Találatok a következő kifejezésre: Mindegy hogy az (587 db)

Még az anyaméhben eldöl, hogy rákosak leszünk-e vagy sem? Elöre be vagyunk genetikailag kódolva, mindegy, hogy az életünket hogyan éljük?

Legjobb válasz: "Még az anyaméhben eldöl, hogy rákosak leszünk-e vagy sem?" Aki egy kicsit is ismeri a rák kialakulását az tudja, hogy ez nem kérdés: mindenki rákos lesz, csak vannak, akik hamarabb meghalnak. "Elöre be vagyunk genetikailag kódolva, mindegy, hogy az életünket hogyan éljük?" Nyilván nagyon sok elõre eldöntött dolog van: hordozhatsz mutációkat, amik hajlamosítani fognak bizonyos ráktípusokra. De a környezet és az életmód nagyon sokat számít. Megfelelõ életmóddal maximálhatod a génjeidben lévõ potenciált, azon csak rontani lehet. Olyan ez, mint a kocsik: nem mindegy, hogy valaki trabantot vazat vagy mercit, de ha nem vigyáz a mercire lehet, hogy elõbb-utóbb rosszabbul fog menni, mint a trabant. De egy trabantot akárhogy óvsz és tuningolsz, sose lesz merci. That's life...

"Még az anyaméhben eldöl, hogy rákosak leszünk-e vagy sem?" Aki egy kicsit is ismeri a rák kialakulását az tudja, hogy ez nem kérdés: mindenki rákos lesz, csak vannak, akik hamarabb meghalnak. "Elöre be vagyunk genetikailag kódolva, mindegy, hogy az életünket hogyan éljük?" Nyilván nagyon sok elõre eldöntött dolog van: hordozhatsz mutációkat, amik hajlamosítani fognak bizonyos ráktípusokra. De a környezet és az életmód nagyon sokat számít. Megfelelõ életmóddal maximálhatod a génjeidben lévõ potenciált, azon csak rontani lehet. Olyan ez, mint a kocsik: nem mindegy, hogy valaki trabantot vazat vagy mercit, de ha nem vigyáz a mercire lehet, hogy elõbb-utóbb rosszabbul fog menni, mint a trabant. De egy trabantot akárhogy óvsz és tuningolsz, sose lesz merci. That's life...
Ezért mondják azt, hogy a dohányzás egy RIZIKÓFAKOR. Ami annyit jelent, hogy nem leszel automatikusan rákos, ha dohányzol, csak erõtejesen megnõ az esélyed rá. Egyébként van egy rakás féle tüdõrák (laphám, adenocarcinoma, kissejtes stb.), és vmelyik nagyon erõs összefüggést mutat a dohányzással, vmelyik meg egyforma arányban fordul elõ dohányzók és nem dohányzók között.
A sejtek (makro és mikro) mûködése elég bonyolult dolog, és nagyon sok mindenre nincs még válasz. Az biztos, hogy az egyes emberek konkrét dologra (mondjuk a rákra, vagy szívizomsorvadásra) vonatkozó génjei nem egyformák. Ebbõl következik, hogy van, akinél jobban, van akinél kevésbé képes az a folyamat lezajlani, amit a betegségnek nevezünk. Ezt nevezik hajlamnak. De az is biztos, hogy az életmód a sejtmûködésre lényeges hatással van, csak nem pontosan tudják, hogy milyen életmód hogyan. Olyan ökölszabály ismert, hogy a mozgás csökkenti a keringési betegségek kialakulását, de az azért elég nagyvonalú kijelentés. Tehát simán elképzelhetõ, hogy valaki hajlamosabb egy betegségre, de olyan az életmódja, ami kompenzálja a hajlamát. Más pedig zûrös életet él, de erõs a szervezetének ellenállása, az kompenzálja a zûrös élet rossz hatásait. Ma csak kevés folyamatra van viszonylag pontos válasz. A legtöbb esetben csak feltételezések vannak, vagy az se.
Aligha. Ezzel legfeljebb az nyugtatja magát, aki meg próbál megszabadulni az egészséges életmód gondolatától.
Nem. Szerintem minden betegségnek, köztük a ráknak is van vmi genetikai alapja, azaz vmiféle hajlamosító tényezõ. De simán lehet, hogy nem jönne elõ, ha az ember normálisan, egészségesen élne. Pl. lehet nem lenne vki tüdõrákos 50 évesen, ha nem cigizne, hiába van elvileg belekódolva a hajlamosság rá.
A kérdező hozzászólása: Arra gondolok, hogy vannak olyan emberek, akik végigdohányozzák az életüket, és 85 évesen meghalnak, mert már öregek, mások pedig 40-50 évesen tüdörákot kapnak úgy, hogy soha életükben nem gyújtottak rá.

A mellemet szeretném megmûttetni szerintetek mennyire ajánlatos nyáron elvégezni ezt a beavatkozást? Vagy teljesen mindegy hogy az év melyik szakában történik a mûtét? Illetve tippeket szeretnék kérni, hogy Debrecenben melyik orvoshoz érdemes menni.

