Találatok a következő kifejezésre: Minden nap inni (43 db)

Mit tennetek ha a parotok minden nap inna?

Nem sokat iszik,de jol latszik rajta. Az apja alkoholista volt. Ha kerdezem, hogy mannyit ivott, vagy ivott-e, tagad. Masnap azt mondja, maskor nam iszik. Van 2 kicsi gyerekunk. Amugy minden rendbe van kozottunk, es nagyon jo apa. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Megkérdezném tõle, hogy boldog volt-e egy alkoholista apa mellett? Csak mert ugyanezt a sorsot szánja a gyermekeinek is. Illetve azt megmondanám, hogy a fent említett dolgokat én nem fogom hagyni, és ha számít neki bármit is a családja, innentõl fogva nem iszik, max alkalmakkor egy koccintás erejéig. Ha nem tetszik neki és tiltakozik, akkor kalap kabát.

Megkérdezném tõle, hogy boldog volt-e egy alkoholista apa mellett? Csak mert ugyanezt a sorsot szánja a gyermekeinek is. Illetve azt megmondanám, hogy a fent említett dolgokat én nem fogom hagyni, és ha számít neki bármit is a családja, innentõl fogva nem iszik, max alkalmakkor egy koccintás erejéig. Ha nem tetszik neki és tiltakozik, akkor kalap kabát.
Az nem zavarna, ha minden este meginna a vacsorához egy sört, vagy egy pohár bort. A férjem sokszor iszik egy kis fehérbort este, de szerintem nincs egy deci sem, és ha nincs otthon semmi, akkor sem dõl össze a világ. Akkor viszont, ha el sem tudná képzelni az estét akár csak egy pohár sör nélkül is, már baj lenne, mert az már függõ viszonyt jelezne. Ha tagadás is elég rossz, ha minden ok lenne, akkor nem szépíteni a dolgot.
A 3-4 pohár pálinka + sör már tényleg sok minden napra. Szembesítsd vele, állítsd válaszút elé. Mást sajnos nem nagyon tehetsz. :(
Elõször is. Ha elõre tudom, hogy ilyen, tehát iszik, nem jutunk el odáig, hogy a párom legyen, együtt éljünk. Ha ez az együttélés után derül ki, akkor beszélnék vele egy józan pillanatában, hogy döntse el merre tovább. Ha nem változtat (ami nálam kb. nulla korty alkoholt jelent), akkor nem lenne többé a párom.
Mennyit iszik egy nap? Mit iszik, hol iszik (otthon, kocsmában)? Mit értesz az alatt, hogy látszik rajta?
Azzal, hgy minden nap inna valamennyit nem lenne bajom (napi 1 pohár bor, vagy korsó sör) Azzal lenne bajom, hogy annyit iszik, hogy már látszik is, de eginkább azzal, hogy tagad. Amint tagadásba bocsájtkozik, azt jelenti baj van. Alkoholista. Ezt közölheted vele, de nem lesz semmi, amíg saját maga nem ismeri be, hogy problémai vannak.
Semmit. Amíg õ maga nem látja be az alkoholizmusát és saját elhatározásból nem akar változtatni, addig semmit. Vgy azt, amit ilyen esetben a hozzátartozók zöme csinál: reménykedsz a csodában, hogy tényleg komolyan gondolja, amit ígér - és rendre kiderül, hogy dehogy gondolta komolyan, csak azért mondta, mert falhoz lett állítva.
Nem is azzal van a baj, hogy minden nap iszik egy keveset ha úgy jól érzi magát és a családi béke nem billen meg miatta, hanem azzal, hogy tagadja hogy mennyit ivott, és hogy megigéri többet nem iszik, aztán mégis. Sanszos, hogy tisztában van már vele a férjed, hogy túlzásba viszi és valószínûleg szégyenli is, ezért tagadja. MIndenképpen állj mellette. Ne támogasd az ivászatát, de ne legyél fenyegetõ vagy ultimátumot adó. Amíg nem süllyed le, addig meg tudod értetni vele, hogy mennyire fontos a család, az összetartozás, az anyagi biztonság, ami a rendszeres alkolholizálás mellett mind tönkre fog menni. MOndd el neki, hogy aggódsz az egészségéért, mert férjként szükséged van rá, a gyerekeknek is apaként. Éreztesd vele, hogy érte csinálsz mindent, nem ellene. Érezze, hogy mellette állsz és hogy bízhat benned. Eljöhet az a nap, amikor azt mondja segíts neki letenni, akkor legyél mellette teljes válszélességgel. Az a baj, hogy amíg õ maga nem teszi le, addig ezeken kívül nagyon sok mindent nem tehetsz. Kereshetsz a környezetetekben olyan embereket, akiket a pia tett tönkre, elrettentõ példaként azt is megbeszélhetitek. Amit még én tennék, hogy megjegyezném a mostani állapotot (mennyit iszik, mennyit költ alkoholra, mennyit foglalkozik velem és a gyerekekkel, milyen rendszeres az intim együttlét... tehát mindent ami fontos), esetleg fel is lehetne ezt jegyezni valahova és folyamatosan ellenõrizni, hogy szinten vannak-e tartva, vagy romlanak-e. Ugyanis ha bármelyik romlásnak indul, akkor nagy a baj, akkor elképzelhetõ hogy alkoholista a férjed és szakemberhez kell fordulni vele.
Én megmondtam neki, hogy felejtsen el, ha ez a [email protected] fontosabb számára kettõnknél, és ott is hagytam, bár nem vagyunk házasok.Nem kevés vitánk volt a pia miatt, de csak mostanában jutottam el addig a pontig, hogy faképnél hagyjam.Kellett úgy látszik az az idõszak, míg elfordultam tõle, és otthon a családjával is balhé kerekedett az ital miatt, szóval most talán észhez tért végre.Legalábbis most úgy tûnik.
A kérdező hozzászólása: 3-4 poharka palinkat es egy korso sort iszik. Nem olyan sok, de meglatszik a beszedjen es a viselkedesen. De a gyerekek nem latjak, nem veszik eszre.
Ha nem szokna le teljesen a piáról, elválnék. Ilyen háttérrel és alkoholizálási szokással, gyakorlatilag garantált, hogy x éven belül masszív alkoholista váljék belõle.
Semmit...ilyenrõl nem mondanám, hogy a párom. Szóba sem állnék ilyen emberrel, akinek létszükség a napi 3-4 pálinka! Nincs elég józan férfi, hogy egy ilyenhez ragaszkodsz?
1/5-2 deci palinka es 0, 5 sor nem sok? Mivel tagad rengeteg, ha nem szenvedelye vagy nemverezne bajnak nem tagadna... Amugy leirom mit tettem 3 honappal az eskuvo elott feltunt hogy mindennap ittas az ex. Szoltam egyszer hogy eleg ra par napra parancsoltam hogy eleg harmadszor hallottam a hangjan es kihajitottam a cuccait visszament az anyjahoz... Legjobb dontesem volt azota rengeteg hitele van hogy kitisztazza magat... En nem asszisztalok hozza! Alkesz volt fater lattam anyam eletet... En nem elek turessel elnezessel sose senki fele!

