Találatok a következő kifejezésre: Minden esetbe valamilyen (14 db)

Ha egy nő bármilyen problémával megjelenik a nőgyógyásznál, arról minden esetben kell adnia az orvosnak valamilyen papírt?

Mert a bn?m azt mondta volt ott, én meg kérdeztem, h van valami nyoma? papír vagy ilyesmi? Õ azt mondta nem..de én nem hiszek neki. Szerintem minden orvosi vizsgálatnál adnak valamilyen papírt, h ott volt az illet?. Amúgy vérzéssel ment oda, mert állapotos.

Legjobb válasz: Ha magánrendelésre ment,akkor nem biztos hogy kapott.Én a terhesgondozásom alatt végig magán orvoshoz jártam, és soha nem kaptam kézzel fogható pappírt; csak ha a kórházba kellett mennem pl. UH-ra,vagy a kötelezõ idõszakos vizsgálatokra (azt nem a rendelõjében végzi).Arról minden esetben kap a kismama pappírt,amit magánál is kell tartania mert a köv. vizsgálatkor kérik+ a szülésre is vinni kell minden leletet magával. Ha vérzéssel ment orvoshoz,akkor szerintem mindenképpen kellett volna kapnia valamit; ez nem játék.

Ha magánrendelésre ment, akkor nem biztos hogy kapott.Én a terhesgondozásom alatt végig magán orvoshoz jártam, és soha nem kaptam kézzel fogható pappírt; csak ha a kórházba kellett mennem pl. UH-ra, vagy a kötelezõ idõszakos vizsgálatokra (azt nem a rendelõjében végzi).Arról minden esetben kap a kismama pappírt, amit magánál is kell tartania mert a köv. vizsgálatkor kérik+ a szülésre is vinni kell minden leletet magával. Ha vérzéssel ment orvoshoz, akkor szerintem mindenképpen kellett volna kapnia valamit; ez nem játék.
Tudomásom szerint, ha vizsgálatra megy valaki, ráirják a kartonjára, hogy mi a panasza, de papirt nem adnak, legalábbis nekem nem. Hacsak arra nincs szükség, hogy igazolja magát, ha hiányzott valahonnan.
Én se kaptam semmi papirt, mindent a kartonomba irtak, én is állapotos voltam és vérzéssel mentem, szal ha csak ezért gondolod, h hazudik, akkor megvédeném.
Hát nem feltétlenül kellett kapnia. De miért nem bízol benne? MEnnyi idõs terhes? Van már kiskönyve? Mert akkor a kiskönyvben kéne nyoma legyen, oda nem írtak be semmit? Ha még nincs kiskönyve, és magánrendelésen volt, akkor lehet hogy nem kapott papírt, de gondolom akkor mondták mikor kell visszamenni kontrollra, kísérd el!
Én szakrendelésen szóban kaptam arról tájékoztatást, hogy kétoldali petefészek-cisztám van. Elmentem másik városban szakrendelésre, két héten belül, és hülyének néztek, mert azt mondtam, kétoldali petefészek-cisztám van. Semmi nem volt, így azt hitték, hipochonder vagyok. Hadd ne mondjam, hogy néztek rám, én meg hiába mondtam, hogy nem én találtam ki.
Én még sosem kaptam papírt. Kizárólag a rákszûrés eredményeit szoktam megkapni papíron. Sajnálom a barátnõdet, hogy egy olyan férfitól várandós, aki ennyire bizalmatlan.
Orvosa válogatja, nálunk az sztk-s orvos semmit nem ad, max gépben rögzít. Akihez most járunk magánorvos az pedig minden egyes alkalomnál ad egy papírt, ráírja az akkori mért értékeket, panaszt ha van, javaslatot vagy épp azt hogy mi a következõ teendõ (vérvétel, vizsgálat, genetika stb...) Szóval lehet olyan is, hogy nem kapott papírt.. Ha még fiatal a terhesség lehet megnézte a barátnõdet, egy "semmi problémával" elintézte és visszahívta késõbbre.. gondolom még néhányszor kell mennie majd a terhesség folyamán és akkor esetleg menj el vele. Kiskönyve se feltétlen kell legyen ha még néhány hetes, felénk 12. hét után kell csak megcsináltatni, addig nem "szeretik" kiállítani mondván hogy bármi lehet.
Fenét kötelezõ. A doki rögzíti a gépében, és kész. Ha még csak akkor diagnosztizálták a terhességet, akkor kapott volna egy papírt, hogy azzal menjen a védõnõhöz terheskönyvért. A további vizsgálatok során a terheskönyvbe ír be az orvos. A kötelezõ vizsgálatokra viszont a kórházban kell kötelezõen megjelenni, ott adnak róla papírt. Max, akkor mész oda, ha õ rendel, és behív soron kívül.
Mindenesetben adnak papírt. Rajta van a vizsgálat neve, az eredmény és a naplószám is. Dátum és a doki aláírása, pecsétje. Ha állapotos, ha nem ez kötelezõ
Nem minden esetben adnak papírt. Ambulanslapot ír az asszisztens, ez 90 százalékban a gépen marad, nem kerül nyomtatásban. OFF Nem bizol a baratnodben?
Nem minden esetben kapunk papírt. Én még citológiára sem kapok. Betelefonálok, megmondják jó-e az eredmény, és rögzítik a gépben. Papírt akkor adnak inkább, ha beutalóról van szó, pl UH, vérvétel. De ha az orvos vizsgál, semmi nyoma nincs, csak a gépben. Egyébként kije vagy? Inkább a baba miatt kéne aggódni, nem a papír miatt.

