Találatok a következő kifejezésre: Minden nőnek van peteérése (4 db)

Ha egy nőnek csak egy petefészke van (mindegy miért), akkor csak minden második ciklusban menstruál? és csak minden második hónapban van peteérése?

Legjobb válasz: Nem. Menstruációja biztos hogy havonta van, peteérése meg szintén valószínûleg havonta, mert az egy petefészek átveszi a szolgálatot a másiktól. (Barátnõmnek kimûtötték az egyiket, aggódott, hogy lehet-e majd gyereke, 4 lett neki)

Nem. Menstruációja biztos hogy havonta van, peteérése meg szintén valószínûleg havonta, mert az egy petefészek átveszi a szolgálatot a másiktól. (Barátnõmnek kimûtötték az egyiket, aggódott, hogy lehet-e majd gyereke, 4 lett neki)
Mint írták minden hónapban lesz menstruáció, attól függetlenül hogy csak 1 van.
nekem is 1 van, a másik nincs kifejlõdve.minden hónapba van menszim és peteérésem.
Bocsi, hogy nem válaszolok, hanem kérdezek:elsõ válaszolótól szeretnék, a barátnõdnek természetes úton lett gyereke?
Igen, természetes úton, semmilyen kezelést nem kapott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ. Megnyugodtam!

Ha fogamzásgátló szedése közben az adott időben (a menses előtt 12-16 nappal) kívánós az ember, akkor az azt jelenti, hogy van peteérése? Minden fogamzásgátló úgy működik, hogy közben nincs peteérése a nőnek?

Legjobb válasz: Gyógyszert szedtem én is!Csak kicsit összevissza:S Aztán megjött illetve csak pecsételt!Majd abba hagytam a gyógyszert megjött (késve) aztán abba is hagytam a gyógyszert de azóta is folyton hányingerem van, a kajától rosszul vagyok és fogytam is!Kívánós vagyok de megenni nem bírom...a héten veszek tesztet és kiderül mi a baj. Rokonságomba elõfordult gyógyszer mellett teherbeesés!!!!De ritka..

Gyógyszert szedtem én is!Csak kicsit összevissza:S Aztán megjött illetve csak pecsételt!Majd abba hagytam a gyógyszert megjött (késve) aztán abba is hagytam a gyógyszert de azóta is folyton hányingerem van, a kajától rosszul vagyok és fogytam is!Kívánós vagyok de megenni nem bírom...a héten veszek tesztet és kiderül mi a baj. Rokonságomba elõfordult gyógyszer mellett teherbeesés!!!!De ritka..
A kérdező hozzászólása: még mindig nem tudom, mit jelent, hogy gátolja, de mégis van?? hogy mûködik, mit tesz a szervezetemben a fogamzásgátló
a fogamzasgatlok gatoljak a peteerest, a fogantatast es a beagyazodast de attol, hogy gatolja, meg nem iktatja ki
A kérdező hozzászólása: akkor mit jelent az, hogy gátolja a peteérést? számomra azt, hogy akkor nincs.
a gatlas alatt azt ersd, hogy nem segiti elo, peteeres van, kulonben nem lenne mensid, de a pete nem olyan mertekben erik meg, ami kepes befogadni a himivarsejtet
Szia! Megpróbálja meggátolni a peteérést a fogamzásgátló. Ez azt jelenti, hogy nincs peteérés. Elvileg így mûködik mindegyik. Néha azonban mégiscsak sikerül egy-egy nagyon életképes petének, hogy megérjen és kiszabaduljon, ilyenkor lép életbe a tabi második védelmi vonala, hogy nem tud beágyazódni a megtermékenyített petesejt. Pontosan nem tudom, mi módon teszi ezt, csak tippelek, hogy le van nyomva a progeszteron szint, ami megvastagítaná a méhnyálkahártyát. Vékonyba pedig nem tud beágyazódni. Vérzés azért van, mert az ember 21 nap után abbahagyja a szedést, és jön a megvonásos vérzés. A tablettaszedés alatti vérzés nem rendes menses, ezért van az, hogy a tabletta továbbszedésével el lehet tolni évente egy alkalommal büntetlenül. Jól jön ez nyaraláskor néha. :o)

Minden nőnek havonta van peteérése? Egy ismerősömnek állítólag csak fél évente. Ilyen is előfordulhat?

Legjobb válasz: Normális esetben havonta van. OLyan nem hinném , hogy pont félévente, de össze vissza lehet pl 2-3-4-havi kimaradással. Arra a renszertelen menstruációból lehet következtetni, hogy valami nincs rendben.Orvosi segítséget és gyógyszeres kezelést igénylõ probléma ez.Okozhatja cisztásodás, hormonzavar, a szervezet elsavasodása, prolaktin szint megemelkedése..stb...ezért kell kivizsgáltatni.

Normális esetben havonta van. OLyan nem hinném , hogy pont félévente, de össze vissza lehet pl 2-3-4-havi kimaradással. Arra a renszertelen menstruációból lehet következtetni, hogy valami nincs rendben.Orvosi segítséget és gyógyszeres kezelést igénylõ probléma ez.Okozhatja cisztásodás, hormonzavar, a szervezet elsavasodása, prolaktin szint megemelkedése..stb...ezért kell kivizsgáltatni.
Szia. Nem minden nõnek van, én hallottam olyat hogy évente jo ha csak 1 megérik, de ezen a doki tud segíteni. Az ismerõsöm is úgy lett terhes! Clostit vagy hasonlót szedetnek az emberrel, de errõl nem nagyon tudok írni mert én soha nem szedtem.
utolsó válaszoló vagyok, azt örökölte az ismerõsöm!
30 éves korig több peteérés van mint utánna.

A terhességem elején járok még. Olyan érzés van a hasambam mint amikor peteérésem van, feszítő érzés, a székre is lassan tudok csak leülni, mert olyan mintha karóba ülnék. Ilyenkor nő a babám? Ez jó jel? Tapasztalatok?

Voltam már dokinál 1 hete,akkor még nem éreztem ezt,akkor voltam 5-6 hetes és 2mm volt az embrió.Jöv? hét szerdán megyek legközelebb,remélem n?l folyamatosan és azt érzem!

Legjobb válasz: A méhszalagjaid feszülnek. A kismamaság ezzel jár :(

A méhszalagjaid feszülnek. A kismamaság ezzel jár :(
A kérdező hozzászólása: :) ha errõl van szó akkor örülök :) tegnap megittam 1 deci vörösbort, azt is lassan(házi) nagyon rákívántam :( ugye akkor nem attól?
Nem. A bor kis mennyiségben méhlazító. Hallottam már, h orvos is ajánlotta kisebb méhösszehúzódásra kismamáknak, ha nem volt indokolt a kórházban maradás. Meg van egyfajta méhlazító infúzió is, amiben alkohol van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!