Találatok a következő kifejezésre: Minden kutyát a kutyám! Mit tegyek (49 db)

Van egy keverék kutyám (német juhász és magyar vizsla keverék) már van vagy 7 hónapos és még mindig elviszi a cipöket. Mit tegyek hogy leszokjon erröl?

és mostanság uj hobijja akadt az hogy vödröket tör szét. nem tudom mit csináljak vele.

Legjobb válasz: Nekem egy nemetjuhasz keverek kutyusom volt - az Isten nyugosztalja. Mikor o kicsi volt, imadta a cipoket. egyik ismerosom azt mondta, adjak neki oda egyet ami csakis az ove es mukodott. Soha tobbet nem nyult a cipokhoz. Szerintem halalra unja magat es meg kolyok...a vizsla mint tudjuk tulmozgasos a nemetjuhasz meg hat intellektualisan igenyes. Szerintem lehet jot tenne neki egy kis human motivacio.

Nekem egy nemetjuhasz keverek kutyusom volt - az Isten nyugosztalja. Mikor o kicsi volt, imadta a cipoket. egyik ismerosom azt mondta, adjak neki oda egyet ami csakis az ove es mukodott. Soha tobbet nem nyult a cipokhoz. Szerintem halalra unja magat es meg kolyok...a vizsla mint tudjuk tulmozgasos a nemetjuhasz meg hat intellektualisan igenyes. Szerintem lehet jot tenne neki egy kis human motivacio.
Kutyasuli és minél több foglalkozás! Jól írta az elsõ válaszoló: a vizsla hiperaktív, kell neki az elfoglaltság, a német-juhász meg egyszerûen igényli a feladatokat, a kihívást, ahol megmutathatja észbeli és fizikális képességeit. Már hamarabb kellett volna. És egy ilyen kutyával mindenképp sokat kell foglalkozni.
A kérdező hozzászólása: nah nagyon szépen kössz a válaszokat.:D
A mi német juhászunk is elhordta.Mutasd neki a cipõt amit elvitt.Mikor jön érte vágj vele az orrára.Két szer megcsinálod nem fogja elvinni mert tudja hogy nem szabad.
Bocsi az offért: Nem tudnál küldeni egy képet privátban a kutyusodról? Mert az én kutyum pár napja elhunyt, Isten nyugosztalja, és szeretném kideríteni, hogy milyen keverék volt, és vizsla-németjuhászra gondolok. Köszi!

A kutyam mindig szexeli a labamat mit tegyek?

Legjobb válasz: Lökd el magadtól (ne durván!) és szidd le. Ezt ismételt meg, bármikor újrakezdi. Ha nem hagyja abba, akkor egy kicsit üss is rá a fejére. De ha véglegesen meg akarod szüntetni ezt a problémát, ivartalanítsd.

Lökd el magadtól (ne durván!) és szidd le. Ezt ismételt meg, bármikor újrakezdi. Ha nem hagyja abba, akkor egy kicsit üss is rá a fejére. De ha véglegesen meg akarod szüntetni ezt a problémát, ivartalanítsd.
viccet félre téve, semmit se csinálj, csak ordits rá egy jó nagyot, hogy megijedjen.Az enyém is ezt csinálta egy ideig, amig szépen a fenyegetõ hangommal le nem szoktattam rolla.Csak kiabálj rá, a kezed emeld fel, mintha ütni akarnád, de ne bántsd.Megérti majd .
Ivartalanítás mondjuk...
Ez a dominancia jele, ivartalanítás nem segít.
Domináns. Ha elkezdi csinálni, rögtön kiabálj rá, és a nyakánál fogva nyomd le a földre. Így kifejezed nem tetszésedet, és azt, hogy te vagy a fõnök, hogy nem áll feletted.
azért a fõnökség kimutatása nem ilyen egyszerû, hogy lenyomod a kutyát a földre...
itt találod a megoldást, egy neves iskola ajénlásával: http://www.cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_conte.. és váó micsoda egetverõ humorözön...
szuka vagy kan?

