Találatok a következő kifejezésre: Mindegy hogy vagy (487 db)

Még az anyaméhben eldöl, hogy rákosak leszünk-e vagy sem? Elöre be vagyunk genetikailag kódolva, mindegy, hogy az életünket hogyan éljük?

Legjobb válasz: "Még az anyaméhben eldöl, hogy rákosak leszünk-e vagy sem?" Aki egy kicsit is ismeri a rák kialakulását az tudja, hogy ez nem kérdés: mindenki rákos lesz, csak vannak, akik hamarabb meghalnak. "Elöre be vagyunk genetikailag kódolva, mindegy, hogy az életünket hogyan éljük?" Nyilván nagyon sok elõre eldöntött dolog van: hordozhatsz mutációkat, amik hajlamosítani fognak bizonyos ráktípusokra. De a környezet és az életmód nagyon sokat számít. Megfelelõ életmóddal maximálhatod a génjeidben lévõ potenciált, azon csak rontani lehet. Olyan ez, mint a kocsik: nem mindegy, hogy valaki trabantot vazat vagy mercit, de ha nem vigyáz a mercire lehet, hogy elõbb-utóbb rosszabbul fog menni, mint a trabant. De egy trabantot akárhogy óvsz és tuningolsz, sose lesz merci. That's life...

"Még az anyaméhben eldöl, hogy rákosak leszünk-e vagy sem?" Aki egy kicsit is ismeri a rák kialakulását az tudja, hogy ez nem kérdés: mindenki rákos lesz, csak vannak, akik hamarabb meghalnak. "Elöre be vagyunk genetikailag kódolva, mindegy, hogy az életünket hogyan éljük?" Nyilván nagyon sok elõre eldöntött dolog van: hordozhatsz mutációkat, amik hajlamosítani fognak bizonyos ráktípusokra. De a környezet és az életmód nagyon sokat számít. Megfelelõ életmóddal maximálhatod a génjeidben lévõ potenciált, azon csak rontani lehet. Olyan ez, mint a kocsik: nem mindegy, hogy valaki trabantot vazat vagy mercit, de ha nem vigyáz a mercire lehet, hogy elõbb-utóbb rosszabbul fog menni, mint a trabant. De egy trabantot akárhogy óvsz és tuningolsz, sose lesz merci. That's life...
Ezért mondják azt, hogy a dohányzás egy RIZIKÓFAKOR. Ami annyit jelent, hogy nem leszel automatikusan rákos, ha dohányzol, csak erõtejesen megnõ az esélyed rá. Egyébként van egy rakás féle tüdõrák (laphám, adenocarcinoma, kissejtes stb.), és vmelyik nagyon erõs összefüggést mutat a dohányzással, vmelyik meg egyforma arányban fordul elõ dohányzók és nem dohányzók között.
A sejtek (makro és mikro) mûködése elég bonyolult dolog, és nagyon sok mindenre nincs még válasz. Az biztos, hogy az egyes emberek konkrét dologra (mondjuk a rákra, vagy szívizomsorvadásra) vonatkozó génjei nem egyformák. Ebbõl következik, hogy van, akinél jobban, van akinél kevésbé képes az a folyamat lezajlani, amit a betegségnek nevezünk. Ezt nevezik hajlamnak. De az is biztos, hogy az életmód a sejtmûködésre lényeges hatással van, csak nem pontosan tudják, hogy milyen életmód hogyan. Olyan ökölszabály ismert, hogy a mozgás csökkenti a keringési betegségek kialakulását, de az azért elég nagyvonalú kijelentés. Tehát simán elképzelhetõ, hogy valaki hajlamosabb egy betegségre, de olyan az életmódja, ami kompenzálja a hajlamát. Más pedig zûrös életet él, de erõs a szervezetének ellenállása, az kompenzálja a zûrös élet rossz hatásait. Ma csak kevés folyamatra van viszonylag pontos válasz. A legtöbb esetben csak feltételezések vannak, vagy az se.
Aligha. Ezzel legfeljebb az nyugtatja magát, aki meg próbál megszabadulni az egészséges életmód gondolatától.
Nem. Szerintem minden betegségnek, köztük a ráknak is van vmi genetikai alapja, azaz vmiféle hajlamosító tényezõ. De simán lehet, hogy nem jönne elõ, ha az ember normálisan, egészségesen élne. Pl. lehet nem lenne vki tüdõrákos 50 évesen, ha nem cigizne, hiába van elvileg belekódolva a hajlamosság rá.
A kérdező hozzászólása: Arra gondolok, hogy vannak olyan emberek, akik végigdohányozzák az életüket, és 85 évesen meghalnak, mert már öregek, mások pedig 40-50 évesen tüdörákot kapnak úgy, hogy soha életükben nem gyújtottak rá.