Legjobb válasz: Igazából mindegy, hogy mikor csináltatod meg, de a kötés az egy jó darabig rajtad lesz, utána sportmelltartó...ha erre vágysz a 30-35 fokban akkor nyugodtan csináltasd! Ja és nem érheti egy ideig víz majd a sebet!

Igazából mindegy, hogy mikor csináltatod meg, de a kötés az egy jó darabig rajtad lesz, utána sportmelltartó...ha erre vágysz a 30-35 fokban akkor nyugodtan csináltasd! Ja és nem érheti egy ideig víz majd a sebet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm sokat segítettetek!
Én 164cm és 48 kg vagyok, 560cc-t kaptam és nem feltûnõ... Nekem tavasszal volt, szerintem vágj bele, jobb túllenni rajta minél hamarabb.
Sok plasztikai sebeszeten nyaron nem is igazan mutenek julius/augusztusban. Ha nem muszaj, akkor en sem valasztanam a nyari mutetet. Egyreszt sok mindentol tenyleg megfosztod magad, strandolni biztosan nem mehetsz, az oltozkodes is nehezebb lesz az elso hetekben a specialis melltarto miatt, de meg azutan sem konnyu sportmelltartoval. Masreszt nyari mutetnel a heggyogyulas is lassabb lehet, izzadsz, nehezebb szarazon tartani, csunyabban gyogyulhat. Hosszutavon szerintem nem erdemes, jobb kivarni az oszt. Nekem augusztus vegen lesz a mutetem, majus kozepet is valaszthattam volna. Nem tettem, mert hiaba nem Magyarorszagon elunk (itt nincs akkora kanikula), de most pl nem fekudhetnek ki napozni, nem mehetnek ket het mulva nyaralni (vagyis mehetnek es nezhetnem, ahogy a tobbiek furdenek), a nyari top-okat elfelejthetnem. Ha mar eddig vartam, akkor ez a par honap belefer. Debrecenben en Gaspar Leventerol hallottam, sokan dicserik. Ugy tudom, hogy ott is lehet nala konzultaciora menni, de Pesten van a mutet. Keress ra. A meret teljesen egyeni, ezt meg latva az alapodat sem nagyon lehet megmondani. Fugg a kiindulo meretedtol, hogy eleve mennyi cicid van, milyen szeles a hatad, mellkasod. Egy jo doki szepen be tudja neked rajzolni, hogy mit lehet kihozni (mettol meddig fog "erni" a melled fent/lent/oldalt, kb mekkora kosarmeret lesz es ehhez mekkora implant kell). En pl 178 cm vagyok es 62 kg, sportolok, igy vekony testalkatu, de ennek ellenere szeles a hatam, mellkasom. Kb semmi alapom sincs, eltunt a cicim szulesek utan es nem kertem nagy melleket, csak normal meretueket. (Nem szeretnem az amugy is alkatomhoz szelesmellkaskorfogatomat megdobni nagy mellekkel, mert akkor eselyem sem lenne szerintem szep ruhakat talalni, tekintve, hogy a testem tobbi resze maradna s-es meretu.) Igy ajanlott a doki 360-as kerem impit. En ezzel meg mindig csak 85B/C korul leszek, mast testalkatra ekkora impi meg mar D-t csinal.
A kérdező hozzászólása: Én 170 cm vagyok és 51 kg. Az orvossal 320-350 cm3-t beszéltünk meg. Õ a kisebbet ajánllotta én meg a nagyobbat szeretném. Csak igazából nem is tudom elképzelni hogy melyek mekkora lesz meg hogy , hogy fog kinézni bennem és ezért elég tanácstalan vagyok.
Télen érdemes, mert akkor nyárra már nincs vele gond. Az hogy mekkora lenne jo, függ a magasságodtol is és attòl is, hogy most mekkora van. Én 173 cm magassággal, 54 kg-mal, 220-ast választottam, de én a ritka kivétel vagyok, aki nem akart feltünö, nagy melleket egy vékony testhez, és azt sem akartam hogy látszòdkon, hogy mü. Valakinek persze pont az a cél, hogy làssàk, hogy neki szilikonja van...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítõ válaszokat Szerintetek mekkora lenne az ideális implantátum? Elég vékony termetû vagyok a átlagos magassággal. Szerintetek a 350 cm3 sok lenne?
Nyáron nem ajánlatos, inkább tavasz-õsz. Most már inkább várj vele, sok kellemetlenségtõl kíméled meg magad!
én télen akarom a szülinapomra remélem addigra lesz rá pénzem de ha nem akkor is nyár elõtt, hogy a strandra már tudjak menni az új melleimmel .
Az "ezek után sportmelltartót kell hordanod" kommentelõket most fejbelõném. Valószínûleg nekik nincs olyan ismerõsük akiknek lett ilyen plasztikája mert akkor tudnák, hogy az ideiglenes melltartó után lehet melltartót hordani( a merevítõ nélküli melltartók a legjobbak, fõleg ha push up is van benne mert akkor még kerekebbnek látszik, de nem tul fake nek)

Államcsőd szempontjából mennyire mindegy, hogy az eurómat Prémium Euró Magyar Államkötvényben, vagy egy eurós bankbetétben (Magyarországon) tartom?

