Találatok a következő kifejezésre: Minden honapban a (2357 db)

Hogy viseled minden hónapban a negatív tesztet? Aki régen próbálkozik már.

Legjobb válasz: Nyugi én is minden hónapban teszteltem,nem csodálom,hogy te is azt teszed,fõleg 15 hónapnyi várakozás után. Nekünk az elsõ baba (akit el is kellett vetetni,mert beteg volt) 8 hónap alatt sikerült,majd 6 hónap pihi,és a kisfiam,aki már lassan 3 éves 7 hónap alatt. Most megint tervbe van,de még semmi! Nehéz,de mindennek el jön a maga ideje!!! Kitartás!

Bocsi ha félre érthetõ voltam, nem neked szántam hanem a kérdezõnek.
Nyugi én is minden hónapban teszteltem, nem csodálom, hogy te is azt teszed, fõleg 15 hónapnyi várakozás után. Nekünk az elsõ baba (akit el is kellett vetetni, mert beteg volt) 8 hónap alatt sikerült, majd 6 hónap pihi, és a kisfiam, aki már lassan 3 éves 7 hónap alatt. Most megint tervbe van, de még semmi! Nehéz, de mindennek el jön a maga ideje!!! Kitartás!
Én teljesen ki voltam, 2 évig próbálkoztunk.Aztán feladtam, teljesen mással foglalkoztam, de éreztem, hogy nem a mellem, hanem a mellbimbóm érzékeny, teszteltem a munkahelyemen, épp unatkoztam és pozitív lett.
Sziasztok!Ha nem baj én is csatlakoznék hozzátok!Mi 9 hónapja próbálkozunk és már mindent kipróbáltam (teák, vitaminok, closty, duphaston)és sajnos még mindig nem sikerült.Én is minden hónapban teszteltem, de ez a hónap volt a legrosszabb, mert már reménytelennek tartom az egészet, fõleg így, hogy hormon gyógyszerek mellett sem sikerül!Nagyon nehezen viselem már, fõleg, hogy körülöttem kismamák rohangálnak!Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszúra sikerült, de teljesen ki vagyok már borulva és muszáj volt kiadnom magamból!Elnézést!
Nekünk ez a hónap a 15. próbálkozási hónap. Nem akar sikerülni a kistesó, bár az elsõ gyermekünk is a 15. hónapban fogant. Reméljük most is így alakul. Mikor megjön, akkor nagyon magam alatt vagyok, aztán fölállok, és új hónap új reménnyel indulok tovább:) Pedig már van egy gyermekem, de higgyétek el olyannyira megvisel, mint ezelõtt. Kitartást, és mielõbbi babát kívánok mindenkinek!!!!!!
Mi még "csak" fél éve próbálkozunk, de mindig sírok mikor megjön. Az elején azt hiszem, na most aztán tényleg nem élem bele magam, de a ciklus vége felé akaratlanul is elõjön a remény, hogy a PMS érzései talán nem is a vérzést jelzik... Most is itt tartok éppen, bár még van néhány napom.
Semmi gond.:)
Már csak akkor tesztelek ha valamiért többet késik. Egyébként az elsõ nap amikor megjön szomorú vagyok aztán felállok a földrõl és megyek tovább. Mivel már 15 hónapja várjuk a csodát ennyi idõ alatt megismertem a testemet így mindig tudom ha meg fog jönni, így elõre fel tudom magam készíteni. Kedves kérdezõ Ti mióta próbálkoztok?
Elsõ hozzászoló vagyok és nem tesztelek minden hónapban, mert mint írtam mindig tudom a testem jelzéseibõl, hogy meg fog jönni. Jelentõs késésnél ami nálam több mint egy hét akkor szoktam, de ez ritkán van. Az elsõ pár hónapban tényleg sok pénzt kidobtam tesztekre, de már tudom semmi értelme inkább megfigyeltem hogyan mükõdik a testem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Soha nem volt rendszeres a ciklusom, nagyon sokszor gyógyszer kell, hogy megjöjjön, így mindig tesztelek, mielõtt mennék a dokihoz, hogy késik. 5 éve nem védekezünk, másfél éve próbálkozunk konkrétan.
Bocsi nem offolni akarok de minden hónapban késik, hogy mindig tesztelsz?Mert ha csak azért csinálsz tesztet hogy hátha, az felesleges pénz kidobás.Nekünk is 9 hónap után sikerült, de csak akkor csináltam tesztet mikor nem jött meg.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Nem kell semmiért sem elnézést kérned! Azt hiszem, mind átmentünk/átmegyünk ezen! Sajnálom, hogy ennyien kell hogy várjunk a babavárásra ilyen hosszasan. Mindannyiunknak mielõbbi babásodást kívánok!

