Találatok a következő kifejezésre: Minden étel ital, (11 db)

Miért érzek minden ételt-italt büdösnek, rossz ízûnek?

Legjobb válasz: Lehet neurológiai betegség is. Keress fel egy ideggyógyászt, valamint menj el fül-orr-gégészetre. Az íz és szagérzék zavara ez, aminek a hátterébe valaminek állnia kell. Ennek okát mi nyilván nem fogjuk tudni megmondani.

Lehet neurológiai betegség is. Keress fel egy ideggyógyászt, valamint menj el fül-orr-gégészetre. Az íz és szagérzék zavara ez, aminek a hátterébe valaminek állnia kell. Ennek okát mi nyilván nem fogjuk tudni megmondani.
Elöször az orr-fül-gége rendelésre menj, mert a legtöbb esetben arcüreggyulladás miatt fogdul elö ilyen.

úgy ébredek Már napok óta hogy szédülök minden étel/ital illatától hányingerem van lehet az hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Nem annyira a tünetekbõl tudnád megállapítani, sokkal inkább abból, szexeltél-e védekezés nélkül.

Nem annyira a tünetekbõl tudnád megállapítani, sokkal inkább abból, szexeltél-e védekezés nélkül.
Tesztelni kell.

Mennyivel drágább/olcsóbb az étel/ital Horvátországban, mint itthon?

Mennyibe kerül a kenyér, a felvágott, a sör, a víz, a tömény stb.?

Legjobb válasz: Az arányok kicsit eltérnek. Nagy átlagban 10-20%-kal drágább, de most sok gyümölcs olcsóbb. Egy doboz sör 5-12 kuna fajtától függõen. Egy hatos ásványvíz 5-7 kuna. Kenyér (fél kg) 5-9 kuna (nagyon sokféle van, kicsit más mint nálunk). Éttermekben pizza 45-60 kuna, fõételek 50-70 kuna, de a jó hal 100 fölött van.

Az arányok kicsit eltérnek. Nagy átlagban 10-20%-kal drágább, de most sok gyümölcs olcsóbb. Egy doboz sör 5-12 kuna fajtától függõen. Egy hatos ásványvíz 5-7 kuna. Kenyér (fél kg) 5-9 kuna (nagyon sokféle van, kicsit más mint nálunk). Éttermekben pizza 45-60 kuna, fõételek 50-70 kuna, de a jó hal 100 fölött van.
Változó. Boltokban nem drágább, sõt tálán olcsóbb, mint itthon. A tengerparti szórakozóhelyek természetesen drágák.


Minden étel és ital, amit a McDonalds-ban árulnak, egészségtelen módon van elkészítve?

Legjobb válasz: én itt dolgozom majdnem 2 éve. Igen, vannak olyan ételek, amik egészségtelenek, de ennyi erõvel ne egyél sült kolbászt se,mert az is koleszterindús...A saláták pl kifejezetten egészségesek...Mivel ott dolgozom, van személyzetis kajánk, tehát majdnem minden nap eszem mekiset(Big Macet,sajtburgert, Mc Chickent,tehát nem salátákat), és semmi bajom sincs, kiváló a vérképem és az egészségi állapotom is(pont 2 hete voltam teljes kivizsgáláson). Szerintem az a lényeg, hogy egyél kedvedre, amit megkívánsz, csak mértékkel, és a mozgást se hagyd ki, így elég jó esélyed van arra, hogy egészséges legyél:)

