Találatok a következő kifejezésre: Milyenek azok jóslófájások (14 db)

Milyen az amikor valakinek jóslófájása van? Mikor számítsak rá? 31 hetes vagyok, de hála még nem volt!

Legjobb válasz: Én kb a 32-33. héten éreztem az elsõ méhösszehúzódást, addig azt sem tudtam, hogy mi az a keményedés, amirõl sokan panaszkodnak, pedig nem szedtem külön magnéziumot, csak annyit, ami benne volt a terhesvitaminban. Ezután viszont egyre gyakrabban jelentkezett, ez is jóslófájásnak számít. Egyébként konkrét fájás nem mindig kíséri, úgy vettem észre, hogy napközben általában csak simán összehúzódás volt, általában akkor, amikor a házimunkát csináltam és közben hajolnom, guggolnom kellett, éjszakánként pedig gyakrabban volt olyan összehúzódás, amit enyhe mensis görcs is kísért, illetve kellemetlen húzó érzést éreztem közben az alhasamban, hüvelyemben. Most a 38. héten vagyok és már a derekam is fájdogál ilyenkor.

Én kb a 32-33. héten éreztem az elsõ méhösszehúzódást, addig azt sem tudtam, hogy mi az a keményedés, amirõl sokan panaszkodnak, pedig nem szedtem külön magnéziumot, csak annyit, ami benne volt a terhesvitaminban. Ezután viszont egyre gyakrabban jelentkezett, ez is jóslófájásnak számít. Egyébként konkrét fájás nem mindig kíséri, úgy vettem észre, hogy napközben általában csak simán összehúzódás volt, általában akkor, amikor a házimunkát csináltam és közben hajolnom, guggolnom kellett, éjszakánként pedig gyakrabban volt olyan összehúzódás, amit enyhe mensis görcs is kísért, illetve kellemetlen húzó érzést éreztem közben az alhasamban, hüvelyemben. Most a 38. héten vagyok és már a derekam is fájdogál ilyenkor.

Milyenek azok a jóslófájások? És mikor jönnek?

37 hetes vagyok és pár napja nyílal és szúrogat a pocakomba és ez a hüvelyembe is lenyílal. Éjszaka pedig már fáj annyira feszül, nyomódik a hasam. Ez lehet az?

Legjobb válasz: Ez közeláll a jóslófájáshoz,de az még egy kicsit erõsebb ..onnan lehet megkülönböztetni az igazi riadótól,hogy rendszertelenül jönnek..és enyhülnek egy idõ után.

Ez közeláll a jóslófájáshoz, de az még egy kicsit erõsebb ..onnan lehet megkülönböztetni az igazi riadótól, hogy rendszertelenül jönnek..és enyhülnek egy idõ után.
Rendszertelen méhösszehúzódások enyhe menstruációs fájdalmak kíséretében, amelyek egy idõ után (leginkább egy órán belül) elmúlnak.

Milyenek a jóslófájások? Tegnap óta olyan fájásaim vannak mintha rögtön meg akarna jönni. Ezek azok lehetnek?

Hol rövidebb hol hossszabb ideig tartanak, de nem görcsöl csak fájdogál.34 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Igen, ezek a jóslófájások. Rendszertelenek, hol kicsit, hol rövidek, hol erõsek, hol hosszúak. Ha majd rendszerezõdnek, akkor lesz szülés:-) (de még várj vele kicsit!!)

Igen, ezek a jóslófájások. Rendszertelenek, hol kicsit, hol rövidek, hol erõsek, hol hosszúak. Ha majd rendszerezõdnek, akkor lesz szülés:-) (de még várj vele kicsit!!)
Vigyázz azért ezzel nagyon sokat feküdj, mert nekem is ez volt és a dokim mondta ez még nagyon korai, nekem gyógyszert kellett szedjek a görcseimre, hogy ne szülessen meg idõ elõtt a pici.Jah és kiderült megrövidült a méhnyakam..szval pihenj nagyon sokat inkább feküdj ha tudsz mint mást, akkor pihen a méhed is és az összes többi cucc..37hétig koraszülött egy baba azért mondom, azért nektek még bõven bírni kéne.37hetes kismama

Meg tudná nekem valaki mondani, hogy milyen az a joslófájások? Mit kell érezni?

