Találatok a következő kifejezésre: Minden esetben nagyobb (23 db)

A több lóerő minden esetben nagyobb fogyasztással jár?

Legjobb válasz: nem mert az újabbak általába nagyobb lovasak és elvileg kevesebbet fogyasztanak

nem mert az újabbak általába nagyobb lovasak és elvileg kevesebbet fogyasztanak
Nem.
Nem feltétlenül... Egy erõsebb autó tartalékaival jobban tudsz takarékoskodni... Ha egy kis teljesítményû autót használsz állandóan szinte maximális terhelésen, mivel csak így tarthatod az elvárt tempót, akkor meglepõen magas fogyasztást fog produkálni... Persze ezeket dolgokat még számtalan tényezõ befolyásolhatja.. Beleértve a motor típusát is... Pl régi amerikai vasakkal nem lehet takarékoskodni mert eszméletlenül primitív technikát képviselnek...
Meg kell találni az elvárásoknak/ tervezett használati körülményeknek leginkább megfelelõ kompromisszumot... Figyelembe kell venni pl az autó saját tömegét, illetve az egyéb körülményeket amelyek a használat során felmerülhetnek.
Nem törvényszerû. Ilyen jellegû összefüggést inkább a fajlagos teljesítmény és a fogyasztás között lehet felírni - a nagyobb fajlagos teljesítményû motorok általában többet fogyasztanak. Bár ez sem minden esetben igaz.
számold ki! 2005-ös Ford Mondeo V6 3000ccm benzines 206LE-s mocival (önsuly kb.1500kg) fogyaszt 12-14L/100km (1LE fogyasztása =0, 05825 L/100km) 1995-ös Fiat Punto 75LE 1242ccm benzines moci (önsuly kb.900kg) 6, 8-8L/100km (1 LE fogyasztása = 0, 08667L/100km) akkor melyik fogyaszt kevesebbet LE-re lebontva? na?
A kérdező hozzászólása: Látom:) köszi
Én Renault Clio-m 2002 1.2 75 LE------6, 7/100 Apa Volkswagen Passat-ja 2009 2.0(tdi) 170LE--6, 3/100
Diesel még jó hogy kevesebbet eszik, ezért nem vennék szar benzintemetõket amik nem mennek sehová.

A TGYÁS összege minden eseteben nagyobb, mint a GYED? Kinek hogy alakult?

Kisebb vita alakult ki a barátnőm és én köztem.Szeretnék tájékozódni:) Kinek hogy van/volt?

Legjobb válasz: Nekem sokkal több volt a TGYÁS:( A GYED maximalizálva van, a TGYÁS meg nincs.

Nekem sokkal több volt a TGYÁS:( A GYED maximalizálva van, a TGYÁS meg nincs.
Nekem sokkal több volt, mert viszonylag jól kerestem. Mind a kettõ a bér 70%-a, csak a TGYÁS nincs maximuma, a GYED-nek meg van (ahogy az elsõ válaszoló is írta). Meg ha jól tudom a TGYÁS-ból csak SZJA-t vonnak, a GYED-bõl pedig valamelyik járulékot is.
Nekem is sokkal több volt a TGYÁS (nettóban kb. 6x annyi!!). Szóval nagyon nem mindegy. Hiába kaptam maximum gyedet, az a korábbi fizetésemhez, ill. a TGYÁS-hoz képest semmi volt.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Nekem is kb 20 ezerrel volt több a tgyás mint a gyed, de barátnõmnek állítja a könyvelõ, hogy a gyede több lesz, mint a tgyás... Nekem ez olyan hihetetlen... ezért érdeklõdöm...
Elõfordulhat, hogy több lesz a gyed, mint a tgyás, de csak akkor, ha különbözõ évben igényelte õket, és a tgyás igénylése elõtti éven nagyon keveset keresett. Pl. 2011-ben havi szinten 70 000 Ft-ot keresett, 2012-ben pedig 140 000 Ft-ot. 2012 decemberben szül, akkor megigényli a tgyást. Ekkor a 2011-es évi keresete lesz az alap. A gyedet 2013 júniusa körül igényli, akkor a 2012-es évet veszik figyelembe, ami dupla annyi keresetet jelent, így megkapja a max gyedet, ami több lesz, mint a korábbi tgyása. Viszont ha mindkét évben ugyanannyit, vagy közel ugyanannyit keresett, akkor a gyed kevesebb.

