Találatok a következő kifejezésre: Mindegy hogy az érettségi, csak (3 db)

Mindegy hogy sikerül az érettségi, csak meg ne bukjak, és mindenféle érettségivel lehet jelentkezni a német vagy akár a svájci egyetemekre?

szóval magyarországon amit kapok szakküzépiskola után érettségit,azzal mehetek svájcba is sztetek?

Legjobb válasz: SZia!Ha úgy sikerül az érettségid, hogy éppen nem buksz meg, akkor nem, hogy külföldi, hanem magyarországi egyetemre vagy fõiskoláta se mehetsz. Ugyanis(tavaly így volt) ha nincs legalább 78pontod, nem is jelentkezhetsz felsõoktatásba, mert az a min. ponthatár. És ha minden 2-es, akkor csak 60 pontod van. Egyébként, ahhoz, hogy magyarként külföldön tanulj nagyon tehetségesnek kell lenned(pl. a mûvészeti suliknál), vagy nagyon jó tanulónak, hogy felvegyenek ill., hogy kaphass ösztöndíjat. De amúgy nem értem, hogy ha az érettségit csak éppen megakarod csinálni, mindegy milyen eredménnyel, miért akarsz egy kemény külföldi egyetemre menni???

SZia!Ha úgy sikerül az érettségid, hogy éppen nem buksz meg, akkor nem, hogy külföldi, hanem magyarországi egyetemre vagy fõiskoláta se mehetsz. Ugyanis(tavaly így volt) ha nincs legalább 78pontod, nem is jelentkezhetsz felsõoktatásba, mert az a min. ponthatár. És ha minden 2-es, akkor csak 60 pontod van. Egyébként, ahhoz, hogy magyarként külföldön tanulj nagyon tehetségesnek kell lenned(pl. a mûvészeti suliknál), vagy nagyon jó tanulónak, hogy felvegyenek ill., hogy kaphass ösztöndíjat. De amúgy nem értem, hogy ha az érettségit csak éppen megakarod csinálni, mindegy milyen eredménnyel, miért akarsz egy kemény külföldi egyetemre menni???
A kérdező hozzászólása: mer beszélek sok nyelvet aztán ott még kedvem is lenne :) meg jobbak is
A kérdező hozzászólása: és ugy ha a 2 szabadon választható lenne angol és a német, amik ötösek lennének utána meg magyar ny. és irodalom 4es, matek 2es??:) ) az eléri a 78 pontot ?
Csak meglegyen.
jól mondja az elsõ kutyát sem érdekli h hanyas vagy! csak meg legyen. Mert ott majd írsz egy mûveltségi tesztet+fizikai erõnléti lesz és abból jön össze a pontjaid plusz ha van többletpontod pl: jogsi, ECDL vizsga, 2éve rendszeresen sportolsz, nyelvvizsga, informatika érettségi ... nézz utána a honlapjukon!
igen, de azért megbukni nemkell semmibõl :)
Tulajdonképpen, igen. De azért hogyan nézne ki, ha mindenbõl épphogy meglenne a 2-es, a két választott meg 4-5-s?:D
Nekem törim tavaly 87 % lett, matekom 74% szeretnék továbbtanulni és sajna csak a matekot vihetem tovább. Amiért ez ideillik ha a matek lenne 87 % le se szårnám se én se senki ha a törim 21%os lenne viszont 26 ponttal többet érnék.
A kérdező hozzászólása: Én se úgy gondoltam hogy megbukok csak anya mindig mondja hogy tanuljak , de ezek szerint csak jól gondoltam köszi szépen a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!