Szeretnék egy minimális devizatartalékot magamnak. Nem kell sokat kamatoznia, csak legyen. Euróra gondoltam. Rengetegszer találkoztam vele, hogy a márciusi jegybankelnök váltás után, miután a kormány a saját emberét tette a pozícióba és a jegybank függetlenségének annyi lesz, a befektet?k pedig bizalmatlanná válnak. A forint mindenképpen gyengülni fog. Az államcs?döt nem tartom túl reálisnak, de szeretnék 700 eurónyi forintot most euróra váltani, ha a forint nagyon meggyengülne. A kérdésem, hogy egy szerintem nem túl valószín? államcs?d esetén számít valamit, hogy az euróm egy bankbetétben van, vagy pedig államkötvényben. Nyilvánvaló, hogy az államkötvény úgymond elveszik államcs?dnél, de egy eurós bankbetét mennyire védett? Az Erste eurós betétlekötési akciójára gondoltam egyébként. Ha mindegy, akkor inkább eurós államkötvényt veszek valamivel magasabb kamatért.

Legjobb válasz: Egyik sem! Államcsõd esetén tök mindegy, hogy miben volt, ha nem nyitnak ki a bankok pl. másnap reggeltõl!! Egyedüli megoldás: külföldi bankbetét.

Egyik sem! Államcsõd esetén tök mindegy, hogy miben volt, ha nem nyitnak ki a bankok pl. másnap reggeltõl!! Egyedüli megoldás: külföldi bankbetét.
Vagy egyéb külföldi befektetés...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Utolsó, köszönet, ezen elgondolkozom. Csak pont mostanában hagytam fel azzal, hogy sok készpénzt tartok itthon, ezért nem is gondoltam erre. Mondjuk eddig a forintokat tartottam a szekrény mélyén.

Tényleg mindegy, hogy az ember, kivel, és hol veszítio el, csak veszítse el?

Ezt hallom mindnekitől, meg ezt olvasom itt is. Hogy tök mindegy, hogy az ember egy részeg r*banccal egy diszkó mosdójában, csak veszítse el. Utána meg úgyis majd olyan lesz a barátnője, akit szeretni fog...

Legjobb válasz: Nekem nem mindegy.

Nekem nem mindegy.
Nem mind egy szerintem az elsõ szexuális élményed meghatározó kihathat egész életedre is attól függ hogy hogy viszunyulsz a továbiakba a szexhez ha jó és szenvedélyes akkor szeretni fogod ha meg csak olyan akkor laposnak untnak fog tünni az elsõ szexuális élmèny igen nagyba befojásoló ezért fontos hogy hogy veszíted el a szüzességed meg hogy önakaratodból e vagy csak "divatból"
Szerintem nem mindegy. Olvastam sztorit, hogy egy "minden mindegy csak legyen" típusú dolog után aszexuális lett az élménytõl. Igaz, hogy az illetõ nagyon fiatal volt, a lány meg épp menstruált. Szerintem a minimum, hogy bízz az illetõben.
Ez szerintem attól is függ, hogy lány-e az illetõ vagy fiú. Manapság egy srácnak sokkal cikibb, ha szûz mondjuk 20 évesen, mintha ugyanez csak lányban. Ha pasi szûz, akkor "ó, hát biztos mekkora kocka, fatökû, stb", ha csaj akkor meg még meg is "dicsérik" érte. Éppenezért sok fiú lehet úgy ezzel, hogy mindegy csak veszítsék el valakivel, nekem is van olyan ismerõsöm, aki akár egy diszkó mosdójában is elveszítené egy vadidegen csajjal, csak ne legyen már szûz. Én lányként tuti nem vállalkoznék ilyesmire, inkább kivárom míg találkozom egy olyan emberrel, aki megérdemli hogy neki adjam a szüzességem. :) 19/L
Én is olyannal veszítettem el, aki után 2évet sóvárogtam, egyszeri dugás volt. Nem emlékezetes, nem is szép történet, de ez sosem érdekelt igazán, ez egyén függõ szerintem. 24F
Életkortól is függ. 14 évesen ne veszítsd el a diszkó vécéjében, ellenben ha 30 évesen is szûz vagy, akkor jobb megragadni, ha alkalom adódik, még ha nem is a legkedvezõbb.
Nem mindegy csak nincs más. Van aki ért a nökhöz és van aki nem. Ez nem kortol vagy kigyurtságtol vagy joképüségtöl függ.
Mindenki úgy csinálja ahogy gondolja. Számomra az általad felhozott példa visszataszító, de nem is állok a másik véglet mellett, hogy mindenáron szerelmesnek kéne lenned.
nem egészen
Èn nem így gondolom, én pèldàul csak akkor èrvezek bârmit is ha azzal csinàlom akit szeretek.
Ha neked mindegy, nekem mindegy. De a szomszéd is magasról tesz rá. Magad döntöd el mennyire számít.
Én 26 éves szûz férfi vagyok, de azért a diszkó wc-jében dolog meredek lenne számomra is (amúgy sem történhetne meg, mert nem járok diszkóba). De amúgy nagyjából mindegy lenne, kivel, csak végre már ne lennék szûz :(

Mi a gond a súlyos drogfüggőkkel? Nem mindegy, hogy az ember hogyan éli az életét?

