Találatok a következő kifejezésre: Minden nap gyakorlatokat a (16 db)

Egy szokás kialakításának módja az, hogy 21 napon keresztül minden nap végezzük el azt a lépést/gyakorlatot/amit szokásunkká kívánunk tenni. Így minden szokás elsajátítható. Mi ennek az alapja? Vagy ez is csak egy újabb bolondítás a sikerkönyvekből?

Legjobb válasz: A 21 nappal nem feltétlen értek egyet, mert vannak egyszerûbb és vannak összetettebb gyakorlatok amiket végzünk. De az tény, hogy ahhoz, hogy valami automatikussá váljon és akár gondolkodás nélkül is tudjuk végezni idõ kell. És idõvel ha nem csinálod akkor feltûnik annak hiánya.

A 21 nappal nem feltétlen értek egyet, mert vannak egyszerûbb és vannak összetettebb gyakorlatok amiket végzünk. De az tény, hogy ahhoz, hogy valami automatikussá váljon és akár gondolkodás nélkül is tudjuk végezni idõ kell. És idõvel ha nem csinálod akkor feltûnik annak hiánya.
A 21 nap azért van, hogy tetsszen a feladat, és ne tûnjön végtelennek a gyakorlás. Ráadásul a 21 meseszám, szerencseszám. A siker alapja...
Egy másik sikerkönyv szerint elég csak a sikerre gondolni, és az az aranyos univerzum megadja neked! Csak hinni kell benne! Télleg müködik, hiszen a történelem nagyjai is használták ezt a módszert, lásd: Cesar, Napoleon, Hitler, Kenedi és a Mikulás is. És ez a tudást immáron te is könnyen megszerezheted, mindössze 4999 Ftért bármelyik könyvesboltban!
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat! 3. válaszon nagyon jót röhögtem magam is! :D
Ez igaz lehet. Nekem nem volt állandóság az életemben és hiányzott is. Majd rendet teremtettem magamban. Tényleg bejön. Elkezdtem vacsi után lemenni a parkba egy kört sétálni. Eleinte nehezen igazodtam egy ugyanazon idõponthoz. Aztán szép lassan pár hét elteltével már olyan szinten megszoktam, h már természetes, h vacsi után lemegyek a parkba egy kört sétálni. Tudom buta példa, de nekem bejött. És ettõl jobban érzem magam.
A Titok c. könyv/film alapötlete szerintem nagyon jó, de bizonyos pontokon az "elmélet" hirdetõi túllõnek a célon. Hiszek a vonzás törvényében, de abban is, hogy a sikert nem ölbe tett kézzel kell várni. Hanem pl. új, sikeres szokásokat kell hozzá kialakítani, h. a témánál maradjunk :)

Ha fegyencedzésben az első szintet csinálom, akkor végezhetem a gyakorlatokat minden nap?

Legjobb válasz: Te minden nap edzeni akarsz? Mert igy nem lessz jo! Egy héten 4-szer edzél max 5-ször.

Te minden nap edzeni akarsz? Mert igy nem lessz jo! Egy héten 4-szer edzél max 5-ször.
A kérdező hozzászólása: Az elején akarok minden nap edzeni, mert sokan írták, hogyha minden nap edzek ugyanarra az izomra az csak az állóképességet növeli, nem épít izmot. De ugye az elsõ gyakorlatokból megy a 40-50 ismétlés, tehát úgyis állóképességet növel. Aztán a 2-3 szinten már csak heti 3 alkalommal akarokedzeni. És természetesen heti egy pihenõnapot itt is tartok.
Itt 1 edzésterv ez lenne a legjobb: HÉTFÕ:MELL-BICEPSZ KEDD :LÁB(COMB, VÁDLI) SZERDA:PIHI CSŪTÖRTÖK:VÀLL-TRICEPSZ-ALKAR PÈNTEK:HÁT-CSUKJA SZOMBAT:PIHI VASÁRNAP:PIHI Hasazás 1 héten 3 szor . És az lenne a legjobb elmennél koditerembe hidd el.Ha kodiba szeretnél menni akkor linkelek gyakorlatokat.Ja és étrend legyen.