Ha gond van minden esetben van valamilyen jele? (vérzés, görcs, rosszullét)

Nincsenek tüneteim (hányinger , haskeményedés stb).Olyan sokat eszembe jut a sok rossz dolog , de ugyanakkor meg már most nagyon imádom a kis pocaklakonkat :-)))

Legjobb válasz: Nem szabad ilyenekre gondolni. Az esetek 99 %-ában van valami jel, ha baj van, de ne gondolj erre! Mostmár úgyis nemsokára érzed majd a pocaklakód fickándozását (ha még nem érzed) és akkor már sokkal nyugodtabb leszel. Bár lesz olyan is, hogy nem rugdos eleget, akkor azért leszel bepánikolva, de ne aggódj! Boldog babavárást!!!!

Nem szabad ilyenekre gondolni. Az esetek 99 %-ában van valami jel, ha baj van, de ne gondolj erre! Mostmár úgyis nemsokára érzed majd a pocaklakód fickándozását (ha még nem érzed) és akkor már sokkal nyugodtabb leszel. Bár lesz olyan is, hogy nem rugdos eleget, akkor azért leszel bepánikolva, de ne aggódj! Boldog babavárást!!!!
Szia! Elõször is gratulálok a babóhoz:) :) Ne aggódj, élvezd ki minden percét a babavárásnak:) :) A nagyobbik lányommal semmilyen tünetem nem volt, IMÁDTAM pocakosnak lenni.:) :) A kisebbikkel( 11 hónapos), 12 hétig hánytam, majd a 16. hónapig véreztem( barnáztam). Végig rettegtem a 9 hónapot:( De egészséges, gyönyörû baba:) :) :) Ezt nem azért írom, hogy aggódj!!!!!!Sajnos a kicsi elõtt volt egy vetélésem, és semmilyen tünetetem nem volt. 12 hetes volt a pici:( és el kellett vetetni. Ne gondolj a rossz dolgokra, csak élvezd a terhességedet:) Boldpog babavárást, Jó egészséget Nektek:)

Minden esetben ertesitenek valamilyen formaban ha a gepjarmu atiratasa megtortent?

Nehany honappal ezelott, eladtam a 600-aș Suzuki motoromat.De azota sem tudok rola semmit, h tortent-e papirmunka, ill. megtortent-e az atiratasa. En mar azon a heten inteztem a dolgokat a hivatalban. Ki mit tud errol? Legyszi csak az valaszoljon aki teljesen tutira tudja. Kossz

Legjobb válasz: Adásvételit úgyis meg kell õrizned, és azzal bármikor igazolni tudod hogy attól a pillanattól kezdve bármit csinálnak a motorral az nem a te sarad.