5.1-es házimozinál mindegy, hogy hogy rendezem el az 5 hangszórót? Vagy megvan, hogy 2-t hátad mögé 3 eléd, vagy nemtudom.

Legjobb válasz: A mélynyomót azt gyakorlatilag mindegy hova teszed, van egy hangszóró (nem tudom mi a neve, valami "center speak"-re emlékszem) azt középre a Tv alá, ha úgyvan elé, de a tv-vel egyvonalba, aztán utána kettõt a két elsõ, kettõt pedig a 2 hátsó sarokba, de az nem mindegy hogy melyik megy elõre, melyik hátra, melyik jobbra, és melyik balra, ezt pontosan én sem tudom.

A mélynyomót azt gyakorlatilag mindegy hova teszed, van egy hangszóró (nem tudom mi a neve, valami "center speak"-re emlékszem) azt középre a Tv alá, ha úgyvan elé, de a tv-vel egyvonalba, aztán utána kettõt a két elsõ, kettõt pedig a 2 hátsó sarokba, de az nem mindegy hogy melyik megy elõre, melyik hátra, melyik jobbra, és melyik balra, ezt pontosan én sem tudom.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4e/ITUKreis_.. Az ajánlott elrendezést lásd a képen. "Hörer" németül a hallgató, vagyis te.
A kérdező hozzászólása: Szomszédomnak van egy házimozija, de új hangszórókat vett.Kölcsönbe adná, de nekem nincs Blu-ray lejátszóm, csak egy TV-m(LG LW5500) és arra tudom csatlakoztatni a hangszórókat?
Nem, külön erõsítõ kell hozzá.
A kérdező hozzászólása: Ezek kicsik amúgy(ökölnyiek), és valami noname márkájúak.130, vagy 120 Wattosak azthiszem.Jók azok, vagy gyengék?(én egyáltalán nem értek hozzá, bár szerintem rájöttetek)
Ökölnyi hangszórókkal az összteljesítményük se lehet 120-130 watt. De nem is a papíradat számít.
A kérdező hozzászólása: De akkor nem lehet rákötni a TV-re így simán?Kell hozzá még vmi?

UTorrent! Mindegy, hogy melyik portot adom meg, ha mindegyiken aktív vagyok?

olvastam regebben, h mettol meddig jo, de mar nem tudom. az sem biztos, h van jelentosege.

Legjobb válasz: Ha aktív vagy akkor mindegy. A hivatalos torrent port 6881-6889, ezeket szokták blokkolni, úgyhogy NE ezek közül válassz. 10000 felett bármi lehet.

Ha aktív vagy akkor mindegy. A hivatalos torrent port 6881-6889, ezeket szokták blokkolni, úgyhogy NE ezek közül válassz. 10000 felett bármi lehet.
Nem muszály 10000 felett lennie, én 9000-es porton is aktív vok. Amúgy igaza van az elõttem szólónak, azokat a portokat blokkolják.


Hogyan kell helyesen használni az ellpitikus trénert? Lehet rosszul csinálni? Vagy mindegy hogy csak tekerjem?

Pl: 1. elég hosszú a lábtartó része. Hová tegyem a lábam? El?rébb,hátrébb? 2. Az nem baj e hogy a kezemet a kis fogóckodó tetejére teszem és nem a közepére támaszkodok neki. 3. Tekerés közben a sarkam felemelkedhet e? Vagy maradjon teljesen a "pedálon"?

