Találatok a következő kifejezésre: Minden babának a (2507 db)

Who is Babi??
Bässzameg, kéne már egy gyerekrovat, mert ez így tarthatatlan.
engem eléggé idegesített. voltak érthetetlen lépései, és idõnként indokolatlanul volt bunkó H-val. meg ha belegondolok, nem csak vele.

Minden babának a fogzás leginkább éjszaka indul be?

Kisfiam 7 hós múlt.Már a 2 éjszakánk katasztrófa.Nem alszunk,csak sírdogál még a cicin sem alszik be.Nappal semmi gondunk.Nincs nyálzás,nincs ilyen er?s nyügl?dés.Igaz mindent töm a szájába de ez már több hónapja csinálja. Vagy nem is a fogzás miatt van?

Legjobb válasz: Utolsó vagyok, a dentinox nagyon jó, ha enni adok neki, hogy egyáltalán egyen vmit, mert azt sem nagyon akar, gondolom a cumi is bántja neki. érzéstelenítõ van benne, de az max 3 percig hat, és max napi 4x lehet asszem. Mi még vettük a dologél-t, az is kicsit zsibbaszt, nem tudom mitõl, mert abban csak gyógynövények vannak, és azt akár 100x is használhatod...ezt nem tudom, hogy mennyire segít, mert még csak 3-4 napja használjuk, de gondolom, kicsit nyugtatja biztos...remélem. hú, bocs, mióta itthon vagyok, szófoschok..:-DDD

Utolsó vagyok, a dentinox nagyon jó, ha enni adok neki, hogy egyáltalán egyen vmit, mert azt sem nagyon akar, gondolom a cumi is bántja neki. érzéstelenítõ van benne, de az max 3 percig hat, és max napi 4x lehet asszem. Mi még vettük a dologél-t, az is kicsit zsibbaszt, nem tudom mitõl, mert abban csak gyógynövények vannak, és azt akár 100x is használhatod...ezt nem tudom, hogy mennyire segít, mert még csak 3-4 napja használjuk, de gondolom, kicsit nyugtatja biztos...remélem. hú, bocs, mióta itthon vagyok, szófoschok..:-DDD
Valószínûleg errõl van szó, nálunk is így kezdõdött. Próbáld ki a dentinox gélt, nekünk bevált.
Nálunk dettó. Szerintem is a foguk. Én gondolom, mint nálunk is, hogy ez nem egy olyan éles fájdalom, hanem nyomásérzés, ami nap közben nem olyan gáz, de mikor csend, nyugi van, elkezded érezni, sõt akár lüktetni, mert vízszintben oda is jobban megy a vér...:-( Próbáld ki a Nurofen szuszpenziót, 8kg-ig 2, 5ml, afelett 3ml, én csak éjjelre adok neki, azóta végigalussza az éjszakát. Doki azt mondta, hogy 4 napig mehet, utána adjak neki kúpot, tudod, azt ami még biztos nektek is van, amit csecsemõkorában írtak fel. Az is 4 napig mehet a 100mg-osból 1 egész. Ha az 1 hét alatt nem múlik, akkor azért doki. Meglátod, ha Neked is alszik, akkor attól van, ha nem, akkor mozgásfejl.ugrás, vagy szeparációs szorongás is lehet...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos tanácsokat.Akkor kitartás mindenkinek.
szia, nekem azt mondta a védõnõ, azért az éjjel a vészesebb, mert olyankor aktivizálódik a növekedési hormon. van az úgy nagyobb gyereknél is, hogy reggel felkel, és szemmel láthatóam nagyobb mint elõzõ este. hasonló okok miatt. :)

Ha az anyatejben minden szükséges dolog benne van, ami a babának kell, akkor miért szedetnek minden babával Vigantolt és Káliumot?

Legjobb válasz: Elméleti az ötletem, de nem lehet, hgoy az anyukák elégtelenül táplálkoznak, ezért mégsincs benne minden az anyatejben, holott amúgy benne lenne?

