Találatok a következő kifejezésre: Mindíg is voltak (506 db)

Hogy lehet ez? Toxoplazma eredményem teljesen negatív. Kutyák mindig is voltak a családban/udvarban, macskám is volt, meglepett az eredmény.

20 hetes km vagyok, érdemes még a terhesség kés?bbi id?szakában mégegyszer ellen?riztetni, hogy minden rendben legyen?

Legjobb válasz: Szia! Én ugynaígy voltam mint te, nálunk kicsi korunk óta volt kutya, macska. Az orvos és a védõnõ szerint is azért nem estem bele mert immunis lett a szervezetem éppen ezért, valószínûleg már nem is fogok átesni rajta, de a babának veszélyes. Vigyázz magatokra / macska kaki, nyers hús stb. kerülése/. 5 hónapos baba anyukája :)

Szia! Én ugynaígy voltam mint te, nálunk kicsi korunk óta volt kutya, macska. Az orvos és a védõnõ szerint is azért nem estem bele mert immunis lett a szervezetem éppen ezért, valószínûleg már nem is fogok átesni rajta, de a babának veszélyes. Vigyázz magatokra / macska kaki, nyers hús stb. kerülése/. 5 hónapos baba anyukája :)
Én se értettem, amióta az eszemet tudom, állatok voltak körülöttem mindig. Kutya, macska, papagáj, csirkék... Szerencsére végig negatív lett, de azért nem mentem ki a macskához. Még ellenõrizni fogják, biztos, ami biztos!
utolso vagyok, ez lemaradt: a dokim azt mondta, hogy mostantol minden alkalommal vizsgaljak a verembol, hogy idokozben nem kaptam-e el friss toxoplazma fertozest. :-)
en sem estem at meg rajta es nagyon meglepodtem. mindig is allatok vettek korul, evek ota vadaszok es allatot zsigerelek. biztos voltam benne, hogy ez nekem nem lehet gond, de azert betartottam a dietat, amit javasolt a doki( nem lehet nyers hust enni, kolbaszt, szalamit, fertotlenitenem kell a paradicsomot, paprikat, amit a kertunkbol szedek es a cica lepisili es a boltit is stb...) en csak remelni tudom, hogy ha 30 evig ilyen korulmenyek kozott nem kaptam el, akkor nem most fogom az elkovetkezendo 6 honapban! te is figyelj oda jobban es a leheto legkevesebbet allatozz vagy csak kesztyuben! boldog babavarast!
Én is így voltam, meg is lepõdtem...annyi a hátránya, hogy elvileg mégegyszer vért vesznek, és megnézik újra...:(
Ha már korábban átestél volna rajta, a vérvétel azt is kimutatta volna. Ne cseréld az almot, nekem 3 havonta nézik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok a válaszokat! Az a legkevesebb, hogy mégegyszer vért vesznek és megnézik, már immunis vagyok a vérvételre:) Szerencsére mióta a párommal együttélünk, azóta nincs macska, úgyhogy ez a veszély nem fenyeget, csakhát azért izgul az ember, nehogy elkapja.
A kérdező hozzászólása: Minden alkalommal ellenõrzik?? Jesszus. Ezzel csak az a bajom, hogy a teljes vérképet nekem csepelen csinálják, oda tartozom lakhelyileg, és ott nem tudják szûrni a toxoplazmát:( Igy is, a 18. heti genetikai uh-nál az Istenhegyi Géndiagnosztikán csináltattam meg a toxoplazma szûrést, 4.000 ft-ért, járkálhatok mindig oda ezután?? Kórházban, ahol szülni fogok, ott csak AFP-t csinálták meg a cukorterhelésest fogják majd...
A kérdező hozzászólása: Állatok hálistennek nincsenek most, bár a szomszédból átjár a kertbe egy macska, meg se merem mondani a páromnak, hogy fokozottan vigyáznom kell velük, tuti felrúgja, ha legközelebb meglátja, amúgy sincs jóba a macskákkal... Szegény cica...
Azért azt a cicát nem kell bántani! :) Gondolom nem simogatod, ölelgeted, puszilgatod, szóval nem lesz gond. :)

Vadászgörényt szeretnék, de. Anyum nem engedi. Milyen tanácsot tudtok adni, hogy sikerüljön meggyőzni? Mindig is voltak állataink: kutya, macska, (2) hörcsög is volt - most is van egy kutya és egy macska.

Szeretnék vadászgörényt (2-t, n?stényeket), de anyukám nagyon ellenzi. Viszont úgy nem szeretném odavinni, hogy ne engedje meg. Mutattam már neki egy videót róla, hogy tudnak játszani: akkor már nyugodtabban mondta, hogy nem kell, de aranyosnak tartotta. Pedig amikor állatorvoshoz vittük a kutyákat, ott szaladgált pórázon egy vadászgörény, akkor meg: -Jaj, de aranyos.

Legjobb válasz: A férjem is akart vadászgörény, elmentünk együtt egy kiállításra is. Na ott aztán meggondolta magát. Az a bûz ami 1 óra után áradt a ketrecek környékérõl elvette a kedvét a görénytartástól. Tényleg aranyosak, de nem bírja mindenki a szagukat. Jobb a kutya.