A húspénisz minden esetben nagyobb mint a vérpénisz? Lennt.

Ùgy értem,hogy mondjuk valakinek 11-12 cm alapbol (huspénisz) nekem meg 7 cm alapbol (vér) akkor a huspénisz biztos nagyobb merev állapotban is mint a vér?

Legjobb válasz: bajod?

bajod?
összezavart a koránkelés haver?
Azért vérpénisz, mert több vér pumpálódik bele. Az orvosok azt mondják, hogy sokkal keményebb is a vérpénisz, pont emiatt. Húspénisz az egy sz*r. :) És kérdezõ, a húspénisz max 1 centit nõ, semmi többet.
Alapállapotban nagyobb, merev állapotban nem biztos, hogy nagyobb.Volt egy kutatás a life network-ön, ott volt olyan vérpénisz, ami nagyobb volt mereven mint az egyik húspénisz mereven. De felesleges statisztikát nézni, mert nem lehet biztosra venni semmit sem:)
A kérdező hozzászólása: de a hus az mennyit nöhet max?
1-2 centit és nem is lesz olyan kemény, mint a vérpénisz. vérpénisz majdnem olyan, mint a beton
Nem!
A kérdező hozzászólása: :)
De mi az, hogy max mennyit nõhet? Nincs meghatározva milliméterre, hogy most 2, 26 centit szabad nõnie. Legalább 5-en értelmesen leírták már...
A kérdező hozzászólása: Akkor az elképzelhetö hogy ha alapbol 13 centi akkor az megnö 20ra?
B.azd meg, mi a f.aszt nem értesz ezen?? Nem mindegy mennyit nõ?? Merd le tiedet igy is ugy is es punktum.
A kérdező hozzászólása: nekem vér van :)
hát akkor te vérfarkas vagy bakker
A húspénisz alig nõ valamit tapasztalataim szerint és nem is lesz olyan kemény soha. Míg a vér pénisz simán megnõ háromszorosára is és betonkemény lesz. (szerintem utóbbi jobb)
Nekem és atestvéremnek is vérpénisze van az övé normálba 15cm az enyém meg 14 es neki meg kb. 5cm-t nõ szóval azért az is tud noha tényleg nem lesz "kõõõkemény" sztem ez is tök jó
Mármint a húspénisz .... Csak rosszat írtam má a sok [email protected] elõzõ voltam
egy buzerans akinek a kedvenc temaja a penisz. nagyszeru
A kérdező hozzászólása: nem vicc :)
Akkor kurta farkúak vagytok mindketten. De hugyozni mindkettõvel lehet.
Nem, a vér pénisz ha fel àll meg nõhet 3x-àra.Hùs pénisz meg szinte csak meg keményedik minimàlisan nõ illetve vastagszik.PL:egy nyugalmi àllapotù hùs pénisz 15cm izgalmi àllapota 16-17.Egy nyugalmi àlapotù vér pénisz 5cm. Izgalmi àllapotba lehet 15-20 cm is.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk egy huspénisz ha alapbol 12-13 akkor meg nöhet 18-20ra? :O vagy nem?
A hús pénisz nem a nõ a vérpénisz igen. Bonyolult? Amúgy meg ilyen kategória csak a neten létezik a valóságban nem.
A kérdező hozzászólása: miaz hogy ilyen kategoria csak a neten van? :D
ez az, ez hülyeség ez a dolog, én még nem láttam olyat, akinek 1cm-t nõ a farka, ha felizgul, de olyat sem, akinek 15-öt... hagyjuk már ezt a hülyeséget...
A kérdező hozzászólása: tényleg van ilyen amugy, hogy huspénisz vérpénisz. nekem 7, 5 alapbol és 17re nö meg, csak érdekelt a hus mekkorát nö ha valakinek alapbol 12-13
Húspénisz nem nõ. De ritka is. Vérpénisz 2-3x nagyobb lesz álló állapotbna, mint lankadtan. És ez a két típus van a vlaóságban is.
A kérdező hozzászólása: nem nö?
A húsfa.sz maximum 4-5cmt nõ meg, a verfa.sz az meg 3x-ára. Nem olyan bonyolult ez.
mer most mi van, mit nem tudsz? egy lankadt farokrol ugy tudod megallapitani hogy milyen fele, hogy a verpeniszen kicsit feszesebb a bor.
nekem a farkam alapon 5centi hosszu, 5centi vastag felallva 15hosszu es ugyanugy 5 centi vastag
A kérdező hozzászólása: nekem alapbol 7-8 cm hosszu és 4 cm vastag és állva 17 és 4 centi vastag. De amugy akkor egy huspénisz pl alapbol 12-13 akk max 18ra nö meg?
Vérpénisz, ezen nagyot röhögtem. :D El tudom képzelni amikor teliholdkor az alanyunk átalakul egy nagy szemfogú vérpénisszé, és megerõszakolja az útszéli részeg diszkop*csákat. :)
Nekem húsvér farkam van. Kemény mint a beton és 10-rõl 30 cm-re nõ meg.:)

