Találatok a következő kifejezésre: Minden nap is (1678 db)

Vádlira edzeni lehet akár minden nap is, vagy kell neki pihenő idő?

Ha minden nap edzek rá, akkor jobban fog növekedni?

Legjobb válasz: Minden nap lehet(ne). Gyorsan regenerálódik, mint a has. De azért ne zúzd le a héten 7szer :)

Minden nap lehet(ne). Gyorsan regenerálódik, mint a has. De azért ne zúzd le a héten 7szer :)
heti 2szer (max 3) bõven elég a legmakacsabb vádlinak is, hasazni se kell többször...
humnbuk: a has is izom, nem regenerálódik gyorsabban súlyos edzéstõl, csak nem is csoda, ha az egyszeri gyúrós nem érzi meg másnap már egy idõ után az 50 felüléseit...

Az Espumisan gyöngyöt lehet minden nap is szedni?

Ha igen,minden napos használat alatt is 3-4 szemet kell bevenni?

Legjobb válasz: Próbáld meg 1 szemmel indítani, aztán majd látod a hatást.

Próbáld meg 1 szemmel indítani, aztán majd látod a hatást.

2. baba vállalásakor ha az irányadó időszakban van több mint 180 nap méltányolható nap (tgyás, táppénz, gyed) és emellett van több mint 180 nap NEM méltányolható nap IS (GYES) akkor melyiket veszik figyelembe?

Tehát a szerződés szerinti bér lesz az új GYED alapja vagy pedig csak a minimálbér? Második gyermeket szeretnénk, hamarosan lejár az első babával a Gyed-em (ápr). Sok helyen utánanéztem, de ellentmondásos információkat találtam. Valószínűleg nekünk a baba a Gyes után pár hónappal születik meg és nem mennék vissza arra a rövid időre a munkahelyemre. A törvény alapján így magyarázták egy szakértői oldalon, de az előző kérdésemre ez sem ad választ: Ha a szülőnek azért nem volt az a gyermekgondozási díj igénylésének napjától az azt megelőző év január 1-ig terjedő időtartam alatt (irányadó időszak) figyelembe vehető jövedelme, mert táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban részesült, a GYED naptári napi összegét a korábban folyósított ellátás alapját képező összeg figyelembevételével állapítják meg, ha az a minimálbérnél, vagy a tényleges, illetőleg szerződés szerinti keresetnél kedvezőbb Ha azonban a szülőnek azért nem volt az a gyermekgondozási díj igénylésének napjától az azt megelőző év január 1-ig terjedő időtartam alatt (irányadó időszak) figyelembe vehető jövedelme, mert pl. gyermekgondozási segélyben (GYES) részesült, a GYED alapját a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér alapulvételével állapítják meg, kivéve, ha a szerződés szerinti vagy a tényleges jövedelme a minimálbért nem éri el. Ha van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata vagy OEP állásfoglalása?

Legjobb válasz: Ha több mint 180 napot leszel gyesen, vagyis több mint fél évet, akkor a minimálbér lesz a gyeded alapja. Én inkább azt tanácsolom neked, miután lejárt a gyeded, hogy vedd ki a felhalmozott szabikat, majd menj táppénzre a szülésig, vagy a tgyás kezdetéig. Így a szerzõdés szerinti béred lesz a tgyás alapja, a gyed alapja pedig ugyanaz lesz, mint a tgyás alapja (vagyis itt is a szerzõdé szerinti béred). Anyagilag is jobban jársz, hiszen, ha szabadságon leszel, illetve táppénzen, az több pénz, mint a gyes.