A férjem is akart vadászgörény, elmentünk együtt egy kiállításra is. Na ott aztán meggondolta magát. Az a bûz ami 1 óra után áradt a ketrecek környékérõl elvette a kedvét a görénytartástól. Tényleg aranyosak, de nem bírja mindenki a szagukat. Jobb a kutya.
nekünk is volt nem büdös elég játékos sztem naon ari
Tényleg nem büdösek, csak ha megijednek. Alapjáratok nagyon tiszta állatok!
A kérdező hozzászólása: Én akárhol olvastam róluk, mindenhol azt írták, hogy jó a kombináló képességük... tehát nem buták... Hogy mért nem akarja anyum, azt nem mondja meg konkrétan. Csak azt mondja, hogy: ide több állat nem kell, meg: mert nem.
A kérdező hozzászólása: Én akárhol olvastam róluk, mindenhol azt írták, hogy jó a kombináló képességük... tehát nem buták... Hogy mért nem akarja anyum, azt nem mondja meg konkrétan. Csak azt mondja, hogy: ide több állat nem kell, meg: mert nem. De szerintem ha lenne, 2 hét alatt nem lehetne levakarni róluk... :)
Ja, és ismerõsömék nem tudják összeengedni õket a macskákkal.
Még valami:akkor nem harap, és nem bánt ha elég idõt foglalkozol vele és van türelmed rá megtanítani.Egyébként gyorsan tanul!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsó válaszolónak: én is ezeket olvastam :) A felelõsségemmel szerintem nincs baj, hiszen akármi baja volt a kutyánknak/ macskánknak mindig én szóltam, hogy vigyük el állatorvoshoz. Anyum meg gyakran csak legyintett én meg addig-addig erõsködtem, amíg végül elvittük az állatokat: így menekült meg az egyik tacskónk a patkányméreg általi haláltól... Tenyészteni nem szeretném, ezért gondoltam 2 nõstényre :) Illetve tudom, hogy sok idõt igényel: az egyetem mellett lesz idõm rá. Ráadásul ugye anyagilag a barátommal finanszíroznánk, ez még jobban megnövelné a felelõsségtudatom (ami szerintem így is megfelelõ).
Nekem kb 3hete van vadászgörim.Nagyon harapott amikor megvettük...8 hetes volt.Sok-sok türelemmel megtanítottam, hogy nem harapunk...ma már jókat játszunk, és igaz, hogy nagyon okos állat!!!!
Támadások elkerülése végett kell vewnni NÕSTÉNY görit.. :) Az az 1 dolog nemtetzsik bennük, h ha megijeszted õket akkor beszarnak XD
Nem is tudtam, hogy van sampon görénynek. Megmondom a férjemnek, de már vettünk egy vadászkutyát. A szaglása minden embernek más, lehet, hogy a kérdezõ bírja a görény szagát, de az anyukája nem. Meg kell tõle kérdezni.
A kérdező hozzászólása: A barátommal együtt intéznénk a pénzügyeket, mivel ketten szeretnénk csak a barátom anyukája irtózik az ilyen állatoktól, ezért szeretném nálunk. Volt már egyszerre 2 kutyánk, 3 macskával fûszerezve :D Kutyát meg õ is nagyon akart, sõt akarta nagyon a tacskót. A cserébe felajánlok valamit, elég nehéz még pluszt ajánlani: fõzök, takarítok, mosogatok, mosok. Még mit ajánljak? :D A görény eleve az én felelõsségen lesz...
ez egy nem túl okos kisragadozó, miért akarsz ilyet tartani? nincs több értelme mint egy tengerimalacnak. Ha mindenképen állatot akarsz miért nem inkább normálisat?
Mért szeretnél? Koszos, büdös, stb..
http://www.goreny.hu/?view=heading;30 Elméletileg jól jöhetnek kutyákkal és macskákkal is, érdemes lehet ezt hangoztatni. Meg édik a görények, bár én sem tartanék. Maradok a hagyományosabb háziállatoknál.
Én így tudtam, hogy nem büdösebb, mint egy macska, vagy höri, vagy bármi más. Jó, van jellegzetes szaguk, ugyanúgy, mint más állatoknak is. Csak tisztán kell tartani a ketrecét, és gondozni kell.
És mit mond miért nem akarja? Már van egy kutyátok nem lehet hogy a pénzügyileg ez pont elég nekik? Vagy pl a kutyával sem foglalkozol és rámaradna ez is? Lehet más kisállatot jobban szeretne?
volt hörcsögöm és az sokkal de sokkal büdösebb vt mint a göri:-S azért van büdös egy görénykiállításon, mert a görény ha megied, ezzel védekezik, h büdöset bocsájt ki !! alapból nem büdös!!
Nem büdös, ha kiszedik azt a mirigyét, amibõl a szag árad. Én már láttam, barátságos, mozgékony, aranyos. Valószínûleg már kicsit sok lenne a kutya, macska mellé. Márcsak azért is mert mindenhova bemegy és nagyon sok figyelmet igényel. Próbálj meg valamit felajánlani cserébe! Megcsinálsz vmit, amire megkérnek vagy ilyesmi. A meggyõzés nehéz:D
A kérdező hozzászólása: Nem büdös! A kutyának rosszabb szaga van ha megázik! A szag nekem okoz gondot, mivel járok lovagolni :) Voltam nem rég a Camponában és ott érdeklõdtem még. Ott is azt mondták, hogy nincs szaga. Sima állatszaga van.
Mért büdös? MERT NEM MOSDATJÁK! A vadászgöréyt mindennap fürdetnikell :D lehet hozzá venni külön fürdõszert is..nagyon élvezik az enyéim! :D
Nem szabat minden nap fürdetni semmiképp!! Nézz utána!
Nem szarnak be, büzzentenek de a háziasított görény nagyon ritkán büzzent, a szag meg gyorsan kiszellõztethetõ.Egyébként a nõstényeket ivartalaníttatnod kell ha nem akarod pároztatni, mert a tüzelés párzás nélkül nem múlik el ha nem párzik túltüzel és meghal:S

