Találatok a következő kifejezésre: Minden kismama érzi, hogy az (7 db)

Minden kismama úgy érzi, hogy az ő bébije valami miatt különleges?

Én már most, mikor még csak a pocakomban van, úgy érzem, h nagyon jól együttm?ködünk, megértjük egymást. Sokat foglalkozok vele, és olyan jó kis babának gondolom. Mindenki így van ezzel?

Legjobb válasz: Szerintem igen :-) De ebben nincs semmi rossz. Minden anyuka úgy gondolja, hogy az õ babája a legszebb, legjobb kisbaba a világos. De ezzel nincs semmi probléma, ennek így kell lennie :-) Örömteli babavárást, aztán babázást!

Szerintem igen :-) De ebben nincs semmi rossz. Minden anyuka úgy gondolja, hogy az õ babája a legszebb, legjobb kisbaba a világos. De ezzel nincs semmi probléma, ennek így kell lennie :-) Örömteli babavárást, aztán babázást!

8 hetes kismamák, nektek is sűrűn kell menni pisilni? Én állandóan wc-re járok, de mégis nagyon kevés jön, inkább azt érzem, hogy mindig tele a hólyagom. Ezen kívül felvagyok puffadva, és persze semmilyen kaja sem esik jól. Ti hogy vagytok?

Legjobb válasz: Én csak akkor megyek sûrbben, ha többet iszom. A puffadás az erõteljes. Az elején úgy fájt a hasam, mintha meg akarna jönni, mára ez váltott olyan szorító, húzódó érzésre. A mindjárt megjön érzés, csak akkor van ha sokáig fekszem és felkelek. A mellem fájogat, estére bedurran, illetve érzékeny lesz, mintha izomláz lenne benne. Kellemes, azelõtt mindig erre vágytam, hogy a baba miatt fájjon. :) Hányingerem reggel nincs, viszont délután rámjön, olyankor nehéz visszatartani,hogy ne jöjjön ki. Enni alig bírok, és nem esik jól semmi. :) 4 kilót fogytam. És ma voltam ultrahangon, 14.7 mm a baba. :)

Én csak akkor megyek sûrbben, ha többet iszom. A puffadás az erõteljes. Az elején úgy fájt a hasam, mintha meg akarna jönni, mára ez váltott olyan szorító, húzódó érzésre. A mindjárt megjön érzés, csak akkor van ha sokáig fekszem és felkelek. A mellem fájogat, estére bedurran, illetve érzékeny lesz, mintha izomláz lenne benne. Kellemes, azelõtt mindig erre vágytam, hogy a baba miatt fájjon. :) Hányingerem reggel nincs, viszont délután rámjön, olyankor nehéz visszatartani, hogy ne jöjjön ki. Enni alig bírok, és nem esik jól semmi. :) 4 kilót fogytam. És ma voltam ultrahangon, 14.7 mm a baba. :)
Én is többet járok pisilni és éjjel is fel kell kelnem emiatt 2x is. A puffadás nálam is elég erõteljes.Sokszor olyan, mintha nem is 8 hetes lennék, hanem min. 20.Émelygés van reggel is és napközben is és folyton álmos vagyok.Mindezekkel együtt viszont még mindig szerencsésebbnek érzem magam, mert nem kell állandóan feküdnöm hányás miatt stb... és el tudom végezni a napi teendõimet is.Van már két gyermekem s velük sem voltam ennél rosszabbul.Remélem így is marad.Szép napot!
Én ilyentájt 20 percenként mentem, és éjjelente is úgy óránként. Kb. 2 hétig tartott, karikás szemekkel. De elmúlik, nyudi.
8+4 hetes vagyok, többször járok pipilni, de több is jön! Puffadás van, a pocim is nõtt már. Émelygés van, néha reggel ki is dobom, de nem jellemzõ. Egy dekát sem híztam még. Semmi nem esik jól, de tömöm magamba a kaját, mert KELL a vitamin. Csak azért eszem, magam miatt egy falat sem menne le. Ja és pityergek is néha apróságokon. :) Én 20mm körül járok most.
Vannak napok, amikor én is óránként járok, más napokon pedig kibírok több, mint 2 órát is. A hányinger is ilyen, van hogy reggel jön éhgyomorra, van, hogy délelõtt vagy reggeli után... és az sem mindennap. De ezeket szívesen vállalja az ember lánya, mert a végeredmény számít!:)