Adásvételit úgyis meg kell õrizned, és azzal bármikor igazolni tudod hogy attól a pillanattól kezdve bármit csinálnak a motorral az nem a te sarad.
Ha te már elintézted a hivatalos dolgokat (bejelentetted, hogy eladtad) akkor minden ok. Ha õk nem íratják a nevükre az már az õ bajuk.
A kérdező hozzászólása: De ha csinal valami affert, akkor ugye nem engem fognak elovenni, vagy keresni?
amikor bementél a kormányhivatalba bejelenteni az eladást, egy példányt a kettõbõl lebélyegeztek, és visszaadtak, igaz? nos ez az igazolás, hogy nem Te vagy a hunyó... a többi már nem kell hogy aggasszon..
A kérdező hozzászólása: Kossz a valaszokat! Csak maga tudat zavaro, h barmikor betalahatnak masnak a hibajabol! Nem is ertem amugy, nekem mindig az elsok kozt szerepel ha uj gepet veszek h intezem a velejaro teendoket! :/De akkor ezekszerint ha ertesitest nem kaptam, nem is iratta at mi?!
Az átíratásról nem is értesítenek egyáltalán.
A kérdező hozzászólása: Amikor eladtam a transporterem ertesitettek.
Barát, okosabb, ha te is bejelented, hogy eladtad! Nekem egy év után jött a csekk a súlyadóról, mikor lepasszoltam az öreg krehácsomat.
A kérdező hozzászólása: En elinteztem mindent ra kb 3napra! De tuti ha nem iratta at, es csinal valamit akkor elõ vesznek, legalabb h mutassam meg a papirokat, es mar a tudattól is kivan a f...om. De most mit csinaljak, hivjam fel, megsem zaklathatom h mivan! :/

A hüvelygomba minden esetben jár valamilyen színű/állagú folyással?

Ha a hüvelynyílás környékén érzek égést, enyhe viszketést, gyanakodhatok arra, hogy gomba van ott? Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Gyanakodhatsz, de biztosat csak orvos mondhat!

Gyanakodhatsz, de biztosat csak orvos mondhat!
A kérdező hozzászólása: De nekem nincs semmiféle folyásom, csak a furcsa viszketés és égés, az sem mindig. A kamillázás mennyit segíthet rajta?
Ártani nem árt a kamilla, de egyáltalán nem biztos, hogy segíteni fog. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :) Gondoltam a gombára, de így, hogy nem érzek semmiféle kellemetlen szagot, sem folyásom nincs, azért egy kicsit ki is zártam a lehetõségét.
Nem feltétlen jár folyással. Sõt, olyan is van, hogy hónapokig abszolút semmi tüneted nincs.
nekem ne mindig volt folyásom, csak a viszketés volt sokszor. Ettõl még lehet gomba.
Nekem se meg a páromnak sem voltak tünetei. Egy egyszerû vizeletvizsgálatnál találtak sarjadzó gombákat. A viszketés lehet gomba.
A kérdező hozzászólása: Hatos! És ha megszûnik a viszketés néhány nap után? Amint visszajön az orvosom szabadságra, elmegyek hozzá azért.

A hüvelygyulladás minden esetben jár valamilyen tünettel?

Viszketésre gondolok!

Legjobb válasz: Vannak tünetmentes fertõzések, és van olyan, hogy sok tünet van, de nincs diagnosztizálható probléma. Ha bármi tüneted, gyanúd van, inkább menj orvoshoz a saját és babád érdekében. (folyás, ami színes, bûzös, viszketés, fájdalom, vizelési gondok..)

Vannak tünetmentes fertõzések, és van olyan, hogy sok tünet van, de nincs diagnosztizálható probléma. Ha bármi tüneted, gyanúd van, inkább menj orvoshoz a saját és babád érdekében. (folyás, ami színes, bûzös, viszketés, fájdalom, vizelési gondok..)
Nekem volt úgy gyulladásom, hogy arra utaló jel nem volt. Elõfordul, de ha tényleg bármi jele van, hogy esetleg van kis bacid, azt mond a dokinak! Max csinál egy "fölösleges" vizsgálatot.
Nekem semmi tünetem nem volt.

