Találatok a következő kifejezésre: Minél többet a baba, (7 db)

Ha nyerek sok pénzt, pl. számilliókat, vagy milliárdot, hogyan érdemes befektetni a bankba, hogy minél többet kamatozzon?

Legjobb válasz: Ha megnyered, tudni fogod. Sõt, sok pénz esetében a bank egyedi ajánlatot tesz neked.

Ha megnyered, tudni fogod. Sõt, sok pénz esetében a bank egyedi ajánlatot tesz neked.
Ha nyersz ekkora összeget, akkor a pénzfelvételi procedúra alatt találkozol pár pénzügyi szakemberrel, akik ellátnak ajánlatokkal és tanácsokkal.
A kérdező hozzászólása: kössz, amúgy nem nyertem, jó is lenne... csak érdekelt :)
Ki gondolta volna?
Mennyit nyertél öcsém?
"A kérdező hozzászólása: kössz, amúgy nem nyertem, jó is lenne..." ..és mennyit tudnál abból nélkülözni ha megadom a számla számot? Egy olyan 10-20%-a még bele fér..? :) ) Ugye az utóbbi lottó ötöst, a 3 milliárdot "nem" nyerted meg? Hidd el, a maradékból is szépen megélnél, nekem csak az apró hatszázmilliócska kellene belõle. Ha annyi nem megy, akkor a fele, háromszáz millió is elég lehet valamire, habár annál még a régi nagy pártvezetõnek, Simon Gábornak is többet sikerült lenyúlnia. :)
A kérdező hozzászólása: hehe, tényleg nem nyertem... gondoltam, hogy mindenki azt hiszi, de tényleg nem. Csak szoktam játszani, és elgondolkodtam ezen. Ja, és pár milka is elég lenne nekem is...
Á nem gondoltam komolyan, csak hülyültem ám! :) )
Mindenképp érdemes profi pényügyi tanácsadóhoz fordulni, de ha tényleg azt akarod, hogy sokat fialjon a pénzed akkor részvényekbe, kötvényekbe fekteted, nem bankba.

Azt mondják minél többet szopik a baba, annál több tej termelődik, én viszont 2-3 óránként szoptatok és estére úgy érzem teljesen kiürülök, alig van tejem. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Nem írtad mennyi idõs a kicsi. Az én babómnál ez 6 hetesen volt de zsírosabb a tej este és azért érzed hogy kevesebb,ha akicsi alszik nyugodtan és nem sír akkor semmi gond eléga tejcsi!!nekem ugyanez volt. most is 2-3 óránként eszik és éjjel 2szer kel fel szopizni. most 4 hónapos és csak anyatejes. kellemes babázást.

Nem írtad mennyi idõs a kicsi. Az én babómnál ez 6 hetesen volt de zsírosabb a tej este és azért érzed hogy kevesebb, ha akicsi alszik nyugodtan és nem sír akkor semmi gond eléga tejcsi!!nekem ugyanez volt. most is 2-3 óránként eszik és éjjel 2szer kel fel szopizni. most 4 hónapos és csak anyatejes. kellemes babázást.
Szia! Természetes hogy nincs annyi tejcsid estére hiszen éjszaka alszol, olyankor termelõdik a köv. napra, estére pedig kevesebb marad, de amíg a babád nem reklamál, és gyarapszik nincs semmi gond, elég neki a mennyiség. Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Debreceni Reformátusba vagy TÁG-ba jövőre felvesznek egy fizika 4-el a többi tantárgy mind 5-el? Meg 7. osztály félévkor töriből 4 lettem, de év végére a fizika kivételével mindenből 5. MINÉL TÖBB ÕSZINTE VÉLEMÉNYT.

Legjobb válasz: Szia. Én most végeztem a Tágban, és nem igazán ajánlanám. Kínszenvedés volt nekem a 4 év végig, bár ha erõs egyéniség vagy, és kibírod a kivételezést és a töménytelen arcoskodást, akkor lehet bejönne neked. Egyébként a jegyeid jók, van esélyed, hogy felvegyenek. Én 7-8-ban kitûnõ voltam, a szóbelim 100% lett, így is 47. voltam a sorrendben. Általában még 80. bent van az osztályban.