Legjobb válasz: Szia. Én azt tudom elmondani, nekem milyen volt : a méhösszehúzódásokat enyhe menstruációs görcshöz tudnám hasonlítani. Nekem egy szülésznõ azt mondta, ha nem tudom eldönteni, hogy a fájások igaziak e, vagy csak jóslók, üljek bele meleg vízbe, ha jósló fájásaim vannak, akkor enyhülni fog a fájdalom, viszont ha valódiak, akkor felerõsödik.

Szia. Én azt tudom elmondani, nekem milyen volt : a méhösszehúzódásokat enyhe menstruációs görcshöz tudnám hasonlítani. Nekem egy szülésznõ azt mondta, ha nem tudom eldönteni, hogy a fájások igaziak e, vagy csak jóslók, üljek bele meleg vízbe, ha jósló fájásaim vannak, akkor enyhülni fog a fájdalom, viszont ha valódiak, akkor felerõsödik.
Kedves elsõ válaszoló, illetve linkelõ! Köszönöm szépen a linket, (a kérdezõ nevében is) sokat lehet megtudni belõle. Ez is azt bizonyítja hogy érdemes egy kicsit utánakeresni a dolgoknak, úgy több hasznos információhoz juthat az ember. Még egyszer köszi! És bocsi hogy közbeszóltam!!!

Milyen a jóslófájás? Jelentkezhet már 30-31 hetes korban? Hányszor lehet egy nap? Az idő előrehaladtával több lesz vagy ez változó?

Legjobb válasz: Én 35 hetes vagyok elsö baba, nem is tudom mit kellne éreznem. eddig egyszer volt mensis görcsöm pár mp-ig tartott, keményedés többször volt de az se fájt csak kicsit feszitett, pár napja van az is.

Én 35 hetes vagyok elsö baba, nem is tudom mit kellne éreznem. eddig egyszer volt mensis görcsöm pár mp-ig tartott, keményedés többször volt de az se fájt csak kicsit feszitett, pár napja van az is.
Szia! Nekem a 28. héttõl volt, 32. hetesen kórházba is vittek megfigyelésre, végül hazaengedtek és csak a 42. héten szültem. Változó... De viszont az elsõnek igazat adok, mert a nagy többségnek késõbb szoktak kezdõdni a jóslók. Beszélj az orvosoddal vagy hívd fel a kórházat, az a biztos:)
Szerintem ekkor még nem jelentkezhet normál esetben. Biztos jóslófájásaid vannak? Szerintem hívd fel az orvosod sürgõsen, mert ha már jelentkeztek a jóslóid, akkor néhány napod van "hátra", az pedig a te "korodban" még nem túl jó hír!
A kérdező hozzászólása: Olyan érzés mint mielõtt megjön nem görcsöl vagy ilyesmi zárt volt a méhszáj a 28. héten, mondjuk tegnap elég sokat keményedett a hasam pedig nem csináltam semmit.
még szedhetsz magnéziumot, szedd, merrt a keményedés nyomja le folyamatosan a babát amitõl a méhnyak megrövidülhet végül a méhszáj kinyílhat, pedig még jó lenne benn tartani a babát. Amúgy nekem kb a 30. hét óta voltak jósloim, egész a 38. hétig és akkor teljesen elmúlt minden, már kezdtem beletörõdni, h én túl fogom hordani a babát, majd egyszercsak minden elõjel nélkül elfolyt a magzatvíz. de lehet hogy tényleg nem ártana ha orvos is látna!
A jósló fájás is egy kicsit tágabb fogalom. Nekem is vannak már a 30. elõtt kezdõdtek, meg is ijedtem. Keményedések meg még elõbb. 3-szor szültem de a szülés elõtti jóslókat én másabbnak éreztem mint amiket most érzek. Szerintem bizonyos mennyiségben mindenkinek van valamilyen szinten, hiszen készül a méh a szülésre, a lényeg hogy nem szabad rendszeresnek lennie. Nekem legalább is ezt mondta a doki, hogy ha sûrûsödik és rendszeres, akkor jelentkezzek. 37 h km
A kérdező hozzászólása: Szedem a magnéziumot napi 2. Tegnap éreztem elõször de nem volt erõs ma meg csak délelõtt most feküdtem kicsit nem fáj nem keményedik. Én a keményedésre fogtam hogy már attól fáj sõt rengeteget mozgott és erõseket rúgott a bébi tegnap is ma is, szinte már fájt. Csak két hét múlva mennék a dokihoz de majd figyelem hogy érzem e még, meg felhívom a védõnõt. Köszi a válaszokat:)