Elméleti az ötletem, de nem lehet, hgoy az anyukák elégtelenül táplálkoznak, ezért mégsincs benne minden az anyatejben, holott amúgy benne lenne?
mert most épp ez a divat. angliában, mikor össze voltak nõve a házak, a szennyvíz a sikátorokon folyt le, és az iparosodás miatt borzalmas szmog volt, na akkor nem jutott le a napfény és rengetek csontosodási probléma volt (angol kór). azóta is ezt megelõzendõ kell adni a D-vitamint...
Kérdezõ K vitaminra gondolt szerintem. A K-vitamin azoknak a vérben lévõ anyagoknak a képzéséhez szükséges, melyek a véralvadás normális lefolyását, az elvérzéssel szembeni védelmet teszik lehetõvé. Az anyatejben legtöbbször nincs meg a megfelelõ mennyiség, amire a csecsemõnek szüksége van. D-vitamin hiány esetén angolkór alakulhat ki, mert a D-vitamin speciális összefüggésben van a kalciummal és foszforral, melynek alacsony jelenléte a csontozat elpuhulását és hajlékonyságát idézi elõ, legjellemzõbb a lábszárcsontok elhajlása. Az angolkór okán szívelégtelenség és légzési rendellenesség is felléphet. Ezért nagyon fontos a D-vitamin pótlása a csecsemõknél.
Az egy dolog, hogy mennyire tápláló az anyatej, de gondolom azért mikroszkóp alatt nem nézted meg te sem, hogy pontosan mi van benne :)
Káliumot?? ezt még én sem hallottam! D-vitamint nekem azért írtak fel csak az elsõ idõben mert téli baba volt! mondta is a dokim hogy ha tavasz lesz nem kell adnom már neki tovább! Viszont!!! - való igaz hogy nem minden anyatej kellõ összetételû a baba számára! - nálam is ez volt - momentán nem volt elég "zsíros" így a kicsi hiába szopott elég sokat, olyan soványka volt hogy csak na. pedig rendesen -változatosan étkeztem! a barátnõmnél meg pont fordítva volt neki túl zsíros volt a teje ezért a baba nagyon hasfájós lett és amint azt javasolták hogy a végét már ne adja oda neki inkább a másikból szoptassa máris javult a helyzet!
Nem minden országban ennyire , , divat" a D és a K vitamin. A külön adott vitaminok kora elõtt is felnõttek a gyerekek. Én nem Mo-n élek, és kizárt hogy bármi mást beletegyek a gyerekem szájába míg nem lesz 6 hónapos. Minden benne van a tejemben amire szüksége van.
Megelõzésképp - ki merné vállalni a kockázatot?! - , mert sosem lehet tudni milyen anyuka táplálkozása, életmódja. A D-vitamin a kálcium felszívódásához, fõleg a téli babáknak kell, amikor kevés a napfény. A K-vitamin fõleg a leveles zöldségekben van/lenne, a véralvadást segíti. Valószínûleg manapság kevés babának lenne baja, ha nem kapja ezeket, mert az anyukák többsége szed vitamint, eszik zöldséget és kiviszi a gyereket legalább pár percre naponta a napra. Viszont létezik olyan, hogy anyukának nem jó a teje. Egy barátnõm kisfiánál a 3 hós kontrollon (azt hiszem, akkor volt?) még nem találták meg a babája csípõjében a csontmagot. Valószínûleg kevés volt az õ szervezetében a kálcium vagy már nagyon kifogytak a raktárai terhesség-szoptatás alatt. Ezért aztán neki is kellett D-vitamint meg kálciumot is innia és bevált (sõt az õ hajhullásán is segített).
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, elírtam, és a K vitaminra gondoltam! Nekem mindig jó volt a tejem a gyerekeinknek, nem voltak hasfájósak, és szépen híztak. Ezért sem értettem soha, hogy miért szükséges adni, ha mindig azt hangoztatják, hogy az anyatejben minden szükséges dolog benne van ami a babának kell..
Valószínûleg annyira azért mégsincs benne minden, vagy nem mindenkinek egyformán. Megelõzés. De tényleg nem kálium, hanem K-vitamin.
Valószínûleg azért, mert kevesebb K, és D-vitamin van a tejben a kelleténél.
Káliumot??? 2 gyerekem van, úton a harmadik, de hogy káliumot kéne szedni gyerekeknek, errõl még nem hallottam. A Vigantol meg csak D vitamin, télen kevés a napfény, a kisbabák csontnövekedése meg igen intenzív, ezért kell.
Nem hiába kell a babáknak ezeket a vitaminokat szedni.A k vitamint azért kell szedni havonta egyszer mert újszülött kórban a bélbaktériumok csekély száma miatt elõfordulhat k vitaminon alapuló vérzékenység.A D vitamin elõsegíti a kalcium és foszfor felszívódását.Ultraibolya sugárzás hatására a bõrben keletkezik.Hiánya gyermek kórban angolkórt okozhat.Már pedig napra nem igen szoktuk kirakni az újszülött babákat tehát igenis tanácsos adni nekik.

