Találatok a következő kifejezésre: Minden esetben egy idő (8 db)

A MOME-n egy félév tényleg 400000 Ft minden esetben? Nehéz ide bekerülni?

Legjobb válasz: Biztos hogy nehéz, egyes szakokon tízszeres túljelentkezés is van, de háromszoros, négyszeres túljelentkezés minden szakon van szinte. Viszont van államilag támogatott hely is..de az is benne van a túljelentkezési statisztikába, úgyhogy államira piszok nehéz bejutni. Az olcsóbb szak 400.000 Ft de van szép számmal 700.000 Ft/félév szak. Szóval tényleg nagyon tehetségesnek kell lenned ha ide be akarsz kerülni.

Biztos hogy nehéz, egyes szakokon tízszeres túljelentkezés is van, de háromszoros, négyszeres túljelentkezés minden szakon van szinte. Viszont van államilag támogatott hely is..de az is benne van a túljelentkezési statisztikába, úgyhogy államira piszok nehéz bejutni. Az olcsóbb szak 400.000 Ft de van szép számmal 700.000 Ft/félév szak. Szóval tényleg nagyon tehetségesnek kell lenned ha ide be akarsz kerülni.
400 000 csak elméletin. Az összes gyakorlati szakon 700 000. Képességeidtõl és korábbi képzettségedtõl függ, hogy mennyire nehéz; ezt így nem lehet általánosan rávágni... Nekem 'könnyû' volt, de korábban mûvészeti szakközepes voltam. Van, aki sima gimnáziumban tanult, de felveszik, mert járt elõkészítõre. Viszont csomóan vannak, akiket csak sokadjára (sem). Ilyen elõkészítõként a legszerencsésebb talán a PreMOME, de elég drága... Emellett ott van pl. a Budai rajziskola, Corvin, Novus, meg még egy rakat másik, nézz szét, sok helyen MOME-s tanárok is vannak. Sokakat még mûvészeti szakközépbõl sem vesznek fel elsõre... A legjobb, ha kontaktolsz MOME-s hallgatókkal, hogy milyen az adott szak, miket csinálnak, mit várnak el, eddigi munkák, prezentációk... Igazából ez a legfontosabb, mert lehetsz akármilyen zseniális, ha a tanári karnak más igényei vannak, akkor hiába... Ismerek egy lányzót, aki kb a legtehetségesebb az ismerõseim között, de mégis kiszórták már az elsõ fordulón, tervezõgrafikán. És szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy azért, mert szakmai anyagként csak illusztrációkat vitt, és ott nem ez a fõ profil. Úgyhogy nyíltnapi jelenlét kb kötelezõ jelleggel, és a felvételi minden pontján legyél tájékozódott, az elmúlt három év feladatát illetõleg. És persze a tanároknak is imponál, ha látják, hogy már van közöd az ottani hallgatókhoz, és be tudsz illeszkedni. Informálódj!!! De semmiképpen se jelentkezz önköltségesre, mert aztán törheted magad, soha nem fognak átvenni államira, akármilyenek is az eredményeid.

Törvényszerű, hogy egy idő után minden házasságban, hosszú kapcsolatban elmúlik a szerelem, helyette (jobb esetben) marad a szeretet?

Van konkrét példa? A legtöbb ember akivel beszélgettem erről, főként aki idősebb és hosszabb ideje van a párjával, azt mondta szinte kivétel nélkül, hogy a szerelem elmúlik, de a szeretet megmarad és így is nagyon boldog kapcsolatban élnek.

Legjobb válasz: nem gondolom, hogy törvényszerû, de nálunk ez történt, legalább is az én részemrõl. Szerintem nem vagyok már szerelmes a férjembe, de nem tudnék nélküle élni, hiányzik, ha nincs ott. Pl. elmegy a szüleihez 2-3 napra. Fel szoktuk hívni egymást minden nap, de nincs az, hogy én szeretlek jobban, neeeeeem, én szeretlek jobban. Meg úgy hiányzol stb. Persze, hiányzik a másik, jó lenne, ha ott lenne, de jól is esik egy pár nap pihi. Viszont, ha 1 hétre ment el, akkor meg már alig vártam, hogy jöjjön haza. Ezért mondtam, hogy szerintem már nem vagyok szerelmes. Lehet, hogy még az vagyok, csak minden nap együtt vagyunk 5,5 éve, nyilván nem lángol már úgy az a bizonyos tûz, mint az elején, de mint mondtam, ettõl függetlenül imádom a férjem, nem kell senki más rajta kívül.

