Találatok a következő kifejezésre: Minden nap a (6436 db)

17. hétben baj ha nem érzem minden nap a baba mozgását? Mikortol kell minden nap érezni?

eddig voltak b?kések,tegnap olyan volt mintha átcsuszott volna balrol jobbra..de ma még nem éreztem...ez természetes?

Legjobb válasz: 17 hetesen még ritkán éreztem, ne izgulj, nincs gond. Most 21 hetes vagyok, kb. 1 hete érzem mindwn nap.

17 hetesen még ritkán éreztem, ne izgulj, nincs gond. Most 21 hetes vagyok, kb. 1 hete érzem mindwn nap.
Hello mi 38 hetesek vagyunk és vannak napok mikor meg se mocan a babám ugy kell kicsit macerálni néha .Biztos lesznek napok mikor neked sem mocorog malyd annyit amugy az idöjárás is nagyban befolyásolja öket.
Nincs semmi gondd, késõii fog erõsõdni a mozgása. :)

22-ik hétben vagyok. Kb 2 hete érzem minden nap a babát mozogni. De 2 napja most nem éreztem. Ugye nincs baj? Vagy ilyenkor ez normális?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj! 22 hetesen még nem kell mindennap érezni. Mennyire vagy elfoglalt? Mert lehet, hogy mocorog õ, de te mindig mással vagy elfoglalva, azért nem veszed észre. Elsõ baba? Ha igen: biztos, hogy semmi szokatlant nem érzel a hasad táján? Én 24 hetesen úgy megijedtem, amikor egy napig "nem mozgott", hogy éjjel bementünk a kórházba. Ott kiderült, hogy mozog, éreztem is, de azt hittem, az a 3 napos karácsonyi dömping utóhatása. :) De ha még 1-2 napig nem érzel semmit, azért hívj fel egy orvost. Inkább látnak egy kismamát hiába, mint késõn.

Szia! Ne aggódj! 22 hetesen még nem kell mindennap érezni. Mennyire vagy elfoglalt? Mert lehet, hogy mocorog õ, de te mindig mással vagy elfoglalva, azért nem veszed észre. Elsõ baba? Ha igen: biztos, hogy semmi szokatlant nem érzel a hasad táján? Én 24 hetesen úgy megijedtem, amikor egy napig "nem mozgott", hogy éjjel bementünk a kórházba. Ott kiderült, hogy mozog, éreztem is, de azt hittem, az a 3 napos karácsonyi dömping utóhatása. :) De ha még 1-2 napig nem érzel semmit, azért hívj fel egy orvost. Inkább látnak egy kismamát hiába, mint késõn.

Aki nem fürdeti minden nap a babáját csak mondjuk 2 naponta, hogyan alakította ki az esti rituálét?

Mióta ezt a cikket olvastam (

Legjobb válasz: Mi minden nap fürdünk, de rituálé lehet fürdés nélkül is, masszírozás, énekelgetés, pizsi-ráadás, stb. Nem olvastam végig ezt a cikket, de szerintem egy kisbabát sem árt minden nap megfürdetni. A popóját hiába törlöd le kaki után, azért nem árt neki a víz. Az én babám bukós is volt, így sokszor lett savanyútej-szagú a ruhája, ami ugye a bõréhez ér. Nagyon száraz a babám bõre, így minden nap fürdünk, de kb 3 perc alatt végzünk.

