Találatok a következő kifejezésre: Minden másnapi jo (22 db)

Ma csináltak először magzatvíz vizsgálatot és nem mondom nem valami jó érzés. Tényleg minden másnap azt fogják csinálni? 2100 mondták, hogy tágultam, az még semmi. Igaz? Megtudnám én ezt gyorsítani?

Legjobb válasz: Nekem sem volt kellemes. Nekem is azt mondták,hogy másnaponta mennem kell.De erre már nem volt szükség mert az elsõ ilyen vizsgálat után éjjel beindult a szülés:) Szóval nekem terminus elött 3 nappal csinálták. Kicsit megbolygatta a doki mert éjjel elfolyt a magzatvíz és másnapra megszültem:D Én sem a vizsgálattól tágultam de közrejátszott a szülés megindulásában.

Nekem sem volt kellemes. Nekem is azt mondták, hogy másnaponta mennem kell.De erre már nem volt szükség mert az elsõ ilyen vizsgálat után éjjel beindult a szülés:) Szóval nekem terminus elött 3 nappal csinálták. Kicsit megbolygatta a doki mert éjjel elfolyt a magzatvíz és másnapra megszültem:D Én sem a vizsgálattól tágultam de közrejátszott a szülés megindulásában.
Nekem is beindult az elsõtõl :) Remélem Neked is be fog . Könnyû szülést.
Szia! Nálunk a 40. héttõl másnaponta csinálják, aztán 41. héttõl naponta. Nekem 12 alkalommal nézték. Ha a kicsi nem akar még kibújni, sajnos Te nem sokat tehetsz, mert ilyenkor a szülésmegindító praktikák nem érnek semmit. Más nem tudok mondani, csak annyit, hogy türelem, olyan sok már nincs hátra.
A kérdező hozzászólása: Szia! Rendesen felfekszel az ágyra, ahogy eddig a vizsgálatoknál.Nekem mondták, hogy húzzam fel a kezemmel a lábaimat aztán hozták a kacsát kitágítanak vele és egy fém pálcát dugnak, helyeznek fel amibe van egy kis lámpa és azzal ellenõrzik.hogy milyen a magzatvizet, hogy tiszta-e!Kicsit kellemetlen, de a babáért ki kell bírni!:(
És ezt minden kismamánál megcsinálják?
Sziasztok! Bocsi, de hogyan csinálják ezt a vizsgálatot?? Köszi
A kérdező hozzászólása: A 40ik héttõl csinálják a kismamáknál, addig amíg nem jön a baba!
A kérdező hozzászólása: Igen már hallottam, hogy sok kismamának hozzásegített a szülés megindulásában.Remélem én is így leszek mert nem jó ez a vizsgálat! :(
A kérdező hozzászólása: Már tuti nem indul be az elsõtõl.Holnap már a másodikat csinálják! :(
Szia! Nekem négy vagy öt ilyen vizsgálat volt, de az elsõ volt a legkellemetlenebb a többi már sokkal tûrhetõbb volt. Kitartást! Kívánom, hogy minél hamarabb meglegyen a baba, és könnyû szülést!

Keményen csinálom a Fegyencedzés húzódzkodását, és a fekvőtámaszt szűk tartással, óránként 10-et az elsőből, 20-at a másodikból, minden másnap. Ha beiktatok egy hét folyamatos pihenést, az inkább jó, vagy rossz nekem?

Legjobb válasz: Az jó, de az hülyeség, hogy óránként húzódzkodsz. Egy héten legyen 4-5 edzésed, de az kemény, napi egyszer és nem minden nap ugyanarra edzeni! Utána regenerálódni kell, nem megint pár óra múlva edzeni!

Az jó, de az hülyeség, hogy óránként húzódzkodsz. Egy héten legyen 4-5 edzésed, de az kemény, napi egyszer és nem minden nap ugyanarra edzeni! Utána regenerálódni kell, nem megint pár óra múlva edzeni!
van: tegyél magadra pl egy 5 kilós súlyt és azzal húzózdkodj 3-4-szer 10-et. Így fogsz erõsödni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, bár anno így tanultam meg 10 helyett 13-at húzódzkodni!Van ötleted, esetleg valami, ami nálad is bevált, hogy növeljem a számát?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kipróbálom!