nem gondolom, hogy törvényszerû, de nálunk ez történt, legalább is az én részemrõl. Szerintem nem vagyok már szerelmes a férjembe, de nem tudnék nélküle élni, hiányzik, ha nincs ott. Pl. elmegy a szüleihez 2-3 napra. Fel szoktuk hívni egymást minden nap, de nincs az, hogy én szeretlek jobban, neeeeeem, én szeretlek jobban. Meg úgy hiányzol stb. Persze, hiányzik a másik, jó lenne, ha ott lenne, de jól is esik egy pár nap pihi. Viszont, ha 1 hétre ment el, akkor meg már alig vártam, hogy jöjjön haza. Ezért mondtam, hogy szerintem már nem vagyok szerelmes. Lehet, hogy még az vagyok, csak minden nap együtt vagyunk 5, 5 éve, nyilván nem lángol már úgy az a bizonyos tûz, mint az elején, de mint mondtam, ettõl függetlenül imádom a férjem, nem kell senki más rajta kívül.
A szerelem az egy hosszabb, rövidebb ideig tartó feltüzelt állapot. Egy idõ után nem elmúlik, hanem átalakul szeretetté. Ha ez egy erõs toleráns szeretet, akkor az élet végéig fennmarad. Sajnos ez a mai világban már nem általános. Pedig a család megkívánná. Mivel nem általános, így sok a sérült gyerek, akibõl felnõtt korában is sérült felnõtt lesz.
Nem. A szerelem állandó állapot, csak épp nem mindig ugyanolyan intenzitású. A jó házasság titka, meg nemcsak a szerelem. Amikor a heves szerelem lecsökken az elején, akkor derül ki, hogy mi tartja/tudja összetartani a kapcsolatot. Ha megvan minden más (közös értékrend, tisztelet, jó kommunikáció..stb.) akkor boldog házasság lesz és a szerelem újra meg újra fellobbanhat.
Ezt már ezer meg ezer kérdésnél kifejtettük itt. Sokan vannak, akik igazából nem tudják, mit neveznek szerelemnek és szeretetnek. Biológiai, pszichológiai értelemben véve a szerelem épp hogy 1-2 év után KEZDÕDIK, ami elõtte van és sokak szerelemnek nevezik, az a bizonyos "rózsaszín köd" egy felfokozott, vonzódási állapot. Ezután alakul ki egy mélyebb kötõdés, ez a szerelem. Személyes véleményem, hogy aki képes azt mondani, hogy ne szerelmes a párjába, az tényleg nem az. A nagyapám 91 éves, és máig azt hajtogatja, hogy õ bizony mennyire imádta a mamát, milyen szép és jó volt. A nagynéném is 30 éve házas, de még mindig odavannak egymásért a férjével.
Ahhoz, hogy a szerelem életed végéig megmaradjon ahhoz mind a két félnek tennie kell! Ha az egyik elhanyagolja a dolgot egy idõ után elalszik a tûz. De ha nem akkor nagyon sokáig tud lobogni és csak a halállal ér véget, sok esetben, (30-70 éves házasokra gondolok) még akkor sem!
Nem.Nálunk legalábbis nem. Mi most is szerelmesek vagyunk egymásba, pedig májusban volt a 19. házassági évfordulónk.
Nem törvényszerû, dehogy. Bár amíg az ember nem tapasztalja meg, hogy létezik ilyen is, addig azt hiszi mese habbal. Én is azt hittem ezelõtt, hogy az ilyen az tündérmese, nem a valóság. Igen van konkrét példa, kettõt is biztosan tudok, ahol maradt a szerelem hosszú évek s megpróbáltatások után is.:)
Nem, nem törvényszerû. Szüleim 27 éve házasok, és fülig szerelmesek egymásba. Ezt minden nap elmondják egymásnak, és éreztetik is a másikkal. Szerintem sok házasságban azért múlik el a szerelem, mert a felek elkényelmesednek, és úgy gondolják, hogy mivel már házasságban élnek, nem kell tenniük a kapcsolatért. Ellustulnak.
A két ember hozzáállása, viszonyulása határozza meg, hogy kapcsolatuk szerelem évek múlva is, vagy átvált szeretetté. Csupán rajtuk múlik!
6-os vagyok, még annyit azért elmondanék, mert látom többen írják, hogy ehhez mindkét félnek tenni kell stb., hogy ez szerintem nem így mûködik.A szerelemért nem lehet tenni (mint ahogy sem akarni és nem akarni nem lehet, vagy van vagy nincs) és az nem hagy alább akármi is történjen (meg akármennyi idõ is teljen el). Az igaz szerelem ilyen.Ehhez "csak" annyi kell, hogy megtaláld.
Nekem olyan ellenerzeseim vannak, amikor valaki nagy O-rol hadoval. Hogy miert? Azert mert nem letezik. Illetve kb: 1.000.000 letezik. Ha valakinek meg van a "normalis" igenyszintje, akkor talal hozza partnert. Nem is egyet! Hanem egy csomot. Barmelyik ember potencialisan kepes leélni az eletet az igenyszintjenek megfelelo masik 1.000.000 emberrel. Nagy O? Ugyan mar, az csak a birtoklasi vágy...
Így van.
Vagy utálattá.
Jó hír: Nem minden esetben múlik el:)
nálam nem alakul át szeretetté viszont én 5 évig is voltam szerelmes, aztán egyszercsak mintha elvágták volna, semmi hozzáteszem, mert nagyon szemét lett a végére a másik fél szóval minden ember más ezért a szerelem is
Ha teszel érte, hogy izgalmas legyen, akkor nem! Szerintem sok embernél az a probléma, hogy elvárnak nagyon sok mindent és nagyon könnyen feladják. Szerintem igenis meg lehet javítani, ha valami elromlik, nem kell rögtön kidobni... Ha pedig már kezd kihunyni a tûz, akkor vissza kell gondolni az elejére, hogy mi volt az, ami miatt beleszerettél a másikba és azokat a tulajdonságokat újra megtalálni benne. És fontos a változatosság, fõleg a szexben, illetve az egyéb együtt töltött idõben is! Ne legyetek mindig otthon, tessék randizni! Itt a nyár, sok izgalmas programot ki lehet találni, csak akarni kell. Eldobni a legkönnyebb, küzdeni nehéz, de garantáltan megéri!
Köbö igen. Kérdés mindig az h mi marad utána.
Definíciós probléma: attól függ, mit értesz szerelem alatt.

