Találatok a következő kifejezésre: Minden nap a (6237 db)

17. hétben baj ha nem érzem minden nap a baba mozgását? Mikortol kell minden nap érezni?

eddig voltak b?kések,tegnap olyan volt mintha átcsuszott volna balrol jobbra..de ma még nem éreztem...ez természetes?

Legjobb válasz: 17 hetesen még ritkán éreztem, ne izgulj, nincs gond. Most 21 hetes vagyok, kb. 1 hete érzem mindwn nap.

17 hetesen még ritkán éreztem, ne izgulj, nincs gond. Most 21 hetes vagyok, kb. 1 hete érzem mindwn nap.
Hello mi 38 hetesek vagyunk és vannak napok mikor meg se mocan a babám ugy kell kicsit macerálni néha .Biztos lesznek napok mikor neked sem mocorog malyd annyit amugy az idöjárás is nagyban befolyásolja öket.
Nincs semmi gondd, késõii fog erõsõdni a mozgása. :)

22-ik hétben vagyok. Kb 2 hete érzem minden nap a babát mozogni. De 2 napja most nem éreztem. Ugye nincs baj? Vagy ilyenkor ez normális?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj! 22 hetesen még nem kell mindennap érezni. Mennyire vagy elfoglalt? Mert lehet, hogy mocorog õ, de te mindig mással vagy elfoglalva, azért nem veszed észre. Elsõ baba? Ha igen: biztos, hogy semmi szokatlant nem érzel a hasad táján? Én 24 hetesen úgy megijedtem, amikor egy napig "nem mozgott", hogy éjjel bementünk a kórházba. Ott kiderült, hogy mozog, éreztem is, de azt hittem, az a 3 napos karácsonyi dömping utóhatása. :) De ha még 1-2 napig nem érzel semmit, azért hívj fel egy orvost. Inkább látnak egy kismamát hiába, mint késõn.

Szia! Ne aggódj! 22 hetesen még nem kell mindennap érezni. Mennyire vagy elfoglalt? Mert lehet, hogy mocorog õ, de te mindig mással vagy elfoglalva, azért nem veszed észre. Elsõ baba? Ha igen: biztos, hogy semmi szokatlant nem érzel a hasad táján? Én 24 hetesen úgy megijedtem, amikor egy napig "nem mozgott", hogy éjjel bementünk a kórházba. Ott kiderült, hogy mozog, éreztem is, de azt hittem, az a 3 napos karácsonyi dömping utóhatása. :) De ha még 1-2 napig nem érzel semmit, azért hívj fel egy orvost. Inkább látnak egy kismamát hiába, mint késõn.

Aki nem fürdeti minden nap a babáját csak mondjuk 2 naponta, hogyan alakította ki az esti rituálét?

Mióta ezt a cikket olvastam (

Legjobb válasz: Mi minden nap fürdünk, de rituálé lehet fürdés nélkül is, masszírozás, énekelgetés, pizsi-ráadás, stb. Nem olvastam végig ezt a cikket, de szerintem egy kisbabát sem árt minden nap megfürdetni. A popóját hiába törlöd le kaki után, azért nem árt neki a víz. Az én babám bukós is volt, így sokszor lett savanyútej-szagú a ruhája, ami ugye a bõréhez ér. Nagyon száraz a babám bõre, így minden nap fürdünk, de kb 3 perc alatt végzünk.

