Találatok a következő kifejezésre: Minden étkezés mérem a (4 db)

Mit adhatok a 6 hós manónak a főzeléken, gyümölcsön és tejpépen kívül, mert minden étkezés szilárd mert a tápszerből 40 ml a max?

a tápot nem eszi, nem sír cak eltolja a szájától és dumál...

Legjobb válasz: igen, én is azt mondom, hogy ennyi idõsen legalább egyszer kell tápszert ennie. én ezt az éjszakai evésénél oldom meg, mert nappal õ sem hajlandó még csak belekortyolni sem. éjjel viszont félálomban bevágja az adagját gond nélkül. Nálunk reggelire tejpép van, mert a doki szerint hasonló összetevõi vannak, mint a tápszernek. ehhez kis gyümit mindig keverek neki. délben fõzeléket eszik, délután általában gyümölcsös husit /õszibarack pulykahussal, vagy hasonlót/, este pedig megint tejpépet kap gyümölccsel keverve. napközben kínálgatom folyadékkal, nagyon keveset iszik, így óránként a szájába nyomom:-) éjszaka egyszer mindig ébred, akkor eszik meg 200-220 ml tápszert.

igen, én is azt mondom, hogy ennyi idõsen legalább egyszer kell tápszert ennie. én ezt az éjszakai evésénél oldom meg, mert nappal õ sem hajlandó még csak belekortyolni sem. éjjel viszont félálomban bevágja az adagját gond nélkül. Nálunk reggelire tejpép van, mert a doki szerint hasonló összetevõi vannak, mint a tápszernek. ehhez kis gyümit mindig keverek neki. délben fõzeléket eszik, délután általában gyümölcsös husit /õszibarack pulykahussal, vagy hasonlót/, este pedig megint tejpépet kap gyümölccsel keverve. napközben kínálgatom folyadékkal, nagyon keveset iszik, így óránként a szájába nyomom:-) éjszaka egyszer mindig ébred, akkor eszik meg 200-220 ml tápszert.
Hát ha picit nagyobbacska lenne, mondanám, hogy túró+gyümi turmixolva. De igy annyit tudnék , hogy azért lehet változatosan adni a gyümit, fõzeléket , tejpépet. Gyümölcsöt keverj tejpéppel, vagy zöldséget gyümivel, vagy húst gyümölccsel stb.
Teljesen jó, amit adsz, ha babakaját veszel, abban van sokféle, amit 6 hós kortól adhatsz neki. Figyeld a kicsi jelzéseit, lehet, hogy nem éhes, azért nem eszik több tápszert - rendszeres szilárd étel mellett ez nem probléma. Ha sok szilárdat eszik, adj neki egy kis vizet is, nehogy kevés legyen számára a folyadék.
Elsõ vagyok..a tápszer próbáld belekeverni a kajájába.. (még kell, hogy kapjon) pl. a fõzelékét azzal keverd ki (amihez illik)
A kérdező hozzászólása: az utolsónak: mi átalusszuk az éjszakát úh. ez kilõve de köszönöm a tippeket mindenkinek

Minden étkezés után mérem a 3 hónapos kisbabám. Ez nagy baj?

3 hónapos kiegyensúlyozott,majdnem 6 kilós a kislányom(3150el született), de mindig mérem minden étkezésnél a súlyát, és jegyzetelem egy naplóba.Engem megnyugtat...Ez baj??

Legjobb válasz: Nem baj, fõleg, ha téged megnyugtat.

Nem baj, fõleg, ha téged megnyugtat.
Nem baj. Én nem mértem, mert volt, hogy kevesebbet esvett, vagy többet és akkor aggódtam volna, hogy most miért nem eszik, vagy miért ennyit?
Bajnak nem baj, ha méred, de már felesleges. Ha viszont megnyugtat akkor csináld nyugodtan. Arra azonban érdemes figyelni, hogy ha éppen kevesebbet vagy többet eszik ne foglalkozz vele, ne stresszeld magad, mert akkor jönnek a bajok...

Hogy oldjam meg? Közel 2 hónapos a kisfiam, de étkezések még mindig egy merő káosz.

üvölt, hogy éhes, elkezd enni, de kis id? múlva bealszik, de úgy, hogy sehogy sem tudom felkelteni, még büfizéssel sem. De ha lerakom, hogy aludjon, akkor nem sokkal kés?bb, 5-10 perc múlva felébred, mert még éhes. De így az etetések iszonyúan elhúzódnak. Nagyon nagy étvágya van, jóval többet enne, mint a kora szerint kellene, ezért sokszor ki kell egészítenem, mert nincs elég tejem. De ha cumisüvegb?l adom neki, akkor ugyan így elalszik közben és csak több részletben eszi meg. :(

Legjobb válasz: Piszkáld a tarkóját vagy a füle mögött hátha úgy felébred.