Mi minden nap fürdünk, de rituálé lehet fürdés nélkül is, masszírozás, énekelgetés, pizsi-ráadás, stb. Nem olvastam végig ezt a cikket, de szerintem egy kisbabát sem árt minden nap megfürdetni. A popóját hiába törlöd le kaki után, azért nem árt neki a víz. Az én babám bukós is volt, így sokszor lett savanyútej-szagú a ruhája, ami ugye a bõréhez ér. Nagyon száraz a babám bõre, így minden nap fürdünk, de kb 3 perc alatt végzünk.
Elsõ hozzászólóval értek egyet. Mi felnõttek is fürdünk mindennap. Nekem a kórházban és itthon is mondták (védõnõ, gyerekorvos), hogy a kaki, pisi kevésbé eszi ki a bõrét, ha mindennap fürdetjük. Attól, hogy még nem csinál a baba semmit, ugyanúgy jár neki a tisztaság mindennap.
Mi minden nap fürdetjük a babucit, már majdnem 8 hónapos. A pisis és kakis pelus után igenis kell a fürdetés, hiába törlöd át a kis bõrét, szagold majd meg, nem lehet annyira tisztára törölni. Ez csak az én véleményem nem kell megfogadni, de én is jobban érzem magam egy fürdés után.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem koszos a baba, nincs mitõl bekoszolódni, amikor még pici csecsemõ. Nem lehet összehasonlítani egy felnõttel. Egyébként egy felnõttnek sem használ, ha naponta többször fürdik vagy rengeteget mos kezet, ugyanezen okból kifolyólag. A baba bõre sokkal vékonyabb, mint a miénk... Persze a nyári kánikulában más a helyzet, amikor õk is jobban izzadnak, de ilyenkor... Nekem megmondon õszintén nyugodtabb a lelkem, ha tudom nem rombolom fölöslegesen a bõr "flóráját". Ez egyéni vélemény, nem ítélem el, aki máshogy gondolja, ez a fórum vitára is való szerintem.
A kérdező hozzászólása: Várom még egyébként a kérdésemre a válaszokat, de bármien véleményt szívesen olvasok! :-) Köszi!
Mi is kétnaponta fürdettük kb 2-3hónapos koráig, nagyon száraz volt a bõre, kenni is kellett, viszont minden nap amikor nem fürdött, lemostam a fenekét és a nunit esti fekvés elõtt. Most 8 hónapos, imád fürdeni, minden este sokáig pancsol apával a nagykádban :o) majd jön a vacsi és alvás.
Mi minden nap fürdettük kb. 3 héttel ezelõttig, amikor is már olyan súlyos lett az ekcémája, hogy a gyerekorvosunk és a védõnõ is azt javasolta, hogy minden másnap legyen fürdés. Az esti rituálé kb. ugyanaz, mint a fürdés utáni. Levetkõztetem, bekenem testápolóval, felhúzzuk a pizsit és megyünk szopizni.


Aki nem viszi ki minden nap a gyereket/gyerekeket sétálni, játszani, levegõzni, miért nem?

Persze nem arra gondolok, ha beteg a gyerek, vagy anya otthon lázasan örül, ha él. :)

Legjobb válasz: Majdnem minden nap kint vagyunk,de bevallom õszintén,hogy elõfordul,hogy abszolút nincs kedvem kimozdulni. Pl amikor csak halogatom a hajmosást és aznap végre sikerül,de már nem akarok a vasalásával is bajlódni. Amíg kisebb volt mindig mentem vele,mert olyan jókat aludt a babakocsiban,de már másfél éves,szóval kõkemény harc pl.haza indulni a játsziról,vagy akárhonnan. Vannak napok,amikor csak feküdnék,nincs kedvem emberekhez és a gyerekkel vívott harcokhoz. Szerintem egy héten egyszer ennyit megengedhetek magamnak,ha már másfél éve itthon vagyok és nem járok szórakozni se. Szeretem,imádom a fiamat,nem hiszem,hogy egy nap bezártságtól bármi baja lenne a kis lelkének. Hasznosan töltjük az idõt,rajzolunk,autózunk,"segít" a házimunkában :)