34hetes vagyok és minden nap azt érzem hogy am ai az utolsó. Más is van így? Más 34hetes kismamák? És a készülődéssel hogy álltok? Ilyenkor már el kell kezdeni a babaruhák átmosását meg ilyesmi?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tervezem, hogy április közepe tájt kész akarok lenni a szobával, és már nyugodtan várjam a babámat! (május 22-re vagyok kiírva) Azért pihenj sokat, nem kell annak a pici tündérnek még kibújnia még jó helye van a pocakodban!!!!! Vigyázz rá! Boldog baba várást!

Szia! Én úgy tervezem, hogy április közepe tájt kész akarok lenni a szobával, és már nyugodtan várjam a babámat! (május 22-re vagyok kiírva) Azért pihenj sokat, nem kell annak a pici tündérnek még kibújnia még jó helye van a pocakodban!!!!! Vigyázz rá! Boldog baba várást!
Én màrc 6-ra v.ok kiirva. Mindent kimostam màr, korhàzi csomagot jövö héten àllitom össze. Én sajnos azt érzem hogy még sok van hàtra:(((
A kérdező hozzászólása: eredetileg én márc.8 ra vagyok kiírva de az utolsó UH on aztmondta a doki hogy 1-2 héttel nagyobb a baba...így már készülõdök:) én a jövõ héten kezdem el a ruhákat kimosni meg már megvan minden a kórházba már csak táskába kell tenni....a szoba megvan a kiságyat összeraktuk...már csak pelust kell vennem:)
Szia! Én is 34 hetes vagyok, de én még úgy érzem sok van hátra. Vásárolni is csak a héten kezdtünk, egyedül a bababútort rendeltük meg, ami még két hét múlva jön. Szerintem január végén elég, ha elkezded kimosni, kivasalni a ruhákat, inkább azokat a dolgokat vedd meg, amit vinni kell a kórházba, hogyha helyzet van, ne akkor kelljen kapkodni. Egyébként a barátnõm babusa is két héttel nagyobb a koránál, és mégse akar idõ elõtt kibújni, keddre van kiírva, úgyhogy úgy néz ki be is tartja a határidõt.:)
33. hétben vagyok, de még csak pont ma tapétázzák a gyerekszobát. Gyerekruhákból van valamennyi, de a többségét amit ígértek, még nem kaptam meg, van amit csak februárban fogok. Ma de. vásárolgattam pár aranyos cuccot turkálóban. Úgy tervezem, hogy mivel februárban már nem dolgozom, majd akkor fogom átnézni a cuccokat, kimosni.... Remélhetõleg a babaszoba is kész lesz akkora, mondjuk a szekrényt, pelenkázó, ágyat csak össze kell rakni. Babkocsit kell még venni, de valahogy annyira nincs kedvem hozzá, mindenhol megnézni azt a sok kocsit.
Én 33 hetes vagyok, a babaszobába a festéssel ma készültünk el. A nagyobb dolgok már nekünk is megvannak(kiságy, hordozó, babakocsi és a ruhák is), már csak egy-két apróság hiányzik, viszont még nekem a kórházi csomagom nincs összekészitve. Jövö héten megyek megvenni hozzá a dolgokat. De valami miatt úgy érzem meg lesz februárba a baba. Márc. 3-ra vagyok kiirva. Addigra biztos meg lesz minden.
Azt gondolom, ki mitõl nyugszik meg. Én a 33. hetet töltöm és tulajdon képpen minden készen van. Én annyira aktív voltam a terhesség alatt végig és most megváltozott. Úgy látszik tudat alatt éreztem, hogy nekem korábban kell mindent elintézni. Megvarrtam az összes babaágynemût, beszereztem mindent ami kellhet stb Most sem kedvem sem energiám nem lenne és csak idegesítene, hogy mi lesz és anyagilag sem ment volna egyszerre, csak így fokozatosan. Szóval ha te attól vagy nyugodtabb, hogy mindent elkészítesz akkor tedd azt, a természet tudja mit akar.
Szia, en 36 hetes vagyok (a 4d szerint ket hettel nagyobb a baba, szoval 38 hetes) Minden pillanatban varom hogy beinduljon a szules...meg fajdalomra soha sem vagytam ennyire. A babaszoba kesz. a ruhak kimosva, kivasalva. Minden gyogyszertari cucc megveve. A kisagy osszerakva...pelenka megveve....szoval minden ami csak kell kesz...mar csak a pici babcim hianyzik. :) En is minden nap arra keszulok hogy ez a nap az utolso :) Boldog babavarast, es gyors szulest