Ha több mint 180 napot leszel gyesen, vagyis több mint fél évet, akkor a minimálbér lesz a gyeded alapja. Én inkább azt tanácsolom neked, miután lejárt a gyeded, hogy vedd ki a felhalmozott szabikat, majd menj táppénzre a szülésig, vagy a tgyás kezdetéig. Így a szerzõdés szerinti béred lesz a tgyás alapja, a gyed alapja pedig ugyanaz lesz, mint a tgyás alapja (vagyis itt is a szerzõdé szerinti béred). Anyagilag is jobban jársz, hiszen, ha szabadságon leszel, illetve táppénzen, az több pénz, mint a gyes.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Még nincs úton sajnos a baba, úgyhogy mindenképp lesz több hónap GYes. Azt is tanácsolták, hogy a 2. baba Tgyás elõtt legyen legalább 12 nap táppénz vagy szabi és akkor a 168 nap tgyás+ 12 nap táppénz együtt megvan a 180 nap méltányolható nap és akkor a szerzõdés szerinti bér a gyed alapja. Nem tudom ez megoldás-e, mivel ettõl függetlenül elõtte sajnos ott lesz a több mint 180 nap Gyes nap. Sajnos a törvény nem elég részletes és mindenki másképp értelmezi.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint vagy 180 bérezett nap vagy a GYEd elõtt legyen 180 méltányolható nap tgyásból és táppénzbõl (vagy szabiból) és akkor nem számít hogy elõtte mennyi GYES volt! Nagyon szépen köszönöm :)


37. hétben vagyok. Nagyon sokat keményedek, meg görcsölget a hasam, a derekam is fáj minden nap. Tudom, hogy ezek jóslók, de már unom, hogy minden nap azt hiszem szülni fogok. Más is van így?

Tegnap este is úgy voltam vele, ha el tudok aludni, akkor nincs gond, ha nem, akkor meg irány! Potyára nem akarok bemenni a kórházba, mert itthon van a 4 éves kisfiam.

Legjobb válasz: Nekem az elsö lányomnál már 30-ik héttöl így volt. Aztán a 40-ik héten minden fájásom elmúlt és 42-iken szültem. Másodiknál lassabban jött minden, habár volt egy erös hasmenéses vírusom ami elindított 10 perces fájásokat a 35-ik héten, de aztán néhány óra után abba maradtak. Majd elfolyott a magzatvíz, rögtön jöttek a fájások is (pedig egész nap semmi jele nem volt) és pontban a kiírt napon megszültem.

Nekem az elsö lányomnál már 30-ik héttöl így volt. Aztán a 40-ik héten minden fájásom elmúlt és 42-iken szültem. Másodiknál lassabban jött minden, habár volt egy erös hasmenéses vírusom ami elindított 10 perces fájásokat a 35-ik héten, de aztán néhány óra után abba maradtak. Majd elfolyott a magzatvíz, rögtön jöttek a fájások is (pedig egész nap semmi jele nem volt) és pontban a kiírt napon megszültem.

Szerintetek van olyan szerelem ami nem mulik el? Erdekel a tapasztalatotok, megha titkon is gondoltok arra az illetore es talan mar nem is vagytok egyutt vagy x eve, de gondoltok ra nap mint nap. Volt hasonlo erzes? Reszleteket varok miert?

Legjobb válasz: Sziasztok! Én 24 évesen ismertem meg életem nagy szerelmét, 7 évig voltunk együtt. De a 7 év alatt kicsináltuk egymást rendesen lelkileg. Konkrétan mindkettõnkbõl a legrosszabb oldalunkat hozta elõ ez a nagy szerelem, lassan már legszívesebben pórázt kötöttünk volna egymás nyakára, hogy ne is mozduljunk ki egymás nélkül. Nem éltünk együtt, hiába találkoztunk minden nap, amikor mindenki otthon ült, akkor telefonon-smsben-msn-en mentek az ellenõrizgetések, vallatások, hát szörnyû volt már a végére. Gyereket nem akart tõlem, igazából kezdtem belátni, hogy ennek így nem sok értelme van sajnos. Közben elkezdett udvarolni nekem a srác, aki mára a férjem és gyermekem Apja, elõször még nem vettem tudomást róla, de aztán szép lassan behálózott, és én kiadtam a Nagy szerelmem útját. Persze akkor rögtön jött, hogy mégis legyen gyerek és elvesz feleségül, amiben már nem nagyon hittem, de meg kell mondjam, majdnem visszatáncoltam Hozzá. De jól döntöttem.:) 3 éve felhõtlen boldogságban, bizalomban, szeretetben, szerelemben élünk, és van egy 1 éves kisfiunk:) Megérte várnom, és olyan férfit találnom, aki nem a játékszerének tekint, hanem igazi Anyának-feleségnek-nõnek!:) Amúgy a mai napig eszembe jut az Ex. Ha nem is minden nap. Mondjuk megpróbáltunk emberi módon elválni, és havi szinten azért néha megejtünk egy-egy telefont egymásnak, de ennyi.

