Találatok a következő kifejezésre: Mindegy hogy vagy védőnő (3 db)

A terhesség tényétõl.
Nekem 9 hetesen került a kiskönyvembe az elsõ bejegyzés, és szerintem innen szokta nézni a védõnõ. Nincs amúgy túl nagy jelentõsége, mert az elsõ hetekben azért nem jellemzõ az óriási súlyváltozás. Én pl. a 16. héttõl kezdtem el lassan(?...) gyarapodni. Miért kérdezed - Te olyan sokat híztál az elején?
A 4. választ faliújságra kellene rakni, teljesen 1et értek, a szívembõl szóltál :) )
Zagyva a kérdés!
Nekem eddig mindkét terhességem úgy indult, hogy a mérleg 5 kg-val többet mutatott, de ez rajtam nem látszott, a ruháim ugyanúgy jók voltak rám. Viszont mire eljutottam a védõnõhöz már betöltöttem a 12. hetet, így addigra már 7 kg-val voltam több. A kiskönyv szerint tehát a terhesség végére 13 kg-t híztam, amúgy 20-at, de ezt mondtam is a dokomnál, mert pl. császármetszés vagy epidurális érzéstelenítés esetében fontos lehet a hatóanyag mennyisége miatt.

Mindegy hogy orvos vagy védőnő pecsétel?

A fogadott orvosom még egyet sem pecsételt, de nálunk a véd?n? rendel?jében is van orvos, és eddig ? pecsételt bele. Ebb?l kell négy?

Legjobb válasz: Nekem a nodoki pecsetel es a konyvben meg is van a negy adatok es pecset helye..

Nekem a nodoki pecsetel es a konyvben meg is van a negy adatok es pecset helye..
Négy gondozási pecsét kell.A várandós anyák gondozását a szakorvos, a védõnõ és a háziorvos közösen végzik.Amúgy a szakorvosod majd a szülés után ad egy papírt, ami egy igazolás, hogy rendszeresen jártál hozzá gondozásra.Nekem nincs fogadott dokim, és nekem minden vizsgálatkor pecsételnek.
szia! 4 védõnõi és 4 orvosi (nõgyógyász) pecsét kell, amennyiben nem lesz koraszülött a babóca. ha koraszülés lenne véletlenül, akkor kevesebb is elég. az én dokim sem nagyon akart pecsételgetni, de aztán mondtam neki, hogy írjon már bele párat, mert zrikál a védõnõm :D. így megvan a 4 ettõl is , meg attól is :) . csak leleményesen ;). amúgy szüléskor a doki adni fog egy papírt is, hogy minden kötelezõ vizsgálaton megjelentél, de jobb a békesség, legyen inkább pecsét is! üdv 34 hetes mami :)

34 hetes kismami vagyok és mostanában kezdett viszketni a hasam. A védőnő azt mondta, hogy tágul a bőr, kenegetni kell. Mindegy milyen testápolót használok vagy valami mást tegyek?

Legjobb válasz: Én a rossmannban vettem, egy testápolót ami nekem bejöt, pedig összevissza használom, és nem is volt drága 800Ft. Állítólag van vmi gyóygszertári is, de az 3000Ft. ;)

Én a rossmannban vettem, egy testápolót ami nekem bejöt, pedig összevissza használom, és nem is volt drága 800Ft. Állítólag van vmi gyóygszertári is, de az 3000Ft. ;)
Én olivaolajjal vagy étolajjal kenem hetente 2-3 este (felváltva). A zuhanytálcán állva bedörgölöm, aztán 2 perc múlva zuhanyzom. Nagyon finom érzés utána a bõrömhöz érni. A törölközõre megy egy része, esetleg erre a célra rendszeresíts egy külön törölközõt amit nem sajnálsz (mosáskor simán kijön az olajmaradék)
Én zuhany után babaolajat használok, reggel pedig a piros Garniere testápolót vagy a Vichy terhességi csíkok elleni krémét. Ez utóbbi sajna nagyon drága 4-5000 Ft. A másik kettõ 7-800. Ezek beváltak.
Én az Avon terhességi csíkok elleni krémét használtam, az nem olyan drága. Másodjára sima Baba testápolót :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!