Nincs meg minden hónapban a menzeszem, hanem össze-vissza. Teherbe eshetek így?

Szeretném tudni mert már nagyon szeretnénk babát de valahogy nem akar összejönni.

Legjobb válasz: Ha pont akkor vagytok együtt védekezés nélkül, mikor van peteérésed az adott hónapban, akkor igen. De menj el dokihoz, õ ad gyógyszert arra, hogy legyen mindig peteérésed.

Ha pont akkor vagytok együtt védekezés nélkül, mikor van peteérésed az adott hónapban, akkor igen. De menj el dokihoz, õ ad gyógyszert arra, hogy legyen mindig peteérésed.
szia!nálam is rendszertelenül jött meg a havim de most 34 hetes boldog kismama vagyok!rengetget próbálkoztunk a párommal több mint egy évet, de megérte!ne keseredj el menjel orvoshoz is minél több esélyed legyen arra hogy babád legyen!sok sikert elõre is!!!!!! üdv 34 hetes kismama:)
Szerintem a nem rendszeres mensesnek oka van, amit ki kéne deríteni és megszüntetni. A doki segít ebben, és ha más baj nincs, adhat peteérést segítõ gyógyszert. A teherbeeséshez türelem és leginkább nyugalom kell. Ha nagyon görcsösen akarod, nem bizti, hogy összejön. Próbálj nem gondolni rá és csak élni az életet... .- 7 hetes kismama

Hat éve fizetem hitelkártya tartozásomat. Minden hónapban a mehatározott minimumot. Ezidáig nagyon nagy összeget kifizettem a banknak. Még a mai napon is kilencve ezer a tartozásom. Ennek így kell lennie?

40000ft-ot vettem akkor fel készpénzben. Azóta nem használtam. Az újat nem aktiváltam.Valami biztosan nem stimmel.Ki tudja mi lehet a probléma?

Legjobb válasz: "Minden hónapban a mehatározott minimumot. " Ezt hívják kamatcsapdának. Több a kamat, mint amennyit törlesztesz. 40000-nek a kamata kb 1300Ft/hó lehet (~40% éves kamat), persze hitelkártyánként változó. Ha ettõl kevesebb a minimum (és a banknak érdeke, hogy kevesebb legyen), akkor hónapról-hónapra csak növekedett a tartozásod... És persze évente rájön a néhányezer Ft éves díj (akár 2000-5000Ft is lehet).

