Találatok a következő kifejezésre: Minden esetben ha (398 db)

Ti észreveszitek minden esetben, ha valaki "máshogy" néz rátok? Tévedtetek már ezt illetően?

Egyáltalán lehet annyira jól palástolni az érzelmeket, hogy a másik fél azt gondolja, teljesen közömbös vagyok iránta?Vagy minden esetben vannak árulkodó jelek, csak nagyon kell figyelni?

Legjobb válasz: Fúúú ez nagyon érdekes! Ez bennem is felmerült már. Amikor valaki nekem nem tetszik, vagy nem akarok tõle semmit, tök felszabadultan, közvetlenül és nyitottan tudok vele beszélni, haverkodni. De ahogy valaki olyannal van ugyanez aki tetszik, akkor már egybõl azt gondolom, hogy minden szavamból, nézésembõl tudja, hogy tetszik. Szóval nehéz ezt megfogalmazni, de az a lényeg, hogy aki tetszik azzal nem merek olyan nyitottan és felszabadultan viselkedni mint azzal aki nem tetszik, mert azt gondolom, egybõl azt gondolja, hogy tetszik... Közbe ennyi erõvel az is ezt gondolhatná aki nem is tetszik... Jessszussss... érthetõ volt ez? 25L

Én még sose vettem észre. Vagyi sutólag gondoltam bele, hogy mi van ha az egy jel volt...? Aztán lebeszélem magam, mert reálisan látom a dolgokat és tudom, hogy tuti nem. Az túl szép lenne.
Fúúú ez nagyon érdekes! Ez bennem is felmerült már. Amikor valaki nekem nem tetszik, vagy nem akarok tõle semmit, tök felszabadultan, közvetlenül és nyitottan tudok vele beszélni, haverkodni. De ahogy valaki olyannal van ugyanez aki tetszik, akkor már egybõl azt gondolom, hogy minden szavamból, nézésembõl tudja, hogy tetszik. Szóval nehéz ezt megfogalmazni, de az a lényeg, hogy aki tetszik azzal nem merek olyan nyitottan és felszabadultan viselkedni mint azzal aki nem tetszik, mert azt gondolom, egybõl azt gondolja, hogy tetszik... Közbe ennyi erõvel az is ezt gondolhatná aki nem is tetszik... Jessszussss... érthetõ volt ez? 25L
igen, én mindig figyelem ezeket és általában be is jönnek a dolgok. én az elsõ kapcsolatom után kezdtem figyelni ezt a dolgot. de nekem mellé még ilyen furcsa megérzés is tartozik, valahogy tudom például, hogy mi fog történni vele
Többnyire igen. Elõfordul, hogy direkt nem mert nem is akarom inkább észre venni. Ez ugye akkor van ha haverról vagy olyanról van szó aki nem tetszik, nem veszem férfi számba csak hülyéskedésnek gondolom a dolgot, aztán rá kell jönnöm, hogy az meg komolyan gondolja, csak éppen én nem. Na olyankor meg jön a félre értés... Remekül lehet palástolni az érzelmeket, ha valaki nagyon titkolni akarja. Jártam úgy annyira titkoltam, hogy az meg tovább lépett mert nem látott rajtam semmi konkrét jelet (mondjuk sügér is volt, mert azért mégis csak akadt ott jel, csak nem figyelt rá eléggé).
A kérdező hozzászólása: Nos ez tényleg érdekes, mert aki iránt nem érzel közömbösségen kívül semmit sem, azzal kapcsolatban valószínûleg fel sem merül ez a gondolat, hogy most vajon mit szûr le a viselkedésembõl, tetszik nekem, vagy sem. De ha már valaki bejön nekünk, akkor valóban folyton ezen kattoghatunk, minden egyes szavunk mögött burkoltan ott van a lehetõsége annak, hogy elszóljuk magunkat, és akarva akaratlanul is azt figyeljük, hogy a másik milyen jeleket küld. És talán igen, a nem igazi jeleket is igazinak, jelentéssel bírónak vesszük, valószínûleg ilyenkor van nagy pofára esés.
A kérdező hozzászólása: Igaz lehet...
A kérdező hozzászólása: Tehát pontosan csak annak a viselkedését ítélhetjük meg, akivel szemben nem befolyásolnak az érzelmek? Tehát akivel objektívak tudunk maradni?
Ha valaki nagyon szeretne valamit a másik féltõl, és nagyon bejön neki az illetõ, akkor könnyen beképzelhet magának dolgokat.Tehát ott is árulkodó jeleket lát, ahol valójában nincsenek is.Ha pedig valóban akadnak ilyenek, azért azt észre lehet venni, egybõl szemet szúr, ha valaki folyton körülötted sündörög és teszi a szépet.Nyilván olyankor akaratlanul is kedvesebb, közvetlenebb az ember a kiszemeltjével, mint másokkal, neki sûrûn bókol, és gyakran megpróbál a kedvében járni.
A kérdező hozzászólása: Én eddig mindig helyesen ítéltem meg a férfiak felém tanúsított viselkedését, de most teljesen tanácstalan vagyok egy ismerõsömet illetõen! Egyszerûen nem tudok kiigazodni rajta, annyira szélsõséges és ellentmondásos a viselkedése! Ezért kérdeztem, hogy lehet-e maximálisan elrejteni a valódi érzéseket.
Igen, tegnap is 5-6 cigány jött szembe velem, azt hittem meg akarnak verni, de kiderült, hogy nagyon kedvesek, és csak cigivel akartak megkínálni, mondtam, hogy nem dohányzom, és továbbmentek.
Igen volt , h nagyot tévedtem!!Én nõ létemre nem mindig tudom leszûrni az ilyesmit...
8-as vagyok! A másik ilyen érdekes dolog amikor mondjuk valakit csak látásból ismersz, (mondjuk gyakran összefuttok a közértben)tetszik neked, te is tetszel neki, ami nyilvánvaló mert már ezerszer összefutottak és mindig megvan az a bizonyos szikra. Mégis minden alkalommal úgy mentek el egymás mellett mint az idegenek, mert végülis idegenek vagytok, csak látásból ismeritek egymást, (és a látásból ismertséghez nem jár köszönés) de mindketten tudtok a másikról, tudtok a közös "projektetekrõl", mégis egy kívülálló ebbõl semmit sem vesz észre... és ha megint összefuttok nem köszönhettek egymásnak, mert tulajdonképpen nem ismeritek egymást... szóval egyáltalán nem vagytok idegenek egymásnak, de a gyakorlatban mégis úgy kell viselkedni...