Ha minden másnap próbálkozunk, az jó? Vagy túl sűrű?

Nektek milyen módszer vált be? 27_28 naposak a ciklusaim és általában 14_17. napon van peteérésem. Legalább is szerintem, mert akkor érzek némi fájdalmat. Ti szeretkezés után próbáljátok benntartani a katonákat? Vagy ez abszolút felesleges?

Legjobb válasz: Jó a kétnaponta szexelés, nem túl sûrû. A mindennapi szex lenne túl sok. Én igyekeztem bent tartani a katonákat, nem tudom ennek mennyi köze volt hozzá, de hamar teherbe estem.

Jó a kétnaponta szexelés, nem túl sûrû. A mindennapi szex lenne túl sok. Én igyekeztem bent tartani a katonákat, nem tudom ennek mennyi köze volt hozzá, de hamar teherbe estem.
igen az tökéletes. Az orvosok is ezt szoktk ajánlani. Ha nincs gond a katonákkal akkor teljesen mindegy hogy bent tartod-e vagy sem. Egyik ismerösöm azonnal 1 percen belül irrgiált amikor a kedves pasija elment benne az engedélye nélkül, és mégis terhes lett, pedig tényleg 1 percen belül már mosta is ki magát és mégis. Ha van a katonákkal probléma akkkor szokták ajánlani a fekve maradást, gyertya állást.
A kérdező hozzászólása: Én fekve szoktam maradni, biztos ami biztos alapon:D Ma vagyok a 14. napon, 11 és 13. napon együtt voltunk, de ma nem tudom, hogy peteérést éreztem e (épp menetbe voltam, siettem, nem volt idõm leállni és odakoncentrálni, hogy most az e). Ti mit ajánlotok, ma is próbálkozzunk? Aztán kihagyok egy napot, csak ma lehet, hogy azért fájt...De ha pl ma volt, akkor a tegnapi katonákból maradhatott még odabenn valamennyi? Tegnap ugyanis elaludtam, nem keltem fel szeretkezés után.


Azt mondták, hogy elég minden másnap edzeni, de nekem kukac van a fenekemben, folyton mennék. Jó megoldás lehet, ha egyik nap mondjuk comb, popsi, másik nap has, felsőtest?

És akkor így tudna pihenni 1-1 izomcsoport, mégsem hagynék ki napokat, mondjuk csak heti 1-et, vasárnap. l/20

Legjobb válasz: Igen, szerintem úgy nagyon is jó lesz. A heti egy nap pihenõt viszont mindenképp tartsd!

Igen, szerintem úgy nagyon is jó lesz. A heti egy nap pihenõt viszont mindenképp tartsd!
Úgy jó, ha másnap nem ugyanarra edzel, de heti egy-két nap pihenõ nem ártana.
A kérdező hozzászólása: 1 nap mindenképpen lesz, lehet meg tudom oldani a kettõt is, mikor pihenek. Köszi. Azt viszont kevésnek véltem, mikor csak minden másnap...
Pedig ha kezdõ vagy, tényleg jobb lenne visszavenni. A lelkesedés olyan dolog, amibõl minden edzéssel fogyasztasz, és csak lassan töltõdik.
A kérdező hozzászólása: Tudom, tudom, csakhát olyan nehéz megállni néha... Azért is kérdeztem, ha nem bírom, akkor így talán kevésbé terhelem meg magam... Köszi a válaszokat!
Azért csak óvatosan! Szívesen!

Az úgy jó ha minden másnap futok 2-2, 5 km-t?

Azt hallottam, hogy kell pihenőnap minden futós nap után hogy legyen idő az izmok regenerálódásának.

Legjobb válasz: Futás mehet minden nap. Vagyis attól függ, mi a cél?

