Találatok a következő kifejezésre: Minden esetben hogy (344 db)

El kell mondani egy gyereknek minden esetben, hogy nem az apja a biológiai apa?

Ha eddig erre nem került sor, a gyerek már 14. Kevesen tudják (anya, apa, két nagyszülőpáros), mivel előtte is együtt voltunk, de míg egy ideig szüneteltünk voltak mások is az életünkben, ő ez alatt fogant, de ezt a nagyközönség nem tudja. Ha eddig nem lett elmondva, mert nem tudtuk hogyan akkor még célszerű megtenni? Kicsit bonyolítja a helyzetet, hogy 2 éve válásra került a sor, a volt férjem csak kéthetente tudja őket elvinni (van egy öccse), mivel elköltözött munka miatt. Jó a kapcsolata az apjával, de félek, hogy ez bekavarna. Mivel nincsenek sokat együtt, nem tudnák tisztázni. A volt férjem azt szeretné ne mondjuk el.

Legjobb válasz: http://www.nlcafe.hu/csalad/20100611/hogy_mondjam_el_nem_a_f..

Egyébként a biológiai apa sem tudja ezek szerint, hogy van egy 14 éves gyereke?
Kérdezõ, szerintem evidens, hogy a gyereknek joga van ismerni a származásával kapcsolatos összes tényt, még a serdülõ kora elõtt... mert tudod, persze, az is egy kérdés, hogy "lelkileg hogy dolgozza fel" - bár saját tapasztalaton is alapuló meggyõzõdésem, hogy legnehezebb azt feldolgozni, hogy a szüleim, akik tõlem õszinteséget vártak és kaptak, folyamatosan hazudtak - de hát itt vannak olyan tök praktikus dolgok is, hogy mi van, ha a biológiai féltestvérével kerül szexuális kapcsolatba, mi van, ha nem tud arról, hogy milyen betegségekre hajlamos genetikailag, stb... tudod, nem véletlen, hogy ha egy orvoshoz mész, akkor elõször a családi anamnézist kérdezgeti, szülõknek, nagyszülõknek mi baja volt, esetleg miben haltak meg... persze 5 éves korban ezt még te mondod el, és te tudod a valóságot és el is mondod nyilván, de tizenöt évesen már önmaga jár orvoshoz pl... szóval szerintem, ha a gyerek nincs tisztában legkésõbb 14 évesen a saját valós genetikai örökségével, az szimpla gondozásunkra bízott kiskorú veszélyeztetése bûntett... ami, ha ebbõl baj lenne, akár egy balul végzõdött terhesség, akár egy félrediagnosztizált betegség formájában és bíróságra kerülne, akár meg is ítélnék... (szóval egyébként ezért is vízválasztó a 14. év, mert onnantól ugye azzal szexel, akivel akar a magyar jog szerint)
Kérdezõ, amit #5-ben írsz, az a lényeg. Teljesen felesleges biológiai szintre süllyeszteni egy élettel teli lelki kapcsolatot- és az is nagyon fontos, hogy az apa sem akarja.
Felkavarnád az igazsággal a gyereked, az igazi apa valamint az egész családod életét. 14 évesen nem fogja megérteni a helyzetet. Persze ha késõbb mondod el, becsapva fogja magát érezni teljesen jogosan, de ne gondold, hogy most nem. 1 év hazugság, vagy 25 nem mindegy? Ugyanúgy fáj, csak felnõtt fejjel hamarabb átlátja az ember a helyzetet, és nem fogja évekig rágni magát a történteken.
Szerintem már el kellett volna, 14 évesen már "mini felnõtt" egy gyerek. Szakértõk szerint 6-8 éves korban ideális, akkor még rácsodálkozik, ismételgeti, és beidegzõdik neki, hogy mi is a helyzet, és elfogadja. Késõbb már azzal vádol(hat) hogy hazudtatok neki, átvertétek. Én is megkérdeznék egy pszichológust, hogy hogyan mondjuk el neki...
Szerintem el kell mondani, mert ha késõbb kiderül, akkor az fájóbb. Épp ezért kellett volna korábban és nem pont az amúgy is nehéz tinédzser évek alatt. Esetleg nem lehetne pszichológus segítségét is kérni?
Ennek a tisztázására sosincs megfelelõ alkalom. Ha a volt férjed elfogadta a helyzetet, és a válás ellenére is sajátjaként bánik vele, akkor Õ az apja a gyereknek. Akkor is persze, ha ez biológiailag nem így van. Lehet feszegetni erkölcsileg a kérdést, de a hibát nem a gyerek követte el, mégis õ issza a levét ha kiderül. Ezért én azt tanácsolnám, hogy amíg nem muszáj, addig ne mondjátok el. Mit számít az igazság, ha eddig nem volt fontos? Ne kavarjátok föl ebben a korban semmiképp.
A lelkiismereteteken akarnátok könnyíteni azzal, hogy elmondjátok? Mert ha igen, ne tegyétek! A gyereknem nem diktálja ezt az érdeke. Van egy apja, aki törõdik vele kicsi korától, neki az az apja, tök mindegy, hogy mástól fogant. A másik nem is kíváncsi rá. Minek ezzel terhelni õt? Én biztos inkább lennék boldog tudatlanságban, minthogy épp a gondokkal teli kamaszkorban hozzám vágják, hogy az apám nem is a biológiai apám. Meg kéne már tanulni: az a szülõ, aki FELNEVEL, nem az, aki MEGCSINÁL.