Sziasztok! Én 24 évesen ismertem meg életem nagy szerelmét, 7 évig voltunk együtt. De a 7 év alatt kicsináltuk egymást rendesen lelkileg. Konkrétan mindkettõnkbõl a legrosszabb oldalunkat hozta elõ ez a nagy szerelem, lassan már legszívesebben pórázt kötöttünk volna egymás nyakára, hogy ne is mozduljunk ki egymás nélkül. Nem éltünk együtt, hiába találkoztunk minden nap, amikor mindenki otthon ült, akkor telefonon-smsben-msn-en mentek az ellenõrizgetések, vallatások, hát szörnyû volt már a végére. Gyereket nem akart tõlem, igazából kezdtem belátni, hogy ennek így nem sok értelme van sajnos. Közben elkezdett udvarolni nekem a srác, aki mára a férjem és gyermekem Apja, elõször még nem vettem tudomást róla, de aztán szép lassan behálózott, és én kiadtam a Nagy szerelmem útját. Persze akkor rögtön jött, hogy mégis legyen gyerek és elvesz feleségül, amiben már nem nagyon hittem, de meg kell mondjam, majdnem visszatáncoltam Hozzá. De jól döntöttem.:) 3 éve felhõtlen boldogságban, bizalomban, szeretetben, szerelemben élünk, és van egy 1 éves kisfiunk:) Megérte várnom, és olyan férfit találnom, aki nem a játékszerének tekint, hanem igazi Anyának-feleségnek-nõnek!:) Amúgy a mai napig eszembe jut az Ex. Ha nem is minden nap. Mondjuk megpróbáltunk emberi módon elválni, és havi szinten azért néha megejtünk egy-egy telefont egymásnak, de ennyi.
15 évig azt hittem, van szerelem, ami nem múlik. Ebbõl fél évet töltöttünk együtt, és 14, 5 évig halálosan odavoltam érte. Mostmár ott tartunk, hogy ha meglátom az utcán, biccentek felé egyet, és kész. Semmi nem mozdul meg bennem.
Tíz éve élek együtt a második férjemmel. Nem indult lángoló szerelemnek, de idõközben annyi jó tulajdonságát ismertem meg, és õ is viszont bennem, hogy beleszerettünk egymásba.És én ezt most is szrelemnek nevezném, mert azóta egy férfi sem dobogtatja meg a szívemet rajta kívül.
Felreertes ne essek, szerelmes vagyok a gyermekem apjaba, aki a jelenlegi parom, de ez mas szerelem, mint a kamaszkori elso nagy O iranti erzelmek. Ha nemis nap mint nap, de nagyon sokszor gondolok ra. 3 evig tartott, 20 voltam, amikor szetmentunk, mert megfaradt a kapcsolat. Azota sokszor szerettek es szerettem, de senki irant nem maradt ennyire mely erzelem bennem. Persze tisztaban vagyok vele, hogy nem mukodne ujra, mert egy idealizalt "szerelem" ez. A ferjem iranti szerelem volt az egyetlen, ami ezt ha nem is tulszarnyalja, de valahogy teljesen mas oldalrol mutatja meg a szerelmet.
A szerelem egy nem létezõ dolog. Van tudataletti testi vonzalom, amihez az agyunk kreál egy képet a másikról, aminek a legtöb esetben a fele sem igaz. Aztán valaki a társfüggõséget keveri a szerelemmel..Szerintem a romantikus írók a legnagyobb bûnösök ebben, azelõtt az emberek nem lettek öngyilkosok ha elhagyta õket a partnerük, de amikor egyes írók a csöpögõs mûveikben elkezdtek az örök szerelemrõl áradozni akkor megzavarták az embereket rendesen. Egyébként én is egyetértek azzal amit valai felettem írt, hogy a mai fiatalok már ezt a kérdést érettebben kezelik, mint az idõsebb korosztályok.
Biztos létezik, néha idõseknél olyan jó látni, hogy milyen szépen, szerelmesen néznek egymásra... Nálam eddig még mindig elmúlt. Azért ha meglátom a régi szerelmemet, megdobban a szívem, de nem vagyok már szerelmes belé. 31/n
Nincs. A szerelem varázslat, amit a te vágyaid, álmaid tartanak fenn. Ha te változol (márpedig ahogy körülöttünk minden, mi magunk is folyton változunk) a vágyaid, álmaid is változnak, úgy múlnak-cserélõdnek-élednek a szerelmek. Plátói szerelmem volt már több évig tartó is, de valódi szerelem néhány hónapnál tovább soha nem tartott nálam. Amikor már nem illett bele az álmaimba, akkor a szerelem érzése is elmúlt mindig. Sajnálom is, hogy fiatalon ennyire a szerelem rabja voltam. Túl nagy jelentõséget tulajdonítottam neki...és ezért hány, de hány normális férfit küldtem el magam mellõl... :( A mai fiatalok úgy látom reálisabban gondolkodnak és nem a nagy-nagy-nagy és örök Õ-re várnak, úgy mint mi évtizedekkel ezelõtt.
Igen nagyon is van olyan szerelem:) Még ha egyszer el is kell õt hagyd h majd késöbb folytassátok:)
A kérdező hozzászólása: koszonom az ediggi valaszokat es varom a tobbit:)
A kérdező hozzászólása: koszonom az eddigi valaszokat, a babas holgyikenek gratulalok a boldogsagahoz es varom a tobbi valaszokat
Remélem van, bár nem hiszek benne. A szerelem egy idõ után úgyis átalakul szeretetté, ami már nem ugyanaz, hanem egy kicsit a megszokás és a kötõdés is belejátszik. De ha valaki minden nap dolgozik egy kicsit a szerelemért, kis ajándékokkal , vagy egyszerû kedvességekkel, szavakkal, akkor biztos elég tartós tud lenni.
nekem volt és azóta rá gondolok nem tudom kiverni a fejembõl (de sikerült elbasznom vele a kapcsolatot)és részletek : a közelébe csak repült az idõ mindig tudtunk beszélgetni mindig jó volt megvigasztalni az az ember volt akiért meg is haltam volna vagy öltem volna

