Találatok a következő kifejezésre: Minden egyes vizsgálatkor a (2 db)

Minden egyes nőgyógyászati vizsgálatkor a doki ezt írja a papíromra: Kis uterus afo-ben, szabad környezetben. Igazából, ezt a szabad környezetet nem értem. Ez mit jelent?

Legjobb válasz: Szia! A szabad környezet azt jelenti hogy a méh vizsgálat közben minden irányban szabadon elmozdítható. Ez így normális. A méh terhesség idején szabadon kell hogy kiemelkedjen a kismedencébõl, és meg kell neki nõnie egészen óriásira hogy ki tudd hordani a babát. Ha a méh nem volna szabadon mozdítható az akadályozná a terhesség kihordását.

Szia! A szabad környezet azt jelenti hogy a méh vizsgálat közben minden irányban szabadon elmozdítható. Ez így normális. A méh terhesség idején szabadon kell hogy kiemelkedjen a kismedencébõl, és meg kell neki nõnie egészen óriásira hogy ki tudd hordani a babát. Ha a méh nem volna szabadon mozdítható az akadályozná a terhesség kihordását.

Középiskolában orvosi vizsgálaton mennyire kell levetkőzni? És a vizsgálat csoportosan történik mint általánosban, vagy itt már egyesével? Nektek hogy volt? 14L

Legjobb válasz: Jogod van megtagadni a meztelenkedést, ha esetleg rá akarnak kényszeríteni, beszélni, de vigyázz, hogy nehogy aláírd azt a papírt, ha megpróbálják aláiratni veled, hogy megtagadod az orvosi vizsgálatot, mert errõl szó sincs!! Tudnilik te minden vizsgálathoz hozzájárulsz, csak a fehérnemû levételéhez nem!!