Mi minden nap fürdünk, de rituálé lehet fürdés nélkül is, masszírozás, énekelgetés, pizsi-ráadás, stb. Nem olvastam végig ezt a cikket, de szerintem egy kisbabát sem árt minden nap megfürdetni. A popóját hiába törlöd le kaki után, azért nem árt neki a víz. Az én babám bukós is volt, így sokszor lett savanyútej-szagú a ruhája, ami ugye a bõréhez ér. Nagyon száraz a babám bõre, így minden nap fürdünk, de kb 3 perc alatt végzünk.
Elsõ hozzászólóval értek egyet. Mi felnõttek is fürdünk mindennap. Nekem a kórházban és itthon is mondták (védõnõ, gyerekorvos), hogy a kaki, pisi kevésbé eszi ki a bõrét, ha mindennap fürdetjük. Attól, hogy még nem csinál a baba semmit, ugyanúgy jár neki a tisztaság mindennap.
Mi minden nap fürdetjük a babucit, már majdnem 8 hónapos. A pisis és kakis pelus után igenis kell a fürdetés, hiába törlöd át a kis bõrét, szagold majd meg, nem lehet annyira tisztára törölni. Ez csak az én véleményem nem kell megfogadni, de én is jobban érzem magam egy fürdés után.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem koszos a baba, nincs mitõl bekoszolódni, amikor még pici csecsemõ. Nem lehet összehasonlítani egy felnõttel. Egyébként egy felnõttnek sem használ, ha naponta többször fürdik vagy rengeteget mos kezet, ugyanezen okból kifolyólag. A baba bõre sokkal vékonyabb, mint a miénk... Persze a nyári kánikulában más a helyzet, amikor õk is jobban izzadnak, de ilyenkor... Nekem megmondon õszintén nyugodtabb a lelkem, ha tudom nem rombolom fölöslegesen a bõr "flóráját". Ez egyéni vélemény, nem ítélem el, aki máshogy gondolja, ez a fórum vitára is való szerintem.
A kérdező hozzászólása: Várom még egyébként a kérdésemre a válaszokat, de bármien véleményt szívesen olvasok! :-) Köszi!
Mi is kétnaponta fürdettük kb 2-3hónapos koráig, nagyon száraz volt a bõre, kenni is kellett, viszont minden nap amikor nem fürdött, lemostam a fenekét és a nunit esti fekvés elõtt. Most 8 hónapos, imád fürdeni, minden este sokáig pancsol apával a nagykádban :o) majd jön a vacsi és alvás.
Mi minden nap fürdettük kb. 3 héttel ezelõttig, amikor is már olyan súlyos lett az ekcémája, hogy a gyerekorvosunk és a védõnõ is azt javasolta, hogy minden másnap legyen fürdés. Az esti rituálé kb. ugyanaz, mint a fürdés utáni. Levetkõztetem, bekenem testápolóval, felhúzzuk a pizsit és megyünk szopizni.


20-21hetes kismamák! Ti érzitek minden nap a magzatmozgást?

Legjobb válasz: Ugyan már. Ez még korai. Nem csoda, ha valaki nem érzi minden nap.

