Találatok a következő kifejezésre: Minden esetben és (335 db)

A hó 0°C-ban minden esetben esik vag csak bizonyos időjárási viszonyok között?

Legjobb válasz: 0°C-ban és egy kicsit felette is esik. Csak annyi, hogy nem marad meg, hanem elolvad. Tavaly pl. 7°C volt, mikor esett, igaz, azonnal el is olvadt. Ha szakad, akkor meg nagy latyakot csinál.

0°C-ban és egy kicsit felette is esik. Csak annyi, hogy nem marad meg, hanem elolvad. Tavaly pl. 7°C volt, mikor esett, igaz, azonnal el is olvadt. Ha szakad, akkor meg nagy latyakot csinál.
Az utolsónak van igaza. a hó akkor esik, ha hófelhõk is vannak hozzá, ami 0, fölött, alatt egyaránt lehet.
Nem, csak ha havazik.
A külön kérdésre pedig, azaz a kristályosodásra felelek most: A kristályosodáskor egy vízrészecske egy pontján elkezdõdik a fagyás. Ennek az irányát az adott kristályszerkezet határozza meg. Tehát a fõ irányokat a szerkezete adja meg (ami a vízjég esetén az a jellegzetes hatszög szerkezet), de ezeket eltérítheti mindenféle "rendellenesség". Pl korom vagy homokszemcse, apró buborék a vízben, és máris eltérül a "fagyás iránya". Ezeknek a szemcséknek, "anomáliáknak" az elhelyezkedése véletlen-szerû, és gyakorlatilag bárhol bármikor a fagyást befolyásolhatják. És így szépen "ágasodik, elágazik a kristály, és könnyen belátható, hogy nem nagyon lesz két egyforma sosem, pont azért amiért nincs két egyforma méretû vízrészecske, egyformán elhelyezkedõ szennyezõanyagokkal.
a 14:16-os vagyok. Megcáfoltam, mert rosszat írt. A kérdésre ugyan válaszolhattam volna, de ott meg némi fogalmazási zavart vélek felfedezni. 1. ha úgy értelmezném, ahogy értelmeztem is (mármint hogy 0°c alatt minden esetben esik a hó ...) egyértelmû NEM a válasz hiszen aki egyszer is megélt már telet tudja, hogy nem esik mindig hó, ha 0°c alatti a hõmérséklet. 2. ha úgy értelmezem ahogy a kérdezõ -valószínûleg- szerette volna, hogy értelmezzem (mármint hogy a hó csak 0°c fok alatti esetben eshet-e), nos arra meg eléggé kimerítõ választ adtak a többiek is
Jó megcáfoltad amit ír, csak éppen arra nem válaszoltál, ami érdekelt :D Jó, persze ez egy másik kérdés, de hát ha már válaszra méltattad, akkor ennyit igazán megtehettél volna. Am gondolom ugyanazért, amiért nincs két egyforma bármi. A hópehely egy kristályos forma, ha jól tudom, és így nem kristályosodhat ugyanúgy, mert kicsi a valószínûsége.
" ...A hó az tulajdonképpen esõ, ami a megfagy , és így ér le a földre... " Nos ez az, ami nem igaz! Ha az esõ megfagy, az a jégesõ. Ha maga a felhõ kerül 0C°-nál alacsonyabb hõmérsékletû környezetbe, akkor lesz a csapadék hó ...
A hó az tulajdonképpen esõ, ami a megfagy , és így ér le a földre. Engem jobban érdekelne, mitõl van az hogy 2 bármely hópehely nem egyforma.
Nem minden esetben. Sõt... mesélhetnék, mert amatõr meteorológus vagyok. :) De csak röviden: Egyrészt nem a levegõ hõmérséklete az elsõdleges, hanem magának a csapadéknak a hõmérséklete. Ezért eshet akár 4-5 fokban is hó, és mínusz 1-2 fokban is esõ. Ha a csapadék hõmérsékelte 0 fok fölötti, akkor az minden esetben folyadék haémazállapotú (esõ, zápor, szitálás, stb). Ha 0 fok alatti, akkor pedig döntõ többségben szilárd halmazállapotú, ami nem biztos, hogy hó. Lehet "sima" hó, lehet szemcsés hó (porhó), hódara (ezek meteorológiailag mind különbözõ csapadékok), illetve lehet fagyott esõ (apró jégszemek) vagy jégdara is. Az ónos esõ is 0 fok alatti, de ez csak a leérkezés pillanatában fagy meg. Pontosan 0 fokon meg inkább havasesõ hullik. Szóval a válasz a kérdésedre röviden: nem minden esetben esik 0 fokon hó.
azt lehet mondani, hogy mo-i viszonylatban talajfelett 2 m-rel, +6C alatti hõmérséklet esetében persze ha inverzió sincs, akkor a hó elérheti a talajt, nem fog elolvadni addig.
A csapadék halmazállapotát elsõsorban nem a talajmenti hõmérséklet dönti el, hanem a csapadék keletkezési helyén (általában kb. 850hPa nyomáson) lévõ hõmérséklet. Ezért is lehet olyan, hogy pl. +3-4 fokban hó esik, vagy az ónosesõ jelensége (bõven 0 fok alatt túlhûlt víz esik).
Ha az esõ megfagy, az nem hó, nem is a klasszikus értelemben vett jégesõ, hanem az úgynevezett fagyott esõ. Kicsi, esõcseppnyi jégszemcsék. A jégesõ már a keletkezésekor fagyott állapotban van.

