Találatok a következő kifejezésre: Minden esetben kell végeztetni (2 db)

Minden esetben el kell végeztetni a higiéniai vizsgálatokat anyatejleadáskor, még akkor is ha családon belüli a baba, akinek adni akarom?

Legjobb válasz: Ha el akarod számoltatni a tejet, magyarán pénzt kapsz érte, akkor igen, el kell végeztetni. Kell hozzá: -terheskönyvben levõ vizsgálatok eredménye -székletminta -AIDS teszt -bõrgyógyászati szûrés -tüdõszûrés Mindez ingyenes, bár néha nehezen hiszi el a doki, de a védõnõnek tudnia kell az ide vonatkozó paragrafusokat. A fogadó félnek a gyerekorvos írhatja fel receptre az anyatejet, ez max. napi 8 dl. Az elszámoláshoz szükséges nyomtatványt is a védõnõ adja.

Ha el akarod számoltatni a tejet, magyarán pénzt kapsz érte, akkor igen, el kell végeztetni. Kell hozzá: -terheskönyvben levõ vizsgálatok eredménye -székletminta -AIDS teszt -bõrgyógyászati szûrés -tüdõszûrés Mindez ingyenes, bár néha nehezen hiszi el a doki, de a védõnõnek tudnia kell az ide vonatkozó paragrafusokat. A fogadó félnek a gyerekorvos írhatja fel receptre az anyatejet, ez max. napi 8 dl. Az elszámoláshoz szükséges nyomtatványt is a védõnõ adja.
Ha családon belüli a baba, akkor szerintem nem kell(nem akarod leadni és úgy eljuttatni a picihez). Nálunk a családban a tesómnak rengeteg teje volt(nekem alig), amikor mentem megszoptatta a fiamat, és adott is tejet:-)
De ebben az esetben nem fizeti ki a tb, és 1800 Ft egy liter anyatej. Szóval érdemes megcsináltatni a vizsgálatokat.
én soha nem adnék és nem kapnék orvosi vizsgálat nélkül ilyet. gondolj bele mennyi betegség létezik amiröl te magad nem tudsz mondjuk a te babád sem betegedett meg vagy még nem tudsz róla de megfertözöl egy másikat.

Minden esetben el kell végeztetni a kismamával a terhesség elején a szokásos vizsgálatokat? (EKG, belgyógyászat, stb.... )

Ma voltam dokinál, és annyit mondott, hogy majd a véd?n? eldönti, hogy kellenek-e ezek a vizsgálatok, merthogy nem kötelez?ek. De tényleg így van?

Legjobb válasz: Nekem csak EKG-ra kellett mennem,de azt elsõ alkalommal rögtön mondta a védõnõ. Majd még fogászatra kellene eljutnom, mert onnan is kell a pecsét. 28 hetes kismama

Nekem csak EKG-ra kellett mennem, de azt elsõ alkalommal rögtön mondta a védõnõ. Majd még fogászatra kellene eljutnom, mert onnan is kell a pecsét. 28 hetes kismama
Szia. Törvény által elõírt AJÁNLOTT SZÜRÕVIZSGÁLATOK, melyek valóban nem kötelezõek. A védõnõ tájékoztat ezekrõl. Mindegyik azt a célt szolgálja, hogy kiderítse minden rendben van-e.Elõfordulhatnak a szervezet terheltsége-hiszen terhesnek is nevezik a várandósokat-miatt problémák, pl magasvérnyomás, cukorintolerencia, stb. Öröklõdõ betegségek is vannak, pl kromoszómabetegségek. Ezeket az eltéréseket a szürõvizsgálatokkal korán ki lehet szûrni. Esetleges kezelésekkel, életmódváltással komolyodását meg lehet elõzni ill. gyógyítani lehet. Mindenki EGÉSZSÉGES pocaklakót szeretne világrahozni. Ennek esélyét növelheted, ha az elõírható, ingyenes vizsgálatokon résztveszel. Jó érzés tanácsadásokon hallani, hogy minden rendben van, egészséges baba és anya.
Szia ismét. Leírnám NEKED a szûrõvizsgálatokat. 16 hetes korig:nõgyógyászati vizsgálat, rákszûrés, esetleg Chlamydiaszûrés, vérvétel-Rh, vércsoport, vérkép, HepatitisB, Vérbaj, pajzsmirigy, éhgyomri vércukor, AFP-, 12 hetes UH. 19 hetes UH 23-28 hét között terheléses vércukor, vérkép kontroll 32 hetes UH 36 héttõl vérkép kontroll, hetente NST vizsgálat 38 hetes UH Hangsúlyozom ismét, hogy mind azt szolgálják, hogy minél egészségesebben, nyugodtabban éld meg a várandós idõszakot ill. hogy egészséges babád szülessen.A döntés a TIÉD. Erzsók próbált segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget. :) Itt nem az volt a kérdés, hogy akarom-e a vizsgálatokat, hanem az, hogy a dokim nem informál-e félre. :) Természetesen minden vizsgálatot elvégzünk majd, ami csak lehetséges, csak furcsáltam, hogy azt mondta, a 12. hétig csak nõgyógyászati vizsgálatra van szükség, max. ha a védõnõ elküld további vizsgálatokra, azokra kell mennem. :)
Nekem a cukorterheléses eredménnyel kellett menni a belgyógyászhoz, ott csináltak EKG vizsgálatot megvizsgált az orvos.Úgy látszik ez mindenhol másképp van.Üdv 37hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!