Elmondanám, méghozzá minél elõbb! Barátnõmet örökbe fogadták, 19 éves volt, amikor keresett valamit és a kezébe akadt az születési anyakönyvi kivonata, onnan tudta meg, h nem õk a szülei, nem is úgy hívják/hívták eredetileg. Teljesen összeomlott, h nem mondták el neki! Ne akarjatok így járni, mert elõbb-utóbb minden kiderül!
Szerintem ha eddig nem tudta, épp most vagy késõbb már ostobaság lenne: épp a legsebezhetõbb korban van, fõleg, hogy el is váltatok. Úgy érezné, az egész eddigi élete szétesett. Ha nincs rá esély, hogy valahogy kitudódjon egy harmadik személytõl, én nem mondanám el SOHA! A szakemberek is azt mondják, pl. örökbefogadás esetén: kicsi kortól kell tudatosítani a gyerekben. Most már több lenne a kár, mint a haszon.
Kérdezõ, most milyen megoldást keresel, számotokra kényelmesebbet, vagy a gyereketek számára hosszú távon jobbat?
A kérdező hozzászólása: Az vér szerinti apa tudja. De mivel õ nem része az életének, így ez gyerek szempontjából teljesen mindegy, õ nem fogja neki elmondani. Ebben 100%-ig biztos vagyok. Azt is tudom, hogy már kiskorában el kellett volna neki mondanunk. Ezt elmulasztottuk, ezen már késõ bánkódni. Lehet kiszúrtunk vele is, de most az a kérdés, hogy ennyi idõ után érdemes e elmondani. A volt férjem reakcióját megértem (nem tudom hányas hozzászóló írt), ez a kor egyébként is zûrös, keveset van vele, nehéz lenne, ha most úgy kellene nevelnünk, megóvni a hülyeségektõl, hogy közben haragszik ránk. Ha a háta közepére kívánná, akkor egész egyszerûen váláskor nem játszaná tovább az apásdit.
Szerintem mellesleg a gyerek elõtt való mindenféle titkolózás nagyon etikátlan dolog!Így tulajdonképp egy illúzióban nõ föl, nem a való igazat közvetíti felé a család, de ezt valahol érzi, vagy érezni fogja.Semmi nem maradhat örökre titokban.Ilyen hamis családképben akarod nevelni a gyermeked? A volt férjed azt szeretné, ne mondd el neki?Szép kis volt férj!És a gyereked vajon hogy néz erre az emberre?Nem lenne helyes, ha vele kapcsolatban is szép illúziói lennének, miközben annak az embernek igazából a háta közepére sem kell, különben nem titkolná az igazat! Szegény gyerek!.....
Mondd el! Leginkább azért amit a 10-es válaszoló mondott. Azt is mondd el ki az igazi Apja!Ez ha most nem is, de késõbb fontos lehet! Nem tudom, h hallottad-e azt a története a TV-ben húúú már nagyon régen, miszerint egy pár régi fényképeket nézegetett. És azok alapján derült fény arra, h õk testvérek amit genetikai vizsgálat is alátámasztott. Házasok is voltak, képzelheted! nem véletlen mondják kicsi a világ, ne hozd ilyen kellemetlen helyzetbe a gyermekedet, mert akkor tuti egy életre megutál!
Ha a volt férjed nem szeretné, hogy kiderüljön az igazság, akkor inkább ne mondd el. Ha mégis azt választod, hogy valamikor közlöd vele, akkor nyári szünetben, ne iskolaidõben tedd, akkor van rá esély, hogy feldolgozza, amíg megkezdõdik a suli, az apjával is többet tud olyankor együtt lenni, és nem hagy nyomot a tanulmányi eredményén. Én úgy érzem egy 14 éves még kicsi ahhoz, hogy ilyesmi megtudjon, vagy egész kicsi korban érdemes elmondani az ilyet, vagy inkább csak 18 felett.
Hát, jobb késõn, mint soha!Bár kicsi korában kellett volna elmondani neki, a kisgyerek attól, hogy kicsi, még nem hülye, felfogja a dolgokat.Nagyobb korában viszont nem fogja megérteni, hogy voltál képes éveken át elhallgatni elõle az igazat!Most már problémásabb lesz ezt bevallani, de még mindig jobb, mint ha valami pletyka útján tudná meg az igazat!
A kérdező hozzászólása: A volt férjem elfogadta, szereti, ezzel valóban nincs gond. Tényleg csak azzal, hogy van e joga tudni, vagy "felesleges". Az apja szereti, õ is viszont és ez a lényeg.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, hogy ezen már túl kellett volna esnünk, de mindig találtunk kifogást (túl kicsi, meghalt egy közeli családtag, megromlott a házasságunk, elváltunk, aztán már el is repült ez a 14 év) Tudom, hogy most nincs jó korban, de késõbb még inkább átvertnek érezheti magát. Ezért is nem tudom megtarthatjuk magunknak ezt a titkot. Kiderülni nem hiszem, hogy kiderülne.
#18 - "Meg kéne már tanulni: az a szülõ, aki FELNEVEL, nem az, aki MEGCSINÁL" - rajta kedves elõzõ, gyõzd meg a genetikát is, hogy így mûködjön az általad vélt elvek szerint, és az ember örökítõanyaga meg a betegségere való hajlama is a felnevelõ(k)höz idomuljon... mert ha így mûködne, akkor persze nem lenne semmi baj... csak hát amíg nem így mûködik, addig evidens, elidegeníthetetlen joga mindenkinek, hogy tisztában legyen a saját genetikai örökségével... (amitõl persze még azt tart a saját szülõjének, akit akar)

Samsung Galaxy S3 és S3 mini esetében hogy kell lezárni a képernyőt?

