Találatok a következő kifejezésre: Minden esetben kell (213 db)

Ha egy nő bármilyen problémával megjelenik a nőgyógyásznál, arról minden esetben kell adnia az orvosnak valamilyen papírt?

Mert a bn?m azt mondta volt ott, én meg kérdeztem, h van valami nyoma? papír vagy ilyesmi? Õ azt mondta nem..de én nem hiszek neki. Szerintem minden orvosi vizsgálatnál adnak valamilyen papírt, h ott volt az illet?. Amúgy vérzéssel ment oda, mert állapotos.

Legjobb válasz: Ha magánrendelésre ment,akkor nem biztos hogy kapott.Én a terhesgondozásom alatt végig magán orvoshoz jártam, és soha nem kaptam kézzel fogható pappírt; csak ha a kórházba kellett mennem pl. UH-ra,vagy a kötelezõ idõszakos vizsgálatokra (azt nem a rendelõjében végzi).Arról minden esetben kap a kismama pappírt,amit magánál is kell tartania mert a köv. vizsgálatkor kérik+ a szülésre is vinni kell minden leletet magával. Ha vérzéssel ment orvoshoz,akkor szerintem mindenképpen kellett volna kapnia valamit; ez nem játék.

Ha magánrendelésre ment, akkor nem biztos hogy kapott.Én a terhesgondozásom alatt végig magán orvoshoz jártam, és soha nem kaptam kézzel fogható pappírt; csak ha a kórházba kellett mennem pl. UH-ra, vagy a kötelezõ idõszakos vizsgálatokra (azt nem a rendelõjében végzi).Arról minden esetben kap a kismama pappírt, amit magánál is kell tartania mert a köv. vizsgálatkor kérik+ a szülésre is vinni kell minden leletet magával. Ha vérzéssel ment orvoshoz, akkor szerintem mindenképpen kellett volna kapnia valamit; ez nem játék.
Tudomásom szerint, ha vizsgálatra megy valaki, ráirják a kartonjára, hogy mi a panasza, de papirt nem adnak, legalábbis nekem nem. Hacsak arra nincs szükség, hogy igazolja magát, ha hiányzott valahonnan.
Én se kaptam semmi papirt, mindent a kartonomba irtak, én is állapotos voltam és vérzéssel mentem, szal ha csak ezért gondolod, h hazudik, akkor megvédeném.
Hát nem feltétlenül kellett kapnia. De miért nem bízol benne? MEnnyi idõs terhes? Van már kiskönyve? Mert akkor a kiskönyvben kéne nyoma legyen, oda nem írtak be semmit? Ha még nincs kiskönyve, és magánrendelésen volt, akkor lehet hogy nem kapott papírt, de gondolom akkor mondták mikor kell visszamenni kontrollra, kísérd el!
Én szakrendelésen szóban kaptam arról tájékoztatást, hogy kétoldali petefészek-cisztám van. Elmentem másik városban szakrendelésre, két héten belül, és hülyének néztek, mert azt mondtam, kétoldali petefészek-cisztám van. Semmi nem volt, így azt hitték, hipochonder vagyok. Hadd ne mondjam, hogy néztek rám, én meg hiába mondtam, hogy nem én találtam ki.
Én még sosem kaptam papírt. Kizárólag a rákszûrés eredményeit szoktam megkapni papíron. Sajnálom a barátnõdet, hogy egy olyan férfitól várandós, aki ennyire bizalmatlan.
Orvosa válogatja, nálunk az sztk-s orvos semmit nem ad, max gépben rögzít. Akihez most járunk magánorvos az pedig minden egyes alkalomnál ad egy papírt, ráírja az akkori mért értékeket, panaszt ha van, javaslatot vagy épp azt hogy mi a következõ teendõ (vérvétel, vizsgálat, genetika stb...) Szóval lehet olyan is, hogy nem kapott papírt.. Ha még fiatal a terhesség lehet megnézte a barátnõdet, egy "semmi problémával" elintézte és visszahívta késõbbre.. gondolom még néhányszor kell mennie majd a terhesség folyamán és akkor esetleg menj el vele. Kiskönyve se feltétlen kell legyen ha még néhány hetes, felénk 12. hét után kell csak megcsináltatni, addig nem "szeretik" kiállítani mondván hogy bármi lehet.
Fenét kötelezõ. A doki rögzíti a gépében, és kész. Ha még csak akkor diagnosztizálták a terhességet, akkor kapott volna egy papírt, hogy azzal menjen a védõnõhöz terheskönyvért. A további vizsgálatok során a terheskönyvbe ír be az orvos. A kötelezõ vizsgálatokra viszont a kórházban kell kötelezõen megjelenni, ott adnak róla papírt. Max, akkor mész oda, ha õ rendel, és behív soron kívül.
Mindenesetben adnak papírt. Rajta van a vizsgálat neve, az eredmény és a naplószám is. Dátum és a doki aláírása, pecsétje. Ha állapotos, ha nem ez kötelezõ
Nem minden esetben adnak papírt. Ambulanslapot ír az asszisztens, ez 90 százalékban a gépen marad, nem kerül nyomtatásban. OFF Nem bizol a baratnodben?
Nem minden esetben kapunk papírt. Én még citológiára sem kapok. Betelefonálok, megmondják jó-e az eredmény, és rögzítik a gépben. Papírt akkor adnak inkább, ha beutalóról van szó, pl UH, vérvétel. De ha az orvos vizsgál, semmi nyoma nincs, csak a gépben. Egyébként kije vagy? Inkább a baba miatt kéne aggódni, nem a papír miatt.