Mindenkinek van joslofájása, és milyen az?

Legjobb válasz: Nekem pl nem volt. Betöltöttem a 40. hetemet és rendes fájásaim lettek, még aznap megszültem.

Nekem pl nem volt. Betöltöttem a 40. hetemet és rendes fájásaim lettek, még aznap megszültem.
Nekem se volt soha. 41 hétre szültem.
Csatlakozom, nekem sem volt semmi fájásom.

Ez már jóslófájás? Milyen az a fájás, aminél már menni kell szülni? Tegnap óta kisebb megszakitásokkal tompán fáj az alhasam olyan mensiszerüen.De ezt nem lehet lemérni hogy hány percesek ugyanis folyamatosan fáj és nem görcsölget. 37 hetes kismama

Legjobb válasz: Valószínûleg még nem az, ha nem rendszeres. De azért figyelj, hogyan változik a fájás jellege, lehet, hogy már valami felvezetõ-féleség. :) Nekem olyan volt, hogy nem lehetett eltéveszteni, hullámokban jött. A fájás maga erõs összerándulásokból állt, ami nem enyhült semmilyen testhelyzetben, utána két fájás között pihenõ, mintha elfújták volna. Nem biztos, hogy neked is ilyen egyértelmû lesz, de szerintem addig nem kell indulni, amíg nem bizonyos idõközönként jelentkeznek. (Persze ha nyugtalan vagy, hívd a szülésznõt, akárhány óra van. Õ majd eldönti.) Nagyon szurkolok neked!

Valószínûleg még nem az, ha nem rendszeres. De azért figyelj, hogyan változik a fájás jellege, lehet, hogy már valami felvezetõ-féleség. :) Nekem olyan volt, hogy nem lehetett eltéveszteni, hullámokban jött. A fájás maga erõs összerándulásokból állt, ami nem enyhült semmilyen testhelyzetben, utána két fájás között pihenõ, mintha elfújták volna. Nem biztos, hogy neked is ilyen egyértelmû lesz, de szerintem addig nem kell indulni, amíg nem bizonyos idõközönként jelentkeznek. (Persze ha nyugtalan vagy, hívd a szülésznõt, akárhány óra van. Õ majd eldönti.) Nagyon szurkolok neked!
Ez meg nem az.Nekem is volt ilyen egy hettel ezelott, reggel ugy ebredtem es megallas nelkul fajt az alhasam es derekam, mensi szeruen egesz estig.Este egy apolono mondta hogy ha nem mulik masnap, harmadnap sem menjek orvohoz, de amugy ez nem szulesi fajas.Masnap elmult azota sincs.En is a 37hetben vagyok.Akkor kell bemenni a korhazba mikor nem folyamatosan hanem idokozonkent van a fajas.
Készülõdik a picuri ezek jósló fájások, eltarthat akár a40-41-42.hétig is felkészít a szervezeted a szülésre. Az igazi fájásokat ösztönösen érezni fogod, hogy EZ már az!! Bízz az ösztöneidben!! Hullámszerüen jönnek majd és amikor 10 vagy 5 percenként nagyon fog fájni de ez már úgy is a végén van és utána meg is lesz a picike. Sok sikert!!

