Találatok a következő kifejezésre: Minden esetben hogy egy statikus, előre (1 db)

Minden esetben igaz, hogy egy statikus, előre legenerált html file-okból álló weboldal gyorsabb, mint egy sql alapú honlap?

Legjobb válasz: Azokon a szervereken, melyekben kevés a memória, tovább tarthat egy cache-ben nem lévõ file felolvasása, mint a memóriában csücsülõ adatok kiolvasása. (A file olvasás mindig lassabb, mint a memóriából adatot kiválasztani.) A józan ész azt diktálja, hogy ebben az esetben lehet gyorsabb egy sql alapú honlap.

Azokon a szervereken, melyekben kevés a memória, tovább tarthat egy cache-ben nem lévõ file felolvasása, mint a memóriában csücsülõ adatok kiolvasása. (A file olvasás mindig lassabb, mint a memóriából adatot kiválasztani.) A józan ész azt diktálja, hogy ebben az esetben lehet gyorsabb egy sql alapú honlap.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Wordpresses oldalamba szeretnék beilleszteni picasa "prezentációt" - képek, amik maguktól váltogatják egymást. De nem jelenik meg az oldalon. Mi lehet a baj?

A téma támogatja, bővítményeknél a picasa bekapcsolva, mégsem jelenik meg.

0

Milyen weblapkészítő programok vannak amik ingyenesek és jók és hol tudom majd azt elhelyezni?

4

Hogyan kell a linképítést csinálni?

100db link kb 20-22ezer Ft-ba kerül. Ha van egy weboldal, akkor az aldomainekre is kell linket építeni? kb 180aldomain van, de főképp 10-15db az, amire igen fontos volna, hogy rátaláljanak.

3

Hogyan lehetne megoldani a blogger-ben, hogy megjegyzést írhassanak nekem?

Blogger-ben van egy oldalam: Az a problémám, hogy régebben csatlakoztam Google+ra és azóta eltűnt a Megjegyzés menüpont. Csakhogy most senki sem bír megjegyzést írni én meg nem bírnám moderálni... Nagyon idegesítő, pedig már visszaléptem egyszerű blogger-be, de még most sem jó. Segítsetek, légyi! Hogyan csinálhatnám vissza?

2

Blogos kérdés. Melyik beállítás lehet ez?

csináltam egy blogot, amit titkosítani akartam, de nem tudtam pontosan, hogy hogy kell, ezért szerintem olyan dolgokat is módosítottam, amiben nem voltam biztos, hogy mi az.aztán ezt az ötletet elvetettem és egy nyilvános bloggá próbáltam alakítani, de valamit szerintem nem állítottam be jól, ezért a keresőkben nem mutatja találatként.ezt hogy állíthatom be, hogy ne így legyen? a másik kérdésem az az, hogy hogy tudok olyan tetszik/ nem tetszik bejelölős rublikát csinálni? amúgy blogspot-os a blog.előre is köszi

1

Amikor a tumblr blogomat személyre szabására megyek (customize) akkor ezt a hibaüzenetet kapom: "your custom theme html appears to be invalid" és megváltoztatni sem tudom. Mi lehet a baj?

Rágugliztam és láttam hogy nem csak nekem vannak ilyen problémáim, de semmi megoldást nem találtam.

2

Van egy tumblr blogom. Gif képeket nem tudok megosztani mikor megosztanám vagy nem mozog, vagy szimplán kiírja, hogy nem sikerült. Na, meg nem megy össze olyan kicsire, nem nagy nagyokat csinálok pl.300x200-asokat. Hogy megy ennek a menete?

Tumblr,giff,blog

2

Egyszerűbb animáció készítése: hogyan?

Szeretnék a weboldalamra egy egyszerűbb animáció készíteni a fejlécbe. A dolog annyi lenne, hogy bal oldalt szerepel a logo, és emellett a sáv többi részében szeretném, ha elő-elő jönnének szavak, így végül összerakva egy mondatot. Tehát feltűnik egy szó valahol, majd 2 mp múlva előtűnik egy másik szó mellette, majd egy harmadik... stb. Ezt mivel és hogy tudnám megcsinálni? Photoshop és egyéb képszerkesztők felhasználó szinten mennek.

8

Youtube videó beágyazás. Bővebben lent!?

Adott egy youtube videó. Mondjuk ez: be szeretném ágyazni a honlapomra úgy, hogyha rákattintanak megnyisson egy másik oldalt, pl facebook-on.
( Nem ezt a videót szeretném felhasználni, csak az elv legyen meg)

3

Hogyan lehet ezt megcsinálni Wordpress-en?

A blogom nagyjából kész van, vannak oldalak felül, kategóriák, címkék, szóval alakul...viszont lenne egy kérdésem.
Ugye fent vannak az oldalak, mint például itt:
Ajánló, Inspiráció, stb.
Írtam egy bejegyzést, és betettem egy kategóriába aminek ugyanaz a neve mint az egyik fenti oldalnak. Viszont ha felül rákattintok az oldalra akkor nincs benne semmi, ha lent a kategóriára akkor igen, és persze a kezdőlapon is látszik.
Hogy tudnám azt megcsinálni, hogyha írok valamit mint például amit az előbb linkeltem (Kincsesfüzet) akkor ne csak a kategóriánál hanem a fenti oldalra kattintva is ott legyen?
Példa: Az én boldogságtervem....(Kincsesfüzet) az ott van a kezdőoldalon is, ha az Életmódra kattintok ott is, és ha lent a kategóriáknál ugyanúgy megkeresem az Életmódot ott is.
Tudom, elég bonyolultan fogalmaztam meg a kérdést, de csak így tudtam. :/ A válaszokat előre is nagyon köszönöm!

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!