödött) hányinger, gyengeség megvan + nyilallgat a méhem, petefészkem.

Legjobb válasz: Ajaj, s nem is csak akkor aggódtunk, aggódunk :) Az elején ugye mivel nincs kézzelfogható jele a babának, azon aggódsz, hogy végre láthasd. Aztán látod, megnyugszol, azt hiszed. Már az UH estéjén ha nyillalgatsz az a baj, ha nem, akkor az. Ha hányingered van, az, ha nincs akkor az. Aztán amire ebbe beleszoksz kezdõdik a magzatmozgás. Na akkor van para :) ha egy mozgékonyabb napja után lustibb, azon agyalsz, hogy most miért nem mozog? Ha egy este másfél órán keresztül nem érzel semmit, akkor azon. Most 27. hétben vagyok, nem tudom mi jön ezután, de a tendencia szerint egyre több az aggodalom (amit persze agyilag tudod, hogy hiábavaló, de nem tudod magad leállítani, hülye hormonok) Szóval ez a 9 hónap errõl szól :) és az elkövetkezõ éveid is, úgyghogy szokjad!

Ajaj, s nem is csak akkor aggódtunk, aggódunk :) Az elején ugye mivel nincs kézzelfogható jele a babának, azon aggódsz, hogy végre láthasd. Aztán látod, megnyugszol, azt hiszed. Már az UH estéjén ha nyillalgatsz az a baj, ha nem, akkor az. Ha hányingered van, az, ha nincs akkor az. Aztán amire ebbe beleszoksz kezdõdik a magzatmozgás. Na akkor van para :) ha egy mozgékonyabb napja után lustibb, azon agyalsz, hogy most miért nem mozog? Ha egy este másfél órán keresztül nem érzel semmit, akkor azon. Most 27. hétben vagyok, nem tudom mi jön ezután, de a tendencia szerint egyre több az aggodalom (amit persze agyilag tudod, hogy hiábavaló, de nem tudod magad leállítani, hülye hormonok) Szóval ez a 9 hónap errõl szól :) és az elkövetkezõ éveid is, úgyghogy szokjad!
Abból, hogy a teszt pozitív, nem tudsz meg semmit, mert ha gond lenne, sem ürül ki a szervezetbõl azonnal a HCG. Szóval minden nap tesztelni kb. tök felesleges. Ha biztos pozitív teszted van és igazi eredményt szeretnél látni, menj orvoshoz. Szerintem ne aggódj, pihenj, beszélj hozzá, hidd el, hogy minden rendben van! Miért is ne lenne? :) ) Sok boldogságot!
Eszembe se jutott naponta új tesztet csinálni! Fõleg, ha bármi történik is, azt a teszt rögtön nem fogja kimutatni, idõ kell míg a terhességi hormon kiürül egy spontán vetélés után.. Aggódni se aggódtam, tudam, minden rendben lesz, de ha mégsem, az, hogy megesz a frász, nem segít.. 9 hetesen mentem csak orvoshoz, mert különben se volt semmi tünetem/Egyáltalán semmi!!!/ és panaszom se..
Normális, hogy ilyenkor aggódik a kismama. De nem csak a terhesség 5-6.hetében, hanem végig. Azután meg a babáért fogsz aggódni. Elsõnél elfutottam az 5.héten dokihoz, de hogy minek, azt nem tudom, mert másra nem volt jó, csak arra, hogy aggódjak utána, mivel még nem volt szívhang, csak petezsák. Visszamentem a 8.héten, minden oké volt. Másodiknál rutinrókaként a 8.héten mentem elõször. Ez így volt jó, bár tényleg tök ideg az ember, úgyhogy nagyon megértelek. Drukk és grat!
Második válaszoló tökéletesen megfogalmazta. Ugyanígy vagyok én is. Most például azon aggódom, hogy lejebb ment a pocakom. 32 hetes kismami.
Teljesen felesleges aggódni meg mindennap tesztelgetni.Nekem mikor nem jött meg 3nap késés után csináltam tesztet, szinte egyszerre jött ki mind a két csík.Tudtam hogy terhes vagyok, megnyugodtam.Mivel sztk-ba mentem dokihoz nem kaptam 1-2héten belül idõpontot, már 9+5 voltam mikor dokinál voltam.Persze vártam hogy már dokihoz menjek de nem aggódtam agyon magam.Gondolj arra van pozitív teszted, terhes vagy.Ennyi, az se jó ha állandóan aggódsz.
Igen, aggódtam, de én teszt után mentem is orvoshoz! :) Engem megnyugtatott, hogy látta a felritkulást! :) ) Tök normális dolog, nem is mondom, hogy ne aggódj, mert úgyis fogsz, de tényleg nem érdemes! :) 24 hetes kismama :)