Milyenek azok a joslofajasok? 35 hetes vagyok. Neha szoktam erezni a huvelyemben eros szurkalast, az lenne az?

Legjobb válasz: a jósló fájáso olyanok mint a vajúdós fájások. menstruációs jellegú görcsök, szúrkálások. néha hasmenés, gyakori pisilés, hátfájás. amit te érzel az nem jósló fájás. nekem is volt olyan de a doki nem tudta megmondani mi lehetett az.

a jósló fájáso olyanok mint a vajúdós fájások. menstruációs jellegú görcsök, szúrkálások. néha hasmenés, gyakori pisilés, hátfájás. amit te érzel az nem jósló fájás. nekem is volt olyan de a doki nem tudta megmondani mi lehetett az.
biztos, hogy az nem jóslófájás, mert nekem is van ilyen az elmúlt 1 hétben, de én még csak 16 hetes vagyok.
Azok a szurkálások, azok nem jóslófájások.A kisbaba buksija eltalál egy ideget, és te azt érzed szúrkálásnak.A jóslófájás nagyon erõs méhösszehúzódás+a derekad, gerinced, csípõd, mindened fáj.Na ezek azok.Ha pl veszel ilyenkor egy langyos fûrdõt, és elmúlik, az jósló.De a szúrkálás, kis áramütéshez hasonlító érzés, az az elõbb leírtak miatt van.Ne aggódj!

Egy 10-es skálán mi a külömbség a jóslófájás és az igazi fájás között? Hány hetes kortól ihatom a Laktoherbet és milyen adagban?

Legjobb válasz: A jóslófájás más jellegû, másképp fáj. 10-es skálán nem tudok különbséget írni, mert nem tudjuk, milyen fájásra vagy kíváncsi. A vajúdás kezdete nem is fáj, inkább húzódik, a tolófájások, és ami a 3 perces után jön az 10-es skálán mérve olyan 11-es.

A jóslófájás más jellegû, másképp fáj. 10-es skálán nem tudok különbséget írni, mert nem tudjuk, milyen fájásra vagy kíváncsi. A vajúdás kezdete nem is fáj, inkább húzódik, a tolófájások, és ami a 3 perces után jön az 10-es skálán mérve olyan 11-es.
ha a jóslófájás az 1-es, akkor a tágulási szak alatti méhösszehúzódások érzete 10, de nem mindegy, hogy éled meg. El lehet lélegezni a fájásokat és segíthetsz is, pl. nem fekszel vagy ülsz, hanem ácsorogsz v. gugolsz v. térdelsz, táncolsz, ringatod a csípõd, közben alkalmazod a haslégzést, a függõleges testhelyzet nagyon elõnyös ilyenkor nekem a tolófájások nem fájtak, nem kellett nyomnom sem, mert hagytam, hogy a méhem dolgozzon és így volt a legjobb a babáimnak is
Laktoherbet a szülés után kezdheted el inni.

Mitől lehetet az, hogy reggel mikor felébredtem olyan meg fog jönni érzésem volt a hasam alján. Talán jóslófájás volt? Az milyen? 35 hetes vagyok

Legjobb válasz: A méh tágulását jelzi, és igen, ilyenkor már tekinthetõ jóslófájásnak is akár, de ez nem azt jelenti, hogy megszülsz napokon belül. Még bõven van idõd, ne félj.-) Nekem végig voltak iylen fájásaim, kisebbek, nagyobbak, ritkábban, sûrûbben.

A méh tágulását jelzi, és igen, ilyenkor már tekinthetõ jóslófájásnak is akár, de ez nem azt jelenti, hogy megszülsz napokon belül. Még bõven van idõd, ne félj.-) Nekem végig voltak iylen fájásaim, kisebbek, nagyobbak, ritkábban, sûrûbben.
Addig nincs gond, amíg idõnként észlelsz ilyet; ha már itt az idõ, akkor ilyesmit fogsz érezni, csak rendszeresen, azonos idõközönként jelentkezik majd :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!