Találatok a következő kifejezésre: Minden kutyát a kutyám! Mit (248 db)

Mi ez a legújabb mánia, hogy "minden" mérgező a kutya számára? Lassan már semmit nem lehet adni a kutyának és jobban megtervezik a kutya étrendjét, mint a sajátjukat? !

Miel?tt bárki leszólna én sem moslékkal etetem a kutyámat, de azért van egy határ.

Legjobb válasz: figy ez szerintem is hülyeség. acana tápok meg minden lóf*sz..hogyne. az én kutyám húst kap és zöldséget. megfõzöm neki a halat meg adok neki zöldségeket. néha konzervet(abból az olcsóbb fajtát mert a hal az kicsit drága, és így tartom egyensúlyba az anyagiakat) mégis láám, soha nemvolt semmi baja. LEKOPOGOM. tiszta izom 4 éves stafford kan. kutyasuliban megy mint a golyó. míg a tápos kutyákkal mindig van vmi probléma

figy ez szerintem is hülyeség. acana tápok meg minden lóf*sz..hogyne. az én kutyám húst kap és zöldséget. megfõzöm neki a halat meg adok neki zöldségeket. néha konzervet(abból az olcsóbb fajtát mert a hal az kicsit drága, és így tartom egyensúlyba az anyagiakat) mégis láám, soha nemvolt semmi baja. LEKOPOGOM. tiszta izom 4 éves stafford kan. kutyasuliban megy mint a golyó. míg a tápos kutyákkal mindig van vmi probléma
Ezek nem új keletû dolgok, csak az emberek többségének most kezdenek leesni és köztudottá válni. Ezért lehet mostanában ennyi ilyen jellegû kérdéssel, problémával találkozni. Valamint az emberek hajlamosak mindenevõnek gondolni a kutyákat, amikor azok nem azok.
Nem mánia. Valaki föltett egy kérdést a házi kosztról, egy másik a csokoládéról, és utána még 15 ugyanolyan kérdést föltesznek. Nem kell ezt túllihegni. Ha az én kutyám azért fog 2 nappal kevesebbet élni, mert 10 éven keresztül 3 naponta kapott egy falat csokit, vagy hetente 2x ivott tejet, akkor legyen... szereti, és örül neki, ha kap. Szokott kapni fõtt ételt is, de a fõ tápláléka acana száraztáp. Részemrõl így néz ki a kutya etetése:)
Kedves elsõ, azért azt szögezzük le, hogy ha Te minden nap fõtt hússal és zöldségekkel eteted a kutyádat, akkor sokkal többet költesz a kajájára, mint az, aki a legdrágább táppal eteti. Nekem nincs annyi pénzem, hogy heti sok kiló húst megvegyek a kutyámnak, és nem fogok minden nap fél órát a tûzhely mellett állni, hogy a kutyának fõzzek. Ha te ezt meg tudod csinálni, akkor jó Neked, sõt, a kutyáddal is jót teszel, mert legszívesebben én is így etetném az enyémet... de ne mond, hogy ez nem kerül sokba.
Én is házi koszton tartom, és hidd el, olcsóbb.Rengeteg húst kap.De ne gondold, hogy bélszint vagy ilyesmit.A mészárszékeknél árulnak olcsón belsõséget(marha), vagy olyan farmokon, ahol a tojótyúkokat selejtezik ki, nagyon olcsón adják õket.IGY biztosabb vagyok, hogy tényleg húst kapnak.És én is hetente egyszer egy halkonzervet is adok .Olajosat.Fõzni pedig nem kell mindennap, nekem van hüttõm, ott eláll pár napig.

Milyen kutyát vegyek panelba? Nem szeretnék nagyon kicsit mint pl a csivava. Mi lenne a jó?

Legjobb válasz: Tartok kutyát, panelban. Három és fél éves roti. Elsõ dolog, hogy tisztáíd le magadban, hogy miért is kell neked kutya. Utánna nézd meg mit tudnál neki biztosítani. Számolj még rá napi másfél óra mozgatást, és válassz egy kevésbé pörgõs kutyát. Hogy pontosan milyen fajtát, azt így nehéz megmondani. A helyedben egy nyugisabb menhelyit választanék.

