Találatok a következő kifejezésre: Mind a szeretjük egymást, (96 db)

Ha egy fiú és egy lány mindennél jobban szeretik egymást, akkor feltétlenül kapcsolat a vége? 18/f

Még régebben legjobb barátok lettünk, pedig 3x találkoztunk és 1-2 évig csak neten tudtunk beszélni. Mostmár tudunk találkozni többször, és lassan mindennapos is lesz a találkozás. Fogalmam sincs mit akarok. Nagyon szeretem, és nem akarok elrontani semmit hosszú távon se. Honnan tudhatnám ha ? többet akar? Nehéz mert az ölelés, szép szavak meg ilyenek természetesek, szóval nem tudom mik lehetnének még jelek. Meg egyáltalán nem tudom, hogy érdemes lenne-e belemenni.

Legjobb válasz: Mindenképpen érdemes. Ha úgy érzed, hogy Te szereted, akkor kérdezz rá, beszéld meg Vele :)

Mindenképpen érdemes. Ha úgy érzed, hogy Te szereted, akkor kérdezz rá, beszéld meg Vele :)
A kérdező hozzászólása: Elõtte szeretném kideríteni valahogy, hogy akar-e többet.
A kérdező hozzászólása: félek rákérdezni, mert ha õ nem akar többet, akkor a máshogy állna már hozzám attól félek.
A kérdező hozzászólása: Lehet az se véletlen, hogy a kapcsolataink nem mûködtek. Nem éreztünk semmit a másik iránt. Lehet pont azért, mert egymást szeretjük?(nem csak barátként)
Nekem is volt egy ilyen nagyon jó kapcsolatom egy fiúval..több éven keresztül imádtunk egymással lenni , de csak barátilag néztem rá. és egyszer mikor kiderült hogy õ többet érez irántam , akkor megilyedtem , és több hétig nem szóltunk egymáshoz. Szerintem ne mondd el neki hogy többet érzel , csak akkor , hogy ha már bebizonyosodtál arról , hogy õ is.
A kérdező hozzászólása: És ezt hogyan deríthetném ki?
A kérdező hozzászólása: és hogyan alakult a kapcsolatotok miután nem beszéltetek hetekig? Mi lett a sráccal? mi lett veled? ugyanúgy jóba voltatok utána?

Ha 2 ember együtt van és mindennél jobban szeretik egymást, de közben az egyik fél meghal, a másik pedig keres magának mást, mert rossz neki egyedül, akkor ők már soha többé nem lesznek együtt lélekben?

Mi van, ha az a másik aki távozott az élők sorából, csak rá vár, mert ő volt élete értelme?

Legjobb válasz: Én a helyedben átruccannék az ezotéria kategóriába. Itt élõ emberekkel foglalkozunk, nem lelkekkel.

Én a helyedben átruccannék az ezotéria kategóriába. Itt élõ emberekkel foglalkozunk, nem lelkekkel.
az a másik is azt akarja, h a párja ne legyen magányos. az ember meg társas lény, gyászolni kell, de tovább is kell tudni lépni.
az életben már biztos nem lesznek együtt!
Mio Madre szeret apám aki halt. Azóta Madre nem szeret más. Nem kell neki más.
Boci, én még mindig azt mondom, hogy nem tudhatjuk, hogy ez milyen magánnyal jár ... Én gyermekként veszítettem el az apukámat, anyum akkor összvissz 40 éves volt ... Õ megpróbálta, felnevelt minket egyedül, de tapasztalatból mondom, hogy ez nem egészséges.
azért 'nyomorogni' hátralévõ életedben h majd talán együtt legyetek az örökkvalóságban, hát nagy lutri.
ez meg elég abszurd, mert minden szerelemnél azt hisszük, h õ az Igazi..... aztán kiderül h nem...
Viszont ha egymásnak rendelte õket a sors és haláluk után találkoznak viszont az egyik fél idõ elõtt távozik akkor a másik félnek nem lenne tisztességes mással összejönnie hiszen akivel összejön az nem feltétlen lelte még meg a neki rendelt társát.
Boci, szerintem nem tudhatjuk, hogy mennyire fájhat ez ... az ittmaradónak ... És igen, ha egymásnak rendelte õket a Sors, haláluk után újra találkozni fognak.
14évesek nyilván igy gondolják, a felnõttek meg tudják, h az ember társas lény. nem megcsalás az, ha aztán keres magának vkit. attól még az emléke megvan.
De a társnak nem feltétlen kell az ûrt hasonló dologgal kitöltenie.
ha valóban annyira szerettétek egymást, akkor majd ha a te tested is halott lesz, akkor találkozik a lelketek.de mivel te vagy az élõ most, nyugodtan keress új párt magadnak.az ember nem élheti le az életét egyedül, mert társas lények vagyunk.
De akkor viszont az új párral cseszne ki.
Ez szomorú :( Lélekben hûséges maradhat - egy új pár mellett is.
# 4 Ha igazán szerette és tényleg a társa akkor nem bánja az "egyedüllétet".
Akkor egész életében legyen egyedül? Gondolkozzunk már....
Hogyha keres magának mást akkor már alapból nem tekintette az elhunytat örök társának.
bizony, ha vkinek a párja az élete egyetlen értelme, akkor ott tényleg gondok vannak :S

Van egy párkapcsolatom, ahol a szex nagyon jó és nagy szenvedély van köztünk, ezen kívül szeretjük is egymást. Szóba került a házasság is. Szeretjük egymást, de nem szerelemmel, viszont nagyon jó köztünk minden. Házasodjunk így?

Legjobb válasz: Aki azt írta, hogy azért van nagyon sok válás mert sokan szerelem nélkül házasodnak az szerintem téved. Pont ennek az ellenkezõje miatt van ... Mert sokan vak szerelembõl házasodnak. Olyan szerelembõl amikor még nem lehet tisztán látni a másik hibáit, "velejáróit" és, hogy ha néha észre is veszik 1-1 pillanatra akkor is csak legyintenek, hogy ó hát én elfogadom Õt így meg majd megváltozik, majd ha együtt fogunk élni másképp lesz én tudom ... Én vallásos ember vagyok és sokat beszélgettem papokkal, tanítottak is. Õk mondták el, hogy ugye õk tartanak jegyesoktatást és mindig meg kell, hogy kérdezzék, hogy miért döntöttek a párok a házasság mellett. Azt mondták nagyon sokat adták azt a választ a kérdésre, hogy hát mert mi szerelmesek vagyunk egymásba és azt mondta ezek közül a párok közül majdnem mind elvált. Mert késõbb amikor már együtt éltek és sok-sok problémával szembesültek ami nem javult akkor ott nem volt más választás ... A szeretetre kell építeni. Ha Te úgy érzed, hogy szereted annyira a párodat, hogy akár egy egész életet is letudnál vele élni és megvan köztetek az összhang, az egyetértés és az a bizonyos láthatatlan kötelék ... Meg természetesen ha úgy érzed, hogy számodra Õ az igazi és ez kölcsönös akkor miért ne?:) Igaza van az elõttem szólónak... A szerelem egy idõ után elmúlik és ha nincs mögötte tiszta és önzetlen szeretet amelyre egy életen át lehet építeni akkor hiába volt ott a szerelem...Csak néznek egymásra az emberek, hogy: - Fuh, hogy voltam képes eddig ezzel az emberrel élni? Hogy nem vettem észre ezidáig, hogy Õ ilyen?" ... A szíved úgyis megsúgja a választ. Viszont ha vannak kételyeid akkor célszerû még várni vele ... Mindenestre én sok boldogságot kívánok! :-) (Jah és még annyit hagy jegyezzek meg, hogy nálunk is ez volt az elõzõ párommal, megvolt minden ... Szerelem nem volt. Házasság nálunk is felmerült és boldogan hozzámentem volna. De Mi sajnos rengeteget veszekedtünk ... És egy idõ után ennek meg is lett az eredménye. :( )