Ha előre főzök babámnak, azt hány napig lehet lefagyasztani? Hús is mehet bele? Jelenleg minden nap frissen csinálok neki mindent, de sok időt takaríthatnék meg a fagyasztással.

Legjobb válasz: Én a húst külön fagyasztom. A fõzeléknek valót pedig nyersen. így nem babrálok minden nap a pucolással, hanem egyszerre egy nagyobb adagot megtisztítok, kiadagolom, és úgy megy a fagyóba. Reggel kiveszem, majd bedobom a lábasba, és megpárolom s kész is. persze igyekszem én is minden nap frissen fõzni, de mindig van a fagyóban olyan zöldség amibõl nehéz kis adagra valót venni pl: tök, cékla stb.

Én a húst külön fagyasztom. A fõzeléknek valót pedig nyersen. így nem babrálok minden nap a pucolással, hanem egyszerre egy nagyobb adagot megtisztítok, kiadagolom, és úgy megy a fagyóba. Reggel kiveszem, majd bedobom a lábasba, és megpárolom s kész is. persze igyekszem én is minden nap frissen fõzni, de mindig van a fagyóban olyan zöldség amibõl nehéz kis adagra valót venni pl: tök, cékla stb.
Én szoktam a komplett, húsos fõzeléket fagyasztani, általában 1-2 héten belül megeszi, de olyan is volt már, hogy több idõt (3-4 hét) állt a fagyasztóban, és semmi baja nem lett tõle a gyereknek. Egyébként szerintem eláll tovább is. Én mindig sterilizált poharakban teszem el, biztos ami biztos. Tényleg nagy könnyebbség, ha nem kell mindennap fõzöcskézni, turmixolni, stb. A kiolvasztott krumpli viszont tényleg nem túl jó állagú, ezér tén mostanában a fagyasztásra szánt kaját inkább rizzsel vagy tésztával dúsítom.