Piszkáld a tarkóját vagy a füle mögött hátha úgy felébred.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. :) Próbáltam én már mindent, hogy felkeltsem, de hiába. Látszólag, pillanatnyilag jóllakik. Újra meg újra próbálom beállítani, keményen, következetesebben tartani a minimális idõket két etetés között, de hiába. És ne mondja senki, hogy vízzel tele lehet tömni, mi sem lakunk jól vele... Hiába adom neki, issza, de semmit nem ér. A gyerekorvos azt mondta, lehet azért megy a hasa szegénykémnek, mert túl sûrûn eszik. Tudom én, de nem az a baj, hogy sokat eszik, hanem, hogy nem lakik jól és ezért sûrûn.
Upsz, helyesbítek: a másfél óra az emésztésre volt írva. Mindegy, attól még áll, amit írtam. :) Ez viszont így van, az anyatej kb. 2 óra alatt ürül ki teljesen a pocakból, ami miatt szintén irreális elvárás lenne a gyakorlatban sajnos igen elterjedz 3-4 óránkénti kötött etetés. Nanáhogy üvoltve kérnék már a cicit, mikor bõven üres a pocak! Szumszum, szinte minden mondatba bele tudnék kötni.. úgy tûnik, néhol már az alapinformációknál hiány van, úgyhogy inkább azt javaslom, hogy keressetek rá az igény szerinti szoptatásra (pl. La Leche Liga, http://www.lll.hu). Minden le lesz írva, amit tudni érdemes és ami abban segíthet, hogy ti is sokáig szoptató anyukák legyetek. :)
Szia Próbáld meg a talpát masszírozni cumizás közben. (Az enyém ettõl nem aludt el) Vagy a pofiját finoman egy kicsit megcsipkedni.
Az elõttem válaszolóhoz pár megjegyzés: Amint olvasom, õ hajlik az idõhöz kötött szopira, ami semmiképp nem az üdvös módszer, már ha sokáig szeretnél szoptatni. Amiért nem jó: a picik a saját belsõ késztetéseiknek megfelelõen mûködnek, tehát õk tudják, mikor éhesek; mi anyaként elsõsorban szükségletkielégítõk vagyunk, nem rabtartók, akik megszabjuk nekik, mit mikor lehet vagy sem; értelemszerûen nem is lennének még képesek felfogni, megérteni és megszokni az általunk diktált tempót (legalábbis úgy, hogy a saját maguk által ösztönösen diktált szopi-rend ne sérüljön!); az idõhöz kötéssel nem fog kialakulni a szükséges kereslet-kínálat egyensúly, ami miatt nem lesz elég tej és pótolnod kell majd; és elindulsz az idõ elõtti elválasztás útján. A rendhez szoktatás, ami ma olyan gyakori elvárás (tényleg ennyire fontos?!), nem ebben a korban kell, hogy kezdõdjön, hiszen a babák idegrendszere még messze nem képes ilyen szintû gondolkodásra; bõven ráér ez majd 1 éves kor körül/után, amikor már nagyobb esély van rá, hogy alkalmazkodni is tud az elvárásainkhoz. Ez csak pár ok volt, de írok még, ha szükséges. A régi + új tej = pocakfájás ismét egy példa a rossz közhiedelemre. Ezt nem a gyakori szoptatás okozza!!!, hanem az, ha valaki úgy szoptat gyakran, hogy a baba csak az elõtejet szívja ki, a hátsót nem (pl. túl korai mellváltásnál). Ilyenkor az elõtej magas tejfehérjetartalma túlzottan megterheli a pocakot, ami tényleg okozhat görcsöket. A megoldás tehát nem az, ha ritkítjuk a szopikat (ami ráadásul visszavetheti a tejtermelést), hanem hogy gyakran szoptatunk, de figyelünk arra, hogy a pici jól kiszopizza a mellet, kiürüljön a hátsótej is. És még ide: a mell nem másfél óránként telítõdik, hanem a két szopi között csak raktározódik benne a tej, az evési mennyiség 80 %-a a szoptatás KÖZBEN termelõdik meg. Ezért nem lehet pl. spórolni sem a tejjel, hogy tartogatjuk majd az esti szopira. Ami még meg sincs termelve, azt nem rakhatjuk el. :) Az etetések közti teáztatás pedig szintén a szopi ellensége lehet, még nagy melegben is. De errõl van több topik is sztorikkal és indoklásokkal, úgyhogy errõl itt most nem írnék. 17 hónapja szoptató anyuka
A kérdező hozzászólása: Igen, próbálnám megtalálni az aranyközép utat az igény szerinti etetés és az napirend szerinti között. ÉN sem értek amugy egyet a kötött 4 órás evéssel, de egy kevés rendszert nem árta bevezetni, mindenkinek jót tenne. Köszi :)
MI is így voltunk az elején, kb 4-hétig. Én sem tudtam felkelteni semmivel. Nagyon nehéz volt, de én hagytam hadd csinálja úgy ahogy szeretné, meg nem bírtam volna elviselni ha sír. Ráadásul én be is pánikoltam, mert akkor még nem olvasgattam errõl, és nem tudtam h ez természetes, más is van így, és azt hittem h baj, hogy mi így eszünk, volt h egész nap cicin volt. Nekik megnyugvás is a cici, meg a kaja, aztán hamarosan változni fog ám, a kisfiam 7 hetes és nem mondom h mindig tartja a 3-4 órát, van h 2 óra múlva éhes, de már nem alszik be a cicin, és nem szopizik órákig.


Munkabéren felüli BÁRMILYEN juttatás ADHATÓ, nem kötelezõ. Megegyezés, kollektív szerzõdés szerint.
Közig határon kívülrõl történõ munkába járás esetén köteles 86%-t megtéríteni. http://www.apeh.hu/adoinfo/szja/munkaba_jaras_kolts.html Étkezést nem köteles biztosítani legjobb tudomásom szerint.
A munkaszerzõdésedet nézd meg. A kajajegy nem kötelezõ, csak adHATÓ. A munkába járás költségeit 80%-ban köteles megtéríteni, ha a munkába járás a közigazgatási határon kívülrõl történik. Magyarul a helyközi a távolsági közlekedés költségeibe száll be, a helyibe nem. http://systemmedia.hu/index.php/cikk/901/901/cimke
Ebédet sem köteles adni a dolgozóknak, de ha ad, és kér érte ötezret szive joga. A dolgozonak szive joga azt mondani , hogy nem kér olyan ebédet és pont. Lehet hogy neki többe kerül az étkeztetés, azért valljuk be havi ötezernél én még az oviban is többet fizetek...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, utána nézek e szerzõdésben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!