Minden esetben HA-s tápszert kell adni 6hó alatti babának ha a családban nincs tejérzékeny?

Ha nem,ki milyet használ és mennyibe kerül?Miben jobb a HA-s?

Legjobb válasz: ha nincs allergiás, nem kell HA-s. Milupa milumilt eszik a fiam általában, kb 2000 ft.

ha nincs allergiás, nem kell HA-s. Milupa milumilt eszik a fiam általában, kb 2000 ft.
Én Humana Baby fittet használunk 6 hónapos korától!Addig Milumil Ha-st kapott.Már adhatsz neki másfajtát.Az én babámnak sem lett semmi baja.Amúgy ez a fajta tápszer banános izesitésü/imádja/és olcsó is.990 ft 900grammos!Mondjuk nekünk kiirja az orvosunk ezt is.
Jó annak, akinek kiírja a doki... 11 hónapos a fiam, és hiába nincs egyetlen allergiás sem egyik oldalról sem a családban, nem hajlandó neki mást adni, hiába kérem. A gyógyszertárban már kétszer megkérdezték, hogy bizosan ezt kérem-e, vagy esetleg rossz a recept... 2019 Ft a drágám, receptre. Csak tudnám, hogy milyen valódi ok van a háttérben... Szerintem nem lenne ez fontos, ha tényleg nincs allegriára hajlamosító tényezõ a családban.
utolsó: nem lehetne megbeszélni a dokival, hogy ne írjon többet fel? egyszerûen bemész a boltba, és veszel neki olcsóbb nem HA-st nem olyan kicsi õ már hozza szerintem! A kérdezõnek: szerintem nem kell neki a HA-s feltétlenül. mi 4 hós koráig ettük a startot ami HA-s, utána már nem!
A védõnõm és a gyerekorvos azt mondta, hogy 6 hónap alatt mindenképpen HA-s tápszer ajánlott, ha bármilyen allergia elõfordult a családban. Tehát nem csak tejérzékenység esetén. Nálunk apa szénanáthás, ezért kell hypoallergén tápszer.

Minden esetben, ha felfáztam muszáj fájnia mikor pisilek? Mert szerintem felfáztam, de nem csíp.

Legjobb válasz: A legkorábbi stádiumában még nem csíp. Ha nincs javulás, hamarosan fog :-(

A legkorábbi stádiumában még nem csíp. Ha nincs javulás, hamarosan fog :-(
A kérdező hozzászólása: Az jó hír. :(( Mert engem ott elõl tûkkel szúrkálnak felfelé, és a szeméremdomb alatt görcsöl. És büdös a vizeletem. (Bocsánat.) Akkor ez az? Irány az urológus?
a tüneteid alapján felfázás. szerintem menj el a dokihoz, mielõtt eldurvul...
Igen, urológushoz kell menned, mert valami húgyúti fertõzésed van. Egyébként nem értem miért írtad, hogy bocsánat. Semmi rosszat nem írtál.
Hogy érted, hogy tûkkel szurkálnak? Szúró fájdalmat érzel?
A kérdező hozzászólása: Igen. A csikló környékérõl szúrkál felfelé.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget nektek. :)

Minden esetben, ha megismerek egy helyes, jófej, közvetlen csajt, kiderül, hogy már foglalt. Miért lehet ez?