A pozitiv toltes minden esetben a nagyobb feszultsegu helyrol a kisebb feszultsegu hely fele aramlik?

Ha valamely vezeto kozeg ket pontja kozt feszultsegkulonbseg van, akkor a ket pont kozott aram keletkezik ; a pozitiv toltes a nagyobb feszultsegu helyrol a kisebb feszultsegu hely fele aramlik. Igy van ? Lehetseges-e hogy a negativ toltes a nagyobb es ez aramlik a kisebb feszultsegu pozitiv iranyaba ? Mondana valaki erre konkret peldat, hogy erthetobb legyen ?

Legjobb válasz: A pozitív töltés nem más, mint a negatív töltés hiánya - illetve fordítva. Tehát amikor pozitív töltés áramlik egy irányba, az értelmezhetõ úgy is, hogy ugyanannyi negatív töltés áramlik a másikba - illetve fordítva. Egyszer felosztották a +/- szimbólumokat a két töltés között, azóta megszokásból a pozitív töltés áramlásaként értelmezzük a jelenségeket. Ez sajnos gyakran félrevezetõ, mivel a fémekben az elektronok mozognak, nem a pozitív töltés. De ez tekinthetõ úgy, hogy a pozitív töltés áramlik az elektronokkal ellentétes irányba, ez nem hibás gondolkodás, csak épp feleslegesen ki van fordítva. Megjegyzés: attól, hogy feszültség van, a töltések áramlása nem feltétlenül indul meg, lásd kondenzátor. Ez egyszerûen fogalmazva azért van, mert a két pont között végtelen nagy az ellenállás, így az áram I=U/R=U/inf=0.

A pozitív töltés nem más, mint a negatív töltés hiánya - illetve fordítva. Tehát amikor pozitív töltés áramlik egy irányba, az értelmezhetõ úgy is, hogy ugyanannyi negatív töltés áramlik a másikba - illetve fordítva. Egyszer felosztották a +/- szimbólumokat a két töltés között, azóta megszokásból a pozitív töltés áramlásaként értelmezzük a jelenségeket. Ez sajnos gyakran félrevezetõ, mivel a fémekben az elektronok mozognak, nem a pozitív töltés. De ez tekinthetõ úgy, hogy a pozitív töltés áramlik az elektronokkal ellentétes irányba, ez nem hibás gondolkodás, csak épp feleslegesen ki van fordítva. Megjegyzés: attól, hogy feszültség van, a töltések áramlása nem feltétlenül indul meg, lásd kondenzátor. Ez egyszerûen fogalmazva azért van, mert a két pont között végtelen nagy az ellenállás, így az áram I=U/R=U/inf=0.

Átlagosnál nagyobb és sötétebb mellbimbó udvarral megáldott nők minden esetben barna szeműek?

(Amúgy nem csak az elmélet érdekel, mert ismerkednék is)

Legjobb válasz: Ilyen hülyeséget is ritkán hallani!

Ilyen hülyeséget is ritkán hallani!
furcsa kérdés, én ilyenrõl még nem hallottam
ezt ki mondta neked? :D
czigány

Mitől van h minden egyes nagyobb stressz esetén teljesen lebetegszem?

De nem amolyan kis pszichoszomatikus semmiség, hanem sokszor 2 hónapig is elhúzódó durva fertőzések, lázas állapotok, melynek eredetét aztán sose találják, legtöbbször orr-, külső fül- és középfül-gyulladás, de volt már h rá ment a szívemre is. Aztán nagy nehezen, a negyedik antibiotikum-kúra után esetleg javulok, nagyon lassan. Immunológus tud ezzel kezdeni vmit? Vagy vonuljak el szerzetesnek, ahol semmi stressz nem ér, és akkor hátha jól leszek? Van ötletetek?