Tegyük fel, hogy nemet mondok a modern társadalom normáira, és teszem azt, heroinista leszek. Mégis milyen indokokat tudtok felhozni ez ellen? Mindannyian tudjuk, hogy egyikünk sem tudja a válaszokat a Nagy kérdésekre, mint pl: Mi az élet értelme? Miért van valami a semmi helyett? Mi van a halál után? Persze találgatni lehet... De mégis milyen alapon ítélkeztek, hogyha egyszer sz*rt se tudtok? (persze én se, de nem is nagyon ítélkezem)

Legjobb válasz: szerintem csak az a gond vele hogy egy idõ után elviekben mindenképpen ártasz vele valakinek. úgy értem hogy például elfogy rá a pénzed vagy ha magad állítod elõ akkor az alapanyag és akkor olyanoktól kell elvenned hozzá (pénzt, vagy más szükséges eszközt) és kért okozol valakinek ezzel. és ha nemet mondasz a társadalomra az a te dolgod, de hogy utána a társadalom tartson el úgy hogy nem teszel hozzá, na az zavarni fog sokakat. ha teszem azt ezt úgy teszed hogy elvonulsz egy kommunába vagy valahova ahol tényleg a társadalomtól függetleül tudsz létezni semmi gond, de mikor benne élsz és úgy teszed ezt akkor problémát okozhat. vagyis szerintem ha valamit elutasítasz amit mások nem akkor azért még tiszteletben tarthatod az õ elképzelésüket