Majdnem minden nap kint vagyunk, de bevallom õszintén, hogy elõfordul, hogy abszolút nincs kedvem kimozdulni. Pl amikor csak halogatom a hajmosást és aznap végre sikerül, de már nem akarok a vasalásával is bajlódni. Amíg kisebb volt mindig mentem vele, mert olyan jókat aludt a babakocsiban, de már másfél éves, szóval kõkemény harc pl.haza indulni a játsziról, vagy akárhonnan. Vannak napok, amikor csak feküdnék, nincs kedvem emberekhez és a gyerekkel vívott harcokhoz. Szerintem egy héten egyszer ennyit megengedhetek magamnak, ha már másfél éve itthon vagyok és nem járok szórakozni se. Szeretem, imádom a fiamat, nem hiszem, hogy egy nap bezártságtól bármi baja lenne a kis lelkének. Hasznosan töltjük az idõt, rajzolunk, autózunk, "segít" a házimunkában :)
4-es vagyok.nem rossz indulatból kérdeztem hogy baj e vasalt haj, csak sokan furcsállják hogy mindig olyan a hajam mit a szög, jól áll, sminkelek normális ruhába vagyok még itthon is.sokan megszolnak emiatt csak nem értettem soha miért, hisz nem a gyerektõl veszem el ezt az idõt.õ olyankor alszik mikor szépítkezek
14-es: de akkor nálad sem konkrétan az idõjárás az ok, hanem hogy nem bírja a babakocsit. De vannak akiké bírná, de nem viszi, mert jujj, esett reggel két csepp esõ.
Én általában megyek, még ha kicsit rosszabb az idõ akkor is legalább egy pár percre kimegyünk. DE az igazság az, hogy az én 9 hónaposom igaziból tök jól elvan itthon, babakocsizásért nem rajong, itthon tud mászkálni, játszani a játékaival, játszótéren meg csak a hintázás ami igazán neki való, de azt is csak most kezdte el jobban élvezni. Szóval (eddig) a friss levegõn kívül nem igazán volt miért lemennünk, szóval akár maradhattunk is volna minden nap.
A kérdező hozzászólása: 7 hónapos ikreim vannak, okoska. :) Nem véletlenül, terveztük. :) szerintem itt zárjuk le, ha nem tudsz érdemben hozzászólni. Nem tudom mi bajod van, mindenki hülye, én hazudok... Remélem mihamarabb rendbe jön minden nálad. Minden jót kívánok! Köszönöm a válaszokat. Igen, az idõjárás nagy kérdés, mert mindenkinél mást jelent a rossz idõ. A lányom 6 éves és muszáj kivinni, mert nem bírok vele különben. Tehát mi ebben az orkán szélben is kimegyünk, ha hazajön a férjem, mert a kicsiket ilyenkor nem tudom kivinni. Esõben is kimegyünk, mert muszáj. De van, hogy besokallok és én sem viszem ki mindig.
Én sem pontoztalak, bármilyen hihtetlen, és tényleg kicsit visszavehetnél. Másrészt a hajvasalásnak semmi köze a pizsamagatyához. Nekem még életemben nem volt vasalva a hajam, de nemhogy pizsamagatyában, melegítõben sem megyek sehova. Csak mert ki tudok menni reggel pisilni vasalatlan hajjal :) még nem jelenti, hogy igénytelen vagyok... Fõleg mivel nem otthon nézem a négy falat, hanem dolgozni járok, tudod? :) De azért hidd amit írtál, ha ettõl jobban érzed magad!
Én azt nem szoktam egyedül érteni, amikor valaki az idõjárást hozza fel mint okot. Nekem van kutyám, így mindig muszáj kimennem.Tehát a baba volt már esõben, hóban, szélben és semmi baja sem lett. Felöltöztettem rendesen és kész. Sõt szereti ha esik az esõ, érdekesnek találja. Szóval én azt indokot nem értem. Miért ne ismerje meg a gyerek az idõjárást, miért csak 25 fok felett, napsütésben, kizárólag szélcsendben lehet kimenni?