Ha porlasztócsúcsot cserélek, minden esetben kell hozzá számítógép?

Az lenne a kérdésem, ha az autómon az összes porlasztó csúcsot kicserélem és ugyan olyat teszek bele ami gyárilag benne van (típusra, kódra stb...) akkor is kell hozzá számítógép, amivel beállítják? Ehhez nem értek, nem tudom hogy minden esetben computerre kell-e dugni az autót csúcs cserénél. Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: A befecskendezõ típusától függ. A mechanikus befecskendezõk esetén nincs rá szükség, mert ott másféle mûszerekkel mérik ki a csúcsokat. Az elektronikus, piezós csúcsok esetében muszáj, mert még a jó állapotú csúcsok is más áramlástani tulajdonságokkal rendelkezndek, mint a típusnak megfelelõ újak, ezért ellenõrzésre és szükség esetén beállításra van szükség, hogy pontosan ugyanazt a porlasztást tudják.

A befecskendezõ típusától függ. A mechanikus befecskendezõk esetén nincs rá szükség, mert ott másféle mûszerekkel mérik ki a csúcsokat. Az elektronikus, piezós csúcsok esetében muszáj, mert még a jó állapotú csúcsok is más áramlástani tulajdonságokkal rendelkezndek, mint a típusnak megfelelõ újak, ezért ellenõrzésre és szükség esetén beállításra van szükség, hogy pontosan ugyanazt a porlasztást tudják.
A kérdező hozzászólása: 18:05 - köszi szépen. Az autó amiben cserélni szeretném egy 2004-es évjáratú mondeo. Akkor ezek szerint nem elég, ha én kicserélem, minden esetben számítógéppel be kell állítani - ha jól értelmeztelek
A géppel csak feltanítod a vezérlõnek(amibe ezek a kódok már benne vannak)így a járása teljesítménye kiegyensúlyozotabb lesz. Ezt követi mint már említve volt(csak a ford típusoknál)az öntanulás.Kb 3 ezer km és érezni is fogod a külömbséget.Élõ értékbe nézzétek meg beszerelés után, és mondjuk egy-pár ezer km után.Fogod látni a külömbséget. Ezekre csak akkor van szükség ahogy azt az elõttem szóló mondta.
Szia!Kicsit rosszul tetted fel a kérdésed.Akkor kell tanítani a vezérlõdhöz, ha már a Railes motorban cserélsz injectort, a hagyományos soros adagolós, vagy VP adagolós motoroknál viszont ha cseréled a csúcsokat, akkor természetesen nem kell, de nem árt ellenõrizni a képet, mert én jártam úgy újjal is, hogy beraktam és nem volt tökéletes az autó, aztán mikor kivettem és lepróbáltam, alig hittem amit látok, igaz garanciában cserélte a beszállító.
Így van ahogy írjátok!A srác nincs tisztában a fogalmakkal, mert az õ autójában nincs porlasztó csúcs, ezért kissé megtévesztõ kérdés!Neki injektor számot kell bevinni, mert a CR motornál ez az alap, van hogy el sem tudjuk indítani, ha direkt más számot viszünk be a vezérlõbe.

Minden esetben kell jogdíjat fizetni?

Ha az üzletemben szeretnék zenét hallgatni, rádiót, vagy CD-t, vagy telefonról,vagy youtubról ... nekem jogdíjat kell fizetnem?? Vagy megvan az hogy mi után kell?

Legjobb válasz: Minden esetben fizetned kell, bármilyen eszközrõl/megoldásról is van szó. Egy focimeccsért (tv) is kéne. Kibúvó lehet talán, ha Creative commons zenéket játszol le.

Minden esetben fizetned kell, bármilyen eszközrõl/megoldásról is van szó. Egy focimeccsért (tv) is kéne. Kibúvó lehet talán, ha Creative commons zenéket játszol le.