A ferjemnek merevedesi problemai vannak (mindig is voltak), de az orvosok nem veszik ezt komolyan, mert fiatal. Mit tegyunk?

Mar tobbszor volt orvosnal es azt mondtak, hogy a stressztol lehet ilyen fiatalon, de nem stresszelos tipus, nincs rossz elete. Nem irtak neki semmilyen gyogyszert igy. Semmilyen trauma nem erte, kimondottan boldog hazassagban elunk es van egy ket eves gyerekunk. Nem tudunk "rendes" szexualis kapcsolatot elni, mert nincs hosszabb ideig merevedese rendes szex kozben. 2-3 alkalommal sikerult egesz hazassagunk alatt (par percig tart csak). Elmondasa szerint mindig ilyen volt. Oralisan nincs problemaja, szoval ugy elunk nemi eletet. Felek, hogy ez nagyon rossz erzest kelt benne. Engem mar nem zavar, igy elfogadtam ot, de van, amikor latom rajta, hogy nagyon zavarja. Volt, amikor nehez volt elfogadnom ezt, de mar nem zavar, igy is szeretem, sokat beszelgettunk regebben es felismerte, hogy ez problema, elment tobbszor orvoshoz, de semmi eredmeny. Veny nelkuli gyogyszert probaltunk erre, de az nem hatott. 29 eves. Mindig ilyen problemaja volt. Mit javasoltok? Mitol lehet ez? Szervi problema?

Legjobb válasz: Lehet szervi probléma is. Ezt csak kivizsgálással lehet megmondani. Keressetek fel egy urológust /van olyan, aki kimondottan erekcióval foglalkozik/.