3 éves szuka kutyám depressziós az utolsó tüzelése óta. Nem játszik a többi kutyával mint eddig, rossz kedvű. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem álvemhes? Amit leírtál, arra is utalhat. Ha nem egyértelmûek a tünetek, vidd állatorvoshoz, õ majd ellát tanácsokkal.

Nem álvemhes? Amit leírtál, arra is utalhat. Ha nem egyértelmûek a tünetek, vidd állatorvoshoz, õ majd ellát tanácsokkal.
Nekem is az álvemhesség az elsõdleges gyanúm. Pakoltasd ki, akkor nem lesz álvemhes többet és a méhgyulladás is megelõzhetõ vele.
Ha egyszer álvemhes és nem ivartalanítják, jó eséllyel egész életében, minden tüzelésnél ezzel fogtok kínlódni. Ez sem nektek, sem a kutyának nem jó.
Kedves ismerõsöm kutyája most lesz 8 éves. Folyamatosan álvemhes volt. A sok pangó tejtõl emlõdaganata lett. :( Most már bánja, hogy nem ivartalaníttatta anno...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek


A kutyám mindig sír amikor hazaérek. Mit tegyek ogy leszokjon róla?

A kutyám már elmult 1 éves és még mindig sír amikor meglát! De akkor is ha elmegyek a boltba és 10 perc mulva hazajövök! légyszi ÉRTELMES válaszokat!

Legjobb válasz: Nekünk is sokáig csinálta, de nagyon egyszerûen megoldottuk. Ha hazamentünk nem néztünk rá, nem szóltunk hozzá, úgy csináltunk, mintha ott sem lenne. Amint lenyugodott és mondjuk lefeküdt a helyére, akkor vártunk 5 percet és utána üdvözöltük. Ezzel a módszerrel nagyon hamar leszokott róla. Elõtte csak azért csinálta sokáig, mert a párom nem tudta megállni és mindig gügyögött neki, amikor hazaért.:)

Nekünk is sokáig csinálta, de nagyon egyszerûen megoldottuk. Ha hazamentünk nem néztünk rá, nem szóltunk hozzá, úgy csináltunk, mintha ott sem lenne. Amint lenyugodott és mondjuk lefeküdt a helyére, akkor vártunk 5 percet és utána üdvözöltük. Ezzel a módszerrel nagyon hamar leszokott róla. Elõtte csak azért csinálta sokáig, mert a párom nem tudta megállni és mindig gügyögött neki, amikor hazaért.:)
A kérdező hozzászólása: KÖszi a válaszod! majd kipróbáljuk :D

2 hete szerdán kaptam egy tacskót. Helyes meg minden csak a szomszéd kutyához állandóan átszökik. Mit tegyek?

Van egy kutyám.Kis lány és Linda a neve.Mindig átszökik a szomszéd kutyához , aki szintén tacskó.Mindig játszanak.Nem tom ?ket elkülöníteni , mert akkar harap mind a kett?.Segítsetek a döntésben , mert a végén kölykeik születnek.S.O.S.

Legjobb válasz: hát ha nem akarsz kölyköketz akkor marad az ivartalanítás

hát ha nem akarsz kölyköketz akkor marad az ivartalanítás
Talán ha ivartalanítanád õket? Nem vagyok ez az ivartalanitsd ember, de szerintem akkor legalább kölykök nem lennének, de tudnának játszani és az jó, viszont kölykök nem lesznek!
SOS-be ivartalanítsd és csináld meg a kerítést, hogy ne szökhessen át.
Elõször is szerintem ivartalanítsd a kutyust, így nem történhet meg, hogy kölykeik szülessenek. Én mikor hozzámkerült a kutyusom építettem neki kenelt ahonnan nem tudott kiszökni. Ha nem tudtam rá figyelni odaraktam be :) ! Felügyelettel persze nyugodtan játszhat az udvaron, én a szomszéd kuyussal is. Szerintem!!!
Vagy oldd meg, hogy ne tudjon kiszökni(kennel) vagy ivartalanítsd. Amúgy lehet, hogy unja magát, kutyák közé is kell néha vinni(annak ellenére, hogy a kutya elfogadja az embert fajtársként pl játékban), így legalább szocializálódik kicsit...