Legjobb válasz: Mert aki "megfog" egyszer egy ilyen csajt, az nem engedi el. Vagy ha igen, akkor baromi hülye.

Mert aki "megfog" egyszer egy ilyen csajt, az nem engedi el. Vagy ha igen, akkor baromi hülye.
A kérdező hozzászólása: Jaj :D szenilis vagyokmá :S
A kérdező hozzászólása: Na, érdemi válasz: 15 évesen még nekem se voltak ilyesmi problémáim, az a probléma, hogy azóta eltelt 8 év, és a fenti dolog minden esetben 100%-os pontossággal teljesült. De egyébként kösz a választ :)
A kérdező hozzászólása: Ja és van egy (szintén foglalt) csaj, aki szerintem a legszebb lány a Földön (én természetesen nem jövök be neki), és õ történetesen barna hajú és szemüveges. Ahogy én is.
ráhináztam akkor :D azthittem teis a szõke cicákra vagy rábukva :D iwiw? nem valszinü h én voltam :D hát figyeld meg több "legszebb lány a földön" is van :) néha annyi szép lányt látok nemigaz pasiból ritka az olyan szexi-helyes mint csajból a bájos-szép :D wáá miért nem pasi wok?! :D
A kérdező hozzászólása: Az, hogy férfiból kevesebb a szép, az azért van, mert ti nõk, válogatósabbak vagytok, mint mi, férfiak - biológiai alapja van. A wok pedig egy fõzõeszköz :)
:P bleee! nyertél :P :) na már többet nem irok! szia :) és sok sikert :) (K)
A kérdező hozzászólása: Kösz :D
pontositani szeretnek mert pl en szoke vagyok (termeszetes szoke) es egyaltalan nem cicababa vagyok. Igen jo kulsovel, apolt, kiallassal, jo kisugarzassal, mosolygos lany vagyok. Intelligens magasan kepzett magas karriert befutott. Most nem bekepzeltsegbol irom. masok mondtak. egyaltalan nem mondhato vagyok plaza cicanak. Nekem a ferfiakkal pont az a gondom h elijednek tolem mert megvan bennem mind az a tulajdonsag amit keresnek es el sem hiszik h letezik ilyen es beijednek h ok nem perfect hozzam kepes. es nem eleg jok nekem. en meg ezert nem talalok partnert... tehat szep kulso, intelligencia, karrier, kedvesseg, haziassag egy ultiben szerintem igy tapasztalatbol mondom inkabb csapas mint aldas. sokszor kivanom barcsak egyszerubb lennek kicsivel csunyacskabb vagy kicsivel butacskabb az eletem sokkal de sokkal egyszerubb lenne. Lenyeg ne a tokeleteset keresd hanem ahogy az elottem levo irta az egyedit. ami megfog teged egy lanyban. tudom nehez mert nekem is mar mondtak adjam lejjebb az igenyeimet... csak sajnos en sem tudtam olyan fiuval osszejonni akihez nem vonzodom fizikalisan meg akkor sem ha tudom h baromi rendes es jo partnerem lenne...
160 bpm? lol. Én zenélek és nálunk a leglassabb szám 180 bpm :D Amúgy én is voltam ilyen helyzetben, de azóta megváltoztak az igényeim =)
A kérdező hozzászólása: Ecsém, lehet, hogy ismerjük is egymást :D:D:D
A kérdező hozzászólása: OMG te lenyomoztál wiwen :O:O:O nemgyenge :D
a többiekkel egyetértek....attól hogy külsõre nem feltétlenül az a szuper leányzó, akkor figyeld meg. lehet kedves imádnivaló és szereted. nem mind1 akkor ha barna a haja és szemüveges? [nem szõke - mostani kedvenc ] amugy én vagyok a kivétel :D [most nem azért] de nekem is az önbizalmammal van probléma, és hogy hogyan oldódhatnék fel...nagyon nehezen ismerkedem, félek az újtól...várok a hercegemre...kitudja meddig :D a PB-t én is szeretem :D a mátrixot is láttam :D mosolygós is vagyok csak épp barátkozni nem tudok egykönnyen [mármint nem hogy goromba vagyok hanem hogy nem tudom mikor mit mondjak, félek mások esetleg negativ véleményétõl] :D valószinüleg másnak is van hasonló problémája mint nekem, és ezért nem találod meg...mert nem olyan feltünõ! ne keresd görcsösen, a szerelem rád talál (énis ezt várom) nemtudom hány éves vagy :) de nagyon sok sikert kivánok! [egy 15éves lányka]