én itt dolgozom majdnem 2 éve. Igen, vannak olyan ételek, amik egészségtelenek, de ennyi erõvel ne egyél sült kolbászt se, mert az is koleszterindús...A saláták pl kifejezetten egészségesek...Mivel ott dolgozom, van személyzetis kajánk, tehát majdnem minden nap eszem mekiset(Big Macet, sajtburgert, Mc Chickent, tehát nem salátákat), és semmi bajom sincs, kiváló a vérképem és az egészségi állapotom is(pont 2 hete voltam teljes kivizsgáláson). Szerintem az a lényeg, hogy egyél kedvedre, amit megkívánsz, csak mértékkel, és a mozgást se hagyd ki, így elég jó esélyed van arra, hogy egészséges legyél:)
Igen. Tele van zsírral, szénhidráttal, tartósítószerrel.
Bizony. Én dolgoztam McDonalds-ban, ne akard tudni, mibõl vannak ott a kaják. Azóta nem vagyok hajlandó gyorsétteremben enni... :P
A nyers salátájuk egészséges. A többi nem. Az igaz, hogy mindig egyforma.
Én salátát szoktam enni csak nagyritkan:D ha ritkan eszel, havi egyszer, nem fog megartani, szerintem napi szinten nincs rendben.
NAGY ÍVBEN KERÜLD ELL, AMI OTT VAN AZ NEM EMBERBE DE MÉG ÁLATBA SEM VALÓ!!!
Hát fõleg azok, melyekhez olaj, zsír kell.

Miért van minden étel és gyakorlatilag minden ital után enyhe hányingerem?

Lehetséges, hogy sikerült?Csütörtökre nem várom.

Legjobb válasz: Nekem is hanyingerem van egy hete, de biztos, hogy nem vagyok terhes. Ha nem jon meg csutortokon, csinalj egy tesztet.