Szia. Én most végeztem a Tágban, és nem igazán ajánlanám. Kínszenvedés volt nekem a 4 év végig, bár ha erõs egyéniség vagy, és kibírod a kivételezést és a töménytelen arcoskodást, akkor lehet bejönne neked. Egyébként a jegyeid jók, van esélyed, hogy felvegyenek. Én 7-8-ban kitûnõ voltam, a szóbelim 100% lett, így is 47. voltam a sorrendben. Általában még 80. bent van az osztályban.
A kérdező hozzászólása: Én is hallottam már a tág-nak ezen tulajdonságait. Elvileg a refi nem ilyen.. Csak másodiknak jelölném a tág-ot. Na mindenesetre a nyáron gondolkodok rajta, aztán majd eldõl, hogy hova adom be. :) Azért a többiek véleményére is számítok! :D
Szerintem készülj az írásbelire sokat mert az nagyon számít. A szóbelire elég durvák a követelmények én inkább nem mentem bár utólag halottam hogy pl. fizika szakon még helyhiány is volt. Viszont a biosz-kémia mindig nagyon népszerû. Ha nagyon szeretnél odamenni mindenképp próbáld meg. Egyébként milyen szakra? :) A refibe amúgy ha kicsit rosszabb is az írásbelid biztos felvesznek! Sõt, nekem osztálytársam átlaga 3, 4 körül volt, az írásbelije kb. 50 pont a szóbelijét nem tudom, de simán felvették, úgyhogy szerintem oda nagy esélyed van! :D
A kérdező hozzászólása: Magyar tagozatra szeretnék. De ha nem mentél el szóbelire akkor, h adtak pontot?? o.O
Ha valaki nem megy el szóbelire 0 pontot kap. Én nem jelöltem egyik sulit se, de a TÁG nagyon érdekelt. voltam nyílt napon is, meg persze minden sulinál megnéztem hogy mibõl kell majd felvételizni és hát elégé elrettentem, mivel 5.-8. évvégéig kérnek számon szinte mindent és nem is csak 1 tantárgyból kell. Egyébként én ebbe az évbe felvételiztem. :)
Simán, csak jól írd meg a felvételit.
tesóm humán tagozaton van :D keményen tanult a szóbelikre, nehéz volt:D 75 pontos felvételit írt és kitûnõ volt végig..


Minél többet mozog a baba, annál fáradtabbak vagyunk?

Legjobb válasz: szia!Én még nem hallottam összefüggésrõl a kettõ között,nem is olvastam sehol.Maximum akkor lehetsz fáradt,ha pl.éjszaka rúgdos sokat,és téged nem hagy aludni,és nem tudod magad kipihenni.De ez már az utolsó 2-3hónapban lehet,amikor már sehogyse jó semmi.Remélem nem mondtam hülyeséget.Szió

szia!Én még nem hallottam összefüggésrõl a kettõ között, nem is olvastam sehol.Maximum akkor lehetsz fáradt, ha pl.éjszaka rúgdos sokat, és téged nem hagy aludni, és nem tudod magad kipihenni.De ez már az utolsó 2-3hónapban lehet, amikor már sehogyse jó semmi.Remélem nem mondtam hülyeséget.Szió
Szerintem sincs semmi összefüggés max. a baba fárad el ha sokat mozog. A terhesség elõrehaladtával viszont fáradékonyabbak vagyunk mert nagyobb a baba, nagyobb a súly a szivünk sokkal többet dolgozik stb. 26. hetes kismama

Ha valakinek sok fülbevaló van a fülében annak emiatt lehet valamilyen baja? Gondolom minél több lyuk van valakinek a fülében annál nagyobb a valószíűsége hogy begyullad a fül, vagy nem? És ezenkívül lehet még valamilyen panasz?