Legjobb válasz: Az oldaltlévõ bekcsológombra rányomsz.

Az oldaltlévõ bekcsológombra rányomsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :)
nem.
A kérdező hozzászólása: És miért nem? Érdekelne.

Mit csináljak, ha a telom (sony ericsson yari) nem enged nem gyári témát használni és azt irja ki minden esetben hogy hibás a téma?

Legjobb válasz: Szoftver frissítést kell csinálni. Ezt házilag is megtudod csinálni. Itt a link: http://www.sonyericsson.com/cws/support/phones/topic/updates..

Szoftver frissítést kell csinálni. Ezt házilag is megtudod csinálni. Itt a link: http://www.sonyericsson.com/cws/support/phones/topic/updates..
A kérdező hozzászólása: telepítettem, bár a teló új és a legújjabb szoftver volt rajta, de ez sem segített:S azért köszönöm a segítséget
a sony yari nagyon keves nem gyari temat fogad el...nekem 10bol 1 ha mukodott

Minden esetben igaz, hogy egy statikus, előre legenerált html file-okból álló weboldal gyorsabb, mint egy sql alapú honlap?

Legjobb válasz: Azokon a szervereken, melyekben kevés a memória, tovább tarthat egy cache-ben nem lévõ file felolvasása, mint a memóriában csücsülõ adatok kiolvasása. (A file olvasás mindig lassabb, mint a memóriából adatot kiválasztani.) A józan ész azt diktálja, hogy ebben az esetben lehet gyorsabb egy sql alapú honlap.

Azokon a szervereken, melyekben kevés a memória, tovább tarthat egy cache-ben nem lévõ file felolvasása, mint a memóriában csücsülõ adatok kiolvasása. (A file olvasás mindig lassabb, mint a memóriából adatot kiválasztani.) A józan ész azt diktálja, hogy ebben az esetben lehet gyorsabb egy sql alapú honlap.

Mennyire gyakori az első foggátlós hónapban a teherbeesés? Ilyenkor előfordulhat, hogy jelentkezik a megvonásos vérzés vagy az minden esetben elmarad ha teherbe esett a nő?

Legjobb válasz: Idén május 6.-án hagytam abba, május 23.-án megfogant a baba :-)Ebben az esetben sincs vérzés, hiszen beágyazódott a petezsák. Ha késik a menzesz, akkor tesztelj. Nekem a tabletta elõtt 28 napos ciklusaim voltak, ezért az utolsó megvonásos vérzés kezdõ napjára rászámoltam 28 napot, így tudtam kb. mikor kellene megjönnie. Sok sikert!

Idén május 6.-án hagytam abba, május 23.-án megfogant a baba :-)Ebben az esetben sincs vérzés, hiszen beágyazódott a petezsák. Ha késik a menzesz, akkor tesztelj. Nekem a tabletta elõtt 28 napos ciklusaim voltak, ezért az utolsó megvonásos vérzés kezdõ napjára rászámoltam 28 napot, így tudtam kb. mikor kellene megjönnie. Sok sikert!
Én tavaly Decemberben hagytam abba a tablettát! Most vagyok 6 hetes terhes! Nekünk majdnem 8 hónap után sikerült! A lényeg, hogy ne stresszelj rá! :) Szurkolok nektek! :)

Barátnő az ilyen? Fontosabb, hogy megkeféljék, mint az, hogy legyen egy barátnője? Ha már vékony, akkor szebb? Miért van az, hogy őt minden esetben előbb megnézik, mikor egyáltalán nem tartom szebbnek tőlem?

22 éves lányok vagyunk. Eddig azt hittem, barátn?k. Pár éve már kezdett világos lenni, hogy ilyesmir?l szó sincs - akkor történt ugyanis, hogy az akkori szerelmemnek elcsavarta a fejét. Nyomult rá megállás nélkül, mindezt el?ttem, és mikor mondtam, h inkább menjünk haza, ? azt mondta, nem. Egy hétvégét vele töltött, és azt állította, hogy nem történt semmi. Na, persze. Ismerem mindkett?t, valószín?leg szétkefélték az agyukat!

Legjobb válasz: "Lehet most jönni az "ilyen barátnõ nem barátnõ" és a "hagyd békén, ne barátkozz vele" szöveggel, de ez nem ilyen egyszerû. Rajta kívül szinte nincs senkim." Akkor keress más barátnõt. Ha nem találsz egyetlen egyet se rajta kívül, akkor meg gondolkozz el azon, hogy talán benned is van hiba. Egyébként megértelek, gondolom ez nem is igazán kérdés volt, egyszerûen jól esett magadból kiírni a dolgot. De azzal nem lesz jobb, ha ezen sopánkodsz. Hagyd a francba és keress új barátokat.