Kedves 5-ös:) Márpedig nem abból kell kiindulni, hogy egyes kutyatartók hogyan tartják panelben a kutyájukat mert ez orbitális általánosítás. Én sem gondolom, hogy állatgyûlõlõ lennél mert ezt mondod:) Másrészt pedig aki valóban a kutyája érdekeit nézi bizony megkérdezi, utánajár alaposan - mint ahogy a kérdezõ is teszi - hogy vajon milyen kutyát válasszon és nem szalad el kutyát szerezni, mert látott az utcán egy egy neki tetszõ egyedet.
Miért is állatkínzás a panel kutya élete??Mert lakásban van és?Sétálhat naponta többször, találkozik más kutyákkal, általában játszhat is velük em egy kertben tengõdik egész nap megkötve vagy bezárva.a kerti kutyák nagy százaléka évi! 1x sétál ha sétál.Egy kertben tengõdik ami kb ugyan az mintha lakásbna élne séta nélkül.Na akkor ki is az állatkínzó??
Tartok kutyát, panelban. Három és fél éves roti. Elsõ dolog, hogy tisztáíd le magadban, hogy miért is kell neked kutya. Utánna nézd meg mit tudnál neki biztosítani. Számolj még rá napi másfél óra mozgatást, és válassz egy kevésbé pörgõs kutyát. Hogy pontosan milyen fajtát, azt így nehéz megmondani. A helyedben egy nyugisabb menhelyit választanék.
Rengeteg fajta van, ami tökéletesen érzi magát lakásban. Sõt, a kutyák többsége sokkal jobban szeret bent lenni a gazdi közelében. Mérettõl függetlenül minden kutyának biztosítani kell a napi 3-4 sétát, ebbõl legalább egy legyen hosszú (1-2 órás) de minél több, annál jobb. Nekem yorkshire terrierem van, naponta 4x viszem le. Reggel fél óra, dél körül fél óra, 17 órakor van a hosszú séta, 22 órakor (mielõtt megyünk aludni) még egy utolsó pisilés. Az utolsó séta néha csak 1 perc, amíg pisil egyet, és már megyünk is fel, de ha látom, hogy még menne, vagy kellemes séta idõ van, akkor még olyankor is szoktunk 20-30 percet sétálni. Van olyan fajta, ami Neked tetszik? Vagy valami elképzelés? Milyen méretû, milyen szõrû, milyen színû, stb? És akkor tudunk javasolni konkrét fajtát :)
Szerintem aki nem tart kutyát lakásban semmi keresni valója ennél a kérdésnél, mivel semmi!! tapasztalata nincs ebben.
Panelba semmilyen kutyát ne vegyél! Tényleg: miért érzi minden paneles kényszernek, hogy állatot tartson? Az se igaz, hogy a Havanese-nek nincs mozgásigénye, csak próbáld egyszer szabadon engedni!
Márpedig egyetértek a 2-essel! Amíg kertes házban laktam, nekem is volt kutyám-macskám, tyúkom-csirkém, galambom ilyen is, olyan is .... :) )) Miért ne olvashatnám és mondhatnám el a véleményemet bizonyos dolgokkal kapcsolatban csak azért, mert éppen most panelban lakom!!!! Én sem kényszerítenék egyetlen állatot sem arra, hogy egy gyufás-dobozban élje le az életét. Másrészt elnézem azt a kis szerencsétlent, (a 4.-en lakik), ahogy a napi sétából a gazdival visszaérnek, attól kezdve még csak nem is moroghat, nemhogy ugatnia lenne szabad!!!!! Szóval, szerintem állatkínzás! Büntetni kellene, aki panelban tart kutyát-macskát!
méghogy sokkal jobban érzi magát panelban egy kutya mint a szabadban????? Ez azért durva.... Mikor órákra, fél napokra egyedül van akkor is biztos rohadt jól érzi magát. Aki tényleg szereti a kutyákat az bent ne tartsa! Inkább vegyél hörcsögöt.
Szerintem nézd meg a facén a bichon fajtamentést.Lakásba ideális, legtöbbször már szobatiszta kutyusok várják a gazdit.Nem baj, ha nem kölyök, mert idõsebb korban is kedves, játékos, barátságos kutyusok.
Nem tudom írta e már valaki, (nem olvasom végig a vitát) de pl spániel is jó.
õ az én bokáig érõ szerelmem, az etyeki menhelyen vár gazdira, csendes és nagyon aranyos kiskutyus : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.505001866222060.10.. és tényleg bokáig ér :)
Nekünk havanesünk van, nagyon jó mert nem túl pici, nem hullatja a szõrét.1, 5 szobás pici lakásban lakuk vele 2en a párommal.Nincs túl nagy mozgásigénye sem.
Ha keveréket akarsz miért tetted fela kérdést,
Huu, azt nem tudom, arra sajnos nem vagyok jártas, de közeli nagyobb városokban biztos van menhely.
A kérdező hozzászólása: melyik menhelyen érdeklõdjek..dunaujvárosban lakom..mlyik nekem a legközelebbi?
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm...
A kérdező hozzászólása: http://allatmenhelycegled.hu/images/animals/buzz.jpg vagy ilyet... ezek jók lennének panelba..közepes testü kutyaként mit ajánlanátok még?
Ez egy keverék kutyus, nagyon aranyos, millióegy ilyet találsz a menhelyen.
A puli nem vedlik :D