Minden esetben kihullik egy idő után az újszülöttek haja?

Kopasz lesz, vagy ez folyamatosan történik?

Legjobb válasz: Van, amelyik baba kopasz lesz, aztán kezd új haja nõni, de van, akinél fel sem tûnik a váltás, folyamatosan van haja, sõt, ismerek olyat, akinek a születése óta egyre csak nõtt és erõsödött a haja. Szóval változó.

Van, amelyik baba kopasz lesz, aztán kezd új haja nõni, de van, akinél fel sem tûnik a váltás, folyamatosan van haja, sõt, ismerek olyat, akinek a születése óta egyre csak nõtt és erõsödött a haja. Szóval változó.
Amivel születik a baba, az még nem haj, hanem szõr. De lehet, hogy már születés elõtt kihullott neki - akkor nem fog még egyszer hullani, de kopasz lesz egy ideig. Ha születéskor van "haja" - az kihullik.
Szia. Az én lányomnak a fejetetején, és a tarkója´nál megmaradt, a többi kihullott, e´s nött hejette másik. Nagyon édi volt, mint a "ferencesek."
Hát az én babám biztos, hogy nem szõrrel született, mert 4-5 cm-es haja volt, még én is meglepõdtem. Most 5 hónapos és a helyzet változatlan, csak világosodott a haja, de nem hullott ki, sõt picit még dúsabb is. Hátul van egy pici kopasz folt, ahogy mindig forgatja a kis fejét, ott kikopott egy picit. De õ egy igazi hajas baba!:-)

Előfordulhat az, hogy a beágyazódás és a havi vérzés kezdete egy időbe esik, és látszólag minden úgy zajlik, mintha az illető nem esett volna teherbe?