Épp azt írtad, hogy neked ez furcsa. Ikreid vannak véletlenül? Ki hitte volna. Idézem " nem lehet könnyû két 3 éves ikerfiúval" nem lehet? Ha neked ikreid lennének, akkor pontosan tudnád, hogy nem könnyû, nem csak feltételeznéd, de mindegy! Tegyünk pontot a végére.
A kérdező hozzászólása: Ja és van oka, persze, mindenkinek mindenre van oka. Ép ez a kérdésem lényege, nektek mi az? Kíváncsiságból, mert érdekel, nem azt mondtam, hogy ez rossz és azt sem írtam, hogy én mindig kiviszem.
A kérdező hozzászólása: Ikreim vannak igen plusz egy nagyobb lányom, de kicsit vegyél vissza az arcodból. Nem tudom ki pontozott, de nem én. Normálisan kérdeztem, normálisan írtam, mi bajod van? Ki vájkál más életében? Kérdeztem valamit, ha nem szeretnél, ne válaszolj. Ki ítélkezik, én? Sosem ítélkezem, durva esetekben sem, szóval leszállhatsz rólam.:) Tudod, hogy mindig van egy- két névtelen ember, aki pontozgat, de ez a fórum ezzel is jár, sajnálom.
Köszi a lepontozást!! Valahogy éreztem, hogy a sok szuperanya majd élve elás, mert 7 napból csak 6 nap megyünk ki... Nem, nem megyek vasalatlan hajjal sehova, mert annyira seprû hajam van, hogy nincs az az Isten, hogy így mutatkozzak. Ez talán baj? Baj, ha valaki ad magára, ha nem pizsamagatyában és papucsban megy el a boltig?? Nem is értem mi a bajotok. Miért kell mindig mások életében vájkálni és elítélni azt? Kedves kérdezõ, neked ikreid vannak? Tudod, hogy milyen velük egész nap foglalkozni és együtt lenni? Biztos meg van az oka, hogy a barátnõd így alakította ki a rendszert...
A kérdező hozzászólása: Nekem sem baj, én is csak csodálkozom. A gyerek sem lesz visszamaradott, csak megragadott ez a dolog. Ma beszéltem egy anyukával, aki elmondása szerint alig bír iker fiaival. Nem is lehet könnyû két 3 évessel, de csak 2 naponta mennek ki. Mindig. 2 napra fõz délelõtt és amelyik nap nem kell fõznie, aznap mennek ki. Furcsa volt, de ha nekik jó, felõlem. Csak érdekelt, kinek mi a véleménye errõl.
Nem, nekem picit sem baj, de csodálkozni szabad azért?
nekünk is van olyan hogy nem megyünk.ez ritka de elõfordul.egyszerûen nem birok emberek közé menni azokon a napokon.. Én is csak vasalt hajjal vagyok hajlandó kilépni az utcára, sõt addig nem is reggelizek amíg nem áll jól a hajam..baj ez?
Én nem mentem minden nap a fiammal, meg most hogy itthon vagyok vele pár napot, most sem nagyon megyünk. Itthon jól el van.
Ez mind igaz, de csak vasalt hajjal lépsz ki a lakásból??
Off- szerintem olyan nincs, hogy nem megy el a gyerekkel a boltba, postára, akár hova- már az is egy séta, levegõzés. Volt idõszak, mikor az apjuk még rendesen dolgozott, és napi szinten télen-nyáron, hóban-esõben-napsütésben mentünk boltba, piacra, mert bizony fõzni kellett akkor is! Játszóra nem jártam soha a gyerekekkel, mert irtózom a tömegtõl. A gyerekek a suliba-oviban vannak kint eleget, együtt ha az idõ engedi, akkor hétvégente kimegyünk 1-1 órára. Jelenleg az apjuk egyéni vállalkozó, nyitva van a kapu reggel 8- este 6-ig, szombaton 1-ig, nem szívesen engedem ki Õket és nem szívesen megyek ki Velük. Amúgy is állandóan csinálok valamit, noha a házat már nem tudom tisztán és rendben tartani... , Ha épen leülök 2 percre már ott az egy évesem- ahogy most is ide jött.... ennyit a pihimrõl. Szóval nem érek rá kimenni Velük. De jól vannak, amikor menni kell és nincs itthon az apjuk, akkor természetesen viszem Õket is az oviba-suliba-boltba...