szerintem csak az a gond vele hogy egy idõ után elviekben mindenképpen ártasz vele valakinek. úgy értem hogy például elfogy rá a pénzed vagy ha magad állítod elõ akkor az alapanyag és akkor olyanoktól kell elvenned hozzá (pénzt, vagy más szükséges eszközt) és kért okozol valakinek ezzel. és ha nemet mondasz a társadalomra az a te dolgod, de hogy utána a társadalom tartson el úgy hogy nem teszel hozzá, na az zavarni fog sokakat. ha teszem azt ezt úgy teszed hogy elvonulsz egy kommunába vagy valahova ahol tényleg a társadalomtól függetleül tudsz létezni semmi gond, de mikor benne élsz és úgy teszed ezt akkor problémát okozhat. vagyis szerintem ha valamit elutasítasz amit mások nem akkor azért még tiszteletben tarthatod az õ elképzelésüket
A legnagyobb gond az, hogy rohadt sokba kerül a társadalomnak megpróbálni kikúrálni késõbb. Úgyhogy alapvetõen felelõtlenség, persze te tojhatsz erre is, hiszen te szabad ember vagy...azt teszel, amit akarsz...
#8! Kosztolányi nem volt ópiumfüggõ, az unokatestvére Csáth Géza volt az, aki szintén író volt.
#7-nek: svájcban a heroin függõk az államtól vehetik meg az olcsó heroint. és így tudnak dolgozni mellette.
Nincs gond a súlyos drogfüggõkkel. Persze azt sem helyeslem, hogy kiskorúak cigizzenek és mégis csinálják. És nem mindegy hogyan éled le az életedet. Úgy kell leélned ahogyan cselekszel. Ha úgy érzed megéri feláldozni dolgokat az édes lebegésért hát tedd.
Én nem ítélem el, ha drogfüggõ akarsz lenni akkor legyél. Igazából nagy h.ülyeségnek tartom, hogy be vannak tiltva, le merem fogadni, hogyha legális lenne kevesebben drogoznának mert az úgy már nem buli (sokaknak). Szóval szerintem az olyan dolgokat, amikkel nem ártasz másoknak, nem kéne betiltani. Ahhoz meg mi közük, hogy magadnak ártasz-e?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
Én úgy látom, hogy mindkét oldalnak megvannak a maga érvei és ellenérvei. Az biztos hogy a jelenlegi rendszer tarthatatlan, mert lassan alig van olyan fiatal aki nem él kábítószerrel, ugyanakkor a szavadság súlyos csorbítása, hogy egy spangli miatt 2 év börtönt lehet kapni. El kéne gondolkodni azon, hogy 100 évvel ezelõtt még legális volt az ópium, a kokain és más kemény drogok, mégsem volt a szenvedélybetegség népbetegség mint ma, és akik éltek ilyen szerekkel (pl Kosztolányi Dezsõ aki ópiumfüggõ volt) nem okoztak kúlönösebb kárt a társadalomnak, mert legális lévén olcsó volt a szer és nem kellett bûnözni ahhoz hogy megszerezzék. Félreértés ne essék én senkit nem akarok rábeszélni a szer hadználatára, sõt tragédia, hogy fiatalkorúak akik még nem képesek felelõs döntést hozni, hozzájutnak a kábítószerekhez. Ráadásul a szigorú drogtörvény hatására elárasztották a piacot a veszélyes és kiszámíthatatlan dizájnerdrogokkal, a klasszikus drogok meg sokba kerülnek hiszen meg kell fizetni hogy tiltott gyümölcs és a bûnözõ dílerek felütik szintén veszélyes anyagokkal. Üdv; T
Kedves Kérdezõ! Igyekszem ítélkezésmentesen megfogalmazni a véleményem, jó? Tudod, ha megengedhetné magának minden tudatmódosítót használó, hogy a tudatmódosítót nem használók kihasználása nélkül éljen a cuccal, akkor a szerhasználatnak is nagyobb lenne a társadalmi elfogadottsága. Magyarán, ha a szerhasználók nem gerjesztenének maguk körül annyi stresszt (családtagok érzelmi életébe avatkozás, fájdalom okozása szeretteiknek), nem generálnának ill. követnének el annyi közvetett bûnt (prostitúció, többek megfertõzése, lopások az anyaghoz jutás érdekében) a szert nem használók ellen, és a végén nem az absztinenseknek kellene jelentõs költséggel eltemetni õket, akkor az állami üldözés és a tiszták kritikája valóban alaptalan lenne. Még annyit kell hozzátennem -csatlakozva az elõttem szólókhoz- hogy egy függõnek legyen elég pénze a rehabilitációra, ha meggondolta magát. Leegyszerûsítve foglalom össze: minden narkós úgy nyírja ki magát, ahogy akarja, ha azt nem a többiek számlájára teszi. Megint folytatnom kell egy elõttem szóló véleményét. Tudod, hogy néz ki az alkoholisták pokla? A pokluk egy irtó hosszú utca, minden ház egy kocsma, és ingyen ihatnak. Annyit, amennyit akarnak, olyan sokszor, ahányszor akarnak. És átélik ugyanazt az élményt, mint itt a földön részegen, a tudatvesztést. Aztán kijózanodás után újra, meg újra, meg újra... a végtelenségig. Amíg csak be nem fejezik. Légy szíves, csak a a saját nevedben nyilatkozz, mikor azt írod, senki nem tudja, mi az élet értelme. Én megcáfolhatatlan választ adok Neked -remélem, a többi hozzászóló is érteni és élvezni fogja. Az élet értelme az, amit adsz neki. Hihetetlenül egyszerû, igaz? Mi van a halál után? Hm. A Tibeti halottaskönyv tanulmányozását javaslom. Európában hozzáférhetõ -bár szimbolikus, allegorikus és szellemi munka befektetése nélkül feldolgozhatatlan- információi leginkább a buddhistáknak vannak e témában. Üdv R.
Ha tisztességes úton szerzi meg rá a pénzt valaki, az felõlem heroinozhat is. Amíg másoknak nem árt vele addig szerintem mindenki azt csinálja amit akar. Ez a szabadság. Persze az állam ezt lábbal tiporja. Eredetileg az emberi szabadságot úgy határozták meg, hogy az ember bármit megtehet amit akar, amíg azzal nem okoz kárt embertársainak és nem korlátozza az embertársait a szabadságukban. A mai társadalom viszont úgy müködik hogy csak azt szabad megtenned amit megengednek. A bikini együttes mondta jól: "mindent szabad ami nem tilos"
teljesen egyetértek veled. egy normális helyen, ahol felnõttnek tekintik az embert, nem gyereknek, hagynák az ember úgy élni és úgy meghalni ahogy akar és nem gondolnák hogy ezzel elrontotta.
Halihó, sokkal messzebbrõl kell nézni az ügyet...így meg nem biztos h megérted. Az emberi élet egy hatalmas lehetõség a lélek fejlõdéséhez ami egy hatalmas isteni terv része és nem ér véget a halál után az életed. Ha drogosan élsz gyakorlatilag elkótyavetyéled ezt a lehetõséget amit esetleg nagy erõfeszítések árán kaptál meg. A drogos finom testei olyan sérüléseket szenvednek hogy a köztes létben sem tud helyesen mûködni és ez nagyon hosszú idõre rettenetes körülmények közé sodor téged. Ha kétségeid lennének a túlvilágról akkor nézz rá a piramisokra. Az egyiptomiaknak szted voltak kétségeik? Ébresztõ!! T :)
A kérdező hozzászólása: Na jó, de mibõl gondolod, hogy a társadalom egy helyes dolog? Mit értünk el vele? Persze csináltunk egy csomó gépet, meg miegymást, de ez tényleg jó, tényleg hasznos? Az emberek miért érzik úgy, hogy azzal, hogy szorgalmasan dolgoznak, és fizetik az adókat valami nagyon jó és nagy dolog részei lehetnek? Néha úgy érzem, ez az egész csak egy játék, amit az emberek azért találtak ki, hogy lekössék magukat...
Kosztolányi is kemény ópiumfüggõ volt, az unokatestvére szoktatta rá.