Futás mehet minden nap. Vagyis attól függ, mi a cél?
A kérdező hozzászólása: fogyás a cél
Akkor ez édes kevés lesz. Heti 5 nap aerob mozgás kéne+diéta!
A kérdező hozzászólása: diéta az van, de az ízületeimet nem szeretném tönkretenni
Cm/kg? Ha vészesen túlsúlyos vagy, akkor ne fuss. Bringázz, sétálj, ússz. Ha kicsit vagy túlsúlyos, nyugodtan kocoghatsz, a napi 2 km sem sok. Magyarán, ha a futás nem tesz jót az izületeidnek, akkor pihenõnappal is rossz. Ha nem árt, akkor sokkal többet futhatsz. cm/kg.
A kérdező hozzászólása: 176/76
176/76 nem rossz, ezzel kocorászhatsz.
csak akkor ha minden másra is edzel
Inkább nem szólok semmit...
5x26 bemelegítés? nem sok az egy picit? mellesleg nem csak bicepsz létezik
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Rezk0o valamit rosszul csinálok?Másra nem nagyon tudok edzeni, mert már két gerincmûtétem volt, a hajlás guggolás nem nagyon megy.
sok az a bemelegítés nagyon kifáraszt elég 1x12 aztán a 5x10 helyett a 4x12 szimpatikusabb ha siekrül 4x12 szabályosan akkor emelni kell a súlyon, ezen kívül létezik még sok más bicpesz gyakorlat. Van aki már 2 gyakorlattal kitudja löni a bicepszet de legyen az inkább 3vagy4. Minden másnap pedig fölösleges edzeni ugyanoda, ha rendsen szétküldöd elég het 1x
*ha rendesen szétküldöd elég heti 1x"
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az edzéstervet, de ebbõl a sok számból nem sokat értek, bocs.A 16 az kiló, a 26 az emelés száma, a 29 az kiló, a 10 az emelés száma.Nem értem mit írtál, hogy 4x10x26?
4x10x 26 = négyszer tíz, 26 kilóval. Ha csak 10x16, az tíz ismétlés 26 kilóval. Egyszerü az egész :-)

Több mint 80 kg vagyok és 170 cm. Tornázom minden másnap norbira. De emelett rendesen eszem . Most 2 nap úgy bezabáltam hogy csak na. :- ( mit csináljak. Hogyan kéne ennem hogy jó legyen? Hogy tudjak fogyni is.

Legjobb válasz: Kalóriadeficittel. Számold ki hány kcalra van szükséged, és egyél annál kb 10-15-20%-kal kevesebbet. De ha lehet, ne süteményt, hanem fehérjét, rostot, teljes kiõrlésû gabonákat.

Kalóriadeficittel. Számold ki hány kcalra van szükséged, és egyél annál kb 10-15-20%-kal kevesebbet. De ha lehet, ne süteményt, hanem fehérjét, rostot, teljes kiõrlésû gabonákat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :-)
szerintem egyél sokszor keveset, és ne zabálj. de ha nagy a probléma akkor 3szor egyél de keveset. HAtásos. Sok szerencsét! :D
Igeen, kevesebb kalóriát kell bevinned, mint amennyire szükséged lenne. Azonban ebédre egyél finomságot, ami normális kajából áll, így pár nap után nem lesz hiányérzeted a finomnságok után és nem fogsz bezabálni. Inkább a vacsora legyen szegényebb vagy el is hagyhatod.
Esetleg nem hason fekszik? Akárhogy is szerintem vidd el orvoshoz akárki akár mit is mondd itt...
A kérdező hozzászólása: Az oviban rota járvány van, a doki is ezt mondta rá, de érdekes hogy ilyen szakaszos a dolog, hogy csak minden másnap és mindig csak reggel.
Mit szokott enni este? Képzeld el a 3 és fél éves lányom ha este almát eszik, éjszaka kihányja. Valószínû a gyomorsavat megpiszkálja. Ezért gondolom hogy nálatok is lehetséges hogy valami ilyesmi van.
A kérdező hozzászólása: Minden este mást. Az egyik este vajas kenyeret, tegnap fõtt burgonyát egy kis husival, elõtte mákostésztát. Vizet vagy teát iszik hozzá. Nem tudom kajához társítani. Lehet hogy ilyen szakaszosan ürül a vírus?