Lehet szervi probléma is. Ezt csak kivizsgálással lehet megmondani. Keressetek fel egy urológust /van olyan, aki kimondottan erekcióval foglalkozik/.
Az, hogy sem õ, sem te nem tudtok ellenérzésrõl, attól még lehet.Tudod a tudatalatti. Csak egy példa:van olyan , hogy valakit kisgyermek korában molesztáltak.Felnõtt korában pedig averziója van a szexel kapcsolatban.Pedig már nem is emlékszik a gyerekkori dologra.De a lelke leghátsó bugyraiban ott van.
A kérdező hozzászólása: Koszi, hogy probaltok segiteni. OK, akkor leirom. Egyaltalan nem tilos a porno (en ritkan nezem is, ot mar nem erdekli), azt mondja, hogy amit tolem kap, az eleg, nincs ra mar szuksege. Mindent megteszek neki ugy, ahogy akarja. Meg is szoktam kerdezni stb. Szoval ezzel nem lehet gondja. A szulei elvaltak, az apjaval nem elt, igy o biztos, hogy nem zaklatta. Az viszont igaz, hogy a batyja meleg, de a ferjem ettol meg nem az. 26 eves koraig volt agglegeny, nem elt novel elottem, de volt 3 baratnoje elottem, csak ok ezt nem tudtak toleralni es vege lett emiatt. Mar 30 lesz es nincs valtozas. Epp olyan, amilyennek megismertem. Akkor is probalkozott, most is, de nem megy. Nem ertjuk, hogy miert. En belenyugodnek, de latom, hogy zavarja. Volt orvosnal tobbszor is.
A kérdező hozzászólása: Amugy a ferjem kisportolt, hetente tobbszor is edz. Szoval rejtely az ok. En is gondoltam ra, hogy valami allhat a hatterben...elkuldtem az irasat grafologushoz, nem mutatott ki gyermekkori traumat, nem molesztaltak meg egyebkent is mindent megbeszelunk, mindent elmond.
ere csak egy örök igazság jutott eszembe ..Blues campany-itol ( egyutes ) == > " Mit ér a pénz, kocsi, ruha Ha az ember fasza puha? Legyek inkább csóró, szegény Csak a tököm legyen kemény " F /23
Szia! Ha kisportolt ahogy írtad akkor lehet régen szedet valami cuccot ami miatt ez kialakulhatott! Sok embertõl halottam hogy cuccol és utána nem ment neki. Lehet ez a gond.
A kérdező hozzászólása: 19:06: kosz, ettol jobb lett...ettol meg lehet valaki jo ferj, apa. Lehet, hogy szedett valamit. Erre meg nem gondoltam. Meg fogom kerdezni.
idö kérdése és eböl is félre kefélés lesz ...F /23
ott a válasz a 18:36- os kommentedben.Elvált szûlõk gyermeke.Ez hajlamosít a homoszexualitásra.Persze ezzel nem azt mondom, hogy minden apa nélkül felnõtt gyerekbõl meleg lesz.A férjed vágyik a szexre csak nem veled, vagy más nõvel.Hanem egy másik férfival.Ezért véled úgy, hogy nem érdekli a szex túlságosan.Homoszexuális testvér, elõnyben részesíti az orális szexet.Nekem ez nagyon összecseng.Vagy nem meri bevallani neked, vagy õ maga sem tud róla (Latens homoszexuális).A testépítést még nem is említettem.Ott is vannak ám melegek, keresik a jó testû férfiak társaságát.
A kérdező hozzászólása: Nem testepito, hanem katona. Ezert edz annyit. Muszaj neki. Attol, hogy valaki nem kanos allandoan, az egybol meleg...? Tudom, hogy nem meleg. Ez teljesen egyertelmu. Az elozore meg nem is reagalnek, mert nem akarom, hogy kimoderaljanak.Koszonom azoknak, akik normalis valaszt adtak. Majd rakerdezek a szerekre.
elváltak a szülei?És mikor, hány éves volt?És az apa milyen életet élt, él?Milyen példát mutatott a fiának a szexrõl?Talán anyuka pici kora óta nevelte és nem volt senkije, úgy élt mint egy apáca, talán féltékeny is volt a fiaira?Talán a szexet bûnös dolognak élte meg anyuka és ezt nem kimondott szavakkal is éreztette a fiaival?Talán soha nem is volt anyósnak orgazmusa és kötelességnek tartotta aztán örült, hogy nem kell de idegbeteg lett tõle?Féltette a fiait mindentõl, lányoktól is?Talán katolikus papot akart belõle nevelni mint az én férjembõL:-))Ez komoly.Melyik lehet ?M
A kérdező hozzászólása: Anyosom teljesen normalis es nem kenyszeritette semmire. Aposommal is joban van a ferjem, aki peldas eletet el az uj felesegevel, akit mar a ferjem is elfogadott. Azt mondta, hogy szedett, de csak feherjeket. Nem tudom, hogy az befolyasolna-e.
A válasz írója 91%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnap 19:08 Hello! Igen befolyásolja. A sógorom is katona õ is csak fehérjét szeded és neki sem megy a dolog mindig. De lehet a stressztõl is.
Testalkatra milyen? Ha nem nagyon szeret mozogni, akkor próbáljatok meg szabadidõtökben valami közös és lehetõleg intenzív mozgást végezni, az erekciós gondok legtöbbje a rossz vérkeringés miatt van.
Mióta házasok vagytok tilos a pornó?sokáig volt agglegyén?Nem lehet hogy ehhez szokott hozzá?
OK.Nem csak meleg lehet, hanem másfajta szex jönne be neki esetleg.Ezért kérdeztem.Vagy másfaja viselkedést vár tõled.Vagy gyerekkori tiltások?Nem tudom.Szeretnék segíteni.
potenciazavarokkal
Pl.http://www.potenciaklinika.hu/
A kérdező hozzászólása: Mar volt ilyenen par eve. Azt mondtak, hogy nincs baja. De lelki gondja sincs. Egyszeruen ilyen. Igazabol nem gyakran igenyli a szexet alapbol. Nem tudom, hogy ezzel mit lehet csinalni.
ugyanez a gondom. és hiába ujjaztatommeg magam még egy urológussal. nem lesz jobb. semmit nem hajlandó egyik sem segíteni. 25 vagyok és öt éve nem állt már fel csak félig, de csak pár percig..
A kérdező hozzászólása: Sajnalom, hogy te is ilyen helyzetben vagy. Nehez lehet part talalnod. Azt hiszem, hogy ebbe bele kell nyugodni. Mi evek ota nem talalunk ra megoldast. De azt nem ertem, hogy oraltol hogy tud teljes merevedest elerni, de behatolasnal meg egybol lelankad. Ez miert van?
17:23 - akkor mégse az orvosok a hülyék, nem szervi baja van. ez agyban dõl el
Már pedig itt valami lelki ok húzódik meg.Orálisan minden rendben, közösülés közben, meg lelankad.Keressetek egy jó szexuál pszihológust.Valamiért ellenérzése van a közösüléssel kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Ellenerzese nincs, viszont nem igazan igenyli a rendes szexet. Nem erdekli annyira a tema. Azt nem tudom, hogy az oral azert jon ossze mindig, mert szereti vagy nincs mas lehetoseg es ott valahogy mas az egesz, mas erzes, mas a stimulacio.
Viagra?
A kérdező hozzászólása: Nem mondom, hogy hulyek az orvosok, de mikor elment legutobb, csak annyit mondott az orvos (vizsgalat nelkul), hogy biztos a stressz, ilyen fiatalon nem lehet baja. Azert ennel melyebben kellene vizsgalodnia.
Bocsik de tuti lelki baj az ok.Hozászokott elõször a kezéhez, aztán meg a szádhoz.Talán valami rejtett dolog is lehet, nem akarlak megbántani, de miylen pornóra izgul?
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy hozza szokott, valoban. Nincs rejtett ok. Mar sokat beszeltunk errol. Nem meleg, ha erre gondolsz. Mikor meg nem voltunk hazasok, talaltam pornot a gepen. Nem a fiukat szereti.
*szedett

11 napja késik menzeszem, egy-két napos eltérések mindig is voltak de ennyi sosem. Jelenleg nincs barátom így a terhesség kizárva, de akkor mi lehet az ok?