Honnan tudhatom, hogy van-e még tejci a cicimben, vagy mindet megette a babám?

Nagyon aggaszt, mert kevés a tejem.Ráadásul a babámnak gyakran megfájdul a pocakja evés közben, és sírni kezd.Sokszor már nem tudom eldönteni, hogy azért sír, mert még éhes, vagy mert fáj a pocakja.Ha kifogyott a tejci, ugyanúgy szopizik rajta.Honnan állapíthatom meg?

Legjobb válasz: Ha ennyit ki tudtál fejni, akkor bõven maradt is benne, hisz még a legjobb fejõgép se tud annyit kiszívni, mint a babád :)) a baba technikája sokkal-sokkal jobb:)) az, hogy éberebben alszik, az teljesen normális, hisz nõ, nem csak a teste, az értelme is. Egyre éberebb lesz, egyre többet lát, fog fel a világból. emellett a babák alvása egészen más, mint egy felnõtté. Errõl itt olvashatsz bõvebben:http://www.lll.hu/node/187

Ha ennyit ki tudtál fejni, akkor bõven maradt is benne, hisz még a legjobb fejõgép se tud annyit kiszívni, mint a babád :) ) a baba technikája sokkal-sokkal jobb:) ) az, hogy éberebben alszik, az teljesen normális, hisz nõ, nem csak a teste, az értelme is. Egyre éberebb lesz, egyre többet lát, fog fel a világból. emellett a babák alvása egészen más, mint egy felnõtté. Errõl itt olvashatsz bõvebben:http://www.lll.hu/node/187
Nyugi! A melled soha sem ürül ki teljesen, hisz épp szoptatás alatt termelõdik a legnagyobb része. Ne görcsölj ezen, ha a babád kibír egy szopi után legalább 2 órát, akkor elég számára a mennyiség :)
Ha egy mellbõl szoptatsz egy alkalommal, akkor, ha úgy látod, éhes még, tedd át nyugodtan a másikra is, abból is szopizzon. Ne aggódj, hogy így lecsökken, mert épphogy nõni fog a mennyiség! (Persze nem rögtön, hanem 2-3 nap intenzív, gyakori szoptatás után.) Ha két mellbõl szoptatsz és így sem elég, akkor is szoptasd õt mindenképp gyakrabban, akkor is, ha épp úgy érzed, semmi nincs benne. Minél gyakrabban/több inger éri a melled, annál több tejed termelõdik. Ha szopizás közben vagy röviddel utána sír, annak a szopi közben nyelt levegõ is lehet az oka (emiatt a pocak is megfájdulhat akár). Próbáld meg gyakrabban büfiztetni szopi közben is, hátha segít. A melled kiürülését megfigyelheted magadon, ha néhány alapos, hosszú szopi és/vagy alapos fejés után jól megnézed, megtapogatod magadat. Próbálgasd, figyeld meg és néhány alkalom után már simán tudni (látni, tapintani) fogod, hogy mikor ürülsz ki teljesen. És végül, ha a babád evés után még cumikázik a melleden, az egyáltalán nem baj! Ez a plusz idõ is beleszámít a tejfokozó-ingerlésbe(!) és ráadásul még a sírós babát is megnyugtatja.
A kérdező hozzászólása: Igaz, hogy elalszik a babám 2-3 órát, de mostanában nagyon éberen, sokszor kinyitja a szemét, és sokszor felsír.Ha megkínálom, akkor vagy elfogadja a cicit, vagy nem. Mind a két mellembõl szoptatom, de úgy érzem néha, hogy mindkettõ kevés.Most az utolsó evésidõ elõtt kiváncsiságból lefejtem mindkettõt, 110 ml jött ki, és 130-140 ml-t eszik a 6 hetes babám(a legutolsó cumisüvegbõl történõ leméréskor)Mérlegem sajnos nincs... Vajon az a hiányzó 20-30 ml-t szopizás közben még töltõdik?
Ja! ha éhes maradt volna, akkor nem aludna el, vagy ha mégis, akkor ébredéskor elfogadná ha megkínálod.
Ezek alapján nekem úgy tûnik, hogy minden rendben van. Nyugodj meg! Csak a babád jelzéseire figyelj, hidd el, õ tudja a legjobban, mikor mire van szüksége. Ha éhes lesz, biztosan tudni fogod. ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Pont az a baj, hogy a babám jelzéseibõl sokszor azt látom, hogy éhes.Az öklét a szájába veszi, fejecskéjével a cicit keresi, sír...
mennyi idõs a babád? Lehet, hogy csak "felfedezte" a kezét, ezért van a szájában... Nem fájhat a pocija? Ha a pocija fáj, húzogatja a kis lábait, látszik rajta, hogy fáj valamije. próbáld meg a lábait feltolni a pocihoz, lehet, hogy a hasa görcsöl. a szopizás beindítja a bélmozgást, ez sok babának kellemetlen, lehet, hogy õ is ilyen érzékeny...
Ha úgy tûnik, hogy éhes, akkor tedd mellre. Ha valóban éhes, enni fog, ha nem, akkor vagy cumizik rajta vagy elfordul. Ha pedig láthatóan nem ez a gond, nekiállhatsz másik okot keresni (pocakfájást stb.). Próba-szerencse alapon megy az elején minden. Aztán a sok hasonló (sikeres vagy épp sikertelen) jelzés-válasz hatására õ is megtanulja, hogy mit hogyan jelezzen neked és te is rá fogsz érezni, hogy mit akar közölni veled. Nyugodj meg és légy türelmes magaddal és vele is. Idõ kell ahhoz, amíg megtanuljátok egymás nyelvét.