3, 5-es winyóknak elég USB-ről is üzemelni vagy minden esetben kell hozzá hálózati áram is?

Legjobb válasz: 3,5-es vinyó minden esetben normális winchester aminek kell áram meghajtani. 2,5-es az úgynevezett laptop vinyóm amihez elég az usb.

3, 5-es vinyó minden esetben normális winchester aminek kell áram meghajtani. 2, 5-es az úgynevezett laptop vinyóm amihez elég az usb.
Természetesen mûködnek USB-rõl is megfelelõ rack-el, vagy már lehet "készen" is venni külsõ winchestereket, mint pl. ez: http://www.digitstore.net/index.php?id=termekek&art_id=6243&.. Remélem tudtam segíteni.
Utolsó: ehhez pont ugyanúgy kell külön táp, mint a többi 3, 5"-eshez. Egyébként igen, tutira mindegyikhez kell külön táp, mert sokkal többet fogyasztanak még az energiatakarékos HDD-k is az USB max kimenõ teljesítményétõl.
A kérdező hozzászólása: Igen az lemaradt, hogy küldõ winyó, de köszönöm!
Kell, be sem hozhatod vámügyintézés nélkül.
Kell, de nem feltétlenül Magyarországon kell történjen a vámkezelés. Az a lényeg hogy valahol az únión belül szabadforgalomba bocsássák.

Mennyire fáj a gátmetszés, minden esetben kell alkalmazni?

14 hetes kismama vagyok és nagyon félek kérem aki tud segítsen!Nagyon köszönöm

Legjobb válasz: Szia.Ne félj elöre töle.Èn úgy hallottamhogy akkor a gátmetszéssel foglalkoznak a szülö nök a legkevésbé,és van aki a fájásai mellett meg sem érzi. Söt,nem is minden esetben alkalmazzák.Készülj fel lelkileg a szülésre amennyire lehet,legyél tudata´ban azzal,hogy mi fog ott lezajlani. Minnél jobban fogsz fe´lni töle,annál rosszabb lessz. Inkább arra gondolj,--mikor már ot tartasz--hogy lassan a karodba tartod a gyermekedet. 27hetes kismama.

Szia.Ne félj elöre töle.Èn úgy hallottamhogy akkor a gátmetszéssel foglalkoznak a szülö nök a legkevésbé, és van aki a fájásai mellett meg sem érzi. Söt, nem is minden esetben alkalmazzák.Készülj fel lelkileg a szülésre amennyire lehet, legyél tudata´ban azzal, hogy mi fog ott lezajlani. Minnél jobban fogsz fe´lni töle, annál rosszabb lessz. Inkább arra gondolj, --mikor már ot tartasz--hogy lassan a karodba tartod a gyermekedet. 27hetes kismama.
Lehet készülni elõre a gátvédelemre, akkor van rá esély, hogy nem lesz gátmetszés. Beszélj egy szülésznõvel, hogyan készülj! De ha mégis vágnak, hidd el, észre sem veszed! Akkor, amikor vágnak, nem fáj, sõt, mondom, észre sem veszed, csak utólag kellemetlen. De még az is túlélhetõ. Én is egyedül ettõl féltem, de nem kellett volna. Mostmár tudom, hogy nem volt mitõl tartanom.
Ha nem sikerül gátvédelemmel szülnöd és mégis vágni kell, nem fogod érezni!Akkor vágnak mikor fájás van és annyira elzsibbad a gát, hogy olyan mintha teljesen érzéstelenitve lenne.Ez miatt ne izgulj! Utána viszont tényleg kellemetlen , de nem vészes.
Szia!Nos én azt tudom mondani, hogy a gátmetszés az igaz nem fáj, de nekem mind a két gyereknél az nagyon fájt mikor összevarrták, pedig kaptam a gátmetszés köré érzéstelenítõt, mégis minden tûszúrást éreztem.De ez mindenkinél más, úgyhogy végül is csak akkor fogod megtudni, mikor odáig eljutottál.De túl lehet élni, mindenki túléli.Sõt nekem az elsõ gyerek születése után mikor kiszedte a varratokat, egyet véletlenül bennhagyott, amit csak hat hét múlva , a kontrolon vett észre, persze arra már begennyesedett.Tehát ilyen is van, de nem vészes.Nem kell félni.Ha félnék, akkor nem reménykednék benne, hogy most talán a harmedik gyerkõcöt várom:-)
Szia! Én is szeretnék gátvédelemmel szülni. Jógázni járok, az segít az ellazulásban. Görcsös kezdés után tuti vágni kell. Intim tornát is csinálok. Ha mégis vágni kell, rajtam már nem múlt:) Üdv, egy 24 hetes kismama
Manapság rutinból vágnak, nehogy szakadjon a gát, mert az igen kellemetlen. Elötte kapsz érzéstelenítõt, így magát a vágást nem érzed, a varrás már más tészta:( Régebben nem volt vágás, ilyenkor a nõ vagy megúszta és nem volt baj, vagy szakadt és pár hétig csak gumigyûrûn tudott ülni....
Már háromszor szültem, nyárra várjuk a negyedik babánkat. Csak az elsõ babámnál volt gátmetszés egy egész öltéssel megúsztam, ami egyeltalán nem fájt sem akkor sem a késõbbi gyógyulás során. A második gyermekem 10 hónappal és 23 nappal az elsõ után érkezett, mégsem repedt, vágni sem kellett, pedig kislányom 4080 grammal 58 cm el és 36 os fejkörfogattal érkezett. Következõ babánk pedig 4300 grammos 60 cm-s és 38 as fej körfogatú volt, mégsem kellett vágni. Pedig soha nem jártam sem jógára sem semmilyen más elõkészítésre. Véleményem szerint a leginkább ez alkati kérdés, és nagyon sok múlik a szülésznõn is. Akiknek ezúton is hálás vagyok, hogy elkerültük a gátmetszést...