A kutyám elvágta mind a 2 lábát és nem engedi h bekössem neki de ha be is kötöm leveszi a kötést. Mit tegyek? (az állatorvoson kívül)?

Legjobb válasz: Hogy ha nagyon sújosan vágta el akkor elkel vinni minden képpen állatorvoshoz!Ha pedig nem olyan durva akkor kendle neki Betadine-nal és ha betudsz neki adni egy fájdalom csillapítót vagy valami gyulladás csökkentõt akkor adjál neki ételbe vagy italba össze törve.

Hogy ha nagyon sújosan vágta el akkor elkel vinni minden képpen állatorvoshoz!Ha pedig nem olyan durva akkor kendle neki Betadine-nal és ha betudsz neki adni egy fájdalom csillapítót vagy valami gyulladás csökkentõt akkor adjál neki ételbe vagy italba össze törve.
Az elõzõt az 50%os válaszolónak szánt levélkédre írtam.
Ha jobban elolvastad volna, tudhatnád, hogy két külön ember válasza volt és mindketten azt mondtuk, hogy a nyalogatás a könnyebb sérülésnél igenis hatásos, természetesen a komolyabb sérülés esetén mindenképp állatorvoshoz kell fordulni.Légyszíves máskor alaposabban olvasgass.
Mindenképpen kérd ki az állatdoki tanácsát, mert súlyos fertõzések, akár fekély is kialakulhat és a szereken kivül, ha szükség van a gallérra akkor szánd rá magad az õ érdekében. Mondjuk készülj fel, mert az nagyon kemény történet, szegény borzasztóan gyûlöli, de az õ érdeke.Ki kell birnotok.
Az 50%-os válaszolónak üzenem, hogy a kutya tényleg tudja mi a jó neki, de nem tuja magát kezelni gyógyszerrel, kötéssel!
Nem igazán jó ha csak nyalogatja a sebet. Tényleg elfertõzheti vagy amíg alszik beköpheti a légy is. Mindenképpen állatorvos!
Ha sokat nyalogatja a sebet, attól nem fog begyógyulni. Ráadásul el is fertõzheti, pl ha elõtte a hátsóját nyalogatta, vagy ki tudja mit rágcsált.. Vidd el állatorvoshoz, kaphat gallért, illetve van olyan sebgyógyító/fertõtlenítõ spray, amibe ha egyszer belenyal, nem akarja még egyszer megpróbálni, olyan kellemetlen ízû számára. Ráadásul ebben a melegben a legyek is komoly gondot okozhatnak. A lényeg az, hogy hívd ki az állatorvost, õ majd tudja, hogy mit kell tenni. Gyógyulást a kutyusnak!:)
50%-os a válaszom mikor én írtam a jót hogy ne kenjék be semmivel majd a kutya nyalogatja....aki a hülyeséget írja majd 100% ^^..
A leghatásosabban a kutyus tudja meggyógyítani, ha nyalogatja azzal fertõtleníti is egyben, ha nem vészes, a seb hamar rendbe jön.Bízz benne, nagyon okos állat és tudja hogy ilyenkor neki mi a jó.
Ha nem vészes kend be betadinnal az fertõtleníti.Állatpatikában kapható neki kutyagallér így nem tudja se nyalogatni se levenni a kötést a sebrõl.Ha mély aseb vidd orvoshoz az összevarja/tapasztalatból mondom a foxink már többször vágta el magát/
A kérdező hozzászólása: az elsõ 2 lábán, a könyökénél vágta el. nem nagyon súlyos.
Nem kell bekenni betadine-nal mert a kutya nyalogatja magának és annál jobb fertõtlenítõ nincs neki..Ha kicsit vágta el akkor rendbehozza magának ha nagyon akkor orvos és majd ír neki vmi gyógyszert.
Vidd el állatorvoshoz. Hagyod hogy most szenvedjen a kutyád?
Ja és egyáltalán hol vágta el a lábát?
Egy kis jód rá szerintem és nemszukseges bekotni

A kutyám mindíg felizgul amikor meglát. Mit tegyek?

olyan problémám lenne, hogy a kutyám mindíg felizgul amikor meglát, odafut és elkezdni a lábamat...értitek..szóval nem tudom, hogy mit csináljak..elvigyem pszihológushoz vagy mit csináljak????