Legjobb válasz: Akkor lehet baj, ha rossz helyre lövik/szúrják, mert ha akupunktúrás pontot eltalálnak, az nagyon kellemetlen (hosszasan gyógyul, folyamatos fej és fülfájás, volt olyan ismerõsöm aki nem bírta hordani, ki kellett vennie). Ha megfelelõen van kezelve lövés/szúrás után nem fog begyulladni.

Akkor lehet baj, ha rossz helyre lövik/szúrják, mert ha akupunktúrás pontot eltalálnak, az nagyon kellemetlen (hosszasan gyógyul, folyamatos fej és fülfájás, volt olyan ismerõsöm aki nem bírta hordani, ki kellett vennie). Ha megfelelõen van kezelve lövés/szúrás után nem fog begyulladni.
Így van, ahogy az elsõ hozzászóló megírta, annyit tennék még hozzá, hogy az éjszaka lehet még kényelemetlen, fõleg a porcos fülbevalóknál sokáig megszenvedi az ember a rajta fekvést. Legalábbis én az industriálommal sokszor felébredtem szúrás után is 1-2 hónappal, hogy fáj, mert rosszul feküdtem a fülemen:S...
Nekem volt még tavaly porcban 3-3 mindkét fülemben..kezeltem szépen meg minden, de mégis úgy begyulladt és iszonyúan fájt...sõt nekem mig bent voltak a hajam is elkezdett hullani..majd kivettem és elmaradt a hajhullás..mostanában akartam volna visszarakni õket, de mind be van már nõve..újra
Én decemberben lövettem plusz két lyukat a balba és semmi panaszom nem volt rá azóta, már aznap tudtam rajta feküdni fájdalom nélkül. Az egyetlen dolog, amire ügyelni kell, az a megfelelõ kezelés, ergo a kezdeti szakaszban (elsõ hónap) ajánlott néha óvatosan megtekergetni és napi kétszer lealkoholozni a cimpát. Nem tudom, honnan vetted a kérdésben leírtakat.

Mi baja lehet a babámnak? Lehet, hogy a tejem nem elég "erős"? Mert úgy veszem észre, hogy minél többet eszik annál éhesebb.

Tegnap volt egy hetes,és eddig nagyon jó kislány volt,mármint evett rendesen és aludt is.De most két napja nagyon ny?gös és enni is úgy eszik,hogy eszik 10-15 percet az egyik cicib?l utána elalszik,ahogy lerakom már fenn is van és keresi a cicit.Lehet,hogy a tejem nem elég "er?s"?Mert úgy veszem észre,hogy minél többet eszik annál éhesebb.

Legjobb válasz: az természetes hogy keresi a cicit, reflex .nem biztos hogy azt jelenti éhes lehet csak a közelségedet igényli. de igény szerint rakd rá ha ö azt szeretné.az meg lényegtelen mennyi idöt szopizik az enyém ilyen 5 perceket evett mégis hizott, hizik rendesen. ha hizik rendesen akkor biztos jó a tejed és laktató. ûdv és sok boldogságot nektek