Akinek nem mindegy hogy, azt mondod hogy fél egy van, vagy 12:30? Ez miért van?

Egy szóval? vagy mi ez a tulajdonság? Kekec?

Legjobb válasz: Egyesek nem ismerik az analóg órát, csak a digitálisat. Ha úgy mondod neki, hogy fél egy akkor nem biztos hogy érti, mert õ 12:30-nak ismeri.

Egyesek nem ismerik az analóg órát, csak a digitálisat. Ha úgy mondod neki, hogy fél egy akkor nem biztos hogy érti, mert õ 12:30-nak ismeri.
régebben nekem is gondjaim voltak az analóg órákkal, de még most is körülbelül 3-5mp mire leolvasom. a fél eggyel nincsenek ugyan gondjaim, csak logikailag elég fura, mert pl. fél 12 az lehet 6 óra is, vagy 12 és fél, 12:30, persze tudom, hogy nem így van, de ezért nem szeretem mondjuk ezt a kifejezést. :) én leginkább egy számban szeretem megadni az idõt, például 1802 (ezernyolcszázkettõ) és akkor az 18:02, ez az én hóbortom :)
Fél egyet mondok, tudatosan. Kiskoromban és mindig is analóg órám volt, és így tanítottak.
Ez nekem sem mindegy. Ha meglátok egy analóg órát, feláll a hátamon a szõr, és percekig tanulmányozom, mire leolvasom, mennyi az idõ, és ráadásul nem is biztos, hogy sikerül pontosan leolvasni. Ha szóban mondják, hogy negyed-, fél-, háromnegyed kilenc, akkor is fennakadok rajta, és képes vagyok gondolkozni rajta, hogy vajon mit jelent. :) De hát... én már a digitális világba születtem, arról nem is beszélve, hogy szeretek a korral együtt haladni. Szóval én el sem tudnám képzelni az életet úgy, hogy ne digitális órám legyen.
Lehet ez a berögzõdés a munkája során alakult ki. Pl. egy mozdonyvezetõnek vagy buszsofõrnek sincs fél kilenc, csak 08:30, vagy 20:30.
Nem tudom mennyi idõs az a valaki, akinek nem volt mindegy, de nekem kis koromban nagy gondot okozott, hogy mit jelent a fél egy, a fél nyolc, a negyed kilenc... sosem értettem. Elõttem van a jelenet, hogy már sírva kérem anyukámat, mondja meg rendesen mennyi az idõ, és ne azt, hogy negyed kilenc. Én nagyon nehezen tanultam meg. Lehet a te ismerõsöd esetében is ez a probléma, vagy tényleg csak kekec..
A kérdező hozzászólása: hát már ideje lett volna megtanulni 53 évesen de szerintem vagyis remélem nem ez az oka a dolgoknak :D
A kérdező hozzászólása: Te attya úúr isten!!! OMG !!
A kérdező hozzászólása: igen de reggel 9 után ha megkérdezi az idõt valszeg nem éjfél után van
A kérdező hozzászólása: jó nekem se pöccre megy hogy mi van, de mér baj az ha gondolkodok. és miért kell minden alkalomkor ezt hangsúlyozni akit ez zavar :S 53 évesen és miért kell szinte lebazni ezért a dologért :S .
Barátomnak épp fordítva van, nem fogja fel, mi az a 12:30 :D Neki ezek csak számok.. Nekem meg a fél egy csak üres szavak. Hát ki melyiket szokja meg. Egyik se jobb, mint a másik.

Mindegy, hogy azt mondom autokratikus állam, vagy autoriter állam?

Legjobb válasz: Az autokratikus önkényuralmit, zsarnokit jelent. Ugyanez franciául autoritaire (kiejtve autoriter).

Az autokratikus önkényuralmit, zsarnokit jelent. Ugyanez franciául autoritaire (kiejtve autoriter).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Nem mindegy, hogy azt csinálod, amit szeretsz, vagy azt, amiben tehetséges vagy. Mit gondolsz erről?

Tegyük fel, szeretek sminkelni, ezért elmegyek, beiratkozom egy sminkes tanfolyamra, majd sminkesként fogok dolgozni. Viszont 'tehetséges' vagyok mások segítésében, akár egy hajléktalanszállón tudnék segíteni a rászorulókon, vagy akár beteg gyerekek fejlesztésében is képes lennék segíteni. Ezek csak egy feltevések, de mit gondoltok erről?

Legjobb válasz: Azt csináld, amit szeretsz és nem savanyodsz bele. Ha pedig a kettõ - szeretet és tehetség - keresztezi egymást, bonts pezsgõt. :)

Azt csináld, amit szeretsz és nem savanyodsz bele. Ha pedig a kettõ - szeretet és tehetség - keresztezi egymást, bonts pezsgõt. :)
Vannak még más tényezõk is. Mire van lehetõségem? Melyik a hasznosabb? Én a példában említett két lehetõség közül biztos, hogy a másodikat választanám, mert a sminkelés nem hasznos, a hajléktalanok vagy a beteg gyerekek segítése viszont annál inkább. (Mellette még hobbiból sminkelhetsz is akár.) A másik: amiben az ember valóban tehetséges, azt általában valamennyire szereti is csinálni. Ez fordítva is igaz: az ember ritkán csinál szívesen olyasmit, amihez semmi érzéke, adottsága, tehetsége nincsen.
Amiben az ember tehetséges, azt általában szereti is.