Aki azt írta, hogy azért van nagyon sok válás mert sokan szerelem nélkül házasodnak az szerintem téved. Pont ennek az ellenkezõje miatt van ... Mert sokan vak szerelembõl házasodnak. Olyan szerelembõl amikor még nem lehet tisztán látni a másik hibáit, "velejáróit" és, hogy ha néha észre is veszik 1-1 pillanatra akkor is csak legyintenek, hogy ó hát én elfogadom Õt így meg majd megváltozik, majd ha együtt fogunk élni másképp lesz én tudom ... Én vallásos ember vagyok és sokat beszélgettem papokkal, tanítottak is. Õk mondták el, hogy ugye õk tartanak jegyesoktatást és mindig meg kell, hogy kérdezzék, hogy miért döntöttek a párok a házasság mellett. Azt mondták nagyon sokat adták azt a választ a kérdésre, hogy hát mert mi szerelmesek vagyunk egymásba és azt mondta ezek közül a párok közül majdnem mind elvált. Mert késõbb amikor már együtt éltek és sok-sok problémával szembesültek ami nem javult akkor ott nem volt más választás ... A szeretetre kell építeni. Ha Te úgy érzed, hogy szereted annyira a párodat, hogy akár egy egész életet is letudnál vele élni és megvan köztetek az összhang, az egyetértés és az a bizonyos láthatatlan kötelék ... Meg természetesen ha úgy érzed, hogy számodra Õ az igazi és ez kölcsönös akkor miért ne?:) Igaza van az elõttem szólónak... A szerelem egy idõ után elmúlik és ha nincs mögötte tiszta és önzetlen szeretet amelyre egy életen át lehet építeni akkor hiába volt ott a szerelem...Csak néznek egymásra az emberek, hogy: - Fuh, hogy voltam képes eddig ezzel az emberrel élni? Hogy nem vettem észre ezidáig, hogy Õ ilyen?" ... A szíved úgyis megsúgja a választ. Viszont ha vannak kételyeid akkor célszerû még várni vele ... Mindenestre én sok boldogságot kívánok! :-) (Jah és még annyit hagy jegyezzek meg, hogy nálunk is ez volt az elõzõ párommal, megvolt minden ... Szerelem nem volt. Házasság nálunk is felmerült és boldogan hozzámentem volna. De Mi sajnos rengeteget veszekedtünk ... És egy idõ után ennek meg is lett az eredménye. :( )
Minek kell házasodni? Attól megváltozik bármi is a nõ nevén kívül?
Áldásom adom rátok, járjatok békével.
A kérdező hozzászólása: És ez most hogy jön ide?
Most ez lehet bunkóságnak fog hangozni, hogy ezzel jövök, de azért az sem elhanyagolható tény, hogy házasságnál minden megy közösbe, válásnál meg felezõdik ugye. Szóval ha évekig küzdöttél a kis lakásodért, az válás után már nem csak a tiéd...
A kérdező hozzászólása: köszönöm az utolsónak. Köszönöm, a választ, a hozzászólást, a szavait.
A kérdező hozzászólása: 2 és fél éve. Igazából sosem voltunk egymásba, inkább õrült, szerelemszerû pillanatok voltak csak.
voltatok szerelmesek valaha vagy mindig csak a szenvedély? mert a szerelem csak egy ideig van jelen minden kapcsolatban, utána átalakul valami mássá.. mióta vagytok együtt?
meg hal valamelyikõtök hogyha nem házasodtok össze:O? nem értem miért olyan fontos ez úgyis csak papírok, semmi jelentõségük... L/16
Azért van ennyi válás, mert rengetegen szerelem nélkül házasodnak.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy szerelem nélkül érdemes házasodni? Mert különben a szex nagyon jó vele, és másban is egyetértünk, szeretjük egymást.
Ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy láttál egy szép nyugágyat, megvedd -e? Csak te tudhatod, mi a jó neked.
Én is engedélyezem !
Hát nem szállok vitába, de az a válaszoló aki megcáfolta a válaszomat, mely szerint a szerelem nélküli házasság váláshoz vezet szerintem téved. De nem gyõzködök senkit, mert errõl úgyis mindenkinek más a véleménye. Én csak azt tudom hogy anyukámék 16 éves koruk óta együtt vannak most 50 évesek és õrülten szerelmesek egymásba még mindig. Bár õk megtalálták egymást, õket a sors is egymásnak szánta. Én a valódi szerelemre gondoltam, nem fellángolásra, ami okán rögtön házasságba ugranak a felek.

25 éves lány vagyok. A párom sokszor agresszív velem, mert nem szeretkezek annyiszor vele, mint ahogy ő szeretné. Nagyon szeretjük egymást, de ez mindig közénk állt. Mit tegyek, hogy jobban kívánjam?

Legjobb válasz: En voltam ilyen kapcsolatban es magamban kerestem en is a hibat. Miutan szakitottunk es megismertem mast, visszatert a szexualis erdeklodesem es ugyanazzal a partnerrel meg mindig nem mult el...pedig eltelt mar par ev. Rajottem az ex minnel jobban nyomult en annal jobban ellenalltam pedig jo volt vele! De nem akartam vele lenni. A volegenyem sosem agressziv. Jol erti hogyan kell velem beszelni, hogy a dolgok jol menjenek. Erre igazabol nincs orvossag es a baratod is meggondolhatna, hogyan viselkedik veled. Minnel jobban zsarol, te annal szarabbul fogod magad erezni es menekulsz elole. Ha igy banik veled, akkor magat sokkal jobban szereti es nem lesz jobb. Ha idot adna es nem nyomulna valoszinu jobban kedved lenne az egeszhez. Ez a nagyon szeretjuk egymast mert ez csak egy dolog (bocsanat a romantikus lelku olvasoktol) ettol meg nem oldodik meg a szex kerdes. Csak turelemmel oldodna meg ha teged jobban szeretne sajat maganal.

En voltam ilyen kapcsolatban es magamban kerestem en is a hibat. Miutan szakitottunk es megismertem mast, visszatert a szexualis erdeklodesem es ugyanazzal a partnerrel meg mindig nem mult el...pedig eltelt mar par ev. Rajottem az ex minnel jobban nyomult en annal jobban ellenalltam pedig jo volt vele! De nem akartam vele lenni. A volegenyem sosem agressziv. Jol erti hogyan kell velem beszelni, hogy a dolgok jol menjenek. Erre igazabol nincs orvossag es a baratod is meggondolhatna, hogyan viselkedik veled. Minnel jobban zsarol, te annal szarabbul fogod magad erezni es menekulsz elole. Ha igy banik veled, akkor magat sokkal jobban szereti es nem lesz jobb. Ha idot adna es nem nyomulna valoszinu jobban kedved lenne az egeszhez. Ez a nagyon szeretjuk egymast mert ez csak egy dolog (bocsanat a romantikus lelku olvasoktol) ettol meg nem oldodik meg a szex kerdes. Csak turelemmel oldodna meg ha teged jobban szeretne sajat maganal.
Az önmegtartóztatás sem segít? :) Nem elég szexi a barátod? ;) Sok játék van, pl. már nagyon közel vagytok egymáshoz, gyertyafény, nem sok ruha, jó hangulat.. de nem érhettek egymáshoz. Találjatok ki vmit. Esetleg simogasson fehérnemûben téged, csikizzen szinte, csókolgassa a nyakad (egyébként ez az a pont, amitõl SZERINTEM MINDEN nõ odavan) , és így tuti sikerüüülni fog!!
Amúgy ha tényleg nem javul semmit, érdemes megkérdezni egy dokit. Most mit árthat? Legfeljebb segít. Biztos neki is rengeteg betege volt már, sok ilyen típusú problémát kezelt már, ez is biztos... Sok sikert!
Hagyd magad kínozni :) Csókolozzatok pl. sokkal szenvedélyesebben.. hevesebben, és izgatóbban. Emellett még ugye kínozhat nagyon sok féle képpen, mondd meg neki, hogy adjon bele mindent a dologba, apait-anyait! Szóval romantika, erotika, figyelem, szenvedély.. Minden. Ha így se lesz több kedved, akkor vmi nincs rendben :S Minden egészséges nõ kívánja a szexet, nekem nincs orgazmusom már jó ideje, de a szex mégis jó. Muszáj, hogy te is élvezd, és akard! Minden belsõ probléma kihat a szexre is!
Szerintem ebben a kapcsolatban nem veled van a baj. Sokkal inkább a pároddal. Az agresszió és az átélt sérelmek hatására természetes hogy nem tudod naponta 3szor kívánni õt. Egy kapcsolatban a rugdosás és a fojtogatás nem megengedett. Abban a percben el kellett volna hagyni, mikor elõször bántott. Tudom, hogy nem könnyû mert ez már nálad "társfüggõség" amikor már elfogdod õt annak ellenére is hogy bántott. Ezt a kapcsolatot vagy meg kellene alapjaiban változtatni, vagy szakítani. Ne hagyd, hogy bántson, akkor sem ha szeret.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez aranyos volt, mármint az, hogy gondolkozol azon, hogy hogy lehet ezt a problémát megoldani. Nemrég találtam rá erre az oldalra és regisztráltam és szerintem nagyon rendes emberek vannak itt! Nézegetem én is a kérdéseket és próbálok rájuk választ adni, segíteni. Igazatok van, minden "agyban" dõl el, ha a szeretet meg van és a hûség, akkor valahogy meg lehet oldani a problémát.Akkor lenne gáz, ha nem is szeretnénk egymást. Sokszor kitaláljuk egymás gondolatait, szokott nekem reggelit csinálni amit ágyba hoz, virágot kapok tõle, majdnem minden nap megmasszíroz (még munka után is) és látod, valami mégsem oké. Tényleg tud valamit a párom, ez tény, ezért nem engedem el... :) Jó, hogy van kivel beszélgetnem errõl, sokat segítetek nekem. Köszönöm!
Jézusom, hát ez azért durva.. És az is érdekes és talán tiszteletreméltó, hogy te is így is õt választod. Sokat tudhat ez a pasi, én nem mernék mellette maradni :S Amúgy nem is tudom, ez a probléma egy kicsit tipikus. Mármint ami beugrik.. az a bizonyos "már megint.. ". Igen, amúgy szerintem valóban agyban kell változni, és eljutni odáig, hogy akard. Nehéz ügy. Végül is magadat csak te ismered annyira, hogy .. meggyõzd magad arrról.. amirõl meg kell. Ha a bizalom meg van, és a szerelem is, akkor már csak tényleg taktikák kérdése. Habár nem tudom, lehet, hogy én nem vagyok még annyira tapasztalt és érett ehhez mint a második hozzászoló... Mindenesetre gondolkozok ezen, mert mostmár csak azért is, nehéz probléma, és aggaszt hogyan lehetne megoldani.
A kérdező hozzászólása: Kedves második hozzászóló! Tudod, az igazság az, hogy én nem szeretnék mást párt magamnak, csak õt, mindenféle téren passzolunk egymáshoz, tökjól megvagyunk, de amint a szexre kerül a sor, vagy ha csak úgy néz rám, akkor én teljesen leblokkolok és az fut végig az agyamon, hogy "jaj már megint" meg hogy "most mivel fogom elvenni a kedvét". Õ nem érzi magát férfinak mellettem, de én sem érzem magam nõnek mellette. Próbáltam "agyban" változni és úgy hozzáállni, hogy -de õ szeret és csak engem kíván-, ment is egy pár alkalommal a dolog, de aztán már túl unalmasnak találtam a gyakori (napi 3) szeretkezést és ugyanott tartottunk mint eddig. Azt tudni kell, hogy õt megcsalta az elõzõ 2 barátnõje elég csúnyán, aztán ismert meg engem és 3 évembe telt, hogy megbízzon bennem, oktalanul bánt velem nagyon durván, folytogatott meg rugdosott, aztán meg ott sírt a vállamon, hogy ne haragudjak, õ nem akart bántani. Szóval szerintem nem ok nélkül nem kívánom, sõt, ezt el is mondtam neki, hogy ez nagyban befolyásolta a szexuális életünket, de azt mondta, hogy ez rég volt, felejtsük el.Meg már 2 éve lassan, hogy hozzám se ért egy ujjal sem, mert azt mondta, hogy meg akar változni, mert szeret.Gondolom észrevette, hogy a legnagyobb kincs neki az, hogy hûséges vagyok hozzá.De tudnék még mesélni.Gondolom akkor neked is kijutott a "jóból"...
En vagyok a masodik hozzaszolo. Nem gondolom, hogy a doki segithet. Ha nem nyomulna, ha hagyna lelegezni ha elfogadna, hogy te sem vagy egy kefegep es igenyeid neked is vannak csak eppen masfele jelleguek, sokkal jobb lenne. Az exem is engem okolt. Teljesen elhittem, hogy bennem van a baj egeszen addig amig mas nem jott az eletembe... Miert van az, hogy massal most is jo evek utan de az ex pokolla tette az eletemet a koveteleseivel? Nem tudom. Nincs ra magyarazat.
A kérdező hozzászólása: Értem.Beszéltem már vele többször, hogy ne nyomuljon ennyire, mert nekem ez túl sok, de azt mondja, hogy Õ NEM EGY GÉP, nem lehet csak úgy leállítani valakit, meg hát sérti is az önérzetét, hogy olyan sokszor visszautasítom.Próbáltam már azt is, hogy engedtem, hogy rám másszon, de hiába gyengéd, valahogy mégsem indulok be tõle.Mindig azt mondja, hogy velem van a baj, meg hogy menjek el orvoshoz, õ elkísér, nem akar elhagyni mert szeret, de õ is csak férfi és ezt melyik pasi viselné el már 5 éve?Na mindegy, majd lesz valahogy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Igen, az igaz, hogy lelki problémák is vannak a háttérben. Egyébként a párom tök normális(ha megkap engem), símogat és masszíroz szex közben, szóval nagyon gyengéd és figyelmes, csak velem van valami baj.Egyszerûen nagyon nehezen tudok "beindulni".De aztán már jó minden.
Az ember sajat maganak sokszor konnyebben megbocsajt. Az nem normalis, hogy folytogat meg rugdos!!! Engem egyszer probalt megutni reszegen ...persze masnap jozanul eskudozott...en csak annyit mondtam neki, hogy csak egyszer ut meg es egy telefont fogok megengedni az eletben nem fog megutni megegy not megha mely deliriumban lesz is. Egyebkent o megcsalt engem es a szamomra keseru elvalas idejen ismerkedtem meg valaki massal.- a Volegenyemmel. Megertelek, hogy ragaszkodsz hozza. De igy akarsz elni? Orokos terrorban? Mert sajnos- ezt a sajat boromon tapasztaltam meg - csak rosszabb lesz.