Nekem is hanyingerem van egy hete, de biztos, hogy nem vagyok terhes. Ha nem jon meg csutortokon, csinalj egy tesztet.
Akármitõl lehet, akár vírus is bujkálhat benned. Én terhességi jelnek kicsit korainak tartom, ezek általában késõbb kezdõdnek. Ha nem jön meg, tesztelj.
Minden ételhez használható! Sütés, fõzés, fagyik. Mi kaptunk nyírfacukros szórólapot, amire az van írva, hogy sokkal egészségesebb, természetes cukor, mint a fehér/barna cukor. Fogyókúrázók, cukorbetegek, várandós kismamák, diabétesek is ehetik és a fogat is óvják! Nyírfa kérgének tápanyagokban gazdag rostjaiból vonják ki Finnországban. Édessége, mint a kristálycukoré. Számos zöldségben, gyümölcsben elõfordul, sõt, maga a szervezet is elõállítja. Kukoricacsutkában is megtalálható és abból kivonható. Kb. 4-5 hét kell a teljes átállásra a szervezetnek erre. Drága az tény. Csak azt nem értem, hogy ami nem egészséges, annak az árát jócskán fölemelték, ami meg egészséges az nem lett olcsóbb. Miért? Így hogy legyen egészséges a magyar?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, el fogom olvasni.
Nagyjából jól értetted, a gond az, hogy a legtöbb, ami kapható, szintetikusanlesz elöállítva, mégha nem is ez van feltüntetve rajta - különféle szabályzók lehetövé teszik, hogy ha csak egy részfolyamat ilyen, akkor még nem kell az egészet szintetikusnak minösiteni. Másrészt az ára aránytalanul magas, csak akkor lehetne valamennyire jogos, ha hagyományosan lenne elöállitva. De mivel most divaba jött, ezért az árát emelik, a minlsége meg igencsak romlik. Én ezek miatt sem használom, de eleve kevés cukrot fogyasztok, nem szeretem az édes dolgokat.
Szivesen, nektek is kellemes hétvégét.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a válaszodat! További szép estét neked!
A magyar piacon sokféle xilit van, ebbõl egy a Nyírfacukor márkájú, ami amúgy a xilit köznyelvi egyik magyar megnevezése is. Amit biztosra tudok, hogy a Nyírfacukor márkájú az kukorica alapú, a Xukor pedig keményfa (nyír és bükk) és európai.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ezt találtam a http://www.nyirfacukor.hu/ oldalról letölthetõ leírásban: "A Nyírfacukor® kukoricacsutkából készül, így elôállítása kevésbé terheli a környezetet." Akkor errõl ennyit! Micsoda félrevezetés ezt a terméket nyírfacukornak nevezni!!! Töltsétek le ti is a dokumentumot és figyelmesen olvassátok el...
A kérdező hozzászólása: Kedves Bruce! Nagyon köszönöm, hogy megírtad, amirõl te tudsz. A „Nyírfacukor” márkajelzésû termék alatt arra az árura gondolsz, amelyet az a cég forgalmaz, melynek honlapja a http://www.nyirfacukor.hu/? Úgy tudod, hogy a Xukor megbízható termék és nem tartalmaz szintetikusan elõállított anyagot? Egy korábbi hozzászóló a „hagyományos úton való elõállítás” fogalma alatt szerintem azt értette, hogy nincsenek a végtermékben szintetikus anyagok, de ezt tõle lehetne megtudni pontosan. A német szöveg forrására én is kíváncsi vagyok. Korábban próbáltam úgy megkeresni, hogy az idézett szöveg egy részletét beillesztettem a google keresõbe, de az nem hozott találatot. Lehet, hogy könyvbõl vagy folyóiratból származik a leírás? Szép napot!
Hát pont a "Nyírfacukor" márkajelzésû xilit van kukoricából és Kínából származik. Míg pl. a Xukor európai és farost alapanyagú. Nem hinném hogy bármilyen GMO anyagot használhatnának Ausztriában és Finnországban. Hagyományos úton való xilit elõállítás mit jelent? Mert a nyírfakéreg megcsapolásával ugyan kapsz édes lötyit, de az nem xylitol. Az ára pedig az elõállítás költségessége miatt ennyi, nincs %-osan nagyobb haszonkulcsa mint a répacukornak. A beidézett német szöveghez meg légyszíves egy linket is dobjál, mert kíváncsi vagyok a forrására.
Nem használom, mert sokkal egészségtelenebb az elöállitása miatt, ezen kivül annyira drága, hogy nem éri meg. Ma nagyon reklámozzák, mert valakiknek nagy haszna van belöle, de másnak nem használ.
A kérdező hozzászólása: Én sem használom, kristálycukrot sem, de a családom igen, bár nagyon minimális mennyiségben. Utánajárok valahogy annak, hogy van-e olyan gyártó, amelyik a teljes folyamatot hagyományos módon végzi. A szintetikus termékek használatát én is kerülöm és azt sem szeretném, ha a családtagjaim olyat fogyasztanának. (Szerencsére rengeteg zöldséget, kevesebb gyümölcsöt, néha csírát fogyasztanak õk is (nyersen), gyógynövényeket, fûszereket, de néha becsúszik még más is. ;-) Most kertes házban élünk és rengeteg növény megterem a telken.) Köszönöm, hogy megosztottad velem, amit olvastál a nyírfacukor elõállításáról. Örülök, hogy megtudtam az elsumákolt részleteket. Kellemes hétvégét neked!
A kérdező hozzászólása: Úgy értelmeztem az általad küldött szöveget, hogy a szintetikusan elõállított, valamint a kukoricából kinyert "nyírfacukor" az ártalmas. A természetes nyírfacukorról nem volt szó a fentebbi leírásban. Légy szíves, szólj, ha kihagytam valamit. Németül nem tudok, google fordító segítségét vettem igénybe.
A kérdező hozzászólása: Szia! Légy szíves, írd már meg, hogy honnan származik az általad leírt információ, mert szeretném én is elolvasni, ha interneten publikálták a nyírfacukor egészségtelen mivoltát. Még nem hallottam arról, hogy a nyírfacukor ártalmas lenne, ezért jó lenne, ha felvilágosítanál. :-) Szia!
És hogy a legelsõ kérdésre is válaszoljak, elméletileg minden kristályos xilit 95% feletti tisztaságú és nem tartalmaz szintetikus anyagokat. Nem számítjuk ide pl a Norbi cukrot, mert az neoprimet vagy mit tartalmaz és rá is van írva hogy 99% a természetes édesítõtartalom. Elméletileg édesítõereje a sacharózhoz 1:1 Keltésztákhoz nem alkalmas, mivel a rossz bacik és gombák nem tudnak vele mit kezdeni. Mellékíze nincs, csupán nedvességgel találkozva, halmazállapot változáskor hõt von el, így kicsit "hûs".