"Minden hónapban a mehatározott minimumot. " Ezt hívják kamatcsapdának. Több a kamat, mint amennyit törlesztesz. 40000-nek a kamata kb 1300Ft/hó lehet (~40% éves kamat), persze hitelkártyánként változó. Ha ettõl kevesebb a minimum (és a banknak érdeke, hogy kevesebb legyen), akkor hónapról-hónapra csak növekedett a tartozásod... És persze évente rájön a néhányezer Ft éves díj (akár 2000-5000Ft is lehet).
A bank biztosan tudja.
Mert a bank úgy osztja el a kamat és a tõke tartozást, hogy a kamat kerüljön elõre. Ilyenre gondolok:http://www.google.hu/imgres?um=1&hl=hu&biw=1280&bih=666&tbm=.. (Az árfolyamgát nem ide tartozik, csak szemléltetés a kép.) Csak ez lehet a baj, ha nem a bank követett el hibát. Fordulj a bankodhoz segítségért, ha az nem használ, akkor a fogyasztóvédelemhez.
Ha csak negyvenezret vettél fel és mindig idõben ( késedelem nélkül)befizetted a minimum törlesztõrészletet, akkor lehetetlen hogy 90 ezer tartozásod legyen. Általában vagy 5 vagy 10 %-os a minimum törlesztõrészlet ( bankja/hitelkártyája válogatja). Havonta tehát a teljes kintlévõség 5 vagy 10%-át fizeted, a havi hitelkamat pedig általában kb 3, 5 % körül mozog. Eszerint képtelenség hogy nõjön a tartozásod, bár az tény hogy ha csak a minimumot fizeted, akkor évekig húzódhat a törlesztés ( javaslom, hogy annyit fizess be havonta, amennyit csak tudsz annak érdekében hogy minél kevesebbet kamatozzon, így hamarabb visszafizeted). Ezen kívül szerintem vagy menj be a bankba és kérd ügyintézõ segítségét hogy mondja el, mitõl lett 90 ezres tartozásod, vagy írj nekik ( akár mail-ben is, amelyre 30 napon belül választ kell adniuk).
A 90-ezer Ft-ot zsebbõl kifizetném. Külföldön élek már, de szégyen amit mûvelnek magyarországon (internetadó)?, és hogy sokan hónapról hónapra élnek és ki van centizve a fizetésük.
a minimumdíjjal soha nem fogod kitörleszteni, csak nõ a tartozásod a magas (~40%) kamat miatt! Hitelkártya tartozást mindíg teljesen vissza kell fizetni 1 hónapon belül, vagy esetleg 2-ön belül, hogy ne legyen sok a kamat. De sok embert a magas hitelkerettel megõrjítenek és azok bedõlnek az erõn túli vásárlásnak, amit aztán a minimum törlesztéssel a büdös életbe nem tudsz kitörleszteni. Ajánlom hívd fel õket és srukturáld át a hiteled egy hosszabb (6-12 hó) teljes visszatörlesztéses hitelre. Legtöbb banknál van ilyen, nekem egyszer Õk ajánlották fel, mikor látták kicsit elmaradtam a törlesztéssel. akkor a kamat már "csak" ~25% volt a 40 helyett.
Pontosítanék: nem nõ a kintlévõség a minimum összegek ( idõre történõ) befizetésével, ha közben nem használja a kártyát, viszont évekig eltart, mire visszafizet akár kisebb összegû tartozást is. A teljes visszafizetés lényege ( hónapról hónapra) hogy egyáltalán ne fizessen kamatot ( feltéve ha kizárólag vásárlásra használta a kártyáját). A hitelkártya rugalmassága lehetõvé teszi, hogy havi fix törlesztõrészletnél magasabbat is be tudj fizetni ( elõtörlesztési díj nélkül). Átnyergelhetsz ( HUF alapú) személyi kölcsönre ( amibõl ezt kiváltod) de általában ilyen kis összegû kölcsönnél, rövid futamidõre a THM viszonylag magas ( általában 30-35 %) Ennek elõnye, hogy a futamidõ fix, a kamat és ennek következtében a törlesztõrészlet általában nem változik, hátránya hogy nem tudsz nagyobb összeget befizetni elõtörlesztési díj nélkül, így nem tudod a kamatot mérsékelni szemben pl. a hitelkártyával. A probléma azonban az, hogy a kérdésben foglaltak alapján kizárt, hogy 90 ezer legyen a tartozásod ha mindig rendben ( határidõre, a bank által elõírt minimumot) befizetted a törlesztõrészleteket, ezt feltétlenül beszéld meg a bankkal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kérdésemre válaszolóknak a törõdést.Voltam a bankban. A hangnem , és az igerültség jellemzõ volt végig, mert sokat kérdeztem. Bárcsak akkor tettem volna, amikor rábeszéltek. Summa summárum, csak nekik lehet igazuk.A minimum csak a költségeket fedezte. De még mindig nem tudom, mitõl nõtt a tõketartozás? Õ ezt most nem számolja ki nekem. Ennyi a történetem. Mégegyszer köszönet a válaszolóknak. Szép napot mindenkinek!
OK, akkor a következõ lépés hogy benyújtod írásban a panaszodat a központjuknak, erre 30 napon belül kötelesek válaszolni. Ha nem kapsz kielégítõ választ, PSZÁF-hez fordulj! Elárulod, melyik bankról van szó? Csak mert átnézném az ÁSZF-et, mit tartalmaz, hátha segíthetek ( akár priviben is).