20-21hetes kismamák! Ti érzitek minden nap a magzatmozgást?

Legjobb válasz: Ugyan már. Ez még korai. Nem csoda, ha valaki nem érzi minden nap.

Ugyan már. Ez még korai. Nem csoda, ha valaki nem érzi minden nap.
10:22-es vagyok, nem tõlem kérdezted tudom, de én csak azt szeretném megkérdezni ha meglehet hogy kihez jársz?Én miskolci vagyok.
Második vagyok megint. Na akkor tuti, hogy azért nem érzed, mert jól elbújt :) Mozogj sokat hátha elõrébb úszkál. Én Budapesti vagyok és a Sote-ra járok terhesgondozásra. Te mész 4D-re valamikor? Tudod már, hogy kislány vagy kisfiú?
A kérdező hozzászólása: Majd megyek 4D-re ózdra 24hetesen.Nem mondták meg, hogy mi lesz a 18hetes uh-n, pedig látta az orvos, de azt mondta hogy õ nem foglalkozik azzal, hogy mi a gyerekem neme.Jó szemtelen volt az az orvos.
Nem tudom ilyen orvosok miért dolgoznak olyan helyen ahol kismamák vannak :( Elszomorító! Nekem 12 hetesen 70%-ra 18 hetesen pedig 100%-ra mondták, hogy kislány, de azért 23 hetesen még elmegyek egy 4D-re, mert akkor vesszük meg a pár hiányzó holmit neki és szeretném biztosra tudni, hogy csajosat vehetek :)
ja második voltam :)
Szia! Én 20+3 hetes vagyok, 15-16 hét között éreztem elõször mozogni. 19 hetes kora óta érzem minden nap. Nekem a dokim is furcsállotta mert elég duci vagyok, mondjuk a méhlepény a hátsó falon fekszik és a baba van elõl. Csak azért írtam le, hogy lásd nem vagyunk egyformák. Ha nagy baj lenne, úgyis észrevennéd. Egyébként én ha valami olyasmit eszem ami neki tetszik akkor jelzi. Próbáld ki hogy mire reagál jobban, gyümire, joghurt-ra vagy esetleg valami innivalóra vagy kajára. Nekem a gyümölcsre és a gyümölcslevekre nagyon beindul. Könnyû babavárást neked :) és kitartás
Sziasztok! Én 25+3 hetes terhes vagyok, a harmadik babámmal. Kb. a 15-16. héttõl érzem õt, de a 18. héttõl elég határozottan, és az apja számára is érzékelhetõen mocorog, úszkál, rugdos. Tegnap kb. négyszer csuklott is. :-) Azt olvastam, hogy a babák a nap 80%-át is képesek néha átaludni, szóval kedves kérdezõ, ne aggódj! 20 hetesen még mindig sok helye van, és nem olyan nagy, hogy minden mozdulatát érezd. Nekem kislányom lesz, és már a 12. heti genetikai uh-on "megtippelte" a doki a nemét. Azóta is kislányt mondanak nekem. Remélem, nem ér majd júliusban meglepetés. :-) További szép, gondtalan babavárást mindenkinek!
Szia, én is 20-21 hetes vagyok, igaz, második babás, de nekem már nagyon nagyokat rúg, nem csak érezni, látni is lehet. Ha aggódsz, vegyél egy AngelSound-ot vagy egy sima sztetoszkópot és néha kukkants be :) Nekem nagyon sokat segített kibírni azt az idõszakot, amíg a mocorgást el nem kezdtem érezni. Ja, és nyugi :)
A kérdező hozzászólása: Én Kazincbarcikai vagyok, és ide is járok a kórházba.És te hova valósi vagy?
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál a múltkorába is és nem volt semmi baj, egészséges a terhességem.Szerdán voltam védõnõnél, õ is megnézte a szívhangot, de alig találta mert állítólag úgy elvan bújva.De akkor is idegesít...nagyon féltem õt.
A kérdező hozzászólása: Akkor is korai, ha már 17hetesen érzeztem?
Szerintem egyáltalán nem korai, ha már a 17. héttõl érzed. Én a 16. héttõl éreztem esténként pár percet, majd a 18. héttõl egyre erõsebben és egyre többször. Pont ma 21 hetes és az elmúlt héten számomra is meglepõ volt, hogy milyen aktív volt. Napjában többször is érzem mozogni és elég sokáig helyezkedik és rugdos. De amikor én fáradtabb vagyok és nem igazán mozgolódok akkor õ is pihen és nem olyan aktív, de azért 2-szer minimum bejelentkezik :) De miért kérdezed kedves kérdezõ? Te nem érzed mindennap vagy csak 1-2 napja nem érzed? Az is lehet, hogy most úgy fordult, hogy nem annyira lehet érezni. Én rászoktam tenni a pocimra a távirányítót és azon akkor is látom, hogy úszkál a picim, amikor nem is érzem :) Próbáld ki.
A kérdező hozzászólása: Én már megint nem érzem mozogni, 20hetes és 5napos terhes vagyok.A múltor is ugyanez volt 19hetesen, felmentem a kórházba, ott volt szívhangja, minden rendben volt, de most megint kezdi és nagyon idegesít.Kétségbe vagyok esve. :(
A kérdező hozzászólása: Én csinálhatok akármit, meg se moccan.Amúgy sem éreztem sose erõsen, de most meg egyáltalán nem érzem, tegnap óta.
Szia, Ne légy kétségbeesve! Minden terhesség más, nem ugyanott helyezekednek el a magzatok, mert ha a tiéd jobban elbújva érzi jobban magát, és mondjuk erõsebb a hasfalad, meg tán még a méhlepényed is elöl tapad, nehezebben érzed a mocorgását. Mocorog õ, csak nem olyan erõteljesen mert még sok a helye. Én most vagyok 24 hetes (pontosabban 23+5) és bár mindennap érzem, de van hogy kevésbé, van hogy jobban, mert úszkál és nem mindig van olyan helyen ahol érzõdik. Egy példa: 4D uh-n voltunk pont amikor 21 hetes voltam és elszomorodtam elõtte mert azt hittem alszik és nem fogunk emiatt látni semmit. Hát a dokinéni elkezdte a 4D-t és megláttuk hogy a baba kalimpál és dörzsöli a pofiját... meglepõdtem mert én olyannyira nem éreztem õt hogy biztos voltam benne hogy alszik :) Baj akkor van a ritka mozgásból, amikor valaki már idõsebb terhes, azaz egy idõ után (30valahanyadik hét, nem tudom pontosan) már mérni kell a napi mozgásokat, legalábbis érdemes. Most még nincs jelentõsége mert még sok a helye :) Jó babavárást és semmi stressz!
Elsõ vagyok. Nekem még most a 36.-héten is vannak ilyen napjaim. És minden héten voltak eddig is. Eleinte én is szívrohamot kaptam. Most meg már próbálom túltenni magam ezeken a napokon. Ne aggódj.
Én is érzem mindennap, hétfõn leszünk 22hetesek, kb a 20.héttõl érzem mindennap, de ilyenkor még azt mondják nem feltétlenül kell érezni mindennap, attól valószínû mozog õ, csak gyengébben, vagy épp lustább, de azért ha 1-2nap nem érzed, menj el dokihoz!
Második vagyok. Ne aggódj biztos, hogy nincs semmi baj csak kicsit lustább a babád. Ha múltkor is minden rendben volt akkor most mi baj lenne? Ha teheted menj el megint UH-ra mert az segít, hogy megnyugodj. Tudod, hogy nem jó ha idegeskedsz. Nekem van egy ismerõsöm aki 20 hetes és semmit nem érzett még egy pici buborékot sem, a baba mégis szépen fejlõdik. Az hogy amúgy sem érzed olyan nagyon erõsen a rugásokat az azért is lehet mert a lepény olyan helyen tapadt meg, hogy tompítja. Melyik kórházba jársz? Ha van kedved szívesen beszélgetnék veled, látom, hogy pár nap van köztünk. Én augusztus 20-ra vagyok kiírva.
Én minden nap érzem a 20. hét óta. Elég intenzíven.