Ez így jó edzésterv? Hétfő:Láb, Kedd:mell, Szerda:kar, csüt. :váll, Péntek:hát, szombat:kardió. Has minden másnap. Van egy kis felesleg a hasamon és azt le akarom dolgozni! Így fog látszani valami?

Legjobb válasz: Ez nem edzésterv, csak az izmok heti felosztása. Nincsenek benne gyakorlatok.:) És a legfontosabb:Egyszerre nem tudsz fogyni (szálkásodni) és izomban pedig nõni naturálban, mivel különbözõ étrend kell hozzá. Az egyikhez szálkásító diéta (kalóriadeficitet jelent energetikailag) szükséges, az izomnöveléshez pedig tömegnövelõ étrend (kalória plusz). Vagyis a kaján fog múlni a nagy része!

Ez nem edzésterv, csak az izmok heti felosztása. Nincsenek benne gyakorlatok.:) És a legfontosabb:Egyszerre nem tudsz fogyni (szálkásodni) és izomban pedig nõni naturálban, mivel különbözõ étrend kell hozzá. Az egyikhez szálkásító diéta (kalóriadeficitet jelent energetikailag) szükséges, az izomnöveléshez pedig tömegnövelõ étrend (kalória plusz). Vagyis a kaján fog múlni a nagy része!
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Nagyon zárkózott vagyok.21 hós lányomat nem viszem ki sétálni egyedül, nem járunk játszóra. Boltba, egyebek csak akkor, ha párom is jön. ( minden másnap). Ha ő dolgozik, itthon vagyunk. Tudom, hogy nem jó! Mit tegyek?

Nekem is hiányzik a leveg?, terhesség el?tt egész nap jöttem-mentem a párommal. De most? Egyébként is egy játszón annyi miden történhet.Pl. kérdeznek valamit, és válaszoljak... Jajj. Vagy pl. elveszik a játékot a gyerekemt?l, meglökik véletlenül, stb. Tudom, hogy sokak szerint hülyeség, de én nem tudom kezelni ezeket, inkább bújnék azonnal a csigaházamba. Hogy tudnék ezen változtatni? Légyszi, normális válaszokat adjatok, tényleg nagyon fontos lenne!

Legjobb válasz: ja és nem muszáj játszóra vinni, enyém 2 éves korától járt rendszeresen, inkább sétáltattam, hogy jól lefáradjon és csak hazafelé játszóztunk.