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem el, hogy csak a "selejtek" (rondák, antiszociálisak) egyedülállók :S
mert a fiúk nagy többsége olyan felszínes, mint te, és gyorsan lestoppolják az ilyen lányokat, akiknek nagy részét meg sem érdemelitek, esélyt sem adva a "selejtnek".
A kérdező hozzászólása: Tehát jöjjek össze valakivel aki nem tetszik egyáltalán és/vagy antiszociális? Szerintem mindkettõnknek szar lenne...
Egyrészról szó sincs arról, hogy olyannal gyere össze, aki nem tetszik, másrészrõl viszont nehogy már csak a külsõ számítson. Nekem is volt olyan pasim, aki nem volt egy hûdeszépség (azért nem volt ronda! :) ), mégis nagyon imádnivaló volt, sõt, idõvel "az én szememben" megszépült...
A kérdező hozzászólása: Szerintem lemaradtál a kérdés elsõ mondatának 7. és 8. szavairól, amik ugyanolyan lényegesek ahogy a 6. is - és ez a másik nemnél is így van - magad is mondod, hogy "azért nem volt ronda". Egyébként valami érdemi választ kérek :) (bár lehet, hogy tényleg nem érdemlem meg, hogy egy nekem tetszõ és normális csajom legyen)
Ezt írtad: "helyes, jófej, közvetlen csajt". A helyes alatt mit értessz? Amúgy meg lehet, hogy a nagy átlag közé tartozol, akiknek ezek a csajok jönnek be, ezek tetszenek.Ezért ezek a lányok kelendõbbek. Szerintem próbáld keresni az egyedit. Amitõl más a lány, mint az átlag. Ismerkedj nagyon-nagyon sokat. Nem hiszem, hogy neked sablon lány kellenne. A helyes, jófej, közvetlen az sok mindenkire illik. Próbálj más tulajdonságot nézni: kedves, segítõkész, mosolygós, életvidám, kicsit "õrült". Remélem tudtam segíteni. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: A "kedves, segítõkész, életvidám" az a jófejség része. Sajnos ugye a kérdésnél adott a karakterszám és azt is tudom, hogy az emberek nem szeretnek sokat olvasni. Ismerkedés az történik, csak eddig mindig a fenti szituáció lett az eredménye. Egyediség terén ez lenne az ideális, de álmodni se merek róla: nagyon gyors zenét szeretõ (160 [url]http://hu.wikipedia.org/wiki/BPM[/url][u]bpm[/u][//url], Mátrix-rajongó, Prison Break-rajongó, picit kocka :D
A kérdező hozzászólása: bocs, szóval: http://hu.wikipedia.org/wiki/BPM :D
Ez azért van, mert egy helyes, jó fej és közvetlen csajnak körülbelül egy napba kerül új pasit fogni, ha akar. Azt viszont semmiképpen nem ajánlom, hogy olyannal járj, aki nem tetszik, szerintem érthetõ okokból. A közvetlenségbõl viszont lejjebb adhatsz, ugyanis lehet, hogy a sarokban ücsörgõ és egyébként szép lány nem azért ül ott, mert antiszociális, vagy mert bunkó, hanem azért, mert félénk, és csak arra vár, hogy valaki megszólítsa. -G-
A kérdező hozzászólása: Kösz mindenkinek az eddigi válaszokat, értékeltem is õket. :)
A kérdező hozzászólása: A szõke lánynak: nagyon sajnálom :( De nekem a szõkék is bejönnek, ha intelligensek :)