26 hetes terhes vagyok, és a cukorterheléses vizsgálatom eredménye során a cukrom 8, 7 lett. Mennyire legyek megijedve? Két nap múlva kell diétás nővérhez mennem. Eddig minden eredményem rendben volt.

Legjobb válasz: szia, diétázni kell, de ha betartod mindketten rendben lesztek, ne aggódj, fogják figyelni, az elsõnél én is cukros voltam, mindketten jól vagyunk

szia, diétázni kell, de ha betartod mindketten rendben lesztek, ne aggódj, fogják figyelni, az elsõnél én is cukros voltam, mindketten jól vagyunk
A terhességi dibétest kordában lehet tartani.A babucid kicsivel nagyobb lesz a vártnál megszületéskor. Ez jellemzõ a diabeteses anyukák babáira.Szülés után rendezõdik nálad ez a probléma.A picit fobják ellenõrizni.Van egy diabetese séma amit követni kell a babánál .Vérvételt jelent Kálcium és vércukor ellenõrzést.A babucid nem lesz cukros.Legalább is még nem hallottam rola.Az elsõ 72 órában szokták nézni a baba cukrát.Eleinte sûrûbben és ahogy telik az idõ egyre ritkábban.A terhességed folyamán többször ellenõrzikmajd a cukrodat.Neidegeskedj a diéta segíteni fog.Boldog babavárást és jó egészséget mindkettõtöknek.
elsõ vagyok, másodiknak is és a kérdezõnek is nekem 39 hétre 3520 grammal és 50cm rel született a kisfiam, nem lett nagyobb baba mint a nem cukros kismamáké, csak én nem híztam a terhesség alatt, hanem a diéta miatt még fogytam is a végére 3-t
Szia! Nekem is nemrég derült ki sajnos a terhességi cukor!Már diétázom! És hetente meg kell jelenni vérvételen meg a cukor gondozóban! 2 hét alatt lejjebb ment a cukrom:) ! Nehéz de be kell tartani a baba miatt!!!
A diétázás nem egy leányálom, de kitartás! Én még inzulint is kaptam az utolsó hetekben a diéta mellett, és így is 4270 grammos babám született. Többnyire nagyobbak lesznek a babák, de azért vannak bõven kivételek is. Te viszont garantáltan csinos kismami maradsz a diéta mellett.

Az baj ha minden nap 2-szer masztizok? Van feleségem minden rendbe, de tök jó nézni az idegen puncikat a pornófilmekben.29/f

Legjobb válasz: Én ezért csaltam meg a párom, mert maganak csinalta mindig és idegen puncikat nézett velem meg mintha nem is lett volna jó, nem tudtam azt a latvanyt nyujtani és akarhogy igyekeztem és a kedvebe akartam jarni kritizalt, nagyon jól esett