"Lehet most jönni az "ilyen barátnõ nem barátnõ" és a "hagyd békén, ne barátkozz vele" szöveggel, de ez nem ilyen egyszerû. Rajta kívül szinte nincs senkim." Akkor keress más barátnõt. Ha nem találsz egyetlen egyet se rajta kívül, akkor meg gondolkozz el azon, hogy talán benned is van hiba. Egyébként megértelek, gondolom ez nem is igazán kérdés volt, egyszerûen jól esett magadból kiírni a dolgot. De azzal nem lesz jobb, ha ezen sopánkodsz. Hagyd a francba és keress új barátokat.
A kérdés kiírásánál még egész szimpatikusnak tûntél amúgy, de ez egyre rosszabb lesz. Attól, hogy vki nem ért veled egyet, még ne üvöltsd le. Meg azért átgondolhatnád azt is, amit írnak. Elégedett vagy a külsõddel? Akkor legyen több önbizalmad és ne a barátnõddel menj pasizni! Keress más barátokat! Ha meg nem vagy elégedett, akkor változtass azon, amin tudsz. Egy csomó pasinak bejönnek a teltebb lányok is. A bnõim közül pl. pont annak van sikere, aki "töltöttgalamb", én meg mehetek a francba a soványságommal.
Jó tanács próbálj az emberekhez való alapvetõ hozzáállásodon változtatni, és ne az jöjjön le neked a véleményekbõl tanácsokból hogy már megint ellened beszél mindenki. Ha nem bírod elfogadni a kritikát, a jó tanácsokat miért kérdezel? Kezdettõl fogva iszonyat támadó vagy tök idegen emberekkel szemben, akik megjegyzem azért olvasták végig a történetedet és írnak kommenteket mert NEKED akarnak segíteni. Nem jó kedvükben és nem azért mert nincs jobb dolguk. És te meg le pattanás arcuzod õket stb... ismered õket? Nem. Próbálj változtatni a kisugárzásodon mert ott az alapvetõ probléma.
Elég agresszív vagy. JJógára, meditációra gondoltál már? Komolyan, lehet segítene..
#2 vagyok bírom ám, hogy ahelyett, hogy reagáltál volna a válaszomra, rögtön elkezded, hogy biztos én már elképzeltem valami nõideált amilyet sose kapok meg blabla... ja, hogy lány vagyok? :) ... tényleg látszik, hogy MAGADDAL vannak hatalmas problémáid... jó, akkor ne fogyj le, ne sportolj, ne egyél egészségesen, egyél amit akarsz, tvzz sokat, stb, de akkor legalább fogadd el magad... sokkal visszataszítóbb ha valaki így viselkedik és gondol magára mintha 100+ kiló lenne. nem kell a pasikat utálni rögtön. ez annyira gyerekes... lehetne kulturáltan válaszolni.
Azt kérdezed, hogy barátnõ az ilyen? Hát én válaszolok rá Nem ...nem és nem. A hiba a Te készülékedben is benne van mert felvetted az áldozat szerepét. Nem érdekel, hogy nincs másik barátnõd akkor is kiadnám az útját és akkor látnám amikor a hátam közepét...légy férfi, illetve határozott NÕ... Néha úgy érezzük túl nagy az ár amiért lemondunk valamirõl vagy valakirõl pedig érezzük, hogy két malomkõ között õrlõdünk ez így nem mehet tovább mert elõbb-utóbb elfogyunk... Ökörköri
Remélem megnyugodtál kicsit és nem az idegroham kerülget most. látod itt mindenki barátságos veled, felesleges idegeskedni.
A kérdező hozzászólása: még egyszer köszi a válaszokat! a kedvesség erõs túlzás irányomba, de nem is meglepõ, én se voltam épp egy ártatlan bárány. ideges voltam, rettentõen felpaprikáztak, és igen, bevallom, jól esett volna egy-két olyan szó, amitõl kicsit megnyugszom. ehelyett kaptam az okoskodást és a letolást, amihez nem volt hangulatom, ezért, igen, elképzelhetõ, hogy nem a helyén kezeltem a válaszokat. sorry, de szerintem érzõdhetett már magán a "kérdésen" is, hogy ez nem egy átgondolt, sokszor újraismételgetett probléma, hanem dühbõl, méregbõl írt panaszkodás, amire az ember - még ha nincs is igaza - vigasztalást várna. de persze tudom, itt ilyesmit az hiába várok - magamból is kiindulva -, csak - és ezt most nem bántásként írom, de tényleg - osztani az észt, hogy hogyan lenne helyes, és mit kéne csinálnom. :) hát, bármennyire is vagyok alapjáratok kedves és barátságos, ehhez most nem volt idegzetem. :) egyébként még egyszer köszönöm szépen mindenkinek a választ, téma azóta túltárgyalva, megbeszéltem mással is, és arra jutottunk, amire. üdv mindenkinek!
pusztuszzzzz dagikám, röf-röf de, azért kefélhetünk ha gondolod irj privit 12cm a farkam de pajkos
Nem az a lényege ennek az oldalnak, hogy "osztjuk az észt" és "tanácsot adunk, hogy mit, hogyan kéne csinálni"? Mert én így tudom. De akkor bocs.
A kérdező hozzászólása: kezdjük ott, hogy az "osztjuk az észt" kifejezés eléggé barátságtalan, ezért erõs túlzás "és"-sel elválasztani a "tanácsot adni"-tól. a tanácsadás nem abból áll, hogy a földig alázzák a kérdezõt, ez pedig a legtöbb esetben ezen az oldalon igenis megvalósul. és amúgy sem egy tanácsadó oldal, szóval, igen, azt hiszem, rosszul tudod, de semmi baj. :)
Örülök, hogy ilyen higgadtan válaszoltál az utóbbi két kommentre ezt most komolyan mondom! Átmentél a "vizsgán" tartottam attól, hogy tényleg mindenen felkapod a vízet, de látom van önkontrollod. Az életben elõjöhetõ legkülönbözõbb szituációk kezeléséhez ez a tulajdonság létfontosságú. ÖNKRONTROLL+ MÉRLEGELÉS+ ÖNISMERET Amúgy szerintem teljesen vegyes a felállás, az emberek egy része valóban a segítségnyújtás, kommunikálás, problémamegoldás miatt van itt, igaz egyre többen trollkodni. Azt hiszem az emberek kommentje mellett látható százalék jól mutatja ki melyik csoportot erõsíti. Nagy átlagban.