Házi tejet minden esetben kell forralni? Olyat hallottam, hogy ha isszuk akkor fel kell forralni, de ha süteménybe megy, vagy palacsinta tésztába, akkor nem kell, mert ott úgy is nagy hõfokban van.

Legjobb válasz: Nem is túl régen, kerekedett ebbõl egy parázs vita. Forralni, vagy nem forralni, ez itt a kérdés. Én dolgoztam a tejtermelõ fronton, ottani tapasztalataim, és tanulmányaim alapján a forralásra szavazok.Jobb a békesség!(nem beszélve a praktikus szempontokról, mint pl. tárolási idõ)

Nem is túl régen, kerekedett ebbõl egy parázs vita. Forralni, vagy nem forralni, ez itt a kérdés. Én dolgoztam a tejtermelõ fronton, ottani tapasztalataim, és tanulmányaim alapján a forralásra szavazok.Jobb a békesség!(nem beszélve a praktikus szempontokról, mint pl. tárolási idõ)
A kérdező hozzászólása: Igen, azt értem, hogy jobb de a süteménybe is ami magas hõfokon sül a sütõben?

Urológiára minden esetben kell beutaló?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem kell, csak be kell jelentkezni.

Egyáltalán nem kell, csak be kell jelentkezni.

Minden esetben kell a két szülő megjelenése ha a babának (11hónapos) útlevelet kell csináltatnom?

Házasok vagyunk a férjemmel, de Õ külföldön van és szeretnénk meglátogatni. A nagyoknak megvan az útlevél, de a picinek nincs.

Legjobb válasz: Útlevélhez kell mindkét szülõ. Hová utaztok? Ha olyan helyre, ahová elég a személyi, akkor csináltass neki azt, ahhoz elég az egyik szülõ. Ingyenes, a születési anyakönyvi kivonatát vidd magaddal.

Útlevélhez kell mindkét szülõ. Hová utaztok? Ha olyan helyre, ahová elég a személyi, akkor csináltass neki azt, ahhoz elég az egyik szülõ. Ingyenes, a születési anyakönyvi kivonatát vidd magaddal.
A kérdező hozzászólása: Ezer köszi, Angliába megyünk :)
Akkor elég a személyi tudomásom szerint.

Fitymaszûkület mûtét 18 év alatt? Szülõi beleegyezés minden esetben kell?

Fitymaszûkületem és fitymatúltengésem van és mûtétet javasoltak az urológián. Azt szeretném kérdezni, minden esetben kell szülõi beleegyezés? Nem lehet úgy, hogy bemegyek és helyi érzéstelenítéssel, mint a felnõtteknél? Nemsokára 18 éves leszek!

Legjobb válasz: 18 év alatt kell szülõi beleegyezés.

18 év alatt kell szülõi beleegyezés.
Minden esetben kell, hiszen kiskorú vagy és õk felelnek érted.
Bocs 2 es, de õ nem kiskorú, hanem fiatalkorú .A lényegen nem változtat, de mûtét elvégzésénél fontos lehet.A nagy korúaknál (felnõttek ) már zömmel csak helyi érzéstelenítés van , és nem altatás .
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm!
Ha nem akarod hogy tudjanak róla és nem égetõ annyira a probléma akkor várj vele 18-ig, de egyéb esetekben szólj nekik hogy írják alá a beleegyezõ nyilatkozatot és akkor mehetsz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!