Találatok a következő kifejezésre: Minden hónapban honapja (3051 db)

Így lehet minden hónapban peteérésem vagy csak minden második hónapban lehetséges a baba? Minden második hónapban van csak esélyem? A jobb oldalamat teljesen kipakolták, a bal állítólag működik.

Legjobb válasz: Nem úgy van, hogy egyik hónapban az egyik petefészekben, a másik hónapban pedig csak a másikban érhet pete. Van úgy, hogy hónapokig csak az egyik petefészekben érik domináns tüszõ, és csak aztán vált a másik oldalra. Szóval csak próbálkozzatok. Igaz, kisebb az esélyetek, de csak feleannyi, mint másnak. Ha hõmérõzöl, akkor tudhatod, hogy abban a hónapban épp van-e peteérés, vagy nincs. Még az is elõfordulhat, hogy a bal oldali petefészek teljesen átveszi a jobb oldali mûködését, és minden hónapban érlel petét. Ki tudja? Az agy pl így mûködik.

Nem úgy van, hogy egyik hónapban az egyik petefészekben, a másik hónapban pedig csak a másikban érhet pete. Van úgy, hogy hónapokig csak az egyik petefészekben érik domináns tüszõ, és csak aztán vált a másik oldalra. Szóval csak próbálkozzatok. Igaz, kisebb az esélyetek, de csak feleannyi, mint másnak. Ha hõmérõzöl, akkor tudhatod, hogy abban a hónapban épp van-e peteérés, vagy nincs. Még az is elõfordulhat, hogy a bal oldali petefészek teljesen átveszi a jobb oldali mûködését, és minden hónapban érlel petét. Ki tudja? Az agy pl így mûködik.
ha csak 2 havonta van menszesz, akkor csak minden 2. hónapban van peteérés is, vagyis, csak minden 2.hónapban van esélyed, hogy teherbe ess. Ha van dellád ovutesztet veszegetni, akkor könnyebb dolgod van, az megmutatja ha peteérésed van, és érdemes próbálkozni. Sok sikert!

Több, mint 2 hónapja hagytam abba a gyógyszert, kislányom 1 hónapja nem szopzik, de nem jön meg?

voltam dokinál, azt mondta, hogy 3 hónapot vár, addig nem ad semmit, hogy megjöjjön. nagyon szeretnénk kistesót, azért is választottam el a kislányunkat, és már amúgy is másfél éves lesz.. volt vki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem a 3 hónap teljesen reális, idõ kell a szervezetnek míg magához tér,helyre állnak a hormon szintek,ráadásul Te gyógyszert is szedték és szoptatás is! Én nem szedtem ugyan gyógyszert, de világ életemben rendszertelen, a normálisnál hosszabb, ritkább ciklusaim voltak (spontán estem teherbe) és még így is megjött a szoptatás abbahagyása utáni 3 hónapon belül, a dokim azt mondta, ez teljesen belefér! Ne izgulj!(mi is rejtett tervezünk amúgy) Sok sikert a teherbeeséshez!

Szia! Szerintem a 3 hónap teljesen reális, idõ kell a szervezetnek míg magához tér, helyre állnak a hormon szintek, ráadásul Te gyógyszert is szedték és szoptatás is! Én nem szedtem ugyan gyógyszert, de világ életemben rendszertelen, a normálisnál hosszabb, ritkább ciklusaim voltak (spontán estem teherbe) és még így is megjött a szoptatás abbahagyása utáni 3 hónapon belül, a dokim azt mondta, ez teljesen belefér! Ne izgulj!(mi is rejtett tervezünk amúgy) Sok sikert a teherbeeséshez!
Elõzõ vagyok, akarom mondani tesót tervezünk, csak a mobilom átírta :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ, nagyon kedves vagy!!! Remélem, hogy pikk-pakk jönnek majd a kistesók nálunk és nálatok is!!!!