SOS! Van egy hetem hogy megoldjam, ha nem el kell vinnem a kutyámat. A kan kutyam az éjjel közepén és hajnalban megállás nélkül ugatja a szuka kutyánkat, minden éjjel már tobb mint 3 hónapja. Mit csinaljak vele? - tényleg zavaró!

Legjobb válasz: Egy kancsó víz a pofijába és "csend legyen" parancs! Tudom drasztikusan hangzik, de nálunk is ugyanez volt. Hiába volt lefárasztva a kutya! Azóta nincs ilyen gond mióta 2-szer nyakon öntöttem!

Egy kancsó víz a pofijába és "csend legyen" parancs! Tudom drasztikusan hangzik, de nálunk is ugyanez volt. Hiába volt lefárasztva a kutya! Azóta nincs ilyen gond mióta 2-szer nyakon öntöttem!
A kérdező hozzászólása: Bevált a vizes módszer, csak annyit mondok ha nyitom az ablakot ssssss, és csend honol. Köszönöm mindenkinek:) )
Csak a kannát úgy kell használni, h ne lássa h te teszed. Jelen esetben a kutyád nem a kannától ijed meg, hanem attól, h te kimész hozzá. Mert tudja, h ha kimész, meg fog ijedni, mert egy ismeretlen, zörgõ tárgy repül felé. Nem a módszer a rossz, hanem ahogy te alkalmazod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat!
Elõzõ: ez így igaz!
Nem igazán értem magát a problémát se. Sétáltasd meg, és engedd be a kutyát a házba, és vígan el fog durmolni reggelig. Vagy ez túl bonyolult, inkább dögöljön meg? Pofám leszakad komolyan. Minek neked egyáltalán kutya? Ivartalanítani nem tudod, elkülöníteni nem tudod, beengedni nem tudod, nevelni nem tudod, gyanítom sétáltatni sem tudod. Akkor meg minek???
Az utolsót ne így csináld. A válasz írója is tökéletesen elkúrta a kutyája bizalmát. Érdekes is az az eb, ami ha látja a gazdáját közeledni megijed és elszalad...Istenem, mennyi idióta van....
Nekem ami bevált az az esti séta és utána etetés, így alszik éjszaka. És van még egy módszer, hasonló a vízzel leöntéshez, egy mûanyag dobozba (lehet flakon, vitaminos doboz, arckrémes doboz stb) apró csörgõ dolgokat tettem, gombokat, csavarokat és ha ugat, kimegyek hozzá és megrázom elõtte. Nem tudja, hogy honnan jön a hang és megijed, pár alkalom elég volt és most ha már nyitom az ajtót, szalad a helyére.
Miért ugatja? Nem egy helyen vannak?
De igen, tudod, csak nem akarod. Lehet kennelt csinálni, be lehet engedni a házba, vagy egy melléképületbe és lehet nyavalyogni, hogy nem tudom...
A kérdező hozzászólása: A kan nincsen ivartalanítva... Köszönöm mindenkinek, megpróbálom a tõlem telhetõt.
Sétáltasd meg, játsz vele. Utána nem lesz kedve ugatnia, bealszik :D
A kérdező hozzászólása: A szomszédok nem bírják elviselni. Egy helyen vannak. Nem tudom õket külön helyre zárni.
vidd el lefekvés elõtt egy jó ideig sétálni. a mi kutyánkra mindig rászóltunk ha nagyon ugatott még kiskorában, így nagy korára egyáltalán nem ugatja pl. az elhaladó embereket. meg kell rá tanítani. nincs ivartalanítva? mert akkor nem is csoda.
Az én kutyáimnak is nagy a pofája, éjszakára képtelenség volna õket kint hagyni az udvaron. De emiatt miért kéne õket elpaterolnom? Én minden este becsukom õket. Egyik megy a kiskazánházba aludni, másik bent alszik a folyosón. Egész este csönd van és kutyahorkolás:) ))
Lefekvés elõtt egy 2-3 órás séta.
Örülök, hogy segítettem! :)