az természetes hogy keresi a cicit, reflex .nem biztos hogy azt jelenti éhes lehet csak a közelségedet igényli. de igény szerint rakd rá ha ö azt szeretné.az meg lényegtelen mennyi idöt szopizik az enyém ilyen 5 perceket evett mégis hizott, hizik rendesen. ha hizik rendesen akkor biztos jó a tejed és laktató. ûdv és sok boldogságot nektek
Mi szombaton voltunk 1 hetesek és ugyanezt csinálja.Folyton a cicin lóg, igaz van amikor hosszabb idõt kibír, de napközben szinte óránként enne(vagyis nem eszik mndig csak a cicit tartja a szájában) :)
ilyen idoszakunk nekunk is volt, én nappal simán szoptattam annyit amennyit o akart (de aludni nem igazán aludt úgy mint elotte, mindig nyoszorgott és nyugoskodott), és az éjszaka már nyugodt volt és akkor rendesen evett (márha 1 órai evés rendes-én már ulve aludtam o meg csak szívta)
Hidd el, olyan, hogy nem elég erõs a tejed, olyan nincs. Éppen a te babádnak való. A babák nagyon megérzik a frontokat, lehet hogy ez a szeles idõ a te kislányodra ilyen hatással van, hogy nyûgösebb. Neki a szopizás nem csak evést jelent, hanem megnyugtatást is. Próbáld meg, hogy hagyod kicsit a mellkasodon aludni. Ne félj, nem fog hozzászokni. Ha így alszik, hallja a szívverésed, amit már a pociban megszokott és megnyugszik. Emellett nyugodtan megszoptathatod, amikor keresgél, lehet, hogy pár korty után megnyugszik és elalszik. Gratulálok a babához!! 4 gyerekes anyuka
Szia! Nekem 6 hetes a kisfiam, eddig 3 óránként evett a kezdetektõl szinte, napközben és éjjel is... 3-4 napja azonban õ is óránként enne.. Gondoltam, biztos egy fejlõdési ugrás szerû, így óránként adtam neki a cicit és õ pedig evett + nyammogott rajta édesen :) ... az eredménye az lett, hogy szegénykém hajnalban sugárban kihányt mindent, de akkora adag jött ki, hogy megijedtem :( Úgyhogy ma már ha sírt is, lehet kegyetlenség, de nem etettem meg, hanem próbáltam minden más módszerrel megnyugtatni... Én is a szélre gyanakszom, mert eddig nem igazán volt sírós baba, most meg ha óránként adtam a cicim, a két cicizés között is sírt... :( Mondjuk így is sírt egyfolytában délelõtt, hogy 3 órát megvártam, de most este már egyáltalán nem, pedig ébren volt végig 6 és 9 között, meg most evett 9-kor és most is nyugodt... Remélem csak a frontok tényleg!! Nagyon boldog babázást!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.Remélem azért jó neki a tejem és laktató. Puszi mindenkinek
Tudom, hogy én leszek a feketebárány, De Az én babám kb 1 hónaposan kezdte ezt a nyûglõdést, és mindenki azt mondta, hogy csak szoptassam tovább. Az én tejem tényleg nem volt jó. Túl híg volt elfolyt és bármennyit szoptattam, nem lakott jól tõle. Nem mondom, hogy te is így jársz majd, próbálj ki mindent, amit lehet, mert neked is neki is ez a legjobb. Sok sikert!!

Miért is jó az, ha minél több ideig mászik a baba?

...sok helyen olvasom,valami agyféltekék közötti kapcsolat dolog...de miért is jó pontosan?

Legjobb válasz: hát igazából sokkal jobban fejlõdik a beszéde és a mozgása is. a legjobb példa erre a lányom és a fiam közti különbség. lányom kompozott, sosem egy cm-t sem mászott, 13,5 hónaposan indult el. Okos õ is és nagyon imádom, de a fiam teljesen más lett. õ 6 hónaposan már mászott, egészen 11 hónapos koráig akkor indult el. 7 hónaposan ült 9 hónaposan felállt. nagyon sokat beszél nagyon kommunikatív érdeklõdõ a világra és sokkal szófogadóbb. Kevesebb kudarc éri és ha pl. összevesznek egy játékon akkor a fiam, a kisebb aki 14 hónapos õ az okos aki enged. Valahogy sokkal megértõbb is. ég és föld a két gyerek közt a különbség. visszatekerném az idõt és a lányomat sem tenném anyósi unszolás hatására abba a lüke kompba. a fiam eljátszik egyedül is sokáig, nem nyávog csak akkor sír ha álmos, a lányom ügyesen rajzol színez, de hamar megunja, nem sok minden köti le 10 percnél tovább. és kicsit esetlenebb. és hanyag tartása van ami állítólag szintén elkerülhetõ ha a kicsi sokat mászik.