Két dolog miatt használtam az idézõjelet, mert túlzás, és mert tõled idéztem. Szerintem tanácsadó oldal, azért van, hogy ha valamit nem tudunk, segítség kell, akkor tanácsot adjunk a másiknak. Én ezt érzékelem elég nagy részben. Szerintem én igenis tanácsot adtam, és kicsit sem aláztalak, ahogy azt te látod, de mindegy, ok.
Nem hogy olyan barátnõ nem kéne nekem, mint amilyen a barátnõd... olyan nem kéne, amilyen te vagy. Buta vagy (nem érted meg a tanácsokat, amiket itt kapsz) és tele vagy felesleges indulatokkal, és a kisebbségi komplexusod tölti ki az egész életed. Ahelyett, hogy megpróbálnál megelégedni magaddal... mert az a kulcs mindenhez: meló, pasik, barátok. Az meg, hogy a külsõ számít... aki a külsõm miatt nem jár velem, az nem is érdemli meg az idõmet. Különben az alapszitu nálunk is hasonló a barátnõmmel: õ gyönyörû, 10/10es testtel, nagy kék szemekkel, amit akarsz, minden. Én kis szürke egér, hozzá képest. De sosem volt olyan, hogy "elhappolta elõlem" a pasimat. Miért? Mert tudom, hogy a pasi nem a külsõmért szeret, ez pedig magabiztosságot ad. És csodák csodája, néhány év alatt még odáig is eljutottam, hogy néha egészen szépnek látom magam. Építkezni kell. 24/N
"bennem van a hiba? igen, lehet, hogy k*rva nagy hiba, hogy napi 8 órát azzal töltök, h dolgozzak, ha hazajövök, akkor meg folytatom a mókuskereket, hogy ne dögöljünk éhen! " Azért a fejemet ne harapd le. Csak felhívtam rá a figyelmed, hogy nem biztos, hogy benned nincs hiba. Egyébként a hisztit továbbra sem értem. Te is tudod, hogy az ilyen ember nem barátnõ. De te mégsem hagyod a francba, hanem szenvedsz és hisztizel. Mégis milyen segítséget vársz? Egyébként szerintem elég egyértelmû, hogy a lánynak súlyos gondjai vannak. Vszínûleg nem véletlen lett ilyen. Vszínûleg az az egyetlen öröm az életében, hogy bárkit megkaphat. De mint látod, vszínûleg így sem boldog. Nekem van olyan ismerõsöm, akit mindig is irigyeltem. Szép, nyitott, ha vki beszél vele 3 mondatot, már rákattan. Bármit el tud érni, mert olyan kisugárzása van, hogy mindenki hanyatt vágja magát tõle. Persze engem sose vesz észre senki. És mikor jobban megismertem mi derült ki? Iszonyatosan depressziós, annyi baja van, hogy már nincs kedvem irigykedni rá. Minden pasinak bejön, de snekit nem tud megtartani pár hónpanál tovább, mert egyszerûen senki nem képes elviselni a kirohanásait. Szerintem ennek a lánynak is vmi baja van.
Kérdezõ, te borzalmasan frusztráltnak tûnsz, a barátnõd meg valószínûleg elégedett és laza. Ezzel már azonos külsõvel is tízszer annyi pasit vonzana be, mint te. Ráadásul ahogy nézem, a barátnõdet szabályosan gyûlölöd, ragaszkodni viszont mégis ragaszkodsz hozzá. Itt komoly lelki problémák vannak, ne csodálkozz, hogy sikertelen vagy a pasiknál.
igen, mindenkinek számít a külsõ. ha ennyire zavar, kezdj el fogyózni, vagy ne mondd el a barátnõdnek ki tetszik. keress új barátokat. menj el bulizni, ismerkedj, akár vele is mehetsz, csak aztán próbálj más lányokat keresni akikkel jobban kijönnél. amúgy biztos van olyan, aki téged választana a barátnõd helyett
öngyilkos lett egy srác a barátnõd miatt?
Pedig erre nem lehet mást mondani, csak hogy ne foglalkozz vele. Ez olyan, mint amikor egy lány nem szakít a sráccal, merthát "nincs senki más", pedig az mindennap össze-vissza veri. Ennek mi értelme van? Minek szenvedsz? Leszarod, majd lesz másik barátnõ, aki tényleg barátnõ! Egyáltalán nem éri meg. Amúgy meg sose legyél ilyen nyomulós, mert az ilyenek csak egy dugásra kellenek. Max kettõre. És szedd hát össze magad! Tessék sportolni, fogyni, ÖNBIZALOM!! ;)
A kérdező hozzászólása: bennem van a hiba? igen, lehet, hogy k*rva nagy hiba, hogy napi 8 órát azzal töltök, h dolgozzak, ha hazajövök, akkor meg folytatom a mókuskereket, hogy ne dögöljünk éhen! aztán persze marad a hétvége, amikor esetleg kicsit ki tudnék kapcsolódni, de valahogy nem igazán érzek késztetést az egyetlen barátnõmmel kimozdulni, akinek úgyis az lenne az elsõ, h lenyúlná a kiszemeltet! mit lenyúlná? szinte esélyem se lenne kiszemelni valakit... fogyózni... jaj, úgy szeretem az ilyen beszólásokat, látom, neked is csak a lényeg jött le, és ezzel meg is felelted a kérdésemet: igen, ezek szerint k*rvára nem számít, hogyan néz ki, milyen a stílusa, hogyan viselkedik, és elõtte hány férfinak terpesztett, a lényeg, hogy vékony, nem? GRATULÁLOK! remélem, hogy egyszer szíven szúr majd a csontja, igazán élvezni fogod!
Mindenkinek számít a külsõ, ne aggódj én fiúként megszívtam, mert csak 165cm vagyok és 51kg és bizony számítanak a súlyok is igazad van. Ha 70kg lenné keményen kigyúrva talán még lehetne is barátnõm. De a problémádra visszatérve. Ezzel a lánnyal jobb lenne megszakítanod a kapccsolatod, semmi értelme, hogy tönkretegyen, õ ilyen és nem fog megváltozni. Ismerem az ilyen lányokat, húgom is ilyen, simán megszerezhet akárkit. Bár õ benne van annyi tartás, hogy barátnõit nem tenné tönkre.