36 hetes kismamák hogy vagytok? Be vagytok már pakolva, minden megvan a babának? Fiú lesz vagy kislány? Mikorra vagytok kiírva? .

Legjobb válasz: Én 37 hetes vagyok, december 29-re várom a babót, bár a doki azt mondta, hogy úgy néz ki, hogy hamarabb meglesz a kisfiam. :) Már be van pakolva minden, még a babának 1-2 dolog hiányzik, de azt már apa is be tudja szerezni, ha véletlen szülésig nem sikerülne nekem. Te hogy vagy? Nálad fiú vagy lány lesz?

Én 37 hetes vagyok, december 29-re várom a babót, bár a doki azt mondta, hogy úgy néz ki, hogy hamarabb meglesz a kisfiam. :) Már be van pakolva minden, még a babának 1-2 dolog hiányzik, de azt már apa is be tudja szerezni, ha véletlen szülésig nem sikerülne nekem. Te hogy vagy? Nálad fiú vagy lány lesz?
Sziasztok! Én jövõ héten leszek 37 hetes. Kislányt várunk, január 7.ére. Második baba, az elsõ is lány, õ is január 7.-én született. :-) Gyomorégés nálam is van állandóan, már vannak jóslóim, C:2100-as. Minden be van pakolva. Még a mellszívót kell sterilizálni és berakni. Nem bánnám ha idén megszületne... :-)
Ellensúlyozva a sok fiút én kislányt (Kata) várok szilveszterre. Legalább tudom, hogy lesz választási lehetõsége majd vmikor :) )). Én teljesen jól vagyok, a gyomorégéseket és az aranyeret kivéve. Fájásaim egyáltalán nincs, és méhszájam sem készülõdik még. A pici még túl jól érzi magát odabent. De remélem a karácsonyt még ott is tölti. Egyébként õ második baba lesz, a nõvére hugicája. A kórházi csomag még nincs teljesen kész. Csak szedegetem össze a dolgokat. Azért lassan most már összeteszem õket a bõröndbe is. A kisruhák kimosva, most épp az ágynemûi száradnak, és még van mit kimosni neki. Szóval nem mondanám, hogy készen vagyok már. Ti hogy bírjátok a babavárást és a karácsonyvárást együtt? Én teljesen megvagyok zavarodva, hogy most mire készüljek.
Én ma vagyok 38 hetes a kórházi csomag már megvan nekem is a bimbó védõ hiányzik dec.23-ra vagyok kiírva 3.baba 2 fiú után ö is kisfiú lesz már vannak jóslóim mindenkinek kellemes babavárást és könnyû szülést
szia! Kislányom lesz, 37 hetes vagyok, holnap töltöm a 38-at. Jövõ hét kedden progis császár, 2. baba. Kórházi csomagomból csak a bimbóvédõ hiányzik, amúgy mindenem megvan. Az itthoni cuccokat apa fogja intézni, míg kórházban vagyunk (pl. kiságy). Ég a gyomrom és a kis hölgy állandóan rugkapál, szinte egész nap fáj. A fiam sokkal nyugisabb volt. Jóslóim már vannak pár napja, nem túl erõsek, de azért észrevehetõek.
A kérdező hozzászólása: Na tényleg mindenki kisfiút vár, legalábbis a válaszolók közül:) A Zalán név nekem is nagyon tetszik, de már van a rokonságban:(Örülök, hogy írtatok, mindenkinek kívánok Kellemes Karácsonyt és még egy kis kitartást és nagyon gyors könnyû szülést:)
