Találatok a következő kifejezésre: Mindegy hogy az érettségi, (6 db)

Mindegy hogy sikerül az érettségi, csak meg ne bukjak, és mindenféle érettségivel lehet jelentkezni a német vagy akár a svájci egyetemekre?

szóval magyarországon amit kapok szakküzépiskola után érettségit,azzal mehetek svájcba is sztetek?

Legjobb válasz: SZia!Ha úgy sikerül az érettségid, hogy éppen nem buksz meg, akkor nem, hogy külföldi, hanem magyarországi egyetemre vagy fõiskoláta se mehetsz. Ugyanis(tavaly így volt) ha nincs legalább 78pontod, nem is jelentkezhetsz felsõoktatásba, mert az a min. ponthatár. És ha minden 2-es, akkor csak 60 pontod van. Egyébként, ahhoz, hogy magyarként külföldön tanulj nagyon tehetségesnek kell lenned(pl. a mûvészeti suliknál), vagy nagyon jó tanulónak, hogy felvegyenek ill., hogy kaphass ösztöndíjat. De amúgy nem értem, hogy ha az érettségit csak éppen megakarod csinálni, mindegy milyen eredménnyel, miért akarsz egy kemény külföldi egyetemre menni???

SZia!Ha úgy sikerül az érettségid, hogy éppen nem buksz meg, akkor nem, hogy külföldi, hanem magyarországi egyetemre vagy fõiskoláta se mehetsz. Ugyanis(tavaly így volt) ha nincs legalább 78pontod, nem is jelentkezhetsz felsõoktatásba, mert az a min. ponthatár. És ha minden 2-es, akkor csak 60 pontod van. Egyébként, ahhoz, hogy magyarként külföldön tanulj nagyon tehetségesnek kell lenned(pl. a mûvészeti suliknál), vagy nagyon jó tanulónak, hogy felvegyenek ill., hogy kaphass ösztöndíjat. De amúgy nem értem, hogy ha az érettségit csak éppen megakarod csinálni, mindegy milyen eredménnyel, miért akarsz egy kemény külföldi egyetemre menni???
A kérdező hozzászólása: mer beszélek sok nyelvet aztán ott még kedvem is lenne :) meg jobbak is
A kérdező hozzászólása: és ugy ha a 2 szabadon választható lenne angol és a német, amik ötösek lennének utána meg magyar ny. és irodalom 4es, matek 2es??:) ) az eléri a 78 pontot ?

SÜRGÕS! Hol találom meg pontosan a jogszabályt, ami kimondja, h a tanuló mely tárgyakból jelentkezhet érettségire (attól függően h tanulta-e vagy sem), illetve h ezek az érettségik EGYENÉRTÉKŰEK, tök mindegy, hogy előrehozott, rendes vagy kiegészítő?

én ezt hiába olvasgatom (

Legjobb válasz: Szia! A jogszabályról sajnos nem tudok, de úgy tudom, bármilyen tárgyból tehetsz érettségit a kötelezõkön kívül (én pl. olaszból tettem, de volt ismerõsöm, aki médiából, illetve társadalomismeretbõl). Ha elõrehozottan teszed, de még van 1 éved hátra abból a tárgyból, akkor osztályozóvizsgát kell elõtte tenned (de gondolom, ezt tudod). Ezek az érettségik egyébként szerintem egyenértékûek, hiszen én is elõrehozottan tettem angolból középszintût, majd utána emeltet, de mivel az elõrehozottam jobban sikerült, az került a bizonyítványba. A kiegészítõrõl sajnos nem tudok semmit, de szerintem az sem különbözhet sokban a másik kettõtõl, mármint érték szempontjából. Remélem, azért segítettem egy picit :)