Legjobb válasz: kiegészíteném annyival hogy a szokásos "jelzések" meg vannak tehát a mellem fáj már egy hete így ezért sem értem

A kérdező hozzászólása: kiegészíteném annyival hogy a szokásos "jelzések" meg vannak tehát a mellem fáj már egy hete így ezért sem értem
Én is így vagyok, azért, mert a hormonális fogamzásgátlót, konkrétan a Nuvaring gyûrût nem az utasításnak megfelelõen használtam, így felborította a hormonmûködésemet.
A kérdező hozzászólása: de én nem szedek fogamzásgátlót
Nem tudni mennyi idõs vagy, ha még nem vagy 17, akkor bármi elõfordulhat, de felnõtt nõknél is elõfordulhat nagy ritkán egy-egy kimaradás is.
A kérdező hozzászólása: 18 de már semmi baj ma reggel megjött:)
Én is így vagyok, terhes nem lehetek, fogamzásgátlót nem szedek, de kezdek aggódni, bár szerintem nálam a stressz..
Na, ilyenkor kell még egy kicsikét bírni;)
ha nem vagy benne biztos akkor tuti nem az volt.
Nekem is voltak/vannak orgazmus problémáim, de ha sikerül, olyankor biztosra tudom, hogy orgazmusom volt. Szerintem ha érzed ezt a bizonyos érzést, akkor semmiképp se állj meg, hanem folytasd, hiszen akkor már szinte garantált az orgazmus, meglátod, az lesz ám isteni:) 18/L
A kérdező hozzászólása: :) köszi, alig várom

A dinoszauruszok nem is voltak olyanok, mint amilyennek elképzeljük õket?

Állítólag a hatalmas T-rex-nek tollai voltak, és inkább hasonlított egy óriáscsirkére, mint egy félelmetes szörnyetegre. A velociraptor is egy földszintes tollas élõlény volt. A madarak a legközelebbi rokonaik. Például az elefántok õsei a mamutok, hasonlítottak az elefántra, de nagyobbak és erõsebbek voltak. Az élõlények idõvel "visszafejlõdnek"? A hatalmas szörnybõl egy kis madár lesz?

Legjobb válasz: Óriáscsirke 25cm-es fogakkal... aha. A velociraptorról meg sosem gondolták, hogy olyanok, mint a Jurassic parkban. Oda kellett még egy csúcsragadozó. Amúgy igen valószínû, hogy tollasok voltak, és ettõl függetlenül csonttani megfontolások alapján régóta tudni lehetett, hogy a dinoszauruszok legközelebbi ma élõ rokonaik a madarak. (Szigorúan rendszertani megfontolások szerint a madarak valójában ma élõ dinoszauruszok) "Az élõlények idõvel "visszafejlõdnek"? A hatalmas szörnybõl egy kis madár lesz?" Nem. Teljesen téves következtetés. 1) akkor a dinoszauruszok még nagyobb õshüllõkbõl fejlõdtek ki? Amik mégnagyobbakból? :) Nem. 2) a madarak nem a nagy dinoszauruszokból fejlõdtek ki. Azok utódok nélkül kihaltak. A dinoszauruszok csak kics csoportja volt nagy méretû, bár azok könnyebben fosszilizálódtak, és a populáris kultúrában jobban mutatnak. Egyszerûen arról van szó, hogy vannak olyan élethelyzetek, amikor a kisebb méret elõnyt jelent. A mamutokat meg, minden valószínûség szerint az ember irtotta ki, az emlõs makrofauna többi tagjával egyetemben. Mindenesetre, amíg nem tudunk dinoszauruszokat klónozni, vagy nem csinálunk idõgépet, csak találgatni tudunk, hogy hogyan is néztek ki valójában a dinoszauruszok. Az a szerencsénk, hogy nagyon sok lelet kerül elõ, és így egyre pontosabb elképzelésünk lehet róluk.