Illegálisan minden esetbe, ha megfigyel?

Tehát a kérdésem a következő inkább jogi ,mint informatikai tehát van egy ismerős informatika szakos tanár aki sajnos nem egy normális ember nárcisztikus és én játszom az áldozat szerepét a kis játékaiban.Tudom ,hogy évek óta megfigyel és most egy csapda állítás után írt is nekem egy fenyegető levelet arról ,hogy bíróságra megyünk ha nem nyalok be neki.Állítólag internetszolgáltatótól szerezte meg az információt ,hogy én voltam a csapda állító.Kérdés kinek adnak ki ilyen jellegű információt?Egy info tanárnak is vagy ez is egy kamu mivel hát keylogger programmal szerez Rólam meg információkat és valamit kamuzni kellett? Ki fér hozzá és milyen információhoz?

Legjobb válasz: Vidd a fenyegetõ levelet a rendõrségre és jelentsd fel :D

Vidd a fenyegetõ levelet a rendõrségre és jelentsd fel :D
A kérdező hozzászólása: Tudom , hogy egyszerû lenne csak az a gond , hogy nem tudom , hogy mit engedhet meg magának és ha legálisan szerzett adatot akkor meg én vagyok szarba , mert becsület sértést követtem el állítólag.
Ha õ szerezte meg a te adataidat akkor õ követett el becsület sértést..

Lányokat kérdeznék: Minden esetben, ha párt választotok a külső a legelső szempont?

Legjobb válasz: Egy pasas, h lehet helyes? A kiskutyám az helyes. A pasi legyen férfias.

Egy pasas, h lehet helyes? A kiskutyám az helyes. A pasi legyen férfias.
Közel sem a legelsõ szempont a külsõ! Inkább az a fontos, hogy meglegyen az a bizonyos szikra. :) Ha az ember szerelmes, nem a külsõ számít. Egyébként, nekem anyukám mindig azt szokta mondani: a férfinek csak egy fokkal kell szebbnek lennie az ördögnél. :)
Azért az utolsó válaszoló hozzászólása egy kissé erõs. Én nem tagadom le, hogy fontos a külsõ, persze hogy az, de nekem például sokszor a kissé csúnyácskább fiúk tetszenek, õk fognak meg, és a sok állati helyes pasi, akikért a legtöbb csaj meghalna, hidegen hagy. Tényleg az a bizonyos szikra számít.:) Persze a külsõ tényleg nem minden... sõt. Lehet valaki akármilyen helyes, vagy pénzes, az számomra semmit sem számít, ha közben agyilag zokni, nem lehet vele normális és értelmes dolgokról beszélgetni. Szóval tényleg úgy van ahogy mondják. 'A külsõ megfog, de a belsõ az, ami megtart.' Persze ez az egész netes ismerkedés folyamán például kissé máshogy alakulhat.:)
Nem igazán. Szerintem a belsõ tulajdonságok fontosabbak. 2 éve vagyok együtt párommal, és mikor én megismertem õt, nem a külseje fogott meg. Természetesen ez nem az jelenti hogy nem helyes pasi :)
Szerintem legyen okos, ápolt és jó illatú. Nálam ezek a legfontosabbak.
tudjátok a külsõ megfog a belsõ megtart :)
Nem, a lányoknak a külsõ az EGYETLEN szempont. Aki azt írja h neki nem, az csak nem tudja magáról.
Aya-chan: bizonyára rengeteg negatív tapasztalatod lehet a szebb lányokkal kapcsolatban, de ne légy elõítéletes. A szerelem (az igazi) nem válogat... amikor megismerkedtem a jelenlegi barátommal (közel 4 éve), rögtön beleszerettem a stílusába, a humorába, és szó szerint nem láttam a szerelemtõl, tehát a külseje érdekelt legkevésbé. Nagyon érdekes érzés, és a késõbbiekben sem szándékozom csak úgy belemenni egy kapcsolatba pusztán azért, mert jóképû a srác. Egyedül erre nem lehet tartós, tartalmas kapcsolatot építeni, én legalábbis így gondolom.
nekem nem, mert jómagam eléggé visszataszító vagyok. hidd el, azok a lányok akik szépek (már pedig a legtöbb lány szép valahogyan), azoknak CSAK az számít. [email protected]ák hogyha kedves vagy vagy tényleg szereted õket, ha nem nézel ki jól és nem tud 'mutogatni' a barátnõinek, akkor ejtve vagy azonnal. jah, kivéve persze ha pénzes vagy, és veszel neki amit akar. de akkor meg kihasznál.
A legjobb barátnõm gyönyörû, mindig oda vannak érte, hogy milyen szép, és e mellé még okos is és kedves. Már másfél éve együtt van egy sráccal (nagyon szeretik egymást) aki nem mondom hogy csúnya, de elég jó húsban van és nem az a fajta akiért külsõre a nõk oda vannak , és mi elõtt bárki azt gondolná, nem, nem gazdag. Csupán megértõ, kedves, de ugyanakkor iszonyat határozott. Szóval igenis van olyan lány, aki szép és nem a külsõ neki az elsõdleges szempont. Persze azért tegyük hozzá, hogy a srác nem rohangál zsíros hajjal és szokott körmöt vágni, és persze rendszeresen fürdik, de az ápoltságot senki ne keverje össze a külsõ adottságokkal.

Ha porlasztócsúcsot cserélek, minden esetben kell hozzá számítógép?