Ha magamra kenem és nem megeszem akkor mindegy, hogy az olajban (pl oliva olaj, argán olaj) telített vagy telítetlen zsírsav van, nem? Úgy így se úgy se káros, ugye?

Legjobb válasz: Az olaj ( bármilyen olaj is) telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Emiatt folyékony a halmazállapota. Telített zsírsavak a kemény zsírokban vannak (pl. disznózsír)

Az olaj ( bármilyen olaj is) telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Emiatt folyékony a halmazállapota. Telített zsírsavak a kemény zsírokban vannak (pl. disznózsír)
mindegy... igen végül is csak akkor káros ha a szervezetedbe kerül (megeszed)
A kérdező hozzászólása: Ó köszönöm. Csak féltem, hogy így is felszívódhat valahogy. :/ :)
semmi :)
márkahû :)
vanpénze :D
Mindenki használ valamilyen márkájú mosóport, fogkrémet, tusfürdõt, parfûmöt, margarint stb. vagy akár fehérnemût, na ha ezekhez lehet ragaszkodni, biztos van olyan ember is, aki gyermekruha márkához ragaszkodik.. ennyi.
kitérdekel? :)
egészségére:D
mi lenne? semmi.
Õszintén? Nem, nem furcsállom. Sõt, továbbmegyek, nem is érdekel. Mindenki azt csinál amit akar, igazából tökéletesen hidegen hagy, hogy xy csak nextbe, Gucciba, vagy zsákvászon babaruhákba öltözteti-e a gyerekét. Az õ dolga. Ezzel az erõvel azon is fennakadhatnék, hogy Suri Cruise kizárólag nagynevû divattervezõk kreációit hordja 5 évesen. Erre is csak ez a válaszom: egészségére. Az õ dolga. Nekem van más fontosabb, ami érdekel. Ez nem tud izgatni, ne haragudj.
Nem biztos, hogy van pénze, turi, vatera tele ilyen ruhákkal fillérekért! :-)))
Nem írtad, de a kérdésbõl maximálisan egyértelmû hogy egy idiótának tartod a szóban forgó anyukát, és szívesen olvasnád, ahogy egy külön kérdésben mások is szídják, ezért írtál egy kérdést, ahol ezt meg lehet tenni. Ez teljesen egyértelmû. Szerettél volna olyasmiket olvasni az anyukáról, hogy igen, milyen fennhéjazó és sznob és nagyképû és mennyire rosszra neveli a gyerekét stb. Én nem vagyok híve az ilyen "szidjunk együtt más anyukákat" dolgoknak..
A kérdező hozzászólása: Úristen....te szerintem magadból indultál ki...egyáltalán nem vágytam közös együtt fröcsögésre...csak csodálkoztam hogy máskor nem egy alkalommal itt tök az ellenkezõjét olvastam ennek mint most, hogy mindenki teljesen normálisnak tartja ezt . Hol olvastad hogy idiótának tartom emiatt mert azt ad a gyerekre??? nem is alkottam errõl a részrõl véleményt hogy mit ad rá, csak a fennhangon hangoztatásról alkottam véleményt...
"Egyébként igen, fennen hangoztatja. Szerintem is ez a gáz vele inkább, nem a márka maga, hanem ez hogy bezzeg õ megteheti más meg nem és az ássa el magát:) " Itt is épp bizonygatod, hogy õ mekkora gáz, és várod a helyeslést....
csapda :)
A kérdező hozzászólása: Igen a fennhéjázás a gáz a dologban NEM A MÁRKA. Épp a kiemelt mondatban is ezt írtam...szerintem hagyjuk is egymást akkor :) ) te úgyis meg vagy gyõzõdve hogy neked van igazad :) )
közöm?közöd?mit foglalkozol vele?
Neked az a bajod, hogy megteheti! Ezt úgy hívják irigység!
Az utolsó néhány válasz nagyon tetszett! Teljesen igazatok van!!! Miért kell mindig mással foglalkozni?!
Fontos ez...? Hogy kinek a gyermeke milyen ruhában van? Kell-e, hogy bárkit érdekeljen, hogy ki mit hangoztat? Mi olyan menõ a next cuccokban? Én magamnak sem veszem meg, mert nem tetszik. Kinek a pap, kinek a papné. Nekik azok tetszenek, csak azt veszik. Én is csak ugyanarról a helyrõl választok magamnak ruhákat, máshova már szinte be sem megyek, mert tudom, hogy hol találom meg az ízlésemnek megfelelõt. Tudjátok, olyan ez, mint az oviban: ha nincs kinek felvágni, akkor nem fognak felvágni... :)
Nem olvastam végig a válaszokat. Megértem az ismerõsödet, mert nagyon jó minõségû márka. Ha megtehetném, én is csak angol márkás ruhadarabokba öltöztetném a fiam.