Minden esetben, és mindne fiúnál van a magömlés elött előváladék? És minden magömlés elött van, ha már az éjszaka pl. a második magömlés elöttéről beszélünk, mert már egyszer elment? És rögtön a magömlés elött van előváladék, vagy pár percel elötte?

Legjobb válasz: Mindenkinél van elõváladék, és bármikor lehet... magömlés elõtt bármikor, nemcsak közvetlenül elõtte. Jah és minden magömlés elõtt van, nem számít, hogy az elsõ vagy a második vagy a sokadik.

Mindenkinél van elõváladék, és bármikor lehet... magömlés elõtt bármikor, nemcsak közvetlenül elõtte. Jah és minden magömlés elõtt van, nem számít, hogy az elsõ vagy a második vagy a sokadik.
Elõváladéktól kb akkora eséllyel lehetsz terhes, mintha a második Jézust akarnád világra hozni.
Utolsó válaszolónak: legalább néznél utána, hogy tényleg jól tudod-e? Mert: Az elõváladék tartalmazhat az elõzõ ejakulációból visszamaradt életképes spermiumokat is, így akár megszakított közösülésnél is létrejöhet terhesség.
Normális esetben igen.Minden magömlés elött van, de másodszorra lehet hogy kevesebb.És nem csak közvetlen elötte, hanem az elejétõl folyamatosan jön belõle.De miért nem védekeztek?
Ha érdekel, életképes spermium mindig van jelen. Csak vannak bizonyos biológiai okok, hogy kell egy minimális spermaszám, hogy a terhesség létrejöjjön. Mert egy bizonyos mennyiség kell, hogy "kenõanyagként" szolgáljon. De az autópálya inkább jobb szó.

Van valami program, amivel Windows 7-et lehet particionálni automatikusan minden esetben, és nem okoznak neki gondot a speciális mozdíthatatlan fileok, és nem kell trükközni, hanem automatikusan megoldja?

Legjobb válasz: win7ben telepítéskor benne van a particionálás.. 1ébként particion magik ott lehet mindent csinálni,de újratelepítés akkor sem árt...

win7ben telepítéskor benne van a particionálás.. 1ébként particion magik ott lehet mindent csinálni, de újratelepítés akkor sem árt...

Ajánlott-e a légzésfigyelő készülék használata minden esetben? És ha igen, milyet vegyünk? A Babysense a legjobb?

