Találatok a következő kifejezésre: Mind a csuklóm (58 db)

23 hetes kismama vagyok! Milyen érzéshez hasonlít, ha csuklik a kisbabám? Ezt mindenkinek kell érezni? Minden kisbaba csuklik?

Legjobb válasz: Szia, én csak olyan 26 hetesen éreztem elõször, ütemes néha nagyobb-néha kisebb erejû mozgás, teljesen meg lehet különböztetni, még ha elsõ babás is vagy, tuti felismered, mert ritmusos. Szerintem a babák döntõ többsége csuklik, szerintem kevés az amelyik nem, de biztos olyan is van! Üdv: 36 hetes kismama

Szia, én csak olyan 26 hetesen éreztem elõször, ütemes néha nagyobb-néha kisebb erejû mozgás, teljesen meg lehet különböztetni, még ha elsõ babás is vagy, tuti felismered, mert ritmusos. Szerintem a babák döntõ többsége csuklik, szerintem kevés az amelyik nem, de biztos olyan is van! Üdv: 36 hetes kismama
Többet én sem tudok hozzátenni, valóban kb 25-26 hetesen kezdõdött nálam is mindkét terhességnél, a fent leírtak szerint. Annyiban nem értek egyet, hogy igen, minden magzat csuklik, ugyanis magzatvizet nyel és lélegzik be, ezáltal érik a tüdeje és készül fel a méhen kívüli életre.
Szerintem is nagyon egyértelmûen fel lehet ismerni ezt a ritmusos "mozgást" akkor is ha elsõ terhesség. Én unka közben vettem elõször észre. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy ugyanazon a ponton mozog, rugdos már jó ideje ... és milyen sokat egymás után ... és milyen ritmusosan ... Akkor jöttem rá, hogy nem is rugdos (egyyébként nagyon aktív) hanem csuklik. De ha jól emlékszem, a 30. hét táján ztemére csak. 34 hetes gömbike
szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Kb. én is úgy a 28-30. hét tájékán érzetem elõször. Meg is lepõdtem, mert ezt senki se mondta, hogy a pici baba bent csuklik... Onnan lehet felismerni, hogy hasonlít a rugdosásához, de ütemes és akár 10 percig "eltarthat". Azt olvastam, hogy azért csuklik, mert lehet hogy jó nagyot kortyolt a magzatvízbõl /pl. felébredt/, vagy ugyanez , és kis mohó volt, mert számára valami finomat kortyolt...Mindenesetre természetes, és tényleg a tüdejét is fejleszti vele; ami ugye egy nagyon fontos szerv , ha megszületik :) Jó babavásást!:) 37 hetes kismami
A párod tegye oda a fülét a pocakodra, ha ilyesmit veszel észre, õ hallani fogja :)

33 hetes terhes vagyok, a pocaklakom minden nap csuklik, hogyan segithetnek neki, valami tapasztalat?

amikor csuklik, szoktam inni vizet, de nem hasznal, szokott igy lenni valaki rajtam kivul? es ha igen mit szokott csinalni?

Legjobb válasz: Szia, nekem is elég gyakran szokott csuklani, szinte 5 percig is, és van olyan nap is, amikor 4x is csinálja, és van olyan nap is, amikor egyáltalán, de sztem ez ellen nem tudsz mit tenni, mert ha te csuklasz, és iszol rá vizet, az csak neked segít, de neki nem! Sõt, azt mondják jobb, ha csuklik, mert fejlõdik a tüdeje, és edzõdik is! Eleinte engem is zavart, de ezen ne idegeskedj, átmegy rajta elõbb-utóbb! Boldog babavárást! 36+4 hetes km

Szia, nekem is elég gyakran szokott csuklani, szinte 5 percig is, és van olyan nap is, amikor 4x is csinálja, és van olyan nap is, amikor egyáltalán, de sztem ez ellen nem tudsz mit tenni, mert ha te csuklasz, és iszol rá vizet, az csak neked segít, de neki nem! Sõt, azt mondják jobb, ha csuklik, mert fejlõdik a tüdeje, és edzõdik is! Eleinte engem is zavart, de ezen ne idegeskedj, átmegy rajta elõbb-utóbb! Boldog babavárást! 36+4 hetes km
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat, orulok hogy az jo dolog ha csuklik, kismamak, boldog babavarast!
semmit mit kellene ? jó jel ha csuklik mert iszik a magzatvizbõl.. nem lehet és nem is kell befolyásolni. nem fáj neki nem kellemetlen nekem rengeteget csuklott a kicsi a pocakban és semmi baja nem lett..
nem kell elmulasztani ez egy természetes dolog náluk! Attól hogy Te iszol Õ még csuklani fog csodálom hogy ez nem jutott eszedbe.... Nyeli a magzatvizet amiból cukorhoz jut. Ez csak jó.
Viccelsz? ez komoly? iszol vizet, gondolod, azt rögtön megissza, és nem fog csuklani. Ez jó poénnak.
Örülj neki hogy csuklik! Azt jelzi, hogy fejlõdik a tüdeje és a csuklás is edzi azt!
Ez egy normális folyamat, gyakorol a baba! Sõt, az a jó, ha sokat csuklik. Nem lehet megszüntetni, és ne is akard!