Igaz az hogyha kulonbozo gyakorlatokat, mint peladul a felules, ha minden nap vegzem fogyok tole de ha visoznt minden masodik nap akkor izmosodom? Csak kicsit izmosodni szeretnek fogyni semmi szin alatt!

Legjobb válasz: én kézilabdázom, és rendszeresen felülésezünk edzésen, de ettõl csak feszesebb lett a hasunk, nem fogytunk le. lefogyni inkább a futástól lehet, úgyhogy akkor azt kerüld. :) figyelj arra, hogy sok egézséges kaját egyél, hogy legyen mibõl izmokat csinálni! :D

én kézilabdázom, és rendszeresen felülésezünk edzésen, de ettõl csak feszesebb lett a hasunk, nem fogytunk le. lefogyni inkább a futástól lehet, úgyhogy akkor azt kerüld. :) figyelj arra, hogy sok egézséges kaját egyél, hogy legyen mibõl izmokat csinálni! :D
Nem tudom kitõl hallottad , de mond meg neki , hogy baromságot beszél . A fogyás és az izmosodás között a legfõbb különbség a kaja . Az izmosodáshoz minél több fehérje és szénhidrát kell . Röviden ennyi .
Ne aggódj, fogyni (zsírt égetni) csak aerob gyakorlatoktól fogsz, mint például a lassú futás és a bicajozás. Ha izmosodni akarsz, azért kell pár napos szünetet tartani egy adott izomcsoport erõsítésénél, mert edzés közben felsérted ezeket az izomszöveteket, és azok az utána következõ pihenõnapokon regenerálódnak, növelve az izomzatodat. Ha minden nap terheled, egyszerûen nem hagysz idõt az újraépülésre, ami az egésznek a lényege volna. Ez a regenerálódási idõ minden izomcsoportra más és más, általában heti egy- vagy kétszeri edzésük az ideális. A hasizom regenerálódik a leggyorsabban, itt megoszlanak a vélemények. Van, aki szerint akár minden nap dolgozhatsz rá, és úgy tapasztaltam, hogy kétnaponta edzve fejlõdik a legjobban. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom a valaszokat, nagyon hasznosak voltak.


A ha s edzését heti hány nap kell csinálni? Elég 1 alaklom vagy 3? vagy minden nap mehet? Ti hogy szoktátok? Hány gyakorlatot? Rá?

Legjobb válasz: Heti 3 edzés elég, alkalmanként 2 gyakorlat; hasprés + függeszkedve lábemelés.

Heti 3 edzés elég, alkalmanként 2 gyakorlat; hasprés + függeszkedve lábemelés.
A kérdező hozzászólása: én is heti 3 x csinálom 3 gyakorlatra 4x 30at
Úgy is jó.
Milyen magas, hány kg vagy?
Ez függ a testsúlyodtól, magasságodtól, összességében az alkatodtól, az edzés milyenségétõl és az étrendtõl.

Minden nap csapatok 100+ lábemelést, hasprést meg hasonló gyakorlatokat. Tegyük fel nem eszek olyan sok fehérjét, akkor mennyi hónap mire növekszik kicsit is a hasizmom?

Nem kockahasat akarok csak nagyobb hasizmot köszi!!!

Legjobb válasz: Felesleges naponta, még az izmokat sem hagyod regenerálódni.

Felesleges naponta, még az izmokat sem hagyod regenerálódni.
A kérdező hozzászólása: de nem olyan nagy edzés ez, nem kaptam választ amúgy xD
Heti háromszor edzd maximum többször ne, különben nem tud regenerálódni - nem fog fejlõdni. 3x30 még ideális lenne max 3-4 gyakorlatból ha több megy az már inkább állóképességet javít, használj súlyt. Az idejét nem lehet megjósolni. DE ha nincs normális kaja mibõl fejlõdjön az izom?
A kérdező hozzászólása: van normális kaja csak nem az a body builderes hogy csirkemellt rizzsel...házikoszt na :D és köszi a választ, csak azért kérdeztem meg mert valaki azt mondta, hogy minden nap is csinálhatom mert a hasat nem lehet túledzeni, és nagyon hamar regenerálódik.
ne eddz minden nap hasra és elég 3-3 sorozat lábemelés függeszkedve és hasprés.