A kérdező hozzászólása: Egyetlen árva szóval nem mondtam, h nem számít a külsõ!!!! fogjátok már fel végre, hogy egy lány nem csak akkor lehet szép, ha vékony! ti elképzeltetek egy [email protected] ideált, amit megalkottak nektek, és azt hajszoljátok! aztán meg ki vagytok akadva, ha nem jön össze, márpedig a legtöbbször ilyen esetekben nem fog összejönni! szóval, ha csak ilyen válaszokat tudtok adni, akkor tekintsétek a kérdésemet tárgytalannak, mert nem hiányzik, hogy azért, mert az idióta barátnõm lenyúlja a férfiakat körülöttem, még ENGEM ÁLLÍTSATOK BE HIBÁSNAK! csak azért, mert van rajtam egy kis súlyfelesleg! és nem arról beszélek, hogy egy 100 kilós kövér disznó lennék! jézusom, tudtam, hogy hiába írtam ki a kérdésemet, mert a sok agy majd osztani fogja nekem az észt a fogyókúráról! hát, idefigyeljetek pattanásos majmok! azért, mert nem vagyok 50 kiló, még nem vagyok kövér, és igenis jól érzem magam a bõrömben! szóval, igen, elsõ válaszoló, ez igazából nem is kérdés volt! egyszerûen csak jól esett VOLNA kiírni magamból, ha a sok [email protected]ó nem [email protected] volna el ezt a tervemet is! köszi, fiúk! csak így tovább!
Fuuu, látszik, felfogtad, amit mondani akartunk! Hát ha ennyire hülye vagy, akkor meg is érdemled! B*zdmeg, tegyél akkor ellene, ne itt sopánkodj, ha a normális válaszokat meg nem fogadod el! Most mit vársz? írjuk le, hogy jajajaja nem számít, hogy nézel ki? Te lovagolsz ezen a vékonyságon. Ha lenne önbizalmad, meg kicsit kiállnál magadért, lenne kisugárzásod, fel se tûnne hogy teltebb vagy, lenne pasid is. De úgy tûnik, neked az jelentené az önbizalmat, ha vékony lennél. Úgyhogy hajrá!
Add meg a címét tõlem megkapja
Nem, ezekszerint nem érzed jól magad a bõrödben. Ha jól éreznéd, nem lennének ilyen kérdéseid, kirohanásaid.
A kérdező hozzászólása: nem merészelj hülyének nevezni, amíg nem ismersz!
Én nem értem mit pattogsz most a pasik miatt. Az a bajod h a bnõd jobb nálad, ezért minden pasi dögöljön meg? Gondolkozz egy kicsit. Te kivel járnál elõbb, egy kigyúrt, kedves pasival, vagy egy kövér pasival, aki egyfolytában azt hajtogatja h "ezek a k*csög nõk a vékony haveromra hajtanak csak"? Nálam a belsõ számít inkább, de nem tudnék járni egy kövér lánnyal, mert nem tetszenek. Igen, a vékonyak nekem jobban tetszenek. Szal ne a pasikban keresd a hibát, meg ne akard megölni az összeset, hanem inkább változtass magadon, és máris sikered lesz, bárkinél akinél csak akarod. Mondhatod h melózol, és 7végén pihenni akarsz, de akkor ne szidd a pasikat h nem egy kövér lánnyal képzelik el az életüket. Én is dolgozom, kemény fizikai munkát, itthon még besegítek a páromnak a háztartásba stb. Alig marad idõm vmire. Mégis kickboxolok egy héten legalább 5x, ha bele döglök akkor is. Persze könnyebb azt mondani h nincs idõd, minthogy nekiállnál. Pl most amíg a válaszokat várod. Egy szónak is száz a vége. Keress másik bnõt ha nem tetszik a szitu, vagy ha vele maradsz, akkor próbálj meg jobb lenni nála, még ha nem lesz egyszerû akkor is. És ne a másik nemet okold mindenért.
A kérdező hozzászólása: nem, valóban nem érzem magam jól a bõrömben ilyen barátnõ mellett, igazad van. kösz a válaszokat, le is lehet szállni a kérdésrõl, mert úgy látom, itt mindenkinek határozott véleménye van egy tök ismeretlen szituációról, és úgyis csak én jövök ki [email protected] :D szóval téma lezárva
A kérdező hozzászólása: utolsó elõtti: örülök, h megnyugtattalak... :D de most komolyan, miattam nem kell aggódni, az, h az ember kiírja magából a bánatát, még nem egyelõ azzal, h rögtön meg is nyugszik... nekem is kellett volna még egy kis idõ, ami alatt láttam a válaszokat, ez pedig ahelyett, hogy lehiggasztott volna, inkább felbosszantott. ezért is döntöttem úgy, hogy inkább jegelem a témát, de persze képtelen vagyok szó nélkül hagyni bármit is, és nem szeretem, ha nem az enyém az utolsó szó, ezért válaszolok most neked is. :) gondolhatja mindenki, tegnap óta jócskán bánom már, hogy írtam ide... most már legalább megtanultam még egy leckét is: ha valami bajom van, ne a GYK-lakóknak panaszkodjak, hanem próbáljam meg megoldani... :) mindenki a saját bõrén tanulja meg a dolgokat, ahogyan most én is. :) ennyi belefért. utolsó: nem tudom, hogy te melyik kommentet írtad, hiszen mivel ezeket most név nélkül írod, igazán nem várható el tõlem, hogy tudjam, te egyáltalán hányat, mit és mikor írtál elõtte. nekem úgy látszott most, hogy van valaki, aki rákérdezett arra, hogy ez "milyen" oldal, de semmi több. :) ha elõtte írtál hozzám tanácsot, akkor köszönöm szépen... de azt hiszem, h épp elégszer megköszöntem már, így nem értem, mit vársz még tõlem? :) egy a lényeg, már tényleg nem érdekel ez a téma. azóta már a "barátnõmmel" is beszéltem errõl, és nagyon úgy tûnik, hogy sokkal több mindenben különbözünk, mint eddig gondoltuk, és ezek az õszinte beszélgetések erre ráébresztenek. valószínûleg ez a kapocs egy tipikus példája annak, amikor az idõ gyõzedelmeskedik az érzelmek felett. az idõ, a sok-sok év, amit egymás mellett töltöttünk, eltakarta egymás elõl a valódi énünket, és kicsit másmilyennek állított be. eddig, mivel fiatalok és kamaszok voltunk , ezzel nem igazán foglalkoztunk, de most, hogy kezdünk felnõni, elõjönnek a problémák, amiken nem tudunk túljutni. fõleg, ha ezek ismétlõdnek is... egy szó mint száz: vége. tényleg szeretném lezárni ezt a témát, nem érdekel, kinek, mi a véleménye rólam, vagy bármirõl, ami ehhez a kérdéshez kapcsolódik, ezért szívesen venném, ha a további válaszoktól megkímélnétek magatokat is és engem is. tényleg szükségtelen! köszönöm elõre is!