Már a 40ik hetet kezdem, még mindig sokat csuklik a babám. Napi 2 szer. Ez természetes? Vagy ilyenkor már nem szabadna ilyen sokat?

mert azt olvastam,hogy ilyenkor már nem szabadna ennyit,mert már rég megérett a tüdeje.van hasonlo tapasztalat?

Legjobb válasz: A csuklás nem a tüdõ éretlensége miatt van. Nekem is sokat csuklott és sokáig miután megszületett. A babát ez egyáltalán nem zavarja csak a szülõket. Ha megszületik és akkor is csuklik nem kell neki citromlevet adni, elmúlik a babákat tényleg nem zavarja annyira mint a szülõket.

A csuklás nem a tüdõ éretlensége miatt van. Nekem is sokat csuklott és sokáig miután megszületett. A babát ez egyáltalán nem zavarja csak a szülõket. Ha megszületik és akkor is csuklik nem kell neki citromlevet adni, elmúlik a babákat tényleg nem zavarja annyira mint a szülõket.
Nekem is rengeteget csuklott, de most a 38.hétre ezek ritkultak napi 1 ritkán 2 re. De a születés után is sokat csuklanak a babák, ne aggódj emiatt.


Ínhüvelygyulladás talán.
Ganglion-nak hívják. Nézz utána az interneten.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Csütörtök du. megyek a dokihoz, hátha mond rá valamit. Remélem nem kell mûteni, mert akkor így marad még egy jó ideig. Nap végére fáj nagyon, ugyanis emelgetni kell a kislányomat. Õ miatta nem tudnám vállalni a mûtétet.

Másfél hete estem rá a csuklómra, normális, hogy még mindig fáj?

Pontosabban már megint, ugyanis 3-4 napra az esésre, jelent?sen jobb lett, és szinte már el is múlt, de most, rá majdnem másfél hétre, megint elkezdett fájni,egyre jobban. Menjek röntgen-re vagy nem kell?

Legjobb válasz: menj, az a legtutibb. Holnap (vagyis ma) elsõ dolgod legyen elmenni röntgenre. hisz mi nem látjuk a csuklód, csak az orvos tud okosat mondani róla. és az sose normális ha fáj vmi, szóval menj minél hamarabb.

menj, az a legtutibb. Holnap (vagyis ma) elsõ dolgod legyen elmenni röntgenre. hisz mi nem látjuk a csuklód, csak az orvos tud okosat mondani róla. és az sose normális ha fáj vmi, szóval menj minél hamarabb.
A kérdező hozzászólása: Javasolták-javasolták, de aztán közbejött valami, és az a nap is le lett lõve, meg a következõ is.. Ráadásul körülöttem mki azt mondogatja, h semmi sincs, meg, h normális, h fáj, hisz ráestem. Lehet, h mégis elkéne mennem, és elvileg nem is nagy dolog, tudom...

Suzuki swift 1.3-as, 97-es évjáratú kocsimban kicseréltem mind a két oldalon a külső féltengely csuklókat de 2hét alatt megint kiment. Mi lehet a baja?

Unixnál vásároltam a csuklókat a legolcsóbbakat vettem 7500ft/db

Legjobb válasz: Itt kezdõdik a probléma, hogy legolcsóbbat... Én sokkal inkább vettem volna komplett féltengelyt bontottan kb 10e ért, mert ha nem szakad ki a gumiharang, akkor sose megy tönkre a suzuki féltengely. Hogy jobbra húz és rángat lehet csukló is, lehet más is. De ezek után inkább féltengely miatt van mindegyik..