Ugyanúgy megjön neki, csak esetleg nem annyi, vagy rövidebb ideig. Járt már így valaki? Mikor múlt el teljesen a vérzés miután megtudtad, hogy terhes vagy?

Legjobb válasz: Sok nõtõl hallottam már,hogy sokáig nem vették észre,hogy terhesek,mert megjött nekik,csak talán kevesebb. Nálam azonnal abbamaradt,aminek örülök is,mert nem bírt volna megnyugtatni senki,hogy ez normális,tiszta ideg lettem volna... de amúgy a terhesség elsõ trimeszterében tényleg gyakoriak a vérzések, orvos meg kell,hogy vizsgálja a mamit,de nem kell megijedni :)

Sok nõtõl hallottam már, hogy sokáig nem vették észre, hogy terhesek, mert megjött nekik, csak talán kevesebb. Nálam azonnal abbamaradt, aminek örülök is, mert nem bírt volna megnyugtatni senki, hogy ez normális, tiszta ideg lettem volna... de amúgy a terhesség elsõ trimeszterében tényleg gyakoriak a vérzések, orvos meg kell, hogy vizsgálja a mamit, de nem kell megijedni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! :) Még várok továbbiakat!
Igen, van úgy, hogy terhes vagy, de megjön - kevesebb a mennyiség kevesebb napon át tart. Miért nem csinálsz egy tesztet?
A kérdező hozzászólása: Elvileg pont jókor voltunk együtt a múlt hónapban, 19-én. utána kb. 10 napra, 2 nappal korábban, nagyon kevés mennyiség jött. Ez eltartott 7 napig, de alig volt. A 6. napon volt a megszokott mennyiség. A mensesem óta szinte csak fehér krémes, vagy tojásfehérje- állagú folyásom van. Hol bõvebben, hol alig. 2 napja reggel kihánytam az elõtte 5 perccel megivott kakaómat, semmi elõzmény nélkül. Azóta sem tudom, hogy miért. Tesztet még nem csináltam, és azért nem- mielõtt valaki letolna- mert még a Párom 2-3 hónap múlva szeretné elkezdeni, a próbálkozásokat. Másfél éve nem szedek gyógyszert. Megszakítással védekezünk. Ha lesz még valami furcsa, megcsinálok egy tesztet- késõbb.

Ha ballagásik minden nap mozgok egy órát, jó idő esetén elmegyek futni és egészségesen étkezek lehet valami látható változás?

Szeretnék kb 3 kg-ot fogyni még ballagásik ami nagyjából 3 hét múlva lesz.. lehetséges ez? Csak, hogy jobban álljon rajtam a szoknya :)) Kajára pedig nagyon figyelnék..és persze folytatnám utána is. :)

Legjobb válasz: Esélytelen... Egy normális fogyásnál havonta fog lemenni kb 1 kg, ne 3 hét alatt. A ruha miatt ne aggódj gondolom biztos jól áll már rajtad most is. :)