Szoktál minden nap inni valami szeszesitalt? Ha igen, mit és mennyit? :-)

Legjobb válasz: Hetente kb. egyszer iszom, ha elmegyünk valahova ebédelni, vacsorázni. Fehér bort vagy rose-t.

Hetente kb. egyszer iszom, ha elmegyünk valahova ebédelni, vacsorázni. Fehér bort vagy rose-t.
Nem szoktam minden nap inni. Évente 1x szoktam, most megyünk nyaralni a hétvégén ott fogok inni epres mojitot :)
nem
Nem kiabálom el, de dédnagyapám szokott mindwnnap inni 1 pohár vörösbort és most töltötte be a 102.életévét.:)
Az én nagyapám vagy simán tonikot iszik, vagy keveri borral (szõlõbor, málnabor, ami van:) ), a múltkor meg kinevetett, hogy mennyire szeretem a vizet...õ azt meg se issza :D Mellesleg 82 éves :D
Ritkán iszom, akkor is keveset, de a múltkor vendégségben voltam 3 napot, és minden nap ittunk. Nem mondom, hogy nagy mennyiséget, de nekem sok volt. Jó már újra itthon, vízen. :) Amúgy egyik ismerõs, már nyugdíj felé tart vagy nyugdíj mellett dolgozik tán', õ minden nap, ha hazamegy munkából, leül a teraszon, és feleségével megisznak egy-egy pohár bort.
én sem szoktam napi szinten. 1-1 deci bort szivesen meginnék a vacsora mellé, de mivel rajtam kivül más nem, igy cikinek találnám. amúgy azért azt remélem látod, hogy mindenki bort irt eddig, nem péterpál kevertet meg vodkát.. :D
A kérdező hozzászólása: Sokan mondják, hogy jobb inni, mint gyógyszert szedni :-) Lehet benne valami, nemde?

