Találatok a következő kifejezésre: Minden esetben kell forralni a (2 db)

Minden esetben fel kell forralni a bébivizet? Nekem hűtőben van-és nem szoktam..

Legjobb válasz: Amit a boltban megveszel babavizet, azt nem kell (illetve a csomagolás szerint 24 óra múlva igen, de szerintem nem lesz semmi baja), pont azért árulják, hogy ne kelljen a forralással vacakolni. A csapvizet fel kell forralni, mert az nem steril. De a babavizet nem kell.

Amit a boltban megveszel babavizet, azt nem kell (illetve a csomagolás szerint 24 óra múlva igen, de szerintem nem lesz semmi baja), pont azért árulják, hogy ne kelljen a forralással vacakolni. A csapvizet fel kell forralni, mert az nem steril. De a babavizet nem kell.
A csapvízet rakod a hûtõbe vagy babavízrõl írsz most? Nem minddegy!
A kérdező hozzászólása: csak babavizet kap.szentkirályit, v a jana-t
A papírja szerint 24 órával a felbontás után fel kell, de én sem forraltam. A csapvizet fel kell, de abban meg kicsapódik a vízkõ, nekem nagyon nem szimpi...
Csak vizet miért nem forralod fel? Nem muszály csak babavizet kapjon! Nem drága mindennap ez? Mi lesz ha nagyobb lesz? Amikor 1-1, 5 litereket fog inni?
És mikor akarod rendes vízre szokatni??Maj ha nagyobb lesz akkor azzal fogsz bajlódni , hogynem bírja a hasa?Amúgy a janát és a szt királyit nem kell felforralni, depl az óbudait fel kell, rajta van a papírján.Én minden nap forralok neki friss vizet este és az reggelre kihül.NEm vettem észre, hogy kicsapódna a vízkõ.Sztem az már régen gáz, mert több napos...egy napos víznél nem csapódik ki!!
A kérdező hozzászólása: köszi most még 2-3 kortyot iszik csak-úgyhogy sokáig kitart 1 üveg-azért kérdeztem
a bacikat kell kiírtani belõle. ezt a teát öntsd ki és csinálj másikat. forralt vízbõl, és a vizet mindig forrald fel vagy vegyél babavizet.
A doktor néni nem ajánlotta, hogy vegyél Cebion cseppet? http://www.merck.hu/uj/content/chc/bt/cebionbt.html Adhatsz neki Béres cseppet is+C-vitaminként a Cebion cseppet! Vény nélkül megkapod!
Ja, úgy értem langyos-elõzõleg forralt vízbe áztasd, a c vitamin 50 Celsius fok fölött elbomlik, ha leforrázod, nem éred el a kívánt hatást. Utsó
nem törvényszerû, hogy beteg lesz, de hasmenés és ilyesmi nincs kizárva. figyelgesd pár napig, h nincs -e vele vmi baj. lehet, h lesz, lehet, h nem. ezt így nem lehet tudni. függ a víztõl, ami nálatok van, a baba szervezetétõl, stb... (1.)
aki lepontozott, az elmeséli, hogy miért tette??? köszi 1. voltam
A forralt vizet lehûtöd és úgy áztatod bele.Szted milyenek a 10-30 éves ivóvízhálózatok?Rengeteg kórokozó van a víben, amit az Õ szervezete még nem tud legyõzni.Tavaly és tavalyelõtt a calici vírusos tömeges megbetegdésektõl volt hangos a sajtó, amit a csapvíztõl kaptak el a betegek.A palackos víz pedig azért jobb, mert a csapvízbõl pl nem szûrik a gyógyszer és nemihormon maradványokat, ami a szennyvízünkbõl kerül bele.
Biztos nem véletlenül mondják a kismamáknak sem, hogy ne igyanak csapvizet! Legalábbis velem aláirattatak 1 papírt, hogy tudomásul veszem ezt a közleményt. Gyomor és bélhurut, éles, görcsös hasi fájdalom, hányás, hasmenés... 1 éves koráig még a palackozott vizet is forraltan ajánlják, de ha még azt használod forralatalnul az is jobb, mint a csapvíz! 7 hetes babának nem kellene csipkebogyóteát adni, majd 3-4 hónapos korától, inkább kamillát v.édesköményt.(Mecsek tea) Én a csipkebogyót beáztattam, leszûrtem, felforraltam és visszahûtve adtam 4 hós kortól. Ne kockáztasd a babád egészségét. Normaflore-t adj neki ha van napi 1-et 3-4 napon keresztül.
Feleslegesen forralod/fertõtleníted a vizet, ha bogyós csipketeát készítesz. Vegyél filtereset patikában az csináld forralt vízzel. Biztosan nem olyan finom, de a bogyókat nem lehet rendesen letisztítani. Egyébként meg nem lesz semmi baja a babádnak-élelmiszer mikrobiológiából írtam a diplomadolgozatom-pontosabban igen csekély a valószínûsége.
Úgy van, ahogy az elõttem szóló írta, a bacikat kell kiírtani, nem tudom miért pontozták le. Persze nem törvényszerû, hogy biztosan beteg lesz, de jobb félni mint megijedni! Egyébként miért itatsz a 7 hetes babáddal csipkebogyóteát? Tápszeres?
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy rosszul tudom, de ha felforralod a csipkebogyó teát, akkor elveszíti a c vitamin tartalmát, akkor meg nincs értelme azt adni.
A kérdező hozzászólása: Azért adok neki csipkebogyóteát ( van mellé kamilla+hársfatea is keverve ) , mert van egy hólyagocska a torkán, tegnap hõemelkedése volt, és a dokinéni mondta, hogy nem igazán lehet megelõzni , hogy tovább fajuljon a dolog lázas , orrfolyós, köhögõs állapotig, max annyi, hogy c vitamint adok neki vagy tabletta vagy tea formájában csipkebogyóból.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de én igazából azt szerettem volna megtudni, hogy így utólag mire számíthatok, ha már ekkora butaságot csináltam? Beteg lesz tõle a babám?
Én is ezt írtam. Utsó


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!