Nekünk a

Legjobb válasz: arra figyelj, hogy 3 lapos legyen, és az egész kiságyat lefedje

arra figyelj, hogy 3 lapos legyen, és az egész kiságyat lefedje
nem tusom az -e a legjobb, de nekünk olyan volt, és meg voltunk elégedve, nem riasztott be feleslegesen.2 lapos volt, és minden ok volt.Igaz ez egy régi fajta, 7 éves kb, úgy kaptuk.
Igen, van különbség.A legjobb sztem az AngelCare.Nekünk ez van, az AC 401.Ez 2 pados(bõven elég, a baba ágya 70X140, de még soha nem riasztott be, pedig 13 hós a fiam)és bébiõr is egyben.Tavaly vettük, akkor akcióban lehetett kapni(pelenkatároló kukával)és így volt kb.35 ezer ft.Mi maximálisan elégedettek, de ha jól tudom, ezt a márkát világszerte forgalmazzák.
nekünk álomvirág van, 3 lapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Tisztelt Doktor Úr! Segítségét, véleményét szeretném kérni esetemben. 2 hónapja conisation estem át, melyre már elég régen, 1, 5 éve készülök. A rákszűrésem eredményei nem voltak nagyon rosszak, (mindig P2 és csak ritkán találtak kóros elváltozást, illetve

Tisztelt Doktor Úr! Segítségét, véleményét szeretném kérni esetemben. 2 hónapja conisation estem át, melyre már elég régen, 1,5 éve készülök. A rákszűrésem eredményei nem voltak nagyon rosszak, (mindig P2 és csak ritkán találtak kóros elváltozást, illetve egyszer CIN 1), az orvosom viszont mindenképpen ragaszkodott a műtéthez. Végül igaza lett, mert rosszak lettek a szövettani eredményeim: súlyos diszplázia (CINIII), ráadásul a kimetszés nem az épben történt, tehát reconisatio javasolt. Megijedve az eredményektől, kértem az orvosomat, hogy akkor legyen méheltávolítás reconisatio helyett, de ő teljes mértékben elzárkózik ettől. 44 éves vagyok, van két gyerekem, gondoltam megszabadulnék a további problémáktól. Ön szerint mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Súlyos sejteltérések (diszplázia) esetében a méheltávolítás is alternatíva lehet, de kétségtelen, hogy a végleges műtétnek nagyobb kockázatai vannak mint az újbóli kimetszésnek. A kockázat természetesen a műtéti szövődményekre értendő – akárcsak bármely más, nagyobb orvosi beavatkozás esetén. Javasolnék azért egy személyes konzultációt, mert ennek ismeretében lehet végleges, mindenre kiterjedő szakvéleményt adni, amely ugyanakkor az Ön számára …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! Súlyos sejteltérések (diszplázia) esetében a méheltávolítás is alternatíva lehet, de kétségtelen, hogy a végleges műtétnek nagyobb kockázatai vannak mint az újbóli kimetszésnek. A kockázat természetesen a műtéti szövődményekre értendő – akárcsak bármely más, nagyobb orvosi beavatkozás esetén. Javasolnék azért egy személyes konzultációt, mert ennek ismeretében lehet végleges, mindenre kiterjedő szakvéleményt adni, amely ugyanakkor az Ön számára … Olvass tovább »

Tisztelt Doktor Úr! Segítségét, véleményét szeretném kérni esetemben. 2 hónapja conisation estem át, melyre már elég régen, 1, 5 éve készülök. A rákszűrésem eredményei nem voltak nagyon rosszak, (mindig P2 és csak ritkán találtak kóros elváltozást, illetve

Tisztelt Doktor Úr! Segítségét, véleményét szeretném kérni esetemben. 2 hónapja conisation estem át, melyre már elég régen, 1,5 éve készülök. A rákszűrésem eredményei nem voltak nagyon rosszak, (mindig P2 és csak ritkán találtak kóros elváltozást, illetve egyszer CIN 1), az orvosom viszont mindenképpen ragaszkodott a műtéthez. Végül igaza lett, mert rosszak lettek a szövettani eredményeim: súlyos diszplázia (CINIII), ráadásul a kimetszés nem az épben történt, tehát reconisatio javasolt. Megijedve az eredményektől, kértem az orvosomat, hogy akkor legyen méheltávolítás reconisatio helyett, de ő teljes mértékben elzárkózik ettől. 44 éves vagyok, van két gyerekem, gondoltam megszabadulnék a további problémáktól. Ön szerint mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Súlyos sejteltérések (diszplázia) esetében a méheltávolítás is alternatíva lehet, de kétségtelen, hogy a végleges műtétnek nagyobb kockázatai vannak mint az újbóli kimetszésnek. A kockázat természetesen a műtéti szövődményekre értendő – akárcsak bármely más, nagyobb orvosi beavatkozás esetén. Javasolnék azért egy személyes konzultációt, mert ennek ismeretében lehet végleges, mindenre kiterjedő szakvéleményt adni, amely ugyanakkor az Ön számára …