Ugyan már. Ez még korai. Nem csoda, ha valaki nem érzi minden nap.
10:22-es vagyok, nem tõlem kérdezted tudom, de én csak azt szeretném megkérdezni ha meglehet hogy kihez jársz?Én miskolci vagyok.
Második vagyok megint. Na akkor tuti, hogy azért nem érzed, mert jól elbújt :) Mozogj sokat hátha elõrébb úszkál. Én Budapesti vagyok és a Sote-ra járok terhesgondozásra. Te mész 4D-re valamikor? Tudod már, hogy kislány vagy kisfiú?
A kérdező hozzászólása: Majd megyek 4D-re ózdra 24hetesen.Nem mondták meg, hogy mi lesz a 18hetes uh-n, pedig látta az orvos, de azt mondta hogy õ nem foglalkozik azzal, hogy mi a gyerekem neme.Jó szemtelen volt az az orvos.
Nem tudom ilyen orvosok miért dolgoznak olyan helyen ahol kismamák vannak :( Elszomorító! Nekem 12 hetesen 70%-ra 18 hetesen pedig 100%-ra mondták, hogy kislány, de azért 23 hetesen még elmegyek egy 4D-re, mert akkor vesszük meg a pár hiányzó holmit neki és szeretném biztosra tudni, hogy csajosat vehetek :)
ja második voltam :)
Szia! Én 20+3 hetes vagyok, 15-16 hét között éreztem elõször mozogni. 19 hetes kora óta érzem minden nap. Nekem a dokim is furcsállotta mert elég duci vagyok, mondjuk a méhlepény a hátsó falon fekszik és a baba van elõl. Csak azért írtam le, hogy lásd nem vagyunk egyformák. Ha nagy baj lenne, úgyis észrevennéd. Egyébként én ha valami olyasmit eszem ami neki tetszik akkor jelzi. Próbáld ki hogy mire reagál jobban, gyümire, joghurt-ra vagy esetleg valami innivalóra vagy kajára. Nekem a gyümölcsre és a gyümölcslevekre nagyon beindul. Könnyû babavárást neked :) és kitartás
Sziasztok! Én 25+3 hetes terhes vagyok, a harmadik babámmal. Kb. a 15-16. héttõl érzem õt, de a 18. héttõl elég határozottan, és az apja számára is érzékelhetõen mocorog, úszkál, rugdos. Tegnap kb. négyszer csuklott is. :-) Azt olvastam, hogy a babák a nap 80%-át is képesek néha átaludni, szóval kedves kérdezõ, ne aggódj! 20 hetesen még mindig sok helye van, és nem olyan nagy, hogy minden mozdulatát érezd. Nekem kislányom lesz, és már a 12. heti genetikai uh-on "megtippelte" a doki a nemét. Azóta is kislányt mondanak nekem. Remélem, nem ér majd júliusban meglepetés. :-) További szép, gondtalan babavárást mindenkinek!
Szia, én is 20-21 hetes vagyok, igaz, második babás, de nekem már nagyon nagyokat rúg, nem csak érezni, látni is lehet. Ha aggódsz, vegyél egy AngelSound-ot vagy egy sima sztetoszkópot és néha kukkants be :) Nekem nagyon sokat segített kibírni azt az idõszakot, amíg a mocorgást el nem kezdtem érezni. Ja, és nyugi :)
A kérdező hozzászólása: Én Kazincbarcikai vagyok, és ide is járok a kórházba.És te hova valósi vagy?
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál a múltkorába is és nem volt semmi baj, egészséges a terhességem.Szerdán voltam védõnõnél, õ is megnézte a szívhangot, de alig találta mert állítólag úgy elvan bújva.De akkor is idegesít...nagyon féltem õt.
A kérdező hozzászólása: Akkor is korai, ha már 17hetesen érzeztem?