Megint 4-es vagyok... Egyébként nekem nagyon sokat segített a párom, még ha bunkó is volt.Nem egyszer közölte, hogy még is milyen dolog, hogy nem megyek sétálni a lányunkkal!!??Szar érzés a saját párod elõtt szégyenkezni...így csak azért is elindultam, és rájöttem, hogy nem olyan szörnyû ám ez!!
ja és nem muszáj játszóra vinni, enyém 2 éves korától járt rendszeresen, inkább sétáltattam, hogy jól lefáradjon és csak hazafelé játszóztunk.
Szerintem séta közben senki nem fog leállítani beszélgetni, és a játékát sem veszik el. Ha játszótérre nem is viszed - bár a gyereknek egyértelmûen jót tenne a társaság, szocializálódás -, legalább sétálni vidd el. Ne Magad nézd, hogy Te mit nem szeretsz, ez szerintem önzõ dolog. Lépj túl Magadon, és nézd a gyermeked, hogy Neki mi a jó. És neki az nem jó, ha be van zárva a lakásba, csak mert anyukának így a jó.
Mondjuk belegondolsz, hogy a gyerek a te mintádat követi és csak rád számíthat. Igazából vagy depressziós vagy, vagy nem tudom, mi bajod. Sokkal-sokkal könnyebben telik a nap, ha boltba, sétálni megyünk. Én a 21 hós gyereket max. hintázni vinném a játszóra, az kb. 20 perc, a többi legyen séta, céltalan bogarászás. Nem értem, milyen kérdésektõl félsz. A játszón meg nem engeded, hogy elvegyék a gyerekedtõl azt a játékot, amivel játszik, mert azért vittétek, hogy ti játszatok vele. De többnyire minden gyerek a máséval játszik. És nem minden anyuka ellenség, én direkt örülök, ha van társaság, mert ritkán vannak a játszón. Ált. de. mindenki óvodában, bölcsiben van, du. is alig van gyerektársaság.
Köszi, reméltem, hogy miskolci, mert akkor összejárhattunk volna.
Neked nyílt tér fóbiád van, ami a pánikbetegséghez társul. Mozdulj ki, gyûrd le minél elõbb, mert ez egyre rosszabb lesz!!! Ha egyedül nem megy, akkor keress pszichológust (nem kell orvos)! Kikerestem Neked a betegség rövid leírását: "Agorafóbia Az agorafóbia (piactériszony) gyakori kísérõjelensége a pánikrohamnak, de önmagában is elõfordulhat. Lényege, hogy az illetõ intenzív félelemmel, szorongással él meg minden olyan helyzetet, ahonnan nem tud elmenekülni, vagy egy esetleges rosszullét esetén nincsen kéznél azonnal segítség. Ilyen helyzet lehet például a tömegközlekedési eszközökön vagy ritkábban az autóban való utazás, sorbanállás, nyílt téren való közlekedés gyalogosan, moziban vagy színházban a sor közepén ülés, valamint a bevásárlóközpontokban való tartózkodás. A beteg ezeket a helyzeteket kerüli, vagy csak erõs szenvedés árán tudja kivitelezni. Egy kísérõ jelenléte sokszor enyhíthet a panaszokon. Szociális fóbia A szociális fóbia (emberfóbia) fõ tünete az állandó és ismétlõdõ félelem az olyan helyzetektõl, ahol a páciens más emberek figyelmének, esetleg megítélésének lehet kitéve, például étteremben való étkezés, nyilvános illemhely használata, szereplés, vagy aláírás mások elõtt. Az ilyen társas helyzetek azonnali - szituatív - pánikrohamokat provokálnak. A páciens tisztában van félelmei eltúlzott voltával, de ezt befolyásolni nem képes. Mindez nem azonos egy egészséges "lámpalázzal", amikor a mérsékelt szorongás akár javíthatja is a teljesítményt. A páciens tehát többnyire elkerülõ magatartással reagál."
Ez szociális fóbia, én is szociális fóbiás vagyok és nekem is hasonló tüneteim vannak kibõvítve még jónéhány tünettel az általad írtakat. Nekem orvos által diagnosztizálva van a betegségem. Jól tennéd, ha felkeresnél egy pszichiátert vagy pszichoterapeutát, mert ebbõl egyedül nem tudsz kigyógyulni, könnyen súlyosbodhat az állapotod ( nekem pl sokkal több tünetem van, az élet minden területén, szinte lehetetlenné teszi a normális életet, többek között képtelen vagyok emberek között dolgozni ) és társulhatnak hozzá egyéb más betegségek is, nálam pl depresszió. Nem ijesztgetni akarlak, csupán jó szándékból tanácsolom ezt, sajnos tudom, mirõl beszélek.