Olvass tovább »

Tisztelt Hölgyem! Súlyos sejteltérések (diszplázia) esetében a méheltávolítás is alternatíva lehet, de kétségtelen, hogy a végleges műtétnek nagyobb kockázatai vannak mint az újbóli kimetszésnek. A kockázat természetesen a műtéti szövődményekre értendő – akárcsak bármely más, nagyobb orvosi beavatkozás esetén. Javasolnék azért egy személyes konzultációt, mert ennek ismeretében lehet végleges, mindenre kiterjedő szakvéleményt adni, amely ugyanakkor az Ön számára … Olvass tovább »

Hány tizedet "kell" ugrania a hőnek pé-kor? és előtte minden esetbe lefelé is esik a hő?

Legjobb válasz: Nem minden esetben esik le a hõ az ovulációkor és elõfordul, hogy utána is csak lassan emelkedik, pl. napi 1 tizedet. Figyeld magad több hónapon keresztül, akkor láthatod, hogy nálad mi a jellemzõ, vagy hogy nálad is minden hónap más. Itt sok görbét tanulmányozhatsz: babatervezok.otthona.net

Nem minden esetben esik le a hõ az ovulációkor és elõfordul, hogy utána is csak lassan emelkedik, pl. napi 1 tizedet. Figyeld magad több hónapon keresztül, akkor láthatod, hogy nálad mi a jellemzõ, vagy hogy nálad is minden hónap más. Itt sok görbét tanulmányozhatsz: babatervezok.otthona.net
Lemennie tényleg nem kell. Onnan tudhatod, hogy "megemelkedettnek" számít egy hõmérsékleti nap, hogy az õt megelõzõ 6 napon mért hõnél magasabbat mérsz.
Én úgy tudom, hogy 0, 2 C-kal kell legalább megemelkednie és 5 napon keresztül magasan maradnia.

A franciában és németben az alany esetben lévő névmásokat mindig ki kell tenni minden esetben, vagy elhagyhatóak olykor?

A je, tu, ich, du meg ilyenekre gondolok. Például angolban mindig ki kel tenni, mert az ige ragozásából nem jövünk rá hogy kir?l van szó, de spanyolban már nem kell mindig. Azt szeretném tudni hogy franciában és németben hogy van ez.

Legjobb válasz: Nem mindig kell a németben. Pl, van egy hosszú mondatod: Ich bin 21 Jahre alt, ich habe braune Haare, ich stamme aus Ungarn. Ezt mondhatod így is, és így (szerintem) szebb is :D : Ich bin 21 Jahre alt, habe braune Haare, stamme aus Ungarn. Hiszen egész mondatban ugyanaz, te vagy az alany.

Nem mindig kell a németben. Pl, van egy hosszú mondatod: Ich bin 21 Jahre alt, ich habe braune Haare, ich stamme aus Ungarn. Ezt mondhatod így is, és így (szerintem) szebb is :D : Ich bin 21 Jahre alt, habe braune Haare, stamme aus Ungarn. Hiszen egész mondatban ugyanaz, te vagy az alany.
Németben csak felszólító módban, egyesszám 2. személyben, illetve többesszám 2. személyben hagyjuk el a "du"-t. Geh(e) nach Hause! Geht nach Hause! Kivétel: Wir bleiben hier! Geh du! A többi esetekben mindig használjuk a névmásokat.
illetve többesszám 2. személyben hagyjuk el az"ihr"-t.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
Ki kell tenni mindkét nyelvben. A felszólító mód a kivétel. Felszólító E/2-ben nem kell egyik nyelvben sem (pl. Aludj! fr: dors! ném: schlaf!), T/2-ben sem kell (fr: dormez! ném: schlaft!) T/1-ben a német kiteszi (pl. schlafen wir!), a francia nem (dormons!) Pl. az olaszban és a spanyolban nem kellenek feltétlenül a névmások, mert annyi igerag van, hogy az bõven elég ahhoz, hogy kiderüljön belõle az alany.
Amit eddig írtak, az mind helyes, annyit tennék hozzá, hogy manapság a franciák (fõleg a fiatalok) elharapják a személyes névmásokat, alig ejtik ki, pl. j'viens, j'suis. Az egyik "legszebb" ilyen példa a "Je ne sais pas" amit egyszerûen "Chais pas"-ra redukálnak. Persze ezek nyelvtanilag nem helyesek, de egyre gyakoribbak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Igen erre nem gondoltam. Köszönöm a választ.