Szia.En a 37.hetben vagyok es azon kívul hogy nagyon égetnek es a kismanom neha már fajdalmat okoz a mocorgasaval nagyon jol vagyunk.Korházi csomagom kb 2 hete bevan pakolv.1 het mulva csutortokon lesz programozott csaszarom farfekves miatt.Amugy kisfiu lesz, Zalán es az elso baba akire 4 keservesen hosszu evet vartunk.Most is csuklik a kismanom.Nagyon boldog babavárást mindegyikotoknek.
Ja, és nekem kicsi a hasam mindenki azt mondja meg én is látom, a lányommal sokkal nagyobb volt és semmi de semmi bajom, ha néha nem mozogna akkor azt se venném észre, hogy terhes vagyok. Az elsõ terhességemnél ilyenkor már minden bajom volt most meg tök fitt vagyok, jól érzem magam, jövök megyek pedig híztam már eleget, 14kg van rajtam eddig bár most vékonyan is kezdtem. 168cm vagyok és most 69kg.
Sziasztok! Én még " csak" most kezdem a 35.hetet tartok de gondoltam azért írok. Még nem pakoltam be semmit, de minden megvan és úgy vagyok vele, hogy január elõtt biztosan nem szülök. Január 15-re vagyok kiírva egyébként és második baba lesz, kisfiú. Van már egy 3 éves lányom is. Mostanában mindenkinek fia lesz. Érdekes...:)
Igen elsõ baba! :D Eléggé be vagyok pánikolva, hogy milyen lesz, mi fog történni, stb.... Nekünk már a név megvan Martin lesz. Ma már a ctg kimutatta, hogy vannak apróbb fájásaim, bár én nem éreztem semmit akkor. Jóslóim nekem is vannak, legalábbis gondolom, hogy azok azok. :) Már nagyon várom, hogy kint legyen és foghassam, de ha 6 évet tudtunk várni, akkor ez a 2-3 hét már gyors el fog repülni. :D
A kérdező hozzászólása: Nekem is kisfiú lesz 2 lány után:) Én január 11-re vagyok kiírva, de lehet, hogy esetleg szülinapi ajándék lesz, mert 13-án van a szülinapom.Nekem már vannak jóslófájásaim.Egyébként nem panaszkodom, de azért már csak úgy óvatosan, mamásan csinálok mindent.A pocim elég nagy és eddig kb.8-9kg-ot híztam.Egészen pontosan hétfõn töltöm a 36.hetet, úgyhogy jövõ héten már megyek NST-re is.Remélem gyorsan elszalad ez a pár hét és a kezemben tarthatom a kis kukist.Sajnos névben még nem egyeztünk meg apával, de majd mostmár igyekszünk.Egyébként már teljes egészében be van pakolva a kórházi cuccom, meg a babónak is megvan minden, de végülis, ha megszületik még akkor derül ki, nem-e kell még valami.Neked elsõ baba?
Én december 31-re vagyok kiírva, de szerintem elõbb fog érkezni.:-)Amúgy csatlakoznék a többséghez kisfiú lesz.Már összepakoltunk igaz még csak 2 napja. Kellemes karácsonyt mindenkinek!

Normális az, hogy fejni megközelítőleg nem tudok annyi tejet, mint amennyit a babám szopik?

Tehát: enni tud 70 ml-t, de kifejni maximum 40-et tudnék. Persze nem pluszban - sajnos.

Legjobb válasz: Szerintem igen, valahol olvastam, hogy a babák hatékonyabban kiszívják, mint a mellszívó, vagy akár a kézi fejés. Amúgy én ugyanígy vagyok, mint te.