Mások is megtették, de én is jelezném: A kis madár ma is él. A hatalmas dinoszaurusz kihalt. Tehát a kis madár sokkalta életképesebb, mint a hatalmas dinoszaurusz. És az evolúciónak csak és kizárólag ez számít - ki tud jobban túlélni.
Óriáscsirke 25cm-es fogakkal... aha. A velociraptorról meg sosem gondolták, hogy olyanok, mint a Jurassic parkban. Oda kellett még egy csúcsragadozó. Amúgy igen valószínû, hogy tollasok voltak, és ettõl függetlenül csonttani megfontolások alapján régóta tudni lehetett, hogy a dinoszauruszok legközelebbi ma élõ rokonaik a madarak. (Szigorúan rendszertani megfontolások szerint a madarak valójában ma élõ dinoszauruszok) "Az élõlények idõvel "visszafejlõdnek"? A hatalmas szörnybõl egy kis madár lesz?" Nem. Teljesen téves következtetés. 1) akkor a dinoszauruszok még nagyobb õshüllõkbõl fejlõdtek ki? Amik mégnagyobbakból? :) Nem. 2) a madarak nem a nagy dinoszauruszokból fejlõdtek ki. Azok utódok nélkül kihaltak. A dinoszauruszok csak kics csoportja volt nagy méretû, bár azok könnyebben fosszilizálódtak, és a populáris kultúrában jobban mutatnak. Egyszerûen arról van szó, hogy vannak olyan élethelyzetek, amikor a kisebb méret elõnyt jelent. A mamutokat meg, minden valószínûség szerint az ember irtotta ki, az emlõs makrofauna többi tagjával egyetemben. Mindenesetre, amíg nem tudunk dinoszauruszokat klónozni, vagy nem csinálunk idõgépet, csak találgatni tudunk, hogy hogyan is néztek ki valójában a dinoszauruszok. Az a szerencsénk, hogy nagyon sok lelet kerül elõ, és így egyre pontosabb elképzelésünk lehet róluk.
"Ebben nem lennék biztos, tekintve, hogy a dinoszauruszok a hüllõk osztályába tartoznak, akár a ma élõ hüllõk, ezzel szemben a madarak pedig a madarak osztályának egyedei. " Ez egy kb 6o éves osztályozása az élõlényeknek, és azért lett idejétmúlt, mert az új leletek fényében kijelenthetõ, hogy a madarak és a hüllõk nem egyenrangú csoportok, hanem a klasszikus hüllõ csoportba a madarak is beletartoznak. A mai rendszertan igyekszik az evolúciós leszármazási vonalakat figyelembe véve rendszerezni az élõlényeket. Itt egy ábra, ami mutatja, hogy hogyan illeszkedi a madarak csoportja a dinoszauruszok közé: http://xkcd.com/1211/
Érdekes tudni, hogy a krokodil közelebbi rokonságban áll a madarakkal, mint a gyíkokkal. :) Egyébként "visszafejlõdés" nincs, csak környezethez való alkalmazkodás. De, valóban, ha az adott környezetben egy más forma az elõnyös, vagy más betöltetlen ökológiai fülke van szabadon, akkor az állatok nõhetnek vagy összemehetnek évmilliók alatt, aszerint hogy mivel boldogulnak jobban.
A T-rexnek legalább 20 alfaja volt és ezek különbözõ képpen néztek, valamint évmilliók alatt elég jelentõs változások történhetnek. Az evolúcióban nincsen olyan, hogy fejlõdés, visszafejlõdés meg pláne. Az evolúció csak változást jelent és igen, a hatalmas szörnybõl kis madár lett és ez evolúció.
A pontos kinézetükrõl azért nem tudunk sokat, mert az õshüllõknek jórészt csak a csontjai maradtak meg, a kültakarójuk nem. A madarak a legközelebbi rokonaik? Ebben nem lennék biztos, tekintve, hogy a dinoszauruszok a hüllõk osztályába tartoznak, akár a ma élõ hüllõk, ezzel szemben a madarak pedig a madarak osztályának egyedei. A visszafejlõdés alatt mit értesz? Csak nem az adaptív szétterjedést?
#6: vagy inkább az, hogy ki tud jobban alkalmazkodni.
Azt viszont ameddig hiteles forrást nem mutat valaki, továbbra sem fogom elhinni, hogy a dinoszauruszok, amik gyíkok, közelebbi rokonságban állnak a madarak osztályával, mint a gyíkokével, melybe õk maguk is beletartoznak. Ha így lenne, és változott volna a rendszertan, akkor legalább a wikipedián már rég átírták volna.
Idõnként van visszafejlõdés is, de ezt nem a méretben mérik. Igaz, a madaraknak eltûntek a fogaik és a kézujjaik, viszont csõrük nõtt, és megtanultak repülni. Na, ez egyértelmû visszafejlõdés?
A kérdező hozzászólása: http://www.youtube.com/watch?v=Mdn6IGOtxrg Egy dokumentum film, a dínók igazi arcát mutatja be, fent van a többi része is. Fosszilizálódott tollakat elemeznek, egy kis tollas dinoszauruszból, Ki derítették a színét. A dinoszauruszokra évszázadokon át hüllõszerû, ijesztõ megjelenésû, pikkelyekkel borított bestiákként gondoltunk. az új módszerekkel nyert új kutatási eredmények megcáfolni látszanak eddigi vélekedésünket.A T-Rexrõl például kiderült, hogy testét színpompás tollazat borította; hogy idõs korában kifejezetten "otthon ülõ" volt; és hogy sok tekintetben megdöbbentõ hasonlóságot mutatott napjaink közönséges csirkéivel. A T-rex viselkedése és szokásai hasonlíthattak a mai struccéra. A hím költötte ki a tojásokat, fiókái fészekhagyók voltak. Kicsinyeinek egész testét tollak borították, aminek egy része idõvel kihulott, de még így is színpompás tollai lehettek egy kifejlett egyednek. A tartása is inkább egy fürge madáréra emlékeztetett nem pedig gy lomha hüllõre. A kis dínó amit elemeztek (Nevét nem tudom) szárnyai voltak, és még a lábát is tollak borították, ezek csak melegítésre szolgálhattak, akárcsak a t-rexnél képtelen volt a repülésre. Ez a kis lény a tyrannosaurus rokona lehetett. Találtak egy jó állapotba lévõ raptor fosszilliát, olyan helyzetben volt, mint egy alvó madár, a szárnyai közé dugta a fejét. Szóval a dinoszauruszok többsége inkább melegvérû volt, nem pedig hidegvérû hüllõ.