4 hónapos havanese kutyám mindig felugrál a lábamra mikor eszek, az első két lába mindig a tédemen van. Gondolom ez nagy baj?

Legjobb válasz: Miért baj? Zavar? Nem értek a kutyákhoz, az egyetlen dolog, amit tudok , hogy ne fenyítsd fizikailag, mert nem fogja tudni összekapcsolni, hogy azért ütötted meg, amiért ugrál, csak félni fog tõled.

Miért baj? Zavar? Nem értek a kutyákhoz, az egyetlen dolog, amit tudok , hogy ne fenyítsd fizikailag, mert nem fogja tudni összekapcsolni, hogy azért ütötted meg, amiért ugrál, csak félni fog tõled.
Bizony, nagy baj. Nem tud viselkedni. Egy kutyának nem az asztalnál van a helye, amikor eszel. Egy kutyának sürgõsen le kell szoknia a felugrálásról. Tegyél ellene.
Igen, de a kérdés, hogy hogyan tegyél ellene. Szerencsés vagy, mert az ilyen pici kutyákat lehet még korrigálni. Amikor eszel, legyen egy képzeletbeli vonal, (kb. az asztaltól 1 méterre), amit nem léphet át...persze megfogja tenni...ekkor érintés nélkül, kihúzott háttal, nagyon határozottan (de nem ordibálva) rá szólsz, hogy "nem szabad!". Sokszor meg kell csinálni, kitartás! :) (Ezt Cesar Millan-tól vettem, neked is ajánlom)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :)
Ne haragudj, mert elítélem ama állatot, de legközelebb vegyél kutyát. Koppints az orrára és határozott NEM.
A kérdező hozzászólása: Parancsolsz kedves utolsót? Számodra a havanese nem kutya? Majd ha megtudod mondani hogy milyen állatot nem nevezünk kutyának akkor szövegelj. Ez a fajta rendkívül okos és hûséges okosabb egyes nagyobb termetû kutyáknál. Jobb fajtát nem is választhattam volna. Azért mert nem akkora mint egy kaukázusi már nem is kutya? Akkor talán a papágojok közül a hullámos fajta már nem is papagáj mert nem akkora mint egy arapapgáj? Érdekes gondolkodásmódod van tudnám még tovább ragozni de az ilyeneknek mint te felesleges vitatkozni, mert úgyse fognád fel és a csõlátásodtól nem is értenéd a lényeget. Mellesleg még egy tacskótól is nagyobb. Akkor már egy tacskó se kutya? No comment. -.-
A kérdező hozzászólása: *ilyenekkel
szia! Van egy nagyon egyerû módszer erre. Nem adsz neki enni, amikor te eszel. Az asztaltól meg fõleg nem. És más sem adhat neki! Nekem van egy mudim, aki, ha ebédelek, lefekszik a lábamhoz. Soha nem adok neki kaját, ezért nem is kéri. Csak ennyi a titka. Ha meg néz kérlelve, nézz másfelé, de semmiképpen ne adj neki kaját! Mondj neki valami parancsot, mondjuk üljön le vagy feküdjön le. Ha ügyes volt, az utolsó falatot megkaphatja, de már azt sem az asztalnál. Sok sikert!
*persze ezt úgy értem, hogyha én eszek, akkor nem adok neki kaját. Most olvastam vissza :) ))

Mit csináljak, ha a kutyám a "hempergés" parancsnál sosem akar a hátára fordulni, hanem ahogy vezetném a juti falattal, akkor mindig felül?