Itt kezdõdik a probléma, hogy legolcsóbbat... Én sokkal inkább vettem volna komplett féltengelyt bontottan kb 10e ért, mert ha nem szakad ki a gumiharang, akkor sose megy tönkre a suzuki féltengely. Hogy jobbra húz és rángat lehet csukló is, lehet más is. De ezek után inkább féltengely miatt van mindegyik..
Jaja, valószínûleg féltengely vagy futómûbeáállítás-gond.
Hát Én láttam, ahogy cserélték az enyémet mûhelyben, tuti nem állnék neki egy vasárnapi barkácstanfolyam keretében.. Lehet h úgyjárnék mint te XD
Én meg a bömbim 90%-át itthon raktam össze a garázsban, oszt' mégis jó. :D

Ha farfekvéses a babam akkor hogy hogy lent erzem mindig h csuklik?

Ott erzem azt az utemes szívdobogas szeru mozgast ami akar 15-20 percig is tart neha.kozben oda -oda rug egyet.En azt hittem inkabb ott lehet erezni ahol a fejecskeje van.31+5 kismama

Legjobb válasz: A gyerek nem a fejében csuklik, inkább a mellkasában - de figyeld meg magadon is (nekünk sem a fejünk ugrál). Amúgy nekem a 35. hétig volt faros a lányom, mégis lent éreztem a csuklását. Aztán befordult és akkor is lent éreztem. :) Szóval ebbõl nem lehet tudni, miként fekszik pontosan, hiszen olyan göcsörtökben tudnak feküdni, hogy az hihetetlen!

A gyerek nem a fejében csuklik, inkább a mellkasában - de figyeld meg magadon is (nekünk sem a fejünk ugrál). Amúgy nekem a 35. hétig volt faros a lányom, mégis lent éreztem a csuklását. Aztán befordult és akkor is lent éreztem. :) Szóval ebbõl nem lehet tudni, miként fekszik pontosan, hiszen olyan göcsörtökben tudnak feküdni, hogy az hihetetlen!
én is lent éreztem a faros fiam csuklását végig. A párom szerint azért, mert csuklásonként rug egyet:)
A kérdező hozzászólása: En is arra gondoltam h biztos minden egyes csuklasnal rug egyet.KOszonom a valaszokat es boldog babavárást
Nekem fejvégû a kislányom és én is lent érzem sokszor még a fenekem is lüktet annyira csuklik. 37hkm

Csuklószorítót mind a 2 csuklón "szokás" hordani? (divatból 1-est kaptam, bocsi. )

Legjobb válasz: Szerintem csuklószorítót soha nem volt divat hordani.

Szerintem csuklószorítót soha nem volt divat hordani.
ha divatkodni akarsz akkor 2 kezedre 2 fullos ice watch öcsém az a tuti ;) xd am csukló szoritó sztem nem ment ki a divatból, mert be se jött na mindegy csoki
ehhez képest sokan felveszik elég egy kézre
A kérdező hozzászólása: Bocsi, ilyenre gondoltam: http://s1sport.hu/images/products/Adi_csuklo_kicsi_fekete.jpg
csak az egyik karon szokás hordani. de sosem volt divat:)
A kérdező hozzászólása: Köszi!Látod, tényleg hülye vagyok ilyen téren:D
És több mint egy év alatt egyetlen egyszer sem jutott eszedbe, hogy elmenj vele orvoshoz?
A kérdező hozzászólása: A kérdés nem ez volt. Arra kérek választ.
Akkor telefonálj be vmlyik ezoterikus mûsorba. Ugyanis ennyi alapján kb. olyan pontossággal tudna itt bárki diagnózist mondani, mint azok.

Nagyonfáj a csuklóm több mint 4hónapja már sajnos . Kb2éve el volt törve eddig semmi baja se volt. Hobbi szinten kondi terembe járok . Akkor fáj igazán a nyomásoknál pl. fekvenyomás . Ez milyen sérülés lehet?

ha kifordítom a kezemet szóval a tenyér van felfelé

Legjobb válasz: Nekem a könyökömnél tört nyáron és még mindig csak olyan 80%-os, pedig én ízületvédõt, mindent szedek, próbálkozz te is vmilyen ízületvédõvel.

Nekem a könyökömnél tört nyáron és még mindig csak olyan 80%-os, pedig én ízületvédõt, mindent szedek, próbálkozz te is vmilyen ízületvédõvel.
A kérdező hozzászólása: fél éve folyamatosan izületvédõket szedek . A fájdalmat csökkenteték de semmi . Kihagytam 1 hónapot és nem fájt ujra megerõltettem megint fáj
Arthroxonot nyomjad, az ér valamennyit...
A kérdező hozzászólása: animal flex ment .
Hát, az pedig nem gyenge, sõt... Folyadék, minden a helyén volt? Mert akk marad az orvos...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!