23 volt az első tényleges pozitív napom, majd a rákövetkező az halvány volt de sok folyadékot ittam így gondolom hogy az is pozitív lehetett. 23. kivételével minden nap együtt voltunk. Így akkor van esély a babára?

Tudom hogy már számtalanszor feltették ezt a kérdést, el?re is bocsánat. El?ször használtam ovu tesztet. 20-án kezdtem. 23 volt az els? tényleges pozitív napom, majd a rákövetkez? az halvány volt de sok folyadékot ittam így gondolom hogy az is pozitív lehetett. A 25.i már egyértelm? negatív volt. 23 kivételével minden nap együtt voltunk. Ugye jókor? Félek attól is hogy a hüvely ugye savas a sperma meg lúgos. Tudom nem a méret számít, csak aggaszt hogy nem azért nem sikerül-e mert nem jutnak a helyükre a spermiumok, hogy el?bb elpusztulnak. Bocsi a buta kérdésért, de egy id? után az ember fejében már az alapvet? dolgok is megfordulnak.

Legjobb válasz: Szerintem mindent jól csináltál. Ha jelentkezett a tojásfehérjeszerû nyák is a + ovu teszttel együtt, akkor tuti jók voltatok. Az ovu teszt lényege, hogy minden + és az azt követõ elsõ negatív napon is legyetek együtt (az elsõ nega napon van a tüszõrepedés), illetve utána minden második, vagy harmadik napon érdemes együtt lenni, amíg bírjátok. Aztán ha felment a hõd és fenn is marad, akkor már csak várnotok kell a babóka jelentkezésére. Drukkolok nagyon!

Szerintem mindent jól csináltál. Ha jelentkezett a tojásfehérjeszerû nyák is a + ovu teszttel együtt, akkor tuti jók voltatok. Az ovu teszt lényege, hogy minden + és az azt követõ elsõ negatív napon is legyetek együtt (az elsõ nega napon van a tüszõrepedés), illetve utána minden második, vagy harmadik napon érdemes együtt lenni, amíg bírjátok. Aztán ha felment a hõd és fenn is marad, akkor már csak várnotok kell a babóka jelentkezésére. Drukkolok nagyon!
A tojásfehérje szerû nyák segíti a spermiumok feljutását a megfelelõ helyre, ne aggódj a savas-lúgos kémhatás miatt. Minden oké lesz, csak most nyugodj meg, te mindent megtettél.
Szia. Elvileg teljesen jól csináltátok (már ha jól értettem, hogy 23-ától, annak kivételével, voltatok együtt minden nap), mert az ovuteszted, ha pozitív, elkezdõdött a peteérés folyamata. A pozitív napok utáni elsõ negatívat tesztelt napon van a tüszõrepedés, amikor a legnagyobb az esély a teherbeesésre. A teherbeesésnél semmiféle méret, vagy ilyesmi nem számít, sem póz, sem semmi egyéb, mert a természet tudja, mi a dolga két egészséges ember esetében. A kémhatás miatt se aggódj, mert az ovuláció körüli napokban megváltozik a nyák minõsége (folyósabb, hígabb lesz) pont azért, hogy segítse a kisfickókat, hogy a lehetõ legkevesebb pusztuljon el a célbaérés elõtt. A méhszáj is kinyílik, tehát szabad az út. Ha még kevesebb, mint egy éve próbálkoztok, akkor pedig fõleg nincs min aggódnod, mert a párok csak 20-25 százalékának jön össze a baba rövid idõn belül, ami 1-2 hónap mondjuk. És ne görcsölj rá a dologra, mert gátló lehet, ha sokat aggódsz és rágódsz a témán. Egyszerûen csak húzzatok bele, legyetek minél többször együtt, de ne arra koncentrálva állandóan, hogy gyereket kell csinálni, már bocs a kifejezésért. Inkább élvezzétek büntetlenül a védekezés nélküli, szabad szexet. Nincs is annál jobb, nem? Legszívesebben azt javasolnám, hogy ne használj semmi "segédeszközt", amivel azt tudod kisilabizálni, hogy mikor van peteérésed, de tudom, hogy kár a szóért, mert Én sem bírtam megállni, de Én inkább arra használtam, hogy biztos legyek abban, van-e valóban peteérésem. De szerencsére, ezügyben az orvosom is megerõsített, és miután félretettem minden eszközt (ovuteszt, hõmérõ, stb.), és csak lazán, bele a vakvilágba szexeltünk, egyszercsak, váratlanul, a ciklusom egy olyan részén lettem terhes, amikor elvileg nem lehetett volna papírforma szerint. Végülis elég hamar, 4-5 hónapon belül összehoztuk. Most már a 8. hetet "taposom", és már csak azért izgulok, hogy minden rendben legyen Velünk. Úgyhogy hajrá, drukkolok Neked! :-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Sok sikert és egészséget Nektek.
Kis javitas az egyikhez, de fontos: az elso pozitiv teszt UTAN 24-48 oraval reped meg a tuszo! Tehat akkor szabadulo ki a pete. Ha akkor ott allnak a petevezetoben a kiskatonak, akkor kesz a baba :) Itt a tajekoztatobol az idevago resz: "POZITÍV EREDMÉNY: Ha két vonal látható és a teszt sávban lév vonal sötétebb, mint a kontroll sávban lévõ, akkor az ovuláció valószín 24-48 óra múlva bekövetkezik." Itt nezegethetitek a dolgokat: http://babatervezok.otthona.net/LH-teszt.shtml
A kérdező hozzászólása: Köszi. Hát hétfõn volt pozitív. Mi kedden és szerdán is voltunk együtt...remélem.
ezt a spermium dologt te nem tudhatod. jól csináljátok, de ha a pasid spermája nem megfelelö akkor sajna hiába percre pontosak vagytok. ha pár hónapig nem megy akkor küld a pasidat dokihoz.