Havi kontaktlencsém van, ha nem használom minden nap akkor is kell a folyadékot cserélni a tartóba? És használhatom tovább mint egy hónap, ha pl. egy hónapban használom 8-10napot akkor a következő hónapban már újat kell vennem vagy még használhatom?

Legjobb válasz: Nem kell cserélni a tárolófolyadékot, ha nem használod. Az egy hónapos viselési idõ alapvetõen becslésen alapul, kitolhatod pár nappal, de elõfordul, hogy elõbb kell cserélni, mert szennyezõdés vagy más ok miatt kellemetlen a szemednek, szúr, könnyeztet vagy ilyesmi.

Nem kell cserélni a tárolófolyadékot, ha nem használod. Az egy hónapos viselési idõ alapvetõen becslésen alapul, kitolhatod pár nappal, de elõfordul, hogy elõbb kell cserélni, mert szennyezõdés vagy más ok miatt kellemetlen a szemednek, szúr, könnyeztet vagy ilyesmi.
Elvileg kell cserélni a folyadékot, gyakorlatilag én sem szoktam, ha nem használom épp. Lencsét pedig akkor válts, ha már érzed, h nem tiszta, nem kényelmes, de azért ne viseld hónapokig.
Havi lencse 30 napig hordható, a lejárati idõn belül és megfelelõ tárolás mellett, folyadékban, azt pedig hetente kell cserélni ha nem használod. Ha egy hónapban 10 napot használod csak akkor egy havi lencsét te 3 hónapig használsz. Én is így csinálom.
Én nem nagyon merem túlhordani a kontaktlencséimet. Néha elõfordul pár plusz nap, de ha homályosan kezdek vele látni, vagy szúr, akkor inkább elõbb kidobom mint azt a hordási idõ indokolná. A szememmel nem szeretek játszani.
nekem azt mondták, hogy a lencse nem véletlenül 1 hónapos, ha az letelik, akkor már nem olyan jó a légateresztése stb. szal ha csak 10 napot hordod, a bontás után 30 nappal akkor is ki kell dobni.

Mi a véleményetek? Tetszik nekem egy lány, de 500 km-re vagyunk egymástól. Találkozni tudnánk minden hónapban, 1 hetet együtt tudnánk lenni minden egyes hónapban, de lehet ez kevés. Müködhet köztünk a kapcsolat ha járásrol lenne szó?

Legjobb válasz: Hát mûködne ha bíztok egymásban és a lánynak veszel egy mûpéniszt hogy ne unatkozzon a hónap többi részében...aztán kell bizalom is elég sok ahhoz hogy így mûködjön a dolog

Hát mûködne ha bíztok egymásban és a lánynak veszel egy mûpéniszt hogy ne unatkozzon a hónap többi részében...aztán kell bizalom is elég sok ahhoz hogy így mûködjön a dolog
Biztos menne a dolog de 1 idõ után több kéne, esetleg összeköltözés ha úgy alakul? Más örülne ha 1 hetet lehetne a párjával pedig csak 100 km-er választja el :) Bizalom non kell a távkapcsolathoz, anélkül nem fog menni, ha féltékeny típus vagy és túlozni is szoktál akkor inkább közelebbit válassz mert a féltékenység megöli 1 idõ után, de remélem összejön :)
A kérdező hozzászólása: Köszi.igazad van.no meg ha igazán szeret, akkor a tävolság nem lehet probléma.
Igen ha szeret melletted lesz és te is mellette. Azért a szerelem is olyan dolog, h várod, h több legyen és mégsem az megöli a kapcsolatot, szóval ha komolyra tervezed akkor 1 idõ után tényleg az összeköltözést kell választani ha lehetséges mert anélkül lehetsz szerelmes 1 idõ után beleun az ember, h csak 1 hét a miénk a többit meg egyedül kell tölteni. Ez alap emberi tulajdonság :)
Én attól tenném ezt függövé, hogy hány évesek vagytok. Szerintem "járás" szintjén nem , értelmes, komoly kapcsolatként igen, de nehéz az biztos. 35/F
Szerintem mûködhet, fontos a bizalom, és majd meglátod milyen lecsengésû lesz az az egy egy hét , nem lehetetlen ! Ha belevágsz, sok kitartást, nekem most költözik a párom, ugye a MALÉV után munka nélkül maradt, vagy Emirates vagy Qtarair lesz belõle, ahol hamarabb munkába tud állni . Neki ez az élete, a családja, a hobbyja, mindene, és elfogadom ... pozitívan állok a kapcsolatunkhoz, aztán a vége úgy is az lesz, hogy én is költözöm :)
és nem tudnátok úgy megoldani, hogy minden 2. hétvégén találkozzatok? vagy közbeszól a munka?
A kérdező hozzászólása: Meglehetne oldani..