Mit csináljak? 21 hetes kismama vagyok és megfáztam hőemelkedésem van, van egy 26 hónapos fiam akit imádok de képtelen voltam ma vele annyit játszani mint szoktam és nem is voltunk sehol

szegény csak olvastam neki, meg mesét néz pedig nem szokott és olyan lelkiismeret furdalásom van, a férjem jön már haza és akkor elviszi de semmi segítségem nincs se nagyszülők se senki és látom unatkozik úgy sajnálom:( szar anya vagyok :(

Legjobb válasz: Te is lehetsz beteg,fáradt stb.És lesz is még ilyen.Hidd el a gyerekek alkalmazkodók,és tudják hogy mi a helyzet mert érzik.Én is vagyok így,amikor pl összeszalad a házimunka,és sürgõs,jön hogy Anya bee!én meg mondom anya most nem ér rá játsz egy kicsit egyedül.2 éves a lelkem,alapból úgy szoktattam õket hogy délelõtt megcsinálom a dolgom,úgyhogy tudja ezt és reggeli után megy is játszani.Aztán megyünk ki még ebéd elõtt.Nekem 2 van itthon,4 év különbség van köztük,és mind a kettõ velem játszana,persze közösen nem akarnak,nem is tudnak még.Szakadjak ketté?Én megteszek mindent igyekszem,és biztos Te is ne aggódj ezen.

Te is lehetsz beteg, fáradt stb.És lesz is még ilyen.Hidd el a gyerekek alkalmazkodók, és tudják hogy mi a helyzet mert érzik.Én is vagyok így, amikor pl összeszalad a házimunka, és sürgõs, jön hogy Anya bee!én meg mondom anya most nem ér rá játsz egy kicsit egyedül.2 éves a lelkem, alapból úgy szoktattam õket hogy délelõtt megcsinálom a dolgom, úgyhogy tudja ezt és reggeli után megy is játszani.Aztán megyünk ki még ebéd elõtt.Nekem 2 van itthon, 4 év különbség van köztük, és mind a kettõ velem játszana, persze közösen nem akarnak, nem is tudnak még.Szakadjak ketté?Én megteszek mindent igyekszem, és biztos Te is ne aggódj ezen.

Már mindent kipróbáltam de még mindíg semmi. Kiszámoltam hogy kb. mikor lehet peteérésem. Akkor se lett semmi. Mit tegyek? Orvosnál is voltunk és mind a kettőnkkel minden rendben van, remélem tudtok nekem segíteni.

Legjobb válasz: Mióta próbálkoztok? Nekem sajnos van olyan ismerõsöm akinek van már egy 10 éves fia de most 2 éve nem sikerül nekik újra teherbeesni pedig semmi bajuk. Szabályos 28 napos ciklusok, tökéletes minden és már mindent megpróbáltak. Talán majd ha nem akarják annyira. Én 8-9 hónappal a tabletta abbahagyása után lettem terhes de nem akartuk "nagyon". Úgy voltunk vele ha jön jön, ha nem nem. Ja, és én összevissza menstruáltam volt,h. hónapokig meg sem jött.

Mióta próbálkoztok? Nekem sajnos van olyan ismerõsöm akinek van már egy 10 éves fia de most 2 éve nem sikerül nekik újra teherbeesni pedig semmi bajuk. Szabályos 28 napos ciklusok, tökéletes minden és már mindent megpróbáltak. Talán majd ha nem akarják annyira. Én 8-9 hónappal a tabletta abbahagyása után lettem terhes de nem akartuk "nagyon". Úgy voltunk vele ha jön jön, ha nem nem. Ja, és én összevissza menstruáltam volt, h. hónapokig meg sem jött.
Bocs, még annyi, h. lehet venni a patikában valamiféle ovulációs tesztet. Hallottál már róla? Pontosan nem tudom hogy mûködik de páfrányos mintázata lesz peteéréskor vagy elõtte amikor akcióznotok kell. Az jobb mintha te számolnád ki.
Szia! Ha már egy éve próbálkoztok sikertelenül, akkor szerintem jó lenne egy kis orvosi "rásegítés" , pl. ha ultrahanggal nézné a peteérést.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a tippeket. megfogadom õket. 2 éve próbálkozunk sikertelenül.

3 babámat várom juli 29-én volt az ut menszeszem voltam már dokinál eddig minden rendben. Az első 2-vel is voltak rosszulléteim de a 3 baba más főleg du-tán vagyok rosszul hányinger puffadás álmosság ti hogy birjátok?

Legjobb válasz: Nekünk van fiu is meg lány is,de jobban lány párti vagyok,a férjem meg pont fiu,de teljesen mindegy,csak egészséges legyen:))Én hétfõn megyek dokihoz,aztán 18.-án meg Pestre genetikára:)35 elmultam,igy muszáj mennem oda is.