Legjobb válasz: Mi értelme a "hempergés" parancsnak? Hemperegni a kutyák örömükben szoktak. Vagy cirkuszi elõadásra készíted a blökit?

Mi értelme a "hempergés" parancsnak? Hemperegni a kutyák örömükben szoktak. Vagy cirkuszi elõadásra készíted a blökit?
Próbáld lassabban, kisebb lépésekben. Valószínûleg feszült számára ez a helyzet, elõször ki kell ebbõl oldani. Ha az oldalára fordul, arra is többször kapjon jutalmat, mikor tovább fordul, már a legkisebb mozdulatokra mehet kaja.
jajj utolsó, neked nem teljesen mind1? Az én kutyám is tud közel félszáz trükköt, és bemutatókra járunk. A kutya élvezi, ha értelmesen foglalkoznak vele, ha fárasztják. Nem csak annyi a kutya, hogy hébe-hóba egyszer megsimogatom... Kérdezõ. A kutya egyáltalán eldõl oldalra? mert ha még csak simán fekszik, és úgy áll fel, akkor elõbb lassan a tarkója felé kezd vinni a kezed, úgy, hogy követni tudja, ha gyorsan csinálod akkor feláll. Ha eldõl oldalra, akkor már mehet a jutifali, és a dicséret, és majd szépen lehet továbbfejleszteni
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszoló!a kutyám egyáltalán nem dõl oldalra és szerintem kicsit szokatlan ez neki! :) tehát amikor juti falattal próbálnám az oldalára irányítani, akkor a kutyám mindig felül és nem tudom hogy hogyan szoktassam rá arra, hogy próbáljon a hátára fordulni! ha valaki esetleg tudna egy olyan oldalt, ahol rendesen elmagyarázzák ezt a trükköt és hogy mit kell csinálni olyankor, ha felül a kutya, akkor azt megköszönném, ha elküldené vagy leírná komiba! :)
3-as válaszoló vagyok töltsd le a 101 kutyatrükk címû könyvet, abban hasznos tippeket fogsz találni
A kérdező hozzászólása: a letöltéshez kell valami?melyik oldalon van?
beírod google-ba, hogy 101 kutyatrükk, és valószínûleg be fogja hozni hogy 101 kutyatrükk pdf. letöltés vagy valami hasonlót. nem egy nagy nehézség..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :)

Mi lehet a kutyámmal a baj? Minden kutyára ideges. Bőv lent

Van egy csivavám. Nem volt soha ilyen méregzsák. Imádott játszani az állatokkal.Már lassan 2,5 hete tüzel. Ha leviszem, és amint meglát egy kutyát már ugat, szétkapja az ideg... alig tudom lefogni olyan ideges, szétkarmol folyton, nem lehet leállítani míg nem megyek gyorsan el távol a kutyától (már nem csak a nagy kutyákra ideges,hanem a kicsikre is)

Legjobb válasz: Amúgy attól is megbolondulhat,ha párzott?

A kérdező hozzászólása: Amúgy attól is megbolondulhat, ha párzott?
Egyértelmûen a tüzelés az oka.
Tüzelõ szukat nem szokás kutyák köze vinni!!! Járhatok ilyenkor magányos setakra, elkerülve a kutyákat. Ha parzott akkor nem ideges lesz, hanem vemhes. Ez az elsõ tuzelese? Mennyi idõs?
A kérdező hozzászólása: 1, 5éves múlt nemrég 2.tüzelése Igen, nem viszem a közelükbe. De egyszerüen akármilyen barátságos kutya van már messzirõl kiszúrja, ugat morog stb. De akkor remélem a tüzelés az oka. Mert van egy nagy kutyám is(németjuhász és vizsla keverék) Kiskorába elütötte egy autó... azóta sajnos megvan bolondulva, vad lett, és félünk hogy átveszi a nagy kutyától a vadságot..
Tüzelésnél ez elõfordul, de ha neadjisten rajtaragad, akkor is megoldható a dolog megfelelõ neveléssel, szakember segítségével. A másik kutyára például biztosan ráférne egy alapos rehabilitálás, csak nem akarjátok, hogy az egész életét "megbolondulva" élje le...

Mi az ami a kutyákat a legjobban hízlalja és minden benne van amire a kutyának szüksége lehet?

Olyan ételekre gondolok amit itthon eltudok készíteni nekik,friss alapanyagokból!