Én ezért csaltam meg a párom, mert maganak csinalta mindig és idegen puncikat nézett velem meg mintha nem is lett volna jó, nem tudtam azt a latvanyt nyujtani és akarhogy igyekeztem és a kedvebe akartam jarni kritizalt, nagyon jól esett
ez a pornó dolog tényleg megöli a kapcsolatokat, nekem 2 pár ismerõsöm ment szét ilyesmi dologból kifolyólag! ha szereted és jól mûködik a kapcsolatotok, inkább vele csináld, mint magaddal miközben a képernyõt nézed...vagy együtt
Elsõ vagyok, igen pontosan igy van bár m nem mentunk szet, de az bosszantott h m ndenre hajlando lettem volna de õt nem erdekelte, megse akarta oldani és bar nagyon banom amit tettem tudom mindketten hibasak vagyunk.Engem amugy nem zavar ha nezi csak legyen velem is odaado
Elsõ vagyok, igen pontosan igy van bár m nem mentunk szet, de az bosszantott h m ndenre hajlando lettem volna de õt nem erdekelte, megse akarta oldani és bar nagyon banom amit tettem tudom mindketten hibasak vagyunk.Engem amugy nem zavar ha nezi csak legyen velem is odaado és ereztesse h jo csaj vagyok
Elsõ: nem védem a pasidat, mert tényleg egy vérbeli paraszt lehet, márha ezt neked is megmondta, hogy veled nem jó, és nem próbált segíteni a helyzeten. Viszont Te valami gusztustalan módon patkány ringyó lehetsz. A megcsalásra semmi nem ad okot. Ha szar a kapcsolat, szakíts, ne megcsalással oldd meg. Kérdezõ: ha a feleségedet nem zavarja, akkor nem baj, de mindenképpen meg kellene valahogy beszélned a feleségeddel, hogy hogyan lehetne vele is legalább olyan jó, mint az idegen puncikkal a monitoron.
ma 13:11 Szerinted a megcsalás mi, ha nem patkány dolog? Ha nincs rendben a kapcsolat, meg kell javítani, ha nem megy, szakítani kell, nem megcsalósdit játszani. Az egy dolog hogy csak 3 sort írtál, de nem is állítom, hogy ismerlek. Annyit tudok rólad hogy szánt szándékkal megcsaltad a párod, amire semmi nem indok. Tapasztalatból beszélek, voltam már a párod helyében, azzal a különbséggel hogy én nem tettem semmi rosszat a páromnak, és a kapcsolatnak. Szimplán félreismertem egy ribancot, akirõl azt hittem, szeret.
A kérdező hozzászólása: jó hogy veszekedtek a kérdésem alatt :D
ma 10:04: Hatalmas élettapasztalat lehet mögötted az biztos, ha ilyen magabiztosan tudsz ítéletet mondani valaki fölött aki három sorban megosztott az életébõl egy villanást.... Gratulálok, s csak azt tudom írni rólad, amit te: "Te valami gusztustalan módon patkány lehetsz".
Sok minden vezetett idaig és nem vagyok se patkany se ringyo és te se beszelhetsz és itelhetsz el ugy, hogy nem tudod mi hogyan történt, meg akartam oldani de ha nem volt segitsegemre megesett a dolog és kész. Nem itelkezhetunk senki felett, megbantam én elegszer. Ne legyél alpari, foleg bele se latsz mi mindent tettem, hogy ujra jo legyek szamara
elõzõ vagyok: utólag észrevettem hogy nem te írtad az elsõ választ, értse mindenki úgy hogy az elsõnek írtam.

Tegnap töltöttem be a 7. hetet. Két hétig rosszul voltam, szinte minden nap hánytam. Tegnap jól voltam, és úgy néz ki ma is jól ébredtem, nem émelygek annyira, mint eddig. A hasam nem fáj, csak néhe húzódik. Minden rendben velem és a babával?

Legjobb válasz: Szia! Bár én még nem vagyok kismama, de szerintem ha baj lenne, akkor annak komolyabb következményei lennének. Nyugodj meg, és örülj, hogy elmúltak a rosszulléteid. De lehet, hogy holnap kezdõdik elõlröl. Gratulálok, és problémamentes babavárást kívánok:)