Szia! Nekem is végig azt mondták a dokik, hogy 2 héttel idõsebb a magzat, elöbb fog születni bár 10 nappal... ha-ha 40+3 szültem, a méretek nem mérvadók.Nos az a 3-4hét amit az elöttem válaszoló irt, az már igen! Ne is agyalj ezen, élvezd a terhességet!
Én is hasonló vagyok vele, pedig még csak 33 hetes vagyok. De a jósló fájások beindultak. Gyermekem 3-4 héttel nagyobb a koránál, és valamiért azt képzelem, hogy ezek miatt hamarabb fog jönni. Nem szeretném, mert még azért fiatalka, maradjon csak a pocban, de mégis ott van az a hülye érzés, hogy bármikor beindulhat a szülés. Persze a babaholmikkal még abszolút nem vagyunk elkészülve. Februárra terveztük.
Én lassan betöltöm a 33. hetet, de még csak ott tartok, hogy listát kell írnom a kórházba bevivendõ dolgokról, meg hogy a picinek mit kell pluszban vennem (2. babó lesz és nem kell sok mindent vennem). Én már kiválogattam a babaholmikat, de majd február közepén fogom elkezdeni mosni, vasalni õket. A kiságyat is ekkorra tervezem beállítani. Szóval nyugi, ne légy ideges, mert a babó is érzi!
Jaj, ne írj ilyeneket!!! Én eredeti bejelentésem szerint 38 hetes koromig fogok dolgozni (10 nappal szülés elõttig). Ha ilyeneket fogok érezni, akkor hogy fogok dolgozni?
Szia!Szerintem ne hagyd a végére a ruhák mosását, vasalását.Én örülök, hogy túl vagyok rajta.A 39.héten vagyok, de már kb 2 hete nincs erõm mosni, vasalni.Ott állni, meleg vasaló mellett... Imádok csavarogni, nézelõdni a bababoltokban, de már ez is egyre nehezebb, hamar elfáradok, pedig örökmozgó vagyok amúgy. Én is úgy éreztem Karácsony körül, hogy mindjárt megszülök, olyan fura érzéseim voltak, de nem tudom mit is kéne érezni, ez az elsõ babám. A kórházi csomagot is kb. 2 hete raktam össze, ki tudja...?Én már mennék.
Nem kell teljesen normális.Ez attol függ melyik felén fekszik a baba:) .Ne aggodj.Boldog babavárást.
Én 25 hetes vagyok, mindig a bal oldalamon volt a babó, ott dudorodott ki, de kb 1 hónapja átpakoltunk a nagyobb szobába, hogy majd a kicsi az övé lesz. érdekes, mert az ágy ugyanazon oldalán fekszem, és azóta meg csak a jobb oldalamon fekszik. Hogy miért? De olyan aranyos :) nyugi, csak ott szeret lenni a babád.
Én már 34 hetes vagyok, de elsõ perctõl hogy megmozdult csak a jobb oldalon érzem õt. Ez azóta sem változott sõt mióta nézik uh-on a szerint is jobb oldalt van és már a 12 hetes uh óta fejfekvésû a kisfiam. Úgyhogy ne aggódj:) Boldog babavárást.
Én kezdetektõl a bal oldalon érzem a Törpét, azt mondta a védõnõ, hogy ez így normális, azon az oldalon fekszik.
Szia! Én 30 hetes vagyok, és ugyanezt érzem. Két hete voltunk UH-n, ott mondták, hogy a feje lent van, jobb oldalon van a háta, jobb felül a feneke (amit sokszor ki szokott dugni, olyan vicces :o)) és bal oldalon a lába és a kezei. Így is szoktam érezni: jobb oldalon inkább csak kinyomkodja magát, ilyenkor nekem is féloldalas a pocakom, baloldalon pedig a kaparászásokat, rugkapálásokat érzem. Hogy most mi a helyzet nem tudom, szerintem még mindig ugyanígy fekszik, de holnap megyünk a dokihoz, majd megnézi megint. Kíváncsi vagyok :o) Szóval szerintem ez teljsen normális, ahogy az elõttem szólók is mondták. Én ha a baloldalon fekszek, mindig reklamál a kezeivel lábaival, ha a jobboldalon, akkor nyugi van. Gondolom háton feküdni jobban szeret, mint a kezein "támaszkodni" hassal elõre :o) De ez csak az én elgondolásom... Boldog további 11 hetet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! De mással is van ez igy? Az orvostól is kérdeztem, hogy miért van, azt mondta, hogy biztos úgy helyezkedik a baba. De ezek szerint mindig csak azon a felén fekszik?
A kérdező hozzászólása: A te válaszodat is nagyon köszönöm! Az én babóm is kidudorodik, ha háton fekszem, akkor csak ilyen egy oldalas hasam van sokszor. :)