Legjobb válasz: Mostanában a tápokat egyáltalán nem eszik meg szerintem a fáradtságtól még rágni is "lusták".Amúgy német vizslák!Tésztákra gondoltam meg rizsre,zöldségekkel.Ez szerinted jó lenne?

19.35-ös vagyok. Mivel a vadászatok õsztõl egészen tél végéig tartanak, ilyenkor nagyon fontos a megfelelõ kondi. Egyrészt a nagyobb igénybevétel miatt, másrészt a hideg miatt több energiára van szükség. Nekem a pulykafartõ vált be legjobban, nyersen kapják, de adhatsz mellé fõtt rizst (szerintem jobb, mint a tészta), és ha szeretik, akkor fõtt zöldséget is adhatsz nyugodtan nekik. Viszint jó lenne valami jó minõségû táppal kiegészíteni, aminek viszonylag magas a fehérje- és zsírtartalma. Egy 30/16-os táp ideális lenne. Sok olyan vitamin, és ásványi anyag van, amit nem biztos, hogy maximálisan meg tudsz nekik adni másként. Én nem ajánlanám a táp váltogatását, egész télen kaphatnak active tápot. A tápváltás csak megviseli a szervezetüket. Én a baromfihús mellé az ACC energy táppal etetek, amit még a válogatós kutyáim is megesznek. Érdemes felönteni egy kis meleg húslével, húslevessel. Ha szükség van rá, akkor etess kétszer, de minden képpen este kapják a nagyobb mennyiséget, amikor már nincsenek mozgatva. Majd írd meg, hogy mit alakultak a kutyák.
A kérdező hozzászólása: Mostanában a tápokat egyáltalán nem eszik meg szerintem a fáradtságtól még rágni is "lusták".Amúgy német vizslák!Tésztákra gondoltam meg rizsre, zöldségekkel.Ez szerinted jó lenne?
csak gyakrabban etessétek vagy többet kapjon.
A kérdező hozzászólása: Rendszeresen kapnak enni csak az utóbbi pár napban reggel nem ehettek hogy az autóba kine dobják a taccsot este pedig már annyira fáradtak voltak hogy nem akartak enni ha ettek is akkor nagyon keveset!
Milyen fajtáról van szó? Érdemes elkezdeni az active, vagy energy tápok etetését, melyek beltartalmi értéke kb. 30/16-os. És emellett érdemes baromfihúst is adni nekik. Mi is nagyon sokat jártunk vadászatokra, de télen teljesen másként etetem õket, mint tavasztól õszig. Egyrészt a hideg miatt, másrészt az aktív megterhelés miatt. Nekünk a pulykafartõ vált be, imádják. Csontmentes, színhús és még a fogakat is tisztítja.
A kérdező hozzászólása: IIIGGGGEEEENNNN!!Dehogy is!!Mivel vadászni járunk velük rendszeresen ezért az utóbbi idõben eléggé lefogytak , és nemártana hogyha még a nagy hidegek elõtt lenne rajtuk egy kis plusz felesleg!Csupán csak ezért!
Szerintem ne aggodj, a tél beálltával ti is visszavesztek, nem fogtok annyit vadászni menni. Egyébként ha ennyire igénybe veszítek a kutyátokat érdemes lenne munkakutya tápot vennetek vagy ritkitani a vadászatra járást. Télen ez nem olyan nehéz feladat. Persze a munkakutya tápot akkor adjátok nekik, mikor annyira sokat mentek. Amikor inkább otthon vagytok többet, váltani kellene "hagyományos" tápra. Érdemes lenne górcsõ alá venni a menetrendeteket, és idõt hagyni a kutyáknak az evésre és pihenésre (mert ugye evés után pihenés jön, legalább 2 óra). Ne hajítsátok ennyire szerencsétleneket! Itt igazán nagy baj, hogy sokat mozognak, és ehhez mérten kevésszer kapnak enni, inni.
A kérdező hozzászólása: Azért annyira nincsenek túl hajszolva amennyire gondoljátok!Egyszerûen azért nem esznek tápot mert nem nagyon vannak hozzászoktatva(inkább az itthon készített friss ételeket tartom elõnyben olyan alapanyagból fõzök nekik mintha magamnak fõznék persze fûszer nélkül)
töpörtyû! lehet néhol kutyásboltban kapni ipari töpörtyût is (ami értelemszerûen olcsóbb). de mi szoktunk venni zsírszalonnát is, aztán kisütjük. 2-300ft körül van az alapanyag, és utána a zsír, meg a töpörtyû is kutyakajának megy el.
Nee, mááárrr! Megakarjátok enni?! (hízott kutyavágás lesz karácsonyra???)