Szerintetek egy családban a szülők jobban szeretik egymást mint a gyerekeket?

Legjobb válasz: A szeretetnek nincsenek fokozatai. Ilyet, hogy jobban, vagy kevésbé a szeretet nem ismer. Másfajta viszony a férj-feleség és a szülõ-gyermek. A férjemet úgy szeretem , ahogy egy nõ szeret egy férfit, a gyermekemet pedig anyaként szeretem. A gyermeknek az a legjobb, ha azt látja, hogy a szülei szeretik egymást, így tanulja meg majd megélni az ilyenfajta érzelmeit.

A szeretetnek nincsenek fokozatai. Ilyet, hogy jobban, vagy kevésbé a szeretet nem ismer. Másfajta viszony a férj-feleség és a szülõ-gyermek. A férjemet úgy szeretem , ahogy egy nõ szeret egy férfit, a gyermekemet pedig anyaként szeretem. A gyermeknek az a legjobb, ha azt látja, hogy a szülei szeretik egymást, így tanulja meg majd megélni az ilyenfajta érzelmeit.
Az utolsó válaszoló helyesen írta. Én annyit tennék, hozzá, hogy a gyermek iránti szeretet az elsõ idõkben talán sokat elvesz az apa iránti szeretetbõl és a reá fordított idõbõl.
20:14-es vagyok Szerintem ezt nem igazán lehet egyébként összehasonlítani. Én a férjemet is nagyon szeretem és természetesen a gyerekemet is. De másképp...
Miután megszületett a kisfiam õ lett a legfontosabb, mert iránta felelõsséggel tartozom. Továbbra is szeretem az apukáját, de a kicsi érdekeit kell szem elõtt tartanom a magam és férjem elõtt
A szülõi szeretetet és a szerelmet nem lehet összekeverni.
Megromlott, mondjuk kihûlt házasságba lettem terhes, aztán a férjem hirtelen meghalt. Szóval nem tudom. Ennek ellenére érzem a hiányát, felnõtt dolgokról felnõttel jobb beszélgetni, a gyerek más.
Szerintem pont ellenkezõleg, de a fene tudja.
Nem. Szerintem egy normális családban a gyereket szeretik legjobban.
2 féle nõtípus van. Az egyik az anyatípus, itt a gyereket jobban szeretik , a férfi idõnként héttérbe szorul.Nem biztos, hogy mindig jó, ha nem találják meg az egyensúlyt. A másik a szeretõtípus.Itt a férfi nem kerül háttérbe és a gyereket is szereteik. A szélsõségekrõl ne beszéljünk.
Ezt jobb nemtudni.
Nálam a szeretetnek nincsenek fokozatai, ha van idõm, mindenkinek egyformán adok, aki szerintem "rászolgált". De vannak prioritások: a saját feleségem és gyermekeim UTÁN jöhetnek csak mások, hiszen velük leszek vagy 40 évig még. A szeretet nem fogy el vagy csökken mások irányába azzal, hogy valakinek sokat adunk. Ezt csak féltékeny és önzõ emberek találják ki, jobb õket kerülni.
Aki túl van egy váláson és van gyermeke abból a kapcsolatból, pontosan tudja, hogy a gyermeke a válás után is a gyermeke maradt, még akkor is, ha esetleg az exszel a kapcsolat nagyon megromlott. Értelemszerû tehát, hogy a szülõ-gyermek -kapcsolatnak mindig elsõdlegesebbnek kell lennie, különben az illetõ szülõ csak utólag és késõn látja majd be, hogy indokolatlanul élte meg fordítottan ezeket a kapcsolatokat. Ez azt is jelenti, hogy amint gyermek születik egy kapcsolatban, minden megváltozik. A szülõ-gyermek -kapcsolat életre szól.
nem hinném. egyformán szeretnek mindenkit. persze attól függ, elváltak-e a szülõk. ha igen, valószínûleg nem imádják egymást, de a gyereket igen.
A szülõk másképp szeretik egymást mint a gyerekeiket. Össze nem hasonlítható a két dolog. Egy pszichológus nõ elõadást tartott az ovinkban errõl. Réges rég az egyik rádiós mûsornak a következõ címe volt: vendég a háznál. Arról beszélt hogy a gyerekeinket ajándékba kapjuk akiket szeretünk nevelünk, de egy nap elengedünk útjukra. Ezért õk vendégek a háznál. A ház alapja pedig a két szülõ. Nekik kell megérteni egymást, nem a gyerekbe kapaszkodni.
Nem jobban, máshogy. A gyerekek idõvel kirepülnek, de a társ megmarad. Illetve vannak idõszakok amikor egyik, vagy másik "fontosabb" , vagyis több támogatásra van szüksége, életkorából vagy állapotából (betegség, lelki válság) adódóan.
Szerintem nem ugyanaz a szerelem/szeretet két felnõtt között és az a szeretet amit a gyereke iránt érez.
A két szeretet nem ugyanaz.Nekem a fiam és a párom is ugyanolyan fontos nincs elsõbbségi sorrend.Szerintem ez így normális, és csak az lehet a hosszú házasság alapja ahol nincs háttérbe szorítva a férj, és a gyerek sem.
Másként szereti az ember a párját, és másként a gyerekeit. Sõt egy-egy gyereke iránt is különbözõ szeretetet érez. szerintem nincs olyan, hogy jobban szeretjük-e egyiküket a másiknál, csak MÁSHOGYAN. Azonban a gyerekeink a testünk részei, hiszen belõlünk fakadnak. Õk így örökké kapcsolódnak hozzánk testileg, míg a párunk "csak" érzelmileg. Talán ez a fõ különbség. A kérdésedre a konkrét válaszom: nem szeretik jobban egymást a szülõk, mint a gyerekeiket. Szerintem ellenkezõleg: a gyerekeiknél senkit sem szeretnek jobban!!!!
Ha nem lehet máshogy csak egy féle képpen, akkor a gyerekemet szeretem jobban... Vér a vérembõl, hús a húsomból..ez egy olyan kötelék hogy nincs feljebb.... vállnak el emberek olyanok is ahol nagy volt a szerelem súlyos tizenévek után is de a gyerek örök....és sajnos vannak olyan nõk " anyák" akik élnek-halnak a [email protected]ért, gyerekeket dobnak el férfiért..na ettõl nyílik a bicska.. szóval mindenképp a fiamat jobban, és ezt a férjem is így gondolja..számunkra így helyes..a gyerekünk a mindenünk.:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, jöhet még :)
Mivel kiemelted a kérdést, gondoltam válaszolok. A férjem életem nagy szerelme, 8 éve vagyunk együtt, nem tudom elképzelni nélküle az életem, õ a legjobb barátom is egyben, mindenben támogat, még ennyi idõ után is SZERELMES vagyok belé.A kislányunk 10 hónapos.(Tehát még bõven nem kamasz, de mindegy.)Õt egészen másképp szeretem, számomra õ nem az életem része, hanem maga az élet.Rengeteg szeretetet ad, nem is hittem, hogy ennyire lehet szeretni.De anyai szeretettel szeretem, a férjemet egészen másképp, viszont abban biztos vagyok, hogy egyformán, csak az egyiket szerelemmel a másikat szeretettel.Viszont szerintem mindkettõ arról szól (mármint a szerelem és a szeretet), hogy ha kell feláldozom magamat értük.És ez nálam bejön.A kislányomért is az életemet adnám, és a férjemért is.
A kérdező hozzászólása: koszi a választ:)
Én egyszer megkérdeztem ezt az Édesanyámtól, hogy kit szeret jobban, engem és a testvéremet, vagy az apukánkat. Erre õ azt válaszolta, hogy ilyen nincs. Nem lehet összehasonlítani a gyermeki szeretetet és a szerelmet. :) 13/L