Legjobb válasz: Igen, lehet rosszul csinálni. Nem, nem mindegy hogy tekered. Nekem az vált be, hogy a lábtartóra legelõre tegyem a lábam, és végig rajta tartsam, a sarkam is, ne váljon el tõle. Hogy a kezed hova teszed az teljesen mindegy, ahol neked a legkényelmesebb. Kényelmes pózban se nem túl kifeszülve se nem túl megrogyva érdemes edzeni az elliptikus tréneren. Nekem ez vált be.

Igen, lehet rosszul csinálni. Nem, nem mindegy hogy tekered. Nekem az vált be, hogy a lábtartóra legelõre tegyem a lábam, és végig rajta tartsam, a sarkam is, ne váljon el tõle. Hogy a kezed hova teszed az teljesen mindegy, ahol neked a legkényelmesebb. Kényelmes pózban se nem túl kifeszülve se nem túl megrogyva érdemes edzeni az elliptikus tréneren. Nekem ez vált be.

Ha úgy is az a lényeg hogy mennyi kalóriát viszünk be, akkor nem tök mindegy hogy este eszünk szénhidrátot vagy reggel?

Legjobb válasz: A kalóriabevitel valóbam nagyon fontos dolog, de vannak egyéb tényezõk is. A szervezet inzulinérzékenysége a nap folyamán nem állandó, így bizonyos mennyiségû szénhidrát bevitele nem ugyanakkora inzulinválaszt vált ki. Mivel az inzulin a tartalékolás hormonja, nem mindegy, hogy mennyi szükséges belõle a normális vércukorszint fenntartásához. Nagy általánosságban: nagyonn inzulinigény, nagyobb zsírraktározás. Ezért nem mindegy.

A kalóriabevitel valóbam nagyon fontos dolog, de vannak egyéb tényezõk is. A szervezet inzulinérzékenysége a nap folyamán nem állandó, így bizonyos mennyiségû szénhidrát bevitele nem ugyanakkora inzulinválaszt vált ki. Mivel az inzulin a tartalékolás hormonja, nem mindegy, hogy mennyi szükséges belõle a normális vércukorszint fenntartásához. Nagy általánosságban: nagyonn inzulinigény, nagyobb zsírraktározás. Ezért nem mindegy.

Mindegy hogy sikerül az érettségi, csak meg ne bukjak, és mindenféle érettségivel lehet jelentkezni a német vagy akár a svájci egyetemekre?

szóval magyarországon amit kapok szakküzépiskola után érettségit,azzal mehetek svájcba is sztetek?

Legjobb válasz: SZia!Ha úgy sikerül az érettségid, hogy éppen nem buksz meg, akkor nem, hogy külföldi, hanem magyarországi egyetemre vagy fõiskoláta se mehetsz. Ugyanis(tavaly így volt) ha nincs legalább 78pontod, nem is jelentkezhetsz felsõoktatásba, mert az a min. ponthatár. És ha minden 2-es, akkor csak 60 pontod van. Egyébként, ahhoz, hogy magyarként külföldön tanulj nagyon tehetségesnek kell lenned(pl. a mûvészeti suliknál), vagy nagyon jó tanulónak, hogy felvegyenek ill., hogy kaphass ösztöndíjat. De amúgy nem értem, hogy ha az érettségit csak éppen megakarod csinálni, mindegy milyen eredménnyel, miért akarsz egy kemény külföldi egyetemre menni???

SZia!Ha úgy sikerül az érettségid, hogy éppen nem buksz meg, akkor nem, hogy külföldi, hanem magyarországi egyetemre vagy fõiskoláta se mehetsz. Ugyanis(tavaly így volt) ha nincs legalább 78pontod, nem is jelentkezhetsz felsõoktatásba, mert az a min. ponthatár. És ha minden 2-es, akkor csak 60 pontod van. Egyébként, ahhoz, hogy magyarként külföldön tanulj nagyon tehetségesnek kell lenned(pl. a mûvészeti suliknál), vagy nagyon jó tanulónak, hogy felvegyenek ill., hogy kaphass ösztöndíjat. De amúgy nem értem, hogy ha az érettségit csak éppen megakarod csinálni, mindegy milyen eredménnyel, miért akarsz egy kemény külföldi egyetemre menni???
A kérdező hozzászólása: mer beszélek sok nyelvet aztán ott még kedvem is lenne :) meg jobbak is
A kérdező hozzászólása: és ugy ha a 2 szabadon választható lenne angol és a német, amik ötösek lennének utána meg magyar ny. és irodalom 4es, matek 2es??:) ) az eléri a 78 pontot ?