Szerintem az nem annyira nagy tragédia, hogy nem mentek játszóterezni, ha az idegenektõl tartasz. Más módon is lehetnétek emberek között, pl. elmehetnétek valamilyen baba-mama klubba, vagy ismerõsökhöz, rokonokhoz, ahol esetleg vannak kisgyerekek is. Mi azért nem járunk játszóra, mert a mi környékünkön nincs. Boltba is csak ritkán megyünk, viszont van kertünk, így minden nap sokat vagyunk friss levegõn, és hetente megyünk mindkét mamához, illetve rokonokhoz, barátokhoz. Szinte nincs olyan nap, hogy ne találkoznánk valakivel, tehát nem csak engem és az apját látja mindig a kisfiam (2 éves). Én úgy gondolom, így is megfelelõen van szocializálva, jövõre pedig már szeretném bölcsibe vagy családi napközibe vinni. Ti mikor mentek bölcsibe vagy oviba?
A kérdező hozzászólása: Decemberben lesz 2 éves, még egy évünk van, ha 3 éves kortól lesz oviköteles.
23-as vagyok Ez egyébként családi, rokoni körben is jellemzõ? Õket is inkább kerülöd?
A kérdező hozzászólása: Igen. A terhesség elõtt , mikor párom dolgozott, addig lementem 2-3 órára anyámékhoz, de volt, hogy fél óra múlva már mehetnékem volt, nem éreztem jól magam. És ez csak rosszabb lett.
Én már nem tudnám elviselni, ha nem mennénk sétálni. Csak akkor maradunk itthon, ha esõs nap van. A lányom is nagyon várja minden nap a sétáját. Bár Jázi még 8 hónapos, már kipróbáltuk a játszóteret is. Nagyon tetszett neki, sõt, mikor odajött hozzá egy nagyobbacska kislány játszani, a lányom csak mosolygott, majd kacagott végül a saját kis nyelvén mondta a magáét. Szerintem szüksége van egy gyereknek arra, hogy néha a saját korosztályával is legyen. Gondolj bele, milyen nehéz lesz majd az oviba beszoktatni! Ne magadat nézd, hanem a gyermekedet! Tessék kimozdulni! Ha meg valaki meg is állít az utcán, biztos nem egy idegen lesz, hanem valami ismerõs. Engem mondjuk az sem zavar, ha pl. a piacon megcsodálják és gügyögnek a lányomhoz, hozzányúlni nem szoktak. Gondolkozz el és ha segít, beszéld meg a gondjaidat a férjeddel, anyukáddal vagy egy barátnõvel, aki közel áll hozzád.
A kérdező hozzászólása: Sajnos párom nem igazán érti meg, próbálja, de mivel õ nagyon nyitott el sem tudja képzelni, milyen lehet. Anyámmal soha semmit nem tudtam megbeszélni, most sem nagyon tartjuk a kapcsolatot. Barátaim pedig nincsenek. :(
Teljesen megértelek én is így vagyok mint te. Nálam a brutális nagy megfelelési kényszer okozza ezt hogy túlfélek minden szituációt, jaj mit mondjak, jaj mit szólnak ha ez vagy az... Én jártam pszichológushoz, kineziolgushoz is, jókat sírtam :) de amúgy nem változott ez meg sajnos, mikor rosszabb passzban vagyok, szabályosan ki kell magam rugdossam az ajtón, hogy nekiinduljak. (nekem 2 gyerekem van így a nagyobb már ovis így érte muszáj mindennap menni) de a kicsivel még itthon vagyok.
Hol laksz kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: Vidéken, pápai vagyok.