Minden esetbe van valamilyen folyás a terhesség alatt?

Azért kérdezem mert a nem várt menzi elött tartok és semilyen folyásom nincs. Eddig mindig vizes volt a folyásom de meg is jött rendszeresen.

Legjobb válasz: Most nekem is így volt, hogy sivatag, de már 2 napja késik, ma már vettem egy tesztet, de még nem merem használni, inkább várok még egy pár napot! Pedig már van 2 gyerköcöm és náluk ilyenekre nem is figyeltem, csak azóta, mióta ezen az oldalon "járkálok"! Szerintem mindenkinél más és más, de ha te olyan változást észlelsz, ami eddig nem volt, akkor lehet rá esélyed! A legjobbakat!

Most nekem is így volt, hogy sivatag, de már 2 napja késik, ma már vettem egy tesztet, de még nem merem használni, inkább várok még egy pár napot! Pedig már van 2 gyerköcöm és náluk ilyenekre nem is figyeltem, csak azóta, mióta ezen az oldalon "járkálok"! Szerintem mindenkinél más és más, de ha te olyan változást észlelsz, ami eddig nem volt, akkor lehet rá esélyed! A legjobbakat!
Erre ne alapozz, mindenkinél más és más, lehetsz terhes ettõl még.

Ha vírus fertõzi meg a sejteket akkor van valamilyen mechanizmus a sejtek öngyilkosságára? (azt tudom hogy a sejt képes rá csak hogy ilyen esetben is lehet-e) Vagy minden kórokozóval csak az immunrendszer tudd végezni?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül. A vírus a sejt magjába fészkeli be magát és a módosított sejtmagot arra "veszi rá" hogy további vírusokat termeljen, ez esetben továbbra is funkcionál a sejt és úgy "érzi" nincs oka az "öngyilkosságra". Azonban amennyiben a vírusnak nem sikerült tökéletesen a sejtmagba ágyazódás a sejt normál metabolizmusa könnyen károsul, melynek következményében egy kémiai faktoranyag, a neurotrophic faktor mennyisége csökken. Normál esetben ez az az anyag, amely inhibitálja (megakadályozza, blokkolja) a apoptózist (azaz a sejt öngyilkosságát). A csökkent neurotrophic factor miatt a sejt lizoszómája nem tudja megfelelõen lebontani a sejten belüli "hulladékokat", így végül "felrobban", tehát végeredményben a sejt öngyilkos lesz. Persze ez a ritkább eset, általában a vírus sikeresen beágyazódik és az immunrendszer gyõzi le az abnormálisan sokasodó/funkcionáló sejteket.

Nem feltétlenül. A vírus a sejt magjába fészkeli be magát és a módosított sejtmagot arra "veszi rá" hogy további vírusokat termeljen, ez esetben továbbra is funkcionál a sejt és úgy "érzi" nincs oka az "öngyilkosságra". Azonban amennyiben a vírusnak nem sikerült tökéletesen a sejtmagba ágyazódás a sejt normál metabolizmusa könnyen károsul, melynek következményében egy kémiai faktoranyag, a neurotrophic faktor mennyisége csökken. Normál esetben ez az az anyag, amely inhibitálja (megakadályozza, blokkolja) a apoptózist (azaz a sejt öngyilkosságát). A csökkent neurotrophic factor miatt a sejt lizoszómája nem tudja megfelelõen lebontani a sejten belüli "hulladékokat", így végül "felrobban", tehát végeredményben a sejt öngyilkos lesz. Persze ez a ritkább eset, általában a vírus sikeresen beágyazódik és az immunrendszer gyõzi le az abnormálisan sokasodó/funkcionáló sejteket.

Ikerterhességnél van olyan opció, hogy az egyiket elvetetik, a másikat pedig megtartják? Milyen esetekben végeznek ilyen eljárást? Illetve máshogy végzik-e mint a sima abortuszt és jár-e valamilyen plusz kockázattal?