Tgyást lehet igényelni tovább, mint 6 honap? Mármint, ugy hogy én egyedülálló anya vagyok, vagy csak igy is 6 honapig jár?

Legjobb válasz: Szia! Én is egyedül, mindenképp 6 hónapig jár. És a gyed, gyes is ugyanannyi, mint egyébként, összesen a csp. több, havi 1000, azaz egyezer forinttal....

Szia! Én is egyedül, mindenképp 6 hónapig jár. És a gyed, gyes is ugyanannyi, mint egyébként, összesen a csp. több, havi 1000, azaz egyezer forinttal....
Szia!Én úgy tudom, hogy a Tgyás 24 hét(6 hónap) mindenképp; egyedülállónak a családipólék több valamivel.
A tgyás nem 6 hónap, hanem csak 24 hét, kb. 5 és fél hónap. Az idejét törvény szabályozza, egyedülállónak is ugyanannyi, mint bárki másnak. A családi pótlék alapesetben 12200Ft, egyedülállónak 13700Ft havonta.

Segitséget szeretnék kérni. A barátommal már több mint két honapja eggyáltalán nem védekezünk és mégsem esek teherbe. Nemtudom hogy mi lehet a baj? Aki esetleg volt már ilyen helyzetben azt nagyon szépen kérem segítsen nekem.

Legjobb válasz: 2 hónapja? Az kb. semmi. Az átlagos pár min. 4-6 hónapig próbálkozik. Ha egy év után sincs baba, akkor kell elkezdeni orvoshoz járni.