Szerintetek használhatom minden nap a ricinusolajat a hajamra?

Legjobb válasz: szerintem nem, mert akkor minden nap hajat kéne mosnod, amivel többet ártanál mint használnál. heti 2 alkalom ricinusozás elég

szerintem nem, mert akkor minden nap hajat kéne mosnod, amivel többet ártanál mint használnál. heti 2 alkalom ricinusozás elég
Ha hamar meg akarsz kopaszodni akkor nyugodtan. Eltömíti a fejbõr pórusait, a hajhagymák nem tudnak normálisan mûködni. A minden napos hajmosás tönkreteszi a hajad.
Minden nap ne ricizz, mert azzal ártasz a hajadnak és a fejbõrödnek is. Hetente 1x-2x ajánlott

Szabad kamillateát itatni minden nap a 2 hónapos kisfiammal? Az lehet, hogy az Espumisantól tud kakálni?

Problémáink voltak a kakával, mert s?r?bb tápszert kell ennie reflux miatt, viszont egy hete minden nap óram? pontossággal reggel kakál (még mindig keményke a széklete és formált, de minden nap van!!!!!!)Adom neki az Espumisant mert eléggé fájdogált a hasa és naponta megitattam vele gyengére f?zött kamillából, olyan 40-50 ml-t. nem tudom, hogy valamelyik szer segít vagy esetleg lehet, hogy magától beállt a picikémnek a dolog. Kakálás el?tt viszont nagyon sírdogál, látszik, hogy nagyon rossz lehet neki, viszont a folyamat alatt és utána nagy az öröm, játszunk és mosolygunk!Napközben azonban az Espumisan ellenére megint fájdogál a hasa, sokat sírdogál és olyan nagyokat szellent. A kamillatea okozhat ilyet? Próbáljak meg áttérni 2 napig pl. a Gripe Water-re? Olyan tanácstalan vagyok, mert úgy örülök, hogy most legalább kakál!