Igaz, hogy ha sampon nélkül csak vízzel mosok hajat (akár minden nap) akkor is tiszta lesz?

Legjobb válasz: Én majdnem minden nap mosok hajat, de samponnal csak 2-3 naponta. A fodrászom azt mondta, hogy nem is egészséges minden nap samponnal hajat mosni, mert az mégis csak vegyszer. Viszont a samponnal való hajmosás után teljesen más érzésem van, érezni hogy tényleg mindent kioldódik, és kimosódik. Szóval minden napi hajmásához nem feltétlenül kell sampon, de azért érdemes néha egy alapos mosást végrehajtani vele.

Én majdnem minden nap mosok hajat, de samponnal csak 2-3 naponta. A fodrászom azt mondta, hogy nem is egészséges minden nap samponnal hajat mosni, mert az mégis csak vegyszer. Viszont a samponnal való hajmosás után teljesen más érzésem van, érezni hogy tényleg mindent kioldódik, és kimosódik. Szóval minden napi hajmásához nem feltétlenül kell sampon, de azért érdemes néha egy alapos mosást végrehajtani vele.
Ha sampon nélkül "mosol hajat" akkor gyakorlatilag csak bevizezed a hajad, nem? Az pont nem ér semmit, nekünk falra szerelt zuhanyunk van, mindennap beállok alá letusolni, tehát mindennap csuromvíz lesz a hajam, mégsem érzem frissnek, tisztának, csak normális mosás után.
Én évek óta így mosom és szép egészséges
Most, hogy nyár van, én is minden nap "megmosom" vízzel, hogy hûsítsen, de ugyan úgy bezsírosodik, mert a víz nem mossa ki a zsírt és a legtöbb szennyezõdést sajnos.