Minden esetben katétereznek? És azt végülis hova is helyezik be?

ne nézzetek butának,tényleg nem tudom

Legjobb válasz: NEm minden esetben és nem minden kórházban (gondolom a szülésre gondolsz). A katétert a húgyvezetékbe teszik, ez nem fáj, csak picit kellemetlen.

NEm minden esetben és nem minden kórházban (gondolom a szülésre gondolsz). A katétert a húgyvezetékbe teszik, ez nem fáj, csak picit kellemetlen.
Császár után katétereznek (mert utána nemigen tud a mami mozogni), meg ha hüvelyi szülésnél erõsen vágnak. Én is próbáltam pisilni, még a vizet is kinyitották, de nem ment. Fura érzés volt, de estére kaptam katétert. A húgycsõnyíláson vezetik be a hólyagig. Picit kellemetlen, de nem vészes. Az inger beindítja a pisit és a katéteren keresztül a zacsiba (asszem) folyik, de én azt nem láttam. Másnap már nem kellett hála az égnek.
ja és nem kell magaddal hordozni semmit, egybõl megy ap isi ahogy bekötik, 2-3 perc, utána kihúzzák és megoldották a pisilést:)
ma 16:33-as: az, hoyg neked fájt az a fertözés miatt volt, nem a katéterezés maga fájdalmas. Ha meg visszautasitod, akkor adott esetben hólyagrepedést kaphatsz - mert nem tud a vizelet eltávozni és szétszakitja a hólyagodat, ami életveszélyes dolog - és akkor sürgösségi hólyagmütét következik, utána nem biztos, hogy tartani tudod a vizeletedet, életeted végéig pelenkázhatod magad. Szóval jól gondold meg, hogy ezt akarod-e kockáztatni!!!
Huuu engem húgyúti fertözés miatt katétereztek, mert tenyésztést kellett csináltatni. Pár perc az egész de olyan szinten fáj, hogy az valami hihetetlen!!! És utána még jó pár percig... én tuti vissza fogom utasítani akármi lesz, saját felelösségre, mégegy olyat nem csináltatnak velem az biztos... 36 hetes
Sima szülésem volt és nem tudtam pisilni utána, úgyhogy katétereztek. Semmi extra érzés nem volt, kicsit kellemetlen, de annyi, mint egy legyet elhessenteni. Utána viszont vagy 3 litert pisiltem. Ha nem megy a pisilés muszáj, addig nem engednek szobába a szülõszobáról - legalábbis nálunk.
Szia! Engem "rendes" szülés után katétereztek, de csak mert nem tudtam magamtól pisilni. De nem hagyták bent, utána már ment magától. Ne félj, ha esetleg kell, nem fáj!
császárnál minden esetben katétereznek, sima szülésnél nem.csak akkor ha nem tudsz pisilni a megfigyelési idõ végén.
A kérdező hozzászólása: elég bizarrnak hangzik....sajnálom a fertõzést h amiatt kellett katéterezni, de nem értem valójában miért, mert sajna nekem is volt/van genny a vizeletemben és csak vizeletmintát kellett leadnom tenyésztésre
19:32-vel egyetértek, a katéterezés a fertõzés miatt fájhatott, ez tuti. A nõknél nem vészes a katéter, a pasiknál inkább kellemetlenebb (sokkal hosszabb úton kell felvezetni..) de eddig akárkit kérdeztem, neki nem fájt.