5 kg súlyfeleslegem van, de elsősorban a karomról szeretnék leadni, mert eléggé vastagok és "löttyedtek". Kell hozzá diétáznom, vagy elég csak tornáznom minden nap? Milyen típusú gyakorlatok kellenek?

Legjobb válasz: Nem minden a sporttól függ.Emellett az étkezésre is oda kell kicsit figyelned. http://www.dinamicstudio.hu/fitness.html Nem biztos,hogy ilyet keresel,de azért itt a link:) : http://www.bodybuilding.hu/supersite/index.php?option=com_co..

Nem minden a sporttól függ.Emellett az étkezésre is oda kell kicsit figyelned. http://www.dinamicstudio.hu/fitness.html Nem biztos, hogy ilyet keresel, de azért itt a link:) : http://www.bodybuilding.hu/supersite/index.php?option=com_co..
persze hogy kell diétáznod, ha annyir alöttyedtek akkor feltehetõleg máshol is van zsír! súlyzózz, fekvõzz, tornázz, diétázz!
Szerintem ha a karodból szeretnél leadni kicsit és feszesíteni, akkor súlyzozz. Az nagyon jó, ha nincs súlyzod akkor jó lesz 2 db fél vagy 1literes üveg vizzel tele. :) Sok sikert!
sajnos a bõröd fogyás után is elég csúnya lesz, mert az nem húzódik össze nagyon.
5 kiló súlyfeleslegnél nem húzódik vissza a bõr??? ne hülyíts...
Baj, mert nem tud regenerálódni.
Még az alapokkal sem vagy tisztába olvassgas az étrendröl és az edzésrö.
Bocs nem küldtem linket. http://body.builder.hu/
Minden egyes nap három gyakorlat? Akkor ne csodálkozz, hogy semmit sem fejlõdik a bicepszed! Hétfõn csinálj három gyakorlatot, mondjuk 4 szett bicepszhajlítást állva egyenes rúddal, 3 szett bicepszezés scott-padon francia rúddal, és 3 szett kalapács-bicepszet. A hátedzést meg tedd be mondjuk péntekre, és a hát edzés végén, a szûkfogású lehúzás után még csinálhatsz egy bicepszgyakorlatot, abból is csak három vagy négy sorozatot. Szerintem ez a maximum, amit a bicepsz kibír anélkül, hogy túledzenéd!
ember , én heti egyszer edzek bicepszre, egy gyakorlatot csinálok, 4 sorozattal, ha jól érzem magam akkor öt sorozat, és nagyon bedurran és fejlõdik. hova akarsz te ennyit edzeni. kezdjük ott akkor is jobban fejlõdnél ha egyáltalán nem edzenél bicepszre hanem alapgyakorlatokat csinálnál, és tömegnövelõ étrended lenne.

Ha minden nap végzek comb vékonyító gyakorlatokat (pl guggolás) de mellette eszem rendesen attól még vékonyodik a combom?

Azt hallottam, hogy ha az étrenden nem változtatok de közben csinálok gyakorlatokat akkorattól izmosabb- vaskosabb lesz a combom, de én vékonyítani szeretném...

Legjobb válasz: Akkor menj vissza a fogyókúra rovatba és sírj tovább.