Én már lassan 1, 5 éve szedek fogamzásgátlót, és aggódok, mert kb. fél éve egyre kevesebb minden hónapban a menstruációm. A mellem is egyre kisebb lesz, és gyakran szédülök. Lehetséges, h abba kellene hagynom a gyógyszer szedését (Lindinette 20)?

Legjobb válasz: Én több,mint 1,5éve szedem és én is észrevettem hogy csökkent a mennyisége.az egyik hónapban kevés is volt és aggódtam,mert az hallottam,hogy nem jó ha kevés van és azt hittem terhes vok,de már kicsvel több van,nah jó még mindig nem sok meg 2,5napig is tart,nem sokáig.Én is a Lindynette20at szedem,de én nem szoktam tõle szédeülni,meg a mellem sem kisebb,inkább nõtt :D.ugyhogy szerintem keress fel egy dokit,hogy pontosat megtudj!

Én több, mint 1, 5éve szedem és én is észrevettem hogy csökkent a mennyisége.az egyik hónapban kevés is volt és aggódtam, mert az hallottam, hogy nem jó ha kevés van és azt hittem terhes vok, de már kicsvel több van, nah jó még mindig nem sok meg 2, 5napig is tart, nem sokáig.Én is a Lindynette20at szedem, de én nem szoktam tõle szédeülni, meg a mellem sem kisebb, inkább nõtt :D.ugyhogy szerintem keress fel egy dokit, hogy pontosat megtudj!

Hogyan létezhet az, hogy a középidős fájdalom nekem minden hónapban a jobb oldalamon jelentkezik?

Legjobb válasz: nekem is mindig a jobboldalon szurkál középidõben, de semmi gond. Teherbe tudtam esni pár hónapon belül és a babám már 15 hós.

nekem is mindig a jobboldalon szurkál középidõben, de semmi gond. Teherbe tudtam esni pár hónapon belül és a babám már 15 hós.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó! :) A hõm szerint volt peteérésem minden hónapban, de mégis mindíg jobboldalt fájt. :)

1 éve próbálkozunk, minden hónapban a peteérés napjára összpontositottunk, és az azt követő napokra. Nem inkább az elötte való nap kellene csinálnunk?

Legjobb válasz: A szex ne a gyerekcsinálás legyen Nálatok, hanem akkor és úgy essetek egymásnak, ahogy és amikor kívánjátok. Élvezzétek. Ne csak peteérés környékén, hanem máskor is. Hidd el, így jobb lesz. Könnyebben fog sikerülni. Egyébként lehet, nem akkor ovulálsz amikor gondolod, és lehet, mindig rosszkor vagytok együtt, ha csak arra a pár napra összpontosíttok. Sok sikert! (mi is egy éve próbálkozunk, nem naptár szerint, de nekem hormonzavarom van, kezeljük. Remélem, következõ hónapban össze is fog jönni :-))

A szex ne a gyerekcsinálás legyen Nálatok, hanem akkor és úgy essetek egymásnak, ahogy és amikor kívánjátok. Élvezzétek. Ne csak peteérés környékén, hanem máskor is. Hidd el, így jobb lesz. Könnyebben fog sikerülni. Egyébként lehet, nem akkor ovulálsz amikor gondolod, és lehet, mindig rosszkor vagytok együtt, ha csak arra a pár napra összpontosíttok. Sok sikert! (mi is egy éve próbálkozunk, nem naptár szerint, de nekem hormonzavarom van, kezeljük. Remélem, következõ hónapban össze is fog jönni :-))
A kérdező hozzászólása: Mi a sexet mindig kívánjuk, nem "csak gyerekcsinálás" címén csináljuk. Ovuteszt szerint idõzítünk, mivel szeretnénk gyereket.
Szex melle jol jonne egy alapos kivizsgalas is! Mind ket fel reszerol.
csatlakozom az elõttem szólóhoz. egy év rendszeres szex után ha nincs babó akkor érdemes kivizsgálni mindkettõtöket. Elõször a ffivel célszerû kezdeni, mert az az egyszerûbb. Az hogy mikorra idõzítitek egy dolog. mi is egy éve "idõzítünk" is, mégsincs baba, úgyhogy mi 1 hónapja már elkezdtük a vizsgálatokat,
sztem célszerû az elõtte lévõ napokon is meg utána lévõkön is!mi 10 hónapja próbálkozunk de eddig semmi eredmény!sajnos!én nem szoktam számolgatni!mi rendszeresen együtt vunk ha nem is minden nap de minden másnap tuti de így se jön!nekem májusbn telik le az egy év és azt mondta az orvos h akkor fog csak elküldeni kivizsgálásra!bár bizakodok h nem kell rá sort karíteni mert addigra összejön magátol is!