Legjobb válasz: Minden képen a tápszer fogja meg a hasát.Mi is 2hósak vagyunk de anyatejesek,nekem most pl reggelre 3szor kakilt és nem kemény a széklete.A kamillának van hashajtó hatása inkább azt add neki mint az espumisant csak nem tudom nem fogja e megszokni ha minden nap kap és lehet utána már magától nem fog tudni kakilni.gyerekorvostól kérdezz rá.

Minden képen a tápszer fogja meg a hasát.Mi is 2hósak vagyunk de anyatejesek, nekem most pl reggelre 3szor kakilt és nem kemény a széklete.A kamillának van hashajtó hatása inkább azt add neki mint az espumisant csak nem tudom nem fogja e megszokni ha minden nap kap és lehet utána már magától nem fog tudni kakilni.gyerekorvostól kérdezz rá.
Szia.Az én kisfiam is refluxos tápszert eszik most 5-hós és neki is fájt a hasa meg a kakival is gondok voltak mint nálatok.Én kamillateát adtam neki mindennap ha már nagyon sokáig nem kakilt akkor megitattam vele jó 40ml-t megcukroztam mindig és 1.5 óra múlva biztos volt hatása.Nekünk is fájt a hasa az espumisant mi is próbáltuk nekünk nem jött be.Úgyhogy én nem adtam neki semmit, az angol víz sem jött be nekünk.De próbáld meg hátha neki jó lesz és nem fáj a hasa.Szerintem itt csak az idõ segit 3-hó után nekünk elmúlt a hasfájása egyik napról a másikra.Kamillateát adj neki, de ne filtereset fõzzél.A kis gyomrát is megnyugtatja a tea.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ezek szerint nyugodtan itathatom minden nap kamillateával, nem lesz tõle baja! Mindenhol azt olvastam, hogy nem szabad, mert allergizál, a férjem szerint lehet a hasa is ettõl fáj (mondjuk sokat tudhat róla :-)!), meg hogy csak akkor kell adni amikor nem tud kakálni, nehogy kilúgozzam a bélflóráját (ezt speciel a védõnõ mondta, de fogalmam nincs mit akart ezzel mondani), azzal tisztában vagyok mi az hogy kilúgozás, de nem értem mi köze van a kamillának hozzá?
Szia! Nekem pont itt írták, hogy a kamillát csak 2hétig szabad egyfolytában adni, mert ártalmas a bélflórára. Hát nem tudom...Mi is nehezen kakilunk, de a kamilla sem segített. Nektek, több szerencsét!

Kiszamolja nekem valaki erre a 13 napra ( nap mint nap ) a kaloriat?

Szeretnem tudni,hogy ez napjara hany kaloria.De sehogy nem ertem,hogy hogy kel kiszamolni.Valaki megszanna es kiszamolna nekem?

Legjobb válasz: kaloriabazis.hu szépen bepötyögöd ezeket

kaloriabazis.hu szépen bepötyögöd ezeket
Nem számolom ki, csak egy tanács. A húsok mennyiségét oszd fel több étkezésre mert nem tud pl 250 gramm marha egyszerre megemésztõdni és felszívódni. Max 150g. Nekem ez ennyi hús 4 étkezés. /6x eszek kb egy nap/
Nem tud megemésztõdni a hús? :D ilyen hülyeséget se hallottam még, mégis mit csinál, ott vár a répára???

Lehet használni popsira minden nap a tubusos Neogranormont vagy a tégelyeset kell?

Legjobb válasz: Nyugodtan használhatod a tubusost minden nap. Nekünk egyébként mindennapos használatra a gyógyszertári kikevert popsikrém vált be, ha pedig kicsit pirosabb a babám popsija vagy a fogzás miatt kicsípi a kaki, akkor pár napig tubusos Neogranormon és rendbe is jön. A tégelyes szerintem nem ér semmit.