Szerintem egyáltalán nem korai, ha már a 17. héttõl érzed. Én a 16. héttõl éreztem esténként pár percet, majd a 18. héttõl egyre erõsebben és egyre többször. Pont ma 21 hetes és az elmúlt héten számomra is meglepõ volt, hogy milyen aktív volt. Napjában többször is érzem mozogni és elég sokáig helyezkedik és rugdos. De amikor én fáradtabb vagyok és nem igazán mozgolódok akkor õ is pihen és nem olyan aktív, de azért 2-szer minimum bejelentkezik :) De miért kérdezed kedves kérdezõ? Te nem érzed mindennap vagy csak 1-2 napja nem érzed? Az is lehet, hogy most úgy fordult, hogy nem annyira lehet érezni. Én rászoktam tenni a pocimra a távirányítót és azon akkor is látom, hogy úszkál a picim, amikor nem is érzem :) Próbáld ki.
A kérdező hozzászólása: Én már megint nem érzem mozogni, 20hetes és 5napos terhes vagyok.A múltor is ugyanez volt 19hetesen, felmentem a kórházba, ott volt szívhangja, minden rendben volt, de most megint kezdi és nagyon idegesít.Kétségbe vagyok esve. :(
A kérdező hozzászólása: Én csinálhatok akármit, meg se moccan.Amúgy sem éreztem sose erõsen, de most meg egyáltalán nem érzem, tegnap óta.
Szia, Ne légy kétségbeesve! Minden terhesség más, nem ugyanott helyezekednek el a magzatok, mert ha a tiéd jobban elbújva érzi jobban magát, és mondjuk erõsebb a hasfalad, meg tán még a méhlepényed is elöl tapad, nehezebben érzed a mocorgását. Mocorog õ, csak nem olyan erõteljesen mert még sok a helye. Én most vagyok 24 hetes (pontosabban 23+5) és bár mindennap érzem, de van hogy kevésbé, van hogy jobban, mert úszkál és nem mindig van olyan helyen ahol érzõdik. Egy példa: 4D uh-n voltunk pont amikor 21 hetes voltam és elszomorodtam elõtte mert azt hittem alszik és nem fogunk emiatt látni semmit. Hát a dokinéni elkezdte a 4D-t és megláttuk hogy a baba kalimpál és dörzsöli a pofiját... meglepõdtem mert én olyannyira nem éreztem õt hogy biztos voltam benne hogy alszik :) Baj akkor van a ritka mozgásból, amikor valaki már idõsebb terhes, azaz egy idõ után (30valahanyadik hét, nem tudom pontosan) már mérni kell a napi mozgásokat, legalábbis érdemes. Most még nincs jelentõsége mert még sok a helye :) Jó babavárást és semmi stressz!
Elsõ vagyok. Nekem még most a 36.-héten is vannak ilyen napjaim. És minden héten voltak eddig is. Eleinte én is szívrohamot kaptam. Most meg már próbálom túltenni magam ezeken a napokon. Ne aggódj.
Én is érzem mindennap, hétfõn leszünk 22hetesek, kb a 20.héttõl érzem mindennap, de ilyenkor még azt mondják nem feltétlenül kell érezni mindennap, attól valószínû mozog õ, csak gyengébben, vagy épp lustább, de azért ha 1-2nap nem érzed, menj el dokihoz!
Második vagyok. Ne aggódj biztos, hogy nincs semmi baj csak kicsit lustább a babád. Ha múltkor is minden rendben volt akkor most mi baj lenne? Ha teheted menj el megint UH-ra mert az segít, hogy megnyugodj. Tudod, hogy nem jó ha idegeskedsz. Nekem van egy ismerõsöm aki 20 hetes és semmit nem érzett még egy pici buborékot sem, a baba mégis szépen fejlõdik. Az hogy amúgy sem érzed olyan nagyon erõsen a rugásokat az azért is lehet mert a lepény olyan helyen tapadt meg, hogy tompítja. Melyik kórházba jársz? Ha van kedved szívesen beszélgetnék veled, látom, hogy pár nap van köztünk. Én augusztus 20-ra vagyok kiírva.
Én minden nap érzem a 20. hét óta. Elég intenzíven.