Tapasztalt kismamák! 1 hete mutatta ki a teszt, hogy babát várok, ez az első terhességem. Orvoshoz viszont csak 1 hét múlva megyek, akkorra kaptam csak időpontot. Normális -e az, hogy nem mindig érzek tüneteket?

Kb. az 5. hétben járok, eddig minden nap volt egy kis émelygés, mellfeszülés, ma viszont még semmi.Szerencsére vérezni nem vérzek, a hasam sem fáj. Nyugtassatok meg, hogy ugye nem kell, hogy minden nap érezzek valamit?!

Legjobb válasz: Szia!Nem érzed mindig a tüneteket,ne aggódj!Nekem pl eddig összesen 1 szer volt hányingerem.A mellem is a 7.héttõl kezdett el fájni.Pihizzél sokat ha teheted,vigyázz magatokra!15+2 hetes kismami

Szia!Nem érzed mindig a tüneteket, ne aggódj!Nekem pl eddig összesen 1 szer volt hányingerem.A mellem is a 7.héttõl kezdett el fájni.Pihizzél sokat ha teheted, vigyázz magatokra!15+2 hetes kismami
Nyugi! A hasadnak kell "fájni", mensiszerû gyenge görcsök, de a többi tünet csak néhány hét múlva lesz intenzívebb! persze ez is mindenkinél más-más, van aki egész terhessége alatt görcsölget, más semmit sem érez alhasban, van aki végighányja az elsõ 3-4 hónapot, más még csak nem is émelyeg. Türelem, pihenés, terhesvitamin és ne olvasgass néhány hétig ezen az oldalon:) Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Tényleg az lehet a baj, hogy elolvastam itt a rossz tapasztalatokat is, és most már félek. Megpróbálok pozitívan hozzáállni! Még egyszer köszönöm!
szia! örülj, amíg nem érzel tünetet! szerencsés vagy! nekem pl. konkrétan non-stop rókázhatnékom van, iszonyú érzés, nem kívánom senkinek! de ez ezzel jár, túl kell élni...
Nem kell mndíg érezni a tüneteket, ez lehet ingadozó a hormonháztartás változása miatt. Majd a dokid fogja megerõsíteni a terhességet. Szorítok! Minden jót. 39+2km
Ne aggódj, nem kell állandóan érezdned, nem is fogod!Én a hatodik hétben csináltam az elsõ tesztet semmi jelem nem volt csak a vérzés kimaradása.És utána sem voltak ezek azáltalnos jelek, csak a mellfeszülés.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Köszönöm, hogy leírtad a történetedet, azért most már egy kicsit sikerült megnyugodnom a válaszokat olvasva! Kívánom, hogy továbbra is problémamentes legyen a terhességed, és jó egészséget kívánok neked is és a picinek is! Még egyszer köszönöm mindenkinek!