Az én szüleim 17 éve házasok, szerintem ennyi idõ után a szerelmük átalakult szeretetté. De fontosak egymásnak! Anyukámnak szüksége van apukámra, mint férjre, mint férfire. De értünk bármit megtenne, még a lehetetlent megpróbálná. Imád minket, és nagyon szerencsés vagyok hogy ilyen anyukát kaptam! És persze apát. Viszont az unokatesóméknál más a helyzet. Ott a szülõk csak egymásnak élnek. A férj sokat dolgozik, az anyuka meg le se [email protected] a gyerekeket. Ha szól hozzá a 7 éves kislánya, oda se néz, nem hallgatja meg, és örülhet a gyereke ha annyit mondd az anyja hogy "hagyjál". Várja hogy hazaérjen a férje, kufircoljanak, aztán annyi. Számomra ez nem normális. A velem egyidõs unokatesóm alig várja hogy elköltözhessen otthonról.. Úgyhogy én azt mondom, inkább a szülõk szoruljanak picit háttérbe, mintsem a gyerek szenvedjen. 16L
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! :)
Nem, uganúgy szeretik!
Én megmondom õszintén, nem tudnék dönteni, kit szeretek jobban, a gyereket, vagy a férjemet! Mielõtt õsszeházasodunk, el kellett járni a templomba, katólikusok vagyunk, egy ilyen házasságra felkészítõ oktatásra, vagy inkább ilyen elõadasra, amit a Pap tartott, aki össze adott minket. Szóval, volt egyszer egy kérdése, a férj jelöltekhez, ha a feleség és a gyerek egy merülõ csónakban lenne, és csak egy embert mentene ki, ki lenne az! Ki ezt, ki azt mondta, de a Pap szerint a helyes válasz, a feleséget kell kimenteni, mert a gyerek pótolható, lehet másik, de a feleségbõl akinek örök hûséget fogadott, nem. Most hogy már megvan a gyerekem, a lányunkat menteném, és szerintem a férjem is ezt szeretné, de ha fordított lenne a helyzet, én kérném hogy engem hadjon veszni.
en mindkettot egyforman szeretem, ferjem es gyerekem, mindkettovel torodom es aggodom ertuk.csak a ferjemmel neha veszekszunk, a kislanyommal soha.
Férjemmel nagy szerelemben vagyunk , 4 gyerekünket ( 1 még a pocakomban :-) imádjuk. Teljesen más, de mindannyian ugyanolyan fontosak mégis. 31.N
Egy normális családban szeretik a párt is meg a gyereket is. A gyereknek is fontos, hogy a szülei között jó legyen a viszony, és hogy szeressék õt is. Csak természetesen másképpen, egy férj/feleség és egy gyerek iránti szeretet teljesen különbözik.
A kérdező hozzászólása: kôszi a válaszokat :)
Mi szerelmespárként szeretjük egymást, a kislányt meg 'életünk értelmeként' :)
Nálunk mindenki mindenkit szeret. A tesók imádják egymást, mi a párommal szerelmesek vagyunk és mi is szintén imádjuk a gyerekeket ahogy õk is minket. Én ugyanúgy ragaszkodom mind a 4 gyerekemhez mint a páromhoz, nincs az hogy valakit jobban szeretek. 35.N
Szerintem nem jobban csak másképp. Nem lehet összehasonlítani a kétféle szeretetet.
Mi a párkapcsolatért házasodtunk, vagyis EGYMÁSÉRT. Hiszen számba kellett venni, hogy lehet, hogy nem lesz gyermekünk, manapság ez egyre többször probléma. A gyerekeink a kapcsolatunk gyümölcsei, és bár rengeteg idõt és energiát és szeretet aduk nekik, õk nem a mi "tulajdonaink", és nagyon tudatosan dolgozunk azon, hogy el tudjuk engedni õket (már most, amiben kell), illetve ha már kirepülnek majd (mondjuk 20 év múlva :o), akkor is ugyanolyan erõs legyen a mi kapcsolatunk/szerelmünk, hiszen 10-20 évünk még utána is lesz kettesben. Persze odáig vagyok értük, de ez tényleg más, mint ahogy a férjemmel vagyok. :o)
teljesen más érzés a kettõ, de ha az erõsségét nézem, én a gyereket jobban szeretem, mint az apját
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, jöhetnek még :)
18assal tökre egyetértek.
Én egyszer egy pszichológustól hallottam ezzel kapcsolatosan egy riportot. Azt mondta, hogy egy egy gyermek elvesztése mély nyomokat hagy egy szülõben, szinte elviselhetetlen. De ennek még is kevesebb a gyász ideje, mint egy házastárs elvesztésének. Azzal magyarázta, hogy a gyermek mi általunk lesz, egy különálló személyiség, akit azért nevelünk, hogy egy boldog, kiegyensúlyozott felnõtt váljék belõle. A társunk egy választott fél, aki az évek során a lényünk részese, egybenövünk vele és sosem kívánunk elválasztódni tõle. Valahogy így magyarázta...
Mikor megszületett a babám megismertem egy teljesen új érzést. Nem lehet pontosan leírni, de máshogy szeretem a kislányunkat, máshogy a férjemet és máshogy a szüleimet. Viszont arra is akkor ébredtem rá, hogy mit éreznek irántam a szüleim. És ez fantasztikus hogy át tudom ugyanazt érezni. Szerintem ha lehet mi is jobban szeretjük egymást, fantasztikus érzés mikor együtt gyönyörködünk a kismanóban, ahogy figyeljük büszkén hogy már ezt vagy azt csinálja, ahogy fejlõdik.
Te gyerek vagy hogy ezt kérdezed? A szülõi szeretet és a gyermekeid iránt érzett nem ugyanaz. Más de ettõl még nem kevesebb vagy több.
Hogy jobban szeretem-e a férjem, mint a kislányom? Nem. Viszont a kétféle szeretetet nem lehet összehasonlítani. Szerelmes vagyok a férjembe, a kislányomért viszont képes vagyok "anyatigris-üzemmódba" kapcsolni! Szerintem minden anya tudja, mirõl beszélek! :D
én így érzem a szüleimnél néha:(
Ez egy nagyon összetett dolog. Neked az Édesanyám "volt" a legfontosabb a dolog az életemben egészen addig amíg családom nem lett. Félreértés ne essék, változatlanul imádom az Édesanyámat, de már másképp, van egy fontossági sorrend az ember szívében. Nekem egyértelmûen elsõ helyen van a Kislányom. Õ az életem, a mindenem. DE!!!! Ettõl még ugyanúgy szerelmes vagyok a Férjembe, és ugyanúgy Õ is és Édesanyám is ott van az élvonalban, de a Kislányom az aki iránt olyan szeretet érzek, amit senki és semmi nem tud überelni.

A barátnőmmel mind a ketten szüzek vagyunk (ő 15 én 18). Szeretnénk kipróbálni, mert úgyérezzük, h megbízunk egymásban ennyire (meg persze szeretjük egymást). Mit tudtok tanácsolni?

Tanács alatt azt értem, h mit tudok tenni, h minél élvezetesebb és emlékezetesebb legyen. és h romantikus legyen. Valamint h mi az amire felkell készülnünk el?tt. Az is a bajom, h valószínüleg utána nemsokkal rendbekell szednünk magunkat, mert nem maradhatunk úgy, mert vagy nála történik meg vagy nálunk. Ez nagy baj? Mert azthiszem h engem ez zavarna. Nincs vmi ötletetek erre?