hát igazából sokkal jobban fejlõdik a beszéde és a mozgása is. a legjobb példa erre a lányom és a fiam közti különbség. lányom kompozott, sosem egy cm-t sem mászott, 13, 5 hónaposan indult el. Okos õ is és nagyon imádom, de a fiam teljesen más lett. õ 6 hónaposan már mászott, egészen 11 hónapos koráig akkor indult el. 7 hónaposan ült 9 hónaposan felállt. nagyon sokat beszél nagyon kommunikatív érdeklõdõ a világra és sokkal szófogadóbb. Kevesebb kudarc éri és ha pl. összevesznek egy játékon akkor a fiam, a kisebb aki 14 hónapos õ az okos aki enged. Valahogy sokkal megértõbb is. ég és föld a két gyerek közt a különbség. visszatekerném az idõt és a lányomat sem tenném anyósi unszolás hatására abba a lüke kompba. a fiam eljátszik egyedül is sokáig, nem nyávog csak akkor sír ha álmos, a lányom ügyesen rajzol színez, de hamar megunja, nem sok minden köti le 10 percnél tovább. és kicsit esetlenebb. és hanyag tartása van ami állítólag szintén elkerülhetõ ha a kicsi sokat mászik.
Az izmok sokáig jó stimulálást kapnak, erõsödnek sokáig, fejlõdik az egyensúly érzék, a testtudat, stb. Én errõl tudok, de biztosan az agynak is jó természetesen! De a kis sejtek közötti szinapszisok, kapcsolat folyton erõsödik és alakul, bármilyen tevékenységet folytat a gyerek, hiszen ezek most alakulnak ki, most találkoznak - kötõdnek össze.
"...Amennyiben kimarad a kúszás vagy a mászás a baba fejlõdésébõl, nem csak egy mozgáskoordinációs hiányosság lesz az eredmény, hanem az idegrendszeri érés sem halad a megfelelõ irányban. Az idegrendszer felépítésében hiányosságok keletkeznek, a test, mint fizikai eszközrendszer nem képes maradéktalanul ellátni a feladatát. Ezek a mûködésbeli hibák hátrányosan befolyásolják a gyermek értelmét és érzelemvilágát."
Segíti az agyi keresztcsatornák fejlõdését, ami nagyban befolyásolja a tanulási képességeket. Koncentráció problémákat, tanulási nehézségeket okozhat. Kisöcsém kihagyat a mászást, és sajnos nála meg is figyelhetõ a koncentrációzavar, szakember is vizsgálta. Meg volt döbbenve, hogy mennyire okos kisfiú, viszont egyik pillanatról a másikra a figyelme visszaesett nullára. Sajnos vannak is gondok a suliban :(
Könnyebb lesz a mozgáskoordináció, beszéd, jobb lesz az egyensúlyérzék, tanulási képesség
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!jó híreket írtatok!Kisfiam 7 hónapos kora óta ül, mászik, most 11 hónapos.8 hónaposan felállt, lépeget a bútorok mellett, viszont sztem még nem fog elindulni az elkövetkezendõ 1 hónapban.Õ is türelmes baba, eljátszik magában, és szinte soha nem sír.Jó természete van úgy látom.
A kúszáshoz-mászáshoz váltottan kell használni a végtagokat (tehát bal láb-jobb kar és fordítva), ez pedig segít összehangolni a két agyfélteke mûködését, logikusan minél többet gyakorolja ezt a gyerek, annál jobban sikerül összehangolni az agyféltekék mûködését, ami elengedhetetlen egy csomó dologhoz (tanuláshoz, íráshoz, olvasáshoz, beszédhez, logikai késségekhez és még nagyon sok mindenhez). Az egyik rokonom kisfiánál kimaradt a mászás, mert nagyon korán elkezdett járni, most 7 éves, sok gond volt vele az iskolában, nem tud koncentrálni, dührohamai vannak, most egy mozgásterápiára jár, ahol nagyrészt a mászást gyakoroltatják vele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!