28hét+5napos kismama vagyok. Mindenki ebben a korban azt mondja, hogy a babója jó nagyokat rúg, az enyém miért nem? Kidudorodni kidudordik a buksija, nyom is idegeket, csak nem érzem olyan erősan a mozgását, mint más.

Hétf?n voltunk 4D-n ott minden rendben volt a kisfiammal:). Befolyásolhatja hogy mells? fali lepényem van, és vastag a 1 kicsit a hasfalam?

Legjobb válasz: Én is mindig csodálkoztam,amikor írták,hogy õket lerúgja a gyerek az ágyról. Az enyém is sokat mocorgott,de akkor még nem erõseket. Bezzeg azóta...:) Nincs semmi baj,ne aggódj! Bepótolja majd!:) A lényeg,hogy mozogjon! Boldog babavárást! 40 hetes kismami

Én is mindig csodálkoztam, amikor írták, hogy õket lerúgja a gyerek az ágyról. Az enyém is sokat mocorgott, de akkor még nem erõseket. Bezzeg azóta...:) Nincs semmi baj, ne aggódj! Bepótolja majd!:) A lényeg, hogy mozogjon! Boldog babavárást! 40 hetes kismami
Ne aggódj! Még rúghat! :) Az enyém is inkább csak nyomakodik, feszítgeti magát. Az a lényeg, hogy minden rendben, valószínûleg nyugodtabb a babád - vagy nem akarja "bántani" a mamikáját! :) Kellemes babavárást! Egy 37 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat! csak azért néha jó lenne, ha erõsebben érezném a rúgásait. boldog babavárást kívánok nektek!
Meg is van a magyarazat, a mellso fali lepeny es az erosebb hasfal, szoval semmi gond :) Vekonyka sogornom elso babajanal hatso fali lepeny volt, bokszolta is a baba rendessen, a masodiknal pedig mellso fali, es sokkal kevesbe volt intenziv erzes.

38-hetes kismama vagyok nincs kedvem semmihez nem tudok magammal nap mint nap mit kezdeni ráadásul az orvosom azt mondta hogy-ha július 29 semmi akkor már menjek táskástól pedig még az időm se jár le ettől meg még rosszabbul érzem magam mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Be akarja indítani a szülést a dokid?Biztos tudja, hogy mit csinál.A kismamák többsége meg azon "imádkozik",hogy kicsit hamarabb szüljön.Most biztos irigyelnek,de ezt kérlek ne vedd sértésnek.Gondolj arra,hogy hamarosan kezedben tarthatod a picurodat.Végezd el az utolsó simításokat a lakásban.Egy kis takarítás (de lassan) fõzés lehet lekötne.Olvasgass újságokat.Tervezd el mi lesz ha hazajössz a picurral.Próbálj sokat pihenni mert szükség lesz az erõdre. Könnyû szülést kívánok! 37 hetes

Szia! Be akarja indítani a szülést a dokid?Biztos tudja, hogy mit csinál.A kismamák többsége meg azon "imádkozik", hogy kicsit hamarabb szüljön.Most biztos irigyelnek, de ezt kérlek ne vedd sértésnek.Gondolj arra, hogy hamarosan kezedben tarthatod a picurodat.Végezd el az utolsó simításokat a lakásban.Egy kis takarítás (de lassan) fõzés lehet lekötne.Olvasgass újságokat.Tervezd el mi lesz ha hazajössz a picurral.Próbálj sokat pihenni mert szükség lesz az erõdre. Könnyû szülést kívánok! 37 hetes
Én pont így voltam az utolsó hetekben. lett volna mit csinálnom a lakásban, de semmihez nem volt kedvem. sõt most meleg is van. Szerintem nézz filmeket, dvd-t, utána már úgysemnagyon lesz idõd :) kitartás! már nincs sok hátra.
Én is így érzek.Már nincs kedvem semmihez, legszívesebben már csak szülnék.Minél közelebb az idõ, annál türelmetlenebb vagyok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!