Legjobb válasz: a csajok az elsõ-t komolyabban élik meg mint mi pasik, szóval ne az legyen h megbeszéletek h holnap este 8óra 10perckor átmegyek hozzád és szexelünk...hanem vidd el valahova, atán kisérd haza...utána már jön magától..azmeg h utána igyekezni kell...hátnemtom én szexután szeretek 1 kicsit feküdni biztos megtudjátok oldani h olyankor szexeljetek amikor van fölös 1-2 órátok amikor senki nincs otthon 17f

a csajok az elsõ-t komolyabban élik meg mint mi pasik, szóval ne az legyen h megbeszéletek h holnap este 8óra 10perckor átmegyek hozzád és szexelünk...hanem vidd el valahova, atán kisérd haza...utána már jön magától..azmeg h utána igyekezni kell...hátnemtom én szexután szeretek 1 kicsit feküdni biztos megtudjátok oldani h olyankor szexeljetek amikor van fölös 1-2 órátok amikor senki nincs otthon 17f
eu így van, ha csak úgy hirtelen lehúzod a bugyit és már egybõl berakod az nemleszjó:D a lényeg h már megõrüljön a vágytól és akarjon téged...akkor úgy becsusszan h észre sem veszed, arra ügyeljetek h legyen elég nedves mert ha nem fájdalamas is lehet
A pettinget ne hagyjátok ki, semmiképpen. A lánynak ugyanis attól lesz jó, nem attól, hogy te ki-be húzogatod.
Az ember megizzadhat közben, meg az ondó is kifolyik a lányból, akármit csináltok, és eléggé ragad, szóval utána érdemes lezuhanyozni. Ahhoz, hogy tényleg jó legyen, nem szabad kapkodni. Olyan idõpontot válasszatok, amikor akár órák is a rendelkezésetekre állnak, miközben senki sem nyithat rátok. A félhomály, pl gyertyafény megnyugtató lehet, jobb, mint a 100 wattos égõ. Ne siessetek sehová! Jó sok elõjáték legyen: simogasd mindenfelé, mondj szépeket neki, suttogj a fülébe. Az izgalomtól kiszáradhat: vízes alapú síkosító jó, ha van kéznél. Nekünk a kutyapóz vált be az elsõ közösülésnél, mert ott a nõ könnyedén irányíthatja a mélységet. Beszélgessetek közben sokat, legyetek folyamatos kontaktusban, hogy jó-e, fáj-e, mi az, ami kellemes. teremts érzelmileg meleg, bensõséges légkört, és éreztesd a lánnyal, hogy elsõsorban az õ öröme és kényelme a fontos neked, mert erre van szüksége leginkább. Behatolásnál érdemes, ha a hüvelyével kicsit kifelé nyom, így a hüvely könnyebben ellazul, és te is könnyebben becsusszansz. Ha úgy érzed, hogy most már mindjárt elmégy, akkor állj meg, várj egy kicsit, akár ki is veheted a péniszedet, hogy megnyugodj egy kicsit. 3-4 lökésért nem érdemes betenni... Ha készen vagytok, utána maradjatok még egy kicsit együtt, ne rohanjatok azonnal zuhanyozni vagy haza. És a legfontosabb: ha a lány azt mondja, hogy állj meg, akkor azonnal állj meg.
szerintem még fiatal ehhez. várnod kéne még ezzel! és az elõttem szólóhoz csatlakozva a lányok ezt máshogy élik meg! inkább csak pettingeljetek még, te már korban érett vagy ehhez, de a csaj még fiatal.
Petting sem volt még? ideje lenne elkezdeni megismerni egymást, kinek mi a jó.Te mondjuk megmutathatnád hogyan szeretnd ha fogná, késõbb szájba venni. Õ memutatja hogy szereti a cici masszázst, majd az ujjazás, nyalás, stb.Az ilyen kis dolgok beleférnek rövid idõbe és nem is kell teljesen pucérra vetkõzni.És a szexet sem kell elsietni illetve csak bújjatok össze meztelen, lenge ruhában ne dugd be a hüvejébe csak tedd oda mintha és mozogjatok ez így is tök jó mindkettõtöknek kiskanál pózban és a lány segít rajtad a végén, te meg símogatod és ha tetszik a dolog jön a gumizás és a...
És a szûz édesanyja vagy bátyja (apukájáról nem is beszélve) mit szól hozzá??
Mi történ az elmúlt lassan 2 hónapban?Megvolt a szüzesség elvesztése?Milyen volt?Együtt vagytok még?
még énis írnék pár gondolatot. nekem az a véleményem, hogy amíg nemvolt semmiféle elõzménye a dolognak, csak sok, meg simi, de azis csak az átlagos helyeken, addig télleg nemajánlott belekezdeni a szexbe. és jó hallani, h te ilyen romantikus és gyengéd vagy, de úgygondolom, hogy még nekedsem teljes a kép, h milyen igazából a szeretkezés. amíg csak csókolóztatok, addig nemigazán lehettek erre felkészülve testileg és lelkileg is egyaránt. a szex nemcsak annyi, h nagyon szeretlek, ezért lefekszem veled. én azt ajánljon, h elõbb mélyedjetek el egy kicsit egymás testében, és ittmost nem az orálra gondolok. simogassátok egymást, de intim helyeken is. ez segít felkészülni majd az igazi szexre. ha tudod h mi a jó, és hogyan jó a lánynak, akkor sokkal élvezetesebbé teszed számára az elsõ együttlétet, mert azzal hogy csak rámész, aztán csinálod, hiába van gyertya, meg zene, meg stb, ettõl nembiztos h jó lesz neki. ismerned kell a lányt, minden szempontból. h mi esik neki jól, mi esik neki mégjobban, csak így tudod felejthetetlenné tenni számára az elsõt.
A kérdező hozzászólása: Nem. a védekezéssel pontosan tisztában vagyunk:) Lehet h igazatok van. majd meglátjuk, h milesz. de köszönöm mindenkinek a segítséget!
De ahogy így elmeséled nekem a kapcsolatotokat, egyre inkább az az érzésem, hogy még nincs itt az ideje. Várhjatok, csókolózzatok, beszélgesetek sokat, semmirõl ne maradtok le, idõtök, mint a tenger. A fogamzásgátlást ugye nem kell említenem... szûzen is teherbe lehet esni, elég hozzá, ha az elõváladék az ujjadról a hövelyére kerül izgatás közben.
Fontos lenne, hogy mielõtt elõször lefeküdnétek egymással, térképezzétek fel egymás testét. Ha azonnal a magas cén akarjátok kezdeni, abból több, mint valószínû, hogy negatív élmények fognak születni, és csalódás lesz. Ahhoz, hogy az elsõ egyesülésetek jól menjen és - fõleg a lánynak - kellemes emlék és tapsztalat legyen, fokozatosan kell haladnotok, nem pedig azonnal belcsapni a lecsóba. Jó sok idõt kell arra szánni, hogy felfedezzétek egymást, eleinte ruhán keresztül, aztán lassanként, apránként egyre kevesebb ruhában. Meg kell tanulnod, hogy a barátnõdnek hol vannak az erogén zónái, melyik érintés esik neki jól és hol, hogyan. Aztán a lányoknak az orgazmust tanulni kell, nem megy magától, mint a fiúknak. ha a barátnõd szokott önkielégíteni, meg tudja neked mutatni, hogyan csinálja, és te hogyan csináld. Át lehet ugyan ugrani ezeket a lépcsõfokokat, ki lehet hagyni, de minek? Nem érdemes, és nem is hasznos. A szexet is meg kell tanulni, nem reflex, mint a nyelés vagy a lélegzés.
A kérdező hozzászólása: Semmi ilyen közös élményünk nincs együtt, de mással se. Csak érezzük azt h nagyon egymásra találtunk. Ugyan olyan a lelkünk, a gondolataink, a gondjaink, és nagyon jól megértjük egymást. Így kezdtük, majd egymásba szerettünk. ennyi. de nincs semmi. jó persze csókolóztunk, meg simogattuk egymást de nem erotikus helyeken.
egy kérdésem lenne: eddig milyen fajta szexuális életet éltetek? mi fért bele a pettingbe? van e egyáltalán valami szexuális tartalmú közös "elõéletetek"? szerintem azért ez egy fontos dolog lenne az elsõ közös együttlét elõtt, nemde? 20/L
De amúgy te szeretnél pettingelni? Szerintem kérdezd meg a lányt hogy miért nem akarja a pettinget!Ha tud rá értelmes választ adni, hogy ne, akkor nem kell erõltetni! Lehet jó a sima szex is. Meli
Ja bocsi, az elmúlt 20napban!!:)