Tényleg igaz, hogy savas ételek és italok (például borok, kóla, alma, citrom) fogyasztása után nem szabad fogat mosni, mert többet árt a fognak, mint használ?

Legjobb válasz: Igen, legalább fél óráig, fogorvos mondta, hogy a savas italok felpuhítják a fogzománcot és ha utána megmosod azzal szépen le is szeded!!!

Igen, legalább fél óráig, fogorvos mondta, hogy a savas italok felpuhítják a fogzománcot és ha utána megmosod azzal szépen le is szeded!!!
jó pár éve nem értettem, hogy az ecettõl kifehéredett számmal fogat mosva miért tapasztalok fájdalmat. ma már tudom és látom, hogy gyakorlatilag eltüntettem a fognyakamról a zománcot...:(

Jól gondolom, hogy az italban lévő kalóriát ugyanúgy dolgozza fel a szerveztünk, mint az ételben lévőt?

Az egyik barátom fogyózik! Elég bután csinálja, minimálisakat eszik, viszont hetente 2x biztosan megiszik este 1-2 üveg sört. Mondtam neki,hogy a sör is ugyanúgy hízlal, mintha annak megfelelő kalória tartalmú ételt enne, tehát egy kisebb szendvicset! Jól gondolom?

Legjobb válasz: Mivel minden élelmiszer kalóriatartalma a vérböl szívódik fel, ezért teljesen mindegy, hogy folyékony vagy szilárd állapotban jut be a szervezetbe - ezért igazad van.

Mivel minden élelmiszer kalóriatartalma a vérböl szívódik fel, ezért teljesen mindegy, hogy folyékony vagy szilárd állapotban jut be a szervezetbe - ezért igazad van.
Határozottan jól gondolod. Sõt, szerintem a folyékony kalóriák veszélyesebbek is mint a szilárd, mert a kóla vagy valamilyen jó ízû üdítõ könnyen lecsúszik az ember torkán és észre sem veszi, hogy már az egész flakont kiitta.
Akkor miért van az, hogy a kemény alkoholisták általában soványak?
Mert egyrészt ANNYI alkoholos italt nem tudnak elfogyasztani, ami egy felnött napi kalóriaszükségelete, másra meg nem igazán jut nekik, másrészt meg az alkoholtól a gyomruk is tönkremegy és nem igazán szívódnak fel a tápanyagok.
Azért mert az alkeszek nem nagyon esznek. De ha kaja mellé piálsz akkor megdobod jócskán a kalóriát, miközben azt gondolod nem hízlal.

Tápszeres babának kell adni inni vagy a tápszer olyan, mint az anyatej, ital és étel is?

Legjobb válasz: Tapszer mellett kell itatni a babat, nem olyan mint az anya tej.

Tapszer mellett kell itatni a babat, nem olyan mint az anya tej.
innia kell!
Valóban nem olyan, mint az anyatej! Az anyatej azért szomjoltó is, mert a szoptatás elkezdésekor még hígabb tej ürül, ez alkalmas ivásra is. A tápszert viszont összekeverjük, és egynemû lesz, nem változik a sûrûsége vagy az összetétele. Elsõ babám csak anyatejes volt 6 hónapos koráig, õ szopizott akkor is, amikor szomjas volt. Jó volt a nyári melegben, hogy "kéznél van mindig az üdítõ".:D Második babám sajnos csak tápszeres, õt rendszeresen kínáltam teával, vízzel, de alig ivott. Nem száradt ki, tehát azért nincs baj, ha nem iszik, mert mégis csak folyadék a tápszer is. Most 10 és fél hós, amióta hozzátáplálok, naponta fél-1 deci vizet is iszik. Nem nagy mennyiség, nyáron ez két deci is volt idõnként, ennyi a folyadékigénye. És ne felejtsük el, hogy a gyümölcsökben is sok a folyadék 6 hós kor után már, illetve aki üveges bébiételt ad, hát annak is nagy százaléka víz.
Az én kislányom elejétõl fogva tápszeres volt.Én mindig adtam neki teát.