Legjobb válasz: Én teljesen természetes úton estem teherbe, sem az én családomban, sem a férjemében nem volt ikerterhesség sosem, na hát nekem rögtön elsõ próbálkozásra egyszerre 3 baba jött össze. Sok vizsgálat meg ilyen-olyan genetikussal való tanácskozás után azt a végeredményt kaptam hogy a szervezetem nem lenne képes egyszerre 3 magzatot 9 hónapig kihordani és ellátni úgy, hogy mind a 3 egészséges legyen, azt mondták 98%, hogy az egyik (rosszabb esetben 2 is) fogyatékos legyen. Úgyhogy nekem egyet el kellett vetetnem, ilyenkor kérdés nélkül csinálják, de gondolom nyilván ehhez elég nyomós indok kell, tehát ha te besétálsz hogy "heló, én csak 1 gyereket akarok" akkor nem hiszem hogy elveszik. Aztán ki tudja, manapság már akinek pénze van ugyebár..

Én teljesen természetes úton estem teherbe, sem az én családomban, sem a férjemében nem volt ikerterhesség sosem, na hát nekem rögtön elsõ próbálkozásra egyszerre 3 baba jött össze. Sok vizsgálat meg ilyen-olyan genetikussal való tanácskozás után azt a végeredményt kaptam hogy a szervezetem nem lenne képes egyszerre 3 magzatot 9 hónapig kihordani és ellátni úgy, hogy mind a 3 egészséges legyen, azt mondták 98%, hogy az egyik (rosszabb esetben 2 is) fogyatékos legyen. Úgyhogy nekem egyet el kellett vetetnem, ilyenkor kérdés nélkül csinálják, de gondolom nyilván ehhez elég nyomós indok kell, tehát ha te besétálsz hogy "heló, én csak 1 gyereket akarok" akkor nem hiszem hogy elveszik. Aztán ki tudja, manapság már akinek pénze van ugyebár..
Van ilyen opció de nagy veszélye van. itt olvastam hogy egy anyuka 4es ikrekkel volt terhes, 2t elvettek redukció során, s utána a másik 2is elment miután megszülettek. nagyon rossz volt olvasni. mi alapján tudna az ember dönteni melyik megy es melyik marad?pont most néztem müsort a digi lifen az ikrekrõl hogy milyen csodálatos lények.
Ha az egyiket leszívják, lehet a mási baba károsodik, vagy elvetélsz, s elmegy az is... Szomzédom 7 hónapra szülte az ikreket, az egyik meghalt 1 hónaposan még a kórházban... Így legalább az egyik megmaradt... Gondol bele, ha elvetetnéd az egyiket, ránéznél a másikra, s mindig eszedbe jutna akit elvetettél...
Ez persze a te döntésed, de nekem nem lenne szívem hozzá!!!
"Ahol egy gyereket fel tudnak nevelni, ott kettõnek is jut ennivaló." Igen, látszik hogy még csak egyetemre jársz! Nem mindegy hogy 60 ezret kell költeni pluszban egy gyerekre vagy 120-at. Pláne, ha mellette van még 1-2 gyerek, akire szintén kell költeni. Ha nincs tapasztalatod gyerekneveléssel kapcsolatban, ne írj kérlek butaságokat!
Biztos van ilyen de ha nem muszály akkor nem tenném ezt.
Gyanú esetén vérlabor és jellemzõ tünetek vizsgálata.
A kérdező hozzászólása: azért tettem fel ezt a kérdést, mert jelenlegi barátomnak elõttem már elég sok kapcsolata volt és nem bevallotta hogy nem mindig használt gumit de urulógushoz rendszeresen eljárt és azt mondja hogy semmi baja nincs és akár a legutóbbi leletét is elhozza ha ugy nyugszom meg.Szeretem, és tudom hogy komlyan gondolja velem a kapcsolatot de félek is kicsit pont a "multja" miatt..akkor ha elment urulógushoz minden betegséget vizsgálnak ilyenkor?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!