A vetélés minden esetben vérzéssel és görcsökkel jár? Vagy csak elmehet minden jel nélkül a baba?

Kezdenek megsz?nni a terhesség tünetei, pl émelygés, mellfeszülés, és idegesít egy picit. Lehet, hogy nincs semmi gond, vagyis remélem, de nyugtalanít a dolog. (7heteske)

Legjobb válasz: Szia! ne is gondolj ilyenekre! attól, hogy múlnak a tünetek semmit nem jelent, annyian összetennék a 2 kezüket ha nem kéne ezekkel együtt élni heteken keresztül :) nekem egyáltalán nem volt émelygésem se mellfeszülésem, szerinted honnan tudhattam, hogy minden rendben a picivel? sehonnan és én ráadásul veszélyeztetett vagyok... lényeg, hogy ha valami baj lenne, akkor az esetek többségében vérzéssel indul, aztán erõs görcsökkel folytatódik. De nem fog elmenni az a pici, gondolom a doki mindent rendben talált nálatok eddig :) Boldog Babavárást!

Szia! ne is gondolj ilyenekre! attól, hogy múlnak a tünetek semmit nem jelent, annyian összetennék a 2 kezüket ha nem kéne ezekkel együtt élni heteken keresztül :) nekem egyáltalán nem volt émelygésem se mellfeszülésem, szerinted honnan tudhattam, hogy minden rendben a picivel? sehonnan és én ráadásul veszélyeztetett vagyok... lényeg, hogy ha valami baj lenne, akkor az esetek többségében vérzéssel indul, aztán erõs görcsökkel folytatódik. De nem fog elmenni az a pici, gondolom a doki mindent rendben talált nálatok eddig :) Boldog Babavárást!
Szerencsére nem vagyok érintett a témában, bár nem sok híja volt, de ismerek olyat, akit érintett. "Elmenni" észrevétlenül nem tud a baba, de az sajnos elõfordul, hogy megáll a szíve és ezt csak késõbb veszik észre. ha nincs semmi konkrét gondod, felesleges ezen gondolkodnod, bármilyen nehéz is, próbálj másra gondolni, mert még bevonzod a rosszat. Én is valahogy így jártam, és majdnem el is vesztettük a babát, de szerencsére még itt van és a meleg ellenére is jó aktív. inkább próbálj arra gondolni, milyen jó lesz majd télen, mikor már rugdos ezerrel odabentrõl Ezt az elsõ idõszakot szó szerint túlélni kell valahogy a kismamának is és néha tényleg nagyon nehéz. mi rég várt lombikbabát várunk, 21 hetes most. ha nagyon nyugtalan vagy, esetleg tényleg konkrét "tünet" (fájdalom, vérzés, stb.) jelentkezik vagy a nyugtalanságtól nagyon felmegy a vérnyomásod, menj be a kórházba és nyugtattasd meg magad néhány jó szóval, de a babák többsége teljesen életképes és vígan növekszik odabent. kívánom a legjobbakat neked és boldog, gondtalan babavárást!
A kérdező hozzászólása: Igen, nagyjából, csak a héten volt barnázásom. De már az is nagyon enyhe, bár nem is volt igazán vészes. Remélem tényleg minden rendben van. :)
Ja és mégvalami, elõzõ vagyok. Nekem csak pár hete vannak néminemû terhestüneteim, addig az égvilágon semmi. mégis rendben átvészeltük, a kezdeti ijedtség után. Nem szabad ilyeneken gondolkodni. :-)
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, próbálom elterelni errõl a gondolataimat. :) Csak picit nehéz, mert itthon vagyok táppénzen, unatkozok, és olvasgatok itt az oldalon, aztán már mindenhol jár az agyam, ahol nem kéne. :) Sokszor az jut eszembe, hogy 5 évig vártunk erre a csöppségre, nem szúrhat ki velem úgy a sors, hogy ennyi várakozás után esetleg elveszítsem. Okkal jött most össze! ;) Na jönnek a pozitív gondolatok... :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!