Legjobb válasz: Falkavezérségi probléma. Mutasd meg nki, hogy ki a fõnök

Falkavezérségi probléma. Mutasd meg nki, hogy ki a fõnök
Nem izgul fel, a dominanciáját mutatja feléd, a meghágás kutyanyelven dominanciát közvetít.
Neveld meg ! A lehetõ legnagyobb tiszteletlenség, amit irányodban tehet. Ne engedd. Ha rád mászik egyetlen szó nélkül lökd le, és hagyd ott. Csak akkor foglalkozz vele, ha megnyugodott. Nem ártana szabályokat állítani neki. Ha nem boldogulsz vele, javaslom vidd kutyaiskolába, ott mindketten sokat tanulhattok. Egyébként mennyi idõs? milyen fajta kutya?
El kell, hogy keserítselek, a kutyád nem azért csinálja, mert bejössz neki, hanem mert semmibe vesz. A kutyák így fejezik ki egymás között alá-fölé rendeltséget. Egy kutyának, aki tiszteli a gazdáját, eszébe nem jut, hogy ezt csinálja. De nem csak hogy vele, hanem a jelenlétében egyáltalán nem kezd hágómozdulatot végezni. Az én kutyám (szuka!) egyszer, olyan fél éves korában elkapta a plüssmacimat egy körre. Azonnal ráparancsoltam, hogy ezt nem csinálhatja, és elvettem a plüsst. Azóta sem jutott eszébe, hogy próbálkozzon. Szóval pszichológus helyett kezdd el nevelni;)
A kérdező hozzászólása: a kutyám bernipásztor-németjuhász keverék 3 éves hatalmas kutya..azért is félek tõle néha..köszönöm a kommenteket elviszem kutyaiskolába és kesztûs kézzel fogok vele bánni!

Nem eszi a kutyám a Happy dog-ot! Mit tegyek? Ez mindig így lesz? Ma adtam neki először, és bele se akar szagolni.

Legjobb válasz: Akkor viszont elég nagy az esélye, hogy válogatós. És mivel kedvére válogathat, mert kap mást, azt hiszi, hogy ezután is jön majd egy következõ. Amúgy a Happy Dog nagyon jó táp, maradjatok ennél. Add neki oda az adagják, ha nem eszi, 15-20 perc múlva vedd el elõle és késõbb add oda. Ezzel megtanulja, hogy az étel ajándék. Amúgy ha igazán éhes lesz, nem fog válogatni. :) Kitartás! :)

A nem evés (válogatás) legjobb ellenszere az éhség!
Akkor viszont elég nagy az esélye, hogy válogatós. És mivel kedvére válogathat, mert kap mást, azt hiszi, hogy ezután is jön majd egy következõ. Amúgy a Happy Dog nagyon jó táp, maradjatok ennél. Add neki oda az adagják, ha nem eszi, 15-20 perc múlva vedd el elõle és késõbb add oda. Ezzel megtanulja, hogy az étel ajándék. Amúgy ha igazán éhes lesz, nem fog válogatni. :) Kitartás! :)
Kevés konzerv és egy kis víz kell rá. Nálunk ez segített anno.
Szia! Szerintem probálj ki más kutya eledeleket is.
én rizst adok a kutyának vadhús-nyesedékkel. a nyesedék kilója átlag 220-270 forint, legegészségesebb, semmi plusz anyag és génkezelés :D
nálunk is pont most lesz tápváltás..10 nap alatt állok át
Mikor kínáltad vele utoljára?
próbálj más kutya tápot , nálunk a happy dog-ot mind2 kutya megeszi , de a pro plan -t is szerették sõt lehet hogy vissza is térünk rá mert jobban ették..
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy a régi tápját se nagyon eszi.
Eddig mit evett?
Tápváltást fokozatosan kell!!! Keverd a régi tápjával
amúgy meg ha nem eszi meg, vedd el elõle, másnap ugyanazt add neki, harmadnapra olyan éhes lesz, megeszi gond nélkül. nem kell hagyni, hogy a kutya diktáljon... Alternatívák a kutya táplálásában http://ujsag.allatvilag.net/2011/08/cerberos-kutyaiskola-alt..