Vasárnapra nem várom a mensimet. Most először van az, hogy még eddig nem barnázok. Minden hónapban a mensim előtt 3-4 nappal már barnáztam. Nincs krémes folyásom, inkább száraz vagyok. Reménykedhetünk?

Már 1 éve próbálkozunk a babával, de eddig hiába.

Legjobb válasz: Sajnos, erre így elég nehéz lenne választ adni, de lehetséges, hogy nagyon jó jel, hogy most nem barnázol. Lehet, hogy kezd teljesen beállni a szervezeted, ami szintén jó jel! Nekem pl gyenge volt a hónapig a mensim, aztán hirtelen megjött rendesen, normális erõsséggel, és a köv. hónapban sikerült a baba is!Ez az 1 éves idõ nagy fordulópont szokott lenni, ahogy én látom, sokaknak sikerül pont egy év után a baba!!! Drukkolok neked nagyon! És ha vasárnap nem jön meg, tesztelhetsz! Majd írj légyszi!

Sajnos, erre így elég nehéz lenne választ adni, de lehetséges, hogy nagyon jó jel, hogy most nem barnázol. Lehet, hogy kezd teljesen beállni a szervezeted, ami szintén jó jel! Nekem pl gyenge volt a hónapig a mensim, aztán hirtelen megjött rendesen, normális erõsséggel, és a köv. hónapban sikerült a baba is!Ez az 1 éves idõ nagy fordulópont szokott lenni, ahogy én látom, sokaknak sikerül pont egy év után a baba!!! Drukkolok neked nagyon! És ha vasárnap nem jön meg, tesztelhetsz! Majd írj légyszi!

Miért van az h mikor megkapom az internetet minden honapban a telefonomra akkor mindig kb 2 óra múlva eltünik rola?

telefonom: se live ès a szinkronizàlàs is ki van kapcsolva pedig. van erre vmi megoldàs h ne menjen le ilyen gyorsan a net?

Legjobb válasz: Mert használod?

Mert használod?
Az igen...és milyen elõfizetésed van.
A kérdező hozzászólása: nem használom csak úgy ál a telefon és csak egy 30mb-os tmobilos elõfizetésem van mert a régi telefonom elég volt minden hónapban még maradt is belõle mindig
Amikor nem netezel, kapcsold ki az adatforgalmat. Nézd meg mi használja a netet, mert valami használja. Láttam én már Facebook alkalmazást netet kapni és utána elszabadulni. Bármilyen alkalmazás használhatja feleslegesen a neted, ki kell deríteni melyikek azok, letiltani, eltávolítani vagy a netelérést letiltani számukra.
" mert a régi telefonom elég volt " Akkor most gondolom okos telód van, az meg automatikusan frissíti magát(ha engedélyezve van).
A kérdező hozzászólása: és h tudom letiltani azt h ne használjanak netet?
Beállítások-->Vezeték nélküli hálózatok (2.)-->Mobilhálózatok(uccsó)-->Adatok engedélyezve..
A kérdező hozzászólása: de nem úgy hanem, úgy h ha a program használja a netet és a programnak letiltani h ne használja!
Root jog kell hozzá meg egy tûzfal, pl. DroidWall.

Amerikában csak akkor kell fizetni az orvosi ellátásért ha gyógyítatni akarod magad? Tehát nem vonnak le pénzt akaratod ellenére minden hónapban a fizetésedből fölöslegesen mint itthon?

Legjobb válasz: Lehet úgy is, amit írtál, de azt nagyon kevesen tudnák megfizetni. Amúgy biztosítási rendszer mûködik ott is, mint a legtöbb helyen.