Az lenne a kérdésem, ha az autómon az összes porlasztó csúcsot kicserélem és ugyan olyat teszek bele ami gyárilag benne van (típusra, kódra stb...) akkor is kell hozzá számítógép, amivel beállítják? Ehhez nem értek, nem tudom hogy minden esetben computerre kell-e dugni az autót csúcs cserénél. Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: A befecskendezõ típusától függ. A mechanikus befecskendezõk esetén nincs rá szükség, mert ott másféle mûszerekkel mérik ki a csúcsokat. Az elektronikus, piezós csúcsok esetében muszáj, mert még a jó állapotú csúcsok is más áramlástani tulajdonságokkal rendelkezndek, mint a típusnak megfelelõ újak, ezért ellenõrzésre és szükség esetén beállításra van szükség, hogy pontosan ugyanazt a porlasztást tudják.

A befecskendezõ típusától függ. A mechanikus befecskendezõk esetén nincs rá szükség, mert ott másféle mûszerekkel mérik ki a csúcsokat. Az elektronikus, piezós csúcsok esetében muszáj, mert még a jó állapotú csúcsok is más áramlástani tulajdonságokkal rendelkezndek, mint a típusnak megfelelõ újak, ezért ellenõrzésre és szükség esetén beállításra van szükség, hogy pontosan ugyanazt a porlasztást tudják.
A kérdező hozzászólása: 18:05 - köszi szépen. Az autó amiben cserélni szeretném egy 2004-es évjáratú mondeo. Akkor ezek szerint nem elég, ha én kicserélem, minden esetben számítógéppel be kell állítani - ha jól értelmeztelek
A géppel csak feltanítod a vezérlõnek(amibe ezek a kódok már benne vannak)így a járása teljesítménye kiegyensúlyozotabb lesz. Ezt követi mint már említve volt(csak a ford típusoknál)az öntanulás.Kb 3 ezer km és érezni is fogod a külömbséget.Élõ értékbe nézzétek meg beszerelés után, és mondjuk egy-pár ezer km után.Fogod látni a külömbséget. Ezekre csak akkor van szükség ahogy azt az elõttem szóló mondta.
Szia!Kicsit rosszul tetted fel a kérdésed.Akkor kell tanítani a vezérlõdhöz, ha már a Railes motorban cserélsz injectort, a hagyományos soros adagolós, vagy VP adagolós motoroknál viszont ha cseréled a csúcsokat, akkor természetesen nem kell, de nem árt ellenõrizni a képet, mert én jártam úgy újjal is, hogy beraktam és nem volt tökéletes az autó, aztán mikor kivettem és lepróbáltam, alig hittem amit látok, igaz garanciában cserélte a beszállító.
Így van ahogy írjátok!A srác nincs tisztában a fogalmakkal, mert az õ autójában nincs porlasztó csúcs, ezért kissé megtévesztõ kérdés!Neki injektor számot kell bevinni, mert a CR motornál ez az alap, van hogy el sem tudjuk indítani, ha direkt más számot viszünk be a vezérlõbe.

Ha egy nő bármilyen problémával megjelenik a nőgyógyásznál, arról minden esetben kell adnia az orvosnak valamilyen papírt?

Mert a bn?m azt mondta volt ott, én meg kérdeztem, h van valami nyoma? papír vagy ilyesmi? Õ azt mondta nem..de én nem hiszek neki. Szerintem minden orvosi vizsgálatnál adnak valamilyen papírt, h ott volt az illet?. Amúgy vérzéssel ment oda, mert állapotos.

Legjobb válasz: Ha magánrendelésre ment,akkor nem biztos hogy kapott.Én a terhesgondozásom alatt végig magán orvoshoz jártam, és soha nem kaptam kézzel fogható pappírt; csak ha a kórházba kellett mennem pl. UH-ra,vagy a kötelezõ idõszakos vizsgálatokra (azt nem a rendelõjében végzi).Arról minden esetben kap a kismama pappírt,amit magánál is kell tartania mert a köv. vizsgálatkor kérik+ a szülésre is vinni kell minden leletet magával. Ha vérzéssel ment orvoshoz,akkor szerintem mindenképpen kellett volna kapnia valamit; ez nem játék.