Szia! A jogszabályról sajnos nem tudok, de úgy tudom, bármilyen tárgyból tehetsz érettségit a kötelezõkön kívül (én pl. olaszból tettem, de volt ismerõsöm, aki médiából, illetve társadalomismeretbõl). Ha elõrehozottan teszed, de még van 1 éved hátra abból a tárgyból, akkor osztályozóvizsgát kell elõtte tenned (de gondolom, ezt tudod). Ezek az érettségik egyébként szerintem egyenértékûek, hiszen én is elõrehozottan tettem angolból középszintût, majd utána emeltet, de mivel az elõrehozottam jobban sikerült, az került a bizonyítványba. A kiegészítõrõl sajnos nem tudok semmit, de szerintem az sem különbözhet sokban a másik kettõtõl, mármint érték szempontjából. Remélem, azért segítettem egy picit :)
A kérdező hozzászólása: köszi a választ! én már leérettségiztem, külföldre szerettem volna menni, de nem fogadják el a kiegészítõ érettségiket, csak amik a bizonyítványban benne vannak. arra kellett volna a jogszabály, h az arcukba vágjam, de most már mindegy...

Van olyan oldal ahol leírják az érettségi írásbeli dolgozatok pontszámait, és százalékait? A pontszámok megvannak, de nem tudom hogy hány pontosak voltak, mert mindegyik máshogy volt

A pontszámaim megvannak, de nem tudom hogy hány pontosak voltak összesen, mert mindegyik máshogy van pontozva.

Legjobb válasz: Az én pontszámaim vannak meg, és a különféle tantárgyak összpontszámára lennék kíváncsi. Mert most pl az angolt sem tudom, mivel egyik helyen azt írják hogy 117 szóbelivel együtt, másik helyen hogy 133, harmadik helyen meg hogy 150 összesen.

A kérdező hozzászólása: Az én pontszámaim vannak meg, és a különféle tantárgyak összpontszámára lennék kíváncsi. Mert most pl az angolt sem tudom, mivel egyik helyen azt írják hogy 117 szóbelivel együtt, másik helyen hogy 133, harmadik helyen meg hogy 150 összesen.
-a nyelvi érettségi angol/német 117 az írásbeli, 33 a szóbeli = összesen 150 -a töri írásbeli 90-pont a szóbeli 60- = összesen 150 -a matek írásbeli 100 pont -középszinten nincs szóbeli -magyar írásbeli 100 pont-szóbeli 50 =150 EZEK MIND KÖZÉPSZINTEN ! egyedül a magyarban nem vagyok biztos, a többi így van


Csak meglegyen.
jól mondja az elsõ kutyát sem érdekli h hanyas vagy! csak meg legyen. Mert ott majd írsz egy mûveltségi tesztet+fizikai erõnléti lesz és abból jön össze a pontjaid plusz ha van többletpontod pl: jogsi, ECDL vizsga, 2éve rendszeresen sportolsz, nyelvvizsga, informatika érettségi ... nézz utána a honlapjukon!
igen, de azért megbukni nemkell semmibõl :)
Tulajdonképpen, igen. De azért hogyan nézne ki, ha mindenbõl épphogy meglenne a 2-es, a két választott meg 4-5-s?:D
Nekem törim tavaly 87 % lett, matekom 74% szeretnék továbbtanulni és sajna csak a matekot vihetem tovább. Amiért ez ideillik ha a matek lenne 87 % le se szårnám se én se senki ha a törim 21%os lenne viszont 26 ponttal többet érnék.
A kérdező hozzászólása: Én se úgy gondoltam hogy megbukok csak anya mindig mondja hogy tanuljak , de ezek szerint csak jól gondoltam köszi szépen a válaszokat.
Ezt honnan veszed?:S Szerintem nem igaz.
A kérdező hozzászólása: A tanárom mondta:O:O:S
Hát lehet hogy egy három-négy év idén még múlva megváltozik az éretségi szisztémája de idén még biztos nem. Lehet hogy csak tervezik. Ha hivatalos információra van szükséged: http://www.oh.gov.hu


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!