Ezt nem igazán értem... Tehát szerinted az orális szexet nem csinálhatják a szerelmesek, mert az nem oda illik? És hogy a ti kapcsolatotok ennél mélyebb? Igazuk van néhányaknak, nem kötelezõ csinálni, de már ne is haragudj, ez azért tényleg egy olyan dolog, amihez nekem személy szerint az kellett, hogy mély legyen a kapcsolat, és ez a feltétel megvolt. Tényleg várjatok még ezzel, ti szerintem totálisan máshogy képzelitek el az aktust, mint ahogy az valójában lezajlik. Van, akinek még akkor is fáj, ha korábban mondjuk fél éven keresztül ujjazzák, pedig valamennyire szokja azt, hogy van benne valami/valaki... Gondolod, hogy majd elsõre nagy élvezet lesz neki az, hogy még csak nem is nedves, te meg belétuszkolod. Na mindegy, a ti dolgotok, csak akkor ne mondj ítéletet, amíg fogalmad sincs a szeretkezés fogalmáról, ugyanis a szerelmesek is szoktak orálisan érintkezni, és nem az jelenti azt, hogy nektek mély a kapcsolatotok, hogy orálisan nem érintkeztek; nem csak a pornóban vannak ilyenek, és fõleg nem úgy. Amúgy attól még, hogy sok mindent megélt, ilyen téren nem lesz érettebb, és fejlettebb... Én is baromi sok szörnyû, kevésbé szörnyû, de mindenképpen nyomot hagyó dolgot megértem, de szerintem ettõl nem lesz valaki érettebb, legfeljebb néhány témában máshogy gondolkozik, mint a kortársai.
szerintem is tul nagyok illetve masok az elvarasaitok. ha oralt nem akartok, a ti dolgotok. de kezzel izgatas nelkul ne vagjatok bele. pl en annyira szuk vagyok h az elso 2-3 ujjazas meg 1 ujjal is fajt. ha a baratnod is ilyen szerinted h fogsz beleferni es mennyire lesz fajdalmas neki?? (foleg ha megcsak nem is eleg nedves mert elotte nem izgattad fel elegge meg izgul is) az ujjazast semmikepp nem szabad kihagyni!!!! es mivel meg o sem latott fiut ennyire kozelrol neki is elkel nehany alkalom h megismerje a tested es rajojjon h hogyan is jo neked. raadasul a csajok 99, 999%nak elsore nincs orgazmusa, es 80%nak csak jo idovel kesobb lesz (fel ev-tobb ev) az nem ugy megy h kicsit bedugod es mar el is elvezett, azzal nagyon sokat kell dolgozni, tanulni es megismerni egymast. na meg ha kicsit szemermesebbek vagytok nagyon furcsa es nehez lesz pucerkodni elsore, nekem meg az is sok volt h a baratom (az engedelyemmel) lekapta rolam a gatyat es utana a bugyit, nemhogy elsore teljesen meztelenul legyek vele. szerintem eloszor az alapokkal probalkozzatok mert ha csak belevagtok nagyon nagy az eselye h pocsek elmney lesz midnen igyekezetetek ellenere. az elso egyuttletnel figyeljetek a sikositasra (nyal vagy sikosito) es ne egybol tedd be neki hanem aprankent, vagyis beteszed picit, mozgatod, utana egyre jobban. a lenyeg h fokozatosan csinald h legyen ideje tagulni es alkalmazkodni hozzad (ez mindig ervenyes) irtad h nem lennetek egyedul. szerintem ez nem akkora tragedia, mi sem voltunk, de varjatok meg mig lefekszenek a tobbiek es zarjatok be az ajtot. igy ha reggelig nem is, de hajnalig nyugodtan kettesben lehettek.
A szeretkezéshez hozzátartozik az orális része, mind a fiú, mind a lány részérõl. Szerintem kezdjetek el csókolózni, utána nyak izgatása, mellek kényeztetése, combok és utána jöhet a léyneg.A fõ, hogy te kezd el izgati a nyelveddel és az ajkaddal a lányt, mert így érzi, hogy nem vagy önzõ.Nem baj, ha elsõre nem élvez el(elsõre am gy sem mindenkinek sikerül), nekem legalábbis sok gyakorlás után jött csak össze. Utána az lenne a legjobb ha a lány kényeztetne egy kicsit, opersze nem sokáig, mert elõfordulhat, hogy hamar elsûlsz.Utána miszionáriusban, vagy úgy, hogy a lány lábai a te válladon és akkor jöhet a behatolás(a védekezésrõl ne feletkezzetek el!!).Elöszõr csak lassan, azután ahogyan élvezi a lány lehet egyre gyorsabban, de a fõ hogy ne úgy mint a nyulak, ha érzed, hogy te nem bírod sokáig, akkor lassíts.Ha nem élvezi a lány, ami simán elõfordulhat, akkor próbáljatok más pózokat, oldalról vagy hátulról(az is lehet érzáki, pl. ha közben a lány nyakát csókolgatod és a fülébe súgod hogy mennyire szereted)és akkor a hátulról való póz is érzéki és izgató lesz! Ha nem élvez el a lány, nem kell elkeseredni, elsõre amúgy sem az a legfontosabb, hisz ahhoz nagyon sokat kell gyakorloni és ismerni a másik testét! Az nem gáz, hogy még csak 15, mert én is 16 voltam és ezt mindenki maga dönti el, hogy mennyire érett hozzá! Ha régóta együtt vagytok és szeretitek egymást+megbíztok egymásban akkor semmi gáz! A falakkal ne törödjetek.Ha nem tudtok együtt aludni, akkor ne kezdjétek el túl késõn, hogy utána még maradjon idõ egymásra is!Vagy menjetek el egy közös hétvégére egy panzióba(mint ha nyaralnátok) Sok sikert és kérjük a beszámolót, hogy hoygan alakult a dolog!!! 25/L
A kérdező hozzászólása: Na akkor egy gyors összefoglalóban válaszolnék mindenkinek! Elöször is köszönöm szépen hogy idõt szántatok rám. Nekem ez nagyon fontos dolog, mert így még soha senkit nem szerettem, s pláne azért mert az elõzõ kapcsolatom szörnyû volt. Ehhez jött még hogy neki is irtó rossz volt az utolsó kapcsolata. Exe nagyon szemét volt vele. Ezért mind a ketten nagyon óvatosan álltunk az ellenkezõ nemhez. Nem nagyon tudtunk szerelem szintjén megbízni a másik nemben. De valahogy amikor elöször beszéltünk, akkor éreztünk valamit. Nagyon fura volt. Rögtön megtudtunk nyílni a másiknak. És nagyon gyorsan egymásba szerettünk. Nemsokára egy évesek leszünk:) Az orális dolgokról annyit, hogy -ahogy már régebben is írtam - nem gondolom hogy az a felszínes kapcsolatokhoz tartozna. Mi nem véletlenül nem feküdtünk eddig le egymással, és nem véletlen hogy petting se volt. ill. utóbbihoz ADDIG nem volt, mostmár "túlvagyunk" pár alkalmon és nagyon jól éreztük magunkat, de orált továbbra se nagyon akarunk. volt mikor csináltam neki nyelvvel. Tetszett neki, de mondta, hogy nem érzi azt hogy vágyna rá. És nekem õ a fontos nem magam! Szóval volt már petting ilyenek, és nagyon jól éreztük magunkat. Tudom, hogy neki az orgazmust tanulni kell, s hogy felkell izgatni szeretkezés elõtt. A bezárt szobaajtó. hát igen. az a baj h vékonyak a falak. Nem azzal van a gond. nagyon jóban vagyok anyukájával, s miután õk mindent (tényleg MINDENT) megbeszélnek, így anyuja pontosan tudja, hogy mi volt, és mit terezünk. Én nagyon örülök neki hogy anyukájával ilyen a viszony, meg annak is hogy én is nagyon jóban vagyok vele, és ahogy mondta is nagyon örül neki, hogy a lányát velem hozta össze a sors. Arról hogy mi menyire lehetünk érettek, biztosíthatlak, hogy nem hiszem, hogy valaha szembejön velem olyan ember az utcán aki 15 ill 18 éves koráig ennyi mindent megélt és ennyire felkellett nõnie. Ez nem csak azt eredményezte hogy máshogy gondolkodunk bizonyos dolgokról, hanem arról hogy bizony olyanok lettünk mint a 30-40 éves emberek. Ez nem jó, de sajnos ezzel nem lehet mit csinálni. Annak örülünk hogy vagyunk egymásnak. Ez mind a kettõnknek egy fénysugár az életében. (ne nézzetek nagyképünek, mert nem azt gondolom magamról h "hú ÉN!", csak mindennap órákat beszélgetünk, és sokszor megbeszéltük hogy mit jelentünk a másiknak):) azthiszem nagyjából ennyit szerettem volna. És mindenkinek köszönöm a válaszokat:)
Nem értem, hogy a lány mit nem szeretne a pettingben. Az elõjáték minden nõnek kell. Ne hagyjátok ki! DE megteheted burkoltan is. Nem kell kimondani, hogy hahó, ez most az! A legegyszerûbb: nézzetek egy filmet vagy csak beszélgessetek. Csókold meg, hosszan... És simogasd. Ne rögtön AZOKON a helyeken (öl, mell stb.) Kezdd az arcával. Aztán simítsd végig a nyakát, a karját, a hátát... Ha sokáig simogatod, közben csókolóztok és suttogva beszélsz hozzá (ha beszélsz) el fog lazulni. Egy idõ után mikor az oldalát/hasát simogatod feljebbcsúszhat a kezed és megérintheted a melleit. Ha nem akarja úgyis szólni fog... De ha igen, máris elindultatok az úton és minden megy magától...
Szia! Egy régi válaszoló vagyok. Kíváncsi vagyok, hogy mik történtek ezalatt a kb. fél év alatt. Nagyon drukkoltam Nektek!!! De persze, ha nem szeretnél róla beszélni, nem kötelezlek erre. Ui : Ha van bármi kérdésed, szívesen válaszolok rá!