Akkor menj vissza a fogyókúra rovatba és sírj tovább.
Ha nem bírod elfogadni a jót, akkor maradj olyan, amilyen vagy.
GreenTea Nem kell lemondanod se a cukorról, se a lisztrõl, sõt még csak meg sem kell mozdulnod! Annyi ember van, aki jól néz ki, teljesen fölösleges neked is... Mi a fenének jössz kérdezni, ha nem vagy hajlandó elfogadni mások tanácsát? Leírják neked, hogy mit kéne tenned, de neked az nem jó! Az ilyeneknek tényleg a fogyókúra kategória való, ott majd ajánlanak "dinsztelt halat" meg "léböjtöt" és [email protected] kis kapszulákat!
A kérdező hozzászólása: Nyilván szeretnék jobban kinézni, és tudom, hogy ez csak a cuko és egyebek lemondásával lehetséges, de, hogy egész életemre lemondjak róla? Olyan furcsa...
sajna tényleg kénytelen leszel elfelejteni a cukros sütiket, vagy megbarátkozol vele hogy ilyen maradsz..sõt még nagyobb is leszel.ez csak akarat kérdése.másfelõl ha igényled adok tudományos magyarázatos is, közérthetõen.szóval a szénhidrát(pláne a gyors(cukor és péksütik))hamar kiürül a vérbõl és az agyban olyan folyamatokat indít be hogy te még éhes vagy ill ennél még, holott semmi szüksége rá a testednek.ha alacsony szénhidrátbevitelt csinálsz az étkezésedben akkor lassan ez a vágyad elmúlik és nem fogod kívánni majd a csokit sütit és társait.ehhez nálam kb 2 hétre volt szükség, de az elsõ hét a legszörnyûbb...akkor egy kakaóscsiga is eszméletlen nyálcsorgást tud kihozni belõled.akaraterõ kérdése, döntsd el szeretnél jobban kinézni vagy ezis megfelel e a saját elvárásaidnak.
Nem nagyon. Formásabb lesz és kevésbé hájas, de vékonyodni akkor fog, ha mellette diétázol. Nem koplalásra gondol, "csak" teljesen ki kell iktatni a cukros, nagyon zsíros, fehér lisztes ételeket.
A kérdező hozzászólása: Ha rágondolok, hogy a lisztet és a cukrot az étrendembõl szinte teljesen ki kéne ûzni... hát lehetetlennek érzem... Meg túlságosan szeretek jókat enni...
Hidd el, hogy ne éhezéssel fogyj, hanem normális kajával napi 6-8 étkezésre szétbontva.Megismétlem mégegyszer, a guggolás nem fogyaszt.
A kérdező hozzászólása: Járok futni heti 3-4x 20 percet.. Azt mondják mások az nagyon kevés... De többet egyenlõre nem akarok.... Ez elvileg direkt olyanféle guggolás ( aprók csukott lábbal) amitõl vékonyodni fog... Legalábbis azt írták... Én jobban elvagyok éhezéssel, mert nem szeretek sokféle zöldséget :( De sokhelyrõl hallottam, hogy az nem jó, mert raktzároz a szervezet...
Nagyon nagy hülyeség 5 után nem eszel! Nem így kell diétázni.A guggolástól csak erõsõdik/izmosodik.Inkább járj el futni, sétálni. http://blog.builder.hu/blogs/index.php?blog=&title=diactais_.. így kell diétázni!
Guggolástól nem fog vékonyodni a combod, hanem izmot építesz vele. Ha fogyni szeretnél akkor kezdj el futni, vagy végezz bármilyen aerob mozgást. Étrend változtatás nélkül is lesz hatása, de nem olyan mértékû, mint ha diétáznál is. Egyébként én nem tartom túl jó ötletnek azt, hogy 5 után nem eszel. Ez azt jelenti, hogy legalább 12-14 órán keresztül nem eszel semmit, így csak éhezteted a tested. Így a tested a legközelebbi étkezéskor raktározni kezd, hogy felkészüljön a késõbbi "éhezésre".
GreenTea Ne aggódj, ha nem lenne rád idõm, akkor nem írnék!:)

Ha ezeket a gyakorlatokat minden nap megcsinálom otthon, azzal mennyit tudok izmosodni/fogyni? Ér valamit szerintetek?

50 guggolás

Legjobb válasz: Valamit biztos, de a fogyás, izmosodás kõkeményen étrendfüggõ. Ha fogyni akarsz, kalóriadeficitben kell étkezned, izmosodáshoz kalóriatöbbletben. A kettõ együtt nem megy.

Valamit biztos, de a fogyás, izmosodás kõkeményen étrendfüggõ. Ha fogyni akarsz, kalóriadeficitben kell étkezned, izmosodáshoz kalóriatöbbletben. A kettõ együtt nem megy.
Ez nevetségesen kevés bármihez is, a szobabiciklit kivéve...
A kérdező hozzászólása: Akkor mennyit kéne szobabicikliznem ahhoz, hogy használjon valamit?
Függ a céltól, az étrendtõl, stb-stb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!