Hûha...szerintem irány a doki. Szülés után minden megváltozik bennünk is, mshogyan szemléljük a dolgokat, és Te sajnos nem jó oldalról szemléled. Hol laksz? Mitõl félsz? Mi lesz ha egy anyuka megkérdez tõled valamit? Miért félsz ettõl? Félsz, hogy válaszolnod kell, vagy attól félsz, hogy mit válaszolsz, vagy attól, hogy õ mit fog ahhoz szólni amit Te válaszolsz? Én is hasonló vagyok mint Te. De én igenis elmegyek a gyerekkel ide oda, elviszem a játszóra, pedig én is félek, hogy hogyan kezeljem azt a helyzetet ha beledobják a szemébe a homokot, vagy õ dobja valakinek bele. De az élet még sok sok ilyen helyzet elé fog minket állítani, már csak amiatt is, mert gyermekünk van, és én úgy gondolom, hogy most kell megedzõdnünk, a játszón, az oviban, hogy amikor a gyermekünk felnõtt lesz akkor TUDJUNK segíteni neki dönteni bizonyos helyzetekben. Ha én képtelen vagyok rá, akkor õ is az lesz.
22:13 as, a szintén ugyanabban a cipöben járo vagyok volt már pánikbetegségem az azért kegyetlenebb kb 2 évig tartott, masszivan, utána terhes lettem, de beilleszkedni azelött sem tudtam, és most is nehezemre esik mint régen. De nem mondhatnám hogy a kettönek köze lenne egymáshoz legalább is nálam nem, talán kicsit szorongásosabb vagyok mint a pánik elött, de azt az en szintemig azért tul lépnem.
Szerintem ez pánikbetegség. Amikor megszületett a 2. babánk, én is éreztem magamat így és féltem, hogy rosszul leszek a tömegben, emberek között. A piacon szédültem, majd elájultam. Aztán próbáltam nem foglalkozni vele és egyszercsak elmúltak a rosszullétek és simán megyek a két kicsivel +pocakosan minden felé. Ha nem tudod magadat túltenni ezen, akkor szerintem kérj valami feszültségoldót.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Ezt tudom. De ez már ott tart, hogy még a terhesség alatt mentünk gyerekholmiért a párom munkatársáékhoz, ( a srácot ismerem), és az idegességtõl elkezdtem remegni, a sírás kerülgetett, és majdnem rosszul lettem :( (ráadásul epilepsziás is vagyok, így ez még nagyobb gond). Szóval nem arról van szó, hogy ez nekem kényelmesebb... Mert nagyon nem az..
A gyerek fontosabb most, mint te. Kell, neki az inger, a kortárs csoport. Vidd elõször rövid sétákra, ott senki nem fog zargatni, aztán, ha belejöttél, irány a játszótér. Gondolj arra, hogy elõbb utóbb ki kell jönnöd a csigaházból. Mi lesz, ha dolgoznod kell, és vinned kell közben a gyereket bölcsibe vagy oviba? Vagy ha beteg lesz a lányod megvárod, míg hazaér a párod és együtt viszitek orvoshoz? Ha útközben elfog a rossz érzés, gondolj ezekre a dolgokra. Olyan problémák ezek, amiket anyaként napi szinten meg kell oldanod. A játszótéren sem lesz baja. Ha elveszik a játékot, akkor visszakéred, ha meglökik, akkor szólsz, hogy óvatosabban. Ezek minden napos dolgok, mindkettõtöknek meg kell tanulnotok kezelni ezeket. Ha nem akarsz beszélgetni a többi anyukával, ülj le a lányoddal játszani. Akkor se ijedj meg, ha valaki megszólít, válaszolj neki, ami csak eszedbe jut. Próbálj barátkozni, neked is jót tesz majd.
Ja azt elfelejtettem, hogy nálunk meg olyan nem is jöhet szóba, hogy apa jön velünk, mert hulla fáradt amikor haza ér melóból.Ünnep nap az amikor elmegyünk együtt valahova...(7 végén én dolgozom, ezért akkor meg azért van kilõve) Így ha akarom, ha nem rá kell vennem magam, hogy kimozduljak. Egyébként meg az utcán sétálunk, akkor általában nénikkel találkozunk, akik le is állnak beszélgetni..õk meg be se fogják a szájukat, néha egy igen, meg ahhamot benyögök, de egyébként a lányomról áradoznak, nekem meg dagad a mellem! :D 4-es voltam