Hasonlo fenykepezogepbe szeretnek filmtekercset vennni. Ebbe mindegy milyen filmtkercset veszek mindegy hogy milyen a markaja, tipusa vagy hasonlok vagy az is fontos? Vagy ez mar olyan regi hogy specialis film kell bele?

Segitsetek kerlek es bocs ha nagy butasagot kerdeztem,ugyanis semennyire sem ertek hozza. Ilyesmi a fenykepezo: <[link] Ha tudjatok azt is megirhatnatok hol lehet bele filmet kapni vagy lehet e egyaltalan. Koszonom!

Legjobb válasz: Középméret kell bele.

Középméret kell bele.
A kérdező hozzászólása: tehat mindegy a marka vagy akarmi? sima kozepmertu filmtekrcs ennyi?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Most rágugélizva, a "rollfilm" jóval gyakoribb , szóval így keresd :) Elküldve: 2011. Június 6. 14:14 Hozzászólás témája: 120 Hozzászólás az elõzmény idézésével 120-as (roll) filmet az alábbi helyeken szinte biztos kapsz Pesten: Syrex Pálvölgyi Westend Soós Ringfotó (1097 Budapest, Gyáli út 31/B) Fókusz fotó (Bocskai úton) Elõhívni [i]elvileg[/i] MINDEN labor tudja, gyakorlatialg ritka, én a Pálvölgyi Westendhez szoktam vinni, vagy a Maxlaborba, amit most Lab4Art néven találsz. Nem a legolcsóbbak, de nem cseszik el és szépen dolgoznak. Fekete-fehér rollt otthon hívom a fürdõszobában, ennek induló költsége kb. 8-10 ezer Ft, utána egy darabig (20-30 tekercs) ingyen, majd fillérekbõl megy a hívás. Elvileg bármelyik roll belemegy bármelyik rollos gépbe, csak a 6x9-esre 8, a 6x6-osra 12 kockát tudsz lõni. [link]
A kérdező hozzászólása: nagyon szepen koszonom!:)

Ha átlagfelhasználó vagyok mindegy, hogy 10 vagy 16mp-s fényképezőgépet veszek? Nem értek hozzá, jól jönne a segítség?

Szeretnék egy fényképezőt ami fontos lenne benne, hogy sporttevékenységet, tüzijátékot ilyesmit is lehessen vele fotózni + rossz fényviszonyok között is működjön, ne legyen érintőképernyős, tudjon videózni. Üzletben mondták, hogy ennyi igény mellett, ha 10-20e ft-om van rá kb mindegy milyen gépet ha 10mp felett van:D Ez tényleg igaz? esetleg tudnátok ajánlani? Nikon,Canon, Olympus,Samsung gépeket nézegettem - a legolcsóbb fajtáikat. Nagyon ritkán használnám, hány évig bírják ezek a gépek? Érdemes vennem vagy a telefonom 5mp es kamerájához képest nem lesz különbség?

Legjobb válasz: "mindegy, hogy 10 vagy 16mp-s fényképezõgépet veszek?" Tökmindegy. "... rossz fényviszonyok között is mûködjön" Mûködni fog, csak ez a mûfaj kompakttal szopás, ne verd magad komoly illúziókba.

"mindegy, hogy 10 vagy 16mp-s fényképezõgépet veszek?" Tökmindegy. "... rossz fényviszonyok között is mûködjön" Mûködni fog, csak ez a mûfaj kompakttal szopás, ne verd magad komoly illúziókba.
A telefonos kamerákhoz képest sokkal szebb képe lesz.
A kérdező hozzászólása: Hihetetlen mennyire bonyolult amúgy ez a szakma, "átlagszem"-nek ezek fel sem tûnnek. Köszi a válaszokat, 5mp + vakus a mobilom kamerája, akkor egy olcsóbb nikon lesz - egész nyáron külföldön leszek, nagyvárosokban...nagyon szeretnék végre pár normális képet:)

Metatag keywords-nél a felsorolásnál kell szóköz a vessző után vagy nem? Vagy teljesen mindegy, hogy írok-e?