Mit tudnék kezdeni azzal hogy ne akarják mindig "megerőszakolni" a kutyámat?

Van egy 5 hónapos FIÚ kiskutyám, 2 hete járunk le vele sétálni, még nagyon új neki minden. Lakótelepen lakunk így sok más kutyával találkozik / találkozunk, de sok kutya meg akarja rontani, rámászik hátulról. Volt hogy egy lány kutya is ugyan ezt csinálta... Valaki azt mondta hogy még kicsi és nincs még szaga amib?l a másik kutya meg tudja állapítani hogy milyen nem?, valaki dominanciáról beszélt, rosszakarók meg viccel?dtek hogy biztos meleg a kutya, mert kutyáknál is van ilyen... Szerintetek mit?l lehet ez és mit tudok tenni ellene? Kérem csak normális válaszokat írjatok, aki valami nagyon vicces évszázad poénját akarja beírni az inkább tartsa meg magának. Köszi! :)

Legjobb válasz: Nem akarja senki megerõszakolni. Egyszerûen a nagyobb kutyák a téren meg akarják mutatni neki, hogy õk felette állnak a téri rangsorban, tudja meg a kicsi, hol a helye. Ez ilyen módon szokott történni a kutyáknál. Nem kell semmit tenned, nem lesz baja belõle. Majd kicsit nagyobb lesz, beilleszkedik a haveri társaságba és elmaradnak ezek a jelzések a többiek részérõl.