Esélytelen... Egy normális fogyásnál havonta fog lemenni kb 1 kg, ne 3 hét alatt. A ruha miatt ne aggódj gondolom biztos jól áll már rajtad most is. :)
Rosszul tudod kedves 1. válaszoló. A heti 1 kg az egészséges. Szóval 3 hét alatt sikerülhet.
Fogalmam sincs mit jelent a ballagásik, de ha 3 hét múlva ballagsz, akkor ballagásig le lehet adni 3 kg-ot, de a legfontosabb a diéta.
Simán leadható, de csak én gondolom úgy hogy 3kg az semmi? Lehet hogy el vagyok tévedve, de az pl szemmel látható ha valaki lead 3kg-t, és mondjuk mellé 170cm?
3 hét alatt 3 kilót leadhatsz, a kaja az elsõdleges.
te mirõl a fszomról beszélsz?
System error
Itt valami tévedés van!!! Nagyon nagy...
:D:D:D:D:D Ha ezt valaki megfejti, meghívom egy sörre.
Mobiltelefonnal kapcsolatos?
Olyan alapon, hogy õ a szolgáltató. Vannak más termékeik, meg más szolgáltatók, lehet válogatni az adott területen szolgáltatók termékei közül. Ami nem tetszik, arra nem fizetsz elõ és kész.
2 hét - 1 hónap
A kérdező hozzászólása: Az az igaszság nem is tudom mennyi lett volna a szabályos, mert volt egy 40-es tábla utána kb.100 méterre pedig a város tábla.Szerintem olyan 60-65 lehetett amikor már a város táblaután bemértek.A rendõrök a város tábla után mértek kb 50 méterre.Ki van ez találva!De most már tudom a leckét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az "értelmes"válaszokat!
Az utolsó jól összegezte. 1 hónapon belül kiküldik a határozatot. A közigazgatási bírságnak van egy táblázata, ami alapján küldik az összeget. Azonban ha pl 50 a megengedett legnagyobb sebesség, és 51-65 között mérnek be, akkor ha megállítanak közvetlen utána alkalmazhatnak figyelmeztetést, 3-20eFt-ig helyszíni bírságot, vagy feljelentést amennyiben nem ismered el, vitatod az összeget, vagy nem írod alá. A rendõr a helyszínen dönt, hogy melyiket alkalmazza. De ha téged nem állítottak meg, már csak az a kérdés, hogy milyen korlátozásnál mennyivel mentél? Mert mint írtam a megengedett sebesség és a közigazgatási bírság között van egy rés, amit az esetedben túl léphettél, és ezért büntetést nem kapsz. Legközelebb tartsd be a szabályokat, vagy állj meg, és kérdezd meg, hogy bemértek-e, és mennyivel, hogy ne kelljen remegõ kézzel postaládát nyitogatnod.
A retardáltságról eltérõ véleményen vagyunk. Szövegértési és gondolkodási feladat következik csak most, csak neked. Az elsõ alkalom ingyenes! A kérdés: "Kb két hete belefutottam egy trafipaxba, nem sokkal de gyorsabban mentem a táblaáltal engedettnél. Minden nap reszketve nyitom ki a levélszekrényt, mennyi az "átfutási"idõ ezekben az esetekben?" Fel tudod fogni? Levelet vár! Nem állította meg a rendõr. Nincs helyszíni bírság. Innentõl mi lép életbe? Na mi? Csak nem az objektív felelõsség? Oh. Nocsak. Most nézz szépen a tükörbe, lehet ismételgetni kedvenc szavaidat. "Meg egyébként is ha 20% szted akkor az autópályán már 156, holott csak 150. " Ilyen alapon 50-nél meg 65, ami meg 30%. Szövegértés második lecke (priviben küldöm a bankszámlaszámomat, 1000Ft/karakter!): "A megengedett+20% alatt nem szoktak büntetni." Szoktak. Érted? Felénk 20%-ra lövik be a traffit (90->108, ami szintén TÖBB mint az objektív felelõsség határa, egész pontosan 20%. JÉÉÉ.) 189 000.- Ft lesz. Akciósan 130-ért viheted. Ez 90-nél 166-180.
F*szomat érdekli az objektív felelõsség. Helyszíni bírságot már 4 km/h-s túllépéstõl ki lehet szabni. Meg egyébként is ha 20% szted akkor az autópályán már 156, holott csak 150. Retardált.
Köszönjük igencsak értelmes és módfelett hasznos hozzászólásodat. Kérdezz meg egy rendõrt. De elég, ha utánanézel az "objektív felelõsség" pontos részleteinek.
21:35 hülye vagy
A megengedett+20% alatt nem szoktak büntetni. Tehát pl 50-nél 60 az alsó bünti, 90-nél 108.
A 40-es tábla és a lakott terület tábla között 40, a lakott terület tábla után 50. Attól, hogy a trafi a tábla után 50m-rel volt, a 40-es helyen simán be tudott mérni, és ha pl végig vett, te meg nem mentél 60 alatt, akkor biztosan túllépted a 40-es tábla hatálya alatt is a megengedett sebességet, mégpedig az objektív felelõsség szerinti mérték felett, tehát várható a büntetés. A lézeres trafik 1km fölött is képesek pontosan mérni. A kanyar vagy a bukkanó az egyetlen korlátjuk.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!