Lehet úgy is, amit írtál, de azt nagyon kevesen tudnák megfizetni. Amúgy biztosítási rendszer mûködik ott is, mint a legtöbb helyen.
Akkor tisztazzuk a dolgokat :) Ha van hivatalos munkahelyed, ahol be vagy jelentve, akkor levonnak egy ugynevezett "medicare"-t, ami egy olyan egeszsegugyi biztositas, ami majd 65 eves korod utan fog teged fedezni. Vagyis elmulsz 65 es kapsz orvosi ellatast. A medicare-t ha akarod, ha nem, levonjak. (de pl egy veszelyeztetett terhesseget is fedez a medicare, ha jogosult vagy ra (vagyis ha te, vagy a hazastarsad fizette) A masik egeszsegugyi biztositas viszont szabadon valaszthato. (egyelore! Bar be akarjak vezetni h mindenki kotelezoen fizessen vmilyen eu biztit, meg az is aki soha nem jar orvoshoz). Vagyis ha nem akarsz, akkor nem vonnak le semmit. Ha nem vagy beteges, akkor igy hosszu evek alatt tobbezer dollart sporolsz. Pl nekem sosem volt biztositasom, de nem is volt orvosra szuksegem, igy havi akar 80-200 dolcsit is sporoltam. Mikor viszont egyszer leestem a lorol es masnap a nyakam nem tudtam mozgatni, akkor az orvos (biztositas nelkul) elkert kb. 300 dolcsit (csak ma csak nekem, mert ismeros volt...), a rontgen amire beutalt kb. 250 volt, plusz meg egyeb ilyen-olyan koltsegek. Egy keztores akar $2500ba is belekerulhet, ha nincs biztositasod. Ha nincs biztositasod akkor ne akarj beteg lenni vagy gyereket szulni mert egy ilyen korhazi beutalas tobb tizezer dollarra is rughat es ha nem tudod fizetni, akkor orok eletre adossagba vered magad, es hidd el, leverik rajtad igy vagy ugy. Ha akarsz biztositast kotni, akkor a munkaltatod annak egy bizonyos reszet fizetni fogja.
sztem ha van lehetõséged kimenni az USAba dolgozni, ne ez alapján döntsd el, hogy kimész-e vagy sem. ez hülyeség...nem hiszem, h annyit levonnának, h egyáltalán nem érné meg kinn dolgozni. vagy annyira [email protected] melóra mennél ki????
Biztos emlékszel, a Jóbarátok sorozatban egyszer Joey-nak sérve volt, de épp nem volt munkája, és érvényes biztosítása sem. Emiatt nem tudott dokihoz menni, pontosabban mehetett volna, de egy kisebb vagyonba került volna. Akkor tudott csak elmenni, amikor megint volt állása és fizette a biztosítást. :) Enélkül senki nem volna képes kifizetni a kezelések nagy részét.
A kérdező hozzászólása: Jó tehát ha valakinek nincs odakint biztosítása és véletlen van valami baj akkor nagyon rá lehet [email protected] De a lényeg akkor , hogy nem vonnak le havonta a fizetésedbõl az egészségügyre hivatkozva?
Én úgy tudom, hogy vonnak. Ott mindenkinek van biztosítási száma, és az emberek meg is lennének lõve, ha nem vonnák. Biztosítás nélkül meg úgy néz ki az ellátás, hogy ha nem tudsz fizetni, akkor összevarnak, hogy ne hallj meg, aztán aviszonlátásra. :)
Biztosítás nélkül sokszor még az életmentõ mûtéteket sem hajtották végre...Obama alatt hoztak egy új eü-i törvényt, az kicsit segített a helyzeten, de nem radikálisan.
A kérdező hozzászólása: Na most akkor vonnak vagy nem? Mert az a helyzet, hogy ott élõ rokonok által könnyen ki tudnék jutni, csak pont ez az egyik tényezõ ami visszatart mert úgy tudom , hogyha nem a legjobban fizetõ munkát találod meg akkor az abból levont biztosítás olyan sok , hogy akkor szinte már nem is igazán éri meg kimenni. Ha viszont tényleg nem vonnak le semmit az nekem azért lenne jó mert olyan fizikumú vagyok , hogy csak akkor lenne bajom , hogyha pl. tiszta erõbõl felybevernének vascsõvel vagy áthajtanak rajtam autóval. Tehát nem csak spórolnék így hanem nincs is rá semmi szükségem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!