Nem akarja senki megerõszakolni. Egyszerûen a nagyobb kutyák a téren meg akarják mutatni neki, hogy õk felette állnak a téri rangsorban, tudja meg a kicsi, hol a helye. Ez ilyen módon szokott történni a kutyáknál. Nem kell semmit tenned, nem lesz baja belõle. Majd kicsit nagyobb lesz, beilleszkedik a haveri társaságba és elmaradnak ezek a jelzések a többiek részérõl.
Hát vagy dominancia miatt van tényleg nincs meg az a szaga ami alapján a nemét tudják megkíülömböztetni.A kutyás barátomnak is kicsi kutyája van nála is ezek voltak aztán kézbe vitte amíg kisebbvolt, aztán csak akkor vette föl ha másik kutya közeleg.Már 1 éves és nincsenek ilyen progrémák.
te ne tegyél semmit. bízd a kutyádra, majd õ megoldja. 1 év mulva úgyis elég bajod lesz a fiú kutyáddal, amikor majd õ akar megcsinálni mindenkit :) javaslom , ivartalanítasd. neki is jobb, neked is könnyebb.
Nem a méret számít, hanem a kor. A kutyád értésére adják, hogy nem õ a fõnök. És õ azért nem csinál még semmit, mert érzi, tudja, hogy semmilyen szempontból nem tudna felül kerekedni az idõsebb, felnõtt, tapasztalt kutyán. Ahogy növekszik, helyre fog állni a dolog. Hagyd csak bátran lenn a többiek között, a felveszed, soha nem tanul meg helyesen viselkedni a többiek közt. 16:27-esnek: a dominancia kifejezéséhez nem szükségszerûen társul morgás, vicsorgás, verekedés, elég a szimpla hágó mozdulat. Ha morgás, vicsorgás is járulna hozzá, az már agresszió lenne. A te kutyádnál ez dominanciaként indult, és a rossz szokás rögzült benne. Ma már, ha kiszemel egy kutyát a társaságból, és azt hágja folyamatosan, az már nem feltétlenül dominancia, hanem a mélyen bevésõdött, hibás viselkedés elem. Megfigyelhetõ ez más téren is: pl. farok kergetés (késõbb meg is harapja), vagy kényszeres bútornyalogatás, stb. 16:58-nak: a kétségeid felsorolása pont, hogy alátámasztják a dominancia dolog hitelességét. A szukád persze, hogy folyamatosan hágja a kanodat, hiszen szeretne felül kerekedni rajta, megbontani a sorrendet. Mivel a kanod az abszolút fõnök kettejük között, és ennek tökéletes tudatában is van, még arra se méltatja a szukát, hogy lemorogja magáról, nem foglalkozik vele.
Nem tudom, én már kezdek nem hinni ebben a dominancia dologban.. Nekem van egy középkorú kan kutyusom, aki "ráugrál" más kutyákra, de am nem agresszív, szófogadó stb. És kutyák közül se mindegyikre ugrik rá, csak 1et kiválaszt magának és azt.. Ha 6 kutya van lent akkor is csak 1et piszkál és minden alkalommal csak azt az egyet.. A többivel nem is foglalkozik, úgy tesz mintha ott se lennének szóval már nem tudom mit gondoljak.. Amúgy a kutyusod majd jelez a másik felé ha megunja.
Nekem is kicsit fura már ez a dominancia dolog, ugyanis nálunk a szuka kutya akarja mindenáron "megrontani" a kant, az meg a füle botját se mozdítja rá. Viszont náluk egyértelmû "ki hordja a nadrágot": a kan. Õ teszi helyre a szukát, õ fekszik a legjobb helyen, és ha neki a másik kajájára fáj a foga odamegy és még egy vicsorítás sincs és az övé. Úgyhogy sztem ez a dominancia dolog, kicsit már el van túlozva.
Egyszer kell egy olyan tökös szuka mint pl az enyémek akik jól leverik akkor meggondolná kinek a s*ggére másszon legközelebb. :)
De én sose hagytam hogy ilyet csináljon.. Mindig rászólok, lerántom róla, leteperem a földre. Nem lehet rossz szokás ha sose engedtem neki.. Játékokkal, vagy velem soha sem próbálkozott. Egyet kiválaszt és csak a fenekére koncentrál és mint egy megszállott követi és sipog, próbálkozik.. Már liheg mint egy hülye de csak nem bírja abbahagyni.. Hiába szólok mindig rá. :S
A kérdező hozzászólása: Hát ez a kisebb kutya nagyobb kutya dolgot még értem, de az a durva hogy általában a vele egyméretû vagy kisebb kutyák akarják megrontani... Szóval nem tudom mitõl és miért, de nagyon idegesít! Hiába szól rá a gazdája ugyan úgy ráugrik. Az én kutyám meg hagyja magát, meg se mozdul.... mert ha rámorogna vagy valami, de nem tudom miért nem csinál semmit. Lehet azt hiszi hogy játszani akar vele a másik vagy nem tudom :S
Kergesd el õket. Nagyon idegesítõ tud ám lenni! És a másik gazdának kötelessége figyelni a kutyájára. Az én szuka kutyáim mindig lerohanja az összes kan és nagyon nem bírom! Egész nap utánuk mennek a kutyás helyeken (pl tábor) és meg akarják d*gni, és senki más szukát aki ott van csak az enyémeket... -.-" Én elkergetem õket ha a gazdájuk nem szól rájuk...
Az se érdekli ha már "odaszólnak" neki.. Akkor hagyja 1 percig, majd újra próbálja :D
az állatorvos hülye, ha csak ennyit mond. keressetek fel egy kutyakozmetikust. ezerszer többet tudnak mondani, mint egy-egy állatorvos.
Ha a legyek csípték meg, akkor Federolt kell rá tenni . Lehetõleg biztosítani, hogy ne szálljanak rá a legyek. Adventic csepp havonta megoldás, ráadásul se bolha, se kullancs. Vagy Scalibor nyakörv. Azért, mert roti, nem kellene sebesnek lenni a fülének.
A kérdező hozzászólása: oké kössz
Igen, a legyek csípik, azért ilyen. A gyümölcslegyek szokása a kutyák fülét támadni. Advantix spot-on tegyél rá, akkor elkerülik.

Mi legyen az extra mini fiú csivava kutyámnak a neve?

Legjobb válasz: http://pedigree.hu/szorakozas/kutyanev_kereso Itt rengeteg név közül válogathatsz. Milyen az-az extra mini csivava?:D Küldj már képet priviben légyszi!!:))

http://pedigree.hu/szorakozas/kutyanev_kereso Itt rengeteg név közül válogathatsz. Milyen az-az extra mini csivava?:D Küldj már képet priviben légyszi!!:) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!