En a lanyomnak csak markas ruhakat veszek. MEg a jatszoterre is Benetton, Zara ruhakban jarunk. Viszont itt kulfoldon learazasokkor (60-70%) fillerekert meg lehet venni a markas ruhakat. Ezert.
A kérdező hozzászólása: Nem írtam se azt hogy tetszik se azt hogy nem, egyszerûen véleményeket vártam, de nekem is az az érzésem hogy ilyenkor mikor mindenki egyfélét mond akkor véletlen se ír ide egy olyan se mint a múltkor és egyéb más ilyen szituban. Szóval így van ahogy a 3mal ezelõtti válaszoló írta. Egyébként igen, fennen hangoztatja. Szerintem is ez a gáz vele inkább, nem a márka maga, hanem ez hogy bezzeg õ megteheti más meg nem és az ássa el magát:)
sza*ok rá
A kérdező hozzászólása: Nem furcsállanátok hogy csak és kizárólag ez? Ti is egyféle ruhát húztok csak magatokra?
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdezem, mert volt egy ilyen kérdés és egy anyuka tökre le lett húzva emiatt hogy csak egy bizonyos márkát vesz..hogy ez nagyzolás meg hogy erre fogja a gyereket is szoktatni illetve hogy a gyerek is majd azt fogja lesni ki miben jár, holott ennek nem sok jelentõsége van bármilyen szempontból is. És most meg akik válaszolnak itt pont ellenkezõje...Milyen fura.
Nem érdekel. Mindenki azt ad a gyerekére amit akar, ettõl nem lesz semmi baja.
Sajnos ilyen világot élünk, hogy általában mindenki csak felszínes! A belsõ értékek nem sokat számítanak :( és mivel az az anyuka is felszínes, vagy pénzéhes ezért ö így neveli a gyermekét, hogy csak a pénz számít! Az a lényeg, hogy te ne így nevel a gyermeked! :)
miért, a next ilyen menõ cucc?:) az én fiamnak azért van csomó next rucija, mert a netrõl rendeltem használtan, és nagyon jók :) akkor mi most menõk vagyunk?:)
Egy szóban: Közöd? :) )))))
az én fiamnak is van egy csomó next rucija...turiból.... a véleményem?hogy sok itt az unatkozó anyuka, akiknek jólesik lehúzni a másikat bármiért... Én már külön örülök, ha lepontoznak meg lehúznak, mert ez azt jelenti, hogy nem olvadok bele a tömegbe, hanem van határozott véleményem:D
Semmi. Egyébként megértem. Én is imádom a next rucikat, ha lehetõségem van rá, akkor azt veszek a fiamnak. Ez van. Mindenkinek megvan a saját rigojája, õ ezt szereti, ennyi.
Nem is tudtam, hogy a next ilyen "menõ"? Komolyan. Lányomnak is van egy csomó, mind használt. Azt sem tudom, hol lehet újonnan venni... Ismerek ilyen anyukát én is, apukát is, aki szintén csak egy bizonyos márkát hajlandó hordani. Nálam inkább fontos, hogy cuki legyen a ruci, legyen az akár tesco-s, mint hogy márkás legyen. Úgysem sokáig hordja, nem fog tönkremenni. Saját ruhánál inkább választok minõségibbet, márkásabbat (persze nem ragaszkodom egyhez) bizonyos összeghatáron belül persze, mert én viszont hordom, amíg csak lehet. Mit is válaszoljak kérdésedre? Annyit tudok csak, hogy az õ dolga...
Kérdezõ, a két kérdésbõl és válaszokból nem fogsz tudni levonni következtetést. Vannak olyan kérdések, ahol egy valaki "rácuppan" valamire, elkezdi a kérdezõt vagy valamelyik válaszolót "izélgetni" és a többi is ráharap és máris megvan a vita. Itt meg most ellentétesen történt, és a többség egyetért, ezért nincs vita. Szerintem nincs baj a márkahûséggel, de a "fennen hangoztatja" mondjuk nekem nem szimpatikus dolog, semmilyen téren sem. Az anyuka mivel kérkedik is, ezért fennhéjazónak nevezném.
Óh, megint egy "beszéljünk ki egy hülye anyukát" kérdés...... Ha Neked nem tetszik, és felnõtt vagy, nem foglalkozol vele. Ha Neked nem tetszik, és gyerekes vagy, kibeszéled idegenekkel, kérdést is kiírsz róla mert nem tudsz aludni ha nem szidhatod másokkal karöltve.
Nem olvastam végig a 4 oldalnyi választ. Röviden? Imádom a nextet, fiamat és lányomat abba öltöztetem (teszvesz), ezenkívül h&m és cherokee. Imádom mindet. Gyönyörû minõség, majd viszont eladom Csodacsini a lányom benne és a fiam nagyon vagány!!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!