Endometriózis műtét után mi dönti el, hogy klímaximitáló gyógyszert kapok vagy férfi hormont? Minden esetben muszály ilyen szereket szedni vagy egyszerűen meggyógyulok, ha nem veszik ki a petefészkemet?

Legjobb válasz: Teljesen igazatok van! Ezért írtam azt, hogy (a leleteim alapján) 99%, hogy endometriózis. Tuti biztos, csak akkor lesz mikor benéznek laparral. Igen visszanõhet, ezért adják szövettan után azokat a gusztustalan mellékhatású gyógyszereket. Pont az érdekelne, hogy vajon minden esetben?? Nem égetik le, sebészileg eltávolítják!

A kérdező hozzászólása: Teljesen igazatok van! Ezért írtam azt, hogy (a leleteim alapján) 99%, hogy endometriózis. Tuti biztos, csak akkor lesz mikor benéznek laparral. Igen visszanõhet, ezért adják szövettan után azokat a gusztustalan mellékhatású gyógyszereket. Pont az érdekelne, hogy vajon minden esetben?? Nem égetik le, sebészileg eltávolítják!
Leégetik? Nem hiszem, nekem elküldték szövettanra onnan lehet megtudni, hogy endo.
Azt hiszem egyebkent csak leegetik belulrol a dolgot de ez csak atmeneti mert visszano... Szerintem meg az orvosok sem ertik pontosan hogy mitol is lehet ezt elkapni!
Koszi a valaszod. Ez erdekes mert nekem is eppen ilyenek a tuneteim.. Sokat faj a hasam es en sem tudom hogy szelgorcsok kinoznak vagy valami mas.. A nogyogysznal renget tesztet, ultrahangor stb csinaltunk de allitolag nincs fertozesem vagy cisztam , sot minden tokeletsnek tunik.. Azt mondta az orvos hogy edometriozist csak ugy lehet megallapitani ha csinalnak egy tukrozest--vagnak 2 -3 kisebb lyukat a hasadon es bevisznek egy kamerat es jol szetneznek..Allitolag ez a method elegge veszelyes mert megserulhet a hugyholyag meg egyebek.Szoval a kerdesem igazabol.. Milyen tesztbol tudtak neken megallapitani hogy ez a bajod vagy csinaltak tukrozest??
A kérdező hozzászólása: 1 hétig nem tudtam eldönteni, hogy petefészekgyulladásom van vagy szélgörcsöm. Olyanokat görcsöltek a beleim és az alhasam, hogy kétrét görnyedtem sokszor és kivert a víz. Mentem a nõgyógyászatra, leletek, stb, és kiderült, h 99% endometriózis lehet. Most mûtétre várok. De jó lenne a gyógyszeres kezeléseket valahogyan kivédeni.
Kerdezhetek?? Milyen tuneteitek voltak mielott megtudtatok hogy ez a bajotok?? Csak azert kerdem mert nagyon fajt a hasam nemregen ( annyira hogy meg felallni sem tudtam) meg rengetek sarga folyasom volt.. Rengeteg tesztet csinaltattam, voltm ultrahangon is, parszor nogyogysznal es azt mondtak semmi bajom, minden leletem tokeletes.. Akkor mitol vannak ilyen szornyu fajdalmaim?? Az ovost emlitette az endometriozist!
A kérdező hozzászólása: Jajj értem! Sajnálom! Az sem lehetett kellemes! Próbálnom kideríteni, hogy milyen esetekben adnak mûtét után ilyen "kellemes" gyógyszereket. Állítólag baromi erõs mindkettõnek a mellékhatása.
Igen mûtöttek, de nekem a köldökömben volt (elég ritka helyen)
A kérdező hozzászólása: Téged is mûtöttek vele? Neked mekkora volt a mérete?
Én fogamzásgátlót szedek igaz a mûtét elõtt is azt szedtem évekig mégis endom lett.