Szerintem igen, valahol olvastam, hogy a babák hatékonyabban kiszívják, mint a mellszívó, vagy akár a kézi fejés. Amúgy én ugyanígy vagyok, mint te.
Teljesen normalis. A baba tudja a leghatekonyabban kiszivni a mellet. En se tudtam sose kifejni 30-40 ml-nel tobbet, megis jollakott a babam. 6-hos.koraig csak szopizott, es meg most is 10 honaposan. Ne aggodj:-)
teljesen normális, elõbb szoptass, aztán fejjél ha tudsz, meg van mit, aztán szoptass megint, gyakran, attól lesz még több.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat

Minden nap tornáztatnom kell a babát a csípője miatt, utána rengeteget és hígat kakil. Volt így valaki? A terpeszbetétes nadrágot megszokta a babád?

Legjobb válasz: sia, az normális hogy uténa kakil, mert a beleit is megmozgatod így. nekem a babám anyatejes volt 6 hós koráig kizárólagosan, és elég hígakat kakilt mindig. a terpeszt megszokta hamar, nem vettem észre hogy bármilyen szinten zavarná.

sia, az normális hogy uténa kakil, mert a beleit is megmozgatod így. nekem a babám anyatejes volt 6 hós koráig kizárólagosan, és elég hígakat kakilt mindig. a terpeszt megszokta hamar, nem vettem észre hogy bármilyen szinten zavarná.
teljesen normális, a torna a pocakját is megmozgatja kicsit, ezért jó hasfájós babáknak is. az enyém nem szokta meg a nacit, 2 napig sírt benne, éjjelre nem adtam rá, mert az oldalán alszik és nagyon vágta volna a combját. 3. nap megmérgesedtem és többet nem adtam rá, viszont nagyon sokat hordtam kenguruban és kendõben, szétterpesztett lábakkal. minden rendben van a csípõjével, röntgenezték is neki. most 14 hónapos, már lépeget:)
Nálunk is mindig volt a torna után kaksi, az elõttem írok már leírták az okokat. Nekünk nem kellett terpeszpelus, csak torna, ezután 4 hós korában mégiscsak Pavlik kengyelt kapott, pedig rendesen tornáztunk, meg is dicsértek a sebészeten! Ha nem fogja bírni a pelust, tényleg a kenguru vagy méginkább a hordozókendõ a jó megoldás. A kenguruval vigyázz, mert van amelyik nem annyira terpeszti a lábat, amennyire kellene! Én inkább a kendõt ajánlanám, hidd el, megéri az árát, ha utána megússzátok a további problémákat! Ha újra kezdhetném, én csak hordozókendõben cipelném!

Több az olyan nap, amikor alig-alig mozog a babám. A 10 mozgás mindig megvan, és a szívhangot is mindig nézem, de mitől lehet ez?

Mindig azt olvasom, hogy másnak milyen sokat mozog, nálunk pedig ez pont nem így van.S?t.Több az olyan nap amikor alig-alig mozog. A 10 mozgás mindig megvan, és a szívhangot is mindig nézem, de mit?l lehet ez? Állandóan emiatt aggódom. És 2 napja nem is olyan er?teljes a mozgás.

Legjobb válasz: szia...szerintem semmi ok az aggodalomra, mivel a babanak vannak nagyo mozgekony napjai es vannak nagyon nyugott napjai....en 25hetes kismama vagyok es nalam is nagyon valtakozok a napok, van amikor nagyon gyengen erzem mozogni, de van amikor azt hiszem kiugrik a hasamol....nyugi es sok kitartast...gratula a babahoz

szia...szerintem semmi ok az aggodalomra, mivel a babanak vannak nagyo mozgekony napjai es vannak nagyon nyugott napjai....en 25hetes kismama vagyok es nalam is nagyon valtakozok a napok, van amikor nagyon gyengen erzem mozogni, de van amikor azt hiszem kiugrik a hasamol....nyugi es sok kitartast...gratula a babahoz
Szia! Ne izgulj, nem is biztos, hogy minden mozdulatát érzed! Ezen kívül rá ugyanúgy hatással vannak az idõjárás, a frontok, mint ránk. Illetve attól is függ, Te mennyire fárasztod ki magad. Feküdj le, kapcsolj be valami nagyon kellemes, lágy zenét, hallgassátok! Túlnyomó részben a babák reagálnak rá:) ) 36 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Boldog babavárást!
Szia! Ne aggódj! Az én babám is alig mozog, épp csak bejelentkezik olykor. De nekem eléggé a medencémen fekszik és lehet, nem is érzek minden mozdulatát. De az is lehet, hogy csak lusti. Az elsõ babám is ilyen lustika volt és születése után nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott baba volt kevés sírással. Boldog babavárást! 31 hetes

Minden babanak elmulik 3 honapos korara a hasfajasa?

