Találatok a következő kifejezésre: Minden nap estig takaritok, mégis (2 db)

Minden nap reggeltöl estig takaritok, mégis koszossàgot érzek. Miért?

nincs gyerekem,csak egy baràtom.reggel nekiàllok porszivozni,a csempéket a falon naponta fertötlenitem,minden nap a szekrényeket is portalanitom,ablakpucolàs minden 2. nap,a wc is 2 alkalommal 1 nap van kitakaritva.minden helyiségben automatikus légfrissitö,heti két alkalommal àgynemücsere

Legjobb válasz: ez nem betegség de tuti lelki oka van. vagy túl unatkozol, vagy valami hiányod van az életben. pl a barátnöm ugyan ez volt otthon volt a pici gyerekkel a férjével nem volt túl jó kapcsolat barátai sem nagyon voltak. ezért mindig takarított és neten vásárolgatott. tiszta beteg lett. de mostmár reálisabban látja a dolgot. jobban kimozdul, rá jött hogy a baját nem oldja meg a takarítás.

ez nem betegség de tuti lelki oka van. vagy túl unatkozol, vagy valami hiányod van az életben. pl a barátnöm ugyan ez volt otthon volt a pici gyerekkel a férjével nem volt túl jó kapcsolat barátai sem nagyon voltak. ezért mindig takarított és neten vásárolgatott. tiszta beteg lett. de mostmár reálisabban látja a dolgot. jobban kimozdul, rá jött hogy a baját nem oldja meg a takarítás.
Ez bizony BETEGSÉG. Az ilyet kényszernek hívják. Ha magad csutakolnád, akkor kényszeres tisztaság lenne - ez meg mondjuk kényszeres takarítás. Orvos tudja gyógyítani. Nem vicc és nem játék - ilyen szinten, ahogy már te csinálod, komoly betegség. Elveszi az idõdet, energiádat - és tönkreteszi a lelkedet, majd idõvel mindent körülötted. Nem lesz soha egy normális kapcsolatod, mert a barátod se fogja ezt örökké elviselni. Szerintem menj orvoshoz.
ez szerintem is betegség, bár hangsúlyoznám, nem vagyok orvos. Én erre gondolnék az általad leírtak alapján: Mizofóbia – félelem a piszoktól Keresdd fel pl ezt a weboldalt: http://www.pszichoszerviz.hu
A kérdező hozzászólása: valahogy az elsö vàlasz iroja olyan mintha ismerne engem.igen sajnos nincs mostmàr felhötlen kapcsolatom a baràtommal, és sajnos igen sokat rendelgetekinternetröl(ruhanemü, parfüm, stb)pedig nem vagyok ràszorulva, nem tudom mégsem abbhagyni. köszönöm a kommenteket(föleg az elsönek) és lehet ellàtogatok edy orvoshoz
Szia.Nekem is volt ilyen problémám.Semmi mással nem tudttam lekötni magam.Állandóan ilyen érzetem volt.Igaz nekem a gyermekszülés után alakult, ki.De való igaz, ha nincs senkivel, és semmivel foglalkoznod, se, munka, se barát se.stb...akkor ez vállik az életcéllá, hogy szép rend , és tisztaság legyen, és ebben leled már csak örömöd.Ennek az oka legbelülrõl fakad, nem éred jól magad, nem vagy elégedett magaddal, és folyton a maxra törekszel.Ez ki hat az életedre is.Lehet, hogy már rég lenne párod, ha abban is nem a maximumot keresnéd, és a tökéletességet.Ne haragudj, ha ilyet irok, de én is átéltem ezt.Nekem egyébként egy munkahely hozott változást, amikor is annyira fáradt voltam, hogy örültem, hogy látom a családot, és velük tudttam lenni.Szép lassan lecsökkenttek az igények, A tisztaág megvan, de én sem körömkefézgetem, mindennap fel A PADLÓT.vAGY BARÁT, VAGY MELÓ , VAGY VALAMI HOBBI KELL, HOGY NE LEGYEN IDÕD ERRE, ....
Hozzátéve az elõttem szólókéhoz, az ilyen állapot bár lelki eredetû, szerepet játszhat benne agyi kémiai elváltozás is. Omega-3 zsírsavkapszulát javasolok nagy mennyiségben néhány hónapig, ez még skizofréniát is gyógyít. Pszichológiai téren a személyiségsebészetnek nevezett módszer is segíthet.
Az is lehet, ha pl. nem túl világos a lakásod, hogy a sötét miatt hiszed azt, hogy nincs tisztaság. Ilyenkor legyen minél több természetes fény a lakásban, húzd el a függönyt, nyisd ki az ablakot, hadd jöjjön friss levegõ a házba, nem jó állandóan a ferfõtlenítõszer szagát érezni, vagy menj el sétálni, kirándulni, tölts minél több idõt a szabad levegõn.

Minden nap takarítok rendet rakok de estére mégis minden helyiségben kupi van. Miért van nálunk mindig rendetlenség? Hogyan tudnék rendet tartani mindig?

2 gyerekem van 3 és 1 évesek.

Legjobb válasz: mi ketten lakunk egy kisházban,van egy kiskutyánk,mindent szétpakpl.soha nincs rend,max.estig.gyerekek mellett meg sztem nagyon nehéz lehet.

mi ketten lakunk egy kisházban, van egy kiskutyánk, mindent szétpakpl.soha nincs rend, max.estig.gyerekek mellett meg sztem nagyon nehéz lehet.
Szia! Ez mindenkinél így van.Játékos formában vond be a gyerekeket a takarításba.A játékaikat pakolják el maguk után.
Én is amikor tehetem takarítok, mert olyan a lakás, mintha most robbantottak volna, a mosogató egy ora alatt tele van:( A párommal két lakotárssal meg egy kutyával lakunk, szoval nem csodálkozok a felforduláson.Mindenkinek legyen feladata és akkor nagyjábol rend lesz:)
Szia, Nálunk ugyanez van, csak azzal a módosítással, hogy van 2 kutya akiket beengedek a lakásba.Mondjuk nem sokáig, mert augusztusba érkezik a baba.De komolyan szégyenlem magam amikor valaki este meglátogat minket, mert szerintem azt hiszi nem takarítok.Holott állandóan mások által fémjelzett nagytakarítást végzek míg a barátnõm 3 hetente takarít és mégis ragyog minden...:(
Egy ismerosom mondta, hogy naluk azert nincs kupi, mert a gyerek (most 2 eves) addig nem vehet elo uj jatekot, amig az elozot nem rakta el. Gyonyoruen mukodik. En is igy fogom nevelni majd a gyerekemet :) .
Nálunk úgy van, h amíg játszik a kiskrapek, õvé a terep. Repülhet a labda, szórhatja a legót(persze ésszel), elõszedhet akár mindent. DE! Amikor Anya azt mondja, ennyi volt, fürdés, pakolás, akkor minden a helyére vándorol. Így megy ez kiskora óta. Most 6 éves (fiú) gyönyörûen mûködik. Én is tiszta ideg voltam kisebb korában, de a férjem mindig leállított: Anyaaa! GYEREKSZOBA!Nem múzeum!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!