Ha magánrendelésre ment, akkor nem biztos hogy kapott.Én a terhesgondozásom alatt végig magán orvoshoz jártam, és soha nem kaptam kézzel fogható pappírt; csak ha a kórházba kellett mennem pl. UH-ra, vagy a kötelezõ idõszakos vizsgálatokra (azt nem a rendelõjében végzi).Arról minden esetben kap a kismama pappírt, amit magánál is kell tartania mert a köv. vizsgálatkor kérik+ a szülésre is vinni kell minden leletet magával. Ha vérzéssel ment orvoshoz, akkor szerintem mindenképpen kellett volna kapnia valamit; ez nem játék.
Tudomásom szerint, ha vizsgálatra megy valaki, ráirják a kartonjára, hogy mi a panasza, de papirt nem adnak, legalábbis nekem nem. Hacsak arra nincs szükség, hogy igazolja magát, ha hiányzott valahonnan.
Én se kaptam semmi papirt, mindent a kartonomba irtak, én is állapotos voltam és vérzéssel mentem, szal ha csak ezért gondolod, h hazudik, akkor megvédeném.
Hát nem feltétlenül kellett kapnia. De miért nem bízol benne? MEnnyi idõs terhes? Van már kiskönyve? Mert akkor a kiskönyvben kéne nyoma legyen, oda nem írtak be semmit? Ha még nincs kiskönyve, és magánrendelésen volt, akkor lehet hogy nem kapott papírt, de gondolom akkor mondták mikor kell visszamenni kontrollra, kísérd el!
Én szakrendelésen szóban kaptam arról tájékoztatást, hogy kétoldali petefészek-cisztám van. Elmentem másik városban szakrendelésre, két héten belül, és hülyének néztek, mert azt mondtam, kétoldali petefészek-cisztám van. Semmi nem volt, így azt hitték, hipochonder vagyok. Hadd ne mondjam, hogy néztek rám, én meg hiába mondtam, hogy nem én találtam ki.
Én még sosem kaptam papírt. Kizárólag a rákszûrés eredményeit szoktam megkapni papíron. Sajnálom a barátnõdet, hogy egy olyan férfitól várandós, aki ennyire bizalmatlan.
Orvosa válogatja, nálunk az sztk-s orvos semmit nem ad, max gépben rögzít. Akihez most járunk magánorvos az pedig minden egyes alkalomnál ad egy papírt, ráírja az akkori mért értékeket, panaszt ha van, javaslatot vagy épp azt hogy mi a következõ teendõ (vérvétel, vizsgálat, genetika stb...) Szóval lehet olyan is, hogy nem kapott papírt.. Ha még fiatal a terhesség lehet megnézte a barátnõdet, egy "semmi problémával" elintézte és visszahívta késõbbre.. gondolom még néhányszor kell mennie majd a terhesség folyamán és akkor esetleg menj el vele. Kiskönyve se feltétlen kell legyen ha még néhány hetes, felénk 12. hét után kell csak megcsináltatni, addig nem "szeretik" kiállítani mondván hogy bármi lehet.
Fenét kötelezõ. A doki rögzíti a gépében, és kész. Ha még csak akkor diagnosztizálták a terhességet, akkor kapott volna egy papírt, hogy azzal menjen a védõnõhöz terheskönyvért. A további vizsgálatok során a terheskönyvbe ír be az orvos. A kötelezõ vizsgálatokra viszont a kórházban kell kötelezõen megjelenni, ott adnak róla papírt. Max, akkor mész oda, ha õ rendel, és behív soron kívül.
Mindenesetben adnak papírt. Rajta van a vizsgálat neve, az eredmény és a naplószám is. Dátum és a doki aláírása, pecsétje. Ha állapotos, ha nem ez kötelezõ
Nem minden esetben adnak papírt. Ambulanslapot ír az asszisztens, ez 90 százalékban a gépen marad, nem kerül nyomtatásban. OFF Nem bizol a baratnodben?
Nem minden esetben kapunk papírt. Én még citológiára sem kapok. Betelefonálok, megmondják jó-e az eredmény, és rögzítik a gépben. Papírt akkor adnak inkább, ha beutalóról van szó, pl UH, vérvétel. De ha az orvos vizsgál, semmi nyoma nincs, csak a gépben. Egyébként kije vagy? Inkább a baba miatt kéne aggódni, nem a papír miatt.

Természetes szülésnél minden esetben csinálnak gátmetszést? Vagy csak akkor, ha szükséges?

És melyik a rosszabb? A császár, vagy a sima? Köszönöm el?re is a válaszokat.

Legjobb válasz: Nem minden esetben csinálnak, de elsõ szülésnél szinte mindig. A császár ezerszer rosszabb mint a sima.