Nekünk van fiu is meg lány is, de jobban lány párti vagyok, a férjem meg pont fiu, de teljesen mindegy, csak egészséges legyen:) )Én hétfõn megyek dokihoz, aztán 18.-án meg Pestre genetikára:) 35 elmultam, igy muszáj mennem oda is.
Szia! Én is a 3. babámat várom, tegnap töltöttem a 14.hetet:) ) Egyik gyerekkel se volt semmi bajom.de ez a kismanó az elején nem birt magával, folyamatos rosszullét, hányni nem hánytam, de nagyon rossz volt, volt hogy szinte egész nap tartott. Aztán csökkent, a fáradtság és aluszékonyság a mai napig fennt áll, életemben nem aludtam és feküdtem ennyit:) ) Lehet a kor is számit, mert 35 éves vagyok, de ez a terhesség teljesen más mint a többi.Most elmultak a rosszullétek, most jött a légszomj és a szivdobogás:) ) Mindig van valami, de legalább érzem hogy itt van velem:) )
nekem is a 3. babám jön, és az elején nagyon kiütöttek a tünetek. Mióta terhes vitamint szedek és magnéziumot, sokkal jobban vagyok. És többször eszek kevesebbet, este lefekvés elõtt is még bekapok pár falatot. Így nincs úgy leterhelve a gyomrom úgy érzem. És ha rámtör a hányinger rögtön rágcsálok vmi édeset. Nekem ez vált be eddig... Remélem nem fognak visszatérni a kezdeti problémák! Én a Müller-es magnézium tablettát szedem, 2x egy nap, a másodikat délutánra, így kevésbé jön elõ az esti émelygés. Az elsõ 2 gyerekkel nekem is du. volt roszabb. Neked már tippeltek a nemére a babának?
Szia! Sajnos még nem tudta megmondnai a doki a 12 hetes uh-n.Korai volt még....1-én megyek ujra hozzá, rákérdezek hátha, akkor leszek 15+6 elvileg uh méretek szerint, amugy meg 15+2:) ) Neked tippeltek már?
A kérdező hozzászólása: sziasztok ezek szerint nem vagyok egyedül a rosszullétekkel kicsit örülök is hogy más is van így ezzel persze nem rosszindulatból én csütörtökön megyek dokihoz nem tudom pontosan mennyi idõs vagyok de kiváncsian várom az uh alapján mennyi idõs terhes vagyok a nemét azt én nem fogom megkérdezni mert van két lányom és most fiút szeretnénk majd ha kibújik meglátjuk mindegy csak egészséges legyen
én a 2. válszoló vagyok, még nem tudjuk mi sem a nemét, az elején járok a terhességnek. De nálam az elsõ 2 terhességnél már az elején kezdõdtek, és végig maradtak a rosszullétek, most pedig mióta szedem az Elevitet és magnéziumot, megszûntek :) Már két fiunk van, nagyon örülnék, ha most kislányunk születne, de persze nem ez a legfontosabb, csak egészséges legyen. Én 34 éves vagyok, és a 12. napon voltunk együtt, kislányra próbálkozva. A két fiú a pé napján sikerült, ezért most kipróbáltuk így, mert sokan írják, hogy ez kislányra esélyesebb :) Nektek mik a tapasztalatok?
Elsõ vagyok:) Nekünk clostis baba és a peteéréskor 3 napig beleadftunk mindnet hogy végre sikerüljön:) ) Igy nemt udok tapasztalatokat irni sajnos.Kislány párti vagyok, a férjem meg pont az ellentetje:) ) De még nemt udjuk mi lesz, majd remélem hétfõn már kiderül:) ) 15 hetes vagyok most:)
Ti mennyit hiztatok eddig??

Miért van az hogy akik jó tanulók azok mindig jönnek a szokásos dumával? Rossz tanuló voltam, nem is voltam jo, tök rossz volt a bizonyitványom

Most volt osztály találkozó és minden jó meg kit?n? tanulo evvel jött .....

Legjobb válasz: Mint amikor a vékony lányok lekövérezik magukat. Megerõsítésre várnak. Ezeknek az embereknek nem kevés az önbizalmuk, sõt, olyan mértéktelenül nagy a nárcizmusuk, hogy így akarják elérni a boldog állapotot: amikor dicsérik õket. Nyilván ti elkezdtetek tagadni, hogy ugyanmár, te voltál a legokosabb. Na, õk pont erre verik ki otthon.

Mint amikor a vékony lányok lekövérezik magukat. Megerõsítésre várnak. Ezeknek az embereknek nem kevés az önbizalmuk, sõt, olyan mértéktelenül nagy a nárcizmusuk, hogy így akarják elérni a boldog állapotot: amikor dicsérik õket. Nyilván ti elkezdtetek tagadni, hogy ugyanmár, te voltál a legokosabb. Na, õk pont erre verik ki otthon.
Az elsõt csak megerõsíteni tudom:D Még azzal egészíteném ki, hogy sokan gáznak tartják, hogy õk jó tanulók voltak. Merthogy az milyen ciki.
Erre azt kell válaszolni, hogy igen, valóban nem voltál valami jó. :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!