Szia! Bár én még nem vagyok kismama, de szerintem ha baj lenne, akkor annak komolyabb következményei lennének. Nyugodj meg, és örülj, hogy elmúltak a rosszulléteid. De lehet, hogy holnap kezdõdik elõlröl. Gratulálok, és problémamentes babavárást kívánok:)
Az elõttem szólónak is írnám, hogy sajnos az elején még legtöbbször semmilyen következménye sincs annak, ha baj van. Nekem a 8-ik héten elmúlt minden rosszullétem és éreztem, hogy ez nem normális. Elmentem az orvosomhoz és mondta, hogy sajnos nincs szívhang és ez mostanában eléggé gyakori. A következõ terhességemnél, a 12-ik hétig tartottak a rosszullétek és most vagyok a 21-ik hétben. Persze nem rémiszteni akarlak, csak sajnos ez is benne van. Az is lehet, hogy nálatok minden rendben, hiszen minden szervezet más és más. Én drukkolok!!!
Igazat adok az elõttem szólónak. Sajnos ez a 8.-9. hét elég veszélyes idõszak. Sajnos sok baba elhal mostanában, s a legrosszabb, hogy semmi tünete nincs, csak az ultrahangon derül ki.. DE vigaszként mondom, hogy nálam is ez volt, elmúltak a tüneteim, és mégis minden rendben volt. Menj el minél hamarabb orvoshoz, hogy megnyugodj! Sok sikert!
Nekem is úgy voolt a vetélés, hogy nem volt tünet, csak két hét múlva.. no de persze a mkostani terhességemmel is volt olyan hogy nem annyira volt hányingerem egyik vagy másik nap. Nem feltétlen baj a jele, de lehet az is. ez 50-50%. Lehet holnap újra rosszul leszel! :) Hátha..ez esetben a jónak lenne a jele, de ha elmúlik az sem feltétlen baj. Legyél óvatos, és ne aggódj! Ne képzeld be hogy baj lesz... minden a fejben dõl el!!!
Szia!Szerintem ne izgulj!Nekem is néha elmúlott pár napra a tünetem, sõt, volt amikor egy hétig tünetmentes voltam!Ez teljesen normális!Persze baj az bármikor lehet, de ne erre gondolj!Élvezd a tünetmentes idõket!:) Fogsz még eleget szenvedni!Nekem egy hét után úgy tért vissza, hogy már nem émelyegtem szinte egész nap, csak hirtelen hánytam, majd jó lett!Nem kell mindig rosszúl lenni!:)
Feküdj hanyatt, egyél csokit, igyál kávét 1-2 kortyot vagy kólát energiaitalt.
csak lustizik, én ugyanennyi idõs vagyok és én is kb. 1-2 hete érzem, de vannak napok amikor semmit sem érzek meg vannak napok amikor intenzív a mozgása. a kakaó, csoki jó ötlet, a kólát és energia italt én nem ajánlom, nagyon egészségtelen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Kicsit meg is nyugodtam! Colat néha iszok mert kicsit fölviszi a 80/60-as vérnyomásomat.
ha alacsony a vérnyomásod, az más. akkor muszáj vagy 1 kávé, vagy egy kis kóla naponta.
Egyáltalán nem érzed 2 napja? Semmi apró mozgást? Hát nálam a 17.hét után nem volt olyan nap hogy ne érezzem, és megmondom õszinzén hogy nem is lettem volna nyugodt...igyál kólát, egyél valami édeset, mozogj egy kicsit és ha utána sem érzel semmit, szerintem a biztonság kedvéért menj be az illetékes kórházba egy ellenõrzésre.Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Ettem csokit és a hátamra feküdtem így érzek valami apró mozgást de sokkal kisebbek mint amilyenek voltak.
Szia! Én a 3. gyermekemnél éreztem hasonlót. Be is mentem a helyi kh-ba. Uh-t csináltak, egy kicsit hülyének néztek, de megérte, mert nyugodtan mentem haza. :) Minden rendben volt, csak lustizott a Drága! :) További szép babavárást, könnyû szülést!
Persze! Egészségesek vagytok, és ez nagyon jó!
A kérdező hozzászólása: még picik 2 hónaposak
Persze, csak ez maradjon is így a tanévben is.
A kérdező hozzászólása: köszi
A kérdező hozzászólása: hát akkor nehezebb lesz mert 8adikba megyek de azért megteszem ami tõlem telik zöldkéz nektek
majd ha te is egyetemre jársz akkor lesz nehéz :DD addig amennyi idõt csak tudsz fordíts rájuk.
mennyi idõsek?
Nálad mit jelent az, hogy kiskutya, és mit jelent az, hogy futsz?
Ez így rendben van, de egy-két dolog még kéne hozzá. Találkozzanak más kutyákkal is, ehhez gondolom el kell menned ottonról így megvan a séta is hozzá.+ a játékon kivül legyen azért fegyelem is meg szabályok amit be kell tartaniuk majd. /nem tudom mennyi idõsek, de ezekre is figyelj oda a késõbbiekben /

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!