Legjobb válasz: Ötlet: nehézfémmérgezés.

Ötlet: nehézfémmérgezés.
No közben találtam egy videót, ahol emberünk hivvel fertõzi magát, majd késõbb negatívra tesztelik. https://www.youtube.com/watch?v=tQCKb1JV-4A Még nemtudom hogy csinálja.
A kérdező hozzászólása: 7-es: milyen drasztikus mellékhatásokra gondolsz?
https://duckduckgo.com/?q=colloidal%20silver%20hiv%20cure&kl.. A hív vírusokat is írtja. Azonban lehet önmagában még nem elég a teljes gyógyuláshoz, minthogy a candidatúlszaporodás esetén sem elég önmagában.
Bár én nem használom, de állítólag tényleg nagyon jó az ezüstkolloid, még ha az AIDS-et nem is gyógyítja. De pl. influenza meg egyéb felsõ légúti megbetegedések megelõzésére nekem nagyon bevált a halolaj kapszula, pedig valójában nem is kimondottan arra való, és mégis. Aztán ott van a fokhagyma, ami szintén számtalan vírus- és baktériumtörzs ellen hatékony, de az AIDS-et az sem gyógyítja. Az antibiotikumokról meg még annyit, hogy velem is rengeteget etettek, aztán most ott tartok, hogy évek óta küzdök a mellékhatásaival. Szerintem érdemes próbálkozni a kevésbé drasztikus megoldásokkal, hátha valamelyik beválik.
És a gombát is írtsa... Hát ha engem kérdezel, már rég nem kéne lennie semmilyen betegségnek, vagy csak nagyon ritkán... Nem nagyon kell várni már semmi orvosi felfedezésre, csak a népi tudást kellene feleveleníteni, frissíteni a mai problémákhoz. A legtöbb krónikus betegség pl a lassan ürülõ mérgek miatt alakul, ki, csak ki kéne vezetni õket, de egyelõre még nincs hagyománya ennek, nekünk kell ezeket a lépéseket meglépni.
A kérdező hozzászólása: az ezüstkolloid vírust is irtana ??? hát ez nekem elég hihetetlen, hát tudomásom szerint eddig nem találták még fel a vírusok "irtóanyagát", vagy ha mégis így van, akkor az túl egyszerû lenne, nem is lenne gond a világon. se influenza se HIV se semmi. most nem? szal nem értem :(
antibiotikum helyett használhatsz ezüstkolloidot is. Azt tudja, hogy vagy 6oo féle bacit/vírust írt, úgy, hogy a jó baciknak nem árt. Javaslom figyelj oda a vélflórádra, az antibiotikumok nyírják ezerrel, márpedig az immunrendszerünknek vagy 6o-7o %át az teszi ki.
Ilyenkor legyengül az immunrendszer, ezért leszel fogékonyabb a betegségekre. (Egyébként nekem régóta meggyõzõdésem, hogy a stressz gyilkosabb dolog, mint a dohányzás.) Szedj magneB6-ot, amikor nehezebb idõszakod van, immunerõsítésnek pedig Béres cseppet. A citromfû tea is jó nyugtató lehet. És antibiotikumot csak akkor szedj, ha tényleg nagyon muszáj. Az is odavágja az immunrendszert, még ha adott esetben életmentõ is.
Emésztési problémák, candida fertõzések, gyengült immunrendszer.

A nyulos, nyalkas, atlatszo nagyobb mennyisegu folyas minden esetben a peteeres tunete?

A ciklusom 10. napjan jarok es azt vettem eszre, hogy altalaban ilyenkor van nyulos folyasom, a ciklus tobbi napjan pedig kremes. Ilyen esetben biztosra vehetem a peteerest vagy esetleg maskor is elofordulhat nyalkas folyas es ez nem feltetlen jelent peteerest?

Szerintetek egy 1tb-os/vagy nagyobb külső merevlemezt tud kezelni egy usb-vel rendelkező dvd lejátszó? Vagy nem minden esetben?

Legjobb válasz: Alapból nem valószínû mert a menüjét nem ekkora adathalmazra tervezték de meg kell próbálni

Alapból nem valószínû mert a menüjét nem ekkora adathalmazra tervezték de meg kell próbálni
A 32GB-nál nagyobbakat NTFS-re formázták, amit az USB-s DVD lejátszók nem tudnak kezelni. Átformázhatod FAT-re, vagy FAT32-re, de akkor maximum 32GB lesz a kapacitása.
csinálj rajta fat32-es partíciókat, és akkor menni fog. de persze akkor 32gb-os szeleteid lesznek a meghajtón.