Kiviszitek sétálni a babátokat minden nap? Csak az influenza miatt kérdem. Mi nem voltunk ki 10 napja - a helyi liceumban karantén van H1N1 miatt - és kezdtem becsavarodni bent. Vásárolnom is kéne. Kivigyem - ne vigyem?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 4 hónapos a fiam és én kiviszem. Tesco-zni is voltunk. Mindig ráhúzom a hordó "napellenzõjét", hogy ne tüsszögjenek rá az emberek, mert némelyik olyan bunkó... Én is félek ettõl a nyavajától, de attól, hogy most itt ez az influenza nem poshadhatunk bent a lakásban egész nap. Ha megkapja akkor így is úgy is megkapja itthon is, a párom forgalmas helyen dolgozik, szóval õ is simán hazahozhatja. Amivel érdemes védekezni szerintem az a gyakori kézfertõtlenítés, gyakori takarítás, én 2 naponta áttörölöm Domestossal a kilincseket, csapokat, távkapcsolót, billentyûzetet, egeret, stb. Vettem a patikában kézfertõtlenítõ gélt, 1 hete vettem, de már a fele hiányzik :) Egy nap kb 10x használom. Mást sajnos nem tudunk tenni. Reméljük megússzuk.

Szia! Nekem 4 hónapos a fiam és én kiviszem. Tesco-zni is voltunk. Mindig ráhúzom a hordó "napellenzõjét", hogy ne tüsszögjenek rá az emberek, mert némelyik olyan bunkó... Én is félek ettõl a nyavajától, de attól, hogy most itt ez az influenza nem poshadhatunk bent a lakásban egész nap. Ha megkapja akkor így is úgy is megkapja itthon is, a párom forgalmas helyen dolgozik, szóval õ is simán hazahozhatja. Amivel érdemes védekezni szerintem az a gyakori kézfertõtlenítés, gyakori takarítás, én 2 naponta áttörölöm Domestossal a kilincseket, csapokat, távkapcsolót, billentyûzetet, egeret, stb. Vettem a patikában kézfertõtlenítõ gélt, 1 hete vettem, de már a fele hiányzik :) Egy nap kb 10x használom. Mást sajnos nem tudunk tenni. Reméljük megússzuk.
En is kiviszem mindennap.Hidd el kell a levego a kicsinek, meg neked is.
Én kiviszem. Lemegyünk a parkba sétálunk egy órát. De Tesco-ba és ilyen helyekre nem viszem. 2 hónapos. Persze ha esik vagy ködös, párás idõ van, akkor nem viszem, de ha süt a nap vagy nem esik és nincs más, akkor nekivágunk. A vásárlást a párom szokta intézni vagy megkérem anyukámat.
Nekem pont azt mondta a doktornõnk, hogy minél többet vigyem a levegõre, mert különben sosem fog megerõsödni az immunrendszere, és mindent összeszed majd. Mi minden nap kint vagyunk 1-2 órát, utána jobban is eszik-alszik. Mondjuk mi nem túl zsúfolt helyen élünk, itt úgy is lehet sétálni órákat. hogy szinte egy lélekkel sem találkozom...Tescozni, vásárolgatni, játszóházba(ahová eddig igen), most nem viszem, de a levegõre szüksége van neki is és nekem is. 1 éves kisfiú anyukája
Az én szomszédom sem viszi ki, de már születése óta, lassan 1 éves a gyerek. Hallom, hogy minden nap, itthon vannak, egész álló nap. Már a fejemben meg is megfordult, hogy mi lehet a gyerekükkel, hogy a négy fal között tartják.
Szia. Ha nem viszed ki napokig, szerintem nagyobb az esély, hogy valamit elkap. A babáknak kell a napi friss levegõ.Családi házban laksz?Ott az udvarra ki teheted kicsit, panelba erkély, mindegyikre van megoldás. Mi akkor vagyunk ittben ha csúny az idõ. Ha raksz a pici elé textilpelust ahogy az egyik elõttem szóló irta, nem lesz baj.De ha nem mentek ki szellõztess többször.
Séta közben csak nem fogdossák össze a gyerekedet. Mi csak a hipermarketbe nem visszük, az utcára igen. Fõleg ma nálunk tök jó idõ van:)
Elsõ vagyok. Szerintem nyugodtan vidd ki, kell neki a friss levegõ, nem elég a szellõztetés. Naponta legalább fél órára ki viheted nyugodtan. Ha nagyon aggódsz ne vidd forgalma helyre. Jó ötlet amit az egyik válaszoló írt, hogy pelust csiptet a hordóra, így nem másznak az arcába. A lényeg, hogy ne közvetlen az arca/szája elé tedd, mert így megfázhat a torka, mert ahogy lélegzik lecsapódik a pára a pelusra és a nedves levegõt szívja be. Ez nem tesz jót neki. Húzd rá a "tetõt" és úgy csiptesd rá!
A kérdező hozzászólása: igen, tudom, hogy be lehet csavarodni bent - tapasztalat. Csak annyi mindent hallani, és sokan mondták inkább ne vigyem ki. Persze elkaphatja itthon is, a férjem is árúbeszerzõ, sok emberrel érintkezik, a lányom meg iskolás. Csak kb.3 hetet voltak náthásak, most meg a széltõl is óvom. Lehet, hogy ma mégis kimerészkedünk... Köszi
Még valami: Sós vizes szájöblögetés, gyerekeknek vagy orrspray és/vagy fültisztító pálcikát sós vízbe mártasz és áttörlöd vele az orrüregét. A babák utcai ruháját, értem ez alatt sapka, sál, kesztyû, kabát sûrûn mosd.
Mi is minden nap kimegyünk, kivéve, ha esik. 6 hónapos a kisfiam. Hipermarketbe mi nem megyünk, vagyis nem vele. Vagy apa vásárol hazafelé a munkából, vagy õ marad a picivel és én megyek el. De a levegõ jót tesz a babának. Menjetek sétálni, míg ilyen "szép" idõ van. Relatív szép, de jobb, mintha szakadna az esõ.
Szia! Tíz napja nem voltatok kint??? Én, na meg a gyerek már kettõ nap után becsavarodunk. Nyugodtan vidd ki, kerüld el a tömeget és a baba életkorának megfelelõen figyelj rá. Ha még babahordozós, akkor én egy textilpelust csipeszelek a fogójára, úgy, hogy eltakarja teljesen a babát. Így senki nem bámul bele az arcába, senki nem akarja megfogdosni. Ha már nagyobbacska és mindent fogdos és a szájába dug, akkor adj rá vékony kesztyût, figyelj oda, hogy azt ne vegye a szájába. Vegyél víz nélküli fertõtlenítõ gélt (4-600 Ft körül van, gyógynövényboltban, drogériákban lehet kapni), ha olyan dolgot fogdos meg, használd utána, meg persze amikor hazaértek mindenképpen. A vásárlást én próbálom a neten intézni, persze nem lehet mindent. Ha menni kell, próbálom délelõtt vagy kora délután intézni, akkor vannak általában mindenhol a legkevesebben, céltudatosan csak a már korábban kinézett dolgokat veszem meg.
Ja, 5 honapos a kisfiam.

