Találatok a következő kifejezésre: Minél többet a baba, annál (4 db)

Azt mondják minél többet szopik a baba, annál több tej termelődik, én viszont 2-3 óránként szoptatok és estére úgy érzem teljesen kiürülök, alig van tejem. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Nem írtad mennyi idõs a kicsi. Az én babómnál ez 6 hetesen volt de zsírosabb a tej este és azért érzed hogy kevesebb,ha akicsi alszik nyugodtan és nem sír akkor semmi gond eléga tejcsi!!nekem ugyanez volt. most is 2-3 óránként eszik és éjjel 2szer kel fel szopizni. most 4 hónapos és csak anyatejes. kellemes babázást.

Nem írtad mennyi idõs a kicsi. Az én babómnál ez 6 hetesen volt de zsírosabb a tej este és azért érzed hogy kevesebb, ha akicsi alszik nyugodtan és nem sír akkor semmi gond eléga tejcsi!!nekem ugyanez volt. most is 2-3 óránként eszik és éjjel 2szer kel fel szopizni. most 4 hónapos és csak anyatejes. kellemes babázást.
Szia! Természetes hogy nincs annyi tejcsid estére hiszen éjszaka alszol, olyankor termelõdik a köv. napra, estére pedig kevesebb marad, de amíg a babád nem reklamál, és gyarapszik nincs semmi gond, elég neki a mennyiség. Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Minél többet mozog a baba, annál fáradtabbak vagyunk?

Legjobb válasz: szia!Én még nem hallottam összefüggésrõl a kettõ között,nem is olvastam sehol.Maximum akkor lehetsz fáradt,ha pl.éjszaka rúgdos sokat,és téged nem hagy aludni,és nem tudod magad kipihenni.De ez már az utolsó 2-3hónapban lehet,amikor már sehogyse jó semmi.Remélem nem mondtam hülyeséget.Szió

szia!Én még nem hallottam összefüggésrõl a kettõ között, nem is olvastam sehol.Maximum akkor lehetsz fáradt, ha pl.éjszaka rúgdos sokat, és téged nem hagy aludni, és nem tudod magad kipihenni.De ez már az utolsó 2-3hónapban lehet, amikor már sehogyse jó semmi.Remélem nem mondtam hülyeséget.Szió
Szerintem sincs semmi összefüggés max. a baba fárad el ha sokat mozog. A terhesség elõrehaladtával viszont fáradékonyabbak vagyunk mert nagyobb a baba, nagyobb a súly a szivünk sokkal többet dolgozik stb. 26. hetes kismama

Ha valakinek sok fülbevaló van a fülében annak emiatt lehet valamilyen baja? Gondolom minél több lyuk van valakinek a fülében annál nagyobb a valószíűsége hogy begyullad a fül, vagy nem? És ezenkívül lehet még valamilyen panasz?

Legjobb válasz: Akkor lehet baj, ha rossz helyre lövik/szúrják, mert ha akupunktúrás pontot eltalálnak, az nagyon kellemetlen (hosszasan gyógyul, folyamatos fej és fülfájás, volt olyan ismerõsöm aki nem bírta hordani, ki kellett vennie). Ha megfelelõen van kezelve lövés/szúrás után nem fog begyulladni.

Akkor lehet baj, ha rossz helyre lövik/szúrják, mert ha akupunktúrás pontot eltalálnak, az nagyon kellemetlen (hosszasan gyógyul, folyamatos fej és fülfájás, volt olyan ismerõsöm aki nem bírta hordani, ki kellett vennie). Ha megfelelõen van kezelve lövés/szúrás után nem fog begyulladni.
Így van, ahogy az elsõ hozzászóló megírta, annyit tennék még hozzá, hogy az éjszaka lehet még kényelemetlen, fõleg a porcos fülbevalóknál sokáig megszenvedi az ember a rajta fekvést. Legalábbis én az industriálommal sokszor felébredtem szúrás után is 1-2 hónappal, hogy fáj, mert rosszul feküdtem a fülemen:S...
Nekem volt még tavaly porcban 3-3 mindkét fülemben..kezeltem szépen meg minden, de mégis úgy begyulladt és iszonyúan fájt...sõt nekem mig bent voltak a hajam is elkezdett hullani..majd kivettem és elmaradt a hajhullás..mostanában akartam volna visszarakni õket, de mind be van már nõve..újra
Én decemberben lövettem plusz két lyukat a balba és semmi panaszom nem volt rá azóta, már aznap tudtam rajta feküdni fájdalom nélkül. Az egyetlen dolog, amire ügyelni kell, az a megfelelõ kezelés, ergo a kezdeti szakaszban (elsõ hónap) ajánlott néha óvatosan megtekergetni és napi kétszer lealkoholozni a cimpát. Nem tudom, honnan vetted a kérdésben leírtakat.