Nem veszesen de neha faj a fiamnak a pocakja.most 2honapos.Igaz hogy 3honaposan elmulik mar neki/?

Legjobb válasz: igen, vannak babák akiknek igen. Az Espumisant próbáltad már nála? Nálunk ez volt az egyetlen, ami segített.

igen, vannak babák akiknek igen. Az Espumisant próbáltad már nála? Nálunk ez volt az egyetlen, ami segített.
Igen , csak tarts ki.Én azt hittem a szívem szakad meg minden etetés után, szinte együtt sírtunk. Ne izgulj vége szakad csak egy kis kitartás, az Espumisan valamit segített nálunk is, de nem csodaszer!
Nem, fiamnak 6 és fél hónapos koráig igen fájt.Mostmár jobbak a napok, de még mindig nem tökéletes.
Nálunk 3 hónaposan jobb lett a pocak, a hozzátápláláskor, 5 hónaposan rosszabb. Most 6 hónapos és még mindig eléggé hasfájós, általában kaja közben kezdõdik, így abba is hagyja rögtön az evést.
Nekunk 4, 5 honapig tartott, espumisant hasznaltunk es szinte naponta szelcsoveztem egy ideig. Nehez volt. Espumisan hasznalt a legtobbet. Azon kivul semmi se. Amikor nagyon sirt hintaztattam, ez megnyugtatta. Adamo utanzat, rugoval. Nagyon megeri megvenni. Meg most is bekeredzkedik 20 hosan. Fogzasnal is nagy hasznat vettem. Vateran 5500 ft. Azt sajnalom, h csak 3 honapos koraban vettem meg neki.

Mit csináljak ha leveszi babám a kesztyűt mindig?

13hónapos babám egyszer?en nem viseli el a keszty?t,azonnal lehúzgálja magáról.Nem fog megfázni séta alkalmával,ti hogy oldottátok meg hogy ne vegye le a gyerek?

Legjobb válasz: Enyém is mindig levette ilyen korában. Én nem foglalkoztam vele. Valószínû, ha fázott volna, nem vette volna le. De jobban utálta a kesztyût, nem érdekelte, hogy minusz 10 van. Szerintem hagyd a babádat, kesztyû hiányában még senki nem fázott meg.

Enyém is mindig levette ilyen korában. Én nem foglalkoztam vele. Valószínû, ha fázott volna, nem vette volna le. De jobban utálta a kesztyût, nem érdekelte, hogy minusz 10 van. Szerintem hagyd a babádat, kesztyû hiányában még senki nem fázott meg.
A múltkor is volt egy ilyen kérdés ott több anyuka azt válaszolta, hogy széles ragasztószalagga a kabát újjához ragasztotta!1-2x próbálkozott a gyerkõc leszedni de nem bírta majd feladta és többet nem is zavarta! Hát én cáfolnám, hogy ha fázik a keze akkor nem venné le!Az én fiam akkor is leveszi!A múltkor úgy beleütött a hideg a kezébe, hogy mikor hazaértünk 1 óráig nagyon keservesen sírt, hót piros volt a keze és ha megmozdítottam volna vmelyik újját lehet le is tört volna!na akkor elmagyaráztam neki, hogy látod ezért kell kesztyût felvenni, azóta nem veszi le! Szerintem próbálkozz többször is ráadni és közben elmagyarázni, hogy miért kell!! 1, 5 éves fiú anyukája
Lehet hosszú távon nem jó, de ez vált be nálunk-21 hós-imádja a bábokat, fõleg mióta ki tudja mondani, h báb és nálunk a kesztyû is báb.Ha indulunk mindig szól, a báb, tehát a kesztyû, ha meg leakarja venni csak szólok neki, h de ha leveszed nem tudsz bábozni és hagyja is, bár érdekes de kicsit se bábozik vele, pedig a valódi bábfigurájával igen.Talán tudtam sgíteni.Tavaly amúgy õ se viselte el, csak ha már irtó hideg volt egy rövid ideig.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!