Imadnivalo Labrador lany kutyam figyel ram a kutya suliban vagy ha egyedul viszem setalni. Ha a parom is velunk jon, nem birok vele porazon. (anelkul minden oke) Mit tegyek hogy tartsam falkavezer poziciomat?

Jutalom falattal gyonyoruen dolgozik. Anelkul meg valtozo. Amint parommal egyutt visszuk setalni a kutyakat (mert ketto van am) ha porazra rakom, nagyon nehez fenn tartanom a figyelmet az iranyomba. Csak a parom erdekli meg a masik kutya.. ketsegbe ejto, hogy nem tudom mit csinalok rosszul?!?!

Legjobb válasz: Szia! Nem ismerem a kutyádat, de nekem szintén volt ilyesmi problémám. 2 kistestû kutyám volt és az egyik enyhén szólva is rühellte a pórázt. Szerencsére szót fogadó kutya volt és a társát és engem is követett sétáink alkalmából, így azt a megoldást választottam, hogy a társára, aki nem tiltakozott nagyon a póráz ellen rátettem, a pórázgyûlölõ pedig jött utánunk. Hozzáteszem, hogy falkavezérként egyértelmûen elfogadott mindkettõjük. Javaslom, hogy ha elkezd húzni akkor húzd vissza, nézz a szemébe és mondd el neki, hogy mi a bajod. Ha közvetlen, jó viszony van köztetek, akkor hamarosan azt fogja csinálni amit szeretnél! :) Érdemes a kutyával "beszélgetni", elmondani neki, hogy mit szeretnél!

Szia! Nem ismerem a kutyádat, de nekem szintén volt ilyesmi problémám. 2 kistestû kutyám volt és az egyik enyhén szólva is rühellte a pórázt. Szerencsére szót fogadó kutya volt és a társát és engem is követett sétáink alkalmából, így azt a megoldást választottam, hogy a társára, aki nem tiltakozott nagyon a póráz ellen rátettem, a pórázgyûlölõ pedig jött utánunk. Hozzáteszem, hogy falkavezérként egyértelmûen elfogadott mindkettõjük. Javaslom, hogy ha elkezd húzni akkor húzd vissza, nézz a szemébe és mondd el neki, hogy mi a bajod. Ha közvetlen, jó viszony van köztetek, akkor hamarosan azt fogja csinálni amit szeretnél! :) Érdemes a kutyával "beszélgetni", elmondani neki, hogy mit szeretnél!
Nem tökéletes a koncentrációja még a kutyádnak. Erre kondicionálni kell a kutyát. Minél több helyzetben, zavaró körülmények között gyakorolni. Sétánál meg miért is kell csak rád figyelnie? A séta egy kikapcsolódás. Ott van a másik kutya, a párod is. Ha kijátszotta magát, elfáradt, már biztosan jobban fog figyelni rád. Amúgy az egyik legnehezebbet akarod a kutyádtól...bármikor csak rád figyeljen. Ehhez sok-sok gyakorlás és idõ kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat Azóta sokat javult a helyzet. Egy oktató azt mondta, maximalista vagyok. Ne akarjak mindent egybõl és tökéletesen. Az élet nem ilyen. Idõ kell. Sikerült! Most már csak a kaka-evésrõl kell leszoktatnom. Ez egy másik probléma, de már dolgozunk rajta. Köszönöm mégegyszer, szép napot