A maté teát lehet folyamatosan, minden nap inni?

Legjobb válasz: intravénásan!

intravénásan!
Én majdnem minden nap iszok egy filterrel.
Anyum napi 1 litert megiszik belõle. Eddig nincs baja, pedig évek óta issza :)
nyugodtan, nem hashajtó, nem árt semminek, nem kell vele szünetelni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


Idõnként ajánlott szüneteket tartani, ez tény.

Carnitine 50, 000 ma kezdtem el inni torna elott. Minden nap kel abból innom, akkoris ha nemtornázom az nap, meg ugyanabban az idoben is kell?

Ma vettem be eloszor, 18.00kor és 18,30kor tornaztam akkor minden nap alkalmazkodnom kellene ehhez az idohoz hogy megigyam ? :)

Legjobb válasz: Szia! Lehet minden nap szedni - én reggel indulás elõtt szoktam bevenni egy adagot, illetve torna elõtt fél órával. Ha nem tornázom, akkor csak reggel veszem be. Úgy idõzítsd a tornát, hogy a carnitine bevétele után 30-45 perccel kezdd el. Sok sikert! :)

Szia! Lehet minden nap szedni - én reggel indulás elõtt szoktam bevenni egy adagot, illetve torna elõtt fél órával. Ha nem tornázom, akkor csak reggel veszem be. Úgy idõzítsd a tornát, hogy a carnitine bevétele után 30-45 perccel kezdd el. Sok sikert! :)

Lehet inni alkoholt akkor, ha minden nap már 4 napja szúrom a hasfalamba a véralvadás gátló szurit?

Ma este lesz egy kisebb baráti buli a szomszédban az egyik barátomnak és az érdekelne nem probléma, ha iszok illetve az, ha komolyabban italozok? Lehet ebbõl akármilyen problémám? A szurit egy térdficam miatt kapom és térdfogót hordok.

Legjobb válasz: Én nem tenném!!!!!!. Trombózis megakadályozása miatt kell szúrnod magadat. Légy fegyelmezett, védd ki azzal, hogy a gyógyszer miatt nem lehet innod

Én nem tenném!!!!!!. Trombózis megakadályozása miatt kell szúrnod magadat. Légy fegyelmezett, védd ki azzal, hogy a gyógyszer miatt nem lehet innod
A kérdező hozzászólása: Pontosan tudom mi miatt kell szurnom magam. Itt nem arról van szó, hogy most beégek vagy valami... pont nem érdekel meg nekem nem olyan barátaim vannak, hogy, ha azt mondom nem iszok akkor nem iszok és megértik teljesen. Ettõl függetlenül szeretünk inni és bulizni. Itt most az a kérdés, hogy lehet-e problémám abból, hogy iszok és adom az injekciót egyszerre? Vagy akár ma este iszok az probléma-e?
A kérdező hozzászólása: *pont nem érdekel mert nekem nem olyan barátaim vannak... ha azt mondom nem iszok akkor nem iszok és megértik teljesen.
"ha azt mondom nem iszok akkor nem iszok " Miért nem ezt mondod magadnak? Nem értenéd meg?
Igen, lehet ebbõl problémád.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, ha a barátaimnak aztmondom, hogy nem iszok akkor teljes mértékben megértik és nem fognak "cikizni", hogy nem iszok.

Hogyan kell innom a cickafark teát és a palástfű teát? Mindkét fajtából minden nap? Vagy felváltva? Mikor kell elkezdeni inni? Bármikor? Vagy mensi előtt vagy után?

Legjobb válasz: mensi elsõ napjától ovuláció napjáig cicka,ovulációtól a következõ mensiig vagy pozitív tesztig palást.

mensi elsõ napjától ovuláció napjáig cicka, ovulációtól a következõ mensiig vagy pozitív tesztig palást.
én reggel cickàt, este palàstfüvet ittam, ovuig, azota csak palàstfüvet iszom!:)

Nyáron megyünk pár napra Bécsbe, és anyukám azt mondta, h inkább Magyarországon szálljunk meg, és innen menjünk át minden nap?