Ha feszült vagy, keress valami növényi alapanyagú bogyót (pl. Remotiv extra nekem bevált), vagy szedj magnéziumot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A munkával kapcsolatban is félek. 2 helyen dolgoztam eddig, az egyik csak kék könyves volt, ott takarítottam, egyedül az emeletet, de vol 2 munkatársam. Azt élveztem, mert egyedül voltam. A másik melóhelyem szalagmunka volt, 3 nap után belebetegedtem, 2 hónapig kezeltek, mert kikészültem teljesen. Ja, és voltam egy tanfolyamon. Érdekes, ( bár ott volt a volt sógornõm is), jól éreztem magam, és tudtam beszélgetni. Pedig ott 29 ember volt rajtam kívül... Ovival is gondba leszek, ott is negatív élményeim vannak inkább, és a sulival is ez a helyzet. Lehet, hogy dokihoz kellene fordulnom?
A kérdező hozzászólása: 4. válaszoló: a párom nyitott, és szerencsére a lányunk is az :) Volt, hogy nem akart eljönni a repülõgép-szimulátortól a boltban, erre mondtam, hogy otthagyjuk. Szépen visszafutott, mindenkire mosolygott, mutogatta a lottózóban kapott is papírját, és leült játszani. Mindenkire rámosolyog, odamegy a boltban a gyerekekhez, kezet fog, stb.
Nem bántani szeretnélek, de szerintem ez nem túl normális dolog, lehet, hogy ebben a helyzetben jó döntés lenne az orvos is. De ha nem... Akkor nincs olyan barátnõd/ismerõsöd, akinél pici gyerek/baba van?Vele esetleg ki tudnátok mozdulni néha-néha, a kislányod is gyerektársaságban lenne és neked is könnyebb lenne beszélgetni ismerõssel, mint egy full idegennel.Vagy csak menjetek le sétálni minden nap, egyre több idõre kettesben. Pl. elõször csak negyed órára, utána 20 percre és így tovább, ahogy érzed.Nem muszáj feltétlen társaságba menni, bár most már jön a hidegebb idõ, de azért elmehettek egy parkba sétálni vagy csak úgy ide-oda vagy menjetek el a férjed elé, amikor jön haza a munkából(bár ez csak úgy mûködik, ha közel lakik a lakhelyetekhez és gyalog/biciklivel jár). Próbálj arra gondolni, hogy egyikõtöknek sem jó, ha otthon vagytok 0-24ig és hogy a lányod milyen jól érzi magát, ha kimozdultok.
Sajnos ez orvosi eset.Segítséget kell kérned valami orvostól aki ezzel a problémával foglalkozik.Egyedül nem fogod tudni megoldani.És a picidre való tekintettel minél elõbb.Keress az interneten ilyen orvost vagy kérd a párod segítségét.Mielõbbi gyógyulást és barátkozást!
Nem rossz szándékkal, nem akarlak megbántani, de nem lehet, hogy fel kéne keresned egy pszichológust? Esetleg pszichiátert? Az, hogy ennyire elzárkózol/nál a külvilágtól, valahogy nem normális. A gyerkõcre se lesz jó hatással a késõbbiekben.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó 3 válaszoló! Tudom, hogy nem rossz szándékkal írtátok az orvost. Én is sejtem, hogy az lesz a vége, valahogy egyedül nem tudok ebbõl kimászni. Fõleg, hogy mikor próbáltam kicsit határozottabb lenni, mindíg rosszabb lett. Barátaim nincsenek.. ( részben az epilepsziám miatt is).
A kérdező hozzászólása: Volt egy csaj, akivel együtt szültünk, és mindíg itt ment el a ház elõtt. Akkoriban sokat sétáltunk a párommal, még kicsi volt a gyerek. Jó volt, tudtunk beszélni. Õ elköltözött, azóta senki sincs.
Nem segit a válaszom, de a kérdést én is irhattam volna. Nem vagy egyedül, nalam ugyan ez a helyzet, nehezen és ritkán mozdulok ki a gyerekkel. Azért menj néha, öt nézd én probalom azt tenni. Nekem ujjabban egyébként jobb, miota beszél, mert egymással beszélgetünk ha sétálunk, de játszora en se szivesen megyek, nem tudom hogy kezeljem a szitukat. :/ De néha hagyom a dolgokat történni és kész. :) Most meg ovis lett, igy ujjabb "probléma" szülöi közösség, ráadásul külföldön élek. De majd belejövök én is remélem.
A kérdező hozzászólása: hát igen, jó lett volna. Így kicsit nagy a távolság :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!