Legjobb válasz: Hát nem mindegy hogy irsze vagy sem, ha azt akarod hogy a keresõrobotok "rádtaláljanak" akkor érdemes irni :p És kell vesszõ a kulcsszavak között :D

Hát nem mindegy hogy irsze vagy sem, ha azt akarod hogy a keresõrobotok "rádtaláljanak" akkor érdemes irni :p És kell vesszõ a kulcsszavak között :D
Nem muszáj vesszõt írni, elég ha szóközt ütsz. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a meta kulcsszavakat nem igen nézi a keresõ, nem ez alapján fog téged jellemezni, hanem inkább a honlap tartalmában elõforduló szavak alapján. Inkább használj erõs szavakat a tartalomban és h1 h2 h3 címeket. Ha kulcsszavakat írsz akkor pedig figyelj rá, hogy 5 darabnál több ne legyen, különben spam-nek minõsíti a Google és csak ártasz vele magadnak.
Ne máár 5 kulcsszó? azzal nem tudok mit érsz el..
Bár a mondatodat nem sikerült leírni ezzel a sok bonyolult szóval, feltételezem azt kérdezted, hogy mit érhetnél el 5 kulcsszóval. Aki okos, és ért hozzá az 2-3 kulcsszóra is tökéletesen tudja optimalizálni a lapot ;). Minden másra ott van a cím, a head szöveg, a sûrû releváns tartalom és a többi.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)
Azt viszont nem értem, ha van egy teljesen flash-es oldal, akkor ahhoz mit szól a google? Vagy nem flash-es csak sok a design, és a lényeges szöveg az almenükben van. Pedig ilyen oldalakon is értékes információk lehetnek...
Igényes, sok tartalommal rendelkezõ honlapot az ember nem csinál sok flash elemmel, ehhez csak ennyit tudok hozzátenni. Ha sok a dizájelem akkor pedig mindegyiknek adni kell title és alt paramétert. A Google robot ugyanis úgy nézi az oldalakat mintha szöveges böngészõ lenne, így minél több leírást szöveges információt kell tartalmaznia a háttérben.

Ma toltottem a 36. hetet es szeretnem elkezdeni a malna level tea ivasat. Hogyan keszeitsek el egy cseszevel? Melegen szeretnem inni nem hidegen. Mindegy hogy mikor iszom? Reggel vagy napkozben? Ehgyomorra vagy kaja utan? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Mindegy mikor iszod. Én napi 2 csészével ittam, forralt vízzel öntsd le a filtert, vagy ha nem filterest vettél, akkor egy teáskanálnyit tegyél a bögrébe, öntsd rá a vizet, 5 perc után szûrd le és ihatod. Én cukrot is tettem bele. De egyébként nekem semmit nem használt.

Mindegy mikor iszod. Én napi 2 csészével ittam, forralt vízzel öntsd le a filtert, vagy ha nem filterest vettél, akkor egy teáskanálnyit tegyél a bögrébe, öntsd rá a vizet, 5 perc után szûrd le és ihatod. Én cukrot is tettem bele. De egyébként nekem semmit nem használt.
Mindegy mikor iszod. Én napi 2 csészével ittam, forralt vízzel öntsd le a nem filterest, akkor 1-2 teáskanálnyit tegyél a bögrébe, öntsd rá a vizet, lefedve 30 percig állni kell hagyni. Majd szûrd át hogy az apró levelek ne legyenek ott. Én ízesítettem cukorral és citromlével is.Én is csak melegen iszom meg a teát. Szerintem nekem használt. Én mellette használtam homeopátiás bogyókat is
Szia! Én teatojásba teszem a kb. egy evõkanálnyi málnalevelet és kb.fél literes bögrébe ráöntöm a forróvízet, így nem kell szûrögetni.Reggel-este egy ilyen bögrével iszok, egyébként ízesítetlenûl is jó ízû tea szerintem. Tapasztalatom még nincs elsõ babát várom, majd meglátjuk, az esélyt megadom ártani biztos nem árt!:-) 36+3 Kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!