Azzal indokolta, h itt olcsóbb a szállás. Ez igaz?

Legjobb válasz: Az egészen biztos, hogy olcsóbb a szállás, de ha azt is beleszámítod, hogy minden nap átutazol, akkor már nem vagyok benne biztos, hogy sokkal jobban jössz ki.

Az egészen biztos, hogy olcsóbb a szállás, de ha azt is beleszámítod, hogy minden nap átutazol, akkor már nem vagyok benne biztos, hogy sokkal jobban jössz ki.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is ezt mondtam, meg az is idõ, míg átmegyünk...am köszi :-)
Azt tudom , mert Sopron közelébe lakok, hogy Sopronba 3500 ft/fõ/éj körül vannak a legolcsóbb szállások. Lehet lehet kapni 2000-ert is , de az olyan is...Bécsbe amit tudok 30 euró /fõ/éj, de biztos van olcsóbb is. Így már tudsz kalkulálni nagyából az útiköltséggel és hogy hol éri meg aludni.
Ha csak egy éjszakáról lenne szó, akkor talán megérné, de így nem hinném. Egyébként Bécsben is vannak olcsóbb szállások.

A cickafarkfű teát minden nap legalább egyett kell inni? Meg E vit is minden nap egyet? és szedhetem mellé a folsavat?

ja és mikor kezdjem el menses els? napján vagy utolsón? köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Napi 2 cseszevel lehet fogyasztani. A masik ket vitamint miert szeded igy, s miert nem egy olyan multi-komplexet szedsz, amiben ezek is benne vannak pl.

Napi 2 cseszevel lehet fogyasztani. A masik ket vitamint miert szeded igy, s miert nem egy olyan multi-komplexet szedsz, amiben ezek is benne vannak pl.
A kérdező hozzászólása: hát nem is tudom mert a folsavat tudtam megszerezni illetve kaptam 2 dobozt, kb 2 hónapja, gondoltam szedem csak azt, mert igazából eddig meg szerintem most sincs semmi gond velem mert voltam is terhes meg érzem is az ovumat, csak ebben a hónapban meglepõ módon de azt hiszem kimaradt egy ovulálásom és még soha nem volt ilyen, szóval a folsavat már szedem egy ideje, ugyhogy az adott, az E vitamint meg ma hogy voltam gyógyszertárba a teáért gondoltam mi bajom lehet, nem jól tettem?
Hát ez nem lesz jó. Innod kell. Bármit, amit hajlandó vagy, de persze ne alkoholt, és ne koffeinest, és ne bubist.
Tejet, kakaót, gyengére fõzött teát, 100%-os gyümölcslevet, ásványvizet, de no gáz, csap vizet, igen. Ne erõs kávét, teát, szénsavas és alkohol tartalmú italt, bevizsgálatlan kút vizét.
Sajnos anno én is keveset ittam. Volt is vesekövem, azóta ügyelek a megfelelõ mennyiségû folyadékbevitelre. 2-3 deci folyadék nagyon kevés, mert a baba sokkal több folyadékot fog elvonni a szervezetedbõl! Általában a nõk a szoptatás alatt szomjasak lesznek, készíts a szoptatáskor magad mellé folyadékot. Elõttem már leírták mit igyál és mit ne! Sajnos ha így folytatod csökkenhet a tejmennyiség. Ha nagyon nm tudsz inni, levessel is pótolhatod a folyadékot.
Szia! Én napi három liter gyerekteát iszom, és egy liter laktoherbet.Eddig ittam egy alkoholomentes sört is, ami fél liter.Elõtte is megvolt a napi három liter, de mióta szoptatok, jobban kívánom a folyadékot.A gyerektea azért jó, mert koffeinmentes, így lehet sokat inni belõle. /Z/
Szia! Szoptatás alatt iszonyatosan megnõ a folyadékigény. Én amég nem szoptattam kb.fél liter folyadékot ittam egy nap. Szoptatás alatt nem kellett félnem ettõl, mert 2-3 üveg ásványvíz-szénsav mentes- simán lecsúszott. 15 hónapos koráig szopott a babám. Ha szeretnéd szoptatni a babád mindenféleképp innod kell, mert neki az anyatej a legjobb táplálék!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!