Vendégek érkezése esetén nagyobb rendet csinálsz mint mikor nem jön senki?

Mondjuk el?re bejelenti XY, hogy másnap menne. Neki állsz vadul takarítani? Vagy úgy vagy veled, hogy a "hétköznapi rend" is megfelel, hiszen ez vagyok én, nem tisztaságmániás, de nem is egy trehány alak.

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy ki jön. Ha a családból valaki felugrik, vagy átjön a szomszédban lakó barátnõm, akkor nem nyúlok semmihez. De ha olyan valaki jön, aki ritkán fordul meg nálunk, akkor takarítok soron kívül ;)

Én pontosan azt szoktam, ész nélkül takarítani. Vagyis hát ésszel, mert tudom mit csinálok :p De mondjuk én "hétköznaponta" is igyekszem rendet és tisztaságot tartani, naponta takarítok. Mondjuk néha van hogy kicsit elhanyagolom a lakást :/ 19L
Hát azért összedobom a kérót valamennyire, de attól is függ ki jön. Olyan irtó nagy kosz sosincs, tehát jöhet bárki, de a rumlit azért biztos elpakolom. Van pár ember, aki miatt nem csinálok semmit, még ha nagyon gáz, akkor sem.(pl: közvetlen családtagok, bnõm...)
Igyekszem egy alap rendet minden nap megteremteni.Ha olyan ember jön, aki amúgy is gyakran van nálunk, amiatt nem kezdek õrült takarításba, de ha olyan ember, aki évente például egyszer, akkor kicsit jobban odafigyelek, hogy biztos, hogy minden a helyén legyen.De a lakásunk így is úgy néz ki, hogy látszik, hogy lakják.Nem magazinokban lefényképezett patika tisztaságú szinte érintetlen hely, mintha soha senki nem ült volna még a kanapén, hanem egy otthon. Ezt csak azért mondtam, mert nem tudom ti hogy vagytok vele, de mikor látom, hogy a sztárok lakását mutatják be a tévébe, akkor mindig elgondolkodom, hogy ott tényleg laknak?Például a konyhában minden tökéletesen el van pakolva, mintha csak egy bútorboltban állnánk.
Nem pakolászok vadul de jobban takaritok mert pl a száritó mindig nyitva van, vagy az elõszobában a kabátok, cipõk mindig halomba állnak szóval ilyen dolgokat elpakolok.
Az attól függ, hogy ki jön. Ha a családból valaki felugrik, vagy átjön a szomszédban lakó barátnõm, akkor nem nyúlok semmihez. De ha olyan valaki jön, aki ritkán fordul meg nálunk, akkor takarítok soron kívül ;)
Én nem szoktam vad takarításba kezdeni!bár attól függ kijön hozzánk!kisfiam 3 hónapos szóval nagy kupit õ még nemcsinál, mindíg reggel amikor felkelünk összepakolok tehát rend van!Viszont ha anyósom jön akkor a párom mindíg kinevet...mondja hogy álljak már le..ez viszont azért van mert anyóspajtás tisztaságmániás...
Nem takarítok ész nélkül, ha nagy a kupi összerámolok, és a fürdõt vécét teszem rendben. Ezeket egyébként is két három naponta ától cettig takarítom, de ha esetleg kimaradna megcsinálom.
A kérdező hozzászólása: Akár közeli rokon, ex munkatárs, szomszéd.
Ha váratlan vendég jön, a fürdõszobában a mosdót gyorsan kisúrolom és a wc-t is megnézem , hogy minden oké-e? Ha még van idõm kis pakolgatás, porszívózás. De nem fogom átpakolni a könyveket a könyvespolcon meg mindenhol felmosni stb.
hozzánk akárki jöhet. nincs kupi. 2 naponta felmosok. mindig el van mosogatva. ruháknak a szekrényben a helye. és másokkal ellentétben nem gyûjtünk apró porfogó kacatokat. ez a baj az emberekkel, minden apró kis sz.rságot emléknek tekintenek, amire igazából sosem néznek rá, sosem veszik elõ. így keletkezik a kupi :) 24N

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!