Találatok a következő kifejezésre: Minden nőnek van peteérése Egy (2 db)

Minden nőnek havonta van peteérése? Egy ismerősömnek állítólag csak fél évente. Ilyen is előfordulhat?

Legjobb válasz: Normális esetben havonta van. OLyan nem hinném , hogy pont félévente, de össze vissza lehet pl 2-3-4-havi kimaradással. Arra a renszertelen menstruációból lehet következtetni, hogy valami nincs rendben.Orvosi segítséget és gyógyszeres kezelést igénylõ probléma ez.Okozhatja cisztásodás, hormonzavar, a szervezet elsavasodása, prolaktin szint megemelkedése..stb...ezért kell kivizsgáltatni.

Normális esetben havonta van. OLyan nem hinném , hogy pont félévente, de össze vissza lehet pl 2-3-4-havi kimaradással. Arra a renszertelen menstruációból lehet következtetni, hogy valami nincs rendben.Orvosi segítséget és gyógyszeres kezelést igénylõ probléma ez.Okozhatja cisztásodás, hormonzavar, a szervezet elsavasodása, prolaktin szint megemelkedése..stb...ezért kell kivizsgáltatni.
Szia. Nem minden nõnek van, én hallottam olyat hogy évente jo ha csak 1 megérik, de ezen a doki tud segíteni. Az ismerõsöm is úgy lett terhes! Clostit vagy hasonlót szedetnek az emberrel, de errõl nem nagyon tudok írni mert én soha nem szedtem.
utolsó válaszoló vagyok, azt örökölte az ismerõsöm!
30 éves korig több peteérés van mint utánna.

Ha egy nőnek csak egy petefészke van (mindegy miért), akkor csak minden második ciklusban menstruál? és csak minden második hónapban van peteérése?

Legjobb válasz: Nem. Menstruációja biztos hogy havonta van, peteérése meg szintén valószínûleg havonta, mert az egy petefészek átveszi a szolgálatot a másiktól. (Barátnõmnek kimûtötték az egyiket, aggódott, hogy lehet-e majd gyereke, 4 lett neki)

Nem. Menstruációja biztos hogy havonta van, peteérése meg szintén valószínûleg havonta, mert az egy petefészek átveszi a szolgálatot a másiktól. (Barátnõmnek kimûtötték az egyiket, aggódott, hogy lehet-e majd gyereke, 4 lett neki)
Mint írták minden hónapban lesz menstruáció, attól függetlenül hogy csak 1 van.
nekem is 1 van, a másik nincs kifejlõdve.minden hónapba van menszim és peteérésem.
Bocsi, hogy nem válaszolok, hanem kérdezek:elsõ válaszolótól szeretnék, a barátnõdnek természetes úton lett gyereke?
Igen, természetes úton, semmilyen kezelést nem kapott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ. Megnyugodtam!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!