Már július óta próbálkozunk a babával LH teszttel. Az első pozitív napon mindig együtt voltunk, volt, hogy a második pozitív és az első negatív napon is. Miért nem sikerült? Az LH teszt mutatná, ha nem lenne peteérésem, nem?

Az orvosom megvizsgált, azt mondta, minden rendben és clostyt írt ki, de nem igazán akarnám beszedni.

Legjobb válasz: Mi június óta próbálkozunk és én is használtam LH tesztet. Nekem mindig két pozitív nap volt és egy negatív és mindhárom napon együttvoltunk, meg még elõtte és utána is. Nem sikerült, elmentem dokihoz nekem is Clostit írt fel, de a 2. gyógyszeres hónapunk is sikertelen volt. Szerintem szedd nyugodtan, de csak ha elõbb kivizsgáltak. Nekünk az elsõ baba az elsõ Clostis hónapban sikerült. Most a kistesó várat magára.

Mi június óta próbálkozunk és én is használtam LH tesztet. Nekem mindig két pozitív nap volt és egy negatív és mindhárom napon együttvoltunk, meg még elõtte és utána is. Nem sikerült, elmentem dokihoz nekem is Clostit írt fel, de a 2. gyógyszeres hónapunk is sikertelen volt. Szerintem szedd nyugodtan, de csak ha elõbb kivizsgáltak. Nekünk az elsõ baba az elsõ Clostis hónapban sikerült. Most a kistesó várat magára.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!