A kérdező hozzászólása: Sziiia!:) Húúú hát nagyon sok minden történt az elmúlt idõben.:) Nemsokkal azután, hogy a kérdést feltettem, ünnepeltük a barátnõm szülinapját. Nagyon jó volt, elég nagy társasággal egy étteremben (családunk, barátok..stb..) Tõlem azt kapta ajándékba, hogy elutaztunk egy wellness szállodába kettesben 3 napra.:) Nah hát utolsó éjjel, mikor felmentünk a szobába akkor történt meg a dolog:) Nagyon romantikus volt. Szerencsére állítható fényerejû csillár volt, így épp h csak félhomályra állítottuk, mintha gyertyák égtek volna.:) Úgyhogy minden nagyon jó és kellemes volt. Szerencsére nála se volt semmi probléma, sem az ellazulással, sem semmivel. Nem is nagyon fájt neki, csak épp egy picit volt kellemetlen számára. És hogy happy end legyen minden, azóta is együtt vagyunk és nagyon szeretjük egymást. Nyáron Rómába utazunk kettesben két hétre:) :) !!!:D:D:D Aúgy köszönöm a kérdésed:)
A kérdező hozzászólása: Bocsi nem akartam kétszer leírni, csak nemvettem észre h tovább ment egy oldallal, és azt hittem h nem vette fel a kommentet. ennyi. bocsi:)
Én is errõl beszélek. :-) Csak azt tegyétek, ami mindkettõtöknek jó, amit viszont nem szeretnétek, vagy akármelyikõtöknek nem, azt ne tegyétek. Nincs más szabály a szexben, csak ez.
A kérdező hozzászólása: Nemhiszem, h anyuja, vagy nevelõapuja (bátyja nincs) kiakadna. Tudják, hogy szertjük egymást. És nem úgy tervezünk h utána otthagyjuk egymást, hanem hosszútávra. A pettingel meg az a dolog van, h õ nemszeretné. Én meg nemfogom eröltetni. Ahogy a szeretkezést sem eröltettem, sõt szóba se hoztam, csak egyszer vhogy elkezdtünk róla beszélgetni, és akkor megbeszéltük ezeket a dolgokat. Amúgy ha tényleg lefexünk egymással, akkor az a baj h nem tudunk kettesben lenni a lekásban, a falak meg vékonyak, és ez mind a kettõnket feszélyez. pedig ez nagyon nemhiányzik, mert az elsõ amúgy is kicsit stresszes ha jóltudom (a lány fájdalma miatt, stb.)
A kérdező hozzászólása: De petting nélkül miért ne izgulhatna fel anyira h ne legyen gond ha kihagyjuk?
Valamit nem jól értek, a lány nem szeretné, hogy simogasd, de szeretné, hogy beleélvezz? Na, akkor nagyon nincs tisztában azzal, hogy mi a különbség a szeretkezés meg a d.ugás között - vagy nem szeret és nem is kíván téged. És amíg így van, addig ne csináljatok semmit a csókolózáson kívül. Szeretkezés NINCS simogatás, csókolózás, a lány felizgatása nélkül.
A kérdező hozzászólása: Nem errõl van szó. De akkor tisztázzuk a dolgokat, mert utána néztem a petting fogalmának és nem pont ez volt a lényege. Persze. Simogatás, csókolózás, fülbesuttogás, és hasonló dolgok nélkül nincs szeretkezés. ezt nem is akarjuk kihagyni. hisz enélkül nem is lehetne semmikép romantikus.
Mégis, petting nélkül hogy akarod felizgatni? A lány nem fiú, hogy látványra beinduljon. Attól nem fog elélvezni, hogy fél percig húzgálod a péniszedet a hüvelyében ki-be, ráadásul elõkészület nélkül ez még fájdalmas is lesz neki. nekem úgy tûnik, hogy gõzötök sincs arról, mit csináljatok, mit is akartok és mit akara másik, mire van szüksége. De itt az internet. beírtam, hogy "elsõ szeretkezés", és kiadott egy csomó dolgot, pl ezt: http://www.figyuzz.hu/index.php?apps=cikk&cikk=18521 Azt javaslom, hogy aamíg a szeretkezés és a közösülés közötti különbséggel nem vagy tisztában, addig hanyagold a témát a barátnõddel. A barátnõd pedig ha nem akar pettinget, akkor ne legyen közösülés sem, hiszen egyértelmûen nem érett még meg rá, és nem is vágyik még a szexre úgy, mint te. Várjatok, tájékozódjatok az interneten, olvassatok szexrõl szóló könyveket, vagy az interneten cikkeket, a pornót meg kerüljétek el messzirõl, mert ami abban van, annak köze sincs a valósághoz.
Akkor mit is akarsz kihagyni, és mit értetek petting alatt?
A kérdező hozzászólása: Asszem máskor nem a neten nézek utána a dolgoknak. Kisebbfajta (baromi nagy) hülyeséget írt a net, ezért értettetek félre engem. Szóval. Pettingelés ok! Amúgy azért is mernénk ebbe belemenni (azon kivül h szeretjük egymást, és 100%ig megbízunk egymásban)mert annak ellenére h õ 15, annyi mindenen van már túl (nem szexuálisan), mint egy felnõtt. és ettõl nem 15éves. Ezért nem gondolnám h korai lenne. Aúgy akkor mit is javasoltok? hogy lehet kiküszöbölni h a szülõk ezt végighallgassák, de úgy h utána együtt mradhassunk akár reggelig is. melyik póz a legjobb elsõ alkalommal? (AMúgy nagyon köszönöm h segítetek, nekem ez nagyo fontos. Szóval köszönöm)
szóval te petting alatt azt értetted h orális szex? ha nemakarja akkor õ baja...a többi viszont akkor legyen
A kérdező hozzászólása: Igen aztértem, és arra én se vágyom, mert nem olyan a kapcsolatunk. sokkal mélyebb annál, mintsem h ilyeneket csináljunk. de szeretkezni szeretnénk. mert az jólesne nekünk h úgy is összetartozunk.
Nem muszáj reggelig együtt maradni, ebbõl nem kell tövényt kreálnod magadnak De jó, ha utána együtt tudtok maradni egy ideig, 1-2 óráig mondjuk, és akár meg is tudjátok beszélni az áéményeket összebújva. Ne fogjatok bele olyankor, amikor bármi feszélyezhet benneteket, mondjuk az ajtó másik oldalán a szülõk, vagy hogy csöndben kell maradni. Az elsõ alkalommal tényleg érdemes addig várni, amíg 1)lelkiismeretfurdalás nélkül együtt lehettek 2) nincs otthon senki más, és pár órát nyudogtan, idegesség és feszélyezettség nélkül egymásra szánhattok, amikor csak egymásra tudtok koncentrálni. Misszionárius póz: teljesen a fiú irányít Kutyapóz: ketten együtt irányítanak (már írtam, hogy nekünk ez vált be elõször, pedig többel is kísérleteztünk) Lány felül: a lány irányít Beszéljétek meg, hogy melyik legyen, és ha közben kiderül, hogy nem kényelmes, bármikor lehet váltani.
Az orális szexrõl meg csak annyit, hogy szerintem nem feltétlenül a felületes kapcsolatok jellemzõje. Nagyon is nagy bizalom kell ahhoz, hogy a másik nemi szervét a szádba vedd, a nyelveddel kényeztesd. Lehet, hogy vannak, akik számára ez a közösülés és a fogamzásgátlás kikerülése, de ez nem törvényszerû.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Neked/ill. nektek/. A reggeli együttmaradásból nem csinálok törvényt:) csak mindíg úgy képzeltem el, h utána együtt maradunk, és egymás karjaiban ébredünk. De nagyon köszönöm h leírtad. Sokat segítettél Nekünk!:)
A kérdező hozzászólása: Ebben igazad van az orális szexel kapcsban h nagy bizalom kell hozzá, de nem akarunk ilyesmit.:)
Az nem baj. A szexben csak egy szabály van: azt tegyétek, ami mindkettõtöknek jó.
A kérdező hozzászólása: Az orális szexrõl annyit, h tudom h nagy bizalom kell hozzá, de nem akarjuk, mert nem érezzük úgy h jó lenne nekünk. ennyi.
A kérdező hozzászólása: Én ezt értem. Lehet még tényleg kicsit fiatal. az igyekezéssel kapcsolatban annyir, h nem miattunk, hanem mert náluk is meg nálunk is vannak otthon. Ráadásul én elég romantikus vagyok, tehát jobbszeretném este, és akár úgy h utána együtt aludjunk. Tudom h általában nekik ez fontosabb mint a pasiknak. Tudom h nagyon fontos neki. De én sem vagyok átlagos pasi. Nekem sztem fontosabb mint sok nõnek. Ezért is szeretném ha az elsõ tökéletes lenne. Persze nem megbeszélés alapján. Illyesmi eszembe se jutott. Csak mondom az zavar h utána valszeg nem tudnánk együttmaradni, amíg szeretnénk(feküdni az ágyban, ölelkezni stb)És arra tudtok vmit mondani, h mire készüljünk fel és h mit tudok megtenni azért h minél jobblegyen neki? (am. errõl már beszélgettünk de pettinget azt kihagynánk.)