Szerintetek használhatom minden nap a ricinusolajat a hajamra?

Legjobb válasz: szerintem nem, mert akkor minden nap hajat kéne mosnod, amivel többet ártanál mint használnál. heti 2 alkalom ricinusozás elég

szerintem nem, mert akkor minden nap hajat kéne mosnod, amivel többet ártanál mint használnál. heti 2 alkalom ricinusozás elég
Ha hamar meg akarsz kopaszodni akkor nyugodtan. Eltömíti a fejbõr pórusait, a hajhagymák nem tudnak normálisan mûködni. A minden napos hajmosás tönkreteszi a hajad.
Minden nap ne ricizz, mert azzal ártasz a hajadnak és a fejbõrödnek is. Hetente 1x-2x ajánlott

Kis méretű (1cm) fekete bogarakat találok nap, mint nap a lakásban. :S Utánna kerestem, úgy hiszem futrinka lehet, de ez nem biztos. Mit tehetek ellenük?

Régi építésű lakásban lakunk és a sarkokban, a parketta szegélyébe menekülnek, ha megtalálom őket. A fürdőszobában is voltak már. Egy ideje még az ágyba is találtam ilyeneket. Ha megakarom ölni (ami nehezen megy)megmerevedik, mintha már halott lenne... nem büdös, ha összenyomom.(Régebben jóval nagyobb bogarak tanyáztak nálunk, nem tűntek el hamar, azok nagyjából ugyanúgy néztek ki, és naggyon büdös volt, ha összenyomtuk.) A konyhában még egyáltalán nem találtam szerencsére! Nem lehet, h a melegtől jöttek elő?

Legjobb válasz: szia!ez mind a régi ház állapotátol jöt ki ezek lehetnek sváûb bogarak de ha az ágyba is van akor ágyi poloska.

szia!ez mind a régi ház állapotátol jöt ki ezek lehetnek sváûb bogarak de ha az ágyba is van akor ágyi poloska.
A kérdező hozzászólása: Biztosan nem svábbogár vagy ágyipoloska, rákerestem neten ezekre is... :/ Köszönöm a segítséget!!!
Nálunk is ilyan bogarak vannak, nemtudom mi ez, de kiváncsi vagyok a válaszokra. . .
Nnemlehet , hogy ágyi poloska? Mindehol csak ezt irják. . .bár néztem az ágyi polozskàrol képeket, az en bogaraim nemannyira hasonlitanak rá.sötét szinûek és kemény a hátuk. . . Amugy az elõzõ vagyok.
A kérdező hozzászólása: Biztosan nem ágyipoloska szerintem sem. Csak mindenbe belemásznak... a fürdõszobában egyre többet találok. Ha nem felejtem el tszek fel egyrõl képet.
lehet hogy lisztbogár https://www.google.hu/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images.. én szerencsére csak a dobozban mûanyag látom õket amiben tenyésztem a gekkóknak és más állataimnak...
a nagy meg valami temetõbogár lehet https://www.google.hu/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images.. ilyet egyszer a kertben láttam egy korhadó fatörzs alatt megfogtam és büdös szaga lett
Tuti futrinka ! Nálam is vannak. Ez az idõszak jellemzi õket, és a nagy melegben megjelennek a lakásban is. Mivel kaja és víz nélkül elpusztulnak, igyekezetük ellenére is meg van pecsételve a sorsuk.

Érdekelne, hogyha elmegyek tartós táppénzre az elvileg nem 21 munkanapot fizet, hanem minden napot a hónapban, és 107. 000 bruttóval mennyi lenne a táppénzem? Köszönöm! 14 hetes kismama

Legjobb válasz: A fizetésed is minden napra kapod a hónapban, nem csak 21 napra. A 107 ezer után, ha nem volt egyéb jövedelmed, és amennyiben volt az igénylés elõtt 2 év folyamatos munkaviszonyod, akkor kb.64200 lesz a bruttó táppénzed. Ha nem kérsz adójóváírást, akkor ennek a nettója kb. 54 ezer lesz, ha kérsz, akkor kb. 64 ezer.

A fizetésed is minden napra kapod a hónapban, nem csak 21 napra. A 107 ezer után, ha nem volt egyéb jövedelmed, és amennyiben volt az igénylés elõtt 2 év folyamatos munkaviszonyod, akkor kb.64200 lesz a bruttó táppénzed. Ha nem kérsz adójóváírást, akkor ennek a nettója kb. 54 ezer lesz, ha kérsz, akkor kb. 64 ezer.
A kérdező hozzászólása: A lényeg, h. szarul járok. :) Az adójóváírást , már nem lehet igényelni.
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudtam, hogy ahány órára vagy bejelentve , annyi órának az xy százaléka a táppénz, szóval akkor tleg csak 21 napnak a valamennyi százaléka...
Bocs, elírtam, nem adójóváírást, hanem adókedvezményt. Észre se vettem, sajnálom:) És nem, rosszul tudtad, mert a szabad és pihenõnapokat is ki kell fizetni, azok is bérezett napok, így amelyik hónapban végig dolgozol, abban 30, illetve 31 napra kapsz bért. A táppénzt meg az igénylést megelõzõ évben elért bruttó jövedelem alapján számolják - bruttó jövedelem/365, x0, 6, x30 vagy 31.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Ha csak minden másnap edzek attól még igyam minden nap a tömegnövelőt?

