Találatok a következő kifejezésre: Minden esetben egy idő után (3 db)

Törvényszerű, hogy egy idő után minden házasságban, hosszú kapcsolatban elmúlik a szerelem, helyette (jobb esetben) marad a szeretet?

Van konkrét példa? A legtöbb ember akivel beszélgettem erről, főként aki idősebb és hosszabb ideje van a párjával, azt mondta szinte kivétel nélkül, hogy a szerelem elmúlik, de a szeretet megmarad és így is nagyon boldog kapcsolatban élnek.

Legjobb válasz: nem gondolom, hogy törvényszerû, de nálunk ez történt, legalább is az én részemrõl. Szerintem nem vagyok már szerelmes a férjembe, de nem tudnék nélküle élni, hiányzik, ha nincs ott. Pl. elmegy a szüleihez 2-3 napra. Fel szoktuk hívni egymást minden nap, de nincs az, hogy én szeretlek jobban, neeeeeem, én szeretlek jobban. Meg úgy hiányzol stb. Persze, hiányzik a másik, jó lenne, ha ott lenne, de jól is esik egy pár nap pihi. Viszont, ha 1 hétre ment el, akkor meg már alig vártam, hogy jöjjön haza. Ezért mondtam, hogy szerintem már nem vagyok szerelmes. Lehet, hogy még az vagyok, csak minden nap együtt vagyunk 5,5 éve, nyilván nem lángol már úgy az a bizonyos tûz, mint az elején, de mint mondtam, ettõl függetlenül imádom a férjem, nem kell senki más rajta kívül.