2 hónapja? Az kb. semmi. Az átlagos pár min. 4-6 hónapig próbálkozik. Ha egy év után sincs baba, akkor kell elkezdeni orvoshoz járni.
A kérdező hozzászólása: Hàt igen nehèz..tudom másoknak sem sikerül eloszor..ti hogyan tereltètel el errol a figyelmeteket? Vagy mit csináltatok hogy jobb legyen ne mindig ezen agyaljatok? Annyira tanàcstalan vagyok..
Dolgozz, tanulj, szórakozz, éld az életed. Majdnem 5 évig rágörcsöltünk, nem is sikerült. Aztán beleuntunk a sok kudarcba és megpróbáltunk nem foglalkozni vele. Erre pár hónap múlva terhes lettem. Most 20+4 hetes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszod..gratulalok nektek sok boldogsagot a babahoz :)
Tereld el a figyelmedet. Foglalkozz valamivel, keress hobbyt, nézz sorozatot, olvass. Bármi ami nem baba.
A kérdező hozzászólása: Közeledik a nemvárt napja..pár napja fájnak a melleim megvannak duzzadva..szerintetek van rá esèly?
Ez még mindig kétesélyes.
A kérdező hozzászólása: :/ azèrt bízok benne hogy baba lesz :)
Ne próbálj jeleket keresni, mert ha nem vagy terhes beleéled magad és a végén koppansz:(. Piszok nehéz, de türtelem. Sajnos én két hónapja jártam így. Beágyazódás környékén pecsételõ vérzés, hasfájás, folyás szóval telejsen más tünetek mintha megjönne. Ráadásul az elsõ teszt amit csináltam a 32. napon feltehetõleg elázott és lett rajta egy nagyon halvány második csík. A 33. és 34. nap tesztje tejesen negatív volt. Most reménykedek, múlt hónapban simán 28. napra megjött. Nem tudom miért csúszott most, de mindegy ez van:)
kicsit irreálisak az elvárásaid a teherbeeséssel kapcsolatban. Ráértek még aggódni. Tudom, ha valamire nagyon vágyik az ember, nehéz türelmesnek lenni, de lazíts. Ne lesd ennyire a jeleket.
Ha görcsölsz, akkor a siker kedvéért akciózzatok ma is, hátha csúszott a peteérésed, és épp most van.
Lehet, hogy jel, lehet, hogy nem. Az a baj, hogy ilyenkor amikor nagyon vágyunk valamire, mindenbõl jelet csinálunk:( Kitartás. Tudom könnyû mondani, betartani meg ezerszer nehezebb, de ne stresszelj rá!
Két hónapja? Olvasgass kicsit... Mi 5 évet vártunk rá és két babát vesztettünk el. De van akinek ennél is több idõ. Sok sikert!
2 hónap nem sok idõ, egy orvos sem fog még veletek foglalkozni, majd ha 1 év múlva sem esel teherbe, akkor kell elmenni kivizsgálásokra, addig meg hajrá:)
Mi 1, 5 éve nem, most már járunk a meddõségi központba. Ha egy évig nem sikerül, akkor érdemes orvoshoz menni, addig nem valószínû, hogy foglalkoznának veletek.
2 hónap az semmi. Akár 1-2 évig is teljesen normális ez, még egészséges párok esetén is. Ha meg bármelyiknek bármi gondja van, akkor ez az idõ még több is lehet. Próbálkozni kell kb még egy évig, ha akkor sem jön össze, akkor el lehet menni mindkettõtöknek kivizsgálásra. a sikertelenség oka egyébként nagyon sokféle dolog lehet, pl: stressz, hormonzavar, pajzsmirigy problémák, ciszta, petevezeték elzáródás, nem megfelelõ peteérés, nem peteéréskor történõ szex, alacsony spermaszám, sperma rossz minõsége, sperma nem megfelelõ aktivitása, és még sorolhatnám. De nálatok még nincs ok aggódni, 2 hónap nem a világ.
1 év sikertelen próbálkozás kell ahhoz, hogy a doki egyáltalán szóba álljon veled. Én most vagyok túl 3 clostys hónapon+ egy átjárhatóságin- másfél éve próbálkozunk sikertelenül. Szóval semmi pánik, 2 hónap még nagyon gyenge pite! Csak szeressétek egymást, természetesen, semmi görcsölés...meglásd jönni fog a babó idejében! :)
Én az elõzõ párommal több mint 2 évig próbálkoztam, de semmi.. Orvosról orvosra jártam és "minden oké" volt (persze azért azt gondolom, hogy mégse, ha nem jött össze, nahde mindegy is). Aztán szétmentünk. A mostani párommal közel 3éve nem használtunk óvszert, mondván, ha jönni akar... és semmi... amikor már azt terveztük, hogy akkor baba nélkül élünk, utazgatunk, akkor jött össze. Szóval 2hónap miatt még ne ess kétségbe, ha jönni akar, úgyis jönni fog!!! 18+6hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat..remèlem nem lesz semmi baj és tényleg sikerülni fog hamarosan :)
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy hülyeség de 6napja volt a peteèrèsem ès két napja fáj görcsöl a hasam..neket is volt ilyen? Bocsi az ilyen kèrdèsekèrt csak hát na..nagyon szeretnènk ès ez hàtha már egy jó jel
A kérdező hozzászólása: Hmm..köszi és sok sikert..