Vagy inkább csak akkor igyam ha edzek is mellé?

Legjobb válasz: Szerintem tömegnövelõt azért kell inni,és azért edzés után, hogy az izmaid azonnali tápanyaghoz jussanak. Pihenõnapon ha szilárd kajából megvan a mennyiséged tök fölösleges.

Szerintem tömegnövelõt azért kell inni, és azért edzés után, hogy az izmaid azonnali tápanyaghoz jussanak. Pihenõnapon ha szilárd kajából megvan a mennyiséged tök fölösleges.
Reggel ihatod pihenõnapon is :D + délután ha gondolod .
marknál a pont. számold naponta mennyi fehérjét és szénhidrátot viszel be. ha nincs meg a 2 gramm fehérje és 6-8g szénhidrát testsúlykilónként akkor igyad. ha megvan nincs értelem.
mert neki nem szóltak, hogy már nincs SAB nap:D
Esetleg ha rádióvezérlésû óra (atomóra), akkor ez a SAB jelenti, hogy megpróbál szinkronizálni?

18 hetesen kellene érezzem minden nap a baba mozgását? Vagy mikortól kezdjek aggódni, ha nem érzem minden nap?

Legjobb válasz: Elsö baba?? Mindenki máskor e´rzi a mozga´sokat.Egyénfüggö. A lányomat 16.héten éreztem elözször,majd a 18 tól rendszeresen. Most a 2.babát a 13.héten megéreztem és napi mozgásokat15.héttöl érzek.Most 18 hetes vagyok én is. Ne aggódj.Kicsi még a magzat..... Semmi gond.Hamarosan rendszeresen fogod érezni,és néha azt fogod gondolni,hogy pihenj egy kicsit... :)

Elsö baba?? Mindenki máskor e´rzi a mozga´sokat.Egyénfüggö. A lányomat 16.héten éreztem elözször, majd a 18 tól rendszeresen. Most a 2.babát a 13.héten megéreztem és napi mozgásokat15.héttöl érzek.Most 18 hetes vagyok én is. Ne aggódj.Kicsi még a magzat..... Semmi gond.Hamarosan rendszeresen fogod érezni, és néha azt fogod gondolni, hogy pihenj egy kicsit... :)
20-21 hetes kortól lesz egyre intenzívebb és gyakoribb, addig nyugi :)
Én sem érzem minden nap a mozgását, pedig én is már 18 hetes vagyok:) Azt mondják, az elsõ babánál olyan 20-22.hét környékétõl érezni rendszeresen. Arra is gondoltam, hogy lehet, hogy érezzük, csak nem ismerjük fel.Most is érzek bizsergetõ érzést, de fogalmam sincs, hogy mi ez...:)
A kérdező hozzászólása: Az elsõ baba.16 hetesen éreztem elõször a "csikolást", aztán elég sokáig semmit, vagy nem figyeltem eléggé.Pár napja, ha a kezemet a hasamra tettem, és hanyatt feküdtem, éreztem apró rúgásokat, de erre csak este volt lehetõségem.Vasárnap éreztem elõször határozottan, anélkül, hogy a kezem a hasamra tettem volna, aztán a tegnap megint, és úgy tünik már ma is bejelentkezett a kis drága.Remélem, nem pánikolok majd be, ha egy nap kimarad :) )) Boldog babavárást mindenkinek!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!