Mi baja lehet a babámnak? Lehet, hogy a tejem nem elég "erős"? Mert úgy veszem észre, hogy minél többet eszik annál éhesebb.

Tegnap volt egy hetes,és eddig nagyon jó kislány volt,mármint evett rendesen és aludt is.De most két napja nagyon ny?gös és enni is úgy eszik,hogy eszik 10-15 percet az egyik cicib?l utána elalszik,ahogy lerakom már fenn is van és keresi a cicit.Lehet,hogy a tejem nem elég "er?s"?Mert úgy veszem észre,hogy minél többet eszik annál éhesebb.

Legjobb válasz: az természetes hogy keresi a cicit, reflex .nem biztos hogy azt jelenti éhes lehet csak a közelségedet igényli. de igény szerint rakd rá ha ö azt szeretné.az meg lényegtelen mennyi idöt szopizik az enyém ilyen 5 perceket evett mégis hizott, hizik rendesen. ha hizik rendesen akkor biztos jó a tejed és laktató. ûdv és sok boldogságot nektek

az természetes hogy keresi a cicit, reflex .nem biztos hogy azt jelenti éhes lehet csak a közelségedet igényli. de igény szerint rakd rá ha ö azt szeretné.az meg lényegtelen mennyi idöt szopizik az enyém ilyen 5 perceket evett mégis hizott, hizik rendesen. ha hizik rendesen akkor biztos jó a tejed és laktató. ûdv és sok boldogságot nektek
Mi szombaton voltunk 1 hetesek és ugyanezt csinálja.Folyton a cicin lóg, igaz van amikor hosszabb idõt kibír, de napközben szinte óránként enne(vagyis nem eszik mndig csak a cicit tartja a szájában) :)
ilyen idoszakunk nekunk is volt, én nappal simán szoptattam annyit amennyit o akart (de aludni nem igazán aludt úgy mint elotte, mindig nyoszorgott és nyugoskodott), és az éjszaka már nyugodt volt és akkor rendesen evett (márha 1 órai evés rendes-én már ulve aludtam o meg csak szívta)
Hidd el, olyan, hogy nem elég erõs a tejed, olyan nincs. Éppen a te babádnak való. A babák nagyon megérzik a frontokat, lehet hogy ez a szeles idõ a te kislányodra ilyen hatással van, hogy nyûgösebb. Neki a szopizás nem csak evést jelent, hanem megnyugtatást is. Próbáld meg, hogy hagyod kicsit a mellkasodon aludni. Ne félj, nem fog hozzászokni. Ha így alszik, hallja a szívverésed, amit már a pociban megszokott és megnyugszik. Emellett nyugodtan megszoptathatod, amikor keresgél, lehet, hogy pár korty után megnyugszik és elalszik. Gratulálok a babához!! 4 gyerekes anyuka
Szia! Nekem 6 hetes a kisfiam, eddig 3 óránként evett a kezdetektõl szinte, napközben és éjjel is... 3-4 napja azonban õ is óránként enne.. Gondoltam, biztos egy fejlõdési ugrás szerû, így óránként adtam neki a cicit és õ pedig evett + nyammogott rajta édesen :) ... az eredménye az lett, hogy szegénykém hajnalban sugárban kihányt mindent, de akkora adag jött ki, hogy megijedtem :( Úgyhogy ma már ha sírt is, lehet kegyetlenség, de nem etettem meg, hanem próbáltam minden más módszerrel megnyugtatni... Én is a szélre gyanakszom, mert eddig nem igazán volt sírós baba, most meg ha óránként adtam a cicim, a két cicizés között is sírt... :( Mondjuk így is sírt egyfolytában délelõtt, hogy 3 órát megvártam, de most este már egyáltalán nem, pedig ébren volt végig 6 és 9 között, meg most evett 9-kor és most is nyugodt... Remélem csak a frontok tényleg!! Nagyon boldog babázást!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.Remélem azért jó neki a tejem és laktató. Puszi mindenkinek
Tudom, hogy én leszek a feketebárány, De Az én babám kb 1 hónaposan kezdte ezt a nyûglõdést, és mindenki azt mondta, hogy csak szoptassam tovább. Az én tejem tényleg nem volt jó. Túl híg volt elfolyt és bármennyit szoptattam, nem lakott jól tõle. Nem mondom, hogy te is így jársz majd, próbálj ki mindent, amit lehet, mert neked is neki is ez a legjobb. Sok sikert!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!