Nyugodtan használhatod a tubusost minden nap. Nekünk egyébként mindennapos használatra a gyógyszertári kikevert popsikrém vált be, ha pedig kicsit pirosabb a babám popsija vagy a fogzás miatt kicsípi a kaki, akkor pár napig tubusos Neogranormon és rendbe is jön. A tégelyes szerintem nem ér semmit.
A tégelyes védõkrém, a tubusos való popsira.

Szerintetek egy 2 hetes fogyókúrával mennyit fogyhatok? Minden nap a napi 5x evésre főtt sárgarépát akarok enni. Esetleg reggelire főtt tojást.

Legjobb válasz: 2-3 kilót. Ha több megy le, abban nem lesz köszönet. És ilyen étrenddel ne számíts túl sok jóra.

2-3 kilót. Ha több megy le, abban nem lesz köszönet. És ilyen étrenddel ne számíts túl sok jóra.
Annyiszor leírták már itt millióan..Olvasgasd a többi kérdésre adott válaszokat és tedd össze a fejedben a puzzle-t.
A kérdező hozzászólása: Sokat olvastam arról, hogyan fogyjak egészségesen, edzõm is elmondta, hogy miket nem lehet. Le is mondtam az édességrõl. Két hónapja nem ettem semmilyen süteményt, csokit, chipset...stb. Csapvízen és a teán kívül semmit nem iszok. Még a teába se teszek sem cukrot, sem citromot. A fõtt kaja az amitõl félek. Olvastam és tanácsolták is, hogy egy nap 1x kell a fõtt kaja. De nézzük mondjuk a kedvencem, a rakott zöldbab... kalóriatáblázatokban mindenhol több 100 kalória :S Fõzelék nagyon sokszor van nálunk, sõt a vasárnapi átlagos menü pörkölt nokedlibõl már évek óta nem eszem, mert nem szeretem. Semmilyen pörköltet. Tésztákat nem esszük, inkább a rizs borsóval vagy kukoricával vagy krumplipüré, zöldséges krumpli, és ehhez valamilyen sült vagy rántott hús.
Kifogás. Vannak OLYAN MINI hûtõdobozok amik akkorák, mint egy ételes. Ha a répád elfér a táskádban, akkor normális kaja is.
A kérdező hozzászólása: hétfõtõl vasárnapig minden nap dolgozom :S általában 8 órát , de van mikor tovább 1-2 órával. Csak ebben a hónapban tudtam kondiba járni ameddig nem kellett dolgozni, még ez a hét van ami szabad...ezután csak augusztus vagy szeptembertõl tudok :S bár munka is olyan, hogy állandóan menni kell de mégsem sport :S De nagyon lefáraszt , ezért kellene egy étrend ami munka mellett jó . Vízbõl a 2 liter vagy több megvan minden nap, zöld teát is iszok este. Csak a kajával van baj, annyit tudok vinni magammal ami a táskámba belefér :S
munka mellett heti 5 alkalommal sportolok 2 órát, gondolom te is heti 40 órát dolgozol...
Hûtõtáskában BÁRMIT magaddal vihetsz, semmi sem fog megromlani. Csak 2 perc szünetet törvénytelen adni, de ha ragaszkodsz ehhez a számhoz... amennyit répából meg tudnál enni, annyi pl.: csirkemell salátából is menni fog.
A kérdező hozzászólása: Sajnos egy 2 hetes munkára megyek ahol szinte csak reggelizni tudnék rendesen ameddig itthon vagyok. Utána 8 órán át szinte semmit nem tudok enni. :S Ezért gondoltam a fõtt répára, mert azt bármikor megehetem 2 perc alatt és olyan kaja kellett ami nem romlandó. Mivel még van rajtam jó pár felesleg így megpróbáltam, hogy ha már a munka miatt nem jut idõm a sportra, akkor a kaja fogyasszon :S De szívesen fogadnék esetleg tanácsokat az alapján amit leírtam, hogy mit ehetnék munka alatt . :)
Így szerintem lemegy több is, 6-7 is, attól függõen mennyi a felesleged. De arra számíts, hogy amint abbahagyod a duplája jön vissza. Ez amúgy is nagyon egészségtelen módszer, nem jó megoldás.
edzõd nem mondta, hogy ne koplaljál és normális összetételbe vidd be a tápanyagot? szerinted, a répában pl. mennyi fehérje van?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!