Nagyon szeretjuk egymast a baratommal, csak egyesek nem tudjak elfogadni. Igaz hogy o 21 eves, en pedig 15 vagyok de ennek ellenere szeretjuk egymast. Egy kissebb ideje veszkedunk. Kb 1 hete, de a vegen mindig kibekultunk . Hogyan tovabb?

MAsok pletykalnak rola es rolam is. Meg ha igaz lenne .. de hazugsagokat talanak ki hogy mi szakitsunk .Szoval mit tegyek ? haggyam abba ezt a kapcsolatot vagy folytassam ? En barmit megtennek erte es o is ertem .A szuleim is a fiu ellen vannak azt hiszik hogy ki akar hasznalni , de o tenyleg mas mint a tobbi .O bizonyitotta is hogy szeret. Legyszi segitseteek !!

Legjobb válasz: Ha tényleg annyira szereted akkor miért teszed fel ezt a kérdést nekünk?Miért nekünk kell eldönteni hogy szakítsál vele vagy sem?Ha igazán szeretnéd akkor leszarnád a többiek véleményét,sõt,még azt sem hanem teljesen hidegen hagyna!

Ha tényleg annyira szereted akkor miért teszed fel ezt a kérdést nekünk?Miért nekünk kell eldönteni hogy szakítsál vele vagy sem?Ha igazán szeretnéd akkor leszarnád a többiek véleményét, sõt, még azt sem hanem teljesen hidegen hagyna!
Én is azt tanácsolom, hogy ilyen jellegû kérdésekben sose hagyatkozz mások véleményére, mert a Te életed, a Te érzéseid, és Te szerelmed. Ha mások tanácsára hallgatsz és esetleg belebuksz, akkor joggal fogod magadat okolni, hisz nem a saját érzéseidre hagyatkoztál, hanem mások véleményére alapoztál, dühös leszel magadra és az rosszabb mintha az emberekre haragudnál. Ha biztos vagy a dolgodban, akkor tarts ki a döntésed helyessége mellett, fontos, hogy higgy magadban, ne támaszkodj másokra! Beszéld meg az összes gondolatodat a barátoddal, mondd el neki mi a véleményed, mit érzel. Ha kitartó lesz a srác, azt a szüleid is észre fogják venni. Én is 15 voltam amikor a 20 éves barátommal összejöttünk. Amikor apám meghallotta, azt mondta felejtsem el, de a barátom és én a végsõkig kitartottunk, aztán pár hónap elteltével apu kezdett megenyhülni és ez csak fokozódott. KITARTÁS! EZT TUDOM MONDANI! SOK SIKERT, BOLDOGSÁGOT!
2. még együtt vagytok, és mióta?
A kérdező hozzászólása: Igeen mar fel eve :)

Lehet abortusz után még egy kapcsolatból valami, ha az abortuszt csak egyik fél akarta? Lehetséges, hogy ekkora tragédia után még mindig, fogjuk egymás kezét és szeretjük egymást? Lehet ebből a kapcsolatból még "IGAZI"kapcsolat?

33 éves n? vagyok,másfél éve meismerkedtem egy26 éves sráccal.Tudom a korkülönbség.Az els? pillanattól szerelem volt, olyan mintha ezer éve ismernénk egymást.Órák hosszat tudunk beszélgetni a mai napig is, szellemileg és lelkileg teljesen egy hullámhosszon vagyunk.Nem éreztem soha, h fiatalabb lenne nálam.Szerelem és barátság egyben.Az ismerettségünket követ? hatodik hónapban terhes lettem, mivel a fogamzásgátló hatását elnyomta egy er?s antibiotikum.Els? reakcióm pánik,aztán már szerettem volna.A párom egy hónapig hezitált mi legyen, végül abortuszt választotta.Végigcsinált velem mindent, nekem pokol volt az egész,persze neki is.Hónapokig csak sirdogáltunk, hol ?,hol én.Próbáltunk szétválni,ismerkedni másokkal,de egyikünknek sem ment, megy..beláttuk nagyon szeretjük egymást még mindig, de félünk is egymástól.Párom azt mondja ezerszer megbánta döntését, mi lett volna ha..Azóta sem ?,sem én nem tudunk gyerekre nézni,mindketten a fájdalmunkat látjuk bennük.Õ attól fél h soha nem lesz jó apa( persze neki van egy alkoholista apja) én meg attól h ez az egész borzalom egy életre megmérgezte a kapcsolatunkat,lelkünket és nekünk már közös gyermekünk soha nem lesz.

Legjobb válasz: Ha szereted õt, akkor lehet, hogy jó lesz még. Sokszor ilyenkor az a baj, hogy a nõ megutálja a férfit, mert miatta kellett megölni a babát, de ez nálatok nem történt meg. Rendbe lehet ezt hozni :) Azt, hogy egy gyereket be mertek-e vállalni, az rajtatok áll, de hiába lesz még 5 gyereketek, 1 akkor is mindig hiányozni fog. Ezt sosem fogjátok tudni teljesen magatok mögött hagyni. Ha érdekel, akkor olvasd végig azoknak a nõknek az írásait itt, akiknek abortuszuk volt, ez évek alatt sem gyógyul be sokszor.

Ha szereted õt, akkor lehet, hogy jó lesz még. Sokszor ilyenkor az a baj, hogy a nõ megutálja a férfit, mert miatta kellett megölni a babát, de ez nálatok nem történt meg. Rendbe lehet ezt hozni :) Azt, hogy egy gyereket be mertek-e vállalni, az rajtatok áll, de hiába lesz még 5 gyereketek, 1 akkor is mindig hiányozni fog. Ezt sosem fogjátok tudni teljesen magatok mögött hagyni. Ha érdekel, akkor olvasd végig azoknak a nõknek az írásait itt, akiknek abortuszuk volt, ez évek alatt sem gyógyul be sokszor.
Szia! Jajj ugyan :) Az idõ minden sebet begyógyít. Ha így döntöttetek annak oka volt. Te is meg fogod neki bocsátani, és õ is meg fog bocsátani magának. Nincs miért szégyenkeznetek vagy okolnotok magatokat. Ha tudnátok hány ember jár így rajtatok kívül. Szeressétek egymást és legyetek boldogok :)
Lehet még jó a kapcsolat...egyértelmü ilyenkor kell egymásra támaszkodnotok és segítenetek egymást.És persze ha nem mondogatod neki , h miattad vetettem el a gyereket stb.stb De ha mind a ketten szeretitek egymást akkor egyértelmû , hogy rendbe lehet hozni.Sok szerencsét és remélem , hogy boldogok lesztek....
az volt a baja, hogy túl fiatal. amint eléri azt a kort h késznek érzi magát a gyerekvállalásra akkor már nemfogja úgyérezni h rossz apa lesz.
Figyelj azért ne legyen téves gondolatod. Azt hogy megszülöd-e a gyereket, te döntöd el. Ha õ nem akarja akkor legfeljebb nem lesz veled. De ha a gyerek a fontosabb akkor ez nem számít. Szóval te is úgy döntöttél hogy elveteted nem csak õ. Õ nem nagyon tehet errõl, mivel neked kell figyelni a tabletta szedésére, és köztudott dolog hogy az antibiotikum gyengíti. Nem neki kell ellenõrizni hogy helyesen szeded-e. És hát az gondolom tiszta volt hogy õ (még) nem akar gyereket mert hát akkor nem védekeztetek volna. Szóval persze hogy normális lehet még a kapcsolat csak elõször azt kell tudatosítanod hogy õ nem bûnös (te sem...) mert sok nõ hibáztatja a párját.

Mit tegyek ha a fiú szeret? Én is szeretem meg ő is szeret, de én nem akarok vele járni, mert ő mindig megcsal. 1 hónapig jártunk, de ezalatt minden 2. nap összevesztünk..de igy is szeretjük egymást!

Legjobb válasz: Beszelj vele, mert ez igy nem mehet. Azt hogy szereted es mindent megbocsatasz neki,ö nagyon szepen kihasznalja. Es tudja, hogy barmit megtehet, mert visszafogadod. mond meg neki, hogy meg egy megcsalas es vege. gondolkodjon el ezen, ha tenyleg anyira szeret. Vagy nyitott kapcsi es te is csalhatod. Bar szerintem ennek semmi ertelme.

Beszelj vele, mert ez igy nem mehet. Azt hogy szereted es mindent megbocsatasz neki, ö nagyon szepen kihasznalja. Es tudja, hogy barmit megtehet, mert visszafogadod. mond meg neki, hogy meg egy megcsalas es vege. gondolkodjon el ezen, ha tenyleg anyira szeret. Vagy nyitott kapcsi es te is csalhatod. Bar szerintem ennek semmi ertelme.
Az ilyen kapcsolat veszett ügy!! Nekem is volt ilyen a fiú igy szeret úgy szeret de végül mindig más lányoknál kötött ki!! Hagyd a fenébe s keress egy rendes fiút!
A kérdező hozzászólása: köszi a tanácsokat majd meglátom hogy mit fogok csinálni!!

A ciprusiak és a görög szeretik egymást? Vagy olyan ellentét van köztük, mint a görög-töröknél?

Legjobb válasz: A cipruson élõ görögök nyilván az anyaországi görögöket , az ott élõ törökök az anyaországban élõ törököket szeretik . Egymást nem ! ( Bár az utóbbi idõben ez az "utálat" egyre gyengébb . )

A cipruson élõ görögök nyilván az anyaországi görögöket , az ott élõ törökök az anyaországban élõ törököket szeretik . Egymást nem ! ( Bár az utóbbi idõben ez az "utálat" egyre gyengébb . )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!