nem gondolom, hogy törvényszerû, de nálunk ez történt, legalább is az én részemrõl. Szerintem nem vagyok már szerelmes a férjembe, de nem tudnék nélküle élni, hiányzik, ha nincs ott. Pl. elmegy a szüleihez 2-3 napra. Fel szoktuk hívni egymást minden nap, de nincs az, hogy én szeretlek jobban, neeeeeem, én szeretlek jobban. Meg úgy hiányzol stb. Persze, hiányzik a másik, jó lenne, ha ott lenne, de jól is esik egy pár nap pihi. Viszont, ha 1 hétre ment el, akkor meg már alig vártam, hogy jöjjön haza. Ezért mondtam, hogy szerintem már nem vagyok szerelmes. Lehet, hogy még az vagyok, csak minden nap együtt vagyunk 5, 5 éve, nyilván nem lángol már úgy az a bizonyos tûz, mint az elején, de mint mondtam, ettõl függetlenül imádom a férjem, nem kell senki más rajta kívül.
A szerelem az egy hosszabb, rövidebb ideig tartó feltüzelt állapot. Egy idõ után nem elmúlik, hanem átalakul szeretetté. Ha ez egy erõs toleráns szeretet, akkor az élet végéig fennmarad. Sajnos ez a mai világban már nem általános. Pedig a család megkívánná. Mivel nem általános, így sok a sérült gyerek, akibõl felnõtt korában is sérült felnõtt lesz.
Nem. A szerelem állandó állapot, csak épp nem mindig ugyanolyan intenzitású. A jó házasság titka, meg nemcsak a szerelem. Amikor a heves szerelem lecsökken az elején, akkor derül ki, hogy mi tartja/tudja összetartani a kapcsolatot. Ha megvan minden más (közös értékrend, tisztelet, jó kommunikáció..stb.) akkor boldog házasság lesz és a szerelem újra meg újra fellobbanhat.
Ezt már ezer meg ezer kérdésnél kifejtettük itt. Sokan vannak, akik igazából nem tudják, mit neveznek szerelemnek és szeretetnek. Biológiai, pszichológiai értelemben véve a szerelem épp hogy 1-2 év után KEZDÕDIK, ami elõtte van és sokak szerelemnek nevezik, az a bizonyos "rózsaszín köd" egy felfokozott, vonzódási állapot. Ezután alakul ki egy mélyebb kötõdés, ez a szerelem. Személyes véleményem, hogy aki képes azt mondani, hogy ne szerelmes a párjába, az tényleg nem az. A nagyapám 91 éves, és máig azt hajtogatja, hogy õ bizony mennyire imádta a mamát, milyen szép és jó volt. A nagynéném is 30 éve házas, de még mindig odavannak egymásért a férjével.
Ahhoz, hogy a szerelem életed végéig megmaradjon ahhoz mind a két félnek tennie kell! Ha az egyik elhanyagolja a dolgot egy idõ után elalszik a tûz. De ha nem akkor nagyon sokáig tud lobogni és csak a halállal ér véget, sok esetben, (30-70 éves házasokra gondolok) még akkor sem!
Nem.Nálunk legalábbis nem. Mi most is szerelmesek vagyunk egymásba, pedig májusban volt a 19. házassági évfordulónk.
Nem törvényszerû, dehogy. Bár amíg az ember nem tapasztalja meg, hogy létezik ilyen is, addig azt hiszi mese habbal. Én is azt hittem ezelõtt, hogy az ilyen az tündérmese, nem a valóság. Igen van konkrét példa, kettõt is biztosan tudok, ahol maradt a szerelem hosszú évek s megpróbáltatások után is.:)
Nem, nem törvényszerû. Szüleim 27 éve házasok, és fülig szerelmesek egymásba. Ezt minden nap elmondják egymásnak, és éreztetik is a másikkal. Szerintem sok házasságban azért múlik el a szerelem, mert a felek elkényelmesednek, és úgy gondolják, hogy mivel már házasságban élnek, nem kell tenniük a kapcsolatért. Ellustulnak.
A két ember hozzáállása, viszonyulása határozza meg, hogy kapcsolatuk szerelem évek múlva is, vagy átvált szeretetté. Csupán rajtuk múlik!
6-os vagyok, még annyit azért elmondanék, mert látom többen írják, hogy ehhez mindkét félnek tenni kell stb., hogy ez szerintem nem így mûködik.A szerelemért nem lehet tenni (mint ahogy sem akarni és nem akarni nem lehet, vagy van vagy nincs) és az nem hagy alább akármi is történjen (meg akármennyi idõ is teljen el). Az igaz szerelem ilyen.Ehhez "csak" annyi kell, hogy megtaláld.
Nekem olyan ellenerzeseim vannak, amikor valaki nagy O-rol hadoval. Hogy miert? Azert mert nem letezik. Illetve kb: 1.000.000 letezik. Ha valakinek meg van a "normalis" igenyszintje, akkor talal hozza partnert. Nem is egyet! Hanem egy csomot. Barmelyik ember potencialisan kepes leélni az eletet az igenyszintjenek megfelelo masik 1.000.000 emberrel. Nagy O? Ugyan mar, az csak a birtoklasi vágy...
Így van.
Vagy utálattá.
Jó hír: Nem minden esetben múlik el:)
nálam nem alakul át szeretetté viszont én 5 évig is voltam szerelmes, aztán egyszercsak mintha elvágták volna, semmi hozzáteszem, mert nagyon szemét lett a végére a másik fél szóval minden ember más ezért a szerelem is
Ha teszel érte, hogy izgalmas legyen, akkor nem! Szerintem sok embernél az a probléma, hogy elvárnak nagyon sok mindent és nagyon könnyen feladják. Szerintem igenis meg lehet javítani, ha valami elromlik, nem kell rögtön kidobni... Ha pedig már kezd kihunyni a tûz, akkor vissza kell gondolni az elejére, hogy mi volt az, ami miatt beleszerettél a másikba és azokat a tulajdonságokat újra megtalálni benne. És fontos a változatosság, fõleg a szexben, illetve az egyéb együtt töltött idõben is! Ne legyetek mindig otthon, tessék randizni! Itt a nyár, sok izgalmas programot ki lehet találni, csak akarni kell. Eldobni a legkönnyebb, küzdeni nehéz, de garantáltan megéri!
Köbö igen. Kérdés mindig az h mi marad utána.
Definíciós probléma: attól függ, mit értesz szerelem alatt.

Minden esetben kihullik egy idő után az újszülöttek haja?

Kopasz lesz, vagy ez folyamatosan történik?

Legjobb válasz: Van, amelyik baba kopasz lesz, aztán kezd új haja nõni, de van, akinél fel sem tûnik a váltás, folyamatosan van haja, sõt, ismerek olyat, akinek a születése óta egyre csak nõtt és erõsödött a haja. Szóval változó.

Van, amelyik baba kopasz lesz, aztán kezd új haja nõni, de van, akinél fel sem tûnik a váltás, folyamatosan van haja, sõt, ismerek olyat, akinek a születése óta egyre csak nõtt és erõsödött a haja. Szóval változó.
Amivel születik a baba, az még nem haj, hanem szõr. De lehet, hogy már születés elõtt kihullott neki - akkor nem fog még egyszer hullani, de kopasz lesz egy ideig. Ha születéskor van "haja" - az kihullik.
Szia. Az én lányomnak a fejetetején, és a tarkója´nál megmaradt, a többi kihullott, e´s nött hejette másik. Nagyon édi volt, mint a "ferencesek."
Hát az én babám biztos, hogy nem szõrrel született, mert 4-5 cm-es haja volt, még én is meglepõdtem. Most 5 hónapos és a helyzet változatlan, csak világosodott a haja, de nem hullott ki, sõt picit még dúsabb is. Hátul van egy pici kopasz folt, ahogy mindig forgatja a kis fejét, ott kikopott egy picit. De õ egy igazi hajas baba!:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!