Nem minden esetben csinálnak, de elsõ szülésnél szinte mindig. A császár ezerszer rosszabb mint a sima.
A negyedik válaszolónak nagyon igaza van. Három naposan mi már itthon voltunk. Sima szülés. A barátnõm 10 napot volt bent császárral, mert nehezebben indult a szoptatás.
Nem mindegy. Plusz a császárnál már ritkább az altatás, inkább a helyi érzéstelenítés a divat. Úgy tudom a baba érdekében. A babáknak is jobb, ha természetes úton tudnak megszületni, ha nincs rá alapos orvosi indok, akkor nem javasolnám a császárt! Ha találsz egy jó nõgyógyászt, biztos, hogy mindent elmagyaráz. :D
"Ha így is úgy is vágnak, akkor nem mindegy hogy hol?" Azért nem mindegy, hogy az ujjad megvágod egy késsel, vagy az egész ujjadat levágod... Lehet hogy nem tökéletes a hasonlat, de a gátmetszés a felszínen történik, a császárnál átvágják a hasfalat és a méhet is, mindent, nagyon nem mindegy...
Császárt nem mindig altatásban végzik, hanem érzéstelenítésben. Gerincbe történik az érzéstelenítés. És nagyon nem mindegy, hogy alul csinálnak egy néhány centis vágást, vagy kb. 10 cm-est vágást ejtenek a hasfaladon, ami után kapsz 2 csövet a hasadba, amit ha kivesznek, majd összecsinálod magad. Plusz, ha köhögnöd, nevetned, tüsszögnöd kell, inkább visszatartod, mert annyira fáj.
Nem feltétlenül csinálnak, de a gátvédelmet jó elõre egyeztetni orvossal vagy szülésznõvel, mert ha ismeretlen ügyeletesekkel szülsz, lehet hogy nem fognak megkérdezni... A császár téma egy külön kérdés, ha beírod itt a keresõbe, 100 ilyen kérdést találsz. Ha engem kérdezel, a császár egy nagy hasi mûtét annak minden lehetséges szövõdményével, a hüvelyi szülés pedig egy természetes folyamat, melynek szintén lehetnek kockázatai, szövõdményei. Ha jó egy orvos, akkor minden anyánál külön mérlegeli a kockázati tényezõket, és csak valódi szükség esetén végez császár metszést.
Azokban a kórházakban, ahol gátvédelemmel történik a szülés, ott, ha nincs szükség rá, akkor nem csinálnak. Ahol én szültem, ott minden elsõ szülésnél csinálnak, utána meg ha nincs rá szükség, akkor nem. Én sajnos császármetszéssel szültem, tehát én ebbõl kimaradtam. Én csak az egyik oldalt ismerem. De nagyon reménykedtem benne, hogy simán tudok majd szülni. Maga a szülés nyilván baromira fájdalmas, ezért van, hogy több anyuka inkább választaná a császárt, de azt tudni kell, hogy császár után sokkal hosszabb a gyógyulási idõ és míg egy simán szülõ anyuka, láttam ilyet, szülés után pár órával már le-föl szaladgált a lépcsõn, addig én a 7. napon, mikor mentem haza a kórházból, csak vánszorogva sikerült. Aki természetesen szül, az egybõl láthatja a babáját, császárnál csak pár órával szülés után viszik be a kicsit. Ilyenkor a szoptatást is késõbb lehet elkezdeni.
Négy gyerkõcöm van, mind sima szülés volt, az elsõnél volt csak gátmetszésem. (A harmadik és negyedik baba 4 kilós volt, mégis mehetett gátvédelemmel, jártunk terhestornára, biztos segített az is.)Azt hiszem elsõ szülésnél mindig van gátmetszés. Szerencsére császározni nem kellett, de mindig úgy gondoltam, hogy abból nehezebb a lábadozás. Azért az csak egy komolyabb beavatkozás.
A kérdező hozzászólása: Miért rosszabb? Ha így is úgy is vágnak, akkor nem mindegy hogy hol? A császárnál meg csak elaltatnak és kész.
Nekem császár volt, 16 óra vajúdás után, pedig már tolófájások is voltak. De kész megváltás volt. Utána az elsõ 24 óra rettenetesen fájdalmas, de utána gyorsan gyógyultam. Az volt a lényeg hogy nem szabad elhagyni magad, akárhogy is fáj, mozogni kell, jönni menni minél többet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.

Mit jelent, ha valakinek menstruáció idején csak barna folyás jelentkezik? Ez minden esetben gyermekvárást jelent?

Legkorábban holnap kell megjönnie vagy vasárnap,mert legtöbbször 26naposak a ciklusaim,de szokott 28,29napos is lenni,legutóbb pedig 23napra jött meg.

Legjobb válasz: Nem minden esetben. Nekem volt olyan, hogy két éven keresztûl minden második hónapban ilyen volt a menstruációm. Ha nem vagy biztos, akkor vegyél tesztet.

Nem minden esetben. Nekem volt olyan, hogy két éven keresztûl minden második hónapban ilyen volt a menstruációm. Ha nem vagy biztos, akkor vegyél tesztet.
át akár lehet terhesség is:S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!