Babalátogatóba megyünk, milyen ételt készitsek, amit könnyen lehet szállitani? Ötlet? Ajándek, ital, minden meg van.

Legjobb válasz: Hogy érted, a babának? Mármint ti viszitek a látogatóba a kaját? Akkor valami könnyen elkészíthetõ, melegíthetõ dolgot csinálj, pl. tejszínes, gombás csirkemellet rizzsel.

Hogy érted, a babának? Mármint ti viszitek a látogatóba a kaját? Akkor valami könnyen elkészíthetõ, melegíthetõ dolgot csinálj, pl. tejszínes, gombás csirkemellet rizzsel.
Majonézes krumplisaláta, kukoricasaláta fasírttal. Vagy rakott krumpli. Ha "elegánsabbat" szeretnél, akkor rakott csirke.
Elég hülye szokás! Bocs a megjegyzésért, de ételt szállitani elég bonyolult. Semmiképp ne szószos kaját csinált szerintem, mert az könnyen kiborul. Inkább mondjuk sütcsirkét rizzsel vagy párolt zöldséggel.
Szia!Szerintem nagyon jó szokás hozzám is jöhettek volna ilyen látogatók! :) Hús levest egy jó pörköltet burgonyával vagy rizzsel!Nekem anyósom ezt fõzte isteni volt!
Nemrég született babához mentek? Akkor elejtsd el a puffasztó ételeket pl.rakottkrumpli, rizibizi(van benne borsó), az én babám a gombát sem bírja ha azt eszem. Olyan menüt vigyél amit szoptatós anya is ehet.
A kérdező hozzászólása: Tudom hülye szokás de ez van.Köszönöm a valaszt, ötletet mindenkinek, válsztok ezek közül.
ja, és desszertnek az almáspitét tudnám most ajánlani:)
Ilyen tradícionális baba-mama látokatáskor a jó kis hagyományos tyúkhúsleves szokott lenni.ezután is általában hagyományos ételeket visznek, csirkepaprikás, nokedlivel, rántotthús, petrezselymes krumplival stb... De: egy finom tejszínes tárkonyos raguleves, utána egy szószos, szaftos sült (csirke, pulyka) valami finom körettel, akár krumpliból, akár rizsbõl, is megfelel. Nyilván szoptat a kismama, tehát puffasztó ételeket kerülni kell, mert a baba is bánja...
Miért borulna ki? Nem hallottál még pattintós tetejû edényrõl? Pont azért írtam szószos kaját, mert az a melegítés során semmit nem veszít az ízébõl, míg egy frissensült vagy egy sültcsirke elég sokat.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem a babának, nálunk szokás, hogy aki megy az viszi az ételt, italt, süteményt, virágot, ajándekot, stb.
egyáltalán nem hülye szokás szerintem - nagyon jól jön a normális fõtt kaja, mikor a frissen szült gyerekágyas kismama, akinek pihennie kell, mert ki van merülve a vérveszteségtõl és egy kis ordító-szopizó-aludni nem hagyó tündérbébi mellett nem tud fõzõcskézni - viszont a szoptatás miatt muszáj lenne neki rendes ételeket enni amit én nagyon kívántam azok a jó kis házi levesek, és bármilyen tésztás, rizses, krumplis dolog, amiben nincs káposzta, bab, karfiol, karalábé, és egyéb puffasztó dolog


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!