Mi az oka annak hogy a kutyusom, minden más kutyának neki akar menni, vagy játszani akar vele, egyenlőre még nem engedtem el nehogy megsértse a másik kutyát. Mit tegyek?

arany retviver a kutya

Legjobb válasz: Nem mindegy, h agresszívan neki akar menni vagy hevesen érdeklõdve oda akar menni. Viszont az biztos hogyha továbbra sem engeded oda más kutyákhoz a szocializációját olyan mértékben elcseszed, hogy az életben nem fogod tudni elengedni. Sokat segítene ha kontrollált körülmények között (értsd: kutyaiskola, képzett oktatóval más kutyákkal) tudna ismerkedni szabadon kutyákkal. Egy goldennel ilyen bajok nem kellene h legyenek, hacsak nem a gazdái rosszul állnak hozzá és félrenevelik - vagy rossz helyrõl van és genetikai eredetû a dolog.

Nem mindegy, h agresszívan neki akar menni vagy hevesen érdeklõdve oda akar menni. Viszont az biztos hogyha továbbra sem engeded oda más kutyákhoz a szocializációját olyan mértékben elcseszed, hogy az életben nem fogod tudni elengedni. Sokat segítene ha kontrollált körülmények között (értsd: kutyaiskola, képzett oktatóval más kutyákkal) tudna ismerkedni szabadon kutyákkal. Egy goldennel ilyen bajok nem kellene h legyenek, hacsak nem a gazdái rosszul állnak hozzá és félrenevelik - vagy rossz helyrõl van és genetikai eredetû a dolog.
mennyi idõs a kutya? ha nem engeded a többi kutyához, azzal elrontod a szocializációját, félni fog a többi kutyától, agressziv lesz velük szemben, egyébként a golden retriever nem egy agressziv fajta alapból
A kérdező hozzászólása: 3 hónapos
Akkor sürgõsen kezd el odaengedni más kutyákhoz mert késõbb nagyobbat fogsz vele szívni arról nem is beszélve h a kutya látja kárát. Ha kell szívesen segítek személyesen is ha budapesti vagy...csak írj privit!
A kérdező hozzászólása: 17. kerben lakom
ha megvan minden oltása, akkor tessék odaengedni a többi kutyához nem fogják bántani mert kölyök ha meg olyat tesz amit nem kéne, a többi kutya helyrerakja ez fontos szocializáció! emebrekkel is minél többel találkozzon
A kérdező hozzászólása: nincs meg minden oltása! az ugye nem zavar be ebbe
Oltások nélkül még ne vidd kutyák közé, mert bármit összeszedhet, de a harmadik oltás után már viheted kutyaoviba. Fontos lenne megfelelõen szocializálni, és megadni neki a lehetõséget, hogy fajtársaival játsszon, barátkozzon. A kölykök fél éves korukig szinte teljes védettséget élveznek, normális kutya nem bántja õket. Utána kezdenek el a felnõttek beszigorítani. Egyébként nyilván játszani akar, mert te nem tudsz vele úgy játszani, mint egy másik kutya, kell neki a kutya társaság. A legtisztább, ha megkérdezed a másik gazdit, hogy odaengedheted-e, úgyis fogja mondani, hogyha olyan a kutyája, aki nem tud kölykökre vigyázni, de az ilyen azért elég ritka. Jó lenne, ha elkezdenél kutyaovizni, mert ha jól gondolom elsõ kutyád, ha ilyen alap dolgokat nem tudsz. Nem akarlak megbántani, de simán el tudsz szúrni még egy ilyen csodásan békés és alázatos fajtát is, ha ennyire nem értesz hozzá. A kutyaovi irtó cuki elfoglaltság, és közben te is nagyon sokat tanulsz a kutya kommunikációjáról, szükségleteirõl, a kiskutya elfárad, a többi gazdi egy cipõben jár veled, tehát meg tudjátok osztani a tapasztalatokat rágcsálásról, felugrálásról, szobatisztaságról, meg mindenrõl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!