Egyéni vállakozó tud eladni üzletrészt nekem, úgy, hogy csendestársként szerepeljek, vagy minden esetben cégformát kell váltani?

Legjobb válasz: Minden esetben TÁRSAS vállalkozássá kell válni az egyéni vállalkozónak, mert az EGYÉNI vállalkozót a neve is definiálja: a vállalkozása EGYÉNI. Alkalmazottja lehetsz, de üzlettárs, betétes nem lehetsz egy egyéni vállalkozásban!

Minden esetben TÁRSAS vállalkozássá kell válni az egyéni vállalkozónak, mert az EGYÉNI vállalkozót a neve is definiálja: a vállalkozása EGYÉNI. Alkalmazottja lehetsz, de üzlettárs, betétes nem lehetsz egy egyéni vállalkozásban!
A kérdező hozzászólása: én is így gondolom, csak a leendõ üzlettársam mást mond. köszönöm.

Leírnátok hogy mit értetek haskeményedés alatt? Milyen érzés? Mitől lehet? És ez minden esetben baj? Honnan veszem észre? Az orvosnak szólni kell olyankor?

Sokan írjátok hogy keményedik a hasatok.Én nekem halvány lila fogalmam sincs arról hogy az milyen érzés,mit kell érezni.Els? babás még tapasztalatlan kismama vagyok.Bocsánat a tudatlanságomért és el?re is köszönöm a felvilágosítást.16 hetes km.

Legjobb válasz: Szia, én 19 hetes vagyok, és sajnos már keményedek. Második baba. Észre fogod venni, mert hiretelen az egész hasad beton kemény lesz, és kicsit fura érzés. Ne aggódj, ha nem keményedsz!!!Ja és nem minden esetben baj, nekem legalábbis ezt mondja a domkim. Pihenni kell.ennyi.

Szia, én 19 hetes vagyok, és sajnos már keményedek. Második baba. Észre fogod venni, mert hiretelen az egész hasad beton kemény lesz, és kicsit fura érzés. Ne aggódj, ha nem keményedsz!!!Ja és nem minden esetben baj, nekem legalábbis ezt mondja a domkim. Pihenni kell.ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy írtál!Szokott fájdogálni a hasam, de akkor nincs összefüggésben a kettõ!?Végülis akkor kellemetlen nem pedig fájdalmas ugye?
Szia! Én 34 hetes vagyok, és mostanában jöttem rá, hogy mi az a keményedés, ha egyáltalán ez az... Ahogy tapogatod a pocakod, keménynek érzed, jóval keményebbnek, mint máskor, leginkább a pocak alsó részén, és emellett egy kicsit feszül, húzódik. Ha ilyenkor beveszek egy Magneb6-ot, akkor elmúlik. Szerintem ez a keményedés, mi más lehetne... :)
Szia!En 38 hetes vagyok es mar nagyon sokat kemenyedek.Inkabb ugy tudnam neked leirni, hogy befeszul az egesz hasad nem faj hanem borzasztoan feszul es meg a seta is nehez tole.Ha fajdogal a hasad az nem kemenyedes.Meg nol a mehed es ezert fajdogalsz.Arra figyelj , hogy ha elkezd fajni akkor pihizzel le egy picit.Ez szokott segiteni.Kemenyedest sztem majd csak kesobb fogsz erezni.De tudni fogod, hogy ha az lesz.:) Boldog babavarast!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!