Tisztelt Doktor Úr! 4 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését. Az első 3 hónapban nem volt semmi probléma. Most viszont már több, mint 1 hónapja (3 nap kihagyással) pecsételő vérzésem van. 1 hete nagyon erős hasi fájdalmam volt, több napon

Tisztelt Doktor Úr! 4 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését. Az első 3 hónapban nem volt semmi probléma. Most viszont már több, mint 1 hónapja (3 nap kihagyással) pecsételő vérzésem van. 1 hete nagyon erős hasi fájdalmam volt, több napon keresztül jobb oldalon, ami kisugárzott deréktájon is. Ezek a tünetek lehetnek a gyógyszer elhagyása miatt, vagy esetleg felfázásra gyanakodjak? Ön szerint van okom aggodalomra, vagy várjak amíg elmúlik minden tünet? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 4 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését. Az első 3 hónapban nem volt semmi probléma. Most viszont már több, mint 1 hónapja (3 nap kihagyással) pecsételő vérzésem van. 1 hete nagyon erős hasi fájdalmam volt, több napon

Tisztelt Doktor Úr! 4 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését. Az első 3 hónapban nem volt semmi probléma. Most viszont már több, mint 1 hónapja (3 nap kihagyással) pecsételő vérzésem van. 1 hete nagyon erős hasi fájdalmam volt, több napon keresztül jobb oldalon, ami kisugárzott deréktájon is. Ezek a tünetek lehetnek a gyógyszer elhagyása miatt, vagy esetleg felfázásra gyanakodjak? Ön szerint van okom aggodalomra, vagy várjak amíg elmúlik minden tünet? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Mindig a hónap elején lehet csak elkezdeni dolgozni a munkahelyen? Vagy lehet pl. a hónap közepétől is?

Nem tudom, hogy jó helyre -e írtam a kérdést. Ha rossz helyre, akkor először is bocsánatot kérek. 16 éves vagyok, és csak érdekelne a kérdés, hogy ha majd dolgozni szeretnék, akkor melyik naptól kezdve mehetek be dolgozni a munkahelyre? Felvehetnek akár a hónap elsején, vagy nem muszáj mindig elsején kezdeni?

Legjobb válasz: Természetesen a hónap bármelyik napja lehet az elsõ munkanapod egy új helyen,akár a hétvége is ha olyan a munkarend. A bért, szabit, stb. arányosítva kapod majd meg.

Természetesen a hónap bármelyik napja lehet az elsõ munkanapod egy új helyen, akár a hétvége is ha olyan a munkarend. A bért, szabit, stb. arányosítva kapod majd meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Fölhívjam a nőgyógyászom hogy még nem jött meg vagy várjak még? 5 hónapos lesz a fiam és már több mint 1 hónapja nem szoptatok.

Terhes tuti nem vagyok mert védekeztünk,de ennek ellenére még tesztet is csináltam ami egyértelm? negatív. Csak azért kérdezem mert engem már valamilyen szinten idegesít hogy mensi még sehol.Tudom addig örüljek még nincs ilyenre is "gond",de ez normális egyáltalán hogy ennyi id? után sem jön meg?

Legjobb válasz: Nekem 1 hónappal a szoptatás abbahagyása után mondta a dokim, hogy kb. 2 hét múlva már érdemes csinálni egy tesztet. Aztán csináltam, negatív lett. Rá 1,5 hétre jött meg. Szóval majdnem 2 hónappal a szoptatás abbahagyása után.

Nekem 1 hónappal a szoptatás abbahagyása után mondta a dokim, hogy kb. 2 hét múlva már érdemes csinálni egy tesztet. Aztán csináltam, negatív lett. Rá 1, 5 hétre jött meg. Szóval majdnem 2 hónappal a szoptatás abbahagyása után.
1 hónap még nem gáz. Sógornõmnek szoptatás abbahagyása után 3 hónappal jött meg. Nekem viszonylag hamar (6 hét után), de nem volt rendszeres még pár hónapig, és eltérõ hosszúságú és mennyiségû is volt a vérzés. Úgyhogy idõ kell míg odabent helyreállnak a dolgok. Szerintem még ne aggódj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!