természetesen semmi joga (és oka) nincs az iskola orvosnak a nemi szerveidet nézegetni! Ne engedd, mond meg, hogy minden mást lehet, de bugyi, melltartó marad!! Egyébként szóljatok szüleiteknek, már elõre!
Jogod van megtagadni a meztelenkedést, ha esetleg rá akarnak kényszeríteni, beszélni, de vigyázz, hogy nehogy aláírd azt a papírt, ha megpróbálják aláiratni veled, hogy megtagadod az orvosi vizsgálatot, mert errõl szó sincs!! Tudnilik te minden vizsgálathoz hozzájárulsz, csak a fehérnemû levételéhez nem!!
Na megint tinimódra gondolkodunk... Melltartóban sem szívet hallgatni nem lehet normálisan, sem gerincet vizsgálni. A Dokinál én is leveszem a melltartóm felnõttként! (TÜDÕGYÓGYÁSZ, KARDIOLÓGUS)Tudnotok kell, hogy az a doki, aki melltartóban hallgat, az felületesen végzi a vizsgálatot. A nemi szervek vizsgálata is hivatalosan BELETARTOZNA az iskolaorvos kompetenciájába, természetesen csak a KÜLSÕ megfigyelés. Ez ELÕÍRÁS nekik, felsõ utasítás, nem az orvos egyéni perverziója. Ennek ellenére ettõl el szoktak tekinteni. Tehát arra lehet készülni, hogy derékig kell levetkõzni. Remélem egyszer megértitek, hogy ez a ti érdeketek és nem ellenetek van. Egyébként ezek kötelezõ vizsgálatok, ugyan úgy, mint a munkaalkalmassági a felnõtteknek. Tehát valahol meg kell, hogy vizsgáljanak. Csoportos vizsgálat ne jogszerû, mindenkit egyesével kell megvizsgálni. Általában ezt sem tartják, annak idején nálunk egyszerre 2 lány volt benn. Az egyik amíg vetkõzött, a másikat vizsgálta, hogy gyorsan haladjunk.
Mindkét nem esetében ALSÓNEMMÛIG, ÉS NEM TOVÁBB vetkõztetnek.
Eszetekbe ne jusson hagyni, hogy a bugyiba turkáljanak!!!
Az iskolaorvosok egy idióta barmok, minden évbe össze rúgtam vele a port, mert nem ért a szakmájához, ahogyan az iskolafogorvos sem. Azt hiszem bugyira kell vetkõzni, és egyesével zajlik. Ha esetleg nem, akkor nyugodtan mondd meg hogy a többiek jelenléte nem kívánatos, jogod van hozzá.
Nálunk csak a pólót meg a cipõt kell levenni (tehát felül melltartó, alul gatya, zokni), és csoportosan van. Olyan ötösével kb. De nagyon bunkók az orvosok.
A tegnapi 21:24-es válaszoló adta eddig az egyetlen hasznos választ!!!! Mindenben igaza van!!! Csak sajnos egyre elterjedtebb a tinik között az a nézet, hogy az az orvos, amelyik nemi szerveket vizsgál, az egy perverz állat. Egyikük elkezdett ilyeneket írni, a többiek meg mennek utána mint a pincsi kutyák.
Az biztos, hogy teljesen meztelenre nincs joga vetkõztetni, de azt kérheti, hogy húzd le a bugyidat, hogy megnézze, hogy a puncid is a korodnak megfelelõen fejlõdik-e. Neked viszont jogod van ezt megtagadni!!!!!!
Kislány neked komoly önértékelési gondjaid lehetnek. Javaslom az iskolapszichológus felkeresését is. De tényleg megnyugodhatsz, mert a gyerekorvosok többsége nõ. A vizsgálatról nem vitáznék, maradjunk annyiban, hogy nem hallgattak meg rendesen, tehát remélhetõleg nem maradt elfedve egy esetleges szívzörej sem... A melltartó pántja és a merevítõ két különbözõ dolog. A merevítõ alatt van pont az egyik hallgatási pont. Nálad ezt éppen kihagyták, de hát nem baj, fõ a szégyenlõség. A betegség pedig ne számít. Nem baj, egyszer talán felnõsz, reméljük nem olyan áron, hogy a félelem miatt megtagadsz vizsgálatot és a végén tényleg gond lesz...
rajtad vihognának 68%os, ha alsó gatyádat le kellene tolnod egy nõi orvos, ápolónõ, osztálytársak esetleg osztályfõnök elött és a fitymádat kellen huzigatnod, miközben lila-vörös lenne a fejed! de mitõl is?....
Ja és igen, szüleitektõl is hozhattok igazolást, kérést, mindegy minek nevezem, hogy a házi orvos, stb vizsgál titeket és nem egy idegen férfi elött fogtok szambázni fél, vagy teljesen meztelenül néhány osztálytárs, ápolónõ, Ofõ stb nagy vigazságára...
Röhögni rajtad röhögnek 68%-os nem is kevesen... Engem számtalanszor hallgattak úgy ahogy 11. írta, úgy látszik nem jártak nálad továbbképzésen...
Szóval szépen le fogod venni a melltartód, ha esetleg mégis férfi doki az iskolaorvos, akkor kérj igazolást a szüleidtõl, hogy te csak nõhöz mész és azzal megvizsgáltatod magad. Hátha röhögnek rajtad egy sort...
Hiába próbálsz sértegetni (nem hat sajnálom:) , vizsgálni akkor sem lehet melltartóban, mert a ruha zörög. Bizonyára mivel életedben nem kellett hallgatni és nem is tanultad a technikáját, ezért nem tudhatod. Viszont ha az ember valamivel nincsen tisztában, akkor talán bölcsebb hallgatni, kevésbé járatod le magad....
68%-os te elolvastad hogy 11. mit írt? vagy csak hörögsz itt mint egy saját magát ismételgetõ dervis... Kikapcsolt melltartóról beszélt, nézd meg mégegyszer, zörögni meg a rozsdás vödör szokott nem a kikapcsolt melltartó, vagy miatta bármi.
Egyébként melltartóban nem lehet sem tüdõt sem szívet rendesen hallgatni, mert egyrészt zörög, másrészt pont ott vannak fontos hallgatózási pontok, ahol a melltartó pántja van. (merevítõje) És még EKG-t sem lehet csinálni, mert a szövet szigetel.
Utolsó, te elvégezted az orvosit, hogy kompetensen tudj nyilatkozni bármilyen vizsgálat menetérõl? Egyébként megnyugodhatsz, mert az iskolaorvosok többsége nõ és elõttük fogsz levetkõzni, mert le fogják vetetni a melltartódat abban biztos lehetsz! Ha nem így tesznek, akkor én jobban aggódnék azon, hogy mennyire értik a szakmájukat. Zárójelben megjegyezném, hogy egy picit békélj már meg azzal a gondolattal, hogy ezen a világon férfiak és nõk is léteznek és egyelõre nem megoldott, hogy a fiúkat csak férfi a lányokat csak nõ vizsgája:)
Az az orvos, pláne ha férfi, aki nincs tekintettel a tini lányok érzékenységére, szégyenlõsségére, nem igazán ORVOS. A gerinc vizsgálatot hátul kikapcsolt melltartóval is elvégezheti pl...ugyanígy a szív meghallgatását is! Nem a mellbimbódat kellene "hallgatnia"!
mi is csoportosan vetkõztünk egy kukacra, 6-an voltunk bent